There are no ads, please add some


Schöne: ‘Harde woorden gevallen in kleedkamer’

Lasse Schöne vond het laatste kwartier van Ajax tegen Rosenborg Ajax-onwaardig, zo laat hij weten tegenover De Telegraaf. “Slecht, ondermaats, Ajax-onwaardig. Afgelopen seizoen stonden we in de finale en nu niet eens in de groepsfase. Dat is niet te begrijpen”, aldus de Deense middenvelder, die Ajax in de tweede helft op een 1-2 voorsprong zette, maar de Noren in de slotfase alsnog tot 3-2 zag komen.

“Ajax hoort in Europa te spelen. We zijn boos en teleurgesteld. Het was vooral heel stil in de kleedkamer, maar er vielen natuurlijk ook harde woorden. Een aantal jongens moest hun boosheid eruit schreeuwen. Dat is alleen maar goed. Morgen moeten we hier goed over gaan napraten.


Gerelateerde posts

84 reacties

 1. Charka53

  Er zouden beter harde worden op het veld kunnen vallen , als je vrij staat om te scoren en je krijgt geen bal dan heb je een reden om eens lekker iemand verrot te schelden en misschien zou het dan helpen .

  1. AjaxKat

   Juist Charka! Ik blijf t maar herhalen: het gemis van Klaassen op het middenveld. In KJH kun je op het veld een dergelijke leider hebben dus waarom juist hij gisteren niet in de basis begon, is me echt een raadsel. Na de 1-0 had ie meteen al moeten komen.

   Ja en die harde woorden waar Schöne het over heeft… als ze niet aankomen dan heb je er ook geen bal aan.

   1. De Nees

    Maar ook met Klaassen was het lang niet altijd goed, uitwedstrijden waar ook met hem erg zwak.

 2. Indojood

  Nou Lasse, vertel Keizer vandaag dat ie aardig wat wedstrijden heeft weggegeven met zijn tactische blunders.

  1. Jari10

   Deze slechte reeks heeft te maken met de huidige spelopvatting. Onder Bosz hadden we een inschuivende back op het middenveld en daardoor werd er met name door Klaassen direct druk naar voren gezet. Nu weer punt naar achter waarbij Schone tussen de 5 en 10 meter voor het centrum staat. De afstanden worden daardoor veel te groot en de spits geisoleerd en Zijech en vd Beek verzuipen erin. Dit is 1 op 1 het systeem van de Boer ofwel het TH. Bosz raakte hierover in conflict met het TH en van der Sar liet het erbij. Keizer zit er las verlengstuk van het TH. Overmars heeft veel kritiek gekregen maar durfde wel met Bosz mee te gaan. Hij krijgt dus alsnog gelijk en ik schat in dat hij vertrekt want dit wordt intern een slangenkuil de komende tijd.

   1. Indojood

    Oneens.

    FdB zette op een gegeven moment Klaassen op 10 waardoor de andere twee middenvelders onder druk kwamen. Hiervoor kreeg hij veel kritiek van Johan. En terecht.

    Cruijff speelt altijd met een 6, bij balverlies sta je dan niet meteen 1 tegen 1, bij balbezit heb je het overzicht op het spel voor je. Cruijff speelde alleen met een 10 in 3-4-3. Met Ajax deed hij dat Wouters op 6 en Bosman op 10. Bij Barça was dat met Guardiola op 6 en Bakero op 10, eigenlijk was dit 3-1-2-1-3. Cruijff’s 4-3-3 is altijd met een 6, vitale positie. Backs waren altijd ondersteunend in de aanval en nooit opbouwend.

    Kijk maar eens naar de opstelling tegen Lokomotiv Leipzig in 1987. Silooy op RB, Boeve op LB, Rijkaard en Verlaat centraal. Op 6 Wouters met Winter en Mühren erbij, voorin Van ’t Schip, Van Basten en Witschge.

    Bij Barça had je Ferrer en Sergio als back met Koeman ertussen, deze backs bouwde ook nooit op maar hij gingen mee in de aanval. Guardiola op 6 was de spil waar het om draaide met verder Laudrup, Eusebio en Bakero dus op 10, voorin Stoichkov, Romario en Begiristain.

