There are no ads, please add some


‘Onderhandelingen met Newcastle over transfer Siem de Jong lopen stroever dan verwacht’

Enkele dagen geleden werd bekend dat Ajax in verregaande onderhandeling was met Siem de Jong en zijn club Newcastle United over een terugkeer bij Ajax. De deal zou binnen 48 uur wel rond komen. Vrijdag werd de medische keuring en presentatie verwacht maar voorlopig is het stil rond De Jong. Volgens De Telegraaf komt dat omdat de onderhandelingen met Newcastle United ‘iets stroever dan verwacht’ lopen.

De Telegraaf gaat er wel vanuit dat de transfer alsnog rond komt, mede omdat De Jong zelf al akkoord is en heel graag wil. De Jong wordt gehaald om de opties op het middenveld en in de aanval te verruimen voor trainer Marcel Keizer en daarnaast met zijn ervaring als verlengstuk te kunnen dienen van de trainer binnen het veld. Eerder vertelde diezelfde Keizer al dat het ‘niet makkelijk zal zijn om De Jong te halen’.

Zie ook eerdere berichten:
23-08-2017: Keizer: ‘Wat ons betreft komt Siem erbij’
23-08-2017: Stam: ‘Jammer dat Siem niet naar Reading komt maar gun hem en Ajax het beste’
23-08-2017: ‘Ajax in verregaande onderhandelingen met Siem de Jong over terugkeer’

Gerelateerde posts

82 reacties

  1. Amoebe

   Ik hoop dat deze onderhandeling heel erg stroef loopt.

   Ik vind dit paniekvoetbal.

   We hebben spitsen….ik zit meer in over de verdediging.

   1. De seijs

    En als Dolberg nu alsnog verkocht wordt. En klaas-jan raakt geblesseerd. Wat dan? Dan krijg je hier weer te horen, waarom hebben we niet nog een ervaren iemand erbij gehaald. En wat gebeurt er met Ziyech als hij zijn kont in de kribbe gooit. Bij twente was hij ook op het laatste moment weg. Het is voetbal Amoebe en daar is nooit zekerheid bij. Kijk maar naar bv Barcelona. Het is waardeloos maar iedereen heeft daar mee te maken. De enige manier om dat grote probleem te voorkomen is dat je de transfermarkt eerder dicht doet. Maar ja dat is een open deur.

    1. Amoebe

     Dan heb je sierhuis achter de hand!

     Ik vind het echt niet erg als er spelers worden gekocht maar dan moeten het toppers zijn en basisspelers…..eigrnlijk moet de bank vol zitten met 17 en 18 jarige!

     En wat betreft de sluiting van de markt ben ik het met je eens! Zodrq de competitie begint dan sluiten die hap.

     1. De seijs

      Ik heb Sierhuis al een week geleden genoemd voor eventuele vervanger voor Dolberg. Hij schijnt nog geblesseerd te zijn aan zijn knieën en dat kan zelfs nog wel even duren. En nogmaals we hebben ervaring nodig bij ajax. De jeugd nekt ons al jaren. Ze zijn het nog net niet en je moet ze zoals vroeger voorzichtig in een goed draaiend elftal brengen. Dan kunnen ze ook eens wat minder spelen. De ervaren jongens kunnen dat dan nog opvangen. Nu lopen al jaren veelste veel jonge jongens in het elftal dat gaat gewoon niet. Zo worden we nooit echt top. En dat is het grote probleem bij ajax de goeie jeugd die te snel gebracht wordt.

     2. Amoebe

      Dat is ajax nu eenmaal….veel jeugd onbevangenheid!

      Nogmaals als je de bank gaat vullen met oude, gekochte spelers ben je net psv en komt er geen jeugd meer door.

      En misschien is het wel waar wat je zegt dat de jeugd ons nekt maar afgelopen seizoen toch finale europalegaeu gehaald dus er is best wat mogelijk als de dingen op zijn plaats vallen.

     3. De seijs

      De uitwedstrijden waren zeker niet best in de EL. En veelste wisselvallig. Echt ontzettend veel mazzel gehad. En een enkele oudgediende? 28 jaar pas! Is echt wel welkom. En we weten wat hij kan. Echt volgens mij is dit een echte versterking voor deze selectie.

