There are no ads, please add some


Telegraaf: ‘Siem de Jong tekent vanmiddag voor drie jaar bij Ajax’

Volgens De Telegraaf ondertekent Siem de Jong vanmiddag een contract bij Ajax. De middenvelder is een overeenkomst voor drie seizoenen overeengekomen, aldus de krant. De clubleiding zou verder vandaag een beslissing willen nemen of het Nigel de Jong zou willen vastleggen. Nigel is bereid flink wat salaris in te leveren, vindt het net zoals Klaas-Jan Huntelaar dat geen probleem om vanaf de bank te starten en wil met zijn ervaring een bijdrage leveren op het (trainings)veld en in de kleedkamer.


Gerelateerde posts

73 reacties

  1. Marc Overdwars

   Onze oude vertrouwde kampioenenmaker is terug!
   Zijn winnersmentaliteit is goed voor de groep en de jeugd in het 11 tal

    1. rickert

     Ik weet niet hoe snel je onze aanvoer bent vergeten, of zijn ongelofelijke doelpunten. Dat dit soort jongens de bank willen vullen is prachtig.

     Geruchten: Technisch overleg bracht de conclusie; Nigel de Jong niet nodig… mag hopen dat dat een grapje is.

     1. rickert

      Schandalig Bobby, zo gaan we met jongens om die openlijk stellen, er alleen voor de kleedkamer er al te willen zijn. Een jongen met 80-plus interlands op zn naam. Jaren in de premier league in hoogtij dagen. Finale WK. AC Milan.

      Als dat geen toevoeging is..

     2. BobbyHaarms

      Tsja, biedt zich bijna letterlijk op een presenteerblaadje aan, jammer. Wat moet ie nog meer doen? Misschien is het TH wel pissed vanwege de opmerking dat Ajax met Nigel wél had gewonnen van Nice en Rosenborg. En het TH duldt geen tegenspraak, al weten ze dondersgoed dat het zo is! Nee, ze halen liever manke Nelis🤔

    2. Litmanen

     De Boer zorgde voor vier schale azijnzeiker! Beetje respect. Hij mocht nooit wat kopen, denk daar ook eens over na.
     Ik wordt doodziek van dat afzeiken van De Boer. De eerste jaren was het voetbal prima, maar nadat het beste spul verkocht was bleef hij met het tweede garnituur zitten. En toch pakte hij nog twee schalen en de derde op 1 doelpunt na!
     Wel gejuicht destijds maar nu zeiken.

     1. Indojood

      Feitelijk onjuist Litmanen. Alleen al in 2015 kocht Ajax Sinkgraven, Gudelj, Milik en Younes voor in totaal E 18,6M en verkocht Ajax Kishna en Sigthorsson voor E 6M. Een investering van E 12,6 M.

     2. Widi

      Hoe kom jij aan die bedragen? Inkoop lijkt wat te hoog en verkoop te laag. En slim van je om dat jaar eruit te lichten. Hoe zit het met de andere jaren? Je laat echt geen mogelijkheid voorbij gaan om de leiding af te branden he? Benieuwd of je nog zo kritisch bent als Jonk Jordi en Estelle aan het roer staan.

     3. Ajaxslied

      Ja en Suárez alderwereld verthongen eriksen om maar een paar namen te noemen. Kwaliteit van de spelers ging zwaar achteruit in de jaren van de Boer. En er werd steeds slechter ingekocht.

     4. Indojood

      @Widi, transfermarkt punt nl. Dit was geen poging om het TH in een kwaad daglicht te stellen maar het beeld dat FdB niet mocht investeren klopt niet. Ook de jaren ervoor kocht hij spelers zoals Moisander, Sigthorsson, Duarte, Vd Hoorn en nog een paar.

