Ajax komt langzaam op stoom maar verslaat VVV Venlo

Zwoegend heeft Ajax op het kunstgras van VVV Venlo de drie punten weten binnen te halen. Of het nu aan het spel van de beide teams lag of aan het veld laten we in het midden maar het was in ieder geval erg stroperig. Dankzij deze overwinning zijn we van de elfde naar de zesde plaats geklommen.

Bekijk hier ons fotoverslag van deze wedstrijd

Frenkie de Jong verving Lasse Schöne op het middenveld en Vacvlav Cerny profiteerde van een spierblessure bij Justin Kluivert. Maximilian Wöber en Luis Manuel Orejuela begonnen op de reservebank en zij konden zien dat Ajax erg traag startte. De eerste kans was voor de thuisploeg want na acht minuten kopte Röseler voorlangs. Het enige echte wapenfeit van Ajax was in de eerste helft een afstandsschot van Amin Younes.

Marcel Keizer bracht na de thee Klaas-Jan Huntelaar en David Neres in, en schakelde daarmee naar een driemansverdediging. Klaas-Jan Huntelaar speelde naast Kasper Dolberg in de punt van de aanval en deze tactische wijziging had direct effect. Klaas-Jan legde de voorzet van Amin Younes panklaar voor de meegekomen Donny van de Beek die hem met passie het doel injoeg (0-1). VVV Venlo oogde naar mate de wedstrijd vorderde steeds vermoeider en de manschappen van Maurice Steijn kwamen nauwelijks meer voor. Donny van de Beek had een fraaie steekpass in huis op David Neres, die kalm bleef oog in oog met Keeper Lars Unnerstall en de doelman uiteindelijk versloeg met een fraaie stift (0-2). Ajax had daarna de wedstrijd onder controle en kon de wedstrijd simpel uitspelen en dat bood trainer Keizer in de slotfase nog de kans om Maximilian Wöber zijn debuut te gunnen.

VVV Venlo – Ajax 0-2 (0-0)
55. Donny van de Beek 0-1
70. David Neres 0-2

Opstelling Ajax:
Onana; Veltman, De Ligt, Viergever, Dijks(46. Huntelaar); Van de Beek, De Jong , Ziyech; Younes, Dolberg, Cerny (46. Neres).

Opstelling VVV Venlo:
Unnerstall; Rutten, Promes, Röseler, Labylle(63. Dekker); Post, Seuntjens, :Leemans(82. Amenyido); Vito van Crooij, Thy, Tissoudali (71. Hunte)

Gele Kaarten: Matthijs de Ligt( Ajax), Seuntjens, Leemans (Venlo)

Toeschouwers: 8000

Related posts

94 Comments

    1. HURBIE

     Is toch wel het minste kon doen winnen van VVV
     Als dat niet gebeurt kan je die club beter opheffen!!

 1. JBajax

  Triest potje maar kan helaas geen goede mening geven over Ajax aangezien het veld dramatisch was. Genoeg over gezegd volgens mij! Lichtpuntjes: donny speelde goed en huntelaar kan je naar mijn mening niet meer omheen! Hoop dat de nieuwe spelers dit ajax een nieuwe kwaliteits impuls kunnen geven want dat is hard nodig!

  1. AjaxKat

   Idd een triest potje door het veld. Mijn lichtpuntje: Neres, die jongen werd nu eens normaal aangespeeld waar hij eerder vaak werd overgeslagen. En Wöber zag ik een strakke verdedigende actie maken.

  2. antonajax

   Vond Donny zeer matig spelen net als tegen rosenborg. Frenkie de jong was echt top. Ben overigens echt wel fan van Donny maar hij was echt niet best vandaag

   1. antonajax

    Reactie was op jbajax. Huntelaar kun je idd niet meer omheen. Hopelijk heeft keizer dat ook door! Volgende wedstrijd basis voor huntelaar!

 2. dickst14

  Zit in Spanje en was spannend omdat ik het niet kon zien en lang 0-0 bleef. gelukkig gewonnen. Nu snel Wöber en Orejuela inpassen.

