There are no ads, please add some


Siem de Jong: ‘Ajax haalt me niet voor de kleedkamer’

Siem de Jong is niet naar Ajax gekomen voor een rol op het tweede plan, zo laat hij weten tegenover het Algemeen Dagblad. ‘Ajax wilde een speler met diepgang zonder bal. Maar het gesprek ging ook over andere zaken. Ze willen ook extra ervaring erbij. Ik heb wel eerlijk gevraagd: zien jullie me puur als toevoeging of echt als een belangrijke speler in het team. Dat laatste, was het antwoord. Natuurlijk moet ik het zelf afdwingen om veel te spelen. Maar Ajax haalt me niet terug om alleen belangrijk te zijn in de kleedkamer.’

Zie ook eerdere berichten:
28-08-2017: De Jong gemotiveerd: ‘Voelt als thuiskomen; Paar titels toevoegen aan het rijtje’
28-08-2017: Officieel: Siem de Jong tekent voor drie jaar bij Ajax

Gerelateerde posts

105 reacties

  1. FrankiC

   Voorlopig niemand. Ik denk eigenlijk dat Siem teminste 4 middenvelders en 2 of 3 spitsen voor zich moet dulden. Ik hoop dat Keizer er ook zo over denkt.

   1. -buitenkantje rechts-

    Hij is gehaald voor de basis FrankiC.. Hij moet het verlengstuk van de trainer worden volgens eerdere berichtgeving. Dat kan niet vanaf de bank.

    1. FrankiC

     Ik ben misschien ouderwets in de gedachte dat de besten moeten spelen. Daar hoort ie wat mij betreft niet bij.

     1. frenkynairo

      dat gebeurt niet anders zou tete vorig seizoen toch rechtback hebben gespeeld. vind trouwens iedereen hier super negatief over siem. is idd al een lange tijd niet fit en heeft bij Newcastle niks laten zien. Maar weet wel wat het is om titels te pakken. en mocht hij een basisplek veroveren zie ik ook wel een ideale aanvoerder ipv een veltman die en niet presteert en vanuit zijn positie moeilijk mensen kan aanspreken. het enige wat mij stoort aan deze transfer is dat hij vorig seizoen niet gehaald is. ik hoop dat hij mijn gelijk kan bewijzen en gelijk belangrijk is!

     2. FrankiC

      Dus je snapt niet dat we negatief zijn en vervolgens zeg je dat hij de laatste jaren niets heeft laten zien en vaak geblessed was. Fijn dat je zelf het antwoord geeft. Daarbij: we hebben betere spelers op zijn positie. Een onzinnige aankoop dus.

     3. frenkynairo

      zijn broer had in het buitenland ook niks laten zien. En trapte ze in nl er weer makkelijk in. er zijn idd qua techniek betere spelers. Maar bij siem de jong kijk ik naar het gehele plaatje daarom zei ik ook eventuele aanvoerder. En nogmaals hoop dat hij het kan laten zien.

     4. FrankiC

      Je maakt het alleen maar erger. Dus als je broer het goed gedaan heeft na een mindere periode en je bent een leider, dan kan het zijn dat Ajax belt. Siem heeft overigens een prima functionele techniek.
      (Ik heb betere bijdragen van je gelezen.)

     5. EugAjax

      Heren Franki en BR jullie hebben op redelijk nivo gevoetbald heb ik het idee. Ik duidelijk niet 😄SV Lelystad C7 hoogste elftal 😂😂😂, maar mag deze leek concluderen dat het beste TEAM moet spelen en dus niet alleen de beste spelers?

     6. FrankiC

      Tsja, hier kun je een verhandeling over schrijven waarbij de gemiddelde lengte van jouw bijdrage kort bij lijken. Maar je hebt idd een combinatie van techniek, kracht, snelheid, lengte, Ausdauer, gogme leiderschap, werklust etc etc nodig. Wij Ajacieden hebben over het algemeen meer met specialisten dan met All Rounders. Wij hebben meer met een technische ploeg dan met een werkploeg. Daarom vond ik het zo zuur dat wij met Dijks en Siem als ‘nieuwelingen’ komen en Feijenoord met Haps en Larsson. Dat is gevoelsmatig de omgekeerde wereld.

