There are no ads, please add some


Ajax Cape Town levert mogelijk twee talenten

Ajax en Ajax Cape Town uit Zuid-Afrika werken al een tijd samen maar na Steven Pienaar en Thulani Serero zijn er niet echt veel spelers naar Amsterdam gegaan. Hierin zou volgens Soccer Laduma verandering in kunnen komen want er is vanuit Amsterdam interesse in twee jeugdige spelers. Leo Thethani (17) en Dean Solomons (19) zijn buitengewoon getalenteerd en spelen daarom ook in het jeugd nationale team van Zuid-Afrika. Solomons speelt als centrale verdediger en Thethani kan goed uit de voeten als centrumspits maar zijn voorkeur gaat uit naar de rechtsbuitenpositie.  

Zie ook eerder bericht:

 

2017/08/05 Ajax onderhandelt met cape town over komst solomons

 


Gerelateerde posts

47 reacties

 1. Indojood

  Iemand artikel van Sar in TG gelezen? Het begrip ivoren toren heeft een nieuwe dimensie gekregen.

  1. Toppertje

   Ja de selctie schijnt goed genoeg te zijn🙈. Uitgeschakeld tegen nb Rosenborg doet blijkbaar geen belletje rinkelen.

  2. -buitenkantje rechts-

   Uiteraard gelezen.. Ik citeerde al eerder vlak na de uitschakeling een paar uitspraken van Sar met gelijke strekking. Geen enkele zelfreflectie en inkeer.. ook niet de behoefte om eigen functioneren en functioneren van leiding Ajax eens onder de loep te nemen. Ernstig en kwalijk.. Sar moet het veld ruimen.. Bergkamp moet “kalt gestellt” worden Overmars is de enige die berekend is op zijn taak, mits hij medewerking krijgt.
   Voorlopig laten we “een boer en een scheet en iedereen doet gewoon weer wat ie deed.”

   1. Indojood

    Overmars vind ik als verantwoordelijke aan- en verkoop niet geschikt. Wellicht past hem de rol die Bergkamp nu vervult beter. De wens om Bosz te behouden en met Laudrup als alternatief te komen getuigt i.i.g. van een juiste visie. Sar en Bergkamp zijn gewoon niet geschikt. Wegwezen met die twee.

    1. Basl

     Ik vind Overmars wel geschikt. Verkoopt boven verwachting maar mag van RvC zelf niks doen. Kan hij ook niet helpen. Jammer dat hij telkens door Sar en Bergkamp+ RvC regengewerkt wordt.

     1. Indojood

      Hij zei zelf dat de RvC niet moeilijk doet over 15M en koopt Orejuela en probeerde Barac te kopen terwijl de scouting twijfels had. Zelfde fout als bij Neres, Vd Zee’s projectje terwijl Veldmate er niet mee eens was. Zit nu op de tribune. Transfer van Richarlison laten aanmodderen tot eind juli.

     2. Brokamp

      Wat heb je toch tegen Neres, geef die jongen rustig de tijd. Pas tegen het eind van het seizoen kun je een oordeel geven. Zie jij hem elke dag trainen. Nee.makkelijk om iemand snel af te branden. Getuigd van weinig respecct voor die jongen

     3. Ab is fan van Johan en Jonk

      Nee, wat was het plan van het TH met Neres. 12 miljoen Widi, 12 miljoen en afgelopen donderdag tribune klant. Mijn plan nu? Verkopen, als een speer, nog voor 1 september.

     4. Ab is fan van Johan en Jonk

      Momenteel meer van de naam dan van de club. Daar ben ik al eerder eerlijk in geweest als je had opgelet. Ik kan onmogelijk blij met en/of trots op mijn club zijn. In mijn ogen zou geen enkele supporter dat kunnen zijn als ze een klein beetje verstand hebben. In niets zie ik momenteel iets terug van wat Ajax hoort te zijn. Het wordt steeds duidelijker, Bosz is zwaar gepiepeld en niet andersom maar dat zal ik volgens jou wel weer volkomen verkeerd zien. Het is gewoon een kwestie van feiten op een rijtje zetten.

     5. Widi

      Al die schreeuwers vinden het erger voor zichzelf dan voor de club. Persoonlijk gekrenkt. Omdat andere beslissingen zijn genomen dan je had gewenst. Bosz wou dolgraag naar Dortmund. Die is weg. Jij kijkt voortdurend achterom. Je leeft nu. Nu moet het gebeuren. En morgen. Gisteren is geweest. Als je alles anders wilt bij Ajax, koop wat aandelen, maak een plan, zoek daar goede en beschikbare mensen bij, overtuig genoeg andere aandeelhouders en laat een vergadering van aandeelhouders uitschrijven. Maar je hebt geen plan. Behalve iedereen weg en Jonk en Jordi die de hele club moeten redden. Voor het geval mensen nu vallen over het aandeelhoudersverhaal, bij een vereniging gaat het net zo. Ledenvergadering etc. Geen van de schreeuwers heeft hier een plan. Alleen schreeuwen. Dreigen met aan de poort rammelen. En alles afkraken. Uur na uur. En maar negatieve energie rondpompen. Misschien moet je zelf eens een mok kamillethee of zo nemen.

     6. Ab is fan van Johan en Jonk

      Ach één ding is zeker, niemand bij Ajax heeft ooit vooruit gekeken. Toekomst gerichte visie is hen volkomen vreemd. Maar Widi, laat je lekker in slaap sussen. Verder is er niets mis mee om mensen van niet zo lang gelden terug te halen. Die weten nl precies wat de bedoeling is. Zij zullen vast meer mensen in hun omgevinghebben die gekwalificeerd genoeg zijn. Als o.a. dit trio gevonden kon worden door Johan zijn er vast ook anderen. Zijn al snel beter.