   1. Widi

    Wöber lijkt wel een doorpakker in de duels. Dat zie ik graag. Was Veltman maar zo. Dan was hij best bruikbaar.

  1. De seijs

   Ik zit in nederland en heb het wel kunnen volgen 1e helft voor ajax 75 % balbezit stroperig veld (kunstgras) niet gesproeid. 2e helft ja Hunterlaar erin en ja dan gaat het lopen. 0-2 in de tas en gauw terug naar Amsterdam. Oja groeten uit Nederland!

 3. ajaxpers

  Met alle respect voor Keizer maar ik hoop echt dat er een trainer aangesteld zou worden zoals Frank de Boer waar de spelers, het TH en iedereen binnen en buiten Ajax tegen op kijkt. Ajax is geen leerwerkbedrijf waar iemand nog ervaring moet op doen. Nogmaals ik wens Keizer het allerbeste.

  1. paullus

   de boer is na Italië nu in engeland bijna uit gepoept
   en was heel fijn die 4 schalen
   maar het voetbal was zwaar kut

   1. AFCA my World

    Frank de boer is niemand om tegen op te kijken,de schalen heeft hij gekregen omdat de anderen nog slechter waren,hij maakt spelers niet beter,maar put hun mogelijkheden uit, hij had ook geen ervaring maar heel veel geluk, misschien moeten we toch laudrup maar halen of jordy, keizer houd het niet lang meer uit !

     1. EugAjax

      Sorry De Nees die is totaal ongeschikt voor Ajax!!!!!!!!!!en dan noem je mijn bijdrage laatst lachwekkend hahahahaha. O ja we hebben al een fitness zaal dus hij hoeft niet te komen bouwen aan wat dan ook binnen Ajac

    1. frenkynairo

     dat vind ik wel erg makkelijk. de boer kreeg nooit echte versterkingen. beste speler die hij volgens mij heeft gehad was theo Jansen. terwijl bosz gelijk ziyech en neres kreeg en voor keizer lijken ze ook wel wat uit te willen geven. vond wel dat Frank wat vaker risico mocht nemen maar bij keizer slaat dat de andere kant op. het is bijna elke wedstrijd alles of niets.

    2. De Nees

     Nou ja d’r zijn ook genoeg volbloed ajacieden die hebben ziten aanklooien, geen garantie dus. Daarom durf verder te kijken, een harde trainer die een aanvallende visie heeft. Dat zijn niet perse lieden met Ajax DNA.

  2. Widi

   Ik wens Frank het allerbeste. En als hij nergens kan werken, graag op de Toekomst. Kan jeugdspelers mentaliteit en liefde voor het spel bijbrengen. Maar Ajax 1 voorlopig maar niet hoor.

  3. KBouter

   Laat die lul zeiken wat hij wilt, het mooiste voetbal de laatste jaren was onder Bosz.

   Ben helemaal klaar met die FdB Slijmert, ondanks dat frankie een Ajacied is.

   1. AjaxKat

    Tegen Rosenborg en Nice was het af en toe net of FdB weer op de bank zat. We zijn gewoon weer terug bij af.

    Weet ook niet of de sportieve problemen echt aan het vertrek van PB liggen. De 2 beste spelers (Klaassen en Sanchez) waar het hele team op leunde zijn er ook niet meer. Denk dat hun afwezigheid veel merkbaarder is in het team en in het veld.

  4. Remco425

   Wat heeft Frank de Boer bij Ajax gedaan dan? Hoeveel ervaring had hij toen hij bij het 1e begon?

  5. Brokamp

   Heb je gisteren zeker de wedstrijd van Crystal Palace niet gezien. Wat een dramatische wedstrijd. Hetzelfde soort voetbal wat de Boer Ajax in zijn tijd ook liet spelen. Ze waren niet over de middellijn te branden. De kampioenschappen waren mooi maar het voetbal niet om aan te zien. Met alle respect dat hoef ik niet meer terug.