    Dit is zoals Cruijff zijn teams liet spelen. Natuurlijk deed hij wel eens foefje, in de CL finale tegen Samp speelde hij doodleuk 3-5-2, maar altijd was daar de nummer 6.

   2. Indojood

    Keizer maakte gisteren dezelfde fout als FdB, hij zette Ziyech op 10 en liet Schöne en Veltman aan hun lot over. Te lange afstanden tussen voor en achter en een onderbezet middenveld. Keizer had De Jong voor Dolberg moeten inbrengen en Schöne naar 6 moeten dirigeren. Zo had je weer in je normale 4-3-3 gaan staan na de goed uitgepakte gok met 4-2-4 en had je de aanvallen van Rosenborg beter kunnen pareren. Cruijff zei niet voor niets altijd dat ie veel defensiever dacht dan de meesten dachten. Ook bij Bosz ging het lopen toen ie de nr. 6 weer ging gebruiken met Schöne tegen Willem II. Vreemd van Bosz dat ie na PAOK thuis waarin Riedewald het aardig deed op die positie er vanaf stapte en zoals FdB ging spelen met Gudelj en Bazoer en Klaassen op 10. We weten allemaal het resultaat tegen Roda, Rostov en Willem II competitie. Daarom had ik toen twijfels over Bosz in het begin. Als je Cruijffiaans wilt spelen dan stel je als eerste de nr. 6 op.

   3. De Nees

    Hier snappen de Bergkamps en Sar en nog een stel nep Cruijff volgers bij Ajax niets van Indo. Voor de buhne roepen ze dat het Cruijff volgers zijn meer is het niet. Als zulke speelwijzes bekend zijn, en dit was 1 voorbeeld, dan moet je je spelers materiaal daarop afstemmen, een FdB schop onder z’n reet geven met z’n breedte voetbal, Bosz steunen in zijn visie en nog 20 andere voorbeelden. Wat ik eerder zei, goede voetballers geweest die gasten maar verder hebben ze geen feeling met technisch leiden van een club.

  2. Litmanen

   Ik denk zeker dat dit ter sprake komt. Op het moment van de 1-2 had Keizer heel bewust moeten communiceren: doorgaan voor de 1-3!
   Als er in het veld geen geboren leider staat, grijp dan als trainer in en ga tekeer. In plaats daarvan twijfelde het elftal, zeker na de misser van Cerny en besloot Keizer voor Zeefuik te kiezen. Met die keus haalde hij ook Veltman uit de verdediging.
   Een rare beslissing want Veltman had al de grootste moeite op rechtachter. Dan breng je niet een jongen die nog nooit op niveau heeft gespeeld.
   Verder had Veltman geen zin want de Noren speelden de lange bal. Ziyech en Schone stonden elke keer omhoog te kijken omdat de ballen over ze heen vlogen. Dan heeft een derde man geen zin.

   Ach, iedereen is het over de blunder van Keizer eens. En als hij dat niet zelf gaat inzien, dan hebben we echt de verkeerde trainer.

 3. Overdwars

  Met alle respect maar er staat toch ook gewoon een trekpop voor de groep. Vroeger had je ontzag voor de trainer want hij had het allemaal al eens meegemaakt. Denk je nou echt dat er ook maar 1 speler opkijkt tegen Marceltje Keizer?

  1. PvL020

   Ben het welmet je eens. Deze jongens hebben de finale gespeeld en vervolgens staat er een trainer voor de groep die dt niet heeft gedaan, dan moet je van aardige huize komen wil je die jongens aan kunnen en dat kan hij dus niet

  2. De Nees

   Keizer laat zich ook gebruiken als een trekpop Hoeda. Hij wist verrekte goed op welke gronden hij is aangesteld en dat is zeer zeker niet op zijn ervaring. Als je bewust dat risico bent aangegaan plus voor een vorstelijk salaris dan word je ook hard beoordeeld. If you can’t stand the heat, get out of the kitchen.

 4. Basisspeler

  Je moet niet naar se spelers kijken in eerste instantie. Er lopen teveel dubbeltjes rond waarvan je nu eenmaal geen kwartje kan maken.
  Ze hadden moeten schreeuwen naar Sar:”kappen met die shit”! En naar ‘vliegangst’ Bergkamp die een beleidsmatig onbenul is. En naar ‘verkoper’ Overmars die voor het grootste deel verantwoordelijk is voor deze middelmaat op het veld.