     5. EugAjax

      Indojood dit is twee onvergelijlbare grootheden. Kijk nu eens reeel naar wat De Boer aan een speler mocht uitgeven en wat Bosz en Keizer nu krijgen? Daar zit een groot verschil in. De Boer roeide dus met mindere peddels dan nu zo is het gewoon. Daar gaat het om wat mij betreft. Je denkt werkelijk dat De Boer met elftal vorig jaar ook saai had gevoetbald? Als je dat gelooft ja dan houden veel discussies op met je. Niet dat ik me daar dan aan houd hoor 😄

    3. De Nees

     Litmanen ik zit ook wat graag in rijtje Beni hoor. FdB heeft goeie spelers uit ED kunnen halen, werd genoeg verkocht maar geinvesteerd werd er amper, behalve halfzachte aankopen. Hoge kwaliteit wat weg ging vulde hij niet aan, riep in juni al dat de huidige selectie goed genoeg was. Echt onzin dat FdB weinig kon halen, stel dat dat waar is, hetgeen hij wel haalde heeft ook nul betekent voor Ajax. Dennis en Frank beiden geen gevoel voor juiste aankopen, zijn zelf halfzachte eitjes. 😛

 1. Jimmy1971

  Eindelijk beweging en ervaring om onze talenten aan te sturen en naar een hoger nivo te brengen !

  1. BobbyHaarms

   Ja eindelijk. Voelt alleen een beetje als mosterd na de maaltijd, toch? De kers is immers allang ruimschoots van de taart. Overigens zou ik nog veel blijer zijn als ze Nigel weten te strikken.

    1. BobbyHaarms

     En daarvan zitten er hier nogal wat. Sommige kunnen zelfs geen Ajacied schrijven 😄

 2. JohnDoe77

  Fijn Siem en leiding; haal Nigel! Vooral als hij die instelling heeft…. haal binnen!!!!

 3. Mooi

  Moeten wij hier nu erg blij van worden .hij heeft niet meer kwaliteit wat er nu staat ,ik vindt het niks maar is mijn mening

 4. afcadeluxe

  kunnen ze niet nog even filipe luis van atletico madrid ophalen?die wil ook misschien?😉

  1. Indojood

   Goed opgemerkt, gap. Denk niet dat ie haalbaar is maar over de nieuwe linksback hoor je niemand, bij Ajax niet en hier ook niet.

   1. EugAjax

    Hoeveel linksbacks wil je hebben? Of spelers die daar kunnen spelen? Viergever, Sinkgraven, Wober en Dijks! Daarom heeft niemand het er meer over denk ik😄.

    1. Indojood

     Wöber is als vervanging voor Sanchez. Viergever en Sinkgraven zijn noodoplossingen. We hebben één LB die 3x is weggestuurd en teruggekomen. Bovendien gaf Ajax aan een LB te zoeken om later doodleuk te beweren dat de verdediging op orde is.

     1. Widi

      Je geeft er je eigen draai aan. Sanchez is rechtsbenig. Wöber linksbenig. Viergever kan prima linksback spelen. Dijks is klaar. Maar dat past niet in jouw missie om het TH te verjagen. Benieuwd hoe Jonk, Jordi en Estelle het daarna gaan doen.

     2. EugAjax

      Indojood, Wober is van nature links is mij verteld. Ik riep een keer hetzelfde als vervanger van maar toen bleek hij vnl links te spelen en te zijn. Sinkgraven is geen noodoplossing. Het is een vondst van TBS en Bosz heeft het aangedurfd om hem zo te gebruiken. Ik denk zelfs dat als Ajax met Dolberg en Huntelaar zou gaan spelen dat Sinky de ideale man is voor de switchende positie van 433 naar 343. Je bent dan heel flexibel binnen de wedstrijd. Viergever is inderdaad een noodoplossing, maar kan daar goed spelen en Dijks eens maar hij is er wel en in mijn optiek zou hij nummer vier moeten zijn. Helaas is Sinky lang geblesseerd en daar heb jij terecht wat van gezegd maar we hebben dus drie alternatieven en ongetwijfeld ook nog wel een vijfde uit de jeugd. Kan Dankerlui ook niet daar spelen? Weer ik niet zeker maar dacht wel.

     3. Indojood

      In de berichtgeving rond Wöber’s transfer is er bekend gemaakt dat hij eerst niet wilde komen omdat hij achter Sanchez terecht zou komen. Nu deze weg is zag hij wel mogelijkheden. Verzin het niet zelf, lees het maar terug.

      De LB positie is onderbezet, daar had gewoon een direct inpasbare speler moeten zijn. Dijks komt tekort, Sinkgraven is een brekebeen. Of gaan we weer een aankoop van €7 miljoen onturnen en laten we het gat dat Sanchez heeft achtergelaten, open.

