There are no ads, please add some


Bosz bevestigt interesse in Dolberg

Tegenover de Duitse versie van Sky Sports bevestigt Peter Bosz na afloop van de competitiewedstrijd tegen Hertha de belangstelling voor Kasper Dolberg. Op de vraag of Dolberg de beoogd opvolger is van Ousmane Dembele reageerde hij terughoudend. “We moeten eerst even afwachten of het allemaal lukt. Maar ik denk het wel. Het is alleen nog niet 100 procent zeker”, aldus Bosz.

Na de wedstrijd, gewonnen door Dortmund (2-0), verklaarde een woordvoerder dat Bosz de vraag niet helemaal goed had begrepen. Hij zou in de veronderstelling zijn geweest dat de vraag niet over Dolberg maar Dembélé ging. Dortmund bracht vrijdag echter zelf naar buiten dat de transfer van Dembélé naar Barcelona is afgerond, dus dat zou Bosz dan toch ook moeten weten. Het transferbedrag voor Dembélé kan door bonussen oplopen tot 147 miljoen euro. Naast Dolberg zou ook Gelson Martins van Sporting Portugal genoemd worden als vervanger van Dembele bij Dortmund. De collega-spits van Bas Dost heeft echter ook een prijskaartje van 60 miljoen euro om zijn nek hangen.

Ajax heeft in ieder geval nog geen officieel bod ontvangen van Dortmund, zo meldt De Telegraaf. Daarmee zou Ajax naast Monaco een tweede gegadigde krijgen voor de jonge spits. Ajax wees onlangs een bod van ruim 50 miljoen van de Franse topclub af.


Gerelateerde posts

84 reacties

 1. BobbyHaarms

  Niet te koop! Maar kan me levendig voorstellen dat Dolberg er na afgelopen week niet meer zo onwelwillend tegenover staat.

  1. Litmanen

   Voor Ziyech hebben we Frenkie de Jong. Voor Dolberg hebben we niks want Huntelaar is 34 en De Jong 19.

   1. BobbyHaarms

    Maar Huntelaar kan naar mijn idee nog met gemak een jaar (of 2) op topniveau mee bij Ajax. Sierhuis mee laten kijken en leren van KJ en over 2 jaar Suarez terughalen, heb je weer een mooi koppel 😉

    1. Amoebe

     Eindekijk iemand met interesse voor Sierhuis!

     Die jongen moet nu worden gebracht met invalbeurten.

     1. BobbyHaarms

      Natuurlijk Amoebe mee eens, aangezien je weet dat Ajax gewoon een ordinair handelshuis is geworden is het zeker van belang je talenten alvast te laten ruiken aan Ajax 1. Maar goed is het natuurlijk niet dat het allemaal zo snel doorstroomt (te snel). Zelfs een Donny vd Beek heeft moeite om aan te klampen, ondanks dat hij toch rustig gebracht werd. Aan de andere kant: het is als talent natuurlijk veel prettiger om in een goeddraaiend elftal te komen.

     2. Widi

      Amoebe er zijn hier meer mensen met interesse voor Sierhuis. En als jij echt zo geinteresseerd bent, waarom wil je hem dan brengen terwijl hij geblesseerd is? Zodra hij fit is, kan hij prima spelen in Jong Ajax. Dan kunnen we zien wanneer hij op de deur van het eerste gaat kloppen.

     3. Amoebe

      Klopt ik ben hier zo af en toe!

      Ben niet een hele fanatieke bezoeker.

      Maar wat ik over sierhuis zeg geldt wat mij betreft ook voor andere jeugd.

      Debank moet vol met talenten zitten zodat die elke week minuten kunnen maken….voorzichtig brengen dus

     4. Widi

      We hebben sinds een paar jaar Jong Ajax op een redelijk niveau. Daar spelen die jongeren vaak. Bovendien spelen erg ook echt jonge spelers in de basis bij het eerste.

    2. Charka53

     Daar heb jij gelijk in BobbyHaarms want topniveau voor Ajax betekent de Nederlandse competitie.

