There are no ads, please add some


Van der Sar: ‘We zullen dezelfde lijn blijven volgen’

Het gerommel binnen Ajax na de uitschakeling in de Europa League zorgde er voor dat gisteren Theo van Duivenbode, na ruim vijf jaar lid te zijn geweest van de Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV, besloten heeft ermee te stoppen (zie eerdere bericht). Edwin van der Sar laat echter weten dat men door blijft gaan op de ingeslagen weg. In zijn column in De Telegraaf spreekt algemeen directeur Edwin van der Sar over een dieptrieste seizoensstart. De leiding zal zich echter niet van de wijs laten brengen, zo stelt hij. ‘We hebben als club voor een bepaalde lijn gekozen en diezelfde lijn bracht ons drie maanden geleden nog een Europese finale. Van die lijn wijken we dus niet af. Iedereen draagt een eigen verantwoordelijkheid van trainersstaf, technisch hart, spelersgroep tot directie. Om die reden gaan we ook niet รฉรฉn man de schuld geven.’

‘Daarmee zeg ik niet dat we nu niets doen. Zoals altijd zullen we alles evalueren. Een aantal dingen gaat goed, maar als we constateren dat bepaalde zaken moeten wijzigen binnen Ajax schromen we niet om daaraan gevolg te geven. Maar de lijn, zeg ik nogmaals, zal hetzelfde blijven.’


Gerelateerde posts

86 reacties

  1. De seijs

   Deze jongens lopen niet weg. Het zijn echte ajacieden en die zijn dat voor altijd. In voor en tegen spoed. En zo hoort dat. Wzawzdb wij zijn door niemand klein te krijgen!

   1. Ab is fan van Johan en Jonk

    Lang leve het TH, lang leve de RVC. Top aan het werk die mensen. Hoop dat ze nog lang zullen aanblijven. Kunnen ze met z’n allen een verder leeg stadion vullen op die ene sporter na achter de spelersbank. Je zou mensen moeten kunnen verbieden supporter te zijn van Ajax. Je schaamt je kapot.

     1. De seijs

      Ach jij zegt hier al heel snel dat jij voor scheveningen bent. Als het ook even tegen zit ben jij om . In de vorige eeuw halverwege,had je ook Nederlanders die liepen ook over. Zit het in je familie soms? Als het even tegen zit?

    1. JohnDoe77

     Daar hebben we onze “one trick pony” weer! Seijs, je hebt gelijk! Hij heeft nog nooit iets positiefs weten te melden als het niet om Johan of Jonk (als voetballer al in de schaduw van Bergkamp meeliftend) gaat. Lekker bij 010 gaan kijken!!

    2. Prinsengracht

     Jij dreigt maar wat. Je dreigde een paar maanden geleden je seizoenkaart niet te verlengen. En je was er vlot bij om te verlengen. Ook volgend seizoen zit jij er gewoon weer. Net als de meeste anderen.

     1. Charka53

      En zo hoort het ook Prinsengracht eens Ajacied voor altijd Ajacied hoe kut het ook gaat we blijven Ajacied.

   2. AFCA my World

    Op het moment zijn wij duidelijk Niet de beste, het is nu niet fijn om Ajacied te zijn, maar ja het zit in het hart ! โšฝ๏ธ

    1. Guacamole

     Zielig hoor dat gezeik weer op elkaar. En dat door supprters die van de club houden maar eigenlijk de balle verstand hebben van de club. Dat we uit EU liggen is kut. Dat er vingers gewezen worden is logisch

    1. Mr Ajax

     Mijn hele gestel doet pijn van het voetbal vanAjax op dit moment. Maar dan prik ik mijzelf en laat ik mijnn bloed er een beetje uitstromen. En ja hoor het is nog steeds Rood Wit! Dus ff schudden met dat hoofd en door, volgende wedstrijd juich ik extra hard!!!