 4. Charka53

  Ik voorspelde een krappe 0-1 en dat scheelde niet veel , wel een verdiende overwinning VVV heeft het Ajax goed moeilijk gemaakt en een felicitatie voor de leiding van VVV dat ze het verdomde het veld nat te houden wat een onsportief gedrag ik mag hopen dat er door de KNVB eens wat aan gedaan wordt dit is wedstrijd vervalsing.

  1. AFCA my World

   Gelukkig kregen de spelers van de thuisploeg het eerst vermoeidheidsverschijnselen ! Maar Ajax was toch niet goed ! ⚽️

  2. Remco425

   Als ze het veld nat hadden moeten houden hadden ze met deze temperatuur de hele wedstrijd door moeten blijven sproeien. Er werd vóór de wedstrijd wél gesproeid, maar met deze temperatuur is het na 5min alweer droog. Nog een bewijs dat kunstgras gewoon kut is.

   1. FrankiC

    Op dit ‘creatief met kurk’-veld gaan nog veel ploegen over struikelen. Niet voor niets dat alle spelers meteen na het eindsignaal de schoenen van hun verbrande voeten deden.

  3. De Nees

   Zo link dat droge veld van VVV, volgens mij nog erger dan die andere plastic velden. Je voet blijft zo vaststaan en je verdraait je knie helemaal. Je houdt je hart vast voor zware blessures.

 5. Remco425

  Cerny deed het een wedstrijd goed op links en vervolgens zet Keizer hem de 2 wedstrijden erna op rechts. Maar Neres vooral op de tribune zetten en nu op de bank laten beginnen terwijl hij het meeste rendement heeft tov zijn concurrenten…

  1. FrankiC

   En ik heb in deze afschridswedstrijd van Dijks, weer genoten van Younes. Ook van Frenkie de Jong, met name toen hij ging wijzen waar anderen moesten lopen om in te kunnen schuiven en de bal in de loop mee te kunnen krijgen. Veel verkeerde en behoudende keuzes.

   1. Remco425

    Younes was eerste helft ook drama. 2e helft ging stuk beter en mooie voorzet op Huntelaar waar de 0-1 uit kwam. Younes is overigens niet gezien als concurrent van Neres. Maar daarom dus ook onbegrijpelijk dat afgelopen donderdag een linksbuiten op de bank zat terwijl Younes nooit gewisseld zal worden. En dan viel de rechtsbuiten ook nog eens geblesseerd uit…

    1. FrankiC

     In de eerste helft lukte weliswaar niet alles bij Younes, maar hij fenkt naar voor en er komt altijd dreiging.

     1. Remco425

      Hij heeft veel dreiging inderdaad, maar moet iets eerder afspelen of vaker buitenom gaan. Er zit wel verbetering, maar het is nog niet top.

     2. Litmanen

      Ik begrijp niet dat hier alle spelers weer afgebrand worden behalve Ziyech. Terwijl Schone op de bank moet zitten speelt mijnheer op 30%. Schandalig!

      Ik weet niet wie hem wil hebben, maar van mij mag hij gaan. Met Siem er bij is ons middenveld sterk genoeg.

     3. Hazez

      Jij spoort niet helemaal … vandaag niet goed maar hij zet altijd alles uit in dit team .. hoor iedereen zeiken over ziyech maar als hij gaat hebben we echt een probleem en begin niet over vb beek of schone want die Zijn toch ech minder als ziyech . En siem de jong zou er perfect BIJ passen maar die is na 2 wedstrijden weer gebleseerd .. dus in de verdediging moeten we zijn veltman eruit en dijks eruit dan komt het allemaal wel goed .jammer dat je hier op de app na 2 slechte wedstrijden bent af geschreven

     4. Litmanen

      Hazes, Ziyech heeft alleen tegen Groninger een goede wedstrijd gespeeld en gedroeg zich na zijn doelpunt super arrogant.
      Van zeven wedstrijden mag je er wel meer dan een goed spelen.
      Hij houdt Schone uit de basis, een man die zich wel uit de naad werkt.
      Hij hoort de sterkmaker te zijn, hij laat helemaal niets zien. Nog geen vrije trap fatsoenlijk geraakt!

