There are no ads, please add some


Officieel: Siem de Jong tekent voor drie jaar bij Ajax

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Siem de Jong en Newcastle United over de overgang van de speler naar Amsterdam, zo meldt de club via de officiële website. Hij tekende in Amsterdam een contract voor drie seizoenen, tot en met 30 juni 2020.

De Jong speelde al eerder 244 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en maakte daarin 78 doelpunten. Hij won met de club in 2010 de KNVB Beker en werd met Ajax vier keer landskampioen (2011, 2012, 2013, 2014). In 2013 won hij tevens de Johan Cruijff Schaal. Voor Newcastle United speelde De Jong 21 wedstrijden waarin hij één keer scoorde. Vorig seizoen kwam hij op huurbasis uit voor PSV.


Gerelateerde posts

75 reacties

 1. ajaxpers

  Een zeer onzinnige aankoop, totale geldverspilling, geen toegevoegde waarde alleen wat nostalgie

 2. De seijs

  Een hele goeie aankoop. Kan de jeugd veel bij brengen. Is echt een aanwinst . Een echte ajacied.

  1. Rensenbrink

   Dat gaat voor Nigel dus ook op. Persoonlijk vindt ik Nigel meerwaarde zonder afbraak te doen aan Siem overigens.

  2. Indojood

   Ah, een echte Ajacied mag wel een jaar in een pisvlekken shirt lopen maar niet in een kakkies shirt.

    1. Indojood

     Ja, de pisvlekken zijn nog enger.

     Feyenoord en Ajax zijn rivalen, ik haat ze niet. We horen bij elkaar. In Geuzenveld bij de steunbetuiging aan Appie en zijn familie liepen er Feyenoorders om hun eer te betuigen.

     1. De seijs

      Wie er eng is weet ik niet en dat maakt mij ook niet uit. En ik haat geen enkele club. Is ook niet nodig. En bij elke club is steun betuigt voor appie. Maar Feyenoord nee echt niet!!! Nog effe dan ga jij ook nog het clublied zingen van die kakelakken 😂😂

     2. Ab is fan van Johan en Jonk

      Mooi dat tijdens de eerbetonen aan Appie de supporters van Ajax en Feijenoord als kameraden hand in hand stonden de Seijs. Kan jij wat van leren.

     3. De seijs

      Ach toen Feyenoord 7x verloor stond ik ook te huilen…………………….. van het LACHEN😂😂😂😂😂😂😂😂👍

     4. EugAjax

      Heel mooi hoor Indojood (en ook AB), maar waarom is daar een situatie als Appie voor nodig? Waarom komen we niet bij elkaar in stadion bij wedstrijden dan als er zoveel ‘respect’ tussen die groepen zou zijn. Daar kan ik nu pissig om worden. En dat vind ik dus hypocriet. Wel bij zo een tragedie maar in ‘normale’ leven hebben we Beverwijk toestanden tussen die groepen. Dus ja ik waardeer ook de geste van ze. Maar ze zijn daar niet speciaal in, dat doen alle fans in Nederland en zelfs Europa. Desalniettemin heb ik ook meer hekel aan de club PSV dan Feyenoord. En als je Siem kwalijk neemt dat hij naar PSV ging, dat kan maar zijn actie daarvoor getuigt van een echte Ajacied zijn. Eerst Ajax bellen of hij daar mocht spelen…….

     5. Indojood

      Eug, ik neem Siem niets kwalijk. De seijs noemde Johan ooit een NSB-er en niet een echte Ajacied vanwege dat jaar in Rotterdam, vandaar mijn opmerking richting hem.

      Ik heb geen hekel aan Feyenoord, sommigen van mijn vrienden zijn voor Feyenoord. elkaar lekker jennen, gaat er trouwens grover aan toe dan hier.

