There are no ads, please add some


Interviews: Van der Sar geïrriteerd, Keizer en Ziyech: ‘Lag niet aan de wissel’

Algemeen directeur Edwin van der Sar vond na de historische Europese uitschakeling van Ajax dat Ajax een goede wedstrijd had gespeeld. Hij reageerde geirriteerd op vragen van FoxSport-verslaggever Jan-Joost van Gangelen. Zoals op de vraag waar de Ajax-leiding gefaald heeft: “Ik ga dat niet direct bij jou voor de camera neerzetten, vriend.”

“Ik denk dat we vandaag een goede wedstrijd gespeeld hebben, met genoeg kansen om die wedstrijd te winnen. Door individuele fouten geven we te makkelijk doelpunten weg. Heb jij het idee gehad dat we vorige week de mindere partij waren of vandaag de mindere partij waren? We hebben niet gewonnen hoor, die kan je meteen teruggeven”, briest een duidelijk geïrriteerde Van der Sar.

Keizer
Marcel Keizer besefte ook dat het een historische uitschakeling betreft: “51 jaar geleden zeg je? Dat is inderdaad een blamage”. De coach wilde de 1-2 voorsprong verdedigen door Kasper Dolberg eruit te halen voor rechtsback Devoyaisio Zeefuik en dat pakte verkeerd uit. Op de vraag waarom Keizer afstapte van het systeem waarmee Ajax controle had over de wedstrijd, antwoordde de coach: “Het stond goed, maar dan moet je ook wel de 3-1 maken. Nu wilden we het slot erop gooien en dan is het klaar. Maar dat is niet gebeurd.” Volgens Keizer ging hij door de wissel helemaal niet met drie centrale verdedigers spelen. “Lasse (Schone) en Joël (Veltman) speelden voor de verdediging op het middenveld. Hakim (Ziyech)was de nummer tien. Dus er was eigenlijk helemaal niets anders dan daarvoor.” Of de spelers dit allemaal wel begrepen hadden? “Ik heb dit scenario vooraf ook met Joël besproken. Niet mer de hele selectie”, aldus Keizer.

Ziyech
Hakim Ziyech weigerde zijn trainer af te vallen. Al begon hij eerst met “dat is de keuze van de trainer”. Na wat moeilijk gestotter komt er bij hem ook uit dat het toch echt niet lag aan de wissels. “We konden ook nog aanvallen ná die wissel. Het is alleen zonde dat die twee doelpunten precies vallen na die wissel. Je let twee keer niet op. Bij de 3-2 gingen we er half-half in. Dan kun je zeggen: het ligt aan die wissel. Nee. Daar moet je je mannetje staan en je poot erin zetten. Om nu te zeggen dat het door die wissel komt vind ik wel heel makkelijk.”


Gerelateerde posts

95 reacties

 1. M800M

  Ik word echt pisneidig van deze flapdrol die gewoon doet alsof er niets aan de hand is?! Als je niet eens kan erkennen dat er foute beslissingen worden genomen hoe kan je dan in godsnaam deze chaos oplossen?!?!

  1. -buitenkantje rechts-

   Eens M800M.. verontrustende reactie.. het begint met inkeer.. zelfreflectie.. toegeven dat het fout zit..
   dit is een struisvogel die vol blijft houden dat er niks aan de hand is.. Beschamend van onze alg directeur.

   1. Litmanen

    Een echte Ajacied is na zo’n nederlaag doodziek. Heb geen moeite daarmee.
    Neemt niet weg dat er binnen de organisatie snel iets moet veranderen.
    Bergkamp kan niet in het TH zitten EN assistent zijn.
    Op deze manier heeft hij nooit schuld.
    Laat hem uit het TH stappen, dan valt hij onder Keizer. Gaat hij misschien wel zijn best doen.

    1. Charka53

     nu je het over een echte Ajacied heb Litmanen wat dacht je dan van Younes die vorige week na afloop volop aan het lachen was met één van de tegenstanders dit vond ik niet om aan te zien hoe kan je zoveel lol hebben na een wedstrijd waar je hebt verloren.

   2. AjaxKat

    Tsja managers zullen nooit toegeven dat het aan hun of hun beleid lag. Dus Nice en Rosenborg moeten dan wel wereldploegen zijn dat het normaal is dat je daarvan verliest… Not! Ben benieuwd wat dit doet met de spelersgroep. Vond t bijna eng om te zien dat ze zo de kluts kwijt waren na de 1-0.

