There are no ads, please add some


Ajax slaat last minute bod van 35 miljoen op Ziyech af

Ajax heeft op de valreep van het sluiten van de transfermarkt een bod van 35 miljoen op Hakim Ziyech afgeslagen, zo weet De Telegraaf te melden. AS Roma deed op het laatste moment een poging om Ziyech los te weken bij Ajax maar tevergeefs want Marc Overmars was ondanks het riante bod niet te vermurwen. De afgelopen weken werden ook Borussia Dortmund, Liverpool, AS Monaco en Tottenham Hotspur met Ziyech in verband gebracht.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

332 reacties

   1. Widi

    Paul, heb jij informatie dat Hakim persé naar Roma wilde? Zo ja, dan voor de informatie. Zo niet, waarom schrijf je dan wat je schrijft?

    1. paulvos

     Dat denk ik Wifi, omdat hij al eerder aangaf het met het aankoop beleid niet eens is, zoals het vorig seizoen ook al was en dat hij mijn inziens liet door schemeren klaar was voor vertrek.

     1. Basisspeler

      Bent weer lekker bezig op dit forum hè
      Was je werkgever wat ontevreden?
      Jw tactiek is zeer doorzichtig Wifi.
      1. Wegpesten van door jou ongewenste personen.
      2. De redelijke alles overziende uithangen die open staat voor argumenten
      3. Verketteren, belachelijk maken van een aantal personen die dogmatische Cruijffaanhangers zijn.

      Ik hou je in de gaten kerel!

   1. Charka53

    Dit zou toch te gek voor woorden zijn Ziyech heeft toch een contract dus gewoon voetballen voor Ajax.

  1. -buitenkantje rechts-

   Als het goed is weet Ziyech hiervan.. Ook heft Marc duidelijk gezegd naar buiten en ik neem dus aan ook naar de spelers toe dat er niet meer verkocht wordt.

   1. Widi

    Tijdens de wedstrijd gisteren zat Ziyech niet heel erg in de put volgens mij. Ik heb alleen het scoreverloop gezien. Maar op basis daarvan was hij op dreef.

 1. Iedereen heeft een mening

  Tja, wat moet je nu nog met deze informatie??? Volgend seizoen begint de transfercarrousel weer opnieuw (Dolberg, Onana, Mss De Ligt, Youness). Wie laten zich straks gelden op het WK. Het is een beetje als de rijdende rechter: “Dit is het en hiermee moet u het doen (dit seizoen)”. 😎😎🤡🤡

   1. Litmanen

    Ziyech heeft zich niet echt gedragen als een echte Ajacied de laatste tijd. Ik kreeg sterk de indruk dat hij probeerde weg te komen.
    Als dat waar is, dan kun je zo iemand beter kwijt zijn.

 2. ritchy

  voor de Nederlandse spelers hoeven ze niet te kijken wat een drama Huntelaar is 10 x beter dan die Janssen wat een drama ook zijn invaller die was het hol maatje van advocaat

  1. Guacamole

   Dick met zn ouwe lullen team. Moet wel eerlijk zeggen dat die fransen super waren gister

  1. De seijs

   Heel goed ingekocht Overmars. Huntelaar wereld spits voor ajax Dolberg moet nog duidelijk groeien. Siem de Jong gehaald voor weinig en nog maar 28 jaar. vd Beek kan nog veel van hem leren net als de andere jonge middenvelders. Wober gehaald voor centraal in de verdediging ,na het vertrek van Sanchez (wat een record is qua transfer in Nederland ) gelijk door gepakt met dit grote talent. Nog een Colombiaan erbij gehaald voor de verdediging. En een 2e en 3e keeper erbij gehaald. Nogmaals grote klasse in deze rare tijd met spelers die maar weg willen. En zie het resultaat met het Nederlands elftal. Hoop dat onze talenten er ook naar gekeken hebben. Enne nog even een voorbeeld Kishna naar ado!!!

   1. EugAjax

    Eens Seijs, ik schreef net ook woorden in zelfde strekking en dan vergat ik Huntelaar en Siem nog te noemen😄👍. Volgens mij staat er een Ajax elftal met een goede balans tussen ervaring, eigen jeugd en ervaren ex Ajacieden. De voorbereiding heeft Europa verstoord en hopelijk kunnen ze nu met nieuwe energie die 34e pakken. Ik geloof erin. Wij Zijn Ajax Wij Worden Weer De Beste!

     1. Indojood

      Hallo Cootje, jij hebt hier ooit gezegd dat het een utopie is dat we het oude Ajax ooit weer gaan terugkrijgen. Na de afgelopen maanden sinds de EL finale begin ik daar ook in te geloven. Blijkbaar is er nergens 100% toewijding of vertrouwen te vinden, zelfs niet bij onze oud-spelers om Ajax weer haar gezicht terug te geven middels het plan Cruijff. Degenen waar ik nog hoop op had zijn weggejaagd of willen niet meer.

      Pijnlijk om te zien dat andere clubs en landen wel de erfenis van Johan oppakken, daar goede sier mee maken en successen behalen, met Duitsland als grootste voorbeeld.

     2. Hoeda Fak Ajoe

      Sorry hoor Indo, maar je laatste zin in grote onzin en het bewijs voor mijn eerdere stelling dat elk succes van iemand die de naam Cruijff ooit in de mond genomen heeft aan de erfenis van Johan toegeschreven worden en elk falen veroorzaakt wordt doordat Johan niet gevolgd wordt. Nu zijn het zelfs ‘andere clubs en landen’ (let op meervoud) en zelfs ook ‘goede sier’ en ‘successen’! Ongelofelijke bs en arrogantie!

     3. Hoeda Fak Ajoe

      En hou nou eindelijk eens op met het roeptoeteren dat Ajax het plan Cruijff niet meer volgt. Daar zijn de geleerden het inmiddels wel over eens.

     4. Indojood

      Nee ik houd niet op. Jij mag bepalen wat je wilt zeggen, ik ook. Plan Cruijff is niet officieel afgezworen, tot die tijd blijf ik doorgaan.

     5. Hoeda Fak Ajoe

      Maar probeer dan tenminste met een maat te meten en niet de loftrompet te steken over landen en clubs die het goed doen en dan te claimen dat dat allemaal door Johan komt en de club die met alle goede bedoelingen (dat is mijn mening) probeert de visie van Cruijff in praktijk te brengen door het slijk te halen.

     6. Indojood

      Omdat Johan vond dat zijn plan niet meer gevolgd werd. Ik geloof hem. Dat heb ik al duizenden keren gezegd hier. Wat is daar zo moeilijk aan om te begrijpen. Ik heb de wijsheid niet in pacht, daarom vertrouw ik op zijn visie en zijn mening. Ik heb zijn boek gelezen en ik kan maar weinig ervan terugvinden in het huidige beleid. De maanden dat Johan ziek was tot aan zijn dood was hij kristalhelder hoe hij erover dacht. Iedereen die Ajax volgt weet wat er is gezegd door hem. Deze opmerkingen kunnen niet ontkend of verdraaid worden.

      Toen Duitsland het WK won in 2014 zag Johan hen als voorbeeld en wij moesten dit voorbeeld volgen. Verder was hij fan van het Chili van Bielsa en Sampaoli. Het is allemaal terug te googlen. Ik verzin het niet zelf.

      Ik lees vooral heel veel eigen interpretaties, vooral van Eug en Eug jr. (Widi) en nooit citaten van Johan zelf. Eug beweerde zelfs dat Jonk als stoorzender fungeerde waardoor Johan niet goed geïnformeerd was. Dus wordt Johan ook nog eens als een naïef persoon afgeschilderd die alleen maar oog en oor had voor Jonk.

      Mooi dat jullie mij spuugzat zijn maar ik ga er gewoon mee door…

     7. EugAjax

      Onzin Indojood, ik heb zelfs eens een keer 1.5 pagina letterlijk gebruikt uit zijn boek over opbouwen via de backs weet je nog? Zelfs toen ging je vol tegen me in hahahaha. Sorry hoor. En dat van Jonk heb ik inderdaad gezegd. Wat je er vergeet bij te zeggen is de context vriend. Ik heb dit geconcludeerd omdat Johan veel milder was na visite aan Amsterdam toen hij uitgebreid met de andere jongens over situatie had gesproken. Zijn eerste de beste column in TG na die samenkomst was veel milder naar voetbaljongens. Later lees je dan van zijn beste vriend hoe Ajax in conflict stond en dat als Johan niet zo ziek was geworden hij orde op zaken zou stellen.
      Dus vandaar ooit die twee vragen aan je tot op dag van vandaag geen antwoord
      -waarom en met welke reden was Johan in 1 keer stuk milder over de andere voetbaljongens?
      -wat zou Johan gaan aanpakken dan?
      Wij gaan daar antwoord niet op weten, kan ook niet maar ik zal toch proberen. Hij zou van voetbaljongens geeist hebben om weer op 1 lijn te komen inclusief Jonk, maar exclusief die entourage.
      En waarom was Jonk nu stoorzender? Omdat hij nooit verteld heeft waarom die andere voetbaljongens zo met hem clashte! En ja Johan is heel loyaal naar personen. Al vaker gezegd en ook dat heeft historie bewezen. Dat is een kracht en zeer te waarderen persoonseigenschap maar meteen ook je grootste valkuil. Dus als je al wat aanhaalt even ook de context erbij vriend

     8. Basisspeler

      Eug.. ga een saai essay schrijven dat niemand leest. Wat ben jij ern saaie lul zeg. Zegt je vrouw dat ook wel eens tegen je?

     9. Widi

      Steek die citaten in je reet Indojohan. Het gaat om nu. En jij weet geen zak van hoe het nu gaat. Want je zit met je neus in dat boek. En natuurlijk werd Cruijff eenzijdig geinformeerd door Jonk. Cruijff had vaker zelf moeten komen. Eerst wou hij dat niet en later werd hij ziek. Geen verwijt. Maar ik denk dat hij anders had geoordeeld als hij zelf had gekeken en geluisterd. Of denk jij echt dat hij teams met 8 man naar een uitwedstrijd wilde sturen. Jouw citaten zijn gedateerd. Cruijff kan helaas al een hele tijd niets meer zeggen over de actuele situatie en de grote veranderingen. Ik ben dat inderdaad spuugzat. En ik zal daar met enige regelmaat op blijven wijzen. Heel vervelend zo’n voet tussen de virtuele deur.

     10. Basisspeler

      Zie hier het ‘andere’ gezicht van Wifi.
      “Steek de citaten in je reet” poehpoeh! Ik ben geshockeerd!
      Haha! Doorzichtige luchtballon!

     11. Litmanen

      Indojood, als je Barcelona bedoeld, dan moet ik smakelijk lachen.
      Neymar verkocht voor 222 miljoen en voor 300 miljoen al teruggekocht.
      Aangezien Cruijff alleen bij Ajax en bij Barça heeft gewerkt in het management verliest jouw bewering elke geloofwaardigheid.

     12. Indojood

      Nee Litmanen, ik bedoel het huidige Barcelona niet. In het Theo van Duivenbode artikel had ik al op jou geantwoord dat Barcelona Johan’s visie niet volgt. Remco425 legt het eronder ook nog eens goed uit.

