There are no ads, please add some


Onana baalt van vertrek Sanchez: ‘Hij was fantastisch voor ons’

Andre Onana realiseert zich dat Ajax in de persoon van Davinson Sanchez een belangrijke speler is kwijtgeraakt. De doelman uit Kameroen baalt van het vertrek van Sanchez maar doet er ook niet al te dramatisch over, zo laat hij weten in gesprek met Ajax TV.

‘Davinson vond ik een van de beste verdedigers van Ajax en hij heeft mij vaak geholpen waardoor we vaak de nul hielden. Hij is mijn vriend geworden maar het was een goed moment voor hem om te gaan en dat gun ik hem ook al baal ik er natuurlijk wel van, maar zo gaat dat in de voetbalwereld en je hebt elk jaar nieuwe vrienden. Zelf denk ik niet aan een vertrek bij Ajax en we moeten blijven vechten. Als het goed gaat, blijf je bij elkaar en als het slecht gaat, moet je ook bij elkaar blijven. Als het mij en mijn verdedigers lukt om de nul te houden, weet ik zeker dat we alles gaan winnen. Vorig seizoen zijn we ook slecht gestart en goed geëindigd, ook al wonnen we niks’.

Bron: Ajax TV


Gerelateerde posts

63 reacties

 1. DannyK

  Met een verdediging die door onze Keizer word neergezet met onze wereldaanvoerder veltkneus en renpaard dijks gaanwe zeker de 0 houden!
  Onana we hebben je weer hard nodig dit seizoen topgozer!

  1. Widi

   Ik verwacht niet dat Dijks nog speelt. En met een beetje geluk wordt Orejuela de vaste rechtsback.

    1. Basl

     Schuiven John. Orejuela rechtsback, Veltman naar het midden en Viergever linksback. Of wellicht is ook Sinkgraven weer inzetbaar.

    2. Widi

     Ik denk dat Wöber en Viergever de twee meest linkse plaatsen in de verdediging zullen invullen. Daarom geen Dijks.

 2. JohnDoe77

  Ik kan mij vanuit Onanawel voorstellen dat hij nog een tandje extra baalt door het vertrek van Sanchez. Die zorgde er in zijn eentje voor dat de andere drie verdedigers in alle wedstrijden het niveau aankonden. Hij liep alle gaten dicht, gaf goed rugdekking, was het voorbeeld in de verdediging en had uitstraling. Hij maakte van de drie zesjes om hem heen drie dikke zevens. En datis voor een keeper wel erg fijn. Nu staan er vier zesjes voor hem…. hopelijk dat de nieuwe aanwinsten het weer wat gaan opkrikken!

 3. JohnDoe77

  Ik kan mij vanuit Onanawel voorstellen dat hij nog een tandje extra baalt door het vertrek van Sanchez. Die zorgde er in zijn eentje voor dat de andere drie verdedigers in alle wedstrijden het niveau aankonden. Hij liep alle gaten dicht, gaf goed rugdekking, was het voorbeeld in de verdediging en had uitstraling. Hij maakte van de drie zesjes om hem heen drie dikke zevens. En dat is voor een keeper wel erg fijn. Nu staan er vier zesjes voor hem…. hopelijk dat de nieuwe aanwinsten het weer wat gaan opkrikken!

 4. Roybalder

  Sanchez was fantastisch. Veel te vroeg weg laten gaan maar begrijp sanchez wel hij krijgt de kans om in een hele mooie compentitie te spelen

 5. Iedereen heeft een mening

  Een van onze beste verdedigers??? Met afstand de allerbeste, mooi dat wij er in ieder geval 1 seizoen van hebben kunnen genieten.

 6. De seijs

  Als Onana nu eens wat rustiger wordt onder de lat , dan kan hij zeker vaker de nul houden. Maar dat is aan Onana.