  Heb al een tijd geleden gezegd dat je oud-spelers geen bedrijf moet laten runnen! Overlaten aan professionals. Gebruik deze oud-spelers als uithangbord of als trainer van talentjes. Meer niet! De capaciteiten hebben ze niet!

  Ook Keizer fie door dit trio is benoemd faalt herhaaldelijk! Geen wonder! Jeugdtrainer is wat anders dan bij Ajax1!

  Oplossing?

  Operatie bezemsteel! En dan bedoel ik niet alleen Sar. De bezem moet er door. Positie Bergkamp als eerste. Daarna positie Overmars ennals laatste Sar. Vervolgens een nieuwe trainer waarbij Keizer best als assistent kan functioneren. Winter en Spijkerman exit.
  Dan operatie bezem door de selectie. Hier en daar je verlies nemen en aanvullen met ècht toegevoegde waarden. Lees ervaring!

  Zonder operatie bezemsteel blijft de wond etteren. Daar jan geen pleister tegenop.

  1. ritchy

   je moet eerst beginnen bij de rvc die bepalen voor 90% van wat er gebeurt binnen Ajax dus ook op spelersgebied daarna van der sar daarna bergkamp en dan pas Overmars

  2. Indojood

   Deze drie niet maar oud-spelers kunnen dat wel degelijk. Ik vertrouw het wel aan een Molenaar en Ling toe om de boel te runnen.

   1. Indojood

    Bij Bayern doen ze het wel goed dus het is geen gegeven dat oud-spelers geen club kunnen runnen. Bij Ajax zijn ze echter stronteigenwijs en zijn ze een paar jaar geleden van Johan’s plan afgestapt.

    1. Widi

     Indojood, alles draait om de kwaliteit van mensen. De reden dat Bayern zo goed gaat is het feit dat de beleidsbepalers toppers zijn. En toevallig ook ex spelers. Dat is veel belangrijker dan welk plan dan ook. Bij Ajax is het minder succesvol omdat de uitverkorenen minder kwaliteit lijken te hebben. Sar lijkt te zijn gekozen op grond van zijn studie aan de JC University. Bergkamp omdat hij een topvoetballer met een vwo diploma was. Overmars omdat hij zich al bewezen had. Geen verwijten, want wie hadden anders gekozen moeten worden? Welke ex-voetballers konden dit wel? Alleen de namen van Ling en Molenaar komen voorbij. Molenaar gaat het nooit doen. En over Ling heb ik genoeg gezegd. Naar mijn mening zijn er twee opties. Met de huidige mensen verder. Ze zullen beter worden door ervaring. Of een totaal andere koers varen met mensen van buiten de club. Heeft geen zin om dan uitsluitend oud spelers te benoemen. Als je die kant uit gaat, kun je beter uitgaan van bewezen competenties. Ik ken die mensen overigens niet. Heb er ook nog niet over nagedacht.

    2. Charka53

     Niet gek toch Indojood als een Duitser zijn mond open trek komt er tenminste geluid uit endat komt ook wel aan.

    3. De Nees

     Zolang Ajax een NV is gaat benoeming en vervanging langs vele lagen. Door partijpolitiek kan toch ongewenste personen blijven zitten, daarom is het bij Ajax altijd een slangenkuil en ondoorzichtig wie achter de schermen welke spelletjes spelen. Een van de grootste redenen om van die beurs af te gaan, bij een vereniging zijn de lijnen veel korter en doorzichtiger. Tuurlijk hou je daar ook machtsspelletjes e.d maar dat is toch van een lagere moeilijkheidsgraad dan bij een NV.