     13. De seijs

      Draaien draaien en nog eens draaien. Nog even doorgaan en we gaan een hekel aan het hele Cruyff plan krijgen hier indojood ! Het is alleen maar narigheid zoals jij het verwoord. En alleen maar voor jou eigenbelang. Waar kom jij ook alweer vandaan?

     14. De seijs

      Nee het zijn feiten! Jij brengt alleen maar rottigheid hier met telkens het niet juiste Cruyff en ajax verhaal van jou! Jij hebt gewoon geen gelijk en daarom zit jij hier telkens te zieken. Denk dat als de familie Cruijff dit allemaal zou lezen dat jij ajax en Cruijff hier telkens in diskrediet brengt dat ze jou eens goed zouden toespreken! Die mensen willen rust voor hun dierbare JOHAN en AJAX. En jij lult hier alleen maar uit eigenbelang! Jij zaait hier telkens onrust over de rug van Johan. Maar dat zie en wil jij niet erkennen. Waar kom jij ook alweer vandaan?

     15. De seijs

      En indojood jij hebt ook niet voor niets een heel wapenarsenaal in je huis liggen. Messen en zwaarden. Zelfs onder je bed vertelde jij hier. Kijk en dat jij zelfs dat wapentuig onder je bed heb liggen zegt wel genoeg over jou hè . Jij vertelde hier dat jij bang bent dat ze je komen halen uit je huis? En dat jij je dan met hand en tand (zwaard) zou gaan verdedigen. Jij zit op internet vertelde jij om sommige mensen ? de waarheid te vertellen. Teminsten dat vindt jij. Die mensen zijn erg extreem vertelde jij hier,als ik goed kan herinneren. En die mensen moeten jou ook niet vinden daarom dat wapen arsenaal in jou huis (onder je bed). Dus ook daar zit jij (op internet) schijnbaar de boel op te ruien. Hier op ajax Fanzone zit jij ook constant een wig tussen ajax en zijn supporters te slaan. En dat dan in de naam van Johan. Volgens mij ben jij gewoon een rat een opruier! Blijf lekker bij ajax en ajax Fanzone weg. INDOORAT! !

     16. Basisspeler

      HFA begint Wifi trekjes te krijgen. “Zeg dit niet meer” “hou daar mee op”
      Fak jij een eind op sukkel.

     17. Hoeda Fak Ajoe

      Ik bepaal zelf wel wat ik doe, eikel (lekker kort en krachtig, dan snap je tenminste wat ik bedoel)

     18. Moosie

      Dus meneer de landsadvocaat gaat nu ook al bepalen wat er wel en niet geschreven mag worden.
      Het zelfde met die andere mafkees die excuses ging eisen.
      Dus zolang het niet opviel mochten we lullen wat we wilden over Johan en nu duidelijk is geworden dat we een punt hebben moeten we ophouden met zeuren.
      Stelletje hypocriete jovdertjes.
      Rot nou gauw op ik zit al een paar dagen te lezen hoe jullie opeens inhakken op Indo maar hij heeft gewoon gelijk.
      In en verkoopbeleid is een puinhoop de opleiding stagneert en zit vol buitenlandse spelers.
      Geen Europees voetbal voor het eerst sinds 1965 en dan gaan hier een paar mafkezen ook nog Cruijff afzeiken een intrigant noemen en de intellectueel uithangen.
      Nou ik had al sowieso 2 narcisten op een lijstje maar daar kunnen er dus een paar bij.
      Jullie komen met als je tegen het bestuur bent ben je tegen de club, of Appie erbij halen zoals fakjoe wat een lul trouwens het is fuck you en het liefst door een olifant.
      En Eug jij hebt ook gewoon geen gelijk ,het is gewoon een sportieve kolerezooi op de club en bestuurlijk zitten we alweer in een dal.
      En dan kun 18 pagina’s volschrijven wordt het niet anders van.
      En IndoJohan …..Kill and attack

     19. Indojood

      Hé, pikkemoos, laat ze maar lekker “hakken” hoor met hun gevulde kinderhandjes, haha.

     20. Widi

      Je hebt juist geen punt. Mijn irritatie is dat Indojohan steeds meent voor Johan te kunnen spreken. Als je al een paar dagen leest, weet je dat ik niet blij ben met veel buitenlandse spelers in de jeugd. Dat er nu een mindere inlichting is, ligt niet aan de opleiding. Ligt aan de aanwas. Het gaat met golfbewegingen. De jongens die onlangs zijn doorgebroken, waren ook doorgebroken zonder Jonk. Hij heeft heus goed werk gedaan, maar het is geklapt. Indojohan blijft daar over zeiken. Ik zeik Cruijff niet af. Ik sta op tegen een paar Johanjehova’s die menen dat zij en niemand anders Johan begrijpen. Ze misbruiken teksten uit een boek om hun gelijk te halen. En dat krijgen ze van mij nooit. Ook niet als jij met krachttermen te hulp schiet.

     21. Hoeda Fak Ajoe

      Kom op Widi, je gaat toch niet serieus antwoorden op Moos?! Alles leuk en aardig, maar dit soort reacties verdient alleen maar pek en veren. Zo respectloos en primitief. Zo’n drol stinkt alleen maar en daar moet je niet in gaan roeren, maar moet je zo snel mogelijk doorspoelen.

     22. Basisspeler

      Er zijn ook mensen HFA die met hun poten in de realiteit staan en een behoorlijke portie levenservaring hebben verkregen. Daardoor dingen wat anders noemen dan jij gewend bent op kantoor en bij juffrouw Annie. Hoor Moos 10x liever dan dat slappe gewauwel van jou.

     23. Hoeda Fak Ajoe

      Het plan Cruijff volgen noem je ‘in de realiteit staan’? Je maakt een grap zeker.
      En levenservaring heb ik meer dan genoeg beste man, maar dat zorgt er niet voor dat ik me als een viswijf ga gedragen. Die levenservaring leert mij dat ik respect heb voor anderen, ook al denken ze anders dan ik. Ik heb echter geen respect voor mensen die dat niet verdienen en ik denk dat jij er daar een van bent.

     24. Basisspeler

      Dat jij het plan Cruijff buiten de realiteit vindt staan is wederom een bewijs dat jij niet serieus te nemen bent in een discussie over voetbal.
      De enige levenservaring die jij hebt is hoe je zonder morsen een kop koffie inschenkt. Simpele

     25. Hoeda Fak Ajoe

      Zo dat ben je kwijt! Lucht wel op zeker? Even lekker kunnen schelden en je agressie er uit gooien; goed voor je man (of ben je een meid, die reageren meestal zo emotioneel)! Affijn, lekker stukje tekst. Niet veel inhoud en erg veel frustratie, maar ik snap dat je je maatjes een hart onder de riem wil steken in deze moeilijke tijd.
      Ik vind het ook niet erg dat je me een mafkees vindt, die overigens geen excuses eist, maar dat wel logisch zou vinden nu blijkt dat Marc gedaan heeft wat hij gezegd heeft. Ik vind de ideeen van Cruijff goed, maar hemzelf een intrigant, waar jou reactie eens te meer een bewijs van is, dus dank je wel!
      Overigens leuk (😖) dat je de naam van Appie noemt en in dezelfde zin mij een lul noemt en mij wil laten neuken door een olifant. Ik zou zeggen Moos, klap je schijnheilige handjes maar stuk in de 34e minuut met die respectloze vriendjes van je.

     26. Basisspeler

      Ja Moosie, zei het een tijdje geleden al. Bromsnor heeft opslag gekregen volgens mij.
      Heb een groot vermoeden dat dit voor Bifi een betaalde baan is. Kan me niet voorstellen dat je anders zoveel tijd hier in kunt steken.

     27. Moosie

      Goh mafkees reageert op mij moet je niet doen joh Amsterdamse humor snap je toch niet met je koorprietpraat.
      En ja daar is tie weer Appie gebruiken in je discussie zoals ik aangaf.
      Vorige keer flikte je dat bij AB misselijke moraalridder uithangen en zelf maar doorzeiken.
      Weet je ik snap wel meer mensen niet dit is nog steeds een forum waar je tegen een hoop oud F-Side mensen aanloopt en toch zijn jullie verrast als je ouderwets een paar rotte vissen naar je kop krijgt.
      Dan zijn we beledigd en gaan we lopen janken.
      Zielig figuur als jij Cruijff een intrigant noemt hier kun je niets anders verwachten pannekoek.
      Maar ook dat probeer je weer te gebruiken om moreel en technisch de discussie te winnen net of het daar om gaat.
      Sinds Jonk weg is gaat de jeugdopleiding achteruit simpel.
      Overmars roept iets in de pers en ik moet mijn excuses aanbieden? Je steekt die excuses maar bij die olifant zijn lul in je reet past vast wel.

     28. Hoeda Fak Ajoe

      Och natuurlijk, sorry Moos! Oud F-Side! Amsterdamse humor! Nu snap ik het.
      Logisch dat je alleen maar kan schelden en niet na kan denken! Het perfecte excuus. Ga maar lekker los hoor, kennelijk weet je niet beter.

     29. Basisspeler

      Jij snapt t? Lijkt me sterk. Maar snel weer met juffrouw Annie aan de koffietafel over voetbal praten. Zo jammer dat je die vervolgens denkt te moeten delen op dit forum.

     30. Hoeda Fak Ajoe

      Je hoeft mijn stukjes niet te lezen hoor Annie. En zeker reageren hoeft niet, zeker als je geen zinnige antwoorden kan verzinnen.

 3. Indojood

  Balans opmakend word je niet vrolijk van deze transferperiode. Danig verzwakt daar waar we het momentum hadden om de volgende stap te zetten. Prutswerk.

   1. Indojood

    Ja, maar dat kan je niet als excuus blijven gebruiken. Het is vooral zwaar voor de familie en vrienden van Appie, wij als Ajax zullen door moeten gaan. Denk dat iedereen wel eens heftige dingen meemaakt in je eigen omgeving en dan ga je op een gegeven moment door, al zijn er wel situaties te bedenken zoals vermissingen, misbuiken of onopgeloste moorden waarna mensen blijvend beschadigd zijn.

    1. HURBIE

     Gebruik het voorval van Nouri ook niet als excuus indo
     Maar het heeft ook geen positieve uitwerking gehad op de voorbereiding
     Dat we verder moeten is duidelijk ,daar kan he niet eeuwig bij stil blijven staan
     Het leven gaat door. Maar zoals jezelf schrijft dat je in de 33 minuut tegen Groningen en Rosenborg Appie wou eren is dat het bewijs dat het bij jou ook nog steeds speelt
     Dus kan je nagaan dat het in die groep ook wel een litteken heeft achtergelaten

    2. Widi

     Kunnen we dan ook door als we denken dat het plan niet meer wordt uitgevoerd? Je beschrijft hier precies waarom we daar niet in moeten blijven hangen. Ik ga kijken of ik bij Ajax iemand zo ver krijg om te zeggen dat het plan niet meer tot op de letter gevolgd wordt. Dan kom jij hopelijk je belofte om te stoppen na. Want jij en AB bederven de pret behoorlijk hier.