     4. EugAjax

      Indojood daar baseerde ik mijn mening ook op het feit dat Wober niet wilde komen omdat Sanchez er nog was. Maar echt blijkbaar speelt die jongen voornamelijk links en dat verzin ook zelf niet. Dus ik kijk nu even naar de verdediging en dan hebben we nu voldoende spelers. Even wie goed genoeg is of hoe ze worden opgesteld of evr geblesseerden heb je volgens mij
      Orejuela/Zeefuik. Veltman/De Ligt. Viergever/Wober. Sinkgraven/Dijks
      En dan zijn meesten multifunctioneel op meerdere plekken inzetbaar dus dat wil ik er alleen maar mee zeggen. Dit is wsl de reden waarom je er niks meer over hoort😄 over kwaliteit voldoende ja of nee volgen ongetwijfeld nog veler discussies😄

     5. Ab is fan van Johan en Jonk

      Indojood, leer nu eens dat het TH het prima doet. Wöber is een CV. Viergever kreeg/krijgt geen verlenging van zijn contract omdat ze op zoek waren naar een pure LB. Niet gevonden, Wöber als CV gehaald en Viergever mag alsnog blijven. Is toch allemaal logisch?

     6. De Nees

      Als je de as sterk maakt dan kan je vaak de mindere spelers, nu de backs en vleugels, meetrekken naar een redelijk niveau. Dat gaat vaak met corrigeren, aanwijzingen geven, situaties vooruit zien e.d. Tuurlijk kan je individuele fouten maken maar de voorwaarden zijn aanwezig en risico’s minimaliseer je hierdoor.

   2. FrankiC

    Niet nodig. 6 verdedigers. Je had maar 1 (gemankeerde) rechtsback: Veltman. Nu met Orejuela dubbele bezetting. Op links heb in principe Sinkgraven en daarachter Viergever. Dijks os klaar. In het Centrum De Ligt en Wöber met als stand in Veltman en Viergever. Voor de toekomst Schuurs halen en Zeefuik en Dankelui terug naar JA. Luis gaf ik in juni al aan (2e na Willems) maar heb geen idee wat dat moet gaan kosten. Zou er zelf wel trek in hebben. Ben benieuwd wat ze nu met het contract van Viergever gaan doen.

    1. BobbyHaarms

     Dijks klaar, maar Veltman ook wat mij betreft. Hooguit nog als invaller als de buit binnen is.

     1. BobbyHaarms

      Off topic: Nigel de Jong komt definitief toch niet naar Ajax. Niet nodig wordt er dan gezegd. Jammer, die had ik toch liever teruggezien dan Siem.

     2. De Nees

      Verwachte dat wel met Bergkamp. Neemt liever risico’s met doorstroming dan met een directe versterking. Deze knul heeft totaal geen visie op hoe een elftal moet zijn, maar vooral oog voor de verdiensten aan jonge talenten.

 5. Brokamp

  Zou mooi zijn als ook hij weer terug komt. Hadden we goe kunnen gebruiken in de wedstrijden met Rosenborg. Maar dat is geweest, vanaf nu vooruit kijken. Ik vind het een prima idee. Hij is ook pas 32 he. Hij oetzich ook in een rol kunnen schikken. Jong of oud de besten moeten spelen en de rest moet als 1 blok achter de 11 die in het veld lopen gaan staan. Je wordt geen kampioen met 11 man maar met de complete selectie.

 6. Brokamp

  Welkom terug Siem. Ik hoop dat je nog een hele fijne perode bij ons mag hebben zonder veel blessures.

 7. Indojood

  Leuk voor Siem dat hij terug is en ik gun hem het allerbeste maar hadden we niet nog een linksback nodig? Nu staat er een prutser in de basis en ligt er een halfzacht ei al maanden in de lappenmand.

