There are no ads, please add some


Van de Beek voor het eerst in selectie Oranje; Ook De Ligt en Veltman opgeroepen

Donny van de Beek is voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal. Bondscoach Dick Advocaat nam hem op in zijn selectie voor de WK-kwalificatieduels tegen Frankrijk en Bulgarije. Naast Van de Beek zijn ook Matthijs de Ligt en Joel Veltman geselecteerd.

Volledige selectie Nederlands elftal:
Doel: Jasper Cillessen (Barcelona), Maarten Stekelenburg (Everton), Jeroen Zoet (PSV).
Verdediging: Nathan Aké (Bournemouth), Daley Blind (Manchester United), Wesley Hoedt (Southampton), Matthijs de Ligt (Ajax), Karim Rekik (Hertha BSC), Kenny Tete (Olympique Lyon), Joël Veltman (Ajax), Stefan de Vrij (Lazio Roma).
Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Marco van Ginkel (PSV), Tonny Vilhena (Feyenoord), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Wesley Sneijder (Nice), Kevin Strootman (AS Roma) en Georginio Wijnaldum (Liverpool).
Aanval: Memphis Depay (Olympique Lyon), Bas Dost (Sporting Lissabon), Vincent Janssen (Tottenham Hotspur), Robin van Persie (Fenerbahçe), Quincy Promes (Spartak Moskou), Arjen Robben (Bayern München).


Gerelateerde posts

41 reacties

 1. johnie stalker

  Hallo meneer Avocaat. Als ik een oranje shirtje aantrek, zal ik dan Veltman komen vervangen? Ok bedankt!

  1. Bakkie

   Het zou een mooi statement zijn van Advocaat om Veltman niet meer op te roepen. Misschien wordt het de technische staf van Ajax dan eindelijk duidelijk dat HEEL NEDERLAND (behalve “Litmanen”) hem een matige speler vindt.

   1. HURBIE

    Maar ja Bosz had die plek bedacht voor hem
    Maar die heeft teveel ego gehad om dit terug te draaien en TÊTE daarweer neer tezetten
    En Keizer maakt al de zelfde fout tot nu toe

   2. Prinsengracht

    Bakkie, Advocaat en Gullit nemen hem juist wel op in de selectie. Is dat ook een statement?

 2. TikkieTakkie

  Dat vd Beek is opgeroepen is niks onverwachts, die jongen is op dit moment gewoon de beste middenvelder die we hebben aan het spel te zien, altijd goed er tussen en mooi het spel verdelen. De Ligt is ook geen verassing terwijl hij wel wat foutjes maakt, hij heeft daar in tegen wel steeds te maken gehad met de goals die Ajax tegen krijgt. Veltman zat al in Oranje voor een langer tijdje en hoort er ook bij terwijl ik hem nu toch wel een van de minderen begin te vinden bij Ajax in tegenstelling tot vorig jaar.

 3. Ab is fan van Johan en Jonk

  Ik zou als speler even passen en zeggen: rust is nu hard nodig. We moeten met de club alles op een rijtje krijgen, dus bedankt maar nu even niet. Sowieso weer een veel te vroege uitverkiezing voor de Ligt en laat vd Beek nu eerst maar constant in de basis gaan presteren. Die Advocaat is ook een hopeloos geval met zijn uitnodigingen.

  1. FrankiC

   Passen?? Lijkt mij niet AB!!
   Zeker nu ze geen druk doordeweeks programma zullen hebben dit jaar. Goeie resultaten halen is de beste remedie tegen vormdip, die de bondscoach vanwege de uitnodiging niet onderkent.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Gebeurt niet vaak, maar ik ben het wel eens met Ab. Het is eigenlijk van de gekke dat deze twee jonkies, hoe talentvol ook, het Nederlands elftal moeten gaan trekken. Matthijs, en in mindere mate Donny, moeten meer in de luwte volwassen worden. We dumpen de oude garde en vinden geen ervaren opvolgers of vinden ze niet goed genoeg en gooien de jonkies dan maar voor de leeuwen. Hetzelfde probleem bij Ajax. En dan met zijn allen klagen als het mis gaat. Helaas.

    1. Ab is fan van Johan en Jonk

     Vooral na zo’n Europees echec moeten ze even terugtreden. Stel ze spelen tegen Frankrijk en het loopt voor geen meter (wat de verwachting is met dit Ned. elftal) dan breekt dat alleen maar vertrouwen af. Nu is niet het juiste moment, maak gebruik van de rust periode en krijg jezelf terug op de rails.

