There are no ads, please add some


Van Duivenbode kan zich niet vinden in beleid en legt functie neer

Dat het behoorlijk rommelt binnen Ajax is algemeen bekend en na de uitschakeling in de Europa League is voor Theo van Duivenbode de maat vol. Na ruim vijf jaar lid te zijn geweest van de Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV, heeft hij besloten om met ingang van heden zijn functie als commissaris neer te leggen.

RvC-voorzitter Leo van Wijk heeft op Ajax.nl een reactie gegeven op het vertrek van Van Duivenbode. ‘De heer Van Duivenbode kan zich onvoldoende vinden in de manier waarop wij, en dan bedoel ik de RvC en de directie, de laatste periode zijn omgegaan met de voetbaltechnische en zakelijke belangen van Ajax. Om die reden heeft hij de keuze gemaakt om te stoppen. Dat betreuren wij, maar wij respecteren zijn beslissing. Mede namens de overige RvC-leden wil ik hem bedanken voor zijn bijdrage gedurende de afgelopen jaren. Gelukkig blijft hij actief betrokken bij de club, onder meer vanwege zijn rol als voorzitter van Lucky Ajax. Voor de vrijgekomen positie binnen de RvC is het ons doel om zo snel mogelijk een nieuwe kandidaat voor te dragen’

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

46 reacties

 1. Ajaciedje14

  En dat is nummer 1!! Heb gehoord dat ie weg gaat omdat Bergkamp m van de duikplank afduwde toen ze in het geld aan het zwemmen waren.

  1. theomar

   Er zullen er nog veel gaan volgen lijkt me. Dit kan niet ongestraft doorgaan. Wat baal ik hiervan zeg. Ik ben er echt ziek van.

 2. Bert62

  Kan me goed voorstellen dat hij opstapt. Wel jammer, hoop dat men snel tot inkeer komt en mijnheer Bergkamp er als eerste uitflikkert

  1. Cees1966

   Inderdaad bert62, bergkamp weg en dat zorgt voor heel veel rust. Voor de huidige mensen en vorr diegene die nog willen komen.

 3. Indojood

  Cruijff: “Een andere commissaris, Theo van Duivenbode, zagen we als een van ons. Helaas is hij, toen het erop aankwam, achter een boom gaan staan. Juist hij had de sleutelfiguur moeten zijn.”

   1. HURBIE

    Heel verstandig besluit van hem
    Maar de rest van die huichelaars blijft zitten helaas
    Stoppen met die BEURS
    Laat het weer een echte voetbalclub worden AUB

  1. Ab is fan van Johan en Jonk

   Klopt, ook hij viel uiteindelijk hard tegen. Niet durven uitspreken op het goede moment.

  2. De Nees

   Op AT5 had je zo’n 5 jaar terug en Ajax programma waar v Duivenbode vaak aanschoof. Terwijl het met Ajax op veel zaken slecht ging wist Theo daar altijd een sussende draai aan te geven. Zelden had hij kritiek op de zittende directie en technische zaken. Volledige struisvogelpolitiek met deze man, ergerde me mateloos aan zijn sussende preken terwijl op het veld van alles mis ging. Cruijff’s opmerking van hierboven verbaasde me destijds helemaal niet, dit is Theo ten voeten uit.

  3. BobbyHaarms

   En daarom was hij juist “1 van hunnie”. Jammer, want was wel de enige die nog iets van voetbalverstand had, maar uiteindelijk bleken ze het dus allemaal stuk voor stuk achter hun ellebogen te hebben. Hoe triest is het dat ze Johan allemaal als een baksteen hebben laten vallen?? Gewoon echt walgelijk! Hij gaf hun zijn vertrouwen of vergaf ze wellicht zelfs voor eerdere fouten (denk daarbij bv. aan Henrichs), maar van alle mooie ideeën is dus geen ene moer terecht gekomen. Wat ooit ons Ajax was is een smerig wespennest vol huichelaars en vriendjespolitiek, waar het voetbal en de club voor de heren allang niet meer op de eerste plaats staan. En dit komt ook niet meer goed vrees ik, tenzij er een nieuwe zeg maar definitieve revolutie komt waar echt alle anti-Cruijff koppen gaan rollen. Wat zou dat opruimen..