  1. AFCA my World

   Zij zouden op moeten rotten,zij maken de club kapot,maar het pluche zit zo zacht en het is fijn om in de belangstelling te staan,om aandacht te krijgen omdat je bij Ajax werkt,zij hebben het helemaal gemaakt ! Geweldig toch ? Aub rot op en geef Ajax zijn gezicht weer terug en de prestige die ze verdienen !

  1. Moosie

   Met de kennis van toen…….dus zullen we nu de kennis van nu gebruiken bij onze evaluatie van dit jaar tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering , waarna wij verzekerd zijn van onze bonus.
   Wij verzekeren onze supporters en of leden dat Ajax een financieel gezonde club is.
   En dat wij het plan Cruijff uitvoeren,dat wilden we graag benadrukken.
   En nu op naar zondag,want maandag komen zowel Monaco als OLPlangs dus we hebben het er maar druk mee.
   Zoiets?

   1. Indojood

    Het wrange is dat de eerste bevindingen van Ling in 2015 nog steeds van toepassing zijn.

    1. Ab is fan van Johan en Jonk

     Als je hier de namen Jonk of Ling noemt schieten er een hoop mensen in een stuip.

     1. Widi

      Onzin. Als je hier de naam Ling noemt, is er helaas juist maar 1 die zal reageren: ik. De reden is bekend. Zou niet meer genoemd moeten worden. En als je hier dag in dag uit over Jonk begint, krijg je (niet eens van mij) wel eens een reactie natuurlijk. Hoewel ik denk dat de meeste forumleden inmiddels niet meer de moeite nemen om te reageren.

  1. De Nees

   zit me net ook af te vragen welke lijn? ๐Ÿ˜‰ zitten eind aug nog steeds in de voorbereidings modus. Snap steeds minder van deze man.

   1. AjaxKat

    Ja welke lijn?! Volgens mij werd het Europese succes(je) vorig seizoen gehaald omdat Overmars en PB juist niet die lijn volgden.
    Het einde is weer echt zoek bij Ajax.

 1. Jimmy1971

  Hoop niet dat dit betekent dat we volgend seizoen ons elftal weer te laat op orde hebben !
  Dat hadden ze namelijk al van voorgaande jaren kunnen/moeten leren ..

  1. AFCA my World

   Dit betekent dat het nooit meer goed komt met Ajax,want dan worden hun bonussen minder ! Degradatievoetbal ! โšฝ๏ธ

 2. Iedereen heeft een mening

  Ik wil geen stelling nemen in deze discussie (over de reacties) maar kan mij voorstellen dat er iets goed fout zit bij Ajax. Ik probeer zover ik kan een genuanceerde mening te ventileren echter zie ik momenteel een Ajax dat (of is het wat) onwaardig is. Zowel de directie als het TH als de spelers doen de wanprestaties af als een ” ongelukkige samenloop van omstandigheden”. Ik zie/hoor echter (bijna) iedereen dat het “incidenten” zijn. Misschien is momenteel wel het grootste “gevaar” dat Ajax zoveel geld heeft. Het zorgt er misschien voor dat er te veel/te vaak ad hoc/paniek beslissingen worden genomen. Als er geen/ te weinig geld is wordt door de gehele organisatie goed nadachten welke spelers eventueel een directe versterking zijn en niet, zoals met Neres, veel geld uitgeven en de speler op de tribune zetten. Maar ja, ik kijk er van een ruime zijkant naar. Zie echter mijn Ajax heel, heel ver terug vallen. En dat doet veel PIJN.

  1. Indojood

   Ik verkondig dit al jaren hier. Ajax glijdt steeds verder weg en we hebben een historisch dieptepunt bereikt. Onmogelijk dat je kunt beweren dat het goed gaat. Toch deden een aantal mensen hier dit nog niet eens zo lang geleden (deze maand nog).