 2. BeukerAjax

  Vind de reactie van Van der Sar onprofessioneel… en kinderachtig bovendien. Ook al speel je op sommige momenten beter, je hebt geen europees voetbal. Niet alleen door individuele fouten of keuzes door keizer. Nee ook et bestuurd waaronder van der Sar heeft niet geanticipeerd om CL te halen… innnen maar niks uitgeven…. wees een vent en zeg we hebben gefaald, sorry voor iedereen die Ajax een warm hart toe draagt we gaan het voortaan anders doen… al zijn ze dan alsnog te laat! Bijna, bijna hadden we europees voetbal, maar bijna is… helemaal niks

 3. -buitenkantje rechts-

  Sar geïrriteerd?? Wat je denk je van ons?? Collectief falen van de leiding.. Indirect TH en direct Keizer..
  Zeefuik laten debuteren.. Veltman op het middenveld.. koppel KJH – Dolberg uit elkaar halen.. tieners op cruciale plekken neerzetten.. allemaal op het conto van Keizer.

  De kwaliteit vd spelersgroep, aan-verkoopbeleid.. allemaal op conto TH

  1. M800M

   Helemaal eens! Zou er alleen aan willen toevoegen: het aanstellen van deze ongeschikte (onervaren) trainer ook op het conto van het TH

    1. Litmanen

     Ook eens met de constatering dat De Mos de hele wedstrijd aan scorebord journalistiek heeft gedaan?
     Wat een mafkees!
     Als Ajax achterstand deugde niets, stonden ze voor, speelde Ajax fantastisch.

     Met De Vos/De Mos een paar met heel veel hersencellen tekort.

   1. Amoebe

    Van Gaal was toendertijd ook een nobody!

    Uiteindelijk moeten die spelers gewoon de punten naar binnen brengen…..wat voor keuze de trainer ook maakt, je had hem gewoon moeten winnen.

 4. AjaxJay070

  Wat een drama, Keizer is niet geschikt maar daar kan hij niets aan doen, ook als je naar de bank kijkt, allemmaal billenlikkers van Dennis. Aron Winter…Met alle respect, come on. Hopelijk krijgt Keizer niet nog meer tijd om ons een seizoen a la Wouters te bezorgen…krijgen we weer een mooie docu in de bios…dat wel. Wat een wanbeleid

 5. Indojood

  Zeer slechte wissel. Welke randdebiel zet een gemankeerde RB op het middenveld? En door Ziyech op 10 te zetten, kon Rosenborg heel makkelijk druk zetten op Veltman en Schöne, wat dus meteen gebeurde, met alle gevolgen vandien.

  Ik snap dat je wilt wisselen. De wissel met KJH erbij en 4-2-4 spelen was een gok die goed uitpakte maar het was een noodgreep om iets af te dwingen. Als je dan bij 1-2 meer zekerheid wilt inbouwen, zet dan Schöne op zes (punt naar achteren) en breng De Jong in naast Ziyech. Zo hou je je oorspronkelijke 4-3-3 in tact, kan je naar voren blijven spelen en komt je middenveld niet meteen in de problemen.

  Keizer is een tactisch onbenul die al 3 wedstrijden door fatale wissels heeft weggegeven. Sluit niet uit dat al deze fatale wissels uit het ééncellige brein van angsthaas Spijkerman komen. Allemaal door steun van onze gezagvoerder Dennis B.

  1. Indojood

   Vind het vervelend voor Zeefuik, deze jongen had rustig gebracht moeten worden tegen de NAC’s van deze wereld, niet in een zeer belangrijke EL wedstrijd.

 6. De Nees

  Selectie is zeker niet op sterkte en ook genoeg zwakke schakels die niet zijn opgeruimd. Dan nog hoor je niet 2x te verliezen van dit Rosenborg. Dat zegt nogmaals dat de trainer en zijn taktiek voor zeker de helft het resultaat bepalen, ik meen zelfs voor meer dan de helft. Een omzetting met Dolberg en Hunter en kijk het draait helemaal, een compleet dwaze wissel en de boel klapt in. Zie hoe belangrijk een goede trainer is. TH (bergkamp) was schijt voor een sterke trainer met een mening. Ik zeg net goed TH dat je trainerkeuze verkeerd uitpakt. Net goed TH dat je naive doorstroming visie niet werkt. Net goed TH dat jouw late anticiperen zichzelf weer afstraft.