     1. BobbyHaarms

      Auw die doet zeer. Maar helaas wel de realiteit Charka.

      Wie had dat gedacht? Anno 2017 bevend uitkijken naar VVV uit! Het ouderwetse goede Ajax zou daar toch zeker met 0-5 een walk over hebben gehad 🤔

     2. Charka53

      Ik geloof niet dat de leiding er zich maar iets van aantrekt wat de supporters er van vinden het is net onze regering die zijn ook alleen maar met zichzelf bezig.

   2. Jari10

    Ik ben het vaak met je eens Litmanen maar Zijech is voor nu onvervangbaar. Frenkie heeft nog 2 jaar nodig met vooral kwaliteit om zich heen.

 2. Basisspeler

  Verrassend.. Denk je niet dat Bosz al even Dolberg gepolst heeft tijdens de awarduitreiking? Tuurlijk gaat Dolberg. Succes bij je nieuwe club Kasper

   1. Marc Overdwars

    Hahaha, ja precies!

    Of bij elke dreigende vertrekkende speler tegen de club zeggen: als je hem koopt krijg je Veltman erbjj! Dan kijken ze wel uit.

    Ohhh, onze arme aanvoerder. Kwam nog lang voor hem op maar dat lukt me nu echt niet meer.

    1. BobbyHaarms

     En toch…Veltman is wel iemand die eigenlijk nooit zeurt en zijn uiterste best doet voor Ajax, eerlijk is eerlijk. Alleen is het al een paar jaar duidelijk dat hij bij lange na het niveau niet haalt wat er bij Ajax verwacht wordt…………..hoewel? Ajax past zich nu aan aan het niveau van Joël 😄

     1. AFCA my World

      Dat hij ooit profvoetballer is kunnen worden(moet een vergissing zijn),vele normale mannen zijn beter als hij ! ⚽️

     2. Widi

      Bobby, Veltman is verdediger, een van de oudsten en ook nog aanvoerder. Hij moet het voortouw nemen, goed en zeker verdedigen, ingrijpen/doorpakken en leiding geven. Hij doet niets van dat alles. Niets. Hij hobbelt mee. Meer niet. Zou er nog moeten bij komen dat hij zeurt.

     3. BobbyHaarms

      Klopt Widi, eigenlijk zou hij heel dankbaar moeten zijn met zijn contractverlenging én aanvoerderschap, bij gebrek aan beter. Maar Veltman had beter eerlijk kunnen zijn en zich moeten schikken in zijn rol als zeer matige verdediger. Nu zitten we met een aanvoerder opgescheept die op het veld én in de pers al net zo spraakzaam is als Bergkamp. Maar goed, voordeel is wel dat we niet bang hoeven te zijn dat hij wordt weggekocht 🤔

     1. Widi

      Ik weet niet precies wat je bedoelt John. Maar het mag duidelijk zijn dat Dijks nog zwakker is dan Veltman.

 3. ajax62

  Lekker verkopen en voor dit jaar Vincent Jansen halen. Samen met KJH goed voor minimaal 30 doelpunten. Verder bouwen met eigen jeugd.

  1. JohnDoe77

   Denk niet dat die qua salaris betaalbaar is, qua uitdaging zou willen en mbt transfersom past…

 4. HDfan

  Gelukkig heeft Overmars een lijst met talentvolle betaalbare vervangers klaar staan🙄 not

 5. Oussama

  Ik gun dolberg het en ziyech ook waarom zouden ze bij ajax moeten blijven terwijl ze misschien bij andere club beter verdienen

  1. BobbyHaarms

   Ik vind het nou niet echt spelers die voornamelijk voor het geld gaan maar eerder hun carrière goed uitstippelen. Met het niet nakomen van mogelijke beloftes van Ajax zijn kant en nu het ontbreken van Europese wedstrijden is er eigenlijk niet veel meer wat ze bij Ajax houdt. Kan het me nog goed voorstellen ook.