 3. Iedereen heeft een mening

  Iets te lang verhaal maar als excuus, had een aantal baco’s op en was op het Jordaanfestijn. ๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ

 4. Jari10

  De structuur is op zich prima. Waar het mis gaat is de weeffout dat een assistent trainer onderdeel is van het technisch hart. Dat is echt een probleem. Een ander en ook groter probleem is dat Sar geen enkele bestuurlijke ervaring heeft op top niveau in het bedrijfsleven. Ik vind het een topper maar voorzitter is niet zijn rol. Hiervoor moet je echt iemand hebben met bedrijfsmatige kilometers op de teller. Sar spaart te veel de kool en de geit. Terwijl er al eerder ook in het belang van Ajax personele beslissingen hadden moeten worden genomen. Kunnen we hem niet kwalijk nemen maar RvC wel. Hoe dan ook het is nu crisis. De meest opportune crisis oplossing is Rijkaard benoemen als trainer. Hij heeft nu toch niets te verliezen. En minstens even belangrijk van Gaal in de RvC. Er is geld, wat ontbreekt is de uitertse wil en competentie om het maximale uit Ajax te halen.

  1. Indojood

   Die weeffout waar jij het over hebt was al in 2015 door Ling opgemerkt, naast andere conflicterende zaken.

  2. Widi

   Rijkaard zou fijn zijn. Maar hoe vaak moet hij nog zeggen dat hij geen trainer meer wil zijn? Is toch zinloos om hem te noemen dan? Als van Gaal wordt binnengehaald, breekt de pleuris echt uit denk ik. Dat zullen veel supporters niet pikken. De van Gaal van de jaren-90 was uitstekend. Het WK in Brazilie heeft hij goed werk verricht. Maar verder is hij vooral opgevallen als dorpsidioot. Vreselijk. En hij heulde met Ten Have. Onvergeeflijk.

   1. Toppertje

    ๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป

 5. Jari10

  OK maar in welk opzicht dan? Ik hen altijd genoten tijdens zijn periode en heeft toch ook iets neergezet in zijn periode? Het lijkt me best een moeilijke kerel maar hij heeft wel bewezen met beperkte mogelijkheden en weinig middelen resultaat te behalen. Dat heeft Ajax tich nodig nu lijkt me.

 6. Moosie

  Hij heeft de opleiding verkloot ,hij heeft geprobeerd met ten have Cruijff buitenspel te zetten.

 7. De seijs

  Ajax moet alles maar dan ook alles op alles zetten, om Van Gaal binnen te halen. Die man krijgt heel ajax snel weer aan de top.

 8. Ab is fan van Johan en Jonk

  Toch apart, alleen al in dit topic zie ik veel mensen met een mening die gelijk is aan die van mij (misschien in wat andere bewoordingen maar de strekking is gekijk). De reacties hierop zijn echter 100% anders. Apart. V.w.b. de bekerwedstrijd. Ach, als ik mijn opmeking en de waarde hiervan mbt tot Schevingen nog moet uitleggen is het wel heel triest hier. Ik ga vandaag lekker de zon opzoeken zonder internet. Er lekker de hele dag op uit. Fijn de nep supporter uithangen. Voor een aantal hier hoop ik dat ze de hele wedstrijd met samen geknepen billen zitten.

  1. Indojood

   Je geeft het antwoord zelf al. Dag erop uit zonder internet en hopen dat we met samengeknepen billen zitten. Iedereen moet Ajax beleven op zijn eigen manier maar ik snap het wel dat mensen op jou anders reageren. Ik hoop toch vooral dat we vanmiddag winnen (absolute noodzaak) en probeer altijd de wedstrijd te kijken, tenzij er moverende redenen zijn die dat verhinderen.

 9. Brokamp

  Zal mij benieuwen wat er gaat gebeuren. Zo kan het natuurlijk niet. Er moet meer vertrouwen komen maar dat zie ik niet. Aron Winter zit daar wel naast Keizer maar ik zie hem zelden of nooit iets zeggen. Lijkt me nou niet de persoon om Keizer te ondersteunen. Hennie spijkerman lijkt me prima als klankbord met zijn schat aan ervaring maar die gaat hem ook niet verder helpen. Wordt tijd voor een echte sterke man op de bank. Makkelijk voor Bergkamp, gaat mooi boven op de tribune zitten en kan dan ook niets doen. Zichzelf uit de wind houden daar is hij goed in.
  Het wordt tijd voor een echte sterke man.

