There are no ads, please add some


Ajax gaat functie Van der Sar onderzoeken

Ajax gaat de komende dagen de rol van Edwin van der Sar onderzoeken nadat er de afgelopen maanden nogal wat wrijving is ontstaan binnen Ajax, waarbij de vraag momenteel is of het wenselijk is dat een algemeen directeur een beslissend stem heeft binnen het Technisch Hart.

Afgelopen voorjaar stond Van der Sar samen met Dennis Bergkamp lijnrecht tegenover Marc Overmars, kreeg Peter Bosz niet zijn gewenste technische staf en werd uiteindelijk Marcel Keizer voor de leeuwen gegooid, iets wat in de ogen van Overmars niet wenselijk was en waarbij hij liever had gezien dat Keizer in eerste instantie zou worden klaargestoomd aan de hand van Michael Laudrup. Hierdoor gaat Ajax de rol van Van der Sar bekijken. Woensdag vond er overleg plaats tussen de raad van commissarissen en de directie van Ajax, Hierin werd nog niet de functie van Van der Sar besproken maar kwamen vooral de uitschakeling in Europa en de in en uitgaande transfers aan bod.

Bron: De Telegraaf

Gerelateerde posts

130 reacties

  1. EugAjax

   Indojood ik denk dat dit anders bedoeld word dan jij denkt of wsl hoopt. Sar is op een gegeven moment gevraagd als noodoplossing om voorzitter TH te worden. Toen ruzie uitbrak. Dat was zelfs beetje tegen Sar zijn zin in. In Johan bio staat bijv dat Sar nog geen Algemeen Directeur wilde worden vanwege oa te veel werk en hij daarom nog een man als bijv Kinsbergen om zich heen wilde voor zaken waar hij niet goed in was en toen kreeg hij ipv minder taken dus zelfs meer. Iets wat Johan heel vreemd vond. Nu gaan ze mijns inziens dus kijken of die dubbel functie nog langer goed is voor de club. Ik denk dat dat de bedoeling is en niet omdat ze ontevreden zijn. Maar ik kan het mis hebben. Qua signaal is dit dan juist goed, want als ze concluderen dat dubbel functies niet passen in een voetbal organisatie dan komen ze hierna bij Bergkamp uit wellicht. Maar ook meer denk ik om hem alleen hoofd Betaald Voetbal te houden en niet meer asssitent zijn. Overigens zou hij wat mij betreft dan wel specialisten trainer kunnen zijn bij elftallen tot en met JA. Dan heb je iig normale structuur. En ook nog steeds veel voerbal ervaring. Of ze alles dan gaan doen wat jij wilt…we gaan het zien hoe dit afloopt. Spannende tijden voor Ajax

   1. Indojood

    Ik kijk naar het totale plaatje, Eug. Het is een bende bij Ajax dus, wat BR zei, iedereen en alles doorlichten. Dit kan zo niet langer!

    1. EugAjax

     Dat gaan ze nu doen, ik bereid je alleen voor op een andere uitkomst dan jij hoopt en mocht het wel zo gaan als jij wilt ‘feliciteer’ ik je

     1. HURBIE

      Denk dat er achter de schermen meer gebeurd dan wij zullen weten
      Goeie zaak dat ze gaan controleren op functioneren

     2. HURBIE

      Als je dat zooitje ongeregeld op de foto ziet staan
      Ze kijken allemaal naar het grote scherm om zichzelf te zien Hahahahaha

     3. Emilio4Ajax

      Beide dienen het TH te verlaten voor de goede gang van zaken, bovendien dienen er meer dan 1 cultuurbewaker aanwezig te zijn en dient men duidelijk te maken wat de Ajaxcultuur is zodat ie ook toetsbaar is en geen natte vinger werk…❌❌❌❤️🍻😎

     4. Remco425

      Dennis’ rol is de doorstroming vanuit de jeugd naar het eerste stroomlijnen. Prima rol in mijn ogen, maar daar zou het bij moeten blijven vond ook Cruijff. Net als het meebeslissen van Sar over zaken waar hij geen of minder verstand van heeft dan degene die op die post zit. Dát is wat Cruijff wilde en is gewoon logisch. Ik hoop dat ze dat tegen het licht houden bij deze doorlichting.

     5. Litmanen

      Dit komt overeen met wat Overmars al zei ,” begin september gaan er belangrijke veranderingen plaatsvinden”.
      Positie Sar en Bergkamp kan echt niet meer zo.