  1. BobbyHaarms

   Die linksback komt waarschijnlijk pas in de winterstop..als Ajax een straatlengte achter ligt op jacht naar de titel 😄

  2. Ajaxslied

   Ja een linksback hebben we heel hard nodig. Maar ik denk dat het de bedoeling is dat Viergever daar gaat spelen. Ik denk dat siem niet zoveel toevoegt aan Ajax valt al jaren tegen bij Newcastle en PSV. Vraag me ook af of Nigel nu een versterking is. Voordat het seizoen begon heb ik geroepen om een type Nigel of poulsen maar nu we Europa uit zijn denk ik bij me eigen laat nu die jonkies maar lekker ballen. Enigste lichtpuntje gister vond ik namelijk Frenkie wat kan ik genieten van die jongen.

   1. Indojood

    Valt ook wat voor te zeggen. Ajaxslied. Hoe is het trouwens met vrouw en kind? Alles goed hoop ik.

 8. Reservewissel

  Ik ben ervoor om oud-Ajacieden terug te halen, ervaring aan het team toe te voegen. Maar er moet wel een logische rol/invulling voor ze zijn. Waar moeten Nigel en Siem voetballen op dit overvolle middenveld of er nog iemand weg? Sowieso, Siem voegde niets toe aan PSV en dan nu wel bij Ajax? Vooraf roepen dat we op de vleugels en in de verdediging er wat bij moeten en dan kom je hiermee? Tis gewoon allemaal niet meer te volgen.

 9. KBouter

  Ajax heeft Nigel de Jong afgewezen.

  We hebben helaas de verkeerde de Jong binnengehaald..1 met een mega salaris en die steeds maar weer auw heeft.

  Ajax heeft weer misgeschoten!!

  1. De seijs

   Dat is nog niet bewezen KBOUTER! Daar kan je pas +/- in de winterstop over oordelen. Of heb jij een glazenbol.

   1. KBouter

    Kijk alleen eens wat een verschil als voetballer en status.

    Buiten Nederland (zeer matige interland CV) en buiten Engelse ziekenhuizen kent geen hond Siem de Jong.

    Nigel de Jong bedoel je zeggen ze dan, Nigel…die voetballer van wereldklasse die een wedstrijd lezen kan en weet wat er gevraagd word in topsport. Nigel..die man die keihard is als het moet en bijna zelf nooit geblesseerd is. Die de Jong bedoel je?

    1. De seijs

     Nee die dus zeker niet. Die de Jong die niet meer op het wedstrijdformulier voorkomt van onze Turkse vrienden. En die de Jong die niemand wil! Nee ik bedoel onze Siem De Jong die wij graag willen die bedoel ik. Die ook zelf nog heel graag wil en pas 28 jaar is en voor 3 jaar tekende. En zonder zaakwaarnemer gewoon het salaris aannam dat ajax hem voor hield. De De Jong SIEM heet deze kanjer.😆

 10. BeukerAjax

  Technische hart zegt Nigel niet nodig te hebben… pfff heeft Ajax het TH nog wel nodig momenteel!? Dit is toch ongelovelijk!?!?!?

  1. Basisspeler

   Zoveelste blunder van TH. Nigel qas bereid behoorlijk salaris in te leveren en de rol als mentor te vervullen

  1. BobbyHaarms

   Sorry lees het nu pas. Had het hierboven ook vermeld. Weer een goeie zet van het TH…not.

 11. EugAjax

  Welkom Siem. Stuw Ajax naar grote hoogten en laat nog maar een keer zien hoe je zo mooi kan juichen na een kampioensgoal!

  1. Ab is fan van Johan en Jonk

   Welkom Siem, goede zet van het TH. Helemaal super dat ze zorgen dat je niet moet vechten om een plekkie met Nigel want die komt niet. Hebben ze snel ff besloten. Jij kent het TH al, Nigel niet dus het was eigenlijk een makkie voor je. Complimenten aan het TH en consorten. Weetgaloze actie die vooral Eug zeer kan waarderen (hebben jullie nou echt geen baantje voor hem? Scout in de Noorde fjorden of zo).