     1. Indojood

      En jij bent natuurlijk het geweten van deze site, Widi. Over pret bederven gesproken, heb je de seijs zien schrijven over AB’s moeder?

     2. Widi

      Schrijf ik over de moeder van AB? Ik heb Seijs er al vaak op gewezen dat ik dat geen goede zaak vind. Seijs doet wat hij zelf wil. Is erg volhardend. Moet jij toch herkennen. Ik vind wel dat AB zelf ook genoeg moeite doet om in conflicten terecht te komen. Als jij weer eens over iets inhoudelijks wil discussieren, zie ik dat wel. Met het andere ben ik wel klaar. De transferperiode is gelukkig 4 maanden klaar. En over plannen en th worden we het toch niet eens. Je moet ook een keer weten wanneer het genoeg is. Ik vind het genoeg.

     3. Basisspeler

      Tip! Lever je wachtwoord en gebruikersnaam symbolisch in bij de redactie. Hoef jij als enige ontwikkelde man die ver verheven staat boven het gepeupel hier zich niet meer te ergeren.
      Steeds meer mensen kotsen je uit Bifi. Zelfs je vroegere vriendjes.
      Verstandig dat je eieren voor je geld kiest.

     4. Prinsengracht

      Zeg Annie! Heeft die Wifi jou een blauwtje laten lopen of zo. Of je een keer geneukt en toen gezegd dat 1 keer wel genoeg was? Je loopt hem achterna als een afgewezen borderline bitch.

     5. Indojood

      Zolang Ajax zich niet officieel distantieert van plan Cruijff blijf ik doorgaan. Stille Dennis rept er zelf nog steeds over. Sar repte er over toen de finale EL hadden gehaald. Je hoeft niet te reageren, niemand hoeft dat.

     6. Widi

      Dat weet ik toch! Alleen heb ik er alles over gezegd wat ik er over kan zeggen. Ik zal er voortaan met een glimlach overheen lezen. Ik ben er klaar mee. Ik heb zin in wedstrijden van Ajax, Jong Ajax en de jeugd. Dat neemt niemand mij af.

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Prutswerk? Twee verdedigers verkocht die het verdomden om voor hun kans te gaan of misschien wel niet goed genoeg waren? Een verdediger verkopen die op een cruciaal moment (voorronde CL en EL) zichzelf belangrijke vond dan het team dat het risico nam hem te kopen en hem een podium heeft gegeven voor een megatransfer? Twee naar verwachting goede verdedigers gekocht? Een echte Ajacied een goede transfer gegund terwijl zijn vervanger (een eigen jeugdspeler!!!) klaarstaat? Een topspits aangetrokken als leermeester en backup voor een talent dat we ondanks een megabod hebben kunnen behouden? Een megabod op onze spelmaker afgeslagen? Jeugd door laten stromen en een kans geven in meerdere linies (Kluivert, De Jong, De Ligt, Zeefuik, … ). En nog een echte Ajacied achter de hand hebben voor het geval dat …
   Noem dat maar prutswerk!

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Ik zou bijna zeggen dat dit helemaal volgens het plan Cruijff is, maar dat doe ik niet. 😉

 4. Indojood

  Wat ik nog even kwijt wil. Tijdens Ajax-Rosenborg ging ik in de 33e minuut me gereed maken voor een daverend applaus voor Appie in de 34e minuut maar daar is al niets meer van te merken. Ook thuis tegen Groningen helemaal niets. De VVV supporters gaven wel het goede voorbeeld. Net zoals iedereen de 14e minuut al lang is vergeten.

  Dus nogmaals een oproep vanaf deze plaats om tijdens beide minuten deze twee Ajacieden te eren (zal wel weer tegen dovemansoren gericht zijn).

  1. ritchy

   klopt en als het niet goed gaat dan zeggen ze het heeft met de recente gebeurtenis te maken tuurlijk is het erg maar het mag niet als excuus worden gebruikt

   1. Ab: Only change will work

    Denk toch dat het initiatief van de f-side moet komen. Losse initiatieven door het stadion heen mislukken gewoon. Ik hoorde al snel geluiden om me heen in het stadion dat ze elke keer applaus niet nodig vonden.

    1. De seijs

     Dan zit jij precies waar je hoort te zitten ab! Nou, mijn benieuwen of jij vrienden maakt daar!

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Leuk die initiatieven om te klappen in de 14e en 34e minuut, maar het is pure huichelarij als je zie hoe respectloos mensen op dit forum met elkaar en met de Ajax spelers omgaan. Na de ellende met Nouri was dit forum zo eensgezind dat we Ajacieden met respect moeten behandelen, maar lees de stukjes er maar op na. Kritisch zijn mag best, maar af en toe loopt het weer de spuigaten uit. Klappen is leuk, maar alleen als je je er ook naar gedraagt.

     2. Indojood

      Hoezo, ik vind het leuk dat je me hier spuugzat bent maar dat is alleen maar een virtueel ongemak waar je makkelijk afstand van kunt doen.

      Voor de rest wens ik je alle geluk en gezondheid toe.

     3. Hoeda Fak Ajoe

      Ik ben je niet spuugzat; maar verzin het er gewoon zelf bij als je je daar beter bij voelt.
      Ik vind alleen het eerbetoon een toneelstukje als je het verder niet in praktijk brengt.

     4. Indojood

      Een tijd geleden was hier iemand die toestemming had van Ajaxfanzone om een artikel te plaatsen waarom zou worden opgeroepen tot applaus in de 14e minuut. Jammer dat dit artikel nooit geschreven is.

 5. dickst14

  Helaas zijn we weer niet ongeschonden uit de transferperiode gekomen. Het geld dat op de bank staat moet maar eens gebruikt gaan worden om het stadion in eigen beheer te nemen en om van de beurs af te gaan. Dan hebben we in ieder geval een goede basis voor de toekomst en is er ook geen popconcert 2 dagen voor de CL plaatsings wedstrijd tegen Nice.

  1. Widi

   Heb je Overmars gisteren gezien? Ik wel. Ik kreeg sterk de indruk dat er geld in het stadion gestoken gaat worden. Hij is eerlijk gezegd niet goed in het geven van intervieuws. Hij kon het niet verbergen.

 6. Jari10

  Heel goed van Overmars. In de huisige markt is dit en te weinig geld en je haalt een dergelijke speler nooit meer op. Beleid moet gericht zijn op het binnenhouden van talent in de huidige markt. Op termijn levert dit meer op en zeker betere resultaten.

 7. a.p.

  ik ben blij dat hij blijft. maaaarrr wat vind hij er zelf van? we hebben genoeg problemen met onwillige spelers gehad….

 8. Kingkong

  Ziyech is niet dom die weet heus wel dat hij een goed seizoen moet draaien om volgend jaar een klapper te maken.

 9. EugAjax

  Complimenten voor Ajax. Heel veel druk op spelers na verkoop Sanchez. Ze riepen not for sale en ja ik weet inclusief Sanchez maar die ging zelfs muiten rond Europese wedstrijden. En dan voor de rest voet bij stuk houden grote klasse. In tegenstelling tot velen vind ik dat we goed uit transfermarkt zijn gekomen.
  Weg alleen de te verwachten sterkhouder Klaassen (Beek vervanger eigen jeugd), Traore was gehuurd en verwacht (Neres en Kluivert evt Cerny), Sanchez is een aderlating maar was gebleven als hij niet was gaan muiten en is oplossing dus redelijk goed om iig 45 mln te vangen. Vervanger was redelijk snel gecontracteerd, Wober. De Ligt kan op Sanchez eigen positie, want Wober is meer links. Verder zijn er alleen reserves gegaan, helaas en dat vind ik zeer spijtig, Riedewald en Tete, beide eigen jeugd en zeker goede voetballers. Onder De Boer dikeijls genoten van ze. Maar na jaar Bosz en reserve hadden de mannen geen zin meer om te knokken. Mss niet heel onlogisch. Maar dubbele bezetting in verdediging is terug. Ajax heeft een sterk team dat de titel dit jaar MOET halen en eigenlijk door gemis Europees voetbal de dubbel. Zal heel zwaar worden, maar ik geloof in succes en ook belangrijk ik geloof in mooi voetbal. Ondanks mindere resultaten zag ik al glimpen vanwaar dit team toe in staat is. En dan ook nog twee ZA groeibriljanten van onze dochter erbij (zie bijdrage afcamyworld bij Leo en Dean). We gaan het zien. Succes mannen gaat zwingen en geef ons die schaal, beter gezegd geef Appie die schaal nr34😄👍

  1. KBouter

   Die groeibriljanten uit Z Afrika…zijn het het briljanten…heb je ze zien spelen of neem je dat zomaar klakkeloos over?

   1. Ab: Only change will work

    Alles wat Eug leest en in zijn straatje past neemt hij klakkeloos over onder de noemer van “ik verdiep mij er in” Ik verdiep mij ook regelmatig in zaken maar die hebben niets met voetbal te maken en zijn een heel stuk leuker 😂. Als het niet in zijn straatje past (bijdragen van o.a. Indojood en ondergetekende, dan is het flauwekul etc. Nu hebben we 1 forumlid en een of meerdere leuke Youtube filmpjes maar het aller belangrijkste: het besluit van ons aller TH en het zijn groeibriljanten. Uiteraard neemt Eug straks van deze term weer wat afstand want dat was gewoon een beetje populistische praat.

    1. EugAjax

     AB je bent echt een grote eikel. Ik citeer uit een bijdrage van afca my world en die geeft in topic aan hoe hij aan zijn bevindingen komt en ja dan geloof ik hem. Raar he. Maar goed je blijft zuigen eigenlijk moet ik niet reageren maar nu maak je mij niet belachelijk, dat zijn we al lang gewend, maar afca my world.

     1. Ajax1958

      Ach Eugje toch, dit bedoel ik dus: iemand schrijft iets, hoe deze aan zijn bevindingen komt en je gelooft dat meteen. Wat ben je toch een heerlijk naief kereltje.

     2. EugAjax

      Iemand schrijft iets en legt uit hoe hij aan zijn bevinding komt @ajax 1958. Geen geroeptoeter en ja dan kies ik ervoor dat ik hem geloof. Laat mij lekker naief zijn, jullie hebben duo al weer bij oud vuil gezet? We gaan het zien mannen.

   2. EugAjax

    Kbouter ik verwijs zelfs naar een bijdrage van AFCA my world op een ander topic over de twee spelers afkomstig van Ajax CT. Hij legt ook nog uit hoe hij aan zijn bevindingen komt. Waarom zou ik dan niet daar op kunnen vertrouwen. Natuurlijk weet je niet of het past. En hoe Ajax die jongens zal begeleiden, maar AFCA My world gaf aan dat indien begeleiding goed gaan we veel plezier aan die jongens beleven. Dus vandaar. Ik luister nog weleens naar iemand 😄👍

    1. KBouter

     Maar….wat een ander zijn mening is, hoeft toch niet zo te zijn?

     Hoeveel gasten janken van blijdschap dat Heitinga terug kwam, nam je dat ook klakkeloos over?