   2. -buitenkantje rechts-

    Molenaar is jurist.. en Ling vind ik onbekwaam. Denk eerder aan een Jordi die Sar zou kunnen vervangen. Heeft inmiddels al ervaring opgedaan in diverse bestuurlijke functies. Overmars mag wat mij betreft blijven. Die kan je zo niet vervangen. Heeft een uitgevreid netwerk. Moet alleen geëvalueerd worden. Hij moet eerder zijn zaakjes geregeld hebben. Positie Bergkamp moet goed bekeken worden. Al eerder genoemde tripplefunctie binnen de organisatie werkt niet. Of je bent assistent.. Of je bent onderdeel TH.. Of je bent ‘cultuurbewaker’ .
    Zou Bergkamp met zijn netwerk het liefst gebruiken om Overmars te assisteren in het aankoop-verkoopbeleid. Verder niks. Alleen gebruik maken van de naam en zijn netwerk. Functie ‘cultuurbewaker’ opheffen. Keizer als assistent met Laudrup als hoofdcoach.

    1. Widi

     Wat heeft Jordi dan al bewezen? Hij is de zoon van Johan en hij was zelf een vrij goede voetballer. Maar daarna heeft hij niet eens in B-landen gewerkt. En hij lijkt ook geen keus te hebben gemaakt in wat hij wil/kan. Nu is hij weer trainer. Uit nostalgische en emotionele overwegingen is het begrijpelijk dat je hem noemt. Maar rationeel niet.

     1. -buitenkantje rechts-

      Jordi is vanaf 2010 technisch directeur geweest bij Maccabi.. Als speler bij Barcelona en MU in de keuken gekeken. Heeft de naam Cruijff die wereldwijd deuren opent.. Heeft de visie van Johan letterlijk met de paplepel binnen gekregen. Meer credentials dan Sar kon overleggen toen hij begon.

     2. Widi

      Ja BR. Tel Aviv. En daar geen wonderen verricht. Net als op Malta. Of was het Cyprus? Is dat dan de man waarvoor we alles overhoop moeten gooien? Ik heb daar serieuze twijfels bij.

     3. -buitenkantje rechts-

      In mijn verhaal lees je dus niet dat je alles overhoop moet gooien.. Sar vervangen.. Overmars/Bergkamp voor de netwerken en aan-verkopen. Bovendien een trainer van statuur aanstellen. Laudrup vind ik een geschikte kandidaat en was al in de picture bij Overmars.
      Gewoon een realistisch verhaal lijkt me.. RvC wordt door sommigen ook als het kwade genius aangewezen. Overmars zelf heeft aangegeven dat de RvC hem tot bedragen van €15milj nauwelijks een strobreed in de weg legt. Scharnierpunt Bergkamp uit elkaar halen.. Daar ligt de crux..

     4. Widi

      Sar is een team met Overmars en Bergkamp. Ik ga er van uit dat als je er 1 wil vervangen, de anderen dan ook opstappen. Ik kom wellicht wat hard over, maar dat is mijn reactie op de mensen die zomaar vinden dat er helemaal niets deugt. Indojood en AB zijn consequent. En al lang. Maar de meeste anderen die nu de boel in brand willen steken, had je helemaal niet gehoord als het gisteren 1-4 was geworden.

     5. -buitenkantje rechts-

      Misschien gezond om dat team eens uit elkaar te halen. Als de andere twee ervoor kiezen op te stappen, dan moet er naar vervanging worden gezocht. Sowieso de “tripplefunctie” van Bergkamp er uit.
      Vervanging kan je vervolgens zoeken in oud spelers, maar ook bij andere clubs die het klappen van de zweep kennen.

     6. De Nees

      @Widi…Na 6 jaar mag je wel een keer stellen dat dit team het niet heeft. Hoeveel krediet moeten je hun nog meer gunnen? Dan geef ik Overmars nog wel meer krediet, maar Sar en DB zeker niet. En er zijn echt wel meer hier dan Indo en Ab die consequent zijn over hun mening over de Ajax leiding. Beetje veer in de kont opmerking van je. Maar tav vernieuwing, eerlijk gezegd zie ik liever Ling, Molenaar en zeker Jordi nog niet komen. Zou het graag willen maar puur omdat het nog een linke slangenkuil is binnen Ajax en dan krijg je weer 2 keiharde kampen tegenover elkaar, dan zie ik Ajax zomaar naar de knoppen gaan. Pas als het ooit weer een vereniging wordt heb ik hoop op de komst van deze 3 personen.