   1. Oussama

    Ja oke daar heb je ook gelijk in maar ja het ligt ook wel aan hoeveel diegene verdient bosz is ook naar dortmund gegaan wegens salaris gewoon letterlijk dubbelle van ajax

    1. BobbyHaarms

     Natuurlijk is het geld lekker, ik zou liegen als ik niet voor het dubbele zou overwegen om naar een andere werkgever over te stappen Oussama. Maar de hoofdreden dat Bosz naar Dortmund is gegaan is niet het geld maar de bemoeienissen en meningsverschillen in het TH. Jammer, want ik had hem graag nog gezien als trainer van Ajax.

     1. Remco425

      Toch was er voordat Dortmund kwam geen sprake van een vertrek. Hij had het over de toekomst bij Ajax. En voor het geld hoefde hij al niet te blijven, dus als hij het echt zo verschrikkelijk had gevonden bij Ajax, had hij al vóór de belangstelling van Dortmund aangegeven te vertrekken. Maar dat heeft hij niet gedaan.

     2. BobbyHaarms

      Maar je bent nu Europees uitgeschakeld. Met als gevolg een vooruitzicht van enkel maar potjes tegen ADO, VVV, Excelsior, NAC en Roda. Kan me best voorstellen dat het in zijn ogen voor zijn ontwikkeling beter is om nu bij een club te zitten die Europees/CL speelt, waar je veel meer leert. Helemaal als een trainer zoals Bosz het in je ziet zitten.

     3. Remco425

      Mijn reactie ging over Bosz. Over jouw reactie dat de hoofdreden voor het vertrek van Bosz de onenigheid met het TH is. Maar dat is als slap excuus gebruikt. De hoofdreden was weldegelijk geld in combinatie met dat Dortmund een topploeg is dat wél structureel CL speelt.

     4. BobbyHaarms

      Waar baseer je dat op Remco, of heeft iemand dit bevestigd? Dat Dortmund een topploeg is waar veel meer geld valt te verdienen is idd een feit. Maar persoonlijk denk ik wel degelijk dat de (on)mogelijkheden bij Ajax in combinatie met wrijving TH een grote rol hebben gespeeld in het besluit van Bosz. In dat geval extra wrang dat er nu ineens wél aankopen gedaan kunnen worden, net als afgelopen seizoen (Ziyech).

     5. Remco425

      Bobby, als de wrijving met het TH echt de hoofdreden van vertrek was geweest, was hij al vertrokken vóórdat Dortmund interesse toonde en had hij geen plannen voor het komende seizoen gemaakt. Aangezien hij het 1e niet deed en het 2e wél, is het zo duidelijk als het maar zijn kan.

   2. EugAjax

    Bobby wat bedoel je precies met “niet nakomen van mogelijke beloftes van Ajax”. Zijn die beloftes uberhaupt gedaan, neem aan dat het over top aankopen verhaal gaat? En zo ja wie heeft die belofte gedaan. Volgens Verweij, Telegraaf journalist, was dat Bosz en volgens De Groot, baas van Verweij, heeft Bosz dat verhaal ontkend. Dus welke beloftes? En als zulke beloftes al gedaan zouden worden, ik geloof nooit dat men dat zal doen, wie moet dat dan doen bij spelers. Coach of beleidsbepalers? In mijn optiek dus een evt losse belofte van Bosz heeft uberhaupt generlei waarde. En nu heeft hij het ook nog ontkend.
    O ja en wat betreft geloofwaardigheid Bosz. Bosz geeft aan veel werk te willen maken van Dolberg en dat hij daar met die directeur mee bezig is. En dan na afloop van wedstrijd gister werd hij op vingers getikt door een jawel hou je vast een woordvoerder…………….ik ben benieuwd wat Bosz nu doet als een grote meneer, zoals bij Ajax opgesteld op het laatst. Ach ik moest gewoon enorm lachen gister na die wedstrijd. Wat een moment. Voor lul gezet door een woordvoerder hahahaha. Ja ik neem aan dat Bosz die woordvoerder nu ook wilt ontslaan hahaha.

