There are no ads, please add some


Clubs hopen op 12 december kunstgras te verbannen uit Eredivisie

De meeste clubs in de Eredivisie zijn wel klaar met het spelen op kunstgras. Afgelopen zondag was het weer raak bij VVV – Ajax en de foto zegt genoeg over de kwaliteit van het veld in De Koel. Het Algemeen Dagblad weet dat er een werkgroep wordt opgericht om een voorstel te maken, waarna de clubs in december mogen stemmen hoe het verder moet gaan met kunstgras in de Eredivisie.

Er komen afgevaardigden van diverse clubs in de werkgroep, maar ook de Centrale Spelersraad en Coaches Betaald Voetbal krijgen rollen. Jacco Swart van de Eredivisie CV laat weten dat er naar alle belangen zal worden gekeken. ‘Natuurlijk beseffen wij dat het ook een geldkwestie gaat worden en de werkgroep zal diverse zaken in beeld moeten brengen om tot een oplossing te komen. De kunst wordt om de verschillende belangen serieus te nemen, maar ook het bredere belang van het Nederlandse voetbal te dienen’.

Bron: AD


Gerelateerde posts

59 reacties

   1. Indojood

    Ja, nog een reden om hem buiten de deur te houden. Staat ie dadelijk te schreeuwen om kunstgras in het JCS.

    1. Widi

     Van Gaal is geen speler. Geen trainer. Hoort niet bij een club. Heeft geen functie bij de KNVB. Hij is dus helemaal niks en niemand in deze discussie. Moet niet naar geluisterd worden als hij zich ermee zou bemoeien.

 1. Emilio4Ajax

  Eigenlijk zou de UEFA/FIFA hier in moeten gaan en ook kunstgras in de EL en CL verbieden… Gaat om de toekomst van het voetbal…❌❌❌❤️🍻😎

 2. JohnDoe77

  Zou dat even top zijn! Zag er ook zondag niet uit als je al die zwarte korrels steeds ziet opspatten!

  1. Widi

   Ik heb er in mijn nadagen ook nog een paar keer op gespeeld. Lag de hele wasmachine vol met die zwarte rommel.

     1. Ab is fan van Johan en Jonk

      Ik kwam meestal met schone kleren uit de wedstrijd. Ik ontweek handig de duels, de bal, de trainer. Wist altijd wel aan wie het lag dat we weer hadden verloren. Has alle tijd om dat te bekijken. Uiteraard lag het nooit aan mij.

     2. Ab is fan van Johan en Jonk

      Klopt, nog altijd die eigenwijze af en toe grof gebekte idiote maar ook wel geinige in Amsterdam geboren klootzak 😉

 3. Brokamp

  Goed dat er wat gaat gebeuren. Tot hier en niet verder. De televisiegelden eerlijker verdelen zodat de kleinere clubs in staat zijn om weer gras te laten aanleggen. Er kan altijd getraind worden op kunstgras. Benieuwd hoeveel solidariteit er straks is.

 4. Jimmy1971

  En ook competitie vervalsing , als er 7 clubs op kunstgras voetballen , spelen deze 7 clubs in totaal maar 10 wedstrijden op echt gras en 24 op hun kunstgras ondergrond !
  Terwijl clubs die op gras spelen er 27 op echt gras spelen en 7 op kunstgras ..
  De clubs op kunstgras zijn dus op hun ondergrond , omdat de bal totaal andere dingen doet , zwaar in het voordeel , blessures en blaren buiten beschouwing gelaten !!
  Dus je moet je ook afvragen of het bij alle clubs wel echt een financieel probleem is of het gewoon een trucje is om meer punten te halen ..

  1. BobbyHaarms

   Ik denk beiden Jimmy. Reden te meer om die kunsttroep ritueel op de brandstapel te flikkeren. Als je betaald voetbal wil spelen prima, maar dan wel op écht gras.

 5. Iedereen heeft een mening

  Lijkt mij een ” vrij simpele oplossing “. Als gekozen wordt voor ku (ns)tgras dan moeten deze verenigingen allemaal dezelfde mat hebben en duidelijke afspraken over sproeien etc. Mijn voorkeur gaat naar gras, er is niets mooiers en lekkerder dan op echt gras te voetballen. Omdat te realiseren een gezamelijke pot geld (clubs, knvb, misschien uefa/fifa) waar de grasmatten uit betaald worden. Scholing voor de grasmeesters en onderhoud betaald de betrefende club. Dan maar 1 of 2 exotische contractspelers minder. Kan nog meer de nadruk gelegd worden op ontwikkeling van jonge talenten. Elke club die instroomt in het betaald voetbal (ere-/eerste divisie) heeft de verplichting om een grasmat aan te leggen.

