There are no ads, please add some


Ajax O19 loopt forse nederlaag op in Supercup; O17 wint van feyenoord

Ajax O19 heeft zaterdagmiddag een forse nederlaag geleden tegen PSV tijdens het duel om de Supercup. Op sportpark de Toekomst ging de ploeg van Heitinga met maar liefst 0-5 onderuit. Tijdens de rust stond de ploeg van Mark van Bommel al met 0-3 voor en die klap kwam het elftal niet meer te boven. Ajax, dat met nieuwelingen als Victor Jensen, Sebastian Pasquali, Danilo Pereira en Saku Ylätupa aan de aftrap verscheen, stond vanaf de eerste minuut vol onder druk. In de tweede helft werd de malaise alleen maar erger want nadat de 0-5 op het scorebord verscheen kreeg Boy Kemper de rode kaart en sloot Ajax het duel ook nog eens met tien man af.

Bekijk hier de samenvatting van deze wedstrijd

Ajax O17 speelde ook de wedstrijd om de supercup. Tegen feyenoord stond er na 80 minuten een 1-1 stand op het scorebord. Nadat Ajax in de verlening op een 1-2 achterstand was gekomen wisten de jonge Ajacieden uiteindelijk in de laatste minuut van de verlenging alsnog te scoren: 2-2. Uiteindelijk namen de Ajacieden de penalty’s beter waardoor de supercup naar Amsterdam ging.

Bekijk hier de samenvatting van deze wedstrijd


Gerelateerde posts

18 reacties

 1. -buitenkantje rechts-

  Debuut van trainer Heitinga.. kan je nu moeilijk wijten aan een kapotte knie.

 2. Widi

  Zoals ik gisteren al schreef: een iets mindere lichting dan de afgelopen jaren. En zoals ik al vaak schreef: in Heitinga zie ik het niet. Die heeft gewoon een baantje gekregen. Bij de tv hebben ze het al door. Geen analist meer. Ik hoop dat de Ajax leiding ook afscheid van hem neemt na dit seizoen. Bij de jeugd moeten juist de beste trainers zitten. Hetinga is dat duidelijk niet.

  1. Widi

   Ja. Pisvee heeft helaas een aardig groepje. En die van Bommel heeft er goed mee gewerkt. En wij moeten het doen met Heitinga.

 3. theomar

  Dat ziet er niet goed uit. Dit is wel een hele dikke jas. Het komende seizoen wordt een drama, het 1e bakt er niets van, en dit is een slechte start voo O19. Hopen dat het tij nog keert.

  1. Widi

   Nee. Het wordt een moeizaam seizoen. Maar de volgers verbaast dat niet. We wisten wie er door naar Jong Ajax moesten. We wisten wat er doorkwam uit de B1. En we wisten wat we overhielden. Zeker met Heitinga aan het roer kun je dan niet verrast zijn. We gaan dit seizoen in YL ook echt geen ploegen van het kaliber Juventus verslaan hoor. En in de competitie is PSV sterker. En wellicht AZ en Feyenoord ook.

 4. Brokamp

  Nou dit was natuurlijk te voorspellen. Deze lichting is dermate afgeroomd en was al niet sterk. Daarom is het goed dat er van buiten af wat bij komt want dit is niet goed genoeg. Is niet erg je kunt niet altijd top zijn dan halen we ze gewoon op. Wat wel erg is dat er een trainer voor staat die het niet heeft en het niet krijgt ook. Deze man is gewoon geen docent, ziet het gewoon niet. Je moet een wedstrijd kunnen lezen op gevoel, dat kun je niet leren dat moet je hebben. Snel handelen is nu belangrijk, gewoon een nieuwe aanstellen want ook deze lichting heeft recht op een goede trainer.

  1. Widi

   Dan ben je de afgelopen jaren weinig op de Toekomst geweest. De vaste bezoekers zijn helemaal niet verbaasd. Er zijn golgbewegingen van goede en mindere lichtingen. Onze A1 is nu minder. En ik zeg het niet graag (want ik mag hem niet) maar van Bommel is echt goed bezig als jeugdtrainer. Zit echt een idee achter en hij heeft er ook nieuwe impulsen aan toegevoegd. En wij hebben Heitinga. Dat neem ik het TH wel kwalijk…..

   1. Cootje Adriaanse

    Ik vind het wel van respect getuigen over wat je over Van Bommel zegt. Je kan iemands kwaliteiten en achtergrond scheiden van elkaar. Ik denk ook dat Van Bommel het als jeugdtrainer goed doet. Vindt het ook een echt trainerstype en zie hem op termijn Cocu wel opvolgen bij PSV.

    Heitinga vind ik meer een type die je hooguit in de jeugd had kunnen inzetten als individuele trainer van verdedigers, maar eindverantwoordelijke voor een representatieve groep lijkt mij voor Heitinga te hoog gegrepen.

 5. Hanski

  Waarom blijft ons Th kiezen voor trainers die nooit iets bewezen henben terwijl er een ksmpioenmaker in huis is…gery vink…maar ja geen vriendje van Dennid B…wel al 14 jaar succesvol…wie weet waarom ?

Reageren is niet mogelijk.