   3. Widi

    En weer begin je over Ling Indojood. Ik kan niet verlangen dat je mij op mijn woord gelooft, maar als je wist wat ik weet, zou je de naam van Ling nooit meer in verband brengen met Ajax. Kennelijk is zijn gepruts met dat rapport ook niet genoeg om hem verder te vergeten. Misschien heeft Johan zich vergist met het huidige TH. Met Ling heeft hij zich zeker vergist. 100%. Molenaar zal echt niet met Ling gaan werken. Molenaar heeft de boot ook altijd afgehouden. Tegelijkertijd een groot probleem. We hebben niet genoeg geloof in de huidige leiding, maar er is ook niemand die met kandidaten komt die op zijn minst capabel lijken.

    1. Indojood

     Ja, Widi, jij weet het allemaal zo goed. Clubje mensen met realistische kijk op zaken die vinden dat er goed werk wordt geleverd door TH/ directie.

     1. Widi

      Nee Indojood. Ik weet het niet allemaal zo goed. Juist daarom kies ik er niet voor om alles wat we nu hebben af te kraken en weg te sturen. Omdat ik nog niet weet wie het beter gaan doen.

    2. Indojood

     Ik heb tot op heden nog nooit een officieel weerwoord gehoord van Ajax t.o.v. zowel Ling als Jonk n.a.v. hun tekst en rapport in 2015. Als beide heren zo slecht waren, dan had Ajax het zichzelf makkelijk kunnen maken door met onderbouwde stukken haar punt te maken. Niets van dat alles. Jonk is gewieberd omdat ie vergaderingen niet bijwoonde en Ling was net klaar met deel 1 van zijn rapport (RvC was enthousiast) maar verdween daarna om onduidelijke redenen.

     1. Widi

      Niet reageren is vaak beter. En chique. Ling heeft geen rapport geschreven. Kan hij niet. Steek ik mijn ✋🏼 voor in het vuur. Ik heb dat stuk van voor tot achter gelezen. En diverse mensen bij Ajax, waaronder Bergkamp, hebben wel degelijk verteld over de onzirgvuldige handelwijze van Ling. Over Jonk heb ik het niet. Daar was sprake van een verschil van inzicht waarbij beide partijen water bij de wijn hadden moeten doen. Ik bedoel: gewoon gebruik blijven maken van Jonk en de zijnen, maar de uitwassen eruit halen. Niet met 8 man naar een jeugdwedstrijd bijvoorbeeld dus. Niet overdrijven.

     2. De Nees

      Zoals jij het brengt Widi lijkt Ling een zware crimineel. Noem man en paard of zeg anders niets want zo weten we nog niks. Als het op beleidszaken gaat dan moet hij wel heel erge dingen gedaan hebben om hem persona non grata te maken. Heeft hij louche zaakjes gedaan? Of harde eikel geweest en mensen heeft laten vallen? I.e.g geen moordenaar of verkrachter, dan ben ik wel benieuwd wat hem zo onmogelijk maakt. Ik wil wel ’s plussen en minnen zetten bij de TH leden en Ling/Molenaar, incl het wanbeleid van TH nu dan ’s zien of Bergkamp en Sar overeind blijven.

  3. Widi

   Je zult eerst een plan moeten hebben met vervangers. Als je zomaar iedereen wegstuurt, is de club stuurloos.

   1. -buitenkantje rechts-

    De vraag is ook.. wie kan wie wegsturen? Wie moet het TH wegsturen? Aandeelhouders? Die Ijn wel te reden zolang er winst wordt uitgekeerd. De algemene ledenvergadering? De RvC?

   2. Ab is fan van Johan en Jonk

    Twee richtings verkeer mbt info Ling? Gebasser op hoor en wederhoor? Of zienswijze van bepaalde personen binnen Ajax.

    1. Widi

     Ik heb al vaker geschreven dat mijn mening gebaseerd is op persoonlijke ervaringen. Ling is ongeschikt.

     1. Ab is fan van Johan en Jonk

      Eenrichtingsverkeer dus als ik het goed begrijp. Ik heb ook zat persoonlijke ervaringen met mensen die voor mij niet allemaal lekker lopen. Dat zegt niets over hun kwaliteiten. Iemand kan kwalitatief goed zijn maar een andere gefundeerde mening hebben. Wel mooi dat jij Ling hebt kunnen spreken. Jammer dat het niet goed is bevallen. Ik richt mij op de ervaring die Johan met Ling heeft gehad.