 7. Moosie

  Volgens mij snappen de meesten wel wat ik ervan denk dus hier laat ik het bij en laat nu mijn toetsenbord heel rustig voor me op de grond vallen.

  1. -buitenkantje rechts-

   Nou Moosie.. ben wel benieuwd eigenlijk.. Of is je toetsenbord nu kapot? 😉😄

  2. Indojood

   Ach ja, ouwe, lees nu een hoop spuit 11 reacties van mensen die vonden dat het TH/Directie goed werk aflevert.

   1. Widi

    Ik voel me aangesproken. Ik wil wat het beste is voor Ajax. En ik laat me daarbij niet leiden door oneigenlijke argumenten/sentimenten. Met andere woorden: hoe het met Jonk is gegaan, speelt geen rol bij mijn oordeel nu. Het gaat om wat het beste is voor Ajax nu. Het kan beter. Maar hoe en wie? Zolang dat niet duidelijk is, geen kamikaze acties. En geen revolutie.

    1. Hoeda Fak Ajoe

     De roep om revolutie is het grootst bij degenen die dat een jaar of acht ook riepen, en dat vind ik zo vreemd. Ook daar geen geduld om de gevolgen van de revolutie een plek te geven. Wel een beetje triest vind ik.
     Ook ik voel me aangesproken en sluit me (weer) aan bij Widi. Ook ik baal enorm van de huidige situatie, maar ik vind het verklaarbaar. Ook denk ik dat anderen (LIng, Molenaar, Jonk, Jordi, …) het niet beter gedaan zouden hebben. Het succes van vorig jaar is ook aan hen toe te schrijven, maar dat is kennelijk iedereen weer vergeten.
     Erger nog, de eensgezindheid na de ellende met Appie is kennelijk ook weer opzij geschoven. En dat is helemaal triest!

     1. Ab is fan van Johan en Jonk

      Wat ik triest vind is dat Appie vele malen oneigenlijk erbij wordt betrokken. Appe staat volkomen los van falend TH. Het TH heeft jaren de tijd gehad om de juiste lijn uit te zetten en zegt nu gewoon nog steeds met een grote glimlach: we zijn wel een beetje dom geweest. Tijd verspeeld dus, kans gehad, afronden en ophoepelen. Of anderen het wel of niet beter gedaan zouden hebben weet niemand, feit is wel dat het veel meer in de bedoelde lijn geweest zou zijn. Of dat dan uiteindelijk beter zou zijn geweest ……. is een vraagteken, ze hebben de kans (nog) niet gehad. Die kwiebussen die er nu zitten hebben kansen zat gehad en blijven voor open doel missen.

     2. Hoeda Fak Ajoe

      Die kwiebussen zijn ‘jullie’ helden van enkele jaren geleden. Geheel volgens plan Cruijff geinstalleerd. De ene kwiebus wilde geen verantwoordelijkheid dragen (verkwanselde Ajax bijna aan allerlei niet Ajacieden en kon alleen maar janken dat het altijd 2 tegen 1 was), de andere kwiebussen hebben de verantwoordelijkheid genomen en worden nu met pek en veren besmeurd. Terecht? Nee, niet als je alles doet wat in je vermogen ligt. En zeker niet als je je nek uitsteekt voor het idee van Cruijff dat er voetballers aan de leiding moeten staan. En eens te meer wrang om te horen dat ze dezelfde kwalificaties krijgen als de hoge heren die een jaar of acht geleden de tent uitgejaagd zijn. Zoals ik elders al zeg, Cruijff was en is nog steeds een intrigant. Hij gebruikt zijn visie niet om mensen te verbinden maar uit elkaar te jagen. Zo jammer, want de ideeen zijn in principe zo goed, maar o zo moeilijk in praktijk te brengen. Alleen de hard-core Cruijffianen ontkennen dat laatste.