     6. De Nees

      Nou als de uitschakeling wordt besproken dan kom je na 3 vragen al uit bij het functioneren van Sar en TH. Vraag is hoe kritisch ze zijn. Maar bij wie moet hij op het matje? RvC, Bestuursraad met Henrichs? Die laatste is helemaal een grap.

 1. Widi

  Alle opmerkingen dat er niets zou veranderen, worden voorlopig gelogenstraft. Overigens voor alle duidelijkheid: er wordt naar de functie/rolverdeling gekeken. Niet naar personen. Overigens zal dit niet makkelijk zijn. Sar gaat waarschijnlijk uit TH. Maar als dan een keer Overmars en Bergkamp het niet eens zijn, zal toch iemand moeten beslissen. Ligt voor de hand dat het dan Sar zal zijn. En dan verandert er dus niets. Daar moet dus iets op verzonnen worden.

  1. Jimmy1971

   Besturen bestaan ten allen tijden uit een oneven aantal , zodat er beslissingen genomen kunnen worden ..

  2. De Nees

   Idd gaat om het functieprofiel en geen afrekening op resultaten. Dat is nooit gedaan waarom nu plots wel, d’r komt genoeg geld binnen en daar zijn bedrijfsmanagers toch voor? Lekker man straks die kerstbonus voor die gasten. Sanchez 45 mln hahahaha! dikke lul drie bier man! ik gun het ze zo!

 2. Kmeertens

  Wat een gezeik al. Gaat nu even wat minder en gelijk paniek! Tegen nice waren we twee keer beter en Tegen heracles hadden we80% procent balbezit en verlies je. Rosenborg hebben we verloren door Veltman. Het houd dus in dat als je Dijks en Veltman vervangt voor capabele verdedigers De Ligt dan veeel beter functioneert omdat hij de restverdediging kan vertrouwen en viergever op linksback. Probleem opgelost

 3. Kingkong

  Voorzitter bij Ajax is minder belangrijk dus minder invloed dan het ZGN technieshart laten ze dat maar eens tegen het ligt houden en die betweters er uit flikkeren vooral Bergkamp met zijn achterbakse truckjes.

 4. -buitenkantje rechts-

  Snap de kop van het artikel wel, maar het overleg tussen directie en RvC ging in eerste instantie over de uitschakeling van EL en de bugettaire concequenties daarvan. Er is begroot tot deelname EL in de winter. Daar staat nu helaas een streep door.
  Door de wrijving die ontstaan is door genoemde punten gaat men ‘later’ kijken naar de functie van Sar. Het gaat dus niet over de persoon, of Sar wel/niet goed zou functioneren. Wat ik hoop dat dit de aanleiding is om de dubbelfunctie van Dennis ook onder de loep te nemen.

   1. -buitenkantje rechts-

    Zinvolle bijdrage Seijs.. volgens mij zei jij laatst iets over hoe je de sfeer op dit forum kon verbeteren?

    1. De seijs

     Kijk effe na hoe jou ab widi effe lekker in zijn rug steekt. Denk dat jij ab effe dan moet toespreken. Of vindt jij dat wel normaal?

     1. Ab: Ajax=Cruijff=Ajax. Op dit moment is het fc Amsterdam

      Elke keer die moeite met het Nederlands terwijl je toch zo’n puur Hollands knulletje bent. Best wel beetje beschamend hoor. Drie keer effe gebruiken in twee zinnen is ook niet echt goed hoor.

 5. Iceman

  Even minder Even Minder. Het nooit Goed geweest. Want zolang Ajax Blijf winnen verbloemt het de chaos dus dan merken wij niks wat we gebeurd. Daar zitten mensen op de verkeede stoelen wat een bende Let maar op als Ajax weer een paar keer slecht speelt of verliest dan heb je gelijk weer gezeik. Het is nooit goed geweest bij Ajax tenminste de laatste jaren dan.

 6. Koning Haarms Wolfs

  Off topic: nog iemand iets gehoord over Nigel? Of is dat het (hopelijk) laatste trukje dat Sar heeft gedaan voor onze mooie club??

  1. -buitenkantje rechts-

   Beetje tegenstrijdige berichten.. zou mij verbazen als hij toch komt.. hoop van wel!

 7. Pantelic

  zelf reflectie is altijd goed. ik wil Ed echt niet kwijt maar je eigen functioneren onder de loep leggen is altijd goed.

 8. Charka53

  Laten we er nu van uitgaan dat het wel om Ajax gaat en niet om de personen , als deze niet functioneren moeten ze gaan en op hun plaats iemand die echt om Ajax en om het voetbal geeft , dus nu maar gelijk de bezem er door en vlug ook want ik ben dit langdradige gezeik meer dan zat.