  1. Widi

   Ik heb het op tv gezien. Ik denk dat onze keeper wordt begeleid door van Gaal. Want hij had het over ” keep the zero”😂😂😂

 7. Joep

  Sanchez was echt de sensatie afgelopen seizoen. Verdedigend was hij erg goed, soms aan de bal wat onrustig.

 8. dickst14

  Ik vond Orejuela goed spelen tegen jong psv. Hopelijk is onze Oostenrijker ook een goede aankoop. Dan allebei gelijk maar in de basis want slechter dan wat er nu staat kan niet.

  1. Litmanen

   En dan zoals gewoonlijk hier, na 1 slechte wedstrijd weer afbranden.
   In vergelijking met vorig jaar is Sinkgraven en Sanchez weggevallen.
   De Ligt heeft duidelijk hulp nodig, want zoals hij nu speelt kost hij elke week doelpunten.
   Vorig jaar kon Sanchez door zíjn snelheid nog het een en ander opvangen, dat redt Viergever niet.
   Als er niets in het centrum verandert, dan gaan we nog veel meer punten verliezen.

   Dat er strijd moet komen op de backplaatsen, daar ben ik het mee eens, maar dat geldt voor elk elftal.

   De Ligt als een supertalent zien vind ik prima, maar een supertalent stapt niet elke wedstrijd verkeerd in.

   1. dickst14

    Heb je jou vriend Veltman zien instappen tegen Rosenborg uit en thuis en tegen Groningen (3 goals).

    1. Litmanen

     Heb jij toch andere wedstrijden gezien. Tegen Rosenborg was Veltman misschien 1 keer te laat met rugdekking, maar de fout lag bij De Ligt.

     1. dickst14

      Omdat Ajax met 3-1 won was de tegengoal geen fout van Veltman??? Hebben ze in Nairobi ook Cristal Meth

     2. dickst14

      En in de uitwedstrijd dat hij onder de bal doorkopt? Als je springt moet je hem hebben en anders zorgen dat de tegenstander niet kan koppen. Tegen Groningen laat hij die gozer gewoon inschieten, maar goed hij heeft nog nooit een schot of voorzet geblokt. Ik heb dus dezelfde wedstrijden gezien net als de afgelopen 5 jaar van Veltman. Maar ik hou er over op. Ik ben Ajax supporter en wil dat de beste spelen en als dat Veltman is, is dat ook goed. Jij bent idolaat van hem, is niet gezond. Wens je verder veel succes met je zeehondenjacht in Nairobi

     3. Ab: Ik mis Johan.

      Je weet het toch Dickst14. Er is maar één goede verdediger en dat is Veltman. Elke coach ziet dat en als Veltman niet wordt opgesteld (zoals bij Ned. elftal) dan is de coach dom en te oud. Kortom, Veltman forever, van Rhijn forever en Sinkfraven forever. Allemaal perfecte backs. Als je het daar niet mee eens bent, snap je het spelletje niet of heb je andere wedstrijden gezien. Als je vervolgens ook maar iets positiefs zegt over Jonk of Johan dan gaat Litmanen compleet over de zeik. Het is en blijft een apart figuur.

 9. Brokamp

  Ik verwacht dat ook de Ligt inder aan spelen toe gaat komen. Groot talent maar is er nog lang niet. Veel te snel gebracht en hij maakt nog te veel fouten die gewoon punten gaan kosten. Orejuela op rechts, centrum Veltman en Wober en Viergever op links. Ik denk dat het dat wel kan worden. Al moeten onze 2 nieuwe vrienden het eerst nog laten zien.

 10. Kingkong

  Eens met Onana maar we mogen toch niet bang zijn voor de nederlandse competitie kom op nou!

 11. david1984

  ook ik vind het gewoon jammer maar gelukkig is André gewoon heel positief ingesteld en worden we kampioen let maar op

 12. Jimmy1971

  Sanchez had toch beter nog een jaar kunnen blijven , was absoluut de beste verdediger maar maakte ook nog wel eens een foutje. Ook Vertonghen liet van de week vallen dat Sanchez voor de premiere leage nog wat handelingssnelheid tekort komt ..