     1. EugAjax

      Kbputer de man geeft een onderbpuwde mening en ik kies ervoor om hem te geloven dus in de dop grote talenten overgekomen van Ajax CT. Laten we hopen dat het ook zo uitkomt iedereen blij lijkt me, op 1 na dan: AB die is nooit blij

     2. Hoeda Fak Ajoe

      Eens met Eug en zo jammer dat iemand die een positief geluid geeft als idioot en naief weggezet wordt. Dat zijn dezelfde ‘Ajacieden’ die tot voor kort liepen te roeptoeteren dat Marc de hele tent leeg zou verkopen en van de winst een nieuwe pluche bank zou kopen voor hem en zijn maten. Nu dat niet zo blijkt te zijn is geen van die gasten zo sportief om toe te geven dat Marc het (in ieder geval op dat punt) toch wel erg goed gedaan heeft. En als het niet aan zelfbenoemd Cruiffiaan TvD had gelegen had Marc zelfs nog wat duurdere aankopen en een ervaren trainer in huis gehaald. Maar ja er zijn mensen die negativisme en azijnzeiken tot een kunst verheven hebben. Gewoon doorgaan met positief zijn Eug!

     3. Indojood

      Nog een keer voor jou:

      Cruijff: “Een andere commissaris, Theo van Duivenbode, zagen we als een van ons. Helaas is hij, toen het erop aankwam, achter een boom gaan staan. Juist hij had de sleutelfiguur moeten zijn.”

      Wel blijven opletten, wie de neuk ben jij?

     4. Widi

      Jij weer met je boek. Staat daar ook in dat we overal op voorhand al negatief over moeten zijn? En dat we bijdragen niet meer beoordelen op de inhoud maar op wie ze schreef (AB doet dit voortdurend)? Waarom alles zo negatief? Als jij pas weer positief wordt als het plan tot de letter is uitgevoerd, ga dan gewoon. Want dat gaat nooit gebeuren. Een aantal goede dingen zijn er uitgepikt en worden uitgevoerd. Niet alles. Kan ook niet. Maar jij reageert nooit echt. AB ook niet. Jij komt altijd met passages uit een boek. En AB gaat beledigen.

     5. EugAjax

      Indojood RvC lid toch die Theo en nu weg? Precies mijn punt. Johan had meeste moeite met die lui. Kan je mij ook maar 1 soortgelijk quote vinden over de andere voetbaljongens?

     6. Ab: Only change will work

      Eug als je het wilt lezen zijn er voldoende quotes. Die zijn ook aangegeven aan jou maar je verdomd het te accepteren en komt telkens met dezelfde vraag. Een vraag die al honderd keer beantwoord is. Maar goed je hebt een lekker trio om je heen verzameld. Plezier ermee. Ik blijf jexaanvallen op je onzin op mijn manier. Een manier waar watjes blijkbaar moeite mee hebben. Welkom in the real world.

     7. Hoeda Fak Ajoe

      Ik let wel op hoor, Indojood. Leuk overigens dat je goed kan vertalen uit het Engels! Ik hoop niet dat je nu van mij verwacht dat ik flauwe grapjes over jouw nick ga maken.
      TvD is nou precies wat ik bedoel. De die-hard Cruijff volgers kunnen of mogen zelf niet denken van Cruijff, ze moeten doen wat Cruijff zegt anders zijn ze afvalligen. TvD was ook zo’n apostel die op een gegeven moment ook met de harde realiteit geconfronteerd werd en een keuze moest maken. Hij deed dat zonder blind de meester te volgen en werd een verstotene die daarna met alle macht probeerde toch nog de meester en zijn volgelingen te behagen. Van die huichelarij kon hij zich nu met een rotsmoes bevrijden.
      Hij is eigenlijk slachtoffer van niks meer of minder dan een sekte. Je moet precies doen wat de grote leider zegt en bewonderend op je knieen vallen als zijn naam genoemd wordt. Zelfs als de grote leider van zijn visie afwijkt moet je begrijpend knikken en het als een groots teken zien als hij met de vijand heult of een revolutie ontketent zonder daarna voor een oplossing te zorgen voor de teringzooi die daarna ontstaat.

     8. Hoeda Fak Ajoe

      Heb je een vrije dag Annie? Je bent behoorlijk bezig met reageren, maar zonder ook maar iets toe te voegen aan de discussie. Geef dan zelf eens het voorbeeld met een gefundeerde reactie.

     9. Basisspeler

      Begin zelf eens.. lees alleen volslagen onzin van je wasrschijnlijk geciteerd door je zwager if schoonvader. Zelf ern standpunt bepalen kan je niet namelijk naprater. Of moet ik Widi zeggen?
      Ok.. zal 1 punt aanroeren van je ongefundeerde leugens.
      “TvD is slachtoffer geworden van een sekte waar hij zich via een rotsmoes kon bevrijden”

      Spoor jij wel??

     10. Widi

      Hoeda, je hoeft niet op iedereen te reageren. Goed gedrag belonen. Slecht gedrag negeren. Hadden haar ouders ook moeten doen.

     11. Hoeda Fak Ajoe

      Nee, dat is wel waar Widi. Annie heeft waarschijnlijk Gilles de la Tourrette. Neem nou zijn laatst braaksel hierboven. Zelf de Cruijfianen op dit forum kotsen TvD uit terwijl hij zo graag bij het clubje wilde horen. Zijn enige redding was afscheid nemen van Ajax om nog enigzins zijn gezicht te behouden. Maar Annie snapt dit niet of wil dit niet snappen. Dat mag, maar dat constante gezeur en in elke zin een sneer is wel irritant. Ik volg je raad op en laat haar links liggen zodra ze dat gedrag vertoont. Dank Widi Sr. 😉

     12. Basisspeler

      Lukt t al? Koffie schenken zonder morsen? Anders maar weer ff uithuilen op schoot bij je zwager.
      Widi 1 en Widi 2 zoek de verschillen!

 10. Kingkong

  We weten nu al dat we volgend seizoen Dolberg en Ziyech en donny kwijt raken dus Marc nu al bezig zijn met opvolging zodar we dan een ker wel op tijd klaar zijn .

  1. De seijs

   Donny ook?? Is dat al verteld dan ergens?? Denk (hoop) Dat Donny wel verstandig is, en zeker nog na dit seizoen 2 jaar bij ajax blijft.

  2. AFCA my World

   Dolberg na een blubber seizoen denk het niet, Ziyech is wel wat waarschijnlijker,maar we spelen niet europees dus valt Ajax niet echt in de spotlights , dat zou kunnen helpen om volgend seizoen wat rust te houden bij eventuele transfers ! En Donny heeft Davy als voorbeeld die vertrekt ook niet ,en zeker niet zo snel ! ⚽️

 11. Koning Haarms Wolfs

  Benieuwd hoe lang hij nodig heeft om zich hier bij neer te leggen en er weer met volle moed tegenaan te gaan.

  1. Widi

   Je maakt er een drama van wat er niet is. Gisteren heeft hij de pannen van het dak gespeeld voor Marokko.

 12. Ab: Only change will work

  Best Ajax bestuur, ik heb mijn zonden van de afgelopen periode eens rustig zitten overdenken en ik kan alleen maar mijn welgemeende excuses aanbieden. Hoe jullie hebben gehandeld de afgelopen moeilijke periode is eigenlijk prijzenswaardig.

  Gelijk aan andere jaren hebben jullie aangetoond dat het tijdigoorbereiden van een plan en het hebben van een lange termijn visie volslagen overbodig is. Ondanks wat kleine hobbeltjes worden de rijen alweer gesloten en kunnen jullie aan de, welliswaar nu nog te weinig, complimenten op dit forum afmeten dat jullie het goed doen.

  Een prachtige start van het seizoen viel ons ten deel met uitschakeling in de eerste CL voorrond en daarna uitschakeling in de EL. De flitsende start in de ED kon gewoon niet beter.
  We kunnen ons nu echt heel erg rustig richten op het behalen van de na-competitie voor plaatsing EL, met voorronde, voor volgend seizoen.

  Met een heel klein beetje geluk kunnen onze jongste jonkies nog een tweede beker wedstrijd spelen maar Scheveningen uit zal natuurlijk wel een lastige kluif worden.

  Best bestuur, TH en en technische staf, nogmaals mijn excuses voor al die onterechte aantijgingen van mijn kant (ook excuus aan onze groentesoort op de bank) en ga zo door dit en komende seizoenen. Ik ben echt heel trots dat ik supporter kan en mag zijn van een club die weer in opkomst is en straks in volle bloei staat. Lange leve fc Amsterdam.

  1. AFCA my World

   Nee joh geen nacompetitie voor de EL,maar voor het lijfsbehoud in de eredivisie, strijden tegen degradatie ,dat moet de jongens toch wel een boost geven !

  2. Ajax1958

   @Ab, er zijn hier een stelletje onnozelen die vinden dat de selectie op sterkte is, ik begin alweer te lachen als ik dit schrijf.

   1. Ab: Only change will work

    Heb je de bijval gezien voor die gasten? Ongelooflijk. Mijn voorspelling voor dit seizoen: plek bij de top 5 maar geen kampioen en geen beker als alles blijft zoals het nu is. Als voor oktober er een nieuwe hoofdtrainer komt met Keizer als tweede man, Spijkerman als terreinknecht en Dennis met een enkeltje Engeland dan heb ik er nog een beetje vertrouwen in dat we wat potten gaan breken. Moeten we de transerperiode in de winterstop wel goed doorkomen. Ik heb gewoon weer mijn seizoenskaart natuurlijk maar voorlopig heb ik niet het idee dat ik naar Ajax ga kijken. Ik kijk naar een voetbalwedstrijd en juich voor de thuisploeg.

    1. Ajax1958

     @ Ab, idd het wordt op zeker geen kampioenschap. Vooruitzien is regeren, maar deze visie heeft ons TH niet. In de winterstop moeten ze al bezig zijn met het nieuwe seizoen ( wie wil je houden, meteen contract open breken, wie gaan er weg, zoek vervangers, wie gaan er doorstromen, wat ga je halen en zijn ze beter als dat je in huis hebt ) Dat is dus een plan ontwikkelen. Helaas zitten wij met een TH die alles op zijn elf en dertigste doet en overal te laat mee is. Het is even doorbijten en alles zal wel goed komen. Tegen die tijd kijken waar we staan dan.

     1. Ab: Only change will work

      Leuk he 1958. Als je een reële kijk op zaken hebt ben je een succes supporter. Zal wel aan onze leeftijd liggen (ik 1957).

     2. Hoeda Fak Ajoe

      En het klinkt zo verdomd makkelijk van de zijlijn 1958. Wat als Donny en Zyech wel blijven? Een goede vervanger wil pas komen als ie zekerheid krijgt dat ze echt weggaan. Wat als ze op het laatste moment de kont tegen de krib gooien zoals Sanchez nu, of Tete, Riedewald, Kishna, … ? Daar kan je niet op anticiperen. Een Huntelaar is echt een uitzondering waar we onze handjes mee dicht mogen knijpen.
      Rekenen op talenten die doorstromen? Kijk naar Kluivert die nu een dip heeft, maar wel eerste keus is. Ook daar denkt een goede vervanger nog wel een keer na voor hij ja zegt. Of als hij toch ja zegt dat is de ArenA te klein omdat dan het aanstormend talent in de weg gezeten wordt.

