There are no ads, please add some


Keizer: ‘Alleen tevreden met resultaat; Verder nadenken over Huntelaar-Dolberg tandem’

Marcel Keizer gaf na afloop van de gewonnen uitwedstrijd tegen VVV bij Fox Sports aan alleen tevreden te zijn over het resultaat. ‘We hebben niet goed gespeeld. In de tweede helft was het ook niet goed, maar zeker beter dan in de eerste helft. Ik ben tevreden met de uitslag, maar ik denk dat dit onze minste wedstrijd was. De kunstgras-discussie zal wel weer oplaaien, neem ik aan. Het is echt heel lastig om tempo te maken. Ik wil geen excuses gebruiken, maar dit was wel heel erg stroperig.’

‘Er lag in de eerste helft een matheid over het team. Het leek vooraf heel gretig. Dan is het moeilijk aan te geven hoe dat komt. Daarom heb ik ook twee keer gewisseld in de rust. Een gouden wissel? Daar wil ik met Huntelaar niet over spreken, hij creëert dat zelf.’

Daar waar Marcel Keizer anderhalve week geleden nog aangaf dat een systeem met Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar iets voor later in het seizoen is, is dat nu in rap tempo dichterbij gekomen. ‘De situatie in de spits is heel duidelijk,’ zo reageerde Marcel Keizer bij Fox Sports. ‘Kasper is eerste spits, Klaas-Jan tweede spits. Hij maakt echter een dusdanige indruk dat we daardoor een positie voor hem willen creëren. We hebben nu door de transferperiode een aantal dagen om daar over na te denken. Nu hebben we ze een paar keer samen laten spelen aan het einde van de wedstrijd. Als je zo begint moeten ook wat andere zaken anders. Daar zit nog wel wat werk in, maar dat is geen probleem om te doen.’


Gerelateerde posts

30 reacties

 1. woody79

  dat veld was erg slecht. bij iedere bal die neerkwam dacht ik dat mn tv het begaf. ik ben fan van aanvallend voetbal dus ga dit maar eens verder uitwerken.

  1. HURBIE

   Hoop voor Keizer zijn droom werkelijkheid wordt en dat een goed draaiend team weet te creëren SUCCES MAN

   1. Emilio4Ajax

    Dolberg niet verkopen, want het begon pas te draaien toen Huntelaar en Dolberg in de spits stonden. Zo was dat tegen Rosenborg en zo was dat vandaag weer. Wöber viel goed in… Benieuwd hoe onze nieuwe Colombiaan is… Als ik Keizer was zou ik, wat ik al eerder aangaf kiezen voor een flexibeler Ajax systeem dat kan schakelen van 4-2-4 naar 4-3-3 en 4-4-2 zonder dat het wissels kost, maar dat de tegenstander dermate ontregelt zodat er goals vallen en het Ajax spel onvoorspelbaar maakt…❌❌❌❤️🍻😎

 2. PvL020

  KJH heeft de deur niet open getrapt maar er zelfs helemaal uit getrapt, Marcel!!!! Je kan er biet meerom heen

 3. PvL020

  KJH heeft de deur niet open getrapt maar er zelfs helemaal uit getrapt, Marcel!!!! Je kan er niet meerom heen!!!

  1. FrankiC

   Thuis altijd en tegen veel teams ook uit, kun je met 4 man voorin spelen, maar 2 man op het middenveld is te weinig. Oplossing met Frenkie, die zich vaak liet uitzakken, pakte vandaag prima uit.

   1. Litmanen

    Tegen een echte tegenstander wordt je overlopen met Ziyech en De Jong.
    Dat is echt niet te doen, voor welke zes je ook kiest.
    Van mij mag hij voor Frenkie kiezen maar ik ben bang dat Hakim nog bergen krediet heeft.
    Met Hunter en Dolberg zul je met VeRbeek en Schone moeten spelen.
    Denk ik dan natuurlijk 😉

 4. Indojood

  Ik vind Keizer sympathiek en hij heeft het moeilijk gehad met Appie’s ongeluk. Ik zou graag zien dat hij zijn eigen plan trekt en niet meer luistert naar Spijkerman, Winter, l’Ami en Bergkamp.