     7. EugAjax

      Dat is wel waar Franki wij Ajacieden houden van specialisten en de echt mooie voetballers. Jammer trouwens dat mijn poging om mijn bijdragen ‘korter’ te maken mislukt is😄. Ik vind het mooie krachtige omschrijving. Hopelijk leer ik ooit ervan 😄

     8. -buitenkantje rechts-

      Mijn stelling is altijd dat je de beste voetballers moet opstellen.. De beste voetballers begrijpen elkaar in het veld en vinden elkaar altijd. Tot zover..😄⚽️

  1. HURBIE

   Lijkt mij ook niet dat ze je voor de kleedkamer hebben gekocht ,daar ben je te goed voor als je in vorm bent

 1. Kingkong

  En wie moet er dan plaats voor hem maken?
  Blaast wel hoog van de toren, hoop dat kij dat waar maakt!

 2. Iedereen heeft een mening

  Laten we er vanuit gaan dat die spelers spelen die het team het sterkst maken.

 3. KBouter

  Als het seizoen dan toch al internationaal verknald is, vind ik dat je door moet gaan met de visie waar Ajax voor staat, en dat is doorgaan met ontwikkeling van Frenkie de Jong en Donny. Met die jongens kun je 90% het redden in de Nederlandse competitie en daar heb je Siem op het veld niet bij nodig. Oké in de rol van KJH en in de kleedkamer..maar hij mag never nóóit een jeugdspeler die al op hetzelfde niveau zit in de weg staan.

  En voor alle schoonmoeders hier die Siem zo graag zien…wat voor niveau heeft Siem de laatste jaren laten zien, en dan heb ik het niet over zijn vaste basisplaats in de ziekenboeg.

  1. -buitenkantje rechts-

   Er staat duidelijk “Ajax haalt me niet voor de kleedkamer” Ik denk dan aan een basisplek voor Siem..

   1. KBouter

    Dat zijn de woorden van Siem, of een andere zoals Schone móet op de bank plaatsnemen, wat ik me ook nog niet kan voorstellen, maar als de jeugdige talenten plaats moeten maken voor Siem…is Keizer dus géén trainer die oog heeft op de jeugd.

    Maar een trainer van een club vaart heel snel van zijn koers en geloof wanneer hij in het nauw zit, dus ik sta er niet van te kijken.

     1. KBouter

      Haha…en dat zeg jij met droge ogen zonder een glimlach op je mond.

      Ik sta er niet van te kijken, Ajax heeft patent op talenten gewoon op de bank te laten.

  2. Indojood

   Ook weer een gevolg van slecht beleid. We missen de prijzen, druk wordt steeds hoger. Keizer zal nu eerder geneigd de ervaren jongens op te stellen want we moeten kampioen worden. Dit gaat dan weer ten koste van de jonge jongens en zo zit je in een vicieuze cirkel.

   Je kunt stellen dat de visie 180 graden is omgedraaid.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Dan hadden we ook maar moeten accepteren dat de jonkies het verknald hebben in de afgelopen weken en niet lopen zeiken om versterkingen. Dan komt er iemand die niet alleen een ras Ajacied is, maar ook de strijd aangaat met die jonge gasten en ze ook nog eens verder kan helpen in hun ontwikkeling, en dan is het weer niet goed!

    1. Indojood

     Het verknallen is in 2013-2014 al begonnen, Hoeda. En sinds 2014 lopen we het kampioenschap mis.

    2. Widi

     Je krijgt nooit een echt antwoord Hoeda. Terecht zeg je dat we dan niet hadden moeten zeiken om versterkingen. Indojood negeert dat omdat een antwoord erop geven niet in zijn straatje past. Hij komt meestal naar het stadion met een hele stapel wachttorens met een foto van Jonk erop onder zijn arm.

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Precies Widi, ik weet ook wel dat we sinds 2014 geen kampioen meer zijn geworden. Pfffff …

     2. EugAjax

      Hoeda het gaat nog stapje verder, klagen over geen kampioen meer sinds 2014, en terecht Ajax onwaardig, maar vervolgens de polonaise lopen als de kampioenen maker beslist om zijn eigen weg te gaan. Heeeel logisch allemaal 😄😄

   1. KBouter

    Voor de kleedkamer koffie halen nemen we Andy vd Meijde, lachen..twee totaal verschillende karakters in de kleedkamer, Andy en Siem!