     3. Widi

      Vooruitzien is regeren? Weet je zeker dat dit het gezegde is? Als je interessant doet, doe het dan wel goed.

     4. Ajax1958

      @ Wikkie, heel goed opgemerkt, ik dacht al waar blijft hij. Wat ben je eigenlijk toch een misselijkmakende, vervelende, pedante kolerelijer.

     5. Basisspeler

      Amen Gelukkig komen steeds meer mensen daar achter. Speelt een zeer dubieuze rol op dit forum.

 13. -buitenkantje rechts-

  Had in de krant moeten staan:

  “ZIYECH OP VALREEP ALSNOG VERKOCHT AAN ROMA”
  Dan had het TH direct daarbij een drieweekse vakantie kunnen boeken om hun vege lijf te redden.. Maar goed. De transferperiode overkijkend zijn we Klaassen, Sanchez, Riedewald en Tete kwijtgeraakt en hebben daar Huntelaar, S de Jong, Orejuela, Wöber en Dijks voor terug Kijk nu alleen even naar Basisspelers.
  Voor Klaassen is S de Jong gehaald.. Voor Sanchez Wöber.. voor Tete Orejuela.. voor Riedewald Dijks? Huntelaar als extra spits achter Dolberg.
  Veel is onduidelijk nog, maar zal steeds duidelijker worden.. Ho gaat is Siem nog en hoe goed gaat hij nog worden? Hoe goed is Wöber? Bij zijn club werd hij het “abwehrwunder” genoemd. Hoe goed is Orejuela? Hij wordt omschreven als snel en medogenloos en sterk aanvallend ingesteld. Eigenlijk alles wat Veltman niet is.
  Hetvkan allemaal dus best goed uitpakken..
  Feit is dat de selectie weer veel te laat rond is.. CL en EL weg en het eerste puntverlies is inmiddels al geleden..
  Dáár moet eens een plan van aanpak voor komen! Wat is de oorzaak, hadden we er iets aan kunnen doen, wat doen we straks anders? Dat zou dit jaar al gebeuren. Men heeft niet geleerd van de fouten zei Ziyech terecht.
  Dit jaar extra zuur, aangezien we na de EL finale hadden kunnen doorschakelen.. Team bij elkaar houden met twee/drie extra versterkingen dan CL in.
  Is Ajax een ‘lerende organisatie’? Of een ‘hardleerse’ organisatie..

  1. Indojood

   Goede analyse, -buitenkantje rechts-.

   Vind dat BR te onpersoonlijk worden (hoewel ik misschien er zelf mee begonnen ben)… 😉

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Inderdaad een goede analyse van BR. Ik denk echter dat het een probleem blijft om de selectie tijdig op orde te hebben als je zo vroeg CL en/of EL selectiewedstrijden moet spelen. Uit je analyse blijkt dat Sanchez eigenlijk de enige is die vervangen moest worden. Maar dat was eigenlijk niet te voorzien. Daarbij kan Veltman altijd naar het centrum terug (misschien zelfs wel een goed idee). De voorbereiding liet zien dat de eerste garde het heeft laten liggen. Tete en Riedewald waren immers geen basispelers, alhoewel ze beiden een rol hadden kunnen spelen. Jammer dat Ziyech hierbij de bal bij Ajax legt en niet naar eigen functioneren kijkt.

  2. EugAjax

   Goede analyse BR. ik zou wel graag willen weten hoe je de selectie sneller rond wil hebben. De sterkhouders waren er of al of ze werden vervangen door al een ander in selectie voor ze weggingen. En alleen Sanchez werd onverwacht weggetrokken door muiterij. Daar is meteen op geanticipeerd door een speler te halen die ervoor niet wilde juist omdat hij bang was door Sanchez op de bank te beginnen….geeft meteen eerste praktische probleem aan. Nu wil ik weten. Hoe zou jij of iemand anders omgaan met het volgende. Stel je weet Tete gaat. Dan heb je vervanger Orejuela op het oog. Je benadert hem, hij wil wel maar komt er bijv met club nog niet uit of spelers twijfelt (ik zeg niet dat dit zo gegaan is puur voorbeeld) wanneer schakel je door naar plan B en neem je genoegen als Ajax zijnde met mindere kwaliteit. Want plan B is altijd minder dan Plan A toch? Ander voorbeeld. Siem de Jong. Stel dat Ajax hem al in juli wil vast leggen en Siem wil opties open houden. Schakel je door of kijk je het aan. En als je doorschakelt en je bent overtuigd geen betere te vinden of die sneller is in te passen wat doe je dan als Siem niet meteen nee zegt. Weer niet gezegd dat dit zo gegaan is, puur als voorbeeld. Ik wil er maar mee zeggen. Slechts 5 – 10 clubs on de hele wereld hebben decluxe en de power om selectie snel op orde te brengen. Maar zelfs Chelsea wacht op laatste dag voor Drinkwater. Het probleem is en blijft, dus Ajax gaat NOOIT zijn selectie op tijd in order hebben voor Europa, we spelen in Nederland, we hebben te weinig financiele middelen, kunstgras en we moeten zeer vroeg Europa in. Laatste voorbeeld. Verhaal gelezen van Brands PSV. Hoeveel belletjes hij met biedingen kreeg op laatste dag? Zegt genoeg. Ik blijf erbij. 80 procent van basis blijft, 15% was al vervangen en 5% meteen een vervanger aangetrokken. Hoe snel wil je het dan ge-anticipeerd hebben?

   1. -buitenkantje rechts-

    Heel eenvoudig Eug.. Ten eerste niet af te wachten tot een potentiële aankoop zijn opties heeft afgewogen, maar simulaan met opties bezig te zijn. Je moet dus continu met opties bezig zijn tegelijkertijd. Ten tweede. Geen irrationele beslissingen nemen bv door Veltman contractverlenging te geven en aanvoerder te maken, maar Veltman in te wisselen voor Tete als basisspeler. En tegelijkertijd Viergever geen aanbieding doen. Ten derde. Betere communicatie. Als besproken is dat de selectie in tact zou blijven en er op enkele posities versterkingen zouden komen en men had zich daaraan gehouden.. Dan was Sanchez niet vertrokken denk ik en was wellicht zelfs Klaassen geneigd geweest om nog een jaartje te blijven.. Ten vierde: En dat is nu beter gebeurd dan in andere jaren.. Spelers gewoon aan hun contract houden.
    Als slot: je conclusie klopt niet, aangezien andere clubs uit de top 5 hun selectie wel degelijk op tijd op orde hebben. Je moet dus eigenlijk de vraag omdraaien.. Wat maakt Ajax zo bijzonder dat het Ajax niet lukt?
    Tja.. en dan moeten we misschien ook weer geen praten over de organisatie en de poppetjes..

    1. EugAjax

     BR, dank je voor je uiteenzetting, alleen zo gemakkelijl is het niet. Ik begin even met je laatste punt. PSV was tot op de laatste minuut bezig om een linksback te kopen. Niet gelukt dus hebben ze selectie niet eens op orde. Feyenoord ogenschijnlijk wel maar kochten ook heel laat Larsson van Heerenveen, geprofiteerd van feit dat Larsson geen andere keus had deze zomer. Ik denk niet dat Larsson deal aan begin seizoen al had kunnen doorkomen. Dat zijn al twee voorbeelden waarvan het dus niet klopt wat je zegt. Verder denk ik dat Ajax de lat qua aankopen hoger legt. En dat segment heeft meestal meerdere keuzes dan de aankopen die Feyenoord heeft gedaan. Je eerste punt geeft meteen aan wat ik bedoel. Je wilt niet wachten op optie 1 maar vast al werken aan tweede keus. Sinds wanneer moet Ajax genoegen nemen met een tweede keus? Vroeg in transferperiode? Simulaan eens hoor maar ik geloof heilig dat ze dat ook doen. Vraag is wanneer neem je echt de beslissing om voor keus 2 te gaan. Meteen? Of pas als duidelijk is dat keus 1 echt niet wilt. Dat is de afweging en moeilijk dus. Het tweede punt vind jij irrationeel. Maar Veltman is vaste waarde sinds De Boer, Bosz en nu Keizer. Op basis waarvan had Ajax zijn contract niet moeten verlengen. Tete wilde al heel vroeg niet meer verlengen dus ik zie het irrationele hier niet. Overigens heel veel trainers verkiezen Veltman boven Tete. Aanvoerder is een ander verhaal. Maar wie dan? Viergever heeft idd nog geen contractverlenging gehad. Kan twee redenen hebben, of ze twijfelen of vorig seizoen een uitschieter was (daarvoor vaak als Ajax onwaardig bestempeld) of het gaat komen nu na transfer periode. Op zich geen rare overweging. Ik twijfel zelf ook of Viergever structureel zo goed is voor Ajax. Dus Ajax neemt hier een risico ja maar wel weloverwogen schat ik in. Ajax kan zeker op bepaalde gebied beter communiceren. Maar heb jij het nu over ‘belofte’ van Bosz aan sterkhouders dat er vier spelers bij zouden komen? Dat is al door Bosz zelf ontkent. Dus dit is broodje aap verhaal lijkt me. Ik besef dat spelers dit hebben aangegeven, dus of spelers vegen straatje schoon of Bosz. In ieder geval kan de belofte dus nooit van Ajax TH komen. Dus als men al dit soort communicatie doet zal dat niet de trainer zijn bij Ajax. Sanchez was so wie so vertrokken. Hij vond zelfs een Europese wedstrijd minder belangrijk dan een transfer naar Spurs. Klaassen weet ik niet hoor die was er gewoon aan toe. Ik vind dat er vaak conclusies getrokken word op basis van verhalen in media en zelfs geruchten op twitter geeft hier al vaak verkeerde percepties. Maar goed ik blijf het zeer complexe markt vinden en ik blijf vinden dat Ajax er vrij goed door heen gekomen is,

    2. dickst14

     Helemaal gelijk. Het gekke is dat het lijkt of iedereen op dit forum verdeeld is. Dat klopt. Als je mensen op straat hoort is het meer eensluidend. Veltman drama Dijks drama aankoopbeleid drama / of niet op tijd.

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Nee Dickst, het is gewoon zo makkelijk om met de meute mee te praten. Al snap ik de hetze tegen Veltman niet. Het vergelijkbaar met Daley Blind. Ajacieden die hun eigen spelers afkraken worden natuurlijk snel gevolgd door supporters van andere clubs. Maar wel vreemd dat meerdere trainers en coaches toch voor Veltman en Blind kiezen. Overigens deed Advocaat dat niet en heb je gezien hoe dramatisch Mensah was?

     2. dickst14

      Ik beslis zelf en vind Veltman een drama. Als hij goed speelt zeg ik het ook. Dat was 20 maanden geleden tegen 010. als hij altijd zo speelt zou dat fantastisch zijn. Maar goed dat is niet zo.
      Denk jij nou echt dat ik Veltman zou willen vervangen als hij goed speelt? ik ben ajax supporter

     3. Hoeda Fak Ajoe

      Helemaal prima Dickst, ik zeg alleen wat ik zie om me heen mbt Veltman. En dan zie ik een hoop ‘meelopers’ en veelal ook van andere clubs. En ben het met je eens dat Veltman omstreden is. Alleen ik vind dat niet geheel terecht en ook vreemd dat er steeds weer Ajacieden zijn die uitgekotst worden door de eigen achterban. Dat je een speler niet goed vind is OK, maar om hem dan respectloos te bejegenen vind ik not done. Hij geeft immers alles wat hij heeft voor Ajax en doet wat hem gevraagd wordt, dat kan je hem toch niet kwalijk nemen?