 9. Ab: Ajax=Cruijff=Ajax. Op dit moment is het fc Amsterdam

  Ik denk dat bij de komende thuiswedstrijd er niet alleen speciale liedjes te horen zullen zijn maar dat ook de eerste spandoeken komen. Persoonlijk denk ik dat Dennis binnen 1 maand de handdoek in de ring gooit. Die kan echt niet tegen openlijke kritiek.

  1. De Nees

   Nou Ab dat weet ik nog niet met Bergkamp. Hij is een moneymaker en absoluut een slimme vogel. Hij zet vol in op eigen doorstroming en goedkope talenten aankopen, die jonkies worden na max 2-3 jaar met zware winsten verkocht, al vanaf Eriksen tot aan Sanchez. Hij is daarmee ingedekt van beide kanten, van de voetbalkant en van de bedrijfsmatige kant. Dennis heeft volle steun van de leiding, hij voelt zich daarom oppermatig en durft de strijd aan als hem iets niet zint, zoals met Jonk en Bosz. Hij overruled Overmars wanneer hij wilt, want met Sar als rugdekking wint hij de stemming in het TH. Overmars heeft al een paar keer dingen laten lekken in de media, jaren daarvoor was het TH een gesloten bastion en plots in korte tijd meerdere lekken, niet bepaald toevallig. Hij is het ook zat iedere keer de boksbal te zijn terwijl Dennis als een lafaard wegduikt. Nee Dennis heeft te veel privileges en macht om dat zo even op te geven.

   1. Ab: Ajax=Cruijff=Ajax. Op dit moment is het fc Amsterdam

    Punt is dat ik denk dat de druk van het publuek hem teveel gaat worden. Zolang alles intern blijft heerst hij maar die tijd lijkt voorbij. Supporters vallen hem openlijk af en dat twijfel ik aan zijn volhardendheid.

    1. De Nees

     In Bergkamps 6 jaar heeft hij nog geen krimp gegeven en d’r is voldoende geroezemoes geweest. En d’r zijn ergere figuren geweest, de Ten Have clan bijv die ondanks de grote druk van supporters toch bleef zitten. Ik help het je hopen Ab maar ik verwacht niet dat onze Dennis daar gevoelig voor is.

  2. KBouter

   Maar…..vergeet niet 1 ding, wanneer Bergkamp of de directie (Sar- Overmars ) vertrekken of weggaat, moet de RvC en of raad van Bestuur van Ajax nv een nieuwe directie samenvoegen.

   Gaat dat niet zoals bv de raad van bestuur..of ledenraad zoals hun dat willen…kan het raad van bestuur de volledige RvC en directie wegsturen om de juiste poppetjes daar op zijn plaats te krijgen vrees ik.

   Dat is zo’n beetje de structuur bij Ajax….en weet je wie de voorzitter is van de raad van bestuur of ledenraad? ( machtigste orgaan bij Ajax ivm het merendeel aandelen)..

   Juist….Hennie Henrich!

   Ik sta op dit scenario echt niet te wachten, maar wat ik de laatste weken hier lees of hoor, enkelen wel! Nu zitten er nog jongens op bepalende plekken die Cruijff voorgedragen heeft en die “enigszins” die lijn nog uitdragen.

   Dat kan zó ineens helemaal weg zijn en zitten er en in de RvC en directie alleen maar gasten doorgeschoven door Heer Henrich.

   1. De Nees

    Eens KB. Ik zie Henrichs ook als de grootste intrigant binnen Ajax. Je kan geen kant opdraaien of Henrichs staat voor je neus, achter de schermen zoveel macht en blijft buiten schot wat er ook gebeurt, idealer kan je het niet hebben als intrigant.

   2. Indojood

    Ja, toch mag dit scenario uiteindelijk geen reden zijn om mensen te handhaven. Het moet voor iedereen duidelijk zijn. Plan Cruijff is leidend en de uitvoer mag niet van personen afhangen. Vroeg of laat gaan Sar en Overmars wat anders doen. Bergkamp zal zo lang mogelijk blijven zitten want voor de rest kan ie niet veel.

   3. EugAjax

    Eens KB, ik schrijf toevallig net een bijdrage met dezelfde strekking. Wat de meeste Dennis en Sar haters willen zal als een boomerang bij ze terugkomen en is Ajax nog veel verder van wat ze willen af. Niet slim dus om het vertrek van Dennis en Sar te eisen. Dan schiet je je doel voorbij…….