     2. Widi

      Ik heb het niet over voor mij lekker lopen. Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe deze man zaken aanpakt/inricht. Ik heb daar zelf geen schade door geleden of zo. Gewoon heel goed kunnen observeren. Johan heeft ook Overmars, Bergkamp en Sar neergezet. Die wil jij nu weghebben. Met Ling zou het geen half jaar duren voordat je dat ook zou willen. Die is kwalitatief niet goed. Totaal ongeschikt voor iedere functie bij Ajax. Insiders bij Ajax weten dat ook. Ik heb persoonlijk helemaal niets tegen Ling. Ik weet alleen hoe hij functioneert. En jij weet dat duidelijk niet. En Johan wist dat kennelijk ook niet. Als topconsultant moet je het toch zelf ook vreemd vinden dat je de mensen die Johan heeft neergezet bij Ajax helemaal niks vindt, terwijl je voor vervangers volledig blind vaart op de ervaringen van Johan met die vervangers. Dat is toch niet logisch? Dat zou een topconsultant toch niemand adviseren? Ik wil een open blik houden. En dus volg ik niets of niemand blind.

     3. Ab is fan van Johan en Jonk

      Het enige wat jij zegt is dat Ling niet zou functioneren. Johan zou het tegenovergestelde beweren. Van Johan weten we diverse ins en outs van jou niet. Joj volgt overigens wel degelijk de visie dat Ling niet goed is. Het hoe en waarom blijft echter volslagen onduidelijk. Ik begrijp heel goed dat je niet van alles op het forum gaat zetten maar benoem het dan ook niet als vaststaand feit.

     4. Widi

      Er zijn naast hetgeen ik zeg voldoende aanwijzingen. Maar als je het gewoon niet wilt zien, krijg je het ook niet door. Ik lees nu van jou niets over jouw verschil van mening met Johan over het huidige TH. Hij zette ze neer. En jij vindt ze niets. Nu ga jij zeggen: Johan heeft zijn handen er vanaf getrokken omdat ze niet luisterden. En dat is precies wat met Ling ook zou gebeuren. Deze week schreef iemand dat hij hoopte dat Ling en Jonk etc inderdaad bij Ajax worden neergezet. Zodat hij dan overal op kon gaan schelden als het niet goed ging. Dat schelden hoeft voor mij niet. Maar het zou voor een paar mensen hier wel duidelijk maken dat het niet zo eenvoudig is als zij denken.

     5. De seijs

      Hahaha Cruyff had ook verstand van varkens hahahaha daar was jij er natuurlijk een van ab😂😂😂😂

     6. Ab is fan van Johan en Jonk

      Ha ha ha Cruijff had ook een zwak voor zeer zwak begaafden. Hij heeft er nog eentje een handje gegeven bij de opening van dat kut bruggetje in Amsterdam. Verdomd ….. dat was jij.

     7. De seijs

      En die brug is wel. aar Cruyff benoemd. Veel respect toon jij als je je zelf niet in toom kan houden. Maar dat is ook bekend hier leugenaar! 😂

 5. Jimmy1971

  In alle geledingen ( TH , staf , trainers , spelers ) houdt iedereen elkaar de hand boven het hoofd !!
  En dit is structureel , dit is het grote probleem van beursbedrijf Ajax !!
  Er is een sterke man nodig om hierin schoon schip te maken !!
  En alhoewel in een Cruijff aanhanger ben lijkt me de enige man die dit klusje kan klaren , van Gaal ..

  1. Indojood

   Geen backstabbers binnenhalen maar echte Cruijffianen; Jordi en Jonk voor het voetbalinhoudelijke gedeelte, Ling en Molenaar, de laatste twee zijn maatschappelijk ook gepokt en gemazeld. En inderdaad een type Laudrup als trainer. Bosz is helaas al verleden tijd.