    1. BobbyHaarms

     Ik heb het idd over de mogelijke versterkingen die zijn toegezegd EugAjax. Bosz kan dit verhaal achteraf wel ontkennen, maar Bosz zal op dat moment echt geen rekening hebben gehouden met zijn eigen vertrek bij Ajax. Als Ajax verder had willen groeien hadden er idd goede spelers bij moeten komen die het klappen van de zweep kennen. Bosz heeft dit ongetwijfeld erkend en wist dondersgoed dat na de Europese finale er aan “zijn” topspelers zou worden getrokken, wat natuurlijk gebeurde. Natuurlijk ontkent Bosz dit nu. Zou hij het toegeven heb je stront aan de knikker en onrust onder je supporters. Of het ook echt waar is verteld het verhaal niet, maar ik kan me niet indenken dat Bosz NIET met zijn belangrijke spelers heeft gepraat alvorens de koopgekte zou toeslaan. Nu, achteraf, nadat Ajax Europees is uitgeschakeld, komt de interesse in Nigel de Jong op tafel. In mijn ogen een zeer gewenste versterking, maar rijkelijk laat. Keizer valt hierin natuurlijk nauwelijks tot niets te verwijten, maar ik weet zeker dat Bosz tot bepaalde aankopen heeft aangedrongen. Misschien heeft dit zelfs wel meegespeeld in zijn uiteindelijke vertrek..

     1. EugAjax

      Bobby, ok dank je voor je uiteenzetting. Ik zou alleen wel willen weten waarom Bosz het ontkent als hij het wel heeft beloofd aan de spelers. En indien hij het ook echt gedaan heeft was dit met of zonder medeweten van TH. Alleen in geval dat en hij het wel beloofd heeft en dit met medeweten van TH heeft gedaan, dan is kritiek terecht van de spelers en baal ik net zo hard mee. En lijkt TH de controle te verliezen. Maar ik blijf erg nieuwsgierig naar waarom hij het ontkent. Jouw gedachtengang hiervover daar ben ik het niet mee eens. Jij geeft aan dat als hij het nu zou toegeven heb je stront aan de knikker en onrust onder je supporters. Dat is ongetwijfeld waar, hoewel mer ontkenning is er ook stront aan de knikker en onrust onder de supporters. Alleen vraag ik me af wat zou Bosz dat kunnen schelen. De meesten gaan ervan uit dat hij op een vervelende manier is weggegaan. Dus waarom loyaal aan Ajax dan met ontkenning terwijl je vier van de zes stafleden van Ajax weg wil hebben. Dat geeft ook stront aan de knikker en onrust onder supporters. Dus nee daarom heeft hij het denk ik niet ontkent. Ik denk dat hij het ontkent heeft met twee mogelijke redenen.
      hij heeft het inderdaad nooit gezegd tegen de spelers
      Hij heeft het wel gezegd maar op eigen houtje zonder medeweten van TH, en dan kan je inderdaad nu niet anders dan ontkennen anders verlies hij zijn geloofwaardigheid bij velen supporters.
      Ik moet altijd aan een quote van Vitesse volger Maarten van Rossum denken, die heeft Peter van heel dichtbij en lang meegemaakt. En een persoon is natuurlijk geen structureel verhaal misschien maar zijn woorden waren,
      Peter Bosz is een verschrikkelijke nare man, ik heb nog nooit zo een persoon meegemaakt die vol van zichzelf is en die iedereen wil liquideren als je hem voor de voeten loopt. Hij is een super egoistisch persoon.
      Dat is een quote van Maarten. Geen idee of dat waar is. Maar hoe hij weggegaan is bij Ajax heeft wel rake vlakken met die persoonsomschrijving vind ik. Ooit komen we het echt te weten in een biografie of zo terug te lezen😄

     2. BobbyHaarms

      Haha nou die koop ik dan gelijk! Ben nu ook wel nieuwsgierig, hoewel de meeste spelers met hem wegliepen 😀

     3. EugAjax

      Bobby begrijp me niet verkeerd hoor. Ik vind hem ook een goede trainer voor Ajax. Het past qua visie en uitvoering precies, ondanks zijn wat mindere oog voor eigen jeugd. Dus ik baal ook dat hij vertrok. Alleen in mijn ogen had Ajax geen keus. Niemand is belangrijker dan onze club.

