There are no ads, please add some


Telegraaf: ‘Ajax ziet af van Nigel de Jong’

Een middenveld met De Jong, De Jong en De Jong zit er dit jaar toch niet in bij Ajax. Waar de club op korte termijn Siem de Jong (28) als aanwinst presenteert, zette de technische leiding een streep door de naam van Nigel de Jong (32), zo meldt De Telegraaf.

Afgelopen weekeinde voerde De Jongs zaakwaarnemer Rodger Linse een tweede gesprek met Ajax over de transfer van de routinier van Galatasaray naar de club waar hij als profvoetballer begon. Edwin van der Sar zegde Linse toe de komst van De Jong te bespreken. Na het technisch overleg van maandagochtend werd de komst van de 81-voudig international toch niet nodig geacht.


Gerelateerde posts

100 reacties

  1. De seijs

   1. 3 J’s in Nederland is voldoende. Deze de Jong is in Turkije niet meer geregistreerd als voetballer zegt genoeg. En hij kon het hier bij de Turken al niet meer belopen, hij zat af en toe op de bank maar veelal op de tribune, zegt genoeg toch.

   1. Rensenbrink

    Hij neemt een blok aan ervaring mee. Zonder te spelen een welkome aanwinst op vele vlakken. Middenveld is al druk genoeg maar verder welkom hoor.

     1. Rensenbrink

      Ja, hij wilde wel, of hij nou speelt of niet. Net als KJH. Al gaat die wel ‘iets’ meer voor een plek in de basis. ๐Ÿ˜ณ๐Ÿ˜‚

     2. Jari_94-95

      Kan in mijn ogen nog steeds dit niveau van Ajax aan. Daar hoef je echt niet over na te denken. ๐Ÿ˜‰

     3. Charka53

      Dat hij het niveau van Ajax nog aan zou kunnen laat zien dat we diep zijn gezonken maar we willen omhoog dus hebben we goede spelers nodig en geen speler die bij zijn club is afgeserveerd

 1. KBouter

  Gemiste kans!

  Ajax zal wel tevreden zijn met zijn verdediging zodat er geen verdedigende sterkhouder nodig is.

  Ze nemen liever iemand die bij een schouderduw al naar de fysiotherapeut mรณet.

  1. Litmanen

   De Jong is geen verdediger maar een middenvelder.
   Dus alleen bruikbaar op 6.
   En daar is hij echt te weinig voetballer voor.

   1. KBouter

    En Siem is een matige zeer blessure gevoelige middenvelder. Zelfs Clasie van de Kakkies heeft een betere Internationale score dan Siem!

    1. Litmanen

     We hadden het over Nigel. Ik vind het prima dat Siem komt omdat ik nog steeds verwacht dat Ziyech weggaat. Die jongen gedraagt zich als een ex-Ajacied.
     Nigel is een schopper die als zes Schone en Frenkie uit de basis houdt. Nou, liever niet…..

     1. Tattoobart

      Dat er nog nooit een buitenlandse club zich heeft gemeld voor schรถne zegt wel genoeg over zijn niveau denk ik

     2. Litmanen

      tattoobart, je bent echt een waardeloze topsporter als je Schone niet waardeert. Al tien keer afgeschreven en elk seizoen weer belangrijk.
      Niemand heeft een betere trap bij Ajax dan Lasse!

     3. KBouter

      Ik heb niets tegen Litmanen verder, maar ik weet wel dat hij niet houd van รฉchte topsport…winnaars.

      Dat verklaart ook meteen zijn afkeer tegen winnaars zoals Nigel en verklaart zijn liefde voor lieve schoothondjes die netjes in de pas lopen zoals Rhijn, Veltman en Siem.

  1. HURBIE

   Bijna wel Duc had hem er graag bij gezien
   Tenminste รฉรฉn die een tikkie kan uitdelen ,en lekker strak op zijn tegenstander speelt

 2. dickst14

  Je praat eerst met een zaakwaarnemer omdat je interesse hebt en dan ga je vergaderen en heb je geen interesse. ???

  1. De seijs

   Van Der Sar beslist hier niet alleen in. Dat is toch wel duidelijk! En Linsen wilde van der Sar eerst persoonlijk inlichten is toch niets aan verkeerd! Het is maar hoe je het wil brengen dickst!

   1. dickst14

    je bespreekt toch eerst of je iemand wilt hebben en dan ga je praten. nee ze gaan eerst praten met zijn zaakwaarnemer voordat ze beslissen dat ze hem niet willen hebben. ben blij dat jij het wel snapt De seijs.

    1. De seijs

     Kijk wat jij schrijft. Ze???? nee van der Sar alleen, op uitnodiging van Linsen. Is toch heel duidelijk!

