There are no ads, please add some


De Jong gemotiveerd: ‘Voelt als thuiskomen; Paar titels toevoegen aan het rijtje’

Siem de Jong is blij met zijn terugkeer bij Ajax. De middenvelder werd benaderd door Ajax en had vervolgens niet lang nodig om zijn keuze te maken omdat hij bij Newcastle United in de voorbereiding nou niet echt het idee had een reële kans te maken op veel speelminuten. De Jong begon maandag officieel aan een nieuw driejarig avontuur bij Ajax.

‘Ajax belde meer dan een week geleden ongeveer. Dat was voor mij een mooie kans. Een plek die je kent en het voelt als thuiskomen. Ik hoop hier net zo hard als vroeger kan werken om beter te worden en hopelijk weer kampioen te worden’, aldus De Jong voor de camera van Ajax TV.

De Jong vertrok in 2014 voor tien miljoen naar Newcastle United. ‘Ik heb geen spijt van mijn tijd hier, maar ik heb niet gepresteerd naar wat de club verdient’, zo schrijft de kersverse Ajacied op Instagram over zijn voormalige club.

Siem de Jong weet dat er geen basisplaats voor hem klaarligt bij Ajax. De middenvelder zal de strijd aan moeten gaan met de concurrentie. De Jong vertrok als aanvoerder, maar begint nu mogelijk vanaf de bank. Wat Keizer van hem verwacht? ‘Dat ik onderdeel ben van de groep en als middenvelder wordt toegevoegd. Ik moet bewijzen dat ik kan spelen. Ondertussen verwacht hij van mij dat ik een leider ben in het team en de toon probeer te zetten op trainingen. Die rol lag mij toen wel. Dat vond ik toen ook een leuke rol, dus ben ik blij dat ik dat de komende jaren kan doen’, aldus De Jong op de website van Ajax

‘Je krijgt nooit garanties in het voetbal. Ik zal nu niet anders behandeld worden. Ik zal zelf moeten laten zien dat ik klaar ben om te spelen. Dat geeft ook wel motivatie. Ik denk dat ik daardoor alleen maar harder ga trainen. Ik heb drie moeilijke jaren gehad, dus ben ik gemotiveerd om een paar titels toe te voegen aan het rijtje.’


Gerelateerde posts

27 reacties

 1. Amoebe

  Ik hoop dat ajax hier geen spijt van krijgt!

  Mijn gevoel zegt dat hij steeds geblesseerd zal zijn, daardoor geen ritme opbouwt wn daardoor weer een plek in op de bank inneemt die niet aan hem toebehoort.

  Maar laten we hopen dat ik fout zit en hij de sterren van de hemel speelt.

 2. -buitenkantje rechts-

  Mooie teksten..
  Om belangrijk te zijn voor het team zal je een basisplek moeten hebben Siem..

  1. Widi

   Als hij de vorm van 4, 5 jaar geleden oppikt, zou dat best kunnen lukken. De tegenstand is minder dan toen. En hij scoorde toch best vaak destijds.

   1. AjaxKat

    In een reserverol kan een ervaren speler juist belangrijk zijn. Kijk maar naar KJH nu.
    Denk en hoop dat hij voor het middenveld is gehaald om daar de organisatie weer wat beter te krijgen als het nodig is, zoals na de 1-0 en de 2-1 tegen Rosenborg. Maar in die rol zag ik liever N. de Jong terugkomen.

 3. Dagrump

  Eerst zien en dan geloven. Maar ik hoop dat je gelijk krijgt met een paar titels en ik neem aan dat je sowiezo de eerste 2 bedoelt! ! 😜

 4. De seijs

  Het is er iedere geval een met mentaliteit. En dat is iets wat we al jaren missen in onze eigen jeugd. Welkom thuis Siem.

 5. BobbyHaarms

  Ik hoop niet dat Siem een gevalletje Heitinga wordt. Maar goed, we moeten het er maar mee doen, het TH weet het uiteraard beter 🤔 Verras ons dan maar..

 6. Holly

  gezien het aantal kansen en het uiteindelijk rendement tegen Nice, Heracles en Rosenborg kunnen we iemand die altijd cool blijft voor de goal goed gebruiken

 7. Marc Overdwars

  Waarom belde Ajax pas een week geleden? Toen pas tijd na CL debacle?
  Jammer. Ik snap daar niks van.

  1. De seijs

   Omdat toen pas bekend werd dat er voor Siem geen plek meer was. Dat is dus de reden. Marc Overdwars

 8. AFCA my World

  Had liever N de Jong zien komen ,past meer bij ons,dat is meer wat we nodig hebben,een beest een mannetjes putter, ⚽️

 9. Forever nr14

  Pffffff waarom zakt de mooiste club van weleer steeds verder weg???? Wat moeten we toch met deze blessure gevoelige speler????
  Wat een beleid, we blijven echt het lachertje van de Eredivisie en omstreken!

     1. Ab is fan van Johan en Jonk

      Volgens mij hebben ze de linksback van Terrasvogels op de korrel. Schijnt enorm goed te zijn (Aan de bar).

Reageren is niet mogelijk.