     4. Hoeda Fak Ajoe

      Overigens bedoel ik niet dat jij specifiek respectloos bent over Veltman (dat weet ik niet en heb geen zin om dat na te gaan zoeken 😉) maar er zijn er genoeg ook op dit forum die dat helaas wel zijn.

     5. Basisspeler

      Wat zie jij om je heen? Meelopers? Mensen die Veltman afzeiken? Geef dan voorbeelden! Nowm man en paard. Je produceert nu alleen warme lucht.

     6. Hoeda Fak Ajoe

      Basisspeler, mijn schoonvader en zwager (beide Feyenoord fans), drie mannen en een vrouw op mijn werk, onlang een discussie in de voetbalkantine waar grofweg 8 mensen zonder goede argumenten anti Veltman waren (en overigens een 15-tal meer genuanceerd voor hem waren). Ik ben nog geen paarden tegengekomen die voor of tegen Veltman waren, maar ik zit ook niet in dat wereldje.
      Op dit forum hoef ik je toch niet te vertellen wie er weinig respectvol jegens Veltman zijn, toch? Je kan zelf toch wel lezen?

     7. Hoeda Fak Ajoe

      Overigens ben jij toch wel degene die het meeste warme lucht verplaatst. Ik lees alleen maar scheldwoorden en verwensingen; maar goed ieder zijn ding. Als je daar gelukkig van wordt.

     8. Basisspeler

      Je baseert je conclusie aan schoonvader, zwager en gedprekje aan de koffietafel??
      Geeft jouw niveau wel aan.

     9. Hoeda Fak Ajoe

      Nee mij conclusie is gebaseerd op een veel bredere kijk op de zaak, maar dat niveau kan je kennelijk niet aan gezien je vraag naar man en paard. Je vraagt om wat voorbeelden en die geef ik je wat simpele en voor de hand liggende. Maar ook dat is kennelijk nog te hoog gegrepen voor je denk ik. Dat is inderdaad mijn niveau, maar lager dan dit kan ik echt niet hoor. Je moet je moeder maar even vragen of zij het je uit kan leggen.

     10. Hoeda Fak Ajoe

      Overigens, het is ‘gesprekje’ met een ‘s’. Leer eerst maar even met je knopjes omgaan voor je weer een reactie geeft.

     11. Basisspeler

      Je verplaatst wederom warme lucht naprater. Je hebt het over een bredere kijk, terwijl je(onzin) reactie ging over Veltman. Jij mag zelf 10 kenners aanwijzen. (Dus niet je zwager.) en vraag hun mening over Veltman. Vergelijk hun reactie vervolgens met wat jij hier neer kalkt. Dan begrijp je dat je eigenlijk heel stil in een hoekje moet gaan zitten met een zakdoekje voor je traantjes.

     12. Hoeda Fak Ajoe

      Hahaha die basisspeler toch. Deze discussie gaat er niet over of je Veltman nou wel of niet goed vindt, maar dat dat Veltman met respect behandeld dient te worden. En lees zelf de topics op dit forum maar na om te zien wie dat niet doen. Ik vermoed dat je dan ook je eigen reacties wel tegen zal komen, want je hebt ook het fatsoen niet om mij respectvol te bejegenen. Eigenlijk ben je mijn reactie niet eens waard en heb ik al veel te veel warme lucht aan je besteed. Succes met je verdere scheldpartijen, makker.

     13. Ajax1958

      @ Fak joe, fout Blind was nl jonger dat hij zijn debuut maakte en heeft progressie gemaakt. Maar Veltman wordt tot de sterkhouders gerekend vanwege zij leeftijd. Ik zeg het je nog 1 keer: Veltman kan niet verdedigen, pakt domme kaarten, laat zich simpel van de bal zetten, loopt overal waar hij niet moet lopen, kan geen verdediging niet leiden, is geen aanvoerder en staat al 3 jaar stil in zijn ontwikkeling. Daley speelt na een paar jaar bij MU en
      wij raken Veltman aan de straatstenen niet kwijt

     14. -buitenkantje rechts-

      Eens.. en dat ziet iedereen die enigszins iets van voetbal begrijpt.. en dan heb ik het nog niet over de tot drie keer weggestuurde Dijks die doodleuk linksback speelt tojdens CL, EL en start competitie..

     15. Hoeda Fak Ajoe

      Zoals gezegd mag iedereen zijn mening hebben en ik vind dat elke actie van Veltman onder een vergrootglas ligt en negatief beoordeeld wordt. Opeens schreeuwt iedereen om Nigel de Jong omdat ie er af en toe zo lekker hard in gaat? Maar goed ik zeg het je ook nog maar 1 keer: Veltman krijgt de voorkeur van diverse coaches, ook de zo bejubelde Bosz; hij was de beste verdediger in de finale EL. Hij moet vaak uit positie lopen omdat de CV’s en middenvelders hun mannetje laten lopen. De meeste voorzetten en gevaar komen niet van Veltmans mannetje, maar van de linksback of opkomende middenvelder. Dat Daley bij MU speelt heb je vast met verbazing zien gebeuren, Veltman is zo verstandig om voor voetbal te kiezen en niet bij een of ander subtop clubje in het buitenland te gaan verpieteren. Hij heeft de verdediging van Ajax jarenlang goed geleid toen hij CV stond en heeft niet geklaagd toen hij naar RB moest. Hij geeft alles voor de club waar hij geloof ik al 16 jaar rondloopt. En ja, hij verdient daarvoor respect.

     16. Ajax1958

      @ Fak joe, ik geef het op met jou. Geniet dit seizoen gewoon van Veltman. Als hij naar het centrum verhuisd kunnen we helemaal lachen (not), maar dan zal het wel weer de schuld van iemand anders zijn.

 14. Indojood

  Ziyech heeft in de voorbereiding gezegd dat hij sowieso blijft, ongeacht welke club er komt. Verder heeft hij gezegd dat er nieuwe spelers bij moesten. Al het andere (ongemotiveerd, weg willen) is speculatie en wordt gevoed door een antipathie jegens bepaalde spelers.

 15. AFCA my World

  Hopelijk kan Ziyech zijn teleurstelling over deze zeer goede grote kans van zich afspelen, en zich laten gelden dan volgt er volgend seizoen een supertransfer voor hem ! Naar celta de vigo ofzo ! Het zou zou zielig zijn als hij zich laat kennen en er met de pet naar blijft gooien ! Beterschap jongen je kunt beter ! ⚽️

 16. ElSalvador

  Jammer. Mist scherpte, mentaliteit en doorzettingsvermogen. Liever €35 miljoen erbij.

     1. De seijs

      Origineel ben je ook al niet. Beetje jammer. Maar jij praat wel meer mensen na hier. Beetje jammer 🤔

     2. Indojood

      Hij doet zijn best, hij maakt stapjes… Ik vond Nederlands ook erg moeilijk toen ik als 10 jarig ventje vanuit Jakarta hier terecht kwam.

     3. dickst14

      Hij heeft nu 2 hele zinnen geschreven zonder taalfout. Hij zal een van de besten zijn in zijn AZC.

     4. dickst14

      Nu het eindelijk zonder taalfouten gaat is nu het wachten op het eerste zinnelijke inhoudelijke bericht. We geven hem 5 jaar.

     5. Ab: Only change will work

      Hij is elders weer de mist ingegaan met zijn Nederlands. Terug naar af dus. Zo jammer.

 17. JohnDoe77

  Perfect van het TH! We hebben hem dit seizoen nog hard nodig en volgend jaar komt die pot weer langs!

 18. Ab: Only change will work

  Tsja en als je dan kijkt welke meningen hier op het forum “scoren” dan kan je eigenlijk alleen maar één conclusie trekken: Johan bedankt maar je club heeft zich met deze directie en dit TH definitief van je afgekeerd en krijgen er ook de complimenten voor. Aan de fam. van Johan zou ik het welgemeende advies willen geven om de naam van Johan voorlopig maar niet op het stadion te plaatsen. Ik kan mij niet voorstellen dat ze naast een groep huichelaars willen staan bij de opening. Een groot mens is van ons heen gegaan, zijn gedachten en visie volgen hem. Voorlopig zijn we van het buitenland afhankelijk om zijn visie, of grote delen daarvan, terug te zien. Ajax kan trots zijn op zichzelf, het is een trieste club geworden.

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Namens de familie van Johan: bedankt voor je advies Ab, we zullen het in overweging nemen … 😂

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Aan Ab zou ik het welgemeende advies willen geven om zich niet meer in het stadion te begeven, tussen al die 45000 huichelaars en aanhangers van een trieste club. Ik adviseer je ook om niet te juichen of blij te zijn als het onverhoopt toch nog goed mocht komen en Ajax de 34e landstitel wint en misschien ook nog de beker. Ik raad je tevens aan om op zoek te gaan naar die ene club die de visie van Cruijff wel tot in de details volgt en als je die gevonden hebt om dat dan door te geven aan Wim, Tjeu, Keje, Jaap, … zodat ook zij niet langer dolend door de voetbalgemeenschap hoeven te dwalen op zoek naar een vleugje (h)erkenning. Wellicht is het ook therapeutisch verantwoord als je zelf een standbeeld voor Johan gaat kleien. Veel sterkte, Ab!

    1. Ajax1958

     Als……………… het onverhoopt toch goed mocht komen en Ajax de 34e titel en de beker wint😂😂😂😂😂😂😂Wat heerlijk naief😂😂😂😂😂😂👍👍👍

  2. Widi

   Buitenland: de Vlaamse voetbalbond. Niet de Belgische dus, maar de Vlaamse. En als je nu eens de moeite had genomen om regelmatig jeugdtrainingen te bezoeken, had je misschien recht van spreken.

   1. Ab: Only change will work

    Ik bedoel België helemaal niet. Ik doel niet op huidige werkzaamheden van Jonk. Verder heeft iedereen, ook ik, recht van spreken. Democratie heet dat. Verder weet jij niet wat ik wel en niet beziek, je kent mij helemaal niet. Dus even een minder grote broek aantrekken Widi, helemaal als je niet snapt wat ik met het buitenland bedoel. Finke misser jongen.

    1. Widi

     Je zegt ook niet wat je wel bedoelt met het buitenland. Kan ook niet. Want zoals iemand hier al zei: niemand doet het nog. Ook Barcelona niet.

     1. Ab: Only change will work

      Jij kan mij niet uitdagen Widi. Je bent inmiddels echt zielig aan het worden. Triest.

     2. dickst14

      Klopt en wij hebben het gedaan en uitgevonden (johan) en konden het weer doen en we doen het niet. Jammer dat Johan niet even een uurtje terug kan komen zodat Bergkamp hem de nieuwe weg Cruijjf uit kan leggen.