     1. dickst14

      jij schrijft: vd sar beslist hier niet alleen in. volgende bericht vsn je vd sar alleen.????????

     2. De seijs

      Ik weet niet of jij het goed gelezen hebt in de media. Maar ik lees verschillende berichten. En Linsen heeft zondag met ALLEEN van der Sar gesproken , en van der Sar zou het meenemen naar maandagochtend als hij een gezamenlijk gesprek had met zijn mede bestuursleden. En toen is er besloten om Nigel niet naar ajax te halen. Nou is toch wel heel duidelijk hรจ .

     3. De seijs

      Ik moet wel eerlijk bekennen dat Nigel een speler naar mijn hart was in zijn goeie tijd.

     4. dickst14

      ik zit in Spanje en ben momenteel niet echt 100 procent op de hoogte. lees mijn laatste bericht en jou bericht is overbodig

 3. Geroldkohlen

  ik heb gewoon geen vertrouwen meer in het TH, had ik al bijna niet maar nu pfff. lijkt wel of ze het expres doen!

 4. misslucky

  Ik denk dat er nu maar eens koppen moeten gaan rollen bovenin.
  Nigel zou een goede aanwinst voor de selectie met zijn fysieke en geestelijke ervaringen op voetbalgebied. Hij kon, net als Sanchez, stoicijns zijn mannetje staan. Je hebt gewoon nog een krachtig iemand nodig, al is het op de bank.
  Oh ik baal hier zo van. Maak dan een keuze: we doen het met onze eigen Nederlandse Ajaxjeugd of we kopen een
  elftal.

  1. Litmanen

   Schei uit! Geestelijke ervaring? Heb je hem wel eens zien voetballen? De man is bij tijd en wijle hersenloos.
   Nog te slecht om in Turkije op de bank te zitten en wij moeten blij met hem zijn?
   We doen bij Ajax niet aan kooivechten toch?

  1. BobbyHaarms

   Met afstand zelfs. Nee we halen Siem de Klaplong alias Kortjakje en het is allemaal weer prima zo voor de heren. Maar ach, ze hadden alles al veel eerder moeten doen en niet nu ze in elk land in de poules zoeken waar Ajax nou eigenlijk gebleven is. Weer schromelijk (veel te) laat en veruit de beste optie Nigel laten ze links liggen.

   1. Litmanen

    Siem is heel belangrijk voor Ajax geweest Bobby, Nigel heeft alleen kaarten gepakt!
    Zelfs in Turkije staat hij bekend als een schopper.

    1. BobbyHaarms

     Klopt Litmanen, geweest….Maar zeg eens eerlijk, wat vind jij van het laatste seizoen van Siem bij Ajax en de jaren bij Newcastle/psv? Of hij was langdurig geblesseerd, of hij haalde bij lange na geen fatsoenlijk niveau meer. Siem is en blijft een aardige knul hoor en ik mag hem graag. Maar Ajax neemt een enorm groot risico om hem toch te contracteren. Ik hoop dat ik ernaast zit maar in mijn ogen is Siem allang niet meer Ajaxwaardig.

     En wat Nigel betreft, ja klopt hij kan links en rechts een behoorlijke peer uitdelen. Maar als er iets is wat dit “lieve” onervaren elftal mist is het een geroutineerde etter a la Nigel die de boel wakker schudt. Want daar ontbreekt het nogal aan in dit Ajax en heb ik sinds Poulsen niet meer gezien.

     1. Litmanen

      Wat jij wilt Bobby. Ik had niet verwacht dat een echte liefhebber zoals jij zat te wachten op iemand als Nigel. Hij kan alleen op 6 spelen, dus de mensen die er nu spelen, vdBeek, Frenkie en Schone moeten dan op de bank voor zo’n beperkte voetballer.
      Dat is niet des Ajax. Ik zie graag goede voetballers. Vorig jaar toonde aan dat dat ook kan zonder schoppers.

      Siem, ja, je hebt wel een selectief geheugen, want ook voor PSV was hij belangrijk. Precies, in de Arena……

     2. BobbyHaarms

      Dat klopt, moet ik je ook gelijk in geven. Maar dat was ook zijn enige hoogtepunt na zijn vertrek bij Ajax. Ik vind het op zijn zachts gezegd nogal matig..

 5. Topclub

  Speler uit de Ajaxschool die mentaal en fysiek in de strijd voorop gaat wordt niet nodig gevonden. Die kwaliteit hebben we met veel jonkies en zachtmoedigheid in de huidige selectie nu juist nodig. Onnavolgbare besluitvorming!