  1. Widi

   Dat is wel een oud voetballer van Ajax met ook bestuurderskwaliteiten. Hoe oud is hij nu? En hoe is zijn gezondheid? Zou hij het willen?

 10. -buitenkantje rechts-

  Merkwaardig dat vd Sar voordat de evaluatie begonnen is eigenlijk de uitkomst al aangeeft. “We gaan door op dezelfde lijn”
  RvC is aan zet.. Na zo’n sportieve wanprestatie en zoveel kritiek op het functioneren van TH en staf moet dit door een externe commissie onderzocht worden. Wat zijn de problemen..wat zijn de oorzaken..wie is daarvoor verantwoordelijk?
  Die uitkomsten moeten bindend zijn. Betekent dat de uitkomst van zo’n rapport niet in een bureaula mag verdwijnen, maar dat de aanbeveleingen gevolgd moeten worden.
  Als dezelfde personen op dezelfde posities blijven en zichzelf gaan evalueren dan weet je zeker dat er niet veel verandert.. Wat dat betreft heeft Sar gelijk..

  “we zullen dezelfde lijn blijven volgen”

  1. Indojood

   Hebben we in 2015 ook gedaan. Het eerste deel bevatte al dermate dramatische conclusies dat degene aan wie de opdracht was verstrekt om onduidelijke redenen vertrok. De al door meerdere personen aangehaalde dubbelfunctie van Bergkamp staat daar ook in vermeld als probleem, met als toevoeging bevoegdheid zonder verantwoordelijkheid.

   1. -buitenkantje rechts-

    Klopt. Denkd at de fout destijds was dat het 1 persoon was die de aanbevelingen deed. (Ling) Dat is nooi goed. Commissie van min 3, max 5 personen. Hetvis als organisatie namelijk heel makkelijk om conclusies van 1 (omstreden) persoon naast zich neer te leggen. Met drie-vijf zwaargewichten kan je dat niet doen.
    Verder is belangrijk dat de conclusies bindend moeten zijn! Dat moet je van tevoren vastleggen en moet bij ieder bekend zijn.

    1. Indojood

     Wel apart dat de RvC enthousiast was over Ling toen en zijn eerste aanbevelingen zou gaan toepassen. En toen werd het stil…..

 11. Indojood

  “Diezelfde lijn bracht ons in de EL finale.”

  Wat een simpele ziel is het ook. Het halen van een Europese finale is een incident, geen bewijs van goed beleid. Ik zou dan eerder aan landstitels denken. Oh ja, wanneer was dat ook alweer? 2014 en die werd ook nog eens met geestdodend voetbal gewonnen.

  1. Toppertje

   Die lijn die al 2 jaar kwalificatie voor CL kost en nu ook EL. Blijkbaar is de enige maatstaf doorgebroken talenten en goede financien. Prijzen komen duidelijk niet voor.

 12. Bigboss

  Ja lekker de lijn volgen na beneden wat een mis management zeg. Laat hem lekker ze biezen pakken niet normaal. In het bedrijfsleven worden dat soort mensen allang vervangen of …….

  1. De Nees

   We zitten nog jaren opgescheept met vd Sar ben ik bang, die krijg je nog niet met een koevoet van zโ€™n zetel. Zoโ€™n positie krijgt ie ook nergens meer en thuis heeft ie toch niets te doen, nee Sar zit lekker op zโ€™n plek.

 13. EugAjax

  Na een zeer teleurstellende reis naar Trondheim en vooral zeer teleurstellend resultaat ben ik terug gaan rijden en heb flink gebaald die 13 uur terug in de auto. Toen bij mijn hytte aangekomen was er ingebroken en veel spullen vernield en weggehaald. The bad karma die AB over me heeft uitgesproken heeft gewerkt helaas. Maar goed heeft dus even geduurd voordat ik beetje kon reageren op het grootste sportieve dieptepunt uit de Ajax historie. Veel mensen of iedereen zeg maar zegt sinds 1965 geen Europees voetbal. Volgens mij in 2007 vergelijkbaars meegemaakt maar goed dat even terzijde. Neemt niet weg dat dit zwaar teleurstellend is. Een explosie van commentaren en dus niet allemaal gelezen, een paar maar. Wat ik wel terug lees is dat veel denken dat Sar alles bij het oude wil houden. Blijkt dat veel mensen dingen door elkaar halen en of niet helemaal goed lezen. De laatste paar zinnen geven zijn denkbeeld weer.