    1. Emilio4Ajax

     Ze hoeven van mij niet weg, maar een omstrukturering is denk ik noodzakelijk…Dennis, en dat heb ik en andere al eerder geroepen, moet doen waar ie goed in is en de cultuurbewaarder en het TH laten voor wat het is…Sar moet algemeen directeur zijn en niet in het TH zitten… Waarom niet Sjaak Swart, mister Ajax als één van de cultuurbewaarders. Samen met nog twee personen waarvan er eentje de suporters vertegenwoordigt en een derde…! Deze toetsen, onafhankelijk van elkaar wat het TH beslist, komen bij elkaar en leggen de puzzel om tot een besluit te komen…lijkt me vrij logisch…❌❌❌❤️🍻😎

     1. EugAjax

      Emilio we zijn het eens over de omstrukturering. Dubbele functies mogen niet, al is het alleen om belangenverstrengeling perceptie tegen te gaan. Ik begrijp wel het ontstaan ervan, zeker Sar als hoofd TH. Maar tijd is gekomen om vooral de functie van voprzitter TH en Algemeen Directeur te scheiden. Als jij vind dat Dennis moet doen waar hij goed in is, dan moet hij Hoofd Betaald Voetbal blijven wat mij betreft. Veel zo niet alle doelstellingen worden gehaald. Alleen kampioen spelen laatste drie jaar is niet gelukt, vier jaar ervoor wel. Doel is om eens in twee jaar kampioen te worden. 7 jaar 4 keer is nog steeds gemiddelde. Maar over laatste drie jaar moet je zeer zeker ontevreden zijn. Echter nuance is hier op zijn plaats. Afgang De Graafschap is dat Dennis aan te rekenen? Lijkt me niet. Vorig jaar kampioen gemist door zeer slechte resultaten aan begin (thuis Willem II en Roda) en tactisch falen Bosz bij PSV. is dat Dennis aan te rekenen? Ja kan maar dan reken ik hem ook de Europese finale aan als je niet erg vind. 6 jaar na begin het halen van Europese finale, had jij dat verwacht? Nogmaals er gaat nog genoeg fout en begin dit seizoen springt er heel negatief uit tov andere jaren. Nu heb ik allang aangegeven waar dat voornamelijk aan ligt. En nee dat zijn niet de volgens vele te late aankopen. Ik blijf erbij. Zelfde basis elftal, behalve Klaassen en Traore en daar was al op ingespeeld. Dit elftal had onder normale omstandigheden Nice uitgeschakeld, maar zeer zeker Rosenborg. Ajax heeft na drie wedstrijden meer punten dan vorig jaar en al betere speelminuten laten zien. Dit zijn feiten. We liggen er alleen keihard uit in Europa. Omdat selectie onvoldoende is? Grote onzin. Er staat gewoon een goed team. Enige waar je twijfel bij kan zetten is keuze Keizer, maar ook in hem hou ik vertrouwen. Je voorstel om supporters er meer bij te betrekken vind ik op zich een goede maar niet om het beleid te voeren. Lees maar eens wat de gemiddelde supporter van hak op tak doet. Er zitten nu capabele mensen, en ja misschinen gebruik je niet iedereen alleen in zijn eigen kracht. Dat moet veranderen en daar kunnen de heren uitkomen. Geen dubbelfuncties meer. Mbt supporters. Boca Juniors heeft heeft in jaren 90 bij Monti heette die man geloof ik supporters en club zeer nauw verbonden op een manier die me aanstaat. En ja met dat soort methodes weten beleidsbepalers precies wat er leeft onder verschillende supportersgroeperingen en kunnen daar hun voordeel mee doen en band was behoorlijk verstevigt aldaar.

     2. Ab: Ajax=Cruijff=Ajax. Op dit moment is het fc Amsterdam

      Eug heb je nu echt niet in de gaten hoeveel tekst je over de mensen heen stort. Kijk alleen dit topic. Belachelijk. Get a job. Veel tekst is geen garantie van gelijk, verre van dat. Het is een teken van zwakte. Besef dat nu eens.