     4. Amoebe

      En als je bedoelt top worden in de zin van elk jaar minimaal halve finale championslegeau dan zal ik je een geheimpje verklappen….dat gaat echt niet meer gebeuren, tenminste niet zo lang iedereen onbeperkt buitenlanders mag opstellen en clubs via oliesjeiks worden gesponserd.

     5. Amoebe

      Dat zou indd een goede eerste stap zijn.

      Het komt dit seizoen echt nog wel goed met ajax wat betreft de competitie!

     6. De seijs

      Natuurlijk wij zijn ajax! En het is inderdaad niet leuk wat er nu gaande is met onze club. Maar om nu al als een wilde om je heen gaan slaan,en stennis gaan schoppen heeft totaal geen zin. Gewoon borst vooruit en mentaliteit tonen. Hoe moeilijk het ook is. Maar je eigen nooit maar dan ook nooit laten kennen!

     7. -buitenkantje rechts-

      Cassierra komt dan eerst aan de beurt.. Zoals jullie weten is Sierhuis geblesseerd

    2. Yindi

     Een kont gooi je niet “in” de krib maar ” tegen” de krib. En kribbe bestaat niet. Tjonge jonge zeg.

     1. De seijs

      Je zal echt wel gelijk hebben Yindi maar ik neem aan dat je begrijpt wat ik bedoel. En DAAR gaat het om. Mierenziften noem ik dat. Nogmaals het gaat om wat ik bedoel. 👍

     1. De seijs

      Als het zo zou zijn dan kan hij inderdaad dat maar verbergen. Die daar zijn echt dol als je zegt dat je voor de record kampioen bent.😂😂

 1. EvdB

  Die komt sowieso een jaar te laat
  Die goal in december van Siem scheelde AJAX het kampioenschap

  1. Cootje Adriaanse

   Nou, dat lag echt niet alleen aan die goal van De Jong hoor. Wat dacht je van:

   – het stunteluge balverlies van Onana uit bij Groningen (op de dag dat je de koppositie kon pakken na verlies van Feyenoord bij Sparta)

   – de twee verloren punten bij laagvlieger Excelsior

   – het gelijkspel thuis tegen Roda JC

   – de thuisnederlaag tegen laagvlieger Willem II

   – de terechte uitnederlaag bij PSV

   En dan heb ik er vast nog wat over het hoofd gezien….

 2. Jimmy1971

  Newcastle zal opeens wel meer geld willen nadat ze ge-google-d hadden hoeveel geld Ajax heeft ..
  Hoop wel dat hij komt , denk zeker dat hij heel nog heel belangrijk voor ons kan zijn , hij is immers nog maar 28 , top leeftijd voor een voetballer !
  Kent het Ajax spel , weer de weg , kan de jongens sturing geven , en Keizers verlengstuk op het veld zijn !

  1. De Nees

   Of Ajax gaat dralen met de interesse gezien naderende vertrek van Dolberg? willen ze mss toch een echte spis halen?

   1. AjaciedTotDeDood

    De interesse van Dortmund voor Dolberg bleek een fout te zijn Bosz sprak over Dembele die nu vertrokken is naar barcelona zoals hij daar had verspeld. Daarbij heeft monaco een aantal heren boven dolberg op hun verlanglijstje staan, denk dan aan; Sanchez, Martial en Costa. Hopen dat ook zij de interesse laten varen, al denk ik toch dat ajax blij mag zijn als ze er 55 tot 60 miljoen uit kunnen halen. Denk dat hij dat volgend jaar niet meer waard is.

 3. -buitenkantje rechts-

  Ben benieuwd hoe Keizer hem wil gebruiken. Geeft hij hem een basisplek of een rol Westermann.. In eerdere berichten zou hij het verlengstuk van Keizer in het veld moeten zijn. Op welke positie en ten koste van wie?

  1. Litmanen

   De rol van Klaassen was​ eigenlijk een oplossing van de rol die De Jong voorheen bij Ajax speelde.
   VeRbeek zou wel eens het slachtoffer kunnen worden tenzij Ziyech verkocht wordt.