 5. Indojood

  Ben ook blij dat Huntelaar de boel op sleeptouw neemt maar dit mag niet de oplossing zijn. Het is wel degelijk zorgelijk dat bepaalde spelers het niveau van vorig seizoen niet kunnen benaderen.

 6. Brokamp

  Huntelaar is van een dermate hoge kwaliteit dat hij zijn plaats nu gewoon opeist door zijn prestaties. Vind het nog steeds jammer dat hij niet een jaar eerder gekomen is. Hoor zojuist dat de deal met Luuk de Jong rond is en dat Nigel de Jong ook naar Ajax terug komt. Zo mooi al die ervaring erbij.

  1. De Nees

   Mooi! En tandem Dolberg-Hunter begint juist te lopen. Nu nog Dortmund tot vrijdag van het lijf zien te houden.

   1. Emilio4Ajax

    Gerucht gaat dat Ajax zelf het bericht van de 50mln van Monaco naar buiten heeft gebracht om de achterban stil te krijgen… Blijft afwachten tot na mn verjaardag…”All men are created equal, but only the best are born in August”…❌❌❌❤️🍻😎

 7. Widi

  Misschien kunnen we Tonnie de Jong, Bob de Jong, Theo de Jong ook nog aantrekken. Maken we naast Jong Ajax ook een De Jong Ajax

 8. Kingkong

  He keizer je moet niet alleen over je spelers nadenken maar ook over je eigen positie en samen met Bergkamp tot de conclusie komen dat het wat te hoog gegrepen is en samen opstappen!

 9. TikkieTakkie

  Keizer ziet nog niet in dat zijn spel met 4-2-4 niet werkt, twee middenvelders is teweinig, we kunnen beter 4-3-3 spelen met Huntelaar in de spits en Dolberg op de bank op 3-3-4 met Dijks op de bank.

  1. EugAjax

   Mag 3-4-3 ook met Dolberg achter Huntelaar? Dan zouden ze samen kunnen spelen. In elk ander geval moet Dolberg even pas op de plaats maken want de Hunter is in vorm en neemt in deze moeilijke tijd het elftal op sleeptouw. Heel waardevol!

   1. Litmanen

    Eug., eens, maar dan kan je niet met Ziyech en Frenkie spelen. Het ligt er acht dan helemaal open.
    De zes komt dan tegenover drie man te staan als de tegenstander druk heeft.
    Zoals eerder gezegd, met Siem er bij denk ik dat Ziyech vertrekt.
    Het botert niet tussen Hakim en Ajax

    1. EugAjax

     Litmanen, je hebt gelijk de invulling is aan de trainer maar het bevalt me nu al wel paar keer de Dolberg Huntelaar combo. Ziyech ja wat zal ik daar over zeggen. De man heeft zoveel onrust in zijn kont die is nergens een goede match mee. Als Ziyech een echt grote wil worden moet hij juist nu opstaan en niet alles gelaten over hem heen laten komen. Van spelers met deze basis klasse MOET je meer eisen en verwachten dan menigeen hier doet. Was het niet Johan die ene Marco eens naar de kant haalde omdat hij teveel liep te lanterfanten? Rest is geschiedenis! Dus eens laat Hakim het maar even voelen!

     1. Litmanen

      Helemaal eens, maar ik denk dat Keizer te weinig persoonlijkheid heeft om Ziyech er af te halen.
      Gisteren liep hij echt de kantjes er af. Passje hier Passje daar, geen meter lopen, heb me stijf geërgerd.
      1 goede wedstrijd van de 7, lekker gemiddelde.

     2. EugAjax

      Litmanen we moeten dat afwachten of Keizer te weing persoonlijkheid heeft om dt aan te durven. Ik vind, best weleens ongelukkig, maar de man heeft toch wel revolutionaire wissels om het maar eens positief uit te drukken. Maar inderdaad of hij nu al durft om een van de sterkhouders, wat Ziyech in basis moet zijn, er naast te zetten dat denk ik ook nog niet. Maar inderdaad 1 uit 7 wedstrijden goed is zeer zwak gemiddelde zeker voor hem !

 10. AFCA my World

  Niet nadenken gewoon doen, 4-4-2, opkomende middenvelders op de vleugels ! Resultaat voetbal ! ⚽️

Reageren is niet mogelijk.