     3. Emilio4Ajax

      Als je nu goed leest wat ik schreef zie dat ze één van de cultuurbewaarders zijn, maar met een duidelijke verklaring wat de Ajax cultuur is en hoe ze die kunnen toetsen. Geloof dat het tot noch toe natte vingerwerk is, dat van de Ajaxcultuur bewaarder en zolang het niet meetbaar is blijf je problemen hebben. Gewoon vaste punten die door 3 personen onafhankelijk van elkaar worden getoetst en daarna naast elkaar gelegd worden… eenvoudiger kan het niet en het wordt voor iedereen duidelijk en transparant…❌❌❌❤️🍻😎

     4. EugAjax

      Emilio Ajax cultuur
      Aanvallend voetbal met 4-3-3 of 3-4-3.
      Opleiden eigen jeugd centraal
      Amsterdamse bluf
      Prestaties
      Club en verenigingsgevoel
      Iconen

  3. De Nees

   Haat die gasten niet. Als die dubbele petten af zijn en niet keer op keer dezelfde flaters worden begaan hoeven ze vast niet weg. Snap figuren als Eug totaal niet als anderen zaken aankaarten zoals met Bosz en Jonk, elk jaar weer laat anticiperen of spelers halen waar je vraagtekens bij zet. Dan lees je hier weer gelul dat het aan Cruijff’s plan ligt, d’r zijn geen betere te vinden, we moeten maar blij zijn dat iemand wat doet blabla. Daar gaat het helemaal niet om. Je kan niet oneindig krediet geven en er niks van vinden, kan me nergens voorstellen waar dit wel geslikt wordt. Maar alleen omdat het Ajax spelers waren moet alles zolang mogelijk geaccepteerd worden. Maar weet je schrijf jij essay nogmaals en citeer uit Dennis’ boek hoe geweldig hij het ziet, we kunnen niet wachten.

   1. Ab: Ajax=Cruijff=Ajax. Op dit moment is het fc Amsterdam

    Figuren als Eug haten pas echt mensen. Ze haten Jonk zo erg dat het bizar is. Ik (wij) zeg dat diverse mensen niet functioneren en dat het raar (gestoord) is dat ze mogen blijven zitten. Daarnaastzeg ik dat ze visie Cruijff met d mond belijden maar verder niet. Nergens haat maar gewoon sigmalering van onkunde. Eug wil echter graag anderen in een kwaad daglicht stellen, is zijn hobby.

   2. EugAjax

    De Nees, als je geen alias bent, dan weet ik niet waarom jij je aangesproken voelt als ik het heb over Dennis en Sar haters. Maar wsl voel je je toch aangesproken. Moet je zelf weten. Je hebt zaken aangekaart Jonk en Bosz ja en ik heb uitgelegd hoe ik daarin sta. Nog een keer
    -Jonk was het probleem niet, ZIJN ENTOURAGE was kerel jeetje moelijk he
    -Bosz overspeelde zijn hand door iedereen in zijn staf op straat te willen zetten. Oa Dennis Bergkamp. Kruzen voldeed wel…..Kruzen de specialisten trainer beter dan Bergkamp??? Zelfs als Dennis alleen specialisten trainer was. Ach ja kan dat jij daar in gelooft ik vind dat echt waanzinnig. Nog een keer Kruzen is een betere assistent dan Bergkamp. Ga met dit verhaal Europa en de Wereld rond. Even kijken of er veel begrip is voor die stelling. Hou toch op man.
    En boek van Dennis? Je leest wel heel slecht. Het zijn gewoon vier interviews over gang van zaken van Ajax. Daar is geen studie voor nodig. Gewoon met belangstelling gelezen en als jij dat nu doet daag ik je graag uit met waar precies vertelt deze oer Ajacied onzin? Kom dan eens met discussie over dit soprt punten. Maar nee hoor. Dat doen jullie niet. Dan komt er weer zo een algemeen verhaaltje als wat je nu doet. Geen probleem maar als je echt geinteresseerd bent sta ik open voor discussie op alle punten. En niet dit populisten gelul.

    1. Ab: Ajax=Cruijff=Ajax. Op dit moment is het fc Amsterdam

     Jij staat alleen open voor epistels van 6 kantjes zonder inhoud en weigert zelf te luisteren.

     1. Ab: Ajax=Cruijff=Ajax. Op dit moment is het fc Amsterdam

      En alles weer zonder af en toe extra regelomhaal. Ongelooflijk voor een cum laude knul.