     4. BobbyHaarms

      Dat nooit idd. Maar ik denk dat de problemen veel dieper lagen, en het Ajax uiteindelijk best goed uitkwam dat Dortmund zich meldde. Maar goed, de waarheid zullen we misschien wel nooit weten. Tenzij die biografie uitkomt 😁

     5. EugAjax

      Hahaha precies vaak lees je pas jaren later hoe het echt zat. Maar ik ben het eens een breuk in deze orde van grootte heeft diepere oorzaken dat is zeker. En om maar eens een dooddoener te doen. Waar twee kijven hebben twee schuld, dus zeg het maar😄😄.

     6. BobbyHaarms

      Net zoals Beenhakker/WK1990 zullen we een hoop dingen wel nooit te weten komen. En soms is dat maar goed ook. Maar ik ben wel verdomd nieuwsgierig 😄

   1. De seijs

    Hij staat nu in de belangstelling. We spelen dit seizoen geen Europees, en het is nog lang geen echte topper die ons wekelijks naar een overwinning schopt. Nu kan je veel geld voor hem krijgen ik zou zeggen pakken dat geld en klaas jan laten staan. We moeten kampioen worden en dat wordt je met een vast elftal. Dolberg is denk niet meer zo gemotiveerd bij ajax als hij geen Europees voetbal kan spelen.

    1. Remco425

     Wat een onzin seijs. Hij zou niet gemotiveerd zijn, hij WIL NIET eens weg! En nu veel geld pakken? Als de transferbedragen zo snel door blijven stijgen als nu en hij ontwikkeld zich door (wat hij alleen bij Ajax zal kunnen doen) kunnen we over 2 jaar 150-250M voor hem ontvangen…

     1. De seijs

      Als Remco als. En zoals hij over het veld loopt is het momenteel niet veel. Eigenlijk al de laatste 6/7 wedstrijden niet. Kijk dat je uit vorm bent ahla maar dan kan jij nog wel de tegenstander het heel moeilijk maken door veel te gaan lopen en sleuren. Kijk naar klaas-jan die staat ook in de spits maar kijk hoe hij werkt. Dat is een wereld van verschil. Daar win je wedstrijden mee. Nogmaals ik vind het een prima jongen die Dolberg maar als je er in staat laat je zelf dan wel zien. En dat hij niet perse weg wilt dat wist ik gisteren niet. Dat kwam vandaag pas naar buiten. Maar als er dan alsnog een club voor Dolberg komt en ajax kan bv 60 miljoen voor hem krijgen dan moet ajax dat maar doen. En ook als Dolberg niet zou willen toch door drukken. Tenslotte als een speler nog een contract heeft en hij zou toch weg willen dan gaat hij eigenlijk altijd. Of de club het nou wil of niet. Dus nu maar eens de club die dan door moet zetten.

     2. Remco425

      Komt vandaag pas naar buiten inderdaad, maar zonder het te weten dacht je het tóch te weten. En meteen een talent afbranden tijdens de onvermijdelijke dip om hem vervolgens met een super ervaren spits te vergelijken… Laat maar seijs. Je snapt het gewoon niet en zal het waarschijnlijk ook nooit snappen. Ga ik geen energie meer in steken.

     3. De seijs

      Prof voetbal is hard en meedogenloos. En nogmaals als je in een vorm dip zit kan je altijd nog van waarden zijn door keihard te werken. En ook dat laat hij na. En ik maakte een vergelijk met een andere spits. Dat kan hij zelf ook doen. En dat dan meenemen in zijn spel. En ik snap het wel degelijk. Alleen ben wat harder dan jou!

 6. woody79

  bosz mag even zijn muil houden. 1 speler verkocht en nu denken dat dolberg interessant is?

