There are no ads, please add some


AD: ‘Ajax wilde Engels jeugtalent Edwards halen om ongelijk Engelse clubs aan te tonen’

Ajax zou deze zomer hebben geprobeerd om jeugdtalent Marcus Edwards (18) over te nemen van Tottenham Hotspur. Het idee van Ajax zou zijn geweest om Edwards nadrukkelijk in de etalage te zetten en vervolgens voor een hoger bedrag weer te verkopen aan een club in Engeland, om aan te tonen dat hun talenten ook daar een kans verdienen. Dat zegt David Powderly, jeugdcoach bij Charlton Athletic, tegenover het Algemeen Dagblad. Clubs uit de Premier League halen de laatste jaren overal uit Europa jonge talenten naar Engeland, ook geregeld bij Nederlandse clubs. Dit gaat vaak ten koste van de eigen Engelse talenten.

De 18-jarige Edwards speelt al sinds zijn achtste in de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur. Trainer Mauricio Pochettino vergeleek hem vorig jaar nog met Lionel Messi, maar tot een debuut in de hoofdmacht van de Londense topclub kwam het vooralsnog niet. Het talent zelf zou afgezien hebben van een verhuur aan een club in Nederland of in de Championship omdat hij dit seizoen voor zijn kans wil gaan in het eerste elftal bij Tottenham Hotspur. In de Premier League 2, de competitie voor beloftenteams, scoorde hij dit seizoen al twee keer in drie duels.

Borussia Dortmund kocht onlangs nog voor 8,75 miljoen euro de 17-jarige Jadon Sancho van Manchester City die geen perspectief zag op speeltijd onder Pep Guardiola. Sancho wordt gezien als een van de meest veelbelovende talenten van Engeland. Om aan te tonen dat Engeland zelf vol talent zit: De onder 20-ploeg van Engeland won deze zomer nog het WK in Zuid-Korea en een maand later werd Engeland onder 19 Europees kampioen in Georgië. Op het EK onder 21 reikte Engeland tot de halve finales, waarin Duitsland na strafschoppen te sterk was.


Gerelateerde posts

51 reacties

  1. De seijs

   Ik geloof het wel. Waarom niet? Is een hele goeie zet van ajax om eens te laten zien aan de engelse clubs dat ze eerst eens in hun eigen land moeten gaan shoppen. Wij doen dat immers ook. Eigen jeugd en als er echt goeie spelers in nederland lopen die proberen binnen te halen. Alleen de mentaliteit daar schort het de laatste jaren nog wel eens aan. Daar zou ajax misschien eens meer de nadruk op moeten leggen.

   1. Indojood

    Ajax moet spelers halen als ze denken dat deze van toegevoegde waarde zijn of er toekomst in zien. Waarom zou je een speler halen om een punt te maken?

    1. De seijs

     Omdat ze te snel spelers uit het buitenland halen. Met de grote kans dat ze het niet halen. Terwijl als die jonge jongens nog een paar jaar bij hun club blijven dat dan de kans van slagen bij een transfer dan groter zou zijn. Kijk nu naar het Nederlands elftal. Zegt toch genoeg. Ze halen te snel jonge spelers op uit het buitenland (de engelse clubs) en die gaan het 9 van de 19 keer niet redden. En hun eigen jeugd kan in de luwte klaar gestoomd worden. Kan gewoon weg niet de bedoeling zijn.

     1. De seijs

      Omdat ajax vaak als eerste iets onderneemt. En ajax heeft er het meest last van. Is wel bekend neem ik aan bij iedereen.

     2. Indojood

      Als het inderdaad is bedoeld om een statement te maken, dan zijn ze nog verder van het padje geraakt.

     3. AjaxKat

      Ik wil het best geloven. Vind het best aannemelijk dat Ajax zoiets zegt als verkooppraatje om het talent binnen te halen.

     4. HURBIE

      Zijn en blijven praatjes wat ik er van geloven moet ,weet ik niet
      Ze kunnen wel van alles schrijven

     5. Bakkie

      Seijs doe niet zo kinderachtig man. Je kunt je er niet uit lullen en dan kom je met “jij mag dat vinden”. Geef gewoon toe dat je ernaast zit, Ajax heeft er geen baat bij het aankoopbeleid in Engeland te veranderen.

     6. Widi

      Nou Bakkie. Zou toch heel fijn zijn als de Britten onze beste jeugd niet meer komt weglokken als ze 16 zijn.

     7. Ab: Nieuwe bezems vegen ook met de bekende visie schoon.

      Beste de Seijs, dat werd nu net aan jou gevraagd. Je denkt bihdehand te zijn maar je lult hier nu al jaren erg dom. Wel vermakelijk hoor, velen hebben er heel veel plezier door. Jij bent een beetje onze eigen dorpsgek. Je bent niet weg te rammen (gelukkig) en blijft jezelf telkens voor lul zetten. Ga vooral door, stop er niet mee. Beledig mij ook vooral en mijn moeder en vader. Maakt alkes telkens een stuk duidelijker. Heel nieuwsgierig naar je comnentaar hier op. Burn out? Hoer? Homo? Kom maar, dorpsclown, go for it. Ajb, laat ons hier nooit in de steek.