  4. De Nees

   Eug of ik me aangesproken voel of niet boeit ook niet veel, ik weet dat ik niks op heb met hoe Sar en Bergkamp functioneren. Als reply op je conclusies. Jonk was wel het probleem want hij was onderdeel van de entourage. Deze week gaf Jongkind op Sky Sport een interview wat de plannen waren en waarom de leiding dwars was tegen grote veranderingen, hieruit volgde de frictie uiteindelijk met Jonk. Heb je dat gemist? Het is dus niet alleen de entourage waar jij telkens op terugkeert. Verdiep je wat meer in het Jonk conflict want je komt weer met hetzelfde onjuiste riedeltje. Je Bosz conclusies is ook zo krom als een banaan. Bosz wilde niemand op straat zetten maar een herschikking van functies voor die assistenten. Je kokketeert weer met de grote voetballer Bergkamp i.v.t. een simpele Kruzen, makkelijk scoren maar ook dat was niet the big issue, maar meer met de dubbele pet van Bergkamp. Zo moeilijk ligt die ruzie niet, Dennis wil een vast team behouden en de hoofdtrainer heeft daar geen vertrouwen in. Daaruit vloeide van alles voort totdat Dortmund langskwam en Bosz dacht dikke lul Dennis, zak in de stront ik ben weg. Groot gelijk van Bosz, zou ik ook doen met zo’n baas. Niet onnodig aangekaart door Bosz als je nu de berichten leest dat dat dubbele pet gedoe toch ’s onder de loep wordt genomen. Toch goed gezien van Bosz? Ik zie dat jij ook niet zo blij bent met keuze Keizer, maar het was wel Dennis zijn keuze, gauw vergeten maar? Tot slot geloof ik best dat Dennis mooie interviews geeft en zijn boek lees ik vast in 1 adem uit. Mij gaat het om zijn handelwijze in de praktijk daar haal ik meer uit dan wat iemand als theorie ophangt. En populistisch gelul? Heb hierover altijd onderbouwing gegeven en ben daar niet van afgeweken, dus meer een popie jopie opmerking van jouw.

   1. EugAjax

    De Nees in ieder geval geef je nu toe dat ik ook weleens kritiek heb op Dennis. Verder nog even kwijt over Jonk. Mij stuit tegen de borst dat die entourage jonge elftallen met 8-9 man naar wedstrijden liet rijden. Echt ongelofelijk. Maar goed we komen er nooit uit. Je noemt nu Jongkind. Ik ga hier nu niet op in genoeg gedaan, maar die is echt het ergste van setje in mijn optiek. Die mag god op blote knieen danken dat Jonk het in hem ziet. En bogmaals ik ben ook fan van Jonk en zijn gedachtengang en visie. Hij kan alleen niet managen en heeft een naar team om zich heen verzamelt en daar lag toch echt het grote probleem binnen Ajax. Bijna overal terug te lezen tot en met in groot interview van grootste vriend van Johan in VI.

    1. Ab: Only change will work

     Jij kan het niet laten he. Omdat de “vriend” van Johan een artikel svhrihft in VI heb jij gelijk. Exact weer de Jehova’s taktiek. Pik een stukje er uit, trek het uit zijn verband en voila ……. zie je wel, ik heb gelijk. Misschien moet je je ook eens verdiepen in de plannen en ideeen van Johan vwb aantallen spelers bij de jongste elftallen. Gaat er ook een wereld voor je open maar liever haal je dat stukje er uit en maakt het belachelijk op conto van Jonk. Kom verder niet aan met het verhaal dat je fan bent van Jonk. Uit elje bijdrage blijkt 100% het tegendeel. Ik vrees toch dat je een hersen aandoening hebt Eug. Je gaat echt steeds gekker praten.

     1. Ab: Only change will work

      Svhrihft staat gelijk aan schrijft 😂 elje is elke. Over gek praten gesproken 😂😁

     2. EugAjax

      AB jij hebt het over de straatvoetbal methode die voor jongste jeugd geimplemteerd moest worden om dat straatvoetbal verdwijnt. Klopt daar is Johan groot voorstander van. Wat ik bedoel is dat Jonk en zijn vriendjes hogere jeugdelftallen voor competitie wedstrijden met 8-9 jochies naar uitwedstrijden liet gaan. Totaal wat anders. Overmars cs hebben dikwijls achter die elftallen aangereden met aanvulling……..dat is wat ik bedoel. En wie zegt dat ik fan ben van Jonk. Totaal niet ik herken alleen zijn goede visie op jeugdvoetbal. Maar managen niet als persoon vind ik hem een niet ok. Beetje populistisch in media IN NAAM van Johan hou ik niet van.
      Mbt vergelijking straatvoetbal en jeugd uitwedstrijden dat bewijst maar weer dat jij beter kan blijven schreeuwen met populisten teksten want inhoud haal je veel door elkaar zo niet alles. Doe dat dan ook niet kerel

     3. Widi

      Onze jeugd speelt regelmatig partijtjes op de parkeerplaats. Gebeurt gewoon. Maar dat weten de Johanjehova’s niet. Of het past niet in hun frame. Ze lezen liever een boek.