   1. De Nees

    Dat gaat pas als Ajax van de beurs afgaat Bobby. Stel dat alles meezit en alle rotkoppen gaan er nu uit, dan is dit toch maar tijdelijk want een NV constructie is doorvoed met vele lagen die types Henrichs en types Sar en wat niet meer aan huichelaars aantrekt en dan ben je weer bij af. Nee ik zie geen andere oplossing dan terug naar een vereniging.

   2. Litmanen

    Ik snap het probleem niet. Iedereen brandt Van Duivenbode af. Maar hij is al weg. En hij ging omdat hij zich niet kan vinden in het beleid van het TH. Dus we zijn het hier allemaal eens met Van Duivenbode………

    1. Remco425

     Omdat ook Van Duivenbode niet deugde. Er zijn niet maar 2 soorten beleid: voor en tegen Cruijff. Er zijn meerdere soorten beleid mogelijk. En zowel die van het zittende bestuur als die Van Duivenbode voor ogen had zijn slecht.

  4. Remco425

   Was precies dat wat ik ook had willen schrijven Indo. Theo was een judas, hij stak bij Cruijff een mes in zn rug nadat hij met Johan’s steun in de RvC terecht was gekomen.

 4. AFCA my World

  De enige die er nog verstand van heeft is weg, waarom moeten de goede sneuvelen? En blijft het vuilnis ? ⚽️

 5. -buitenkantje rechts-

  Ben benieuwd waarom hij nu weg is gegaan. Deze algemene termen zeggen niks.. Zal wel door Freek naar buiten worden gebracht op een tijdstip dat Ajax dit met minst kan gebruiken..

 6. Bigboss

  Goed zo een schaap over de dam nu de rest nog met je mooie woorden. Rot op man dus goed voorbeeld doet volgen next next next hele neiuwe rvc

    1. -buitenkantje rechts-

     Zie meer in een herschikking van bevoegdheden (Bergkamp) met vervanging van vd Sar. Hierdoor een frisse wind door het TH. Een trainer met voldoende statuur (Laudrup), Keizer assistent en Spijkerman exit.
     Dit is vrij eenvoudig realiseerbaar en zorgt er niet voor dat je een bom onder Ajax legt. Een doort beperkte reorganisatie zonder Ajax helemaal af te breken..
     “Een zijden revolutie” 😆

     1. Remco425

      Ieder heeft zijn eigen taken. Die van Bergkamp is in principe prima, het stroomlijnen van de doorstroming vanuit jeugd naar het 1e. En zo hebben de anderen ook allemaal hun eigen taak. Die van Overmars is het aan- en verkoopbeleid en de scouting. Prima. Het probleem is alleen dat er voor ieder besluit gestemd wordt. Waarom heeft iedereen gescheiden taken? Omdat ze volgens Cruijff op dat gebied de beste keuze waren. Dan moeten anderen, waarvan zij bij een bepaalde beslissing minder verstand hebben dan degene wiens taak het is, er niet over mee willen beslissen. Dán gaat het fout. Het heeft alles te maken met vertrouwen in elkaar hebben dat diegene van iets het meeste verstand heeft en dus de juiste beslissing maakt. Dan hoef je dus ook niet zo vaak te vergaderen, kan er (sneller) actie ondernomen worden en had Jonk ook niet hoeven te vertrekken. DIT is het grote probleem bij Ajax en de reden dat Cruijff zich terug trok. Had Overmars alle zeggenschap over zijn eigen taken gehad, was Bosz mogelijk gebleven, want Marc wilde hem grotendeels zijn zin geven, en zo niet, hadden we een ervaren trainer als Laudrup als coach gehad. Dan waren er ook bepaalde spelers die nu werden tegengehouden wél gehaald, hadden we de selectie wél zo goed als rond voor de start van de competitie.

 7. Bigboss

  Goed zo een schaap over de dam nu de rest nog met je mooie woorden. Rot op man dus goed voorbeeld doet volgen next next next hele neiuwe rvc dikke doei

 8. Valentino

  Jammet dat de verkeerde als eerste opstapt. De enige die nog denkt in het belang van het voetbal en niet aan de hoogte van de bankrekening.