     5. paullus

      litmanen schone is veel te traag in de voortzetting van het spel
      en de man kan het niet meer belopen

     6. Litmanen

      Paulus, zelfs al heb je gelijk, dan werkt Schone zich nog het laplazerus.
      Ziyech is de best verdienende Ajacied. Daar moet hij voor werken.
      Ziyech laat nu wekelijks zien dat hij weg wil en geen echte Ajacied is.

  2. Widi

   Het zou kunnen dat dit de oorzaak is Remco. Maar Cerny heeft nog nooit twee wedstrijden achter elkaar goed gespeeld in Ajax 1.

   1. Remco425

    Daarom moet hij eens een aantal wedstrijden achter elkaar de kans krijg op zn beste plek. Die kans heeft hij namelijk nog nooit gekregen. Vandaar jouw reactie.

   2. KBouter

    Man man man…wat een waanzin om Cerny te betrekken dat hij nog nooit twee wedstrijden goed gespeeld heeft in Ajax1.

    Die jongen is jong en heeft een klote jaar achter zijn rug. Zeik liever over vaste krachten die wekelijks spelen zoals Younes , Veltman..Dijks of over jezelf!

    1. Indojood

     Doet men tegenwoordig graag hier, KBouter. Maar o wee als je wat zegt over het TH, dan komen Kim Jong-widi en Kim-Jong-eug op je af.

     1. EugAjax

      Zegt dat Kim Jong Indojood of heb jij niet hetzelfde als de namen Cruijff, Jonk en Ling vallen. Eerste helemaal terecht dan dat je Kim bent dat dan weer wel. Komt bij dat ik ook kritiek heb op TH je wilt het niet lezen. En jij hebt nooit kritiek op jouw drie vriendjes dus kom nou niet hier stemming maken met Kim Jong vriend je bent zelf namelijk nog erger hahaha. We zijn het gewoon oneens man.

     2. De Nees

      Eug jouw kritiek op TH is vaak nep. Want 5 regels verder nuanceer je het weer en in je slotpleidooi is de conclusie: TH is op de goede weg.

 6. DennisTheMenace

  Huntelaar gewoon vanaf de eerste minuut opstellen svp, gaat veel dreiging vanuit. Neres viel niet onverdienstelijk in, en Frenkie is de enige middenvelder die speelt met Amsterdamse bluf. Lering uit trekken en volgende pot op doorborduren.

 7. Indojood

  Gewonnen en meer niet. Dit wordt een heel vervelend seizoen. Keizer en staf zijn inspiratieloos en ongeschikt. Wat Perez zei over De Jong, daar ben ik het wel mee eens.

  1. Ab is fan van Johan en Jonk

   Als ik dit alles zo lees dan is overduidelijk dat Spijkerman zowel in de tijd van de Boer en nu bij Keizer veel te vertellen heeft. Onder Bosz had hij niets in te brengen en dat gaf toch aardig wat leuke wedstrijdjes. Kortom, in ieder geval Spijkerman z.s.m. Wieberen.

   1. Widi

    FdB waardeerde hem. En je ziet dat Keizer op de bank steun zoekt bij hem. Bij wie anders? Bosz negeerde hem volkomen. En dat is het beste. Het is een zeldzaamheid als op dit forum iedereen het ergens over eens lijkt te zijn. Maar tegen een vertrek van Spijkerman is volgens mij niemand.

    1. Ab is fan van Johan en Jonk

     Een pratende Spijkerman op de bank zorgt voor een heel, heel saai seizoen.

     1. Ab is fan van Johan en Jonk

      In de tijd van Frank de Boer werd ik hier door de meeste forumleden voor compleet mattaklap uitgemaakt met de mening over bloemkooltje. Nu vinden ze me ook mattaklap maar om heel andere redenen ?