     8. Ab: Nieuwe bezems vegen ook met de bekende visie schoon.

      Nee, zwak zoals je altijd bent. Je blijft nooit jezelf, je past je altijd aan op de manier waarvan je denkt dat het jou het beste uitkomt. Je probeert af en toe wanhopig aansluiting bij een paar mensen te vinden terwijle je altijd de loser blijft. Het zielige jongetje. Je denkt bijdehand te reageren maar het is gewoon dom a la de dorpsgek. Het beste is niet meer te rageren maar je kan het niet laten. Ook na deze bijdrage zal je een reactie moeten geven. Een soort van stemmetje in je hoofd dwingt je er toe. Je bent gewoon erg alleen, altijd gepest (nu nog steeds) maar bovenal …. erg dom. Nou reageer je ff lekker af op mij, het mag.

     9. Ab: Nieuwe bezems vegen ook met de bekende visie schoon.

      Welke spelers worden in de luwte klaar gestoomd? Bij welke clubs? Wat zijn voorbeelden waarbij dat gebeurd is?

   2. Amoebe

    Ik vind de gedachten erachter interessant!

    Is het iets….dat zou ik eerst even moeten laten bezinken maar het klinkt interssant.

    Lukt het dat maak je zeker een onwijs statement en kun je er misschienvoor zorgen dat daar meer oog is voor hun eigen jeugd en daardoor de nederlandse jeugd weer iets veiliger is.

 1. TikkieTakkie

  Dus deze aankoop was bedoeld om winst temaken en om ze in Engeland te laten zien dat ze talenten de kans moeten bieden? Daar is Ajax toch niet voor! Wij moeten spelers hebben om kanpioen te worden niet om winst temaken en te laten zien dat ze de kans meoten krijgen!

 2. Kevke87

  aan de andere kant. misschien is de gedachte erachter wel dat zij gewoon hun eigen talenten gaan opleiden en zo misschien minder snel talenten uit Nederland plukken

 3. Charka53

  Wat kopen we er voor , Ajax wilde een speler halen om een ander te laten zien wat zij kunnen kunnen wij ook , als er een speler bij komt wordt het pas interessant hoor.

 4. afcadeluxe

  flikker op met dat winst maken,alleen kopen om door te verkopen,ajax lijkt wel marktplaats te worden.zorg maar eerst dat we nu kampioen worden i.p.v. geld horten

 5. Widi

  Best kans dat Ajax iets ziet in deze speler. Verder vooral niet vergeten dat het AD deze “verklaring” geeft en niet Ajax.

 6. EugAjax

  Als dit al waar is zou Ajax hem dan niet proberen te halen omdat hij word gezien als de Engelse ‘Messi’? Nu is dat ongetwijfeld overdreven, Messi vergelijking, maar geeft wel aan dat deze jongen te boek staat als zeer groot talent. Bewijzen van een punt word mijns inziens aangegeven door iemand van Charlton Athletic……ja die zal weten hoe en waarom Ajax evt een speler wil halen? Vergezocht dus weer eens 😄.

 7. Basisspeler

  Wat een onzin! We kopen een speler, omdat we graag iets duidelijk willen maken. Wie heeft deze nonsens verzonnen?

 8. Joep

  Indien Ajax een statement wil afgeven dan zou je dit bij de FIFA moeten doen. Vind het een ongeloofwaaardig verhaal.

 9. Widi

  Het statement wordt afgegeven door die Engelse clubs en de Nederlandse jeugdspelers die er mislukken. Voorbeelden zat.

  1. HURBIE

   Kijk naar Jansen
   Zit hij zijn tijd uit op de tribune
   Gaan veel te jong en onervaren naar het buitenland JAMMER

 10. AFCA my World

  Als het al waar is zou het een mooie stunt geweest zijn,maar ik hoor niemand van Ajax hierover ! Dus ??? ⚽️

 11. -buitenkantje rechts-

  Volgens mij wil deze jeugdtrainer David Powderly hiermee iets duidelijk maken.. niet Ajax

  1. Widi

   Klopt. En wat zou hij weten over Ajax en een speler van Spurs? Journalisten zijn ook niet meer wat ze geweest zijn…..

 12. Brokamp

  Een punt is wel dat wij afgeroomd worden door de Engelse clubs. Als de Uefa een statement wil maken dan dat jeugd beneden de 18 jaar nog niet getransfereerd mogen worden naar andere landen. Van Basten zou daarin het voortouw kunnen nemen. Lijkt me zinvoller dan de spelregels waar hij zich nu me bezig houdt.

  1. -buitenkantje rechts-

   Ouders spelen daarin een rol.. zolang je nog minderjarig bent mogen contracten alleen worden afgesloten door de ouders die verantwoordelijk zijn voor hun kind.

 13. Iedereen heeft een mening

  Jeugdcoach Charlton Athletic heeft met over een speler van Tottenham tegen het Algemeen Dagblad??????? Broodje aap verhaal.

 14. Ab: Nieuwe bezems vegen ook met de bekende visie schoon.

  Broodje aap verhaal. Zoals hier al gezegd, mocht er een kern van waarheid in zitten dan zijn ze bij Ajax rijp voor Parnassia.

  1. Ab: Nieuwe bezems vegen ook met de bekende visie schoon.

   Zo te lezen zijn er veel mensen die het bericht serieus nemen. Zijn die dan allemaal van het padje? ……….. yep. 👍😀

Reageren is niet mogelijk.