   Iets waar ik steeds meer rekening mee hou.

   1. Jari10

    Als Keizer verstandig is brengt hij Siem voor Schone. Vd Beek hangend rechts en de punt weer vol naar voren met een inschuivende back op het middenveld. Anders blijven de afstanden te groot en blijft het sukkelen.

    1. Indojood

     Nou jij hebt er niet veel van. begrepen. Het ging lopen toen Bosz teruggreep naar de nr. 6 (punt naar achteren) met Schöne. Alle door Cruijff geïnspireerde succesteams hadden een nr. 6., Rijnders, Neeskens, Wouters, Guardiola, Rijkaard onder LvG, Busquets onder Guardiola. Een inschuivende back is puur om de aanval te ondersteunen. Een 10 werkt alleen in een 4-mans middenveld.

     1. Cootje Adriaanse

      Schöne is en blijft van onschatbare waarde voor Ajax, ook al maakt hij misschien geen 90 minuten meer. Prima motivatie, prima vrije trap, prima voetballer! Juist Schöne ga je niet opofferen voor iemand als Siem de Jong….

     2. Jari10

      Met Sinkgraven als inschuivende back op het middenveld speelden we 3-4-3. Dit is anders dan een opkomende back. Schone speelde meer van rechts en staat nu weer 10 meter voor het centrum. Dat maakt echt uit.

     3. Indojood

      Dan staat je team gekanteld naar links. Lekker makkelijk voor de tegenstander, hoef je maar één kant te verdedigen en je geeft je rechterkant op. Inschuiven dient vanuit centrum te komen, backs moeten ondersteunen Klassiek Cruijff systeem.

     1. Indojood

      Dat zou dan verspeelde moeite zijn van Jari10. Gewoon googlen op Cruijff punt naar achteren. Krijg je tal van artikelen waarin Cruijff hamert op deze positie. In Helden magazine zegt hij dat je altijd met een 6 moet spelen. Het is allemaal niet zo moeilijk.

   2. KBouter

    Ik denk dat Schone het slachtoffer gast worden dan, alhoewel ik toch liever Schone dan Siem daar zie staan.

    1. Indojood

     Het gaat erom wie het beste op de 6 kan spelen. Ik vind Schöne nog steeds de beste optie. Werkte vorig seizoen prima. Wel is het zaak dat de backs zich eerst toeleggen op het verdedigen en daarna meedoen in de aanval. De nadruk op backs was de achilleshiel in Bosz’ systeem.

     1. KBouter

      Klopt, maar vorig jaar viel het enigszins nog mee omdat daar Sanchez nog veel goed kon maken. Veltman is simpelweg geen echte back en met Traore ervoor schoot dat ook niet op omdat Traore teveel terug moest verdedigen en te vaak naar binnen trok en ging voor eigen succes.

      Op links precies hetzelfde…ik snap echt Bosz wel wat hij wou met Sinkgraven ( het Ajax voetbal is 790 balbezit op de helft van de tegenstander) en dan heb je met Sinkgraven een extra middenvelder, alleen daar staat Younes voor, en ook die liep zich vaker dood ( balverlies en staat de back al te ver uit positie) en binnendoor dan wat een opkomende back ( opkomende, geen opbouwende) hoort te doen…het veld breed houden en voorzetten van de flanken. Tegenwoordig zie ik backs van Ajax ( Veltman) al opbouwend werk doen wat al hélemaal niet de bedoeling is, kan Veltman weliswaar niets aan doe, maar hoort de trainer in te grijpen.

      En inderdaad…met een back in je rug die zelfs de hoogste moeite heeft om zelf overeind te blijven zoals Sinkgraven en Veltman, zie ik liever een betere controlerende middenvelder op 6, in dit geval Schone dan Siem. Met Siem erbij kan wel, maar dan kies je voor een 3-4-3 met Schone op 6 en met Ziyech of Siem directe achter de spits. Of misschien kun je nationaal oefenen met een KJH direct achter Dolberg, zoals ook Bosman en vBasten ooit samen speelden.