     6. EugAjax

      Indojood ok duidelijk. Ik sta er ook zo in hoor heb ook veel Feyenoord vrienden, en wat sjaak deed vond ik ook een aardige geste, hoewel gevoelig. En het zou dus eigenlijk normaal moeten zijn. Ik was vroeger eens in Spanje op vakantie toen hadden we groepje gasten en er zat een die hard Fsider en diehard Midden Noord gast. Die gingen super met elkaar om. Toen vroeg ik en als jullie elkar nu in September bij De Meer tegenkomen? In koor dan slaan we elkaar op de bek……….en serieus hoor en meteen ook fel kijken naar elkaar. Ach apart.

     7. De seijs

      Indojood ik heb Cruyff nooit zo verwoord zoals jij dit zegt en dat weet jij. Jij verdraait de boel om er zelf beter van te worden. Maar zal mischien wel bij jou Roots horen!

   1. HURBIE

    Hartelijk welkom Siem eindelijk weer thuis man
    Hoop dat je snel de draad weer oppakt ,dat jij je oude niveau snel terug heb Succes

   1. JohnDoe77

    Jeetje wat heb jij een kort geheugen Ajaxslied! Hopelijk zijn de spelers van Ajax wat slimmer en schatten ze Siem op waarde! Hij is een 100% prof, echte Ajacied, heeft als aanvoerder zijn strepen verdiend als verlengstuk van Frank en komt nu terug om iets aan de ploeg te geven, hoe mooi wil je het hebben? En altijd handig als stand-in voor het middenveld of de voorste linie! Bedankt dat je nu al terug bent Siem en maak ons trots!

    1. Ajaxslied

     Ja in het verleden ja. Heitinga had ook zijn strepen verdiend en een grotere carrière gehad. Feit is dat hij de laatste jaren niet gevoetbald heeft en bij PSV kwam die ook niet aan de bak. Ik zie zijn meerwaarde niet voor dit elftal behalve de bank warm houden. Vorig jaar nog was hij niet goed genoeg voor Ajax op basis waarvan is hij dat nu wel???

 3. misslucky

  Welkom terug Siem! Ik hoop dat jij de mooie voorzetten gaat geven aan Dolberg en Huntelaar.
  Veel succes en ik hoop dat je jouw ervaring mee kan geven aan dit jonge team 😀

   1. Indojood

    Roepen dat er niets komt en een dag later is Siem daar. Ze vertegenwoordigen allemaal onze club maar zeggen verschillende dingen. Is geen spel maar dom of gebrekkige communicatie.

    1. De seijs

     Pffffffff jij snapt het spel nog steeds niet. Maar ik neem het JOU ook niet kwalijk 😂

 4. fjonkman

  Welkom terug Siem! Moge je de komende jaren weer superfit zijn en superscherp!! Terug op het oude, vertrouwde nest!

 5. Gert Ajax

  Ik hoop dat siem de meeste positief verrast en geweldig gaat spelen.
  Hij is pas 28 levert geld in en is zeer gemotiveerd👍👍👍

 6. Dagrump

  Hopen dat je net zo goed wordt als toen je ons verliet!! Ik zeg laat maar zien hoe goed je bent!! Ben wel benieuwd !!

 7. Blademarc

  Kijk vd sar blij zijn en overmars niet! Siem ook vastleggen voor 3 jaar? Beter Nigel maar goed

 8. Ab is fan van Johan en Jonk

  Contract van één, maximaal twee jaar heel misschien oké (van mij had het niet gehoeven) maar een contract van drie jaar …….. Toch wel makkelijk hoor als je vriendjes hebt die op de juiste plek zitten. Nigel heeft de rijd van dit TH niet meegemaakt dus die pist naast de pot.

 9. Ab is fan van Johan en Jonk

  Contract van één, maximaal twee jaar heel misschien oké (van mij had het niet gehoeven) maar een contract van drie jaar …….. Toch wel makkelijk hoor als je vriendjes hebt die op de juiste plek zitten. Nigel heeft de rijd van dit TH niet meegemaakt dus die pist naast de pot. Om Huntelaar konden ze gezien de publieke opnie gewoon niet heen.