 13. AFCA my World

  Realist en optimist,kunnen we goed gebruiken,vanaf nu dan maar alles winnen,staan we aan het eind met 2 prijzen ! ⚽️

 14. Vak 120

  Sanchez goede verdediger,opbouwend en voetbal technisch vond ik hem zwak! Maar qua uitstraling stond er zeker iemand.

 15. EugAjax

  Onana hoeft niet heel erg te balen. We hebben twee opties uit eigen jeugd hier nu. De Ligt en Veltman. Als Orejuela inderdaad de versterking is die Ajax denkt dat hij is. Dan kan Veltman weer op zijn favoriete positie spelen. Persoonlijk zou ik zelf voor De Ligt en Veltman kiezen op dit moment!

    1. Ab: Ik mis Johan.

     Veltman dus rechtsback? Dus niet op zijn favo positie? Noem jouw verdediging eens die je liefste ziet. Mijne zal denk/hoop ik zijn : Orejuela, de Ligt, Wöber, Viergever. Als Orejuela en/of Wöber geen basisplaats halen dan hadden ze niet gehaald moeten worden. De Ligt kan afwisselen met Veltman waarbij de Ligt het meest moet spelen.

     1. EugAjax

      Liefste zie ik Veltman, De Ligt, Viergever (ik heb nog geen goed beeld van Wober), Sinkgraven.
      Optioneel als Sinky geblesserd blijft
      Veltman, de Ligt., Wober, Viergever
      Als Orejuela beter blijkt dan Veltman (kan ik nog niet beoordelen)
      Orejuela, Veltman, Viergever, Sinkgraven
      Grootste nadeel van laatste is inderdaad dat De Ligt dan op reservebank moet en nu we alleen in NL voetballen ben ik juist groot voorstander om hem veel te laten spelen. Dus vandaar mijn eerste optie is mijn favoriete optie.

  1. dickst14

   Ik persoonlijk zou nooit voor Veltman kiezen op wat voor positie dan ook. Altijd te laat geen winnaarsmentaliteit. kortom helemaal niets. Hij wou naar het buitenland afgelopen zomer. Hopelijk is ie op vakantie naar Spanje geweest.

 16. Widi

  Als ik de reacties zo zie, heeft Wöber nog niet veel indruk op ons gemaakt. Ik verwacht dat hij voor eind september in het centrum in de basis staat.

  1. EugAjax

   Widi ik heb inderdaad nog geen beeld van zowel Wöber niet als van Orejuela niet of niet genoeg. Maar ik zou wel een te jong CV duo proberen te vermijden. Dus als Wöber inderdaad Viergever voorbij gaat dan is Wöber en Ligt in het midden beetje risicovol in topwedstrijden. Ik besef dat ze bij mijn optionele opstelling hierboven ook staan maar die optionele is wat mij betreft hooguit incidenteel dan.

   1. Widi

    Ik ben geneigd om dezelfde verdediging te willen als AB. En topwedstrijden? Dat zijn er nog 4 dit seizoen.

    1. EugAjax

     Topwedstrijden zijn inderdaad niet veel. Maar uitwedstrijden als FC Utrecht, AZ en Vitesse zijn ook topwedstrijden wat mij betreft. Ik zou het een risico vinden om helft van je verdediging meteen te vervangen door spelers die nog niet aan Ajax systeem gewend zijn. Ik vermoed dat dit ook niet gebeurd. Maar we gaan het zien.
     Ik zou dus meer voor de eigen jeugd en NL spelers kiezen vooralsnog.

     1. Widi

      Wöber is niet voor de bank gekocht. En Dijks is echt heel slecht. Dus Wöber moet gewoon spelen. Orejuela hopelijk ook snel.

     2. EugAjax

      Als Sinky geblesseerd is heb je wat mij betreft gelijk. Dan is het zoals ik optioneel gaf inderdaad. En indien Sinky er weer is dan zal Keizer moeten kiezen tussen Wöber en Viergever en als Wöber zich komende wedstrijden bij afwezigheid Sinky bewijst kan Viergever zomaar kind van de rekening worden.