 6. Valentino

  Speler wil maar ja het technische hart zou het technische hart niet zijn als ze hier weer op tegen zouden zijn.

 7. Widi

  Is niemand benieuwd naar de beweegredenen achter dit besluit? Ik wel. Maar jullie weten allemaal hoe fit hij is? Hoeveel hij wil verdienen? Hoe hij er verder in staat? Volledig op de hoogte? Want pas dan kun je een beslissing nemen. Zeker als je verantwoordelijk bent. Ik vind het heel jammer. Ik had Nigel er graag bij gehad. Ik wil dan ook graag weten waarom hij niet komt. Ik hoop die redenen te horen. Zolang ik ze niet ken, ga ik het TH niet afbranden. Al wil ik nog zo graag dat Jonk, Jordy en Estelle het overnemen, ik schiet niet meteen in de emotie.

  1. Rensenbrink

   Dat is het dus. Jammer dat hij niet komt. Om welke reden dan ook. Hij heeft op vele fronten toegevoegde waarde of hij nou speelt of niet. We wachten af op meer duidelijkheid hierover. ๐Ÿ‘๐Ÿผ

   1. Widi

    Komop AB. Onzin. Is Siem dan het afgelopen jaar een vriendje van het TH geworden? Want vorig jaar wilden ze hem niet. Vorig jaar was Siem niet fit. Nu wel. Denk dat je de oorzaak bij Nigel ook in die richting moet zoeken. Denk. Niet weet.

     1. Litmanen

      Ajax staat voor aantrekkelijk voetbal. Nigel staat voor een blinde kooivechter met voetbalschoenen aan.
      Hou op. Niemand wil de man gratis hebben, dan zullen wij een miljoen per jaar gaan betalen?

 8. a.p.

  jammer ik had hem er wel bij willen hebben. hij had altijd een echte winnaarsmentaliteit en die missen we nu nog.

 9. -buitenkantje rechts-

  Gemiste kans.. absolute meerwaarde voor dit team. Begreep dat hij ook fors salaris wilde inleveren om bij Ajax te spelen… Voor mij onbegrijpelijk besluit!
  Met KJH.. Nigel en Siem had ik ons een goede kans gegeven op de 34e

  1. BobbyHaarms

   Zeker, kansen zouden ook in mijn ogen flink toenemen. Ik wil eerst even afwachten hoe onze verdediging uiteindelijk komt te staan, maar als Dijks en Veltman blijven staan heb ik er een hard hoofd in. Wat dit team nodig heeft (zeker ook na die mokerslag betreffende Nouri) is iemand die het vuurtje weer flink opstookt. Nigel kan dit m.i. als geen ander. Inderdaad BR, een gemiste kans.

    1. Widi

     Dat kan het niet zijn. Ze zijn er bewust over gaan vergaderen vanmorgen. Er moet dus een gegronde reden zijn, die ik graag wil horen. De vraag is of ze die reden kunnen geven zonder Nigel te beschadigen. Achteraf dom dat ze hebben aangekondigd te gaan vergaderen. Het is niet mijn stijl, maar als TD moet je echt vaak liegen om bestwil en nog vaker je mond houden. Oh…nu geef ik ook wat kritiek.

     1. EugAjax

      Is het niet gewoon simpel, de reden. Zaakwaarnemer neemt contact op met Sar. Wil praten en laat merken dat Nigel graag terugkeert bij Ajax. Sar neemt dit vandaag mee naar TH en men besluit om het niet te doen. Want? Speelt Nigel niet op 6? Daar spelen Schone en F de Jong. Leg deze drie namen naast elkaar en je hebt je antwoord. Nigel is niet goed genoeg om Frenkie in de weg te zitten denk ik. Verder een vraag van andere orde. Hoe graag wilde Nigel? Wel apart dat zaakwaarnemer komt vlak voor deadline transfermarkt toch? Ajax word verweten vaak niet op tijd te handelen, nou management Nigel dus ook niet. En TH geeft een keer snel antwoord weer niet goed. Kortom selectie is sterk genoeg op 6 en dus verkeerde timing van Linse. Even goede vrienden

     2. Widi

      Dat is mij iets te makkelijk. Een Nigel in goede doen brengt iets wat geen van onze spelers heeft. Als hij dan te halen is binnen het salarisplafond, wil ik wel weten waarom hij niet wordt gehaald. Ik vermoed zelf dat hij niet fit is. Maar ik weet het niet en ik hoor het graag van de Ajax leiding. Maar kunnen die wel praten zonder Nigel te beschadigen?

     3. EugAjax

      Widi klopt dat echte details hierover kom je natuurlijk niet te weten, vandaar mijn huis tuin en keuken uitleg ๐Ÿ˜„.