   1. De seijs

    Hahaha Jordi wat heeft die voor het Nederlands voetbal betekent dan! Kan je net zo goed pommetje Horlepiep aanstellen. Wat een verstand joh. Enkelt omdat jij Cruyff heet. Niet te geloven zo’n verhaal van indojood! En Jonk hahaha dat is een wegloper daar heb je ook niks aan. Zeker geen mentaliteit die Jonk. Nee een ervaren trainer aanstellen VAN GAAL. Succes verzekerd. Dan gaat ajax weer swingen. 👊👊

    1. Indojood

     Het is maar een mening. Zorg jij er nou maar voor dat je uitspraken aan de juiste persoon kunt koppelen.

     1. Indojood

      En je zelf niet belachelijk maakt met uitspraken als: “Klasse bestuur, Ajax is goed bezig en meer van dat soort onzin.”

     2. BobbyHaarms

      Hahaha nou iemand die die van Gal noemt als de enige juiste man neem ik bij voorbaat al niet serieus 😂😂

     3. De seijs

      Indojood ik zeg klasse bestuur als ze een goed talent halen. En daar is ajax goed mee bezig. Echt bij jou moet alles wel goed voor gekoud worden anders snap jij het niet. Maar ja jij komt hier ook niet vandaan. En dat is nou jou grote manke!

     4. Indojood

      Voor gekoud? Moet zijn voorgekauwd. Jou manke? Moet zijn jouw manco.

      Jij komt dan wel hier vandaan maar correct Nederlands schrijven is een brug te ver. Eigenlijk is alles voor jou een brug te ver.

      Je bent gewoon een domme lul. Dat is jouw manco.

     5. De seijs

      Het gaat niet om hoe ik het verwoord indojood, het gaat erom dat je het begrijpt! En dat scheelt er aan bij jouw. Alles maar ontwijken dat is wat jij doet! Jurk!!

     6. Widi

      Seijs wat een gelul weer. Ten eerste is Indojood geboren in een Nederlandse kolonie. Hij is nooit iets anders geweest dan een Nederlander. Verder woont hij al heel lang in Nederland. En al woonde hij een week hier, dan nog moet je zulke dingen niet zeggen. Of wil je soms testen of AB bluft? We moeten dingen niet persoonlijk naar elkaar maken. Zoals je ziet, ben ik het vandaag bepaald niet eens met Indojood. Maar over elkaar afkomst of zo hebben wij het niet. Dat moet jij ook gewoon niet meer doen.

   2. Widi

    Zeker geen van Gaal. Liever een paar jaar 4e of 5e dan die megalomane lul weer terug. Pommetje Horlepiep is overleden. Dus dat kan ook niet. Cruijffianen zijn geen Johan Cruijff. Mijn mening over genoemde namen is bekend. Alleen Jonk nog niet. Heeft goed werk gedaan in de jeugd. Wat mij betreft welkom. Probleem: er zullen dan veel mensen op de Toekomst vertrekken.

 6. Brokamp

  Napraten moet zeker gebeuren. Maar onder wiens leiding? De hele verdediging moet eens goed in de spiegel kijken. Dijks en Veltman vervangen, deLigt vvoorlopig terug naar Jong Ajax en dan maar direct die 2 nieuwe jongens er in. Volgens berichten komt er nog een Braziliaan aan maar zoek de 2 beste verdedigers uit de eredivisie uit en haal ze. Die kun je direct inzetten. Zondag uit naar VVV altijd moeilijk. Ik was zaterdag in de Grolsch Veste . Maak je borst maar nat prima ploegje met een prima trainer Maurice Steijn. Met een gelijkspel mogen we al heel tevreden zijn.

  1. HURBIE

   Lijkt mij ook Brokamp de bezem er doorheen achterin
   Uithuilen en op nieuw beginnen in het team
   Maar vooral ook bestuurlijk

 7. dickst14

  Als Dijks en Veltman niet snel vervangen worden dan ben ik bang dat we dit seizoen meer dan 50 tegendoelpunten krijgen in de eredivisie. Een ketting is zo sterk als zijn zwakste schakel(s).

 8. Bert62

  Ze missen een leider op het veld. Dat watje van een Veltman is geen aanvoerder. Hoe eerder hij opgerot is naar het buitenland hoe beter. Alhoewel ze daar niet op zo’n loser zitten te wachten.