     3. Ab is fan van Johan en Jonk

      Die ene kwiebus wilde wel degelijk verantwoordelijkheid dragen maar zat in een 3-1 situatie. Een situatie waarin niet eens naar hem geluisterd werd waardoor hij er voor jan joker bij zat. Werd er terecht niet geluisterd? Nee, maar dat moet je willen zien en willen begrijpen. Die discussie is al honderd keer gevoerd. Huidig TH slaat ongelooflijk door met het aanstellen van ex voetballers. Mensen zonder ervaring en (veel erger) zonder capaciteiten. Het is een vriendenclub op hoog niveau geworden. Heeft niets maar dan ook niets met het idee van Johan te maken. Maar je moet het wel willen zien en willen begrijpen. Momenteel ben ik supporter van een “mijn” naam niet van “mijn” club. Het is momenteel niet mijn club, verre van dat en daar baal ik stevig van. We hebben slechte jaren gehad maar er is geen enkele reden om je best te doen die slechte jaren te overtreffen.

     4. Hoeda Fak Ajoe

      En het betrekken van Appie is niet oneigenlijk (en dat bepaal ik zelf wel of ik dat doe). Lees de teksten op dit forum er nog maar eens op na. Respect en begrip voor elkaar waren de toverwoorden en met zijn allen achter Ajax gaan staan in deze moeilijke tijden. En lees dan de huidige teksten eens vol disrespect en rancune. En dan beweren dat dit oneigenlijk is? Het is juist triest dat je Appie hier zo makkelijk aan de kant schuift om het TH met de grond gelijk te kunnen maken. Je moet je schamen (maar dat doe je toch niet) …

     5. Moosie

      Nou jij mot je schamen fuck joe, want ten eerste hier Appie bijhalen is gewoon laag bij de grond.
      En verder noem je Cruijff een intrigant en gaat vervolgens ook nog alles precies in je eige voordeel zitten uitleggen.
      Meneer “jullie moeten excuses maken” laat zijn echte gezicht zien.
      De overgebleven leden van het TH en of directie staan mijlen ver weg van het plan Cruijff.
      Ze hebben veel zaken binnen de opleiding veranderd en maken van het aankoopbeleid een grote investeringshow,maar een 11tal op orde hebben en anticiperend ho maar.
      Komt nog bij dat iedereen de laatste tijd zijn straatje schoonveegt in de media.
      Hoe onprofessioneel wil je het hebben?
      De jeugd wordt meer aangekocht dan zelf opgeleid en het eerste speelt voor het eerst in mijn leven geen Europees voetbal.
      En dan ga jij met droge ogen Appie erbij halen uit naam van respect?
      Jij vindt je discussie winnen belangrijk en wil graag intellectueel overkomen bedoel je.
      Het zelfde als “als je commentaar op de leiding hebt sta je niet achter de club ”
      , wat een gelul.
      Juist omdat het ook mijn club is en ze er een kolerebende van maken maak ik me druk.
      Vanaf het moment dat ze eurotekens in hun ogen kregen bij de club draait het om geld en niet om voetbal.
      Het voetbal is om spelers te verkopen ipv van de mensen vermaken zoals de A1 onder Jonk.
      Verder denk ik dat Ling het echt niet slechter had gedaan qua visie van Cruijff waarschijnlijk beter.
      AB is teleurgesteld daarom wordt hij boos dat heet emotie voor de club tot zover dat hij zelfs hoopt op verlies zodat de problemen zichtbaar worden zoals nu het geval is.
      Dat heet ook clubliefde en dat misselijke vvdpraatje van jou is echt een vreselijk lulverhaal om je gelijk te behalen drammertje ben je.
      Eug kan ik om lachen kun je mee lullen over de club maar jij bent echt een zeikertje, Cruijff een intrigant hoe krijg je het uit je strot op deze site jij bent zeker de vrouw van Danny Blind met pms ofzo.

 8. Stephanafca

  Kutzooi, het was gewoon een laffe wissel. In mijn ogen had je betervoor de 1-3 kunnen gaan

 9. Stephanafca

  Keizer heeft echt wel potentie om een toptrainer te worden, maar nu nog niet. Beter hadden ze hem langzaam gebracht in de rol van assistent.

 10. AFCA my World

  Het kwam wel door de wissel,de spelers waren even de orientatie kwijt,en dan werd er niet scherp verdedigt ! ⚽️

 11. Rensenbrink

  Ik zie Stam weer voor me die na de uitschakeling op een vergelijkbare wijze zijn schoenen aan de wilgen hangt. Getergd tot op het bot. Wat mis ik deze instelling bij een groot aantal spelers.