    1. Widi

     Ik verwacht op jullie een reactie van alle mensen die de afgelopen weken schreeuwden om ervaring. Die reactie zal wel niet komen. Velen laten het bij schreeuwen. Als ze maar ergens tegen kunnen zijn. Wie wel een onderbouwde mening heeft, wordt monddood gemaakt. Vooral door iemand die elke dag verwijzingen heeft naar (de leider van) Noord Korea.

     1. KBouter

      Widi, ik vind de ervaring die je nodig hebt in dit jonge en lieve elftal totaal niet moet komen van iemand…wanneer de beuk erin gegooid móet worden van blessure gevoelige Siem móet komen. Daar is hij te licht voor en gaat de harde fysieke duels uit de weg.

      Daarbij kost hij 2 mio en salaris en met een beetje pech is hij vaker geblesseerd dan dat hij fit is.

      Daarbij…is mijn mening dat Siem op het middenveld niet zoveel toe doet, dat vond ik jaren geleden ook al niet, toen draaide het middenveld om Eriksen en niét op Siem.

      Siem is wel heel belangrijk geweest voor ons, maar mijn mening was dat als spits, ook toen hij scoorde in de kampioenswedstrijd.

      Nigel kost niets, wou salaris inleveren en met onze matige achterhoede…vooral aan de rechterkant had Nigel daar mooi op 6 kunnen spelen met de punt naar achteren in de rol van Poulsen, om Veltman en de achterhoede te ontlasten. Vooral omdat we juist daar met een jonge CV spelen is daar behoefte aan.

      Voetballers zoals Siem bestaan er 12 uit een dozijn, voor Nederlandse competitie leuk, maar verder ook niet. Daarom had ik liever Nigel gehad, nu Europees voetbal er niet meer is…en kun je talenten laten rijpen in de competitie. Aanvallend zit het wel goed met bezetting, verdedigend is het geitenkaas. Daarom liever Nigel. ( er van uitgaand dat hij fit is)

     2. FrankiC

      Prima verwoord KBouter.
      In die prijsklasse zijn de 2 mlj voor Dennis Johnson zijn beter besteed. Daar gaan we nog verl plezier van beleven.

 4. Widi

  Lees dit item eens terug: iedereen heeft al besloten voordat Siem getraind heeft. Misschien bakt hij er niets van. Dan hebben we recht van spreken. Maar nu nog niet. En toch gebeurt het.

   1. Widi

    Het irriteert me BR. Vooral omdat er ook mensen meedoen die regelmatig zinnige dingen hebben gezegd. Dit forum is verworden tot het afkatten van alles wat de leiding van Ajax doet. En als ze precies het omgekeerde hadden gedaan, was dat ook afgekat. Allemaal mensen die het zo graag zelf zouden willen doen. En die het nog geen maand zouden uithouden. Het zou me niks verbazen als mijn nick hier niet zo vaak meer gezien zou worden. Het plezier is eraf. Maar ik wil Indojood niet het plezier geven dat hij mij heeft weggejaagd.

     1. FrankiC

      Al weer eens KBouter. Wat een avond.
      @widi volgens mij was je ook erg negatief over Dijks. Je had je mening binnen een half uur ipv binnen een halfjaar: iedereen zou beter zijn dan Dijks. Een forum is er toch om je mening te ventileren?

     2. -buitenkantje rechts-

      Niet om voor Widi te spreken.. maar Dijks kennen we natuurlijk al wat langer.

     3. Widi

      Frankic, ik heb Dijks heel vaak gezien en me geergerd. Toen kwam Bosz en viel Dijks af. Toen hij onverwacht terug kwam, hoefde ik mijn mening niet opnieuw te vormen hoor. Maar als jij wat Dijks bij Ajax heeft gedaan op een hoop wil gooien met wat Siem voor Ajax heeft gedaan, tja…..

     4. FrankiC

      Ik onderken de verschillen Widi, geen zorgen. Maar zoals KBouter ook heeft: ik had niks met Siem de Jong en ik krijg waarschijnlijk niks met hem. Een net niet speler. (Hij heeft wel belangrijke doelpunten gemaakt.) Ik hoop dat ik het mis heb, maar ik vind het op voorhand een volslagen overbodige aankoop.