     4. -buitenkantje rechts-

      Er was al eerder gesproken over een terugkeer.. Alleen bleef het bij gesprekken. Denk dat jouw argument klopt. De nr6 positie. Alleen vind ik dat je gewoon ruimte moet maken voor Nigel in je team, net als voor Klaas-Jan.
      Bv met een 3-2-3-2 systeem

     5. EugAjax

      Dat systeem had gekund en dan was er plaats voor Nigel ja, maar iets anders dan 343 of 433 word niet gepikt in Amsterdam. Mar ik vind het een uitdagende out of the box gedachte, misschien kan je morgen toch even TH bellen, want zo hebben ze het nog niet bekeken. ๐Ÿ˜„๐Ÿ‘

     6. EugAjax

      Nee niet helemaal. Het veilige Noorwegen is toch niet zo veilig zeg maar. Morgen verzekeringsagent en dan maar even alles laten beveiligen! Komt veel geregel bij kijken. Een heel vervelend gevoel dat mensen onuitgenodigd je huis binnen dringen. Maar ach gelukkig is het alleen materiele schade. Dank je voor je interese ๐Ÿ˜„๐Ÿ‘

     7. Ab is fan van Johan en Jonk

      Het is toch wat, breken ze zelfs in op een ijsschots. (Sorry, kon het niet laten. Moet mijn hier bekende karakter wel eer aan blijven doen. Lijkt af en toe faceboek wel hier. Komt u maarrrrrr).

     8. Litmanen

      En sterkte met de inbraak. Ik weet hoe het voelt als er iemand tussen je spullen in je huis bezig is geweest.

    2. De Nees

     Nigel is controlerend en Frenkie aanvallend, verschillende types vind ik. Dat TH Frenkie als 6 ziet hoef je niet automatsch als waar aan te nemen, zo geweldig is hun visie ook niet gebleken. Frenkie is echt heel veel voebal dat druipt eraf, laat hem daarom concurreren met Ziyech en v Beek, persoonlijk vind ik Frenkie de betere. Nigel is een van de missing links binnen dit Ajax, sleuren en gaten dichtlopen kan niemand beter. Maar TH ziet vaker niet wat een team nodig heeft daarom gaan zij ook zo graag verder op de ingeslagen weg.

     1. Litmanen

      Je vergeet Schone dan maar?
      Wat zijn Ajacieden toch trouw aan hun strijders!
      Gatverdamme!!!

 10. AFCA my World

  Ga ze hem over 3 weken toch halen,omdat ze hem toch kunnen gebruiken,net als Ziyech ! โšฝ๏ธ

 11. Brokamp

  Zonde, Nigel de man die de beuk erin kan gooien. Soms pakt hij natuurlijk een kaart maar tegen Nice en Rosenborg heb je dit soort jongens nodig in je selectie. Je zult het nooit weten maar omdat we niet zo een speler hebben missen we misschien wel europees voetbal.

  1. Litmanen

   Ach, tuurlijk. Sommige Ajacieden worden hier afgebroken omdat ze af en toe een kaart pakken.
   Nou reken er maar op dat Nigel elke week voor een kaart zorgt.

   1. Widi

    Litmanen waarom olie op het vuur gooien? Het is duidelijk dat jij geen fan van Nigel bent. Laat het daar gewoon bij joh. Zout in de wonden strooien zorgt alleen voor tweespalt. Het wordt tijd dat we de rangen sluiten.

    1. Basisspeler

     Laat ze eerst intern de rangen sluiten. Bovendien is dit een Ajaxforum. Overtuigen en meningen geven hoort daarbij.

    2. Litmanen

     Widi, we hebben zat middenvelders.
     Mensen als Schone en Frenkie horen op zes en niet op de bank voor iemand als Nigel, de man die overal gratis aangeboden wordt voor een salaris van 1 miljoen.

    3. Ab is fan van Johan en Jonk

     Widi, Litmanen heeft er een hekel aan als mensen spelers afbranden. Hij mag dat echter wel zoals bij zitech en nu bij Nigel. Eigen regels hebben heet dat.

     1. Litmanen

      Ik vind Ziyech een fantastische voetballer, maar hij vindt zich zelf nog veel beter. En dit seizoen zou hij het gaan brengen.
      Buiten Groningen heb ik hem nog niet gezien.
      Maar hij heeft wel bewezen dat hij Depay maniertjes heeft.

 12. Fvanr

  Ik heb er zo de balen van het ajax” soap” muppet directie en th. Voor het eerst spijt van vernieuwde “verhoogde” seizoenskaart. Bah, helemaal geen zin in.

Reageren is niet mogelijk.