  “Daarmee zeg ik niet dat we nu niets doen. Zoals altijd zullen we alles evalueren. Een aantal dingen gaat goed, maar als we constateren dat bepaalde zaken moeten wijzigen binnen Ajax schromen we niet om daaraan gevolg te geven. Maar de lijn, zeg ik nogmaals, zal hetzelfde blijven”

  En nu medefans is dit dus JUIST goed leiderschap. De lijn waarover Sar spreekt is de visie en missie van Ajax. Dat zal los staan van dagelijkse beslommeringen. Het TH wil Ajax op een bepaalde manier terug aan Europese top brengen. Daar maakte we vorig jaar een grote stap in en dit jaar is het een dramatisch verhaal. Dus zal je moeten kijken hoe dit komt. Supporters zullen emotie rol laten spelen, beleidsbepalers zullen dat JUIST NIET moeten doen. Ik zelf zie twee dingen flink fout hebben uitgepakt. Bergkamp zal per direct afstand moeten nemen van een van zijn voornaamste rollen: specialisten trainer (en dus assistent) of van hoofd Betaald Voetbal. Persoonlijk hoop ik dan als zij dat ook vinden dat Dennis behouden blijft als hoofd Betaald Voetbal. Het tweede wat heel goed bekeken moet worden is aanstelling Keizer. Door het voor blok zetten van Bosz, moest TH vervroegd Keizer voor de groep zetten of voor een meer ervaren coach kiezen met Keizer als assistent. Het TH heeft gekozen voor Keizer. De man heeft in mijn optiek goede ideeen over voetbal en past dat ook vaak goed in zijn teams. Alleen weet je niet hoe hij onder druk blijft. Het neigt naar dat hij er niet goed tegen kan. Gezien ook zijn uitspraak vandaag “ik kan er niet van slapen”. Dus je zal nu met interland periode goed gesprek moeten aangaan of hij denkt hey op de rails te krijgen en hoe. En hoe hij onder die druk uit wil komen. Anders zou je als TH je verantwoordelijkheid moeten nemen en alsnog voor een meer ervaren trainer te gaan.
  ECHTER en nu komt het hoe had een ervaren trainer omgegaan met een flink verstoorde voorbereiding op fysiek en zeer zeker op persoonlijk vlak, ook vandaag weer een ode aan Nouri, kan je nagaan wat een impact dit heeft op spelers. Ik kan me niet heugen dat er zo lang een speler geeerd werd. Zeer terecht maar de kans was groot sinds incident Oostenrijk dat dit een verloren seizoen of begin van een verloren seizoen zou zijn. Helaas is het Europees al bewaarheid. Echt het verschil zit hem voornamelijk daarin. Nergens anders in omdat Kwaliteitsverlies van basisspelers tov finale niet groot genoeg zijn om dan Rosenborg niet meer aan te kunnen. De kritiek van anitciperen is wat mij betreft terecht op voornamelijk de wisselspelers, en in mijn optiek niet beslissend voor missen CL en EL. Ajax moet de komende interland periode alles op alles zetten om dingen te veranderen die anders moeten in hun beleving, maar de visie moet natuurlijk NIET overboord. En dan verhaal over afschaffen TH. Ach dat neem ik niet serieus noch de reacties van sommigen want als je TH afschaft dan is lijn (Cruijff) echt weg. Ajax is JUIST onderscheidend met een TH en dat kan goed werken. Maar belangenverstrengeling of perceptie daarvan (dubbelfunctie Bergkamp) gaat ten allen tijden tegen je keren en zal je niet moeten willen.
  Wil ik afsluiten met een compliment te geven aan uitvak in Trondheim. Na afloop gingen spelers naar vak voor ik vermoed een tuchtiging. Niets was minder waar van wat ik kon zien vanaf mijn plek kregen ze warm applaus. Deze supporters weten dus hoe je in deze tijden van (persoonlijk) leed achter je club moet blijven staan. Grote klasee. Het is nu aan de beleidsbepalers om vooral die fans nu te belonen met de 34e! En dan met schaal langs Appie!