  3. Widi

   Daar wil jij toch niet bij horen AB? Tip: lever symbolisch je seizoenkaart in en richt je volledig op je nieuwe club. Jonk al benaderd?

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Widi, Indojood jr (aka Ab) doelt op de uitspraken die Johan gedaan schijnt te hebben over Duitsland en Chili (zie eerder ergens in dit topic). AB wil dat niet zeggen omdat anders zo overduidelijk blijkt dat hij alleen Indojood maar na zit te brabbelen.

   2. Basisspeler

    Niemand zit op jouw tips te wachten Bifi. Waarom lever jij symbolisch niet je gebruikersnaam en wachtwoord in bij de redactie. Tip!

 19. Basisspeler

  Vraag me af. Waarom komt dit in het nieuws en wat is de bedoeling hier achter? TH bezig met charme offensief? Geschonden blazoen weer wat oppoetsen?
  Blijf TH ongeschikt vinden. Geld voert de boventoon. Kijk naar verschil inkoop- verkoop. Sterkhouders zijn verkocht en ‘buitenkansjes’ en koopjes terug gehaald. En veel te laat zoals al genoemd.
  En dan moet ik na dit bericht gaan denken: top TH?!

  1. KBouter

   Misschien hebben we met Orejuela, Wober, Johnson en Siem wel mega goed ingekocht.

   Ik wacht nog ff af…voordat ik ga blaten.

    1. KBouter

     Ik zeg ook… misschien ook met Siem, en dan neem ik wat Siem betreft mijn woorden terug.

     Maar wat Siem betreft geloof ik niet dat dat gast gebeuren.

    1. Hoeda Fak Ajoe

     Het wordt wel zielig nu hoor. Ajax slaat een megabod af en dan maak je er van dat het een charme offensief is? Je kan ook zeggen: ‘goed gedaan Marc, ik had gedacht dat je na Sanchez ook Dolberg en Zyech zou verkopen, maar dat heb je niet gedaan!’

 20. jojo123

  Ja dat is wat… Alle spelers die het vorig seizoen goed hebben gespeeld in de Europa League zijn heel erg in trek bij de top teams. Jammer dat Ajax in het begin van het seizoen geen grote aankopen hebben gedaan om het team nog verder te versterken om nog dit seizoen een hele goede prestatie neer te zetten in Europa. Dan zouden nog meer in trek zijn, Nu kun je verwachten dat de betere spelers sowieso volgend seizoen ergens anders willen spelen, wat uiteindelijk betekent dat Ajax volgend seizoen nog slechter team heeft , wat een dieptepunt wordt het dan ….. Tot zover maar wee…

 21. Widi

  Alleen Sanchez moest Marc laten gaan. Omdat die ging muiten. Was niet te houden. Jammer. Voor de rest heeft Marc woord gehouden. Er mocht niemand meer weg. En er ging niemand meer weg. Je zou denken dat alle negatievelingen die het niet wilden geloven nu een toontje lager zingen. Nee. Ze zeuren er nu over dat in het nieuws komt dat een bod op Ziyech is gewijzigd. Hoe gefrustreerd kun je zijn?

  1. dickst14

   Hij moest Sanchez laten gaan. Dat klopt. Maar hij wist ook dat Tete en Riedewald weg zouden gaan. Je zal nu wel zeggen: dat waren geen basisspelers ( voor mij onbegrijpelijk), maar dan wel spreekwoordelijk het reserve wiel. Nu hadden we een lekke band en geen reserve wiel CL/EL.

  2. Geroldkohlen

   nou widi ik lees nu net op voetbal primeur, dat Ajax akkoord is met Dortmund voor een winterse transfer!!

   1. Widi

    Ja en? Is voetbalprimeur Ajax? Eergisteren riep 1 Turk dat Nigel toch naar Ajax ging. Daar tuinden hier ook mensen in. Laat je niet gek maken. Vanavond heeft hij geen minuut gespeeld bij Denemarken.

    1. Basisspeler

     Goh! Mag Gerold daar geen melding van maken Wifi?? Wie ben jij om dat te bepalen? En die toon van je. Pedant mannetje. Bah!

  3. Basisspeler

   Geleuter. Traoré, Klaassen, Sanchez, Tete, Riedewald vertrokken.
   Dijks terug gehaald. Overmars heeft zich aan zijn woord gehouden??
   Hahaha!! En vervolgens Widi 2 en 3 dat ook nog beamen. Sjeezus!

   1. EugAjax

    Basisspeler klopt niet hier wat je zegt. Ging over basis maar dan nog volgende lijstje
    Traore weg was Neres al voor aangetrokken in winter
    Klaassen weg Beek al natuurlijke opvolger en later Siem erbij gehaald
    Sanchez binnen week vervangen door Wober. Daardoor kan Ligt op Sanchez plek.
    Tete is Orejuela voor gekomen
    Riedewald ja je kan zien dat Dijks daarvoor in plaats is.
    Na Sanchez heeft merendeel hier geroepen en nu gaat Ziyech, Dolberg etc maar niemand ging ondanks bieding 50mln plus Dolberg en 35 mln Ziyech.
    Ja Overmars heeft dus goed werk gedaan in deze zeer moeilijke markt. Helaas uitgeschakeld in Europa. Maar echt komt vnl door verstoorde voorbereiding. Lees anders het interview van Keizer in 1900 magazine. Hoe moeilijk en gevoelig dat in voorbereiding lag en nog steeds. Het pleit voor selectie en staf dat dit nooit genoemd word in relatie tot missen Europees voetbal, maar dit is veruit de grootste reden.

    1. Basisspeler

     Eug, het ging hier over het laten gaan van spelers. Er wordt gesteld dat Overmars woord heeft gehouden. Nee dus!
     Je noemt vervolgens een rijtje spelers die zijn vertrokken en hun vervangers. Vraagje. Vind jij dat onze selectie versterkt is?

     1. EugAjax

      Basisspeler dat moet nog blijken. Meesten redeneren vorig jaar EL finale nu niet eens Europees voetbal dus nee. Maar ik kijk verder dan dit. Ik doe niet aan scorebord journalistiek. Ik denk dat we ingeleverd hebben met Beek ipv Klaassen, maar meer de ervaring en weten hoe je elftal op sleeptouw neemt waar en wanneer zet je druk. Siem is daar nu wel goede vervanger voor. Maar de meesten zeiden vorig jaar Beek is beter dan Klaassen. Ligt vind ik niet minder dan Sanchez. Heeft zelfs eigen opleiding als voordeel. Kluivert en Neres op dit moment brengen minder dan Traore, maar meesten waren flink op Traore aan mopperen. Maar in talent Kluivert minimaal gelijkwaardig. Rest van basis is gelijk dus ik denk dat we wel wat minder zijn nu even maar op korte termijn zou het me verbazen als dit Ajax op zijn minst niet de kwaliteit heeft als vorig jaar. Overigens is achteruitgang in kwaliteit wat mij betreft nu minimaal, en zeker niet het verschil tussen EL finale en missen Europees voetbal. Echt verstoorde voorbereiding is grootste reden. Mbt breedte aankopen. Zijn we minder met Dijks tov Riedewald, hoewel Jairo bijna nooit LB meer speelde, ja maar is in potentie pas derde keus daar. Orejuela zou zomaar eens beter kunnen zijn dan Tete. Al met al denk ik dat Ajax in kwaliteit ietsje minder is nu dan eind vorig jaar maar ik ga uit van steile leercurve. En met behulp van routine Huntelaar, Siem en hopelijk weer snel florerende Ziyech moet de dubbel mogelijk zijn.

     2. Hoeda Fak Ajoe

      Overmars heeft nooit gezegd dat Tete en Riedewald niet weg mochten of zouden gaan. Van Klaassen was dat al langere duidelijk. De enige die hij niet heeft kunnen behouden was Sanchez, wellicht doordat hij zelf 40 of 50 miljoen had geroepen. Daarna heeft hij gesteld dat er niemand meer weg mocht en is daarvoor op dit forum verketterd. Hij heeft echter woord gehouden en dat heeft hij dus goed gedaan. Het meest twijfelachtig is voor mij de LB plek. Daar had wel een goede / betere vervanger voor gehaald mogen worden.

     3. EugAjax

      Klopt Hoeda wat betreft Overmars en zijn belofte. Ik vergeleek inderdaad meer even de nieuwe selectie met die vorig jaar. Linksback positie is wat dunnetjes, hoewel ik persoonlijk wel fan ben van oplossing Sinky. Alleen helaas lange tijd geblesseerd. Schijnt wel op weg terug te zijn.

 22. a.p.

  ja, ja, waar moeten we nu trots op zijn? Ajax 1 , Nederlands elftal, de nieuwe spelers. ik zou het niet weten. Maar we blijven Ajax supporter en blijven komen.

 23. Linkspoot

  OCWW
  Iets kortere tekst aub
  Niet echt prettig lezen
  Je kan beter een boek gaan schrijven

 24. Hoeda Fak Ajoe

  Wow 1958, ik snap werkelijk niet waarom jij Ajax fan bent. De selectie is vrijwel dezelfde als die vorig seizoen op een puntje na kampioen werd en de finale van de EL speelde met vrijwel het hele seizoen een dubbel programma. Ik heb ook geen enkele garantie op succes, maar ik ga de mannen toch echt vooruit schreeuwen en met ze juichen en janken als het moet. Is dat naief? Misschien, maar dat zou elke die-hard Ajacied moeten zijn.

    1. Basisspeler

     Dick heeft gewoon gelijk Sauseisje. Selectie nagenoeg hetzelfde. HFA is ziende blind.

     1. De seijs

      Dikje heeft zeker geen gelijk. Het is een napraten en wil mee score met de minderheid. Snap jij dat? 😂😂

     2. Ab: Only change will work

      Aparte is dat Eug daar dus geen enkel probleem mee heeft. Reden: het is niet tegen hem gericht. Op dit manier waren vroeger mensen ook iendjes met Hitler. Het was niet tegen hen gericht tenslotte.

     3. De seijs

      Nee jij bent lekker bezig hier reserver speler. Laatste dagen ben jij alleen maar aan het zuigen met bijna iedereen. Ik vraag me af wat je wil bewijzen.

     4. De seijs

      Ab:verrader hoerenjong. Scheveningen. Fc Amsterdam jij bent dus geen ajacied. Wat doe je hier dan!

     5. De seijs

      😂😂😂Dat is geen antwoord op mijn vraag reserver speler! Of sta je nu met een mond vol tanden. En weet je het niet meer.

     6. KBouter

      Zucht….dit is godverdomme toch niet normaal!

      Snap er geen zak van dat de redactie hier niet ingrijpt!

     7. Hoeda Fak Ajoe

      Eens KBouter, het loopt weer de spuigaten uit. Appie = Respect, maar dat schijnen we weer achter ons gelaten te hebben. 😖😔

     8. KBouter

      100% eens, en gasten die hier het meeste zeiken…zeiken om respect in de 34 minuut.
      Ben er helemaal klaar mee en laat dit soort onzinnig gelul achter me en reageer alleen maar inhoudelijk op voetbalzaken.