  1. Jeroen68

   De grootste fout is dat men Veltman aanvoerder heeft gemaakt. Maar er is ook een probleem, wie anders ? Ik zou zeggen Ziyech, maar die staat ook niet of te weinig op tijdens de wedstrijd. We missen gewoon een leider in het veld die zijn mouwen opstroopt en die zijn mede spelers helemaal te tering scheld als ze tijdens de wedstrijd verzaken.

 9. Ajax belg

  napraten , trainen dat moet je doen, 8uur per dag zoals wij 8uur móeten gaan werken voor een kleine wedde.

 10. Rensenbrink

  Ten eerste VVV slachtoffer maken van alle frustraties. 1-8.
  Vervolgens vanaf nul beginnen met de opstelling. Wat er nu stond was niet compleet genoeg. Omgooien die handel. Er lopen fanatiekelingen genoeg in de selectie die wel vol voor hun kansen gaan. Moet zeker in de Eredivisie en beker wel lukken. Nee niet alle elf vervangen maar wie wel is al diverse malen door velen genoemd. Opzouten met die deprimerende spelers en frisse betrouwbare spelers erin.

   1. Indojood

    Kan zich niet vinden in de manier waarop de RvC en Directie de laatste periode zijn omgegaan met de voetbaltechnische en zakelijke belangen.

    1. Ab is fan van Johan en Jonk

     Johan zou het niet erg gevonden hebben denk ik. Hij voelde zich erg in de steek gelaten door van Duivenbode. Dat je je in zoveel mensen tegelijk kan vergissen.

     1. Widi

      Johan heeft moeten vissen in een erg kleine vijver. Vind maar eens een ex betaald voetballer die het gewicht heeft om in een RVC plaats te nemen. Dat geldt natuurlijk ook voor het TH. Voldoet niet 100%. Maar wie had hij er anders in willen zetten? Er is nog aan van Basten gedacht. Zou ook niet gewerkt hebben. Voetballers met deze capaciteiten zijn blijkbaar erg zeldzaam. Bij Bayern hebben ze gewoon het geluk dat ze er een paar bij elkaar hebben. En Begiristain heeft het ook in de vingers. Bij Barcelona gaat het veel minder na zijn vertrek. En de vijver is niet groter geworden. Daarom is het nu ook zo moeilijk om TH en van Duivenbode te vervangen. Kijk maar naar de 4 overgebleven RVC leden: geen van allen heeft iets met betaald voetbal. Zijn hooguit supporters. Johan had het naar mijn mening dan ook haast niet beter kunnen doen. Alleen door zelf dagelijks aanwezig te zijn. Maar dat mochten we niet van hem verlangen.

     2. Ab is fan van Johan en Jonk

      Punt is dat de mensen op zich niet verkeerd gekozen waren. Waren ze gewoon zichzelf gebleven was het al een stuk beter gegaan. Ze zijn echter veranderd, stuk voor stuk. Meer aandacht voor eigen belang, eigen ego, eigen gelijk. Op het veld was er een klik daarbuiten totaal niet. Zoals door Indojood al aangegeven, ze waren financieel onafhankelijk maar zijn toch met andere ogen gaan kijken en handelen. Daarnaast leren ze niet van fouten en dat is het meest kwalijk. Dat je het eerste en tweede jaar fouten maakt, prima maarcdaarna moet je het doorhebben of vertrekken. Geen van de laatste twee gebeurd. Funest voor Ajax.

     3. Widi

      Dan missen ze toch in jouw ogen de kwaliteiten die nodig zijn? Dus zijn ze verkeerd gekozen, zeg ik dan. Maar wel bij gebrek aan beter.

     4. Ab is fan van Johan en Jonk

      Op het moment van kiezen goed. Althans goede indruk. Gebrek aan beter weet je niet, anderen zijn toen niet gevraagd. Gelukkig was niet elke keuze fout. Probleem is dat de goede keuze door de “foute” keuzes is weg gestuurd.

 11. Slingertje.

  Ze moeten mekaar eens beter gaan coachen in het veld en mekaar de huid vol schelden bij de zoveelste domme actie.

 12. AFCA my World

  Napraten,klappen uitdelen te beginnen met keizer,mijn vertrouwen in hem is totaal weg,wat een rare beslissingen maakt hij ! ⚽️

Reageren is niet mogelijk.