  1. De Nees

   Widi moeten we nou bij elke beslissing een half jaar wachten hoe het uitpakt? Je mag in je mening toch een afweging maken afgaande van het spelersprofiel, zijn verleden, wat er echt nodig is in de selectie e.d. Nogmaals voetbal is geen rocket science, ook de gemiddelde supporters begrijpt iets van een team en tactiek. Daarvoor hoef je geen ex-prof te zijn en bij een club te werken.

   1. -buitenkantje rechts-

    De wrevel zit m in de negatieve vooringenomenheid..
    Ben zekf nie negatief tov Siem.. Denk dat de jonge jongens nog veel van hem kunnen leren. Denk ook dat de selectie sterker is met hem dan zonder hem. Voorwaarde is wel dat hij blessurevrij blijft.
    Het verbaast mij alleen meer dat niet voor Nigel is gekozen.. Minder risico..meer ervaring..nog meer toegevoegde waarde voor het team. Zou daar graag een verklaring voor weten. Ik vind de Jonkies nou niet van die kwaliteit dat ze een onbetwiste basisplek verdienen.. Frenkie maakt nu een goede ontwikkeling door, maar Donnie, de Ligt en Dolberg vallen mij de laatste wefsyrijden tegen. Ervaring is meer dan welkom!

    1. -buitenkantje rechts-

     Lees net dat er wederom gesproken wordt met Nigel. Hij tekent misschien toch? 👍⚽️

     1. Indojood

      Zou wel een weer een klassieker worden. Nee, we zien van hem af, ja, we vinden dat iets toevoegt. Beetje zoals Ziyech vorig jaar.

    2. KBouter

     En dan over een half jaar komen ze erachter dat Siem nog steeds te blessure gevoelig is en hij weinig speelt.

     Ja…en zo blijf je muskleunen aantrekken waarvoor je gewaarschuwd bent.

   2. Widi

    Je mag wat je wil. Maar jij weet niet hoe het uitpakt. Ik ook niet. Daarom veroordeel ik niet nu al. Ik merk wel dat wat ik doe zeldzamer is dan wat ik doe. En dat begrijp ik niet.

   3. KBouter

    De Nees…die afweging… wetend dat Siem zeer vaak geblesseerd is ..had het TH van tevoren moeten maken. Dit is weer zo risicovol.

    En dan nóg roepen van..beoordeel hem over een half jaar! Dan is het te laat en zit je met een geblesseerde Siem in je selectie voor 3 jaar.

    1. De Nees

     Daarom KB lijkt het alsof TH vooral oog heeft voor wat Siem kan brengen. Als dat niet uitkomt dan zien we Siem van de afgelopen 3 jaren. Dat is waar menigeen aan refereert, de fysieke risico’s en zijn trage spel en niet zozeer botte negativiteit. Afgezet ook tegen de meerwaarde van Nigel die afgewimpeld wordt geeft dit weer onbegrip bij menig supporter.

 5. Overdwars

  Met een fitte Siem in de basis worden we (weer) kampioen. Wat moet je allemaal doen voor een beetje credits. Voor mij zijn helden uit het verleden (bijvoorbeeld de cruciale wedstrijd thuis tegen twente voor het kampioenschap) voor altijd helden.

 6. AFCA my World

  Ik denk dat ze hem hebben gehaald voor jong Ajax,het grote Ajax is te groot voor hem ! ⚽️

  1. FrankiC

   Wat kunnen we dan nog wel serieus nemen van de heren? Ik dacht dat daar eergisteren over gesproken was.

   1. Widi

    Dus een Turkse site is binden voor “de heren”? Nee toch? Ajax moet dit toch eerst zelf comuniceren voor we het geloven?