 12. JohnDoe77

  Ik zeg het inmiddels al sinds het vertrek van Sanchez en het terugkeren van Dijks; het begint achterin en dat staat niet goed! 1) Een speler die regelmatig kritiek krijgt op zijn matige spel en zwakke verdedigen maak je aanvoerder.
  2) De Ligt als groentje mist Sanchez die voor hem de foutjes die hij maakt kon corrigeren en hem kon coachen als CV, nu moet hij de kar trekken.
  3) Viergever is een nuttige, hardwerkende speler en doet het de laatste tijd “goed”. Maar echt een uitblinker zal hij nooit worden, we missen de “Vertongen” stijl van mee opkomen.
  4) Dijks is twee keer weggestuurd, is te traag in zijn handelingssnelheid en kan geen enkele voorzet bewust aan laten komen. Zeer duidelijk ongeschikt voor Ajax, op zijn best is hij NAC, Roda, Willem II, etc niveau! Kan hij niet helpen dat ze hem nog steeds nodig hebben!
  5) Deze wedstrijden zat er niemand achter die je veilig erin kunt zetten. Verdedigers moeten ervaren zijn en jonkies (als De Ligt, Zeefuik) moeten ervaring opdoen in een linie die staat, niet eentje waar zij het in moeten oplossen. Er is nu geen backup om foutjes te herstellen en zo fikken wij talenten af!

  Het is te hopen dat die twee die nog komen ons kunnen helpen, al heb ik nog sterk het gevoel dat je iemand met ervaring nodig hebt in het centrum. En asjeblieft, als je voetbal en je fans serieus neemt, loop dan niet te janken voor een camera van Ziggo, maar zoek een goede linksback, verdedigend middenvelder en vleugelspeler! De klok tikt…

  1. Indojood

   Jij bent toch lid van een groepje mensen hier met een realistische kijk die vinden dat er goed werk wordt afgeleverd en anderen moeten niet zo zeiken?

   1. Ab is fan van Johan en Jonk

    Maar dat zijn anderen. Ik lees van mensen die nog geen week geleden het voltallig TH bossen veren aan het toebedelen waren nu epreacties die 180 gtaden zijn gedraaid. Dat is ook de groep die deze situatie het snelst vergeet en over een week weer lopen te kraaien van plezier en het TH weer toejuichen omdat ze Dolberg en Ziyech zo mooi hebben kunnen verkopen op de valreep.

 13. Iamsterdam2015

  Vond de reactie van vds logisch. Hij gaat toch niet voor de camera aan miljoenen kijkers en een journalist zo vlak na de wedstrijd met toegeven dat er gefaald is?!? Hij weer zelf als de beste dat er gefaald is door wie dan ook of het nou Veltman was of ergens op een kantoortje in het JC stadion door Bergkamp!! Hij weet PRECIES hoe laat het is. En dat hij dan zo reageerd zie ik puur als een reactie die hij geleerd heeft op de cursus Mediatraining.

  1. Widi

   Vond ik ook. Dat deed hij goed. Je moet er niet aan denken dat hij voor een camera als een heethoofd tekeer gaat. Supporter zijn is veel makkelijker. Dan mag je vandaag het ene gillen en morgen het tegenovergestelde.

 14. Iamsterdam2015

  Komt bij dat hij heus wel pissig is en dat er dingen per DIRECT moeten veranderen………. maar god wat een wanvertoning en wat een afgang. Je bent 2 x beter, bedie wedstrijden krijg je 255422 kansen…. en dan dit😡😞

  1. Cootje Adriaanse

   Whahaha die reactie van Van der Sar met die arrogante kop erbij. Ook hij is werkelijk to-taal ongeschikt voor zijn functie en dat is uiteraard niet gebaseerd op alleen zijn optreden van gisterenavond, wat wederom tenenkrommend was.

   Van Gangelen stelt hem terecht de vraag waarom het zo’n zooitje is geworden (in andere bewoordingen). Nou, dat mag Sarretje ons nu wel eens inderdaad gaan uitleggen, waarom ze er zo’n zooitje van hebben gemaakt.