     2. Indojood

      Als je op de helft van de tegenstander speelt worden de ruimtes kleiner, juist is het dan zaak om als back breed te blijven staan en niet te gaan lopen op het middenveld. Wat Bosz met Sinkgraven wilde gaat niet werken. Ik heb dat tijdens de thuiswedstrijden goed kunnen observeren, proberen te begrijpen en het later tegen Johan’s opvatting aangehouden. Kon er niets van terugvinden.

     3. KBouter

      Noem dan Sinkgraven, Silooy of Reiziger, Bogarde of wie dan ook een extra aanvaller aan de buitenkant. Cruijff deed dat altijd, spelen met backs…aanvallers (ingeturnd) tot back. Zo werd middenvelder Arie Haan ineens CV en werden defensieve backs ingeruild voor aanvallers/ middenvelders. Zowel bij Ajax als Barcelona deed hij dat. Zo kun je beter druk houden op de tegenstander, de tegenstander afjagen en zorgen voor meer balbezit waarmee je aanvallend meer mee kunt doen. Daarbij …wanneer je met aanvallende backs speelt, hoort je buitenspel positie van je eigen achterhoede goed voor elkaar te zijn. In feite speel je in dit systeem ver van je eigen goal, het spel proberen op de helft van de tegenstander, met spannende middenvelders/ backs.

      Daarom…omdat je ver van de goal speelt, wou Johan ook een mee voetballende keeper. Zo spelen met een ruit, punt naar achteren met de 6…is Ajax gegoten denk ik, in het verleden altijd zo gespeeld met pa Wouters en ook met Rijkaard.

      Pep Guardiola heeft met dit systeem zijn beste jaren bij Barcelona gehad. Ik wik Sinkgraven nog wel het voordeel van de twijfel geven, wanneer iedereen zich van zijn taken bewust is en doet in dit systeem wat hij hoort te doen. Een systeem dus met een echte 6, punt naar achteren..(overigens Poulsen was hier ook zeer goed in) en opjagende backs- middenvelders op de helft van de tegenstander al. Dus niét met een 10 zoals Ajax speelde onder FdB met Klaassen, maar met Schone in de punt controlerend naar achter.

     4. Indojood

      We zijn het eens, KBouter. Ik vind echter Sinkgraven (en ook Veltman) ongeschikt. Mist snelheid en duelkracht. Ik denk dat hij het beste is als 10 in een 3-4-3. Maar het is ook nog eens zo dat hij te vaak en te lang geblesseerd is dus ook fysiek is hij ongeschikt. Leuke speler voor Heerenveen. Meer niet.

     5. KBouter

      Daar verschillen we iets in, Veltman als back ben ik het met je eens, en Sinkgraven wil ik nog wel een kans geven…zo traag is hij niet…maar inderdaad, hij kan het nog niet laten zien omdat hij te lang geblesseerd is.

      We gaan het zien als hij fit is en Ajax in dit systeem speelt en hij ook een linksbuiten voor hem heeft met minder balverlies, zodat hij steeds weer in de problemen komt. Dan wil ik hem wel opnieuw beoordelen.

 4. Marc Overdwars

  Dacht even een ‘nieuw (lucht)kasteel’ was. Siem terug…..
  Nou omdat hij zo graag wil (hij bood zichzelf vorig seizoen ook al aan) is hij van harte welkom!

  Onze held van de kampioensreeks!

 5. Iedereen heeft een mening

  Wat is nieuw? BIJNA ALLE ONDERHANDELINGEN VERLOPEN STROEF. Excuses voor alle hoofdletters, gebeurde onbewust. 🤑🤑🤑🤑🤑

 6. Indojood

  Wat maakt het allemaal uit, de schade is al aangericht. En kan nog groter worden als Dolberg en Ziyech vertrekken. Heb je zelfs met Siem erbij nog minder mogelijkheden.