     4. EugAjax

      Daarom vraag ik weleens aan verschillende forum leden om die interviews met Dennis te lezen. Daar legt hij vaak genoeg uit hoe ze werken en wat daarin verschilt met uitvoering olv Jonk. Ik heb persoonlijk geen enkele reden waarom Dennis in die interviews niet de waarheid zou vertellen.

     5. Emilio4Ajax

      Interviews geven kan ik ook, heb ik ook gedaan…Is allemaal politiek…en in de politiek weten ze allemaal dat er nooit gelogen wordt… Men verteld alleen maar de halve waarheid…poletiek…❌❌❌❤️🍻😎

 10. Ab: Ajax=Cruijff=Ajax. Op dit moment is het fc Amsterdam

  Nooit “rotte appels” laten zitten als je ze kan verwijderen. Ook al loop je de kans op slechte oogsten. Altijd streven en vooruit zien naar verbetering ook al is dat een lange weg.

 11. AFCA my World

  Zullen we niet gewoon iedereen opruimen en opnieuw beginnen,met echt Ajacieden met hart en ziel ? ⚽️

   1. Widi

    Ik vroeg gisteren al iemand om namen en rugnummers. Maar het lijkt erop dat men alleen weet wie weg moet.

     1. Widi

      Het is niet bij te houden hier. Bovendien saai en voorspelbaar. Ik gok op Jonk, Jordi en Estelle? Ling zal voorbijgekomen zijn. Molenaar die het nooit gaat doen. Etc.

     1. Ab: Ajax=Cruijff=Ajax. Op dit moment is het fc Amsterdam

      Je moet willen vechten en uithoudingsvermogen hebben.

     2. Ab: Ajax=Cruijff=Ajax. Op dit moment is het fc Amsterdam

      Er even vanuit gaande dat je geen meeloper bent.

    1. De Nees

     Vandaag viel Rijkaard al af. Waarom durft niemand of KAN niemand? Het is een slangenkuil daar en voetbalminded mensen worden geelimineerd. Denk je echt Widi dat er buiten de huidige leiding, niet alleen TH maar ook Henrichs en andere directeuren er geen andere te vinden zijn? D’r zijn genoeg namen genoemd en reken maar als het geen NV was Rijkaard en meer echte voetbal mensen wat graag iets voor Ajax wilde betekeken.

     1. Widi

      Rijkaard wil niet meer werken. Nergens. Je zoekt te ver. Maar ik heb al eerder gezegd dat ik deze discussie zat ben. Ik wacht gewoon af wat er gebeurt. Ik kijk de wedstrijden. En verder mag iedereen praten tot hij een ons weegt. Succes.

 12. Ab: Ajax=Cruijff=Ajax. Op dit moment is het fc Amsterdam

  Volgens diverse “kenners” hier kan je beter iedereen binnenboord houden. Hooguit beetje schuiven met plekjes. Is de doodsteek voor menig onderneming.

  1. Ab: Ajax=Cruijff=Ajax. Op dit moment is het fc Amsterdam

   Je kan niet altijd eerst en panklare oplossing hebben voordat je gaat veranderen. Dan gaat er weinig gebeuren.

   1. Widi

    Zwaktebod. Je loopt al een jaar af te geven op de leiding. Hoeveel tijd heb je dan nodig? Vooral veel gelul hier. Gelul van toeschouwers.

    1. Ab: Ajax=Cruijff=Ajax. Op dit moment is het fc Amsterdam

     Ik heb niet veel tijd nodig, fc Amsterdam duidelijk wel. Wel de schuld op de juiste plek leggen he.

     1. Ab: Ajax=Cruijff=Ajax. Op dit moment is het fc Amsterdam

      Ben het overigens al minimaal zo’n drie jaar niet eens met deze leiding.

     2. Widi

      AB, je lult maar een eind raak. Je komt niet verder dan ruzie zoeken. En je hebt voor Ajax zeker niet de oplossing. Een aantal mensen hier lijdt aan zelfoverschatting. Als die schoen jou past, trek m dan aan. Ik ga weer lekker Belgie-Gibraltar kijken.