   1. EugAjax

    Klopt Widi is klote dus ik moest even aan andere dingen aan de slag. Niet teveel ruzie maken, on my behalf hoor, lekker even in Engels hahaha. De mannen zijn terecht gefrustreerd en boos. Ik ook en ik vermoed jij ook. We verschillen alleen van mening hoe het komt en wat grootste invloed is geweest tot nu toe. Echte Ajacieden als Sar, Bergkamp en Overmars gaan ons weer op rechte pad trekken. Rome is niet op 1 dag gebouwd dus je komt mooie en dieptepunten tegen op de weg naar de cup met grote oren. Vorig jaar groot hoogtepunt in Europa en nu grootste dieptepunt. Ik denk oorzaak te weten als je alles nuchter probeert te overzien. We gaan het zien. Maar ik zie soms nu al voetbal terug zoals het gespeeld moet worden. Ajax was in de wedstrijden tegen Nice en nu uit tegen Rosenborg niet zo slecht als uitslagen vermoeden. Dit spelers materiaal gaat ons hopelijk de 34e brengen. Dan hebben we toch nog een goed seizoen!

  1. Indojood

   Vervelend voor je, die inbraak. Wat betreft je verhaal, gewauwel al te vaak gehoord en de grote problemen blijven negeren. TH is een goede constructie, alleen de verkeerde mensen zitten erin. Hopelijk kan FdB straks terugkeren op de plek van Sar want ik acht hem daar wel geschikt voor. Eerste wat hij zou moeten doen is Jonk terugvragen want zij hadden een goede (werk)relatie. Overmars niet meer op aan- en verkoop zetten maar de rol van Bergkamp geven minus het assistent-trainerschap. Hij wilde Bosz houden en Laudrup als alternatief, dat spreekt voor hem. Die andere twee denken dat het een speeltuintje is voor onervaren vriendjes.

    1. Indojood

     Zo Widi, probeer je indruk te maken met Engelse teksten?

     Het is maar een mening.

     Wat Eug betreft, ik heb tenminste niet geprobeerd hem weg te jagen van deze site.

     1. Widi

      Ik hoef geen indruk te maken. Als jij de strekking maar begrijpt. Als het maar een mening is, zou je die mening niet dag in dag uit door ieders strot duwen. Je spreekt over mensen en situaties alsof jij de enige bent die het allemaal weet. Vandaar mijn Engelse tekst. Ken in het Nederlands geen betere. En ja, jij hebt EUG nooit letterlijk geprobeerd weg te jagen. Ik denk dat Eug op grond van jouw teksten denkt dat jij een al respect bent…inhoudelijk: je wil nu mensen laten doen waar ze niet goed in zijn/geen ervaring mee hebben. TH 2.0. Je gaat niet zorgvuldiger te werk dan men heeft gedaan bij het samenstellen van het huidige TH. Jij hebt dus de oplossingen ook niet. Iets meer bescheidenheid zou je daarom best passen.

     2. Indojood

      Jij die vindt dat iemand anders zich meer bescheiden moet opstellen, haha. Wie denk jij wel wie je bent? Misschien even bellen met de redactie om mij te blokkeren.

      Geef gewoon mijn mening en als het je niet bevalt jammer voor je.