     7. Indojood

      Lachwekkend om te zien hoe al die Noord-Koreanen nog steeds alles proberen recht te lullen.

     8. Basl

      Hij wilde Laudrup als trainer, Richarlison mocht hij niet kopen (Dennis), Barac wilde hij niet van de RvC wel….

     9. Indojood

      @Brokamp, ik heb niets tegen Neres. Ik erger aan de besluitvorming. Ondanks onenigheid tussen scouts wordt de aankoop er doorheen gedrukt door Overmars en vervolgens zit die jongen op de tribune.

     10. Indojood

      @Basl, dan moet Overmars een kerel zijn en niet gaan marchanderen met zijn eigen mening. Als ik door links en rechts wordt gedwarsboomd op mijn werk dan zoek ik een andere baan.

     11. Widi

      Indojood, nooit “marchanderen” is op de fansite een stuk makkelijker dan wanneer je vol in de spotlights staat als bestuurder van Ajax. Jij kunt onbeperkt roepen wat je wilt. Overmars niet. Hij is ook geen alleenheerser. Jij bent ZZP-er. Als je goed bent in je werk, heb je met niemands mening rekening te houden. Overmars werkt in een grote organisatie die bovendien door half Nederland gevolgd wordt. Dan is het echt anders. Toen Overmars nog gewoon in alle rust handelde in onroerend goed en dergelijke, kon hij gewoon net als jij ongezouten zijn mening geven. Je zou eens een maand met hem mee moeten lopen…. dan zou je wat meer begrip voor hem krijgen.

   2. Widi

    Hij heeft er ook bij gezegd dat er geevalueerd gaat worden wat verkeerd is gegaan en wat beter moet. Er is dus op zijn minst ruimte voor zelfreflectie en inkeer. Wat had je verder verwacht? Het was dit of opstappen toch?

    1. Ajax1958

     Ow en hoelang kan die zelfreflectie van toepassing zijn? Ieder seizoen weer? Jaar na jaar?

 2. Basisspeler

  Weet niet hoe het met jullie zit, maar heb mijn buik wel even vol van de 16-19 jarige ‘supertalenten’

 3. FrankiC

  Geweldig nieuws. Yesss. Ik heb zojuist 3 rondjes juichend door de woonkamer gerend. En ook nog op de posities van Sanchez en Dolberg. Dat is dus opgelost, hè, hè.

    1. -buitenkantje rechts-

     Nee, ook Telegraaf gelezen vanmorgen? We zijn op de goede weg. Geen reden om van koers te veranderen. Niet eens tijd dat wij daar het roer overnemen? 😁⚽️👍

     1. FrankiC

      Telegraaf alleen voor ‘de sport’ gaat me te ver. (Ben een volkskrantlezer.)
      Mijn handen jeuken al een tijdje, dat klopt. Ik vond Van der Sar altijd al ongeschikt. Straalt geen visie of gezag uit.
      Maar had je de kop ‘sorry, ik heb het in het 100 laten lopen verwacht’?

      En het is zó jammer, want volgens mij kan het na een EL finale en met gevulde bankrekening niet zo moeilijk zijn om je te versterkengven de betere spelers enthousiast te houden. Je mag ze nalatigheid verwijten. Maar ja, als ze zelf vinden dat ze het uitstekend doen moeten we misschien wel ingrijpen, ook een directeur kan/moet ontslagen worden…

 4. AFCA my World

  Ze zullen eerst moeten wennen,maar omdat ik uit eindelijk ook uit Zuid-Afrika kom ken ik ze al langer, dit zijn echt talenten,salomons is een hele goede verdediger en dat kan Ajax wel goed gebruiken ! ⚽️

  1. Widi

   Dat lees ik liever dan weer meer bagger en kritiek. Zelfs als die kritiek deels terecht is hoor. Goed nieuws AFCA!

 5. -buitenkantje rechts-

  Ken ze niet en hoop uiteraard dat het waardevolle aanvullingen zijn.. Johnsen van Heerenveen is zeker iemand om in de gaten te houden.. En ik ben toch zeker gecharmeerd van Muric..Heeft toch ècht wel op voetballen gezeten.

 6. Iedereen heeft een mening

  Tja, het intervieuw van Van de Sar….. 4 maal niet weggespeeld, 4 maal de bovenliggende partij, 4 maal NIET gewonnen en gemiddeld 2 tegendoelpunten per wedstrijd. Geen enkele keer de nul gehouden. Ja, dan is de selectie ruim op orde

  1. Jimmy1971

   Ja wat een eikel die Sar !
   We zijn ook al 3 jaar niet in de eredivisie of in de beker weggespeeld maar we hebben ook daar 3 jaar helemaal niets gewonnen !!
   Dus Sar vind het goed dat we niets winnen zolang we maar niet weggespeeld worden ?!?!
   Wat een eikel !

 7. Brokamp

  Dit item gaat toch over die 2 jongens van Cape Town, laat maar komen. Je moet toch de krenten uit de pap halen.

   1. Widi

    Frankic, bedoel je dat we met zijn allen moeten gaan klagen en aan poorten rammelen en om rollende koppen vragen en dat we niet door moeten gaan met de dagelijkse werkzaamheden zoals scouting? Brokamp probeert positief te blijven. Maar dat mag hierr niet geloof ik

 8. a.p.

  lekker jong beiden…brbrbr.. nu maar weer eens paar wat oudere spelers met meer ervaring graag

 9. Widi

  Off topic: ajaxpers, jij krijgt zeker alweer hoop op terugkeer FdB? Die komt volgende maand vrij.

Reageren is niet mogelijk.