 15. Ab is fan van Johan en Jonk

  Comclusies:
  Van der Sar – ongeschikt
  Overmars – ongeschikt
  Bergkamp – ongeschikt
  Keizer – ongeschikt
  Spijkerman – ongeschikt
  Winter – overbodig
  Veltman – ongeschikt
  Dijks – ongeschikt
  De Ligt – nog te jong
  Younes – te eigenwijs
  Kluivert – nog te jong
  Vd Beek – te grote last op zijn schouders
  Ziyech – te wisselvallig
  Dolberg – vormdip
  Ners – veel te duur
  Cerny – komt net kijken in het eerste
  Viergever – doet altijd zijn best maar middelmaat
  Onana – vreemde capriolen
  Schone – niet voor een hele wedstrijd

  Taktiek: in vrijwel elke wedstrijd blunders maar in minimaal twee Europese wedstrijden fatale blunders.

  Prognose dit seizoen: ik hoop dat we zonder de na-competitie Europees voetbal halen. Van een kampioenschap ga ik al niet meer uit. Dit heb je niet binnen twee/drie maanden op de rit. Aankoop van een 19 jarige CV zal ook het verschil niet gaan maken

  1. JohnDoe77

   Jeetje AB… wat ken jij ze toch allemaal goed en wat top dat jij ook regelmatig bij de club intern bent om zo al die finesses op te pikken! Wellicht is het volgende keer wel makkelijker als je het ondraait en uitgaat van het positieve, dus wie wel geschikt zijn voor Ajax (vanuit jouw diepgaande relaties). Ziet er dan zo uit denk ik;

   Johan – top wel soms eigenwijs
   Jonk – personificatie van God!

   Wil je ook zo’n rijtje maken van de Kakkies? Heb zomaar het gevoel dat je die ook super goed kent!

  2. JohnDoe77

   Oja; die StoneyMalony heet “Neres” en ik neem aan dat jij vorig jaar ook een lijstje gemaakt had waarbij er dan stond dat een 20-jarige CV het verschil niet gaat maken? 🙈

   1. Ab is fan van Johan en Jonk

    Goh John. Volgens mij is jouw commentaar dan van toepassing op velen hier. Wat ik schrijf over de diverse personen en over de tactiek wordt door velen gedeeld. Zijn dat dan ook allemaal 010 fans? Overigens excuses voor het woordje Ners, gelukkig heb je comclusie over het hoofd gezien. Sanchez had overigens al 10x meer laten zien en aan ervaring opgedaan op zijn leeftijd dan onze nieuwe CV. Vergelijking gaat volkomen mank. Gegroet.

    1. JohnDoe77

     Gaat er meer om dat jij nooit iets positiefs kunt zien en maar één ding ziet; Jonk. Gaat niet meer gebeuren! Natuurlijk is er een hoop niet goed, maar om dan de hele tijd alles af te serveren…. je ziet hoeveel verschil 1 goede verdediger en 1 middenvelder maakt in een verder talentvolle selectie!

  3. Indojood

   Dat rijtje opdreunen had je je kunnen besparen. Ik verwijt de meeste spelers niets. Het TH/Directie is verantwoordelijk voor de aanstelling van Keizer en de staf en de samenstelling van de selectie.

   1. Ab is fan van Johan en Jonk

    Rijtje geeft wel feilloos de vele problemen aan. Verwijten doe ik de spelers niets, zij worden aantrokken en opgesteld. Geef ermee aan dat het aan kwaliteit ontbreekt.

   2. Widi

    En wie heeft het TH neergezet? Ik zeg dit niet om Johan af te vallen. Maar wel om te laten zien dat jij hier vanuit een bepaalde vooringenomenheid spreekt. Jonk had nooit weg gemogen. En het plan Cruijff had tot op de komma moeten worden gevolgd. Dat plan is echter zo globaal dat het echt op de mensen aankomt die er mee werken. Zo bezien ga jij nooit iemand goed genoeg vinden om het plan uit te voeren. En dus kan dit TH in jouw ogen niets goed doen. Het kan inderdaad beter. Maar dat is niet zo makkelijk als jij en een paar anderen, waaronder AB, het doen voorkomen. Zolang jij nog met Ling aan komt, ben ik van jouw oplossing niet onder de indruk. Ook nog met Molenaar, die dat nooit zal doen. Allemaal wishful thinking. Maar geen echte oplossing voor Ajax. Dat ik niet meteen de bezem door de leiding wil halen, betekent niet dat ik vind dat het TH alles goed doet. Dat ik wijs op de moeilijke omstandigheden waaronder Overmars moet werken en dan concludeer dat hij ook veel goed doet, betekent niet dat ik vind dat het TH alles goed doet. Maar als je ze weg wil schoppen, moeten we eerst iets beters hebben. In het belang van Ajax. Overigens reageer ik op jou wel en niet op een groot aantal (ik vermoed jeugdige) heethoofden hier die zich alleen maar van kretologie bedienen.