     3. Widi

      Ik heb de redactie gebeld omdat iemand onze nick’s kopieerde. Nadat ik diegene gevraagd had te stoppen. Er waren er genoeg die dat een goede actie vonden. Jij gebruikt het nu tegen me. Heb je dat nodig? Ik zeg niet dat jij je mening niet mag geven. Wel dat je denkt dat je God bent. En dat het best wat bescheidener kan. Omdat je, in tegenstelling tot wat je zelf lijkt te denken, ook niet alle antwoorden hebt. Wie ik denk dat ik ben? Gewoon een supporter die jou hier dagelijks bezig ziet. En ik reageer er op. Je brengt alles met een bepaalde stelligheid. Ik laat dan graag zien dat jij de wijsheid niet in pacht hebt. En dat niet elk probleem op te lossen met een plan. En dat het eerlijker is om mensen te beoordelen op wat ze per geval doen. En niet bij iedere beoordeling meenemen dat ze een rol speelden bij het vertrek van Jonk. Misschien lastig dat ik dat doe. Maar behoudens BR is er haast niemand die jouw teksten ontleedt. Eug doet het ook wel eens.

     4. Widi

      Wat ook gezegd moet: als je die dubbele agenda achterwege laat, ben ik het bijna altijd met je eens. Natuurlijk wil ik niet dat je stopt met je mening geven.

     5. EugAjax

      Widi en Indojood niet om mij discussieren hoor. Ik heb tijdje met Widi overhoop gelegen en nu wat vaker weer met Indojood. Feit is dat we mekaar van tijd tot tijd zat zijn in de hectiek van het voerbal en Ajax in bijzonder. Laatste grote pauze van mij was door een bijdrage van Moosie, en dat hebben we laatst uitgepraat. Zand erover. En komt bij door omstandigheden zat ik toen minder goed in velletje. Zeg maar vel trouwens hahaha. Uiteindelijk moeten we maar hopen one way or the other dat we de schaal halen aan einde seizoen kunnen we toch nog SAMEN JUICHEN๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ‘๐Ÿ‘

   1. EugAjax

    Indojood, lees nu even je eigen bijdrage terug. Jij wilt De Boer niet op een trainerplek hebben maar wel als Algemeen Directeur, een functie waarvan Sar zelf oordeelde jaar langer nodig had om met ervaren iemand mee te lopen omdat het zo complex is. Had hij ook nog een opleiding bij Cruijff universiteit gedaan en nog was hij er niet klaar voor en Frank zou het zo op kunnen pakken? Dat is gewauwel van jou kant. Je hebt denk ik geen idee wat er op je afkomt als Algemeen Directeur van Ajax. Jonk heeft laten zien elke vorm van management niet aan te kunnen, wat moet Jonk dan gaan doen? Wat mij betreft hooguit betrokken worden in opleiding ZONDER die entourage. Overmars doet hele goede zaken in spelers beleid. Misschien niet altijd precies op tijd. Maar check alle aankopen laatste jaren. Zitten echte pareltjes tussen over verkoop hoeven we het al helemaal niet te hebben. Bergkamp zijn dubbelfunctie moet verdwijnen eens, maar lees nu eens zijn visie op voetbal en laat eens dat conflict los. Als je er voor open stelt merk je dat hij hele goede visie hebt en ook redelijk overeenkomstig Johan. K ben trouwens wel benieuwd wie jij gelijk geeft in diacussie spelersbeleid. Overmars die neigt naar aankopen of Bergkamp die dat tegenhoud omdat eigen jeugd voor moet gaan. Is dat laatste niet geheel in lijn met je vriend Jonk? Overmars wilde Bosz behouden dat betekent dat hij dus meteen ongeschikt is voor zo een functie. NOOIT een passant de poppetjes op belangrijke posities laten bepalen. Zelfs niet voor Bosz….en Laudrup was denk ik een goede geweest. Ik heb die naam eens laten vallen toen Keizer er nog niet was. Nu denk ik zelfs te weten sat jij daar commentaar op had….kan zijn dat ik dar verkeerd heb. Iig ook bij jou veel gewauwel, of zijn we het gewoon niet eens dat kan ook nog ๐Ÿ˜„

    1. Indojood

     Ik wauwel vrijwel nooit omdat ik vaak citaten van Johan gebruik en naar zijn boek verwijst. Van Laudrup heb ik gezegd dat we zeker moeten weten of hij het heilige vuur heeft omdat ie in de zandbak werkt, voor de rest vind ik hem wel voldoen aan het profiel.