    2. Ab: Ik mis Johan.

     Ik kan geen fan zijn van Sinkgraven als lb. Het is en blijft een middenvelder in mijn igen en komt verdedigend teveel tekort. Daar zie ik dus veel liever Viergever. Meer zekerheid, gewoon sober taak uitvoren met af en toe een gelukkig voetje. We gaan kijken over twee maanden wat er uit is gekomen.

     1. EugAjax

      Ik vind Sinky een supervondst. In wedstrijden makkelijk switchend tussen 3-4-3 en 4-3-3. Betere ondersteuning voor Ziyech, komt beter tot zijn recht met Sinky. En voorzetten van Sinky zijn ook goed de zestien in.

     2. EugAjax

      Ik ben niet zo van zekerheid en sobere taakuitvoering in defensie. Ik verwacht meer en ik hou van spektakel. Je moet gewoon zorgen dat je minimaal 1 doelpunt meer maakt dan je tegenstander. Dan zit je goed😄👍

     3. Ab: Ik mis Johan.

      Ook in een flitsend elftal heb je je zekerheidjes nodig. De taak uitvoerders waardoor anderen kunnen exelleren. Het kunnen nooit 11 uitzonderlijke voetballers zijn. Ik vind verder de verdedigende kwaliteiten van Sinky onder de maat. Die kwaliteiten zijn op die plek (lb) een eerste vereiste. Als je dat onder de knie hebt komt de rest. Nu wordt hij te vaak voorbij gelopen en geeft hij achterin teveel ruimte weg. Viergever en Ziyech is in mijn ogen een betere optie, ik vind juist dat Sinky en Ziyech elkaar in de weg lopen. Viergever kan zaken van Ziyech opvangen waardoor Ziyech minder meters hoeft te maken en zich kan richten op zaken waar hij goed in is …… spel verdelen.

     4. Widi

      Ik was een beetje voor dit weekend bezig. En Keizer noemt Sinkgraven niet voor niets een optie voor het middenveld. En wanneer is hij fit. En voor hoe lang? Ik hou niet veel rekening meer met Sinkgraven. Ik hoop toch dat hij snel fit is. Dan hoeft Dijks ook niet meer op de bank. Dijks en Spijkerman horen niet op de Ajax bank.

     5. EugAjax

      Eens Widi dat Dijks niet goed genoeg is voor eerste. Goede gozer dat wel, maar qua voetbalkwaliteit een noodverbandje op dit moment wat mij betreft.

     6. Ab: Ik mis Johan.

      Hoe zie jij de rol van Winter op de bank? Beetje Bergkamp type, schrijft veel, zegt niks.

     7. EugAjax

      Op zich heb je in eerste zin wel gelijk hoor, maar mijn eerste live wedstrijd in De Meer was Ajax – NEC 6-3 nov 1975. Sindsdien heb ik wat met korfbaluitslagen, spectaculair scoreverloop etc. zelfs ene 5-5 in De Meer tegen FC Groningen, prachtige wedstrijd. Maar mooiste van alles natuurlijk de 8-2!!!😄👍.

 17. EugAjax

  Zeker, zekerheidje Johan. Was dat niet zijn laatste comeptitie wedstrijd Ajax – Fortuna Sittard 6-5😄😄😄😄Prachtig, opvallend 5-3 al bij rust toen Johan gewisseld voor publiek dacht ik te herinneren. Twee assists ja dat zijn zekerheidjes, eindigen met spektakel 😄👍

  1. Ab: Ik mis Johan.

   Ken je klassiekers 👍 Cruijff ging na de eerste helft op de schouders en bleef daarna in de kleedkamer. Schrijvers kreeg van supporters in de eerste minuut bloemen. Hele aparte wedstrijd. Ton Harmsen was de gebeten hond.

Reageren is niet mogelijk.