There are no ads, please add some


Jong Ajax verslaat Jong PSV met 0-3, debuut Orejuela

Jong Ajax heeft vrijdagavond de uitwedstrijd in de Jupiler League tegen Jong PSV met 0-3 gewonnen. De Ajacieden waren oppermachtig op de Herdgang. Al na negen minuten stond de 0-1 op het scorebord door een doelpunt van Cassierra. De thuisploeg had weinig in te brengen en vlak voor rust zorgde Neres voor de 0-2. Na de thee was het spelbeeld niet anders, Jong Ajax domineerde terwijl de thuisploeg niet in staat was om gevaarlijk te worden. Nadat Flemming de 0-3 op het scorebord schoot was de wedstrijd gespeeld. In de slotfase zette Jong PSV nog wel wat aan op jacht naar een eretreffer, maar die kwam er niet. Dat mocht op het conto worden geschreven van Van Leer, die vlak voor tijd katachtig redde op een afstandsschot vanaf links. Luis Orejuela maakte zijn debuut als Ajacied.

Opstelling Jong Ajax: Van Leer, Orejuela, Sidoel, Doekhi, Dankerlui, Matusiwa, Flemming, Bijleveld, Neres, Cassierra, M. de Wit (83. Boultam

Bron: Ajax.nl

Gerelateerde posts

46 reacties

 1. Overdwars

  Lekker gedaan, pisvingers een lesje geleerd op hun terrein. Precies wat Ajax 1 ook gaat doen.

  1. Amoebe

   Jij bent wel erg zeker van je zaak.

   Het vertoonde spel baart mij toch wel zorgen en ik denk dat elke tegenstander op dit moment punten kan.

 2. AFCA my World

  Wanneer komt cassierra nu eens bij de selectie in plaats van dolberg ? Hij doet het hartstikke goed bij jong ! ⚽️

  1. JohnDoe77

   Omdat jij de wedstrijden van hem in jong niet kijkt en omdat Dolberg vertrouwen nodig heeft. Hij is al even ernaast gezet voor KJ, maar dat kan hij begrijpen en geeft hem even iemand die als bliksem afleider kan dienen. Zet je hem nu ook achter Cassiera (die niet beter is als Dolberg in een dip), dan maak je hem kapot.

   1. Bakkie

    Ehh ja, omdat je één van de grootste Europese talenten en tevens Ajax Talent van het Jaar niet terug gaat zetten naar Jong Ajax…
    Bij sommige supporters hier regeert echt de waan van de dag…

 3. Kingkong

  Goed van cassierra voert de druk op lekker dat Orejuela op deze wijze kan wennen kortom klasse!

  1. HURBIE

   Als het aan mij licht wel John het team hebben ze ervoor met spelers die wisselen tussen Ajax 1en2

 4. Iamsterdam2015

  Ik had het hier al eerder benoemd en doe het nu nog een keer…… die Cassierra scoort aan dr lopende band bij het 2e…… je moet hem lekker niet opstellen of tenminste een inval beurt geven bij het 1e. Lekker niet
  Doen….. en je focussen op Dolberg……
  maar goed, ik zal het ongetwijfeld verkeerd zien!

  1. Basl

   Gisteren echt niet goed. Veel balverlies, acties die doodlopen en verzuimd er nog 2 of meer te maken. Zelf voor open doel kopt hij meters over.

  2. JohnDoe77

   Zie vorige opmerking; jij kijkt alleen de uitslag. En het lijkt mij niet nodig Dolberg af te schrijven omdat hij als jonge speler in een dipje zit!

   1. Iamsterdam2015

    Ik kijk noet alleen naar de uitslag maar naar het rendement. Maar goed. Hij scoort…

   1. Iamsterdam2015

    Maar hij scoort en dolberg niet!!! Dat bedoel ik. Hh mist 99 kansen en raskt er 1. Dolberg 0

 5. Basl

  Goede wedstijd van Orejuela gisteren. 1e helft 29 passes, 29 naar juiste man. Is snel, staat lekker hoog en heeft een goed overzicht. 2e helft wat minder maar heel JA was wat minder. Ook Doekhi was weer heel goed.

  1. bs

   Ja, dat was bemoedigend om te zien. M.i. Regelrechte bedreiging voor Veltman. Dus als ik Keizer was zou ik het aanvoederschap maar snel heroverwegen! KJH en/of SdJ lijkt me logischer (en dientegevolge moeten minimaal een van deze twee altijd inbde basis!!).

 6. Cootje Adriaanse

  Prima prestatie en start van het seizoen zo!

  En ook fijn om te horen dat Orejuela goed speelde. Hoop dat hij snel de verdediging van het eerste kan komen versterken.

  1. Huntie

   Ik wil niet veel zeggen maar ziyech was een van de beste spelers bij ajax vorig jaar Jimmy 1971

   1. Jimmy1971

    Ben ik niet met je eens Huntie , alle ballen van de vrije trappen zijn nog steeds kwijt en hij heeft veel foute pases ..

  1. Widi

   Ik heb de wedstrijd gezien. Ik ben geen fan van Veltman. Zoveel indruk maakte Orejuela toch nog niet. Geen echte fouten. Een keer heel goed naar binnen gekomen en ingegrepen. Maar is duidelijk gewend te spelen in een lager tempo.

   1. Basl

    Is zijn eerste wedstrijd, vond hem prima! “No look” passes, zeker van zichzelf en geen gekke dingen. Denk dat onze Joel toch wel wat nerveus wordt nu.

    1. Widi

     Ik hoop dat hij er snel aan toe is. Maar wij hebben de mazzel dat we elk weekend twee keer naar Ajax kunnen kijken, dus we gaan hem sowieso zien.

 7. ajacied078

  neres en cassiera hebben te veel kansen nodig. daarom staan ze in het 2de. flemming was wel goed bezig en matisuwa of hoe je het ook schrijft ook. midden veld was de baas. daar kan bij 1 wel wat meer werk van worden gemaakt. en die keeper is eigenlijk veel te goed voor dit soort wedstrijden Maja die heeft onana voor zich.

  1. Brokamp

   Doe niet zo negatief man. Weet je wel dat Neres eenveel hoger rendement heeft in de minuten die hij speelt dan Kluivert en Cerny. Ik geloof zelfs als je ze bij elkaar opteld. Ze moeten hem gewoon meer minuten geven wordt hij nog beter. Kluivert speelt leuk maar rendement is veel te laag en hij heeft ook veel te snel babbels tegen de scheids. Ook van die domme vervelendeovertredingen op plaatsen waar dat helemaal niet nodig is.

   1. Widi

    Neres speelde ook omdat er 10 spelers van Jong Ajax weg waren voor interlands. Ik vond het ook negatief van 078. Ik ging er maar niet op in. Wel heeft hij naar mijn mening gelijk dat Matusiwa goed speelde.

 8. Brokamp

  Mooi Orejuela de eerste 3 punten zijn binnen. Alwas het dan met jong maakt niets uit. Keihard je best doen dan krijg je ook een mooie carriere in Europa. Maar wel eerst minimaal 3 seizoenen bij ons blijven hoor. Succes.

Reageren is niet mogelijk.