     Velen hier waren lyrisch over de keuze van Keizer, We leiden nu ook trainers op. Ik heb altijd mijn reserves gehad.

     Wat betreft FdB, dan kijk ik ook naar zijn persoonlijkheid. Hij leek geen problemen te hebben met Jonk, dat spreekt voor hem. Wellicht als zij met zijn tweeรซn de boel kunnen runnen, dan wordt het misschien nog ooit wat. Sar en Bergkamp exit.

     1. EugAjax

      Indojood je noemt mij ergens Kim nog wat hahaha. Is dat geen gewauwel? Het staat iig niet in Johan zijn boek dacht ik. O ja dat was het van Laudrup vooruit dan heb je geen volledige switch gemaakt. De Boer en Jonk zijn beiden topkandidaten voor Ajax als je ze maar im hun kracht gebruikt. Dus De Boer trainer. Jonk in opleiding ZONDER entourage. Nu wil het zo dat Wim dat nooit gaat willen dus helaas die mag dan weg blijven van deze Kim ๐Ÿ˜„

     2. Ab is fan van Johan en Jonk

      He Kim ehh Eug of toch Kim, de pinguins roepen je. Ze willen graag een seizoen lang lezingen van je horen op de ijsschots Arena. Ze hebben sinds maren niet zo goed geslapen de afgelopen twee dagen. Ze missen je.

     3. Indojood

      En toen ik dit eerder opwerpte een paar maanden geleden vond je de suggestie interessant.

    2. Indojood

     De suggestie van FdB is voor het lidmaatschap van het TH, hij is al eerder lid geweest. Voor de rol van algemeen directeur liever een technocraat die zich niet inhoudelijk met voetbal bemoeit.

     1. EugAjax

      Ja eens, maar je noemde hem in rol van Sar dus dan bedoel je voorzitter TH en geen Algemeen Directeur. Dat ben ik met je eens ik begreeo hem verkeerd. Maar toch denk ik als trainer is hij meer in zijn kracht. Maar hij zou dat wel goed kunnen denk ik.

 14. Ab is fan van Johan en Jonk

  Na je derde zin maar gestopt met lezen. Kan onmogelijk iets zinnigs zijn.

  1. Widi

   Je had best even door kunnen lezen. Ik ben het niet met alles eens, maar zo gek is het niet hoor.

   1. Ab is fan van Johan en Jonk

    Is mijn karma denk ik. Daarnaast wil ik persรฉ voorkomen dat ik misschien een regel lees waarbij ik zou kunnen denken: goh, lijkt wel logisch. Eug is mijn persoonlijke boksbal.

   2. De Nees

    Ik ben nergens eens met dat verhaal. Eug kan zo plaats nemen naast sar en bergkamp of als trio een adviesbureau beginnen met hoe lul ik alles recht wat krom is.

    1. Ab is fan van Johan en Jonk

     Ik begin sowieso niet meer aan dienlappen tekst ook al heeft hij nu twee keer een extra regelomhaal gebruikt. Het komt altijd op hetzelfde neer: heel veel tekst gebruiken om te proberen zaken recht te lullen en te hopen dat de hoeveelheid tekst mensen over de strep trekt. Het staat natuurlijk heel slim als je zoveel tekst kan plaatsen. Ik begin er gewoon niet meer aan.

 15. Ab is fan van Johan en Jonk

  Om niet al te eigenwijs te zijn …… heb ik het gelezen ๐Ÿ˜‰. Conclusie: Beste Eug wat heb jij het enorm hoog in je bol. Alsof je het volk toespreekt. Inhoudelijk overigens: same shit als altijd. Gelul in de ruimte. Niks nieuws of enerverends en wederom foutieve aannames zoals altijd. Benoemen is onbegonnen werk. Doei.

Reageren is niet mogelijk.