 6. AFCA my World

  Gewoon echt gras, iedereen dezelfde kansen,kunnen kleine clubs niet betalen ! Dan betaald de KNVB maar mee ! Is ook in belang van het nederlandse voetbal in het algemeen ! ⚽️

  1. Widi

   Ze kunnen dat wel betalen. Want andere kleine clubs kunnen het ook. Het grootste probleem voor een aantal clubs is dat ze weer trainingsvelden moeten hebben.

 7. -buitenkantje rechts-

  Ben ook voor echt gras en die grasmat bij VVV was natuurlijk dramatisch!! Toch moet je de ontwikkeling van kunstgras in de gaten houden. Ook hybride vormen waarbij bv 10% kunst is en 90% echt. Mensen weten bv vaak niet dat ook in JC stadion een hybride grasmat ligt. Ook Real Madrid bv speelt op een hybride mat.

   1. Emilio4Ajax

    In Zweden hebben ze zo’n veld 95/5% puur om de kleur van het gras te behouden…ziet er beter uit op TV met zo’n mat en het voetbald niet anders…❌❌❌❤️🍻😎

 8. Rioniolo

  Op……. met dat verdraaide kunstgras. Reinste competitievervalsing… lang leven werkgroepen dan duurt het tenminste lang alvorens er een besluit genomen gaat worden, anno 2032 nergens meer kunstgras¿

 9. EugAjax

  Kunstgras is onverteerbaar. Hoofdveld bij profclubs hoort gewoon gras te zijn (hybride zoals omschreven door BR geen probleem). Wat is de reden dat men op kunstgras speelt? Geld niet meer en niet minder. Maar voetbal moet gediend worden. Richt een gezamenlijk fonds op. Sterkste schouders dragen zwaarste lasten en indien de velden overal liggen meteen in licentie eis opnemen. Kan je je als club het onderhoud niet veroorloven ben je het niet waard om een betaald voetbalclub te wezen. Geld gebrek is so wie so gelul, want alle clubs kopen te pas en onpas spelers voor merendeel van dit soort bedragen………maar goed richt dat fonds op voor eenmalige actie en daarna iedereen zichzelf bedruipen.

  1. Ab is fan van Johan en Jonk

   Lijkt mij logisch dat kunstgras onverteerbaar is. Heb er nog nooit koeien of schapen op zien grazen. Dat weet mijn kleinste neefje op de kleuterschool zelfs.

 10. Dagrump

  Het is al vervelend on naar te kijken wil zwijgen over het spelen erop lijkt mij zo!! Kan me niet voorstellen dat welke speler dan ook liever ook dat Neppe gras wil spelen.

 11. Geenemotie

  Laten de kapitaalkrachtigere clubs maar een iets grotere bijdrage leveren om de kleine clubs te helpen. Kan op verschillende manieren denk ik. Bv stukje van tv sponsoring afdragen?

  1. f-side64

   ben ik niet met je eens geenemotie als ze het niet zelf kunnen veroorloven horen die clubs simpelweg niet thuis in het prof voetbal circuit Ajax 010 en 040 zijn toch niet verantwoordelijk voor die armoedige tering clubs

 12. Geenemotie

  Beste f-side 64. Natuurlijk kun zo redeneren. Dan wordt het simpel. Straks competitie met veel minder clubs. Bekangrijkste reden voor kunstgras is geld. Ik ben ook fel tegen kunstgras laat dat duidelijk zijn. Denk ook dat het ook de grote clubs een belang hebben met een grotere competie en niet net alleen clubs gras kunnen betalen. Ieder zijn mening.

  1. f-side64

   Ja maar waarom moeten de top clubs er aan me betalen kan je het als club niet zelf betalen dan ben je niet geschikt voor prof voetbal punt uit

   1. Widi

    Het is misschien niet eerlijk. Maar als we het doen, zijn we wel van die kunstgrasvelden af.

    1. f-side64

     hun hadden ook het geld om het aan te schaffen dan lenen ze het maar van de des betreffende gemeentes

 13. f-side64

  om het te laten vervangen komen ze daar door financieel in de problemen zijn me ook meteen verlost van die 7 nutteloze clubjes

Reageren is niet mogelijk.