     9. Hoeda Fak Ajoe

      Ik heb me de laatste paar dagen ook een beetje laten provoceren, maar ik ben er ook klaar mee. Ik ga mijn best doen om inhoudelijk te blijven en vooral respectvol. 🙏🏼

     10. KBouter

      Maar….ook lullen en uitdagen over oude hoer, gaat nergens meer over en ik snap ook dat gasten daar mega van ontploffen en door gaan met zeiken tegen dit soort gasten.

      Je gaat godverdomme toch niet kwetsend reageren over een moeder om iemand te raken?

     11. EugAjax

      Eens heren Hoeda en Kbouter, dit soort teksten en ruzies is ziekelijk en verpest het forum. Moeders erbij halen is uit den boze. Moet wel zeggen degene waartegen het gericht was is op zijn minst geen haar beter met zijn zieken, bedrijgingen en doodswensen uit het verleden en in zelfde heen en weer gescheld mij er weer bij halen als een vriendje van Hitler…………man man man. Jullie hebben helemaal gelijk. Om van te kotsen!
      Ik moet nog steeds denken of alleen inderdaad op voetbalbijdrages blijven reageren of maar lekker weggaan. Hoewel dit een leuke verslaving is gaat lol er van vanaf

 25. Ajax1958

  @ fak joe, je hebt gelijk, Ajax wordt met overmacht kampioen en pakt en passant de beker er ook bij. Dream on man , wat heb jij in hemelsnaam gebruikt. Ik ben kritisch ja, omdat ik wil dat het beter gaat dan nu, snap dat nou eens.

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Waarom je nu mijn woorden aan gaat dikken weet ik niet; misschien om je zelf wat te promoten? Ik wil ook dat het beter gaat, maar realiseer me dat dat in de huidige voetbalwereld niet zo simpel is als enkelen op dit forum willen geloven. Ook geloof ik niet in dat continue afzeikgedrag en weiger daarin mee te gaan.

 26. Ajax1958

  Die halleleluja stemming is nl niet terrecht. Uitschakeling CL en EL en al achterstand in ED en een chaos in de top. Neeeeee je hebt gelijk, het gaat hartstikke goed man, DREAM ONNNNNNNN!!!!!!

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Och och wat een humor weer! Ik neem aan dat dit betekent dat je eerdere reactie weer een losse flodder was? Geeft niks hoor.

 27. Ab: Only change will work

  Ff kijken tegen wie fc Amsterdam volgende week moet. Heb weer zin in een potje voetbal. Hoop wel dat we uit het rechter rijtje blijven. Daar hebben we de selectie best wel voor maar het wordt spannend.

 28. Hoeda Fak Ajoe

  Ik bestrijd ook nergens je visie op het plan irt Ajax.
  Wel leuk dat je nu twee landenteams noemt en dan zegt dat wij (ik neem aan dat je daar Ajax mee bedoelt) dat voorbeeld moeten volgen. Interessant om te zien welk aspect geleid heeft tot die goede prestatie en wat we daarvan op kunnen steken. Maar om dat nou gelijk aan te halen al voorbeeld van de visie van Cruijff is de wereld omdraaien. Daarbij volgt Ajax het plan Cruijff niet letterlijk (dat kan volgens mij ook niet, maar daar heb ik het al eerder over gehad) dus refereer ik (en ik denk Widi en Eug ook) niet aan citaten van Cruijff of zijn memoires oid. Wij hebben het over de grondgedachten uit de visie van Cruijff en onze eigen interpretaties daarvan in de huidige werkelijkheid. Daar is niks mis mee en mag je het mee oneens zijn. Maar je mag niet van iedereen eisen dat ze Cruijff letterlijk volgen zoals jij en Indojood jr (Ab) wel doen.
  Last but not least vind ik ook dat Johan naief is geweest en ik vind hem ook een intrigant die niet bereid is tot compromissen en zuiverheid van de leer afdwingt terwijl hij zelf regelmatig zijn leer bijgesteld heeft of daarvan afgeweken is. Jonk heeft dezelfde afwijking net als Indojood jr en jij (zij het in iets mindere mate).
  Ab ben ik inderdaad spuugzat, maar jou kan ik nog goed verdragen omdat je nog enigzins respectvol met anderen omgaat. Voor wat het waard is.

     1. Basisspeler

      Vergeet je je declaraties niet op tijd in te leveren bij de administratie?? Het is weer het eind van de maand hè! Vorige keer was je het ook bijna vergeten. Als je mij toch niet had…

 29. Indojood

  Overmars verwijt zichzelf niets, mocht geld uitgeven van de RvC (dus het verhaal dat ie aan het lijntje werd gehouden is flauwekul) en waarom het mis ging in Europa?

  ‘Alles viel verkeerd. Veel kansen missen, kansen tegen die er meteen ingingen.’

  🤦🤦🤦

  1. Basisspeler

   De oorzaken extern zoeken, maar niet bij jezelf. De zogenaamde ‘zelfevaluatie’ werkt dat in de hand. Zodoende komen de echte problemen nooit boven tafel en mag incompetentie hoogtij vieren in de directie van Ajax.

 30. Brokamp

  Zyech nu vasthouden is een goede zaak. Nu gaan bouwen aan dit team. Voor Ajax moet de echte transfertermijn nu beginnen. Constant actief reageren nu op de markt en principe overeenkomsten aangaanmet kandidaad spelers die dan in de winterstop kunnen komen.

 31. Hoeda Fak Ajoe

  Zo dat ben je kwijt! Lucht wel op zeker? Even lekker kunnen schelden en je agressie er uit gooien; goed voor je man (of ben je een meid, die reageren meestal zo emotioneel)! Affijn, lekker stukje tekst. Niet veel inhoud en erg veel frustratie, maar ik snap dat je je maatjes een hart onder de riem wil steken in deze moeilijke tijd.
  Ik vind het ook niet erg dat je me een mafkees vindt, die overigens geen excuses eist, maar dat wel logisch zou vinden nu blijkt dat Marc gedaan heeft wat hij gezegd heeft. Ik vind de ideeen van Cruijff goed, maar hemzelf een intrigant, waar jou reactie eens te meer een bewijs van is, dus dank je wel!
  Overigens leuk (😖) dat je de naam van Appie noemt en in dezelfde zin mij een lul noemt en mij wil laten neuken door een olifant. Ik zou zeggen Moos, klap je schijnheilige handjes maar stuk in de 34e minuut met die respectloze vriendjes van je.

    1. Hoeda Fak Ajoe

     Man man man, je bent echt wel de slimste hier he? Over warme lucht gesproken. Ik zal geduldig wachten op jouw eerstvolgende taalfout of fout geplaatste reactie.

   1. Basisspeler

    Bifi moet weer ff in zijn hok. Krijgt mij weer wat te veel praatjes. Zal de ketting weer wat strakker zetten.

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Indojood jr komt uit mijn koker 😉 Inderdaad niet creatief, maar geeft de situatie we goed weer mbt Ab.

   1. Basisspeler

    Jij bent?? Widi jr? Ook niet bijster creatief, maar dekt de lading meer dan wat jij verzint.

    1. De seijs

     Goh wisselspeler hoop gelul weer van je. Maar weer geen inhoud. En ik heb nog geen antwoord op mijn vraag gekregen. Beetje jammer. Maar is bekend hier van jou.

 32. Indojood

  Ben het eens met KBouter hierboven, weer over de inhoud.

  In hoeverre kan je beweren dat plan Cruijff wordt uitgevoerd als de naamgever vindt dat niet zo is. In hoeverre kan je beweren dat stille Dennis en Sar plan Cruijff uitvoeren terwijl de naamgever alleen Jonk als zodanig noemt. Waarom refereert Ajax naar Cruijff als het om het beleid gaat terwijl de naamgever gevraagd heeft dit niet te doen?

  Niet naar mijn persona kijken maar gewoon proberen te antwoorden. Bespaar je de moeite want het gaat je niet lukken.

  1. EugAjax

   Indojood ik weet even niet tegen wie je dit roept😄ik neem aan niet tegen mij. Ik heb al tijden gezegd beter dat plan en Cruijff niet meer in 1 zin te zeggen omdat Johan het niet meer wilde. Dus ik noem het Ajax beleid. Maar waar je niet onderuitkomt is dat er aardig wat dingen gebeuren die ook in origineel plan staan. Is niet zo raar, want dat is plan samengesteld uit feedback van alle grote Ajax iconen en niet voetbalspecialisten vnl uit Johan zijn netwerk. Wat mij betreft ‘eren’ we inderdaad Johan zijn wens. Maar ik geef je op briefje dat bij eerste beste item die volgens jou niet in origineel plan past je weer begint over plan Cruijff.

  2. Prinsengracht

   Ik geef toe dat ik niet alles gelezen heb. Maar ik zie hierboven reacties van KBouter waarin hij zegt dat hij het geruzie te ver vindt gaan. Jij bent het met hem eens, gaat er verder niet op in maar je zegt iets over plan JC. Denk je dat KBouter het niet ook over jou heeft? Ik heb hier van niemand gelezen dat het plan JC nog wordt uitgevoerd. Niemand spreekt jou op dat punt tegen. Als jij steeds maar schrijft dat Ajax het plan niet meer uitvoert, spreekt niemand hier jou tegen. Het wordt zelfs beaamd. Van Ajax heb ik ook weet ik hoe lang niemand meer horen zeggen dat volgens het plan JC wordt gewerkt. Jij lijkt op een hond die de hele dag aan een stuk door staat te blaffen in de tuin. Er is niemand die de tuin in wil. Er zelfs niemand in de buurt van de tuin. En toch blijft die hond maar blaffen. Wedstrijd is net begonnen. Zullen we lekker gaan kijken?

   1. EugAjax

    Prinsengracht. Stemming maken? Ik reageer op bijdrage Indojood. Als hij niet tegen mij had kan je die bijdrage van mij als niet verzonden beschouwen. Wel apart dat je mijn bijdrage vergelijkt met die bijdragen waarvan Kbouter zijn afkeurong over uitspreekt. Maar ach niet zo raar van jou. Dus bemoei lekker met je eigen zaken, als je geen alias bent van een van de velen. En nu idd wedstrijd kijken

    1. Prinsengracht

     EugAjax, ik reageerde op Indojood. De woorden “stemming maken” komen in mijn reactie niet voor. Je kunt toch lezen wat ik schrijf? En jij doet toch niet wat ik beschrijf? Ik dacht dat het duidelijk was. Maar ik had er de naam “Indojood” misschien in moeten zetten.

     1. EugAjax

      Oh Prinsengracht. Hierbij, en dat doe ik niet snel hoor, mijn excuses. Dit is een grote blunder van jewelste van mijn kant. Ik ga je tip maar ter harte nemen en die wedstrijd nu echt gaan kijken. Sorry man foutje bedankt😄👍

 33. Ab: Only change will work

  Tip aan de redaktie: max 100 woorden per reactie. Max 5 reacties per 24 uur.

   1. Ab: Only change will work

    Censuur is heel wat anders. Voorkomen van overbodig en onnodig gelul. Max aantal woorden en reacties is geen nieuwe uitvinding van mij hoor.

 34. Prinsengracht

  Robben zou een aanwinst voor dit forum zijn. Lijkt ook een beetje overspannen. 🙂

Reageren is niet mogelijk.