 8. Kingkong

  He keizer word het niet eens tijd om met huntelaar te beginnenn,in jou ogen mischien iets minder kwalitijd maar indergeval wel winnaars mentaliteit.

 9. Toppertje

  Na afgelopen donderdag telde alleen een overwinning. Onder deze druk en op dit erbarmelijke veld een prima resultaat. Verder snel vergeten en naar de volgende wedstrijd kijken.

 10. -buitenkantje rechts-

  Frenkie de Jong speelde een uitstekende partij.. Huntelaar laat wederom zien dat hij basisspeler en dat Dolberg toch echt even tweede viool moet spelen. Saaie wedstrijd met nog een leuke goal van Neres. Cerny zwak, viel me zwaar tegen. Younes wederom redelijk.. gaat beter spelen.. nog een paar wedstrijden zo spelen en ik moet misschien mijn mening bijstellen.
  Verder:

  Wat een beschamend kutveld!

  1. Widi

   Jij bent tenminste objectief. We weten dat je gek van Cerny bent, maar als hij zwak speelt, zeg je het ook.

  2. Remco425

   Klopt br, maar ik vind ook dat Cerny beter op links speelt. Na een goede wedstrijd daar zet Keizer hem nu steeds op rechts. Maar op rechts moeten Kluivert en Neres het met elkaar uitvechten. Door een jong talent op de verkeerde plek te zetten help je zn carriere naar de kloten.

  3. EugAjax

   BR geloof me nou mening over Younes ga jij bijstellen!! Hij is gewoon weer opgeroepen voor Duits elftal. Weer B keus? Hahaha of hebben we daar gewoon een hele goede voetballer? Mijn compliment goed samenvatting over wedstrijd trouwens ??

   1. Ab is fan van Johan en Jonk

    Younes is echt top, de ene na de andere assist en het ene na het andere doelpunt. Die jongen is zo verschrikkelijk effectief. Zou een groot verlies zijn als hij weg gaat bij Ajax. Constant twee verdedigers bezig houden en feilloos de daardoor vrijstaande speler vinden die dan levens gevaarlijk kan worden en merendeels ook scoort. Perfecte voetballer voor Ajax. Wisselt binnendoor en buitenom zo vaak af dat de tegenstanders er duizilig van worden. Top!

   2. Litmanen

    Eug, volgens sommigen hier begrijpen coaches en bondscoaches er niets van.
    Als ZIJ zeggen dat Younes en Dijks en Viergever en Veltman etc slecht zijn, dan zijn ze slecht.
    De beste stuurlui heten AB etc.

    1. EugAjax

     Is me ook al eens opgevallen ??. Ach ik geniet vaak genoeg van Younes. Kan wel effectiever soms maar dat word weer steeds beter.

    2. KBouter

     Litmanen….ik benoem mezelf niet tot een meeknikker…maar Dijks, Veltman en Younes ( die speelt wel steeds beter) is Ajax onwaardig. Wat jij hebt met Veltman en Rhijn is echt onbegrijpelijk.

    3. Ab is fan van Johan en Jonk

     Excuses Litmanen, jij bent inderdaad de beste aan de wal. Helemaal gelijk knul.

 11. KBouter

  Onbegrijpelijk dat gasten nog steeds een hard one krijgen van Younes!

  Wanneer gasten zoals Younes uit blinken..is er heel wat mis

  1. Yindi

   Houdt eens op met dat gezeik over Younes man.
   Al eerder geprobeert dit jullie aan het verstand te brengen

 12. Iedereen heeft een mening

  Het “lek” is boven. ??? weet nu dat het aan mij ligt. De wedstrijden die ik niet bezoek of kijk worden steeds gewonnen. ???

 13. Indojood

  Liedje op het vak vandaag:

  Het geld van de NV, de NV, de NV Het geld van de NV, gebeurt al jaren niets meer mee. Naar Ajax, naar Ajax, daar wil dus niemand heen. Want Dennis en Hennie die zijn toch het probleem.

Comments are closed.