 7. Indojood

  Lees dat Van Rhijn naar AZ gaat. Hè, hoe kan dat nou, hij had toch bij ons getekend? 😜

  1. BobbyHaarms

   Dat contract is waarschijnlijk verscheurd door Van Rhijn zelf, bij AZ willen ze in tegenstelling tot Ajax namelijk nog wel beter worden 🤔😀

   1. KBouter

    Dat moet een geintje geweest zijn met Rhijn. Zal Ajax nu echt interesse getoond hebben, ik geloof er geen ruk van!!

    1. BobbyHaarms

     Nou KBouter wat Ajax betreft ga ik al bijna de grootst mogelijke onzin geloven! Als Ajax nu roept dat er niemand meer verkocht wordt pis ik al in mijn broek van het lachen, 1 grote leugensoap is het! En ons wordt niks gevraagd, als het maar geld oplevert.

    1. BobbyHaarms

     Toch niet, kan me herinneren dat het een poosje geleden ook hier op het forum heeft gestaan?

 8. Kingkong

  Van Rhijn , Siem dat zijn toch niet de internationale versterkingen waar we op zitten te wachten kom op nou war hebben ze gepresteerd nadat ze zijn weg gegaan bij ons.

  1. BobbyHaarms

   Schijnbaar is dat het niveau wat Ajax ambieert en is het nog het enige haalbare. Verder zit er niemand te wachten op een club die Europees niet meedoet.

 9. Widi

  Als je op deze situatie ook maar iets schrijft wat afwijkt van hetgeen Cruijff vermoedelijk zou doen, krijg je toch wel tamelijk Noordkoreaanse reacties hoor. Het grote voordeel dat Cruijff een zegen voor Ajax is, heeft ook een klein nadeel. Het gevaar is dat de (interpretatie van) de visie van Cruijff verstikkend wordt. Cruijff had een eigen visie maar ging mee met de tijd. De mensen die zo op zijn visie hameren, missen dat laatste aspect. Zij weten niet hoe Cruijff zou hebben gereageerd op de laatste ontwikkelingen. Met name duscussies over systemen lijken ouderwets nu de ploegen die goed voetballend succes boeken voor heel compact spelen. In die ploegen beheersen de middenvelders alle aspecten en vallen ze aan en verdedigen ze. Het is gevaarlijk om te denken dat je de wijsheid in pacht hebt. Het is ook gevaarlijk om je helemaal vast te pinnen op 1 systeem of 1 plan.

   1. -buitenkantje rechts-

    Dat had weinig met systemen te maken Indojood. Ben het met Widi eens dat het wel eens verstikkend werkt. Grote geesten blijven nooit in het verleden hangen, maar zoeken continu naar nieuwe wegen..

     1. Widi

      En met laatste ontwikkelingen bedoel ik de internationale ontwikkeling van het voetbal, met name op tactisch gebied.

    1. Indojood

     Cruijff dacht in creativiteit als oplossing voor problemen en niet zozeer in systemen. Hij was dus zowel standvastig als progressief. Dat is toch zijn levensverhaal. Letten mensen wel eens daadwerkelijk op wat de man heeft gedaan, het is een no-brainer.

     LvG is iemand die met een starre verstikkende visie en FdB krijgt die neiging ook.

 10. jojo123

  Wordt alsnog aan Reading verkocht… of Ajax moet diep in de bundel tasten. Is dat het waard? Er moet meer body/pit in de verdediging komen, dat heeft meer prioriteit…

 11. Bigboss

  We haden nooit in deze situatie mogen komen. Aankopen doe je voor het seizoen begint en iet als het al begonnen is en de grootste prijzen in het begin kan halen. We lopen elke keer achter de feiten aan en normaal
  Stoot zelf een ezel
  Zich niet twee maal aan de zelde steen maar ja. Wij zijn domme supporters en volgers

 12. Johndevlam

  In iedere linie heb je 1 ervaren man nodig die ondersteuning bied aan de rest van het elftal. Dan kun je de rest eromheen bouwen met jeugd en verzuipen ze niet zoals nu het geval is

 13. a.p.

  helaas ik denk dat siem de jong niet naar Ajax komt. als ze verder waren gekomen in de e.l. dan had hij wel gekomen. maar wat mij betreft mag hij komen.

Reageren is niet mogelijk.