 9. fjonkman

  Nou, de knuppel is in het hoenderhok gesmeten nu. Welk hoofd gaat als volgende rollen? Van mij mag Overmars best blijven. Hoorde vandaag weer vanuit betrouwbare bron dat zijn handen vooral gebonden zijn door de rvc. Daar zit de crux momenteel. De RVC heeft veel te veel invloed op het beleid. Maar ook Bergkamp’s invloed is veel te groot. Hij hoort die grote invloed niet te hebben, maar heeft die toch. Keizer is niet de trainer die Ajax nodig heeft. Te weinig evaring en mist uitstraling. Hij maakt beginnersfouten en Ajax is daar nu slachtoffer van.

  1. Remco425

   Overmars krijgt altijd van iedereen alle shit over zich heen, maar hij wordt niet alleen tegengehouden door de RvC, maar ook door Bergkamp en Van der Sar. Het verbaast me dat hij nog niet net als Jonk heeft gedacht, “Ik heb er genoeg van, bekijk het allemaal maar, ik mag toch niks. Ik ga lekker naar Arsenal waar ik vrijer ben en veel meer kan verdienen.” Dit toont voor mij aan dat Overmars echt een clubman is en het beste voor heeft met de club. Al die opmerkingen van Marc Netto, zijn bonussen en dat hij z’n geld aan het tellen is of dat hij als een Dagobert in het geld aan het zwemmen is, is zwaar onterecht en wordt door iedereen geroepen die of totaal geen idee hebben, dan moeten ze zich eerst maar eens in de materie verdiepen voordat ze gaan schreeuwen, of een gigantisch bord voor hun kop hebben.

 10. -buitenkantje rechts-

  Begrijp de roep om koppen rollen, beerput open en bezem erdoor wel, maar we willen toch wel dat onze club blijft bestaan? Als nu RvC.. het TH en de trainerstaf opstapt wordt er een bom onder Ajax gelegd. De vraag is ook maar welke personen er voor in de plaats komen. Denk dat je met een paar simpele ingrepen al veel kunt bereiken..

  1. Remco425

   Ajax moet eerst van de beurs af, dan ben je automatisch L verlost van de RvC, die hebben de club nog nooit iets goeds gebracht. En als Bergkamp en Van der Sar vertrekken kan je Jonk misschien weer terughalen. Jordi Cruijff in de rol van Bergkamp en een nieuwe ervaren algemeen directeur zoals hoe heet die ook alweer, die Van der Sar moest inwerken.

 11. Brokamp

  Sorry om te zeggen hoe goed hij op het veld ook was maar ik heb totaal geen vertrouwen in Bergkamp. Heeft een dubbelrol en kan gewoon zijn gang gaan. Een wolf in schaapskleren. Overmars krijgt vaak de zwarte piet toegespeeld maar zit gevangen tussen het duo Bergkamp-vd Sar. Ik hou niet zo van die types, ze lijken verlegen maar hebben het achter de ellebogen. Dus Bergkamp stap op en neem lulletje rozewater vd Sar aub mee.

 12. KBouter

  Ik heb er verder niets over gelezen, ik weet alleen dat hij zich niet kan vinden hoe de RvC en de directie met technische zaken (teansferbeleid) omgaat.

  Wat wil dat zeggen, vind hij dat de directie Ajax een vrijbrief móet geven om meer en betere spelers te halen, of is hij juist tegen al deze aankopen?

 13. Iedereen heeft een mening

  Voor mij is niet duidelijk WAAROM hij opstapt. Wilde hij meer/minder spelers halen of meer/minder aan transfersommen /salarissen betalen, wel/geen wijzigingen in directie/TH, nog meer/minder eigen jeugd doorstromen etc. Vertrek is niet vaag maar de juiste reden wel. 🤔🤔🤔🤔🤔

 14. Jimmy1971

  Hoelang laten ze Bergkamp nog alles binnen Ajax kapot maken voordat hij eruit geflikkerd wordt ?!
  Jonk op de plek van (exit) Bergkamp en van de Sar vervangen door Kinsbergen , en we kunnen weer bouwen aan een attraktief Ajax !!

   1. Jimmy1971

    Zie het nu Remco , lees niet alles , af en toe is het namelijk net GTST hier ..
    Blij dat er meer mensen met verstand zijn !

    1. Remco425

     Was andersom, jij had het eerder geschreven, maar ik was nog niet zo ver gekomen met lezen haha

Reageren is niet mogelijk.