  2. De Nees

   Precies Hoeda. Door dwangmatig te verjongen en oude garde bij het grofvuil zetten liepen we al EK mis en nu wsl ook het WK. Typisch gedrag hier in NL, elders zie je dat ze gewoon hun sterkste spelers oproepen. @AB goed punt. Jonkies van Ajax niet te snel international maken. Zijn amper klaar voor Ajax en dan ook nog laten rommelen in Oranje. V Beek viel gister wel hard door de mand, nog lang niet klaar, door en paar doelpunten van hem lijkt het een superster als ik hier wat volgers mag geloven. Ajax moet juist uitnodigingen weigeren en de jonkies in bescherming nemen, maar ja een international status verhoogt de transferprijs aanzienlijk he, motto geld verdienen staat bovenaan.

  3. Widi

   Je kunt van zulke jonge spelers niet verwachten dat ze passen voor Oranje. Maar het was inderdaad veel beter geweest als Advocaat geen Ajacieden had geselecteerd. We kunnen nog wel hopen dat Veltman de wedstrijd van zijn leven speelt en daarmee een transfer verdient die Ajax miljoenen oplevert. Brengen we zijn handtasje wel na.

 4. JohnDoe77

  Je begint zo langzamerhand te denken dat er geen enkele Nederlander is die sterker is als RB dan Veltman… dat zal toch niet?!

 5. ajaxhoger

  Hebben geen een van alle recht op een plaats bij het nederlands voetbal .
  Te gek voor woorden weer , ook het nederlands elftal word steeds slechter .

 6. -buitenkantje rechts-

  De Ligt hoe sympathiek en talentvol ook is betrokken bij bijna iedere tegengoal de laatste wedstrijden.. Veltman idem.. speelt de laatste wedstrijden zwaar onvoldoende. Hoorde gsiteravond iemand zeggen dat hij lijdt onder het aanvoerderschap. Zit best wat in..sinds hij aanvoerder is speelt hij dramatisch. Teveel druk op zijn schouders?

  1. Bakkie

   Dat is een hele domme zet geweest, Veltman aanvoerder maken. Los van dat hij er geen type voor is, kun je hem nu ook bijna niet passeren voor de basiself.

   1. -buitenkantje rechts-

    Als er een aanleiding is om de boel om te gooien is het nu! Zou ik als trainer ook doen.. Echt.. de rotte appels moeten eruit..

  1. Ab is fan van Johan en Jonk

   Volgens mij was hij zwemmend. Duurt ff met al die fjorden. Een verkeerd fjord nemen en je bent zo een dag langer bezig.

  2. De Nees

   Eug is druk bezig een opstel te schrijven om alles zodanig een draai te geven dat TH er onschuldig uitkomt.

   1. Ab is fan van Johan en Jonk

    Dat wordt dan een stuk wat de app niet aan kan. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

    1. Ab is fan van Johan en Jonk

     Als we mazzel hebben schrijft hij het in het Noors. Maar laatste berichten zijn dat hij bij Bergen gesignaleerd is op een ijsschots in gezelschap van drie “stamgasten” pinquins.

     1. Widi

      Lol maken ten koste van een mede supporter die de moeite heeft genomen om 10 uur heen en tien uur terug te reizen om de uitschakeling mee te maken. Niet zo gek dat hij stil blijft. En natuurlijk gaat hij geen stuk schrijven. Want mensen die vinden dat het TH goed werk levert, hebben op dat punt even geen recht van spreken.

     2. Ab is fan van Johan en Jonk

      Tering wat ben jij een treurwilg geworden zeg. Trouwens vergeet dat “even” in je zin.

   2. De Nees

    Gaat niet om supporter zijn Widi. Ik spreek voor mezelf, maar zaken die ik al jaren als krom zie wordt door Eug recht gepraat. Ik kijk naar resultaten van TH, hij vooral naar beweegredenen, dat geeft al een flink meningsverschil. Verder waardeer ik hem als supporter, dat staat er los van.😉

 7. Rensenbrink

  Let maar op. Bij een 1-0 voorsprong en nog 10 minuten te spelen wisselt Advocaat en brengt Veltman. Eindstand 1-2 voor Frankrijk.

 8. jojo123

  Hopelijk komt Veltman niet in ’t veld (zul je zien dat ie een doelpunt maakt). Veltman lijkt me een beperkte speler, heeft alleen een Ajax-opleiding gehad en is jammer genoeg ook aanvoerder van Ajax.

 9. AFCA my World

  Beloning voor wat ? Straftraining zouden ze moeten krijgen,zweep moet erover heen ! ⚽️

 10. Slingertje.

  Belachelijk dat Advocaat verdedigers van Ajax oproept want daar win je de oorlog niet mee dat hebben we donderdag wel weer gezien.
  Kansloze missie voor Oranje tegen Frankrijk.
  Verwacht een 4-0 pakslaag.

Reageren is niet mogelijk.