There are no ads, please add some


Rijkaard bedankt voor functie in RvC Ajax

Frank Rijkaard heeft vriendelijk bedankt voor een functie in de RvC  van Ajax. Door het vertrek van Theo van Duivenbode is er een plek vrijgekomen. Ajax hoopte dat Rijkaard deze functie wilde bekleden, maar de oud-Ajacied heeft bedankt en keert voorlopig niet terug in de voetbalwereld. Van Duivenbode was ontevreden over het beleid van Ajax, waardoor hij besloot afstand te nemen van zijn functie. Ook RvC-voorzitter Leo van Wijk heeft aangegeven dat hij vanwege zijn leeftijd per november afscheid neemt van Ajax. Hierdoor komt er een tweede vacature vrij. Ajax wil de gaten opvullen met échte Ajacieden, die ook succesvol zijn geweest op zakelijk gebied.

Bron: De Telegraaf

 

Gerelateerde posts

50 reacties

 1. -buitenkantje rechts-

  Zo jammer dat hij de voetbalwereld de rug toegekeerd heeft.. Weet iemand daar de beweegredenen voor? Zou missxhien beter geschikt zijn voor de positie van Sar.
  Wel een goed streven om met zoveel mogelijk ex-Ajacieden te willen werken..zelfs in de RvC

  1. EugAjax

   Streven is inderdaad goed maar als je oemand van die statuur vraagt moet je dat doen voor een functie die hem recht doet. Functie als RvC vind ik niet bij hem passen. Dan of trainer of misschien nog beter voorzitter TH en dan Sar alleen Algemeen Directeur. Dat zou echt mooi zijn. Echter je hebt gelijk het ziet ernaar uit dat Frank buik vol heeft van voetbalwereld en er niets meer mee te maken wilt hebben. Nogmaals als je hem wilt overhalen moet je betere functie bij hem zoeken dan lid RvC. Gemiste kans dus in deze. Hoewel hij die andere twee functies ook niet zou hebben gedaan vermoed ik

   1. -buitenkantje rechts-

    Hangt ervan af Eug.. In het huidige leven van Rijkaard is nu even geen plaats voor een dragende functie in voetbal. Een baan als RvC had hem misschien wel gepast, aangezien dat vaak geen full-time is. Maar helaass

    1. EugAjax

     Je hebt hier wel een punt qua balans tussen evt Ajax en prive leven. Dan zou RvC wel kunnen passen. Maar goed hij wil niet jammer

    2. Widi

     Rijkaard leeft het leven dat Sar, Overmars en Bergkamp ook zouden kunnen leven. Lekker genieten van het gezin en de zon. Geld zat. Geen noodzaak om te werken.

     1. EugAjax

      Klopt dit trio moet Frank proberen over te halen hun leven te gaan leiden 😄of gewoon Frank zijn voorbeeld volgen lekker genieten van leven. Ik hoop bij Ajax blijven

     2. Remco425

      Als die andere 2 zo hebberig waren hadden ze niet meer bij Ajax gezeten. Ze konden ook een functie bij ManUnited en Arsenal krijgen.

     3. Remco425

      Maar dat wilden ze niet dus zo hebberig zijn ze niet. Je kan het oneens zijn met hun beleid, maar ze hebben wel een Ajax hart.

     4. Charka53

      Dat geloof ik ook wel maar laat ze dan maar eens uit een ander vaatje tappen want zo blijft Ajax een lachertje of we blijven de jeugd opleiden en dan incidenteel een keer in Europa meedoen of veel geld uitgeven en met de grote jongens meedoen.

  2. Amoebe

   Hij heeft waarschijnlijk gewoon geen zin in die slangenkuil!

   En dan vervolgens hier nog eens tot op het bot worden afgebrand!

   Vroeg is laat is iedereen hier namelijk een klootzak.

   1. Widi

    Ik denk dat hij gewoon geniet van het leven. En voor de rest heb je gelijk. Er is er maar 1 die hier nooit zal worden afgebrand. En terecht. Maar dat afbranden zou een stuk minder kunnen. Net als jij kan ik me voorstellen dat Rijkaard daar voor past.

    1. Litmanen

     Rijkaard staat daarboven. Ik vermoed dat hij geen stress meer wil hebben.
     Kon al trainer worden van Barça. Die vragen hem elke keer als dat baantje vrij komt.
     Heeft hij ook geen zin in.

 2. -buitenkantje rechts-

  Off: Lees dat Ronald Koeman Vermaelen gaat halen.. Die wil ik bij Ajax zien! Kan CV naast de Ligt, maar ook eventueel linksback voor Dijks.. Zucht..

  1. HURBIE

   Die Dijks zal denk ik niet meer terug keren
   Daar komt Viergever of Sinkie
   En Veltman heeft ook zijn langste tijd gehad hoop ik

 3. Indojood

  Dat is een goed streven. Veel belangrijker is dat ze zich aan de gemaakte afspraken houden. Zal even niet benoemen wat die afspraken zijn, anders krijgen sommigen hier een mentale inzinking. 😉

  Als je Frank’s interview in de TG van 24-12-2016 leest dan is deze afwijzing niet echt een verrassing. Mooi interview. Lezen.