   1. Ab is fan van Johan en Jonk

    Sausijsje, als je het niet snapt …… niet meebemoeien en verder gaan met je triangelles. Ooit mag je een keer meedoen met de Josti b-band.

    1. Widi

     Je hebt gewoon een punt. Twee jaar was prima geweest. Waarom schelden? Je weet toch dat je dit goed ziet! Ik heb vanavond bij diverse topics inhoudelijke dingen geschreven. Jij bent een van de mensen waarvan ik benieuwd ben naar een inhoudelijke reactie. Er zijn hier leeghoofdige schreeuwers genoeg. Heb jij niet nodig. Terug naar de inhoud.

     1. Ab is fan van Johan en Jonk

      Bij seijs terug naar de inhoud? Blijf ajb een beetje serieus Widi. De vele leeghoofden hier geven dit soort reacties. Op een leeghoofd weiger ik serieus te reageren. Sorry.

     2. Widi

      Nee. Dat bedoel ik niet. Gewoon niet op ingaan als je het onzin vindt of als het duidelijk bedoeld is om je uit te dagen. Of het nu Seijs is of iemand anders. En dan een paar anderen voor de inhoud.

     3. -buitenkantje rechts-

      Is te triest voor woorden als AB in dit geval een punt zou hebben.. Brevet van onvermogen

     4. Widi

      Ik vind 2 jaar genoeg. Eventueel met een eenzijdige optie. Maar ik ben er niet bij geweest. Hopelijk zijn we over 3 jaar blij dat hij nog eens bijtekent.

    2. De seijs

     Haha wanneer gooi jij jou vertrouwden handdoek weer? Zo te zien kan dat niet lang meer duren😂😂😂 Heintje Davids

     1. Ab is fan van Johan en Jonk

      He he ik ben een debieltje
      He he ik ben niet wijs
      Ik speel triangel als een simpel zieltje
      En ze noemen mij de seijs.

     2. De seijs

      Dat zou jij wel willen!!!😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 10. a.p.

  3jaar is wel lang. want bij PSV was hij ook niet alles. jaren terug bij Ajax konden we wel van hem genieten als spits en halfspeler

 11. fjonkman

  Over 3 jaar is Siem ook pas 31, dus zo lang is dat contract ook weer niet. En misschien speelt hij twee superseizoenen en wordt ie alsnog voor 20 miljoen verkocht zodat hij zijn klapper alsnog kan maken. De kans is misschien klein, maar toch.. maar wel jammer dat het TH niet het inzicht heeft dat Nigel de Jong echt een flinke meerwaarde zou hebben voor dit jonge elftal. En Nigel is ook nog eens een ras Amsterdammer die door het vuur gaat voor zijn club…

 12. -buitenkantje rechts-

  Siem heeft zeker meerwaarde.. we zien allemaal wat bv een Huntelaar van 34 jr nog aan meerwaarde heeft. Siem is nog maar 28 en is in de kracht van zijn leven.
  Toch overheerst bij mij de teleurstelling dat Nigel niet komt..

 13. AFCA my World

  Ik had liever die andere de jong,deze voegt niets meer toe ! Helaas verloren kans ! ⚽️

 14. Brokamp

  Zo de 2e topaankoop is binnen. Voor alle azijn zeikers, kijk maar eens hoe nuttig KJH nu al is. Dat geld straks ook voor Siem. Straks niet stiekem gaan juigen als hij ons weer eens over de streep trekt.

  1. Indojood

   Mag het ook een keertje? Godskelere. Vanaf nu alleen maar Eredivisie wedstrijden in het weekend en een paar bekerwedstrijden, voor de rest niets. Grootste begroting van NL, hoogste salarissen.

   Iedereen heeft het hier erover dat we niet opkunnen tegen het geld van het buitenland maar binnen Nederland kunnen psivlekken en kakkies met lagere begrotingen en individueel mindere spelers het wel bolwerken tegen ons.

Reageren is niet mogelijk.