     3. Ab: Ajax=Cruijff=Ajax. Op dit moment is het fc Amsterdam

      Moet ik de oplossing hebben voor Ajax? Oplossing ligt voor het oprapen, al jaren maar ze willen niet. Zolang er op het forum merendeels onzin te lezen is kan je geen serieuze reactie verwachten van mijn kant. Al die zgn belangrijk doende figuurtjes zoals Eug en de laatste jij ook. Zo doorzichtig en goedkoop. Sorry, daar trap ik al heel veel jaar niet meer in. Die figuren hebben mij in het verleden teveel tijd en geld gekost dus ik vermaak me dan luever met het afzeiken van ze. Af en toe inhoudelijk en verder lekker dollen.

 13. Widi

  Je hebt geen oplossing. Begin gewoon met Indojood en Jonk, Jordi en Estelle een nieuwe club. Kun je je gang gaan. En meer zeg ik er niet over. Jullie zijn saai met z’n allen.

 14. Ab: Ajax=Cruijff=Ajax. Op dit moment is het fc Amsterdam

  Ik ben saai? Goh, dat zeggen echt maar heel weinig mensen hoor. V.w.b. De oplossing: jij wil die niet, Eug wil die ook niet. Dus jullie letten niet op en lezen niet. Verder heb juist ik geen last van overschatting maar ik ken er hier twee …… zo over zelfoverschatting gesproken. Alsof jullie het hebben uitgevonden. Maar inderdaad, doe mij een plezier en zeg er niets meer over. Hoop dat Eug je zal volgen.

 15. Widi

  Is het terecht om hier van alles en nog wat te roepen over de jeugdopleiding als je nooit een training of een wedstrijd van de jeugd bijwoont? Durf je dan toch te praten alsof je precies weet wat er gaande is?

   1. Widi

    Nee dat is niet terecht. Je zet jezelf voor lul. Geeft de club een andere naam. Wil het stadion weer een andere naam geven. Doet je voor als woordvoerder van de familie Cruijff. Niet gehinderd door daadwerkelijke kennis van zaken. Je komt elke 14 dagen een keer in het stadion. Bij het eerste. Voor de rest kom je nergens. En maar roepen hier. En maar stoken. En maar beschadigen. En maar vinden dat iedereen gek is behalve jij. En maar vinden dat jij degene bent die het snapt. Wie denk je dat je bent??? Volgens mij denk je af en toe echt dat je Napoleon bent.

    1. Ab: Only change will work

     Beste Widi, ik ben een supporter met een mening. Goh, wat gek. Ik zet mijzelf niet voor lul dat is het geval bij het TH en de RvC. Maar jij mag blij zijn met de huidige situatie en doen alsof je alles weet omdat jij mogelijk vaker in Amsterdam komt dan ik. Volgens jouw visie mogen hier maar heel erg weinig mensen wat zeggen. Beetje Kim-achtig toch he. Wr staat dat ik mij voordoe als woordvoerder? Ik geef ern welgemeend advies waarvan iedereen weet dat ze dit nooit zullen lezen. Ik hoop echter wel dat ze er net zo over denken. Je bent duidelijk behept met het Eug virus. Je krijgt steeds meer kapsies. Neem een tijdje rust zou ik zeggen. Doei Widi.

     1. Widi

      Je bent iemand met een mening die niet gebaseerd is op de realiteit. En als een ware jehova breng je die mening dagelijks aan de man. Onderwijl beschadig je mensen, hits je op, en val je mijn club Ajax af. Niks is goed. Niemand is goed. Alleen jij. En Jonk. Die maakt geen fouten, want die is er niet. En jij ook niet. Supporters zoals jij kunnen gemist worden.

     2. Widi

      Oh en nog iets. Ik kapsones? Jij vindt het nodig om hier te vermelden dat je consultant bent. En dat je heel veel geld verdient. En jij kijkt duidelijk neer op mensen (voorbeeld: Eug). Ik denk dat veel mensen hier zich afvragen wat je echt doet voor de kost. Als je nog wat doet.

 16. Bigboss

  Rvc weg vd sar weg en bergkamp weg van duivenbode terug met rijkaard die echt wel
  Wil
  Dan en twee andere goede juiste personen

  1. Widi

   Moron! Rijkaard wil niet. En Theo trapt er ook niet meer in. Flikker toch op met die domme onzin.

   1. Ab: Only change will work

    Je wordt rijp voor opname Widi. Ik maak me serieus zorgen om je. Neem ff rust, is serieus en goed bedoeld.

    1. Widi

     Google eens het woord “narcist”. Jij staat op pagina 1 van de zoekresultaten. De laatste uitweg van mensen met een narcistische persoonlijkheidsstoornis is altijd zeggen dat anderen gek zijn of rijp voor opname. En dat is precies wat jij hier vaak doet.

Reageren is niet mogelijk.