  1. EugAjax

   Indojood ja zal je altijd zien gaan de volgende onderwerpen richting het gevoelige hahaha. Maar benoem ze gewoon. Lijkt me dat je geen hele nieuwe dingen dan benoemt. Ik zou pas echt hartverzakking krijgen als je zou zeggen die Dennis is goed bezig zeg😄. Ik vind Rijkaard goede keuze als hij zelf had gewild, maar dan meer als voorzitter TH. ja of trainer maar beide zal hij niet willen. Ik ben eens goede gesprekken zouden vooraf moeten gaan gezien zijn interview in TG. Vond ik ook mooi en recht uit hart van hem. Maar hij ambieert niks niet bij Ajax niet bij andere voetbalclub volgens mij.

   1. HURBIE

    Gelijk heeft hij toch Eug
    Lekker leven zo
    Wil ieder van ons ook wel
    Zie hem trouwens het liefst als trainer

 4. Iamsterdam2015

  Zeker jammer het zou een goeie keuze zijn geweest. Volgens mij is hij helemaal klaar met een functie binnen het voetbal en gezien de huidige situatie binnen ajax blijft hij zitten waar hij zit……en dat is ver bij het voetbal vandaan. Jammer maar begrijpelijk ( als dit de reden is natuurlijk)

 5. Kingkong

  Jammer maar gelijk heeft hij anders word ook hem een mes in zijn rug gestoken door vroegere vriend B.

 6. Iceman

  Wie wil er nu werken in de slangekuil dat Ajax heet? Ik vindt het meer dan terecht dat Rijkaard Nee verkoopt aan Ajax. Want het is een balle tent geworden dit Ajax en het wordt nog erger vrees ik jammer genoeg wordt mijn Club gesloopt van binnen. En niemand die het gaat kunnen redden JC heeft het meer malen geprobeerd maar jammer genoeg niet gelukt hij is er niet meer😢 en Jonk hebben ze eruit gegooid dus mijn Club gaat en is naar de klote.

 7. BobbyHaarms

  Erg jammer dat Rijkaard zich niet meer met voetbal bezig houdt. Iemand met uitstraling, waar menigeen tegenaan keek midden jaren 90 (en nu nog). Wel een goede zaak trouwens dat er gekeken wordt naar Ajacieden! Als ze maar niet aankomen met figuren als Davids of die drabber van Gaal 🤤

 8. Jimmy1971

  Jammer (maar heel begrijpelijk ) dat Rijkaard niets meer in het voetbal wil !
  Hij zou voor Ajax zoveel kunnen betekenen en deuren kunnen openen ..

 9. De Nees

  Hartstikke blij dat Rijkaard niet in die val trapt. Hij is teveel voetbalminded en zal geheid botsen met zekere personen in de leiding. Echte voetbalmensen zijn een gevaar voor de NV, kijk hoe de strijd gevoerd werd met zelfs een icoon als Cruijff. Waar macht en geld heerst zijn speciale krachten actief. Pure voetbalmensen als Jonk, Ling, Molenaar, Jordi, Rijkaard, alsjeblieft blijf weg bij dit Ajax, grote kans dat je er beschadigd uitkomt.

  1. De Nees

   Het is jammer Remco, maar ik vertrouw dat kliekje gewoonweg niet helaas. We hebben te veel voorbeelden gezien.

  2. Ab: Ajax=Cruijff=Ajax. Op dit moment is het fc Amsterdam

   Of ze moeten zorgen dat ze als groep binnenkomen.

   1. BobbyHaarms

    Zo zie je maar dat je carrière binnen 2 jaar helemaal naar de klote kan zijn, zeker met die dikke speknek als zaakwaarnemer. Kishna ging 2 stappen omhoog dacht ie maar flikkert er nu 12 naar beneden.

    1. AFCA my World

     Rioolrat helpt het ene na het andere talent naar de klote,je ziet ze niet terug of op een laag niveau !

     1. -buitenkantje rechts-

      Kenners zien het volgende ‘probleem’ alweer opduiken.. Justin Kluivert heeft ook Raiola als zaakwaarnemer.. men zegt nu al dat er problemen gaan ontstaan als Justin komend seizoen bv geen basisplek heeft.

     2. Remco425

      Kluivert heeft wel een vader die weet hoe het werkt en die z’n zoon niet hoeft te pushen om snel veel geld te verdienen. Misschien helpt dat.

    2. Ab: Ajax=Cruijff=Ajax. Op dit moment is het fc Amsterdam

     Hij start weer helemaal onderaan. Plek nr 18 in de ED.

 10. AFCA my World

  Welke hielenlikkers zullen dat dan worden ? Wat als je bergkamp en van de Sar niet steunt kom je er niet in !⚽️

Reageren is niet mogelijk.