   1. EugAjax

    AB als De Jong N al zou komen gaat hij niet vechten met S om een basisplaats. Eindelijk een voerbal opmerking slaat hij nergens op jammer. TH krijgt Nigel aangeboden door zaakwaarnemer, zie tekst van hem. Ze hebben dit besproken en naar selectie gekeken en wat denk je er staat al een routinier daar met een lang Ajax verleden en een jongeling die gister fantastich oogde. Dus Nigel is daar niet nodig. Lijkt me logische conclusie. Want je wilt toch niet dat hij een jongeling in de weg gaat staan. Schone is beter dan N de Jong daar dus ik begrijp keuze inderdaad. Terugkomst Siem is meer nodig. Beetje druk uitoefenen op Ziyech die heeft geen serieuze concurrent. En ja ik heet gewoon een pure Ajacied weer welkom bij de club raar he? Overigens volledig in lijn met degene die jij maar wat graag vertegenwoordigt. Ik heb nu drie of vier keer weer naar je gereageerd vandaag maar inderdaad je voetbal kennis, je Ajax kennis en je Johan kennis zijn fenomenaal.

    1. Ab is fan van Johan en Jonk

     Joj wil mij niet snappen he. Denk omdat je het niet kan volgen. Fijn dat je jezelf als dombo blijft presenteren. Hoop dat steeds meer mensen het zullen zien. Vwb mijn kennis ….. fenomenaal zal je mij niet horen zeggen, nooit. Veel maar dan ook veel meer dan jij hebt wel. Maar dat is wel heel simpel. Zonder enige moeite gaat dat bij mij en vele anderen hier. Maar joh, verdraai mijn woorden lekker, succes ermee Jehova. Je kan je inmiddels scharen bij de triangelclub.

     1. Widi

      Het is zo jammer dat jij je niet afvraagt waarom deze beslissing is genomen. Net zo jammer is dat je TH meteen veroordeelt. En waarom steeds schelden op Eug en Litmanen? Je voelt je duidelijk superieur qua kennis. Vind ik best. Maar dan heb je helemaal geen scheldwoorden nodig. Zou jij ook niet gewoon willen weten waarom Nigel niet en Siem wel? En waarom zo laat. Kenneth Perez is goed ingevoerd en kent iedereen bij Ajax. Die zegt vanavond zinnige dingen bij Kees Jansma. Bijvoorbeeld dat het geen ABCtje is dat je een speler die je in augustus haalt ook al in juni kon halen. De discussie wordt hier vertroebelt door de haat tegen het TH omdat Jonk is weggestuurd en Johan erg teleurgesteld was. Ik kan niet voor Johan spreken. Maar zou hij deze verdeeldheid wensen?

     2. Ab is fan van Johan en Jonk

      Siem is uit de tijd van het TH, Nigel niet. Om Huntelaar konden ze niet heen anders hadden ze al eerder de suppirters over zich heen gekregen. Dat was een zoet houdertje. Heitinga zelfde verhaal. Nigel heeft qua supporters niet de 100% steun dus die kunnen ze laten gaan. Zo simpel is het voor het TH Widi.

    2. De Nees

     Widi ik denk dat velen hier TH beoordelen op het hier en nu zonder Cruijff en Jonk in het plaatje te betrekken. Ik verwijt hun handelen naar Cruijff en Jonk zelf wel maar dat geef ik een ander plekje. Sar en Bergkamp kan ik niet meer luchten, alles waar ik me aan stoor bij Ajax werken zij in de hand. AB wordt daar juist weer met de dag sarcastischer door. Helpt om niet helemaal gefrustreerd te raken denk ik. 😛

 12. Vak 120

  Siem welkom,maar snap niet dat ajax nigel niet neemt! Transfer vrij en een echt vechter op het middenveld!! Wat een kut bestuur heeft ajax toch!!

 13. Geroldkohlen

  Ik ben nu echt verbijsterd! ik kan het TH nu echt niet meer serieus nemen! we hebben een speler nodig die een team op sleeptouw kan nemen ,en strijd en echt de beuk er af en toe in kan gooien als het moet. en ook buiten het veld leiderschap kwaliteiten kan tonen. Een sterke en fitte nigel is niet nodig, maar Siem die vaak en bijna alleen maar geblesseerd is geweest krijgt een 3 jarig contract. absurd gewoon!!!

  1. BobbyHaarms

   Het TH interesseert dat waarschijnlijk geen ene fuck. Gewoon puur wanbeleid dit en tijd voor actie, of moeten we dit allemaal maar blijven pikken?

Reageren is niet mogelijk.