 7. Indojood

  Die is weg. CL voetbal, een trainer die hem begrijpt, betere competitie, hoger salaris. Dortmund is de ideale tussenstap voor hem. Kan ie zich goed verder ontwikkelen.

  Veel succes, Kasper. Ik blijf je volgen.

 8. Remco425

  De kop gaat alleen over het eerste, onjuiste, gedeelte van het artikel. De vraag ging over Dolberg, het antwoord over Dembéle, zoals ook de woordvoerder van Dortmund heeft verklaard. Dit staat min of meer in het 2e stuk van het artikel. Toch blijft de redactie vasthouden aan de onjuiste kop. En aangezien velen hier alleen de kop lezen, krijg je op onjuistheden berustte meningen en geschreeuw. Deze site wordt steeds een sensatie site…

 9. fjonkman

  Was dit bericht inmiddels al niet ontkracht trouwens? Dat het Bosz helemaal niet om Dolberg gaat?

  1. Remco425

   Precies, was een misverstand. Dit bericht was al ontkracht voordat het hier op de site kwam. Toch vindt de redactie hier het nodig het artikel te plaatsen. Met een onjuiste kop ook nog. Maar ach, liever nepnieuws dat wat sensatie teweeg brengt dan echt nieuws…

 10. Iedereen heeft een mening

  Denk dat Huntelaar nog wel 2 jaar me gaat. Ik ben er geen voorstander van maar, op dit moment zeg ik verkopen. Rond de €50 mio + 15% doorverkooppercentage.

 11. Iedereen heeft een mening

  Denk dat Huntelaar nog wel 2 jaar mee gaat. Ik ben er geen voorstander van maar, op dit moment zeg ik verkopen. Rond de €50 mio + 15% doorverkooppercentage.

 12. Iedereen heeft een mening

  Mazzel dat de app soms blijft hangen….geeft de mogelijkheid om taalfouten eruit te halen. 😅😅😅

 13. JohnDoe77

  Hij gaat echt niet, deze gozer is slim genoeg om in deze vorm niet naar een dergelijke club te gaan. Zit hij op de tribune! Verkopen en terug huren voor een jaar?

 14. Bert62

  Kan me Bosz wel voorstellen dat hij Dolberg wil en ik hoopt eerlijk gezegd ook dat het hem nog gaat lukken, al is het alleem maar om het technisch hart een loer te draaien.

  1. TikkieTakkie

   Rare reacties gezien, maar deze overtreft alles. Ook gewoon een domme reactie, als je dit ineens post heb je ook 0 vertrouwen. Maar ga me tijd jeit te oang verspillen aan dit geneuzen aan domme opmerkingen.

   1. Remco425

    Ach, zonder Dolberg kunnen we blijkbaar geen kampioen worden. Net zoals we vorig seizoen met Ziyech erbij zeker kampioen zouden worden. Iets met de waan van de dag heet dat geloof ik.

 15. Vak 120

  Ik hoop echt dat volgend jaar die transferdatum veranderd!! Gewoon 2 weken voor competitie start…wat een gezeik en onzekerheid! Wij als seizoenskaarthouders weten toch helemaal niet wat er gebeurt en wat je kan verwachten.

  1. BobbyHaarms

   Gewoon 1 july stoppen met die onzin. Voorbereiding clubs begint al in juni en je speelt de komende jaren in july voorrondes CL.

   1 september gaat dus he-le-maal nergens over.

 16. TikkieTakkie

  Mooi strik erom en weg laten gaan! Dolberg speeld veel te slecht nu dus laat Sierhuis maar op de bank plaats nemen en Huntelaar de basis in! Al het geziek opgelost en je hebt 60 Miljoen erbij op de bank, wie wil dat nou niet! Hij word niet meer waard dan dit!

 17. Remco425

  Heb de reacties hier zo’n beetje allemaal gelezen en ik moet zeggen dat het stuitend is te constateren dat 90-95% alleen de kop heeft gelezen en vervolgens denken een mening op basis daarvan te kunnen vormen en vooral denken te moeten ventileren. Wat een hoop onnozelen hier, zeg.

Reageren is niet mogelijk.