 7. Brokamp

  Voor alle kritikasters, schandalig al die vooroordelen over Siem. Hij was 1 van de steunpilaren bij diverse kampioenschappen en ook nog eens onze aanvoerder. Hij is pas 28 en kan nog 6 a 7 jaar vooruit. Onderschat niet de ervaring die hij heeft net als Huntelaar maar wel 6 jaar jonger. Natuurlijk heeft hij vervelende blessures achter de rug maar dat heeft hij al meer dan een jaar achter zich gelaten. Voormij worden de talenten te vroeg en te snel gebracht. Ik zou er liever de rem iets meer opzetten. Kun je zien aan de Ligt die hier een voorbeeld van is. Maakt elke wedstrijd beginners fouten logisch want hij i ook nog een beginner. Werd veel te snel gebracht zeker door die sukkel van een Danny Blind en kreeg toen veel kritiek over hem heen. Die jongen is nu net 18 geworden moet nog veel leren maar krijgt daar nietde tijd voor. Hopeloos geschreeuw dat er meer routine moest komen, nu is die er en is het weer niet goed. Siem ik hoop dat je geen blessures krijgt dan kun je een hoop mensen de mond snoeren.

  1. Ab is fan van Johan en Jonk

   Velen vergeten dat Siem ook een hele lange periode van niet functioneren bij Ajax heeft gehad. Periode dat de supporters niets van hem wilde weten. Een doelpunt tegen Twente en een doelpunt tegen ons Ajax maakt van hem opeens een wereld voetballer. Ach ja.

  2. -buitenkantje rechts-

   Eens dat talenten te snel worden gebracht Brokamp.. de Ligt naast Sanchez gaat prima. Daarom had ik graag een ervaren speler daarvoor in de plaats gezien. Vermaelen bv. Rechts- en linksback is toch echt een aanfluiting.. Bekeid is verantwoordelijk voor Dijks en verkoop Tete. Wordt gezegd dat Tete zelf weg wilde. Ja! Nadat Veldman contractverlenging kreeg en hem te verstaan werd dat hij wederom tweede viool zou spelen.. Donny is nog niet betekend om Klaassen permanent te vervangen. Logisch.. is ook nog jong. Vandaar is Siem niet verkeerd. Goede aankoop! Frenkie kan in de schaduw van Schöne rijpen. Kluivert voldoet eigenlijk als enige, maar is ook nog erg jong. Neres? Ik weet het nog niet. Younes verdient te veel krediet en mag wel wat vaker afgelost worden door bv Cerny. Dolberg heeft met Huntelaar méér dan een stand-in. Prima!
   Cruciaal voor het slagen van dit seizoen ligt wat mij betreft achterin. Hoe goed zijn Wöber en Orejuela? Beichten over beiden zijn goed. Kan dus goed uitpakken..

   1. -buitenkantje rechts-

    Excuus voor de typefouten.. Lig op de bank naar 007 te kijken en type tegelijkertijd..😎😬⚽️📡🔫💣

 8. Basl

  Kan het niet zijn dat Siem gehaald is omdat Keizer toch met Dolberg en Huntelaar wil spelen. Wellicht voor wat meer sturing er achter? Geen idee hoor. Maar lijkt me logischer dan alles van Donny te laten afhangen?

 9. HDfan

  Ik denk schone op de bank en donny op zijn plaats, Frenkie als invaller en Siem dus rechts midden

 10. dickst14

  Alle reacties tot zo ver gelezen. Het kan alleen maar meevallen dus.
  Maar wat we werkelijk nodig hebben is een echte leider die motiveert en de poppetjes op de juiste plaats zet. Helaas.

 11. Leshi0172

  Nigel de Jong misschien toch nog naar Ajax? Een redelijk betrouwbare Turkse journalist tweette dit vandaag

  1. Widi

   Misschien moet jij met Indojood, Jonk, Jordi en Estelle doen wat ze in Manchester hebben gedaan. Een nieuwe club oprichten en die “het echte Ajax” noemen. Kan Jonk lekker hobbyen met judotrainers. Het plan aan de muur. Geen last van Dennis. Jij en indojood op de tribune. Eigen forum. Kiezen jullie wel voor echt gras!

 12. Ab: Ajax=Cruijff=Ajax. Op dit moment is het fc Amsterdam

  Vwb mijn nieuwe nick: eerste deel gepikt van Indojood 😉 2e deel is mijn huidige gevoel.

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Respectloos. Je kan hem geen goede voetballer vinden maar dit slaat nergens op … #34 al weer vergeten?

 13. AjaxJay070

  Ja Siem gaat basisklant worden, samen met Hunterlaar, Schone, Ziyech en Veltman hoop ervaring

Reageren is niet mogelijk.