    1. Ab is fan van Johan en Jonk

     Widk, wie heeft aangegeven dat hij zwaar teleur gesteld was in o.a. het TH. Wie heeft daarmee tegelijk aangegeven dat hij het verkeerd ingeschat had? Cruijff heeft zo verdomd veel ervaring opgedaan, met hard vallen en opstaan, zoveel opgestoken van anderen en weet dat zo goed te verwoorden dat je wel compleet mattaklap moet zijn om dat naast je neer te leggen. Als Cruijff dan vervolgens aangeeft vertrouwen te hebben en te houden in O.a. Ling en Jonk heb ik geen enkele reden hieraan te twijfelen. Mensen die roepen: als je eens wist wat …… etc zonder verdere inhoud loop ik lachend voorbij. Geen concrete bewijsbare zaken is gewoon gelul.

     1. Ab is fan van Johan en Jonk

      Overigens heb ik nu graag een lege huls als Ajax waar we vanaf nul weer starten. Dat dit voor meerdere seizoenen gevolgen kan hebben …… so be it.

     2. Widi

      Je spreekt jezelf tegen. Hij heeft het verkeerd ingeschat, maar toch moeten we weer op zijn inschatting vertrouwen. Maar goed. Als TH een verkeerde inschatting was, dan zou Ling dat ook zijn geweest. Gelukkig is het zover niet gekomen. En zal het ook nooit gebeuren.

     3. Ab is fan van Johan en Jonk

      Ach, zeg nooit nooit. Verder is er niets mis met hopen op drastische verbeteringen. V.w.b. Het verkeerd ingeschat hebben, ook daar heeft Johan van geleerd en kan je dus best opnieuw in zijn, nieuwe, zienswijze vertrouwen. Vallen en weer opstaan he. Maar goed, wij denken er duidelijk anders over en komen wat dat betreft niet tot elkaar. Niets mis mee.

     4. Hoeda Fak Ajoe

      Het hele lijstje dat AB noemt is het gevolg van de revolutie van Cruijff. En nee, hij heeft het niet goed weten te verwoorden. En ja, hij en jij nemen net zo makkelijk afstand van de realiteit als het even niet gaat zoals we willen dat het gaat. En ja, jullie (ik noem Johan, Wim en jou maar even in hetzelfde rijtje) zetten net zo makkelijk mensen bij het grofvuil die eerder hun ziel en zaligheid aan Johan wilden geven. Of je het nou horen wil of niet, Johan was en is nog steeds een intrigant en net als al zijn volgelingen niet bereid en in staat tot compromissen. Vandaar dat ik oproep om alsjeblieft Jordi, Jonk, Ling, Molenaar, De Groot en God (AB) weet wie nog meer bij Ajax het heft in handen te geven en kijken wat er van komt. Dan zijn we eindelijk van het gezeik af. Maar ik garandeer je dat er dan altijd een excuustruus in de buitenwereld zal zijn die het plan verstoort. Of dat nou de KNVB, De FIFA, Ziggo, Willem-Alexander, de Beursjongens, de plucheplakkers, de oud Ajacieden, de successupporters, de kunstgrasvelden, de conditietrainers, de zakkenvullers, of wat dan ook zijn. En na een aantal jaar moet Ling dan ook weer opsodemieteren, is Jordi een zakkenvuller, is Molenaar totaal ongeschikt en heeft Jonk voor de zoveelste keer de achterdeur achter zich dichtgetrokken. Lijkt me heerlijk!

 16. theomar

  Ik heb het idee dat Bergkamp veel te veel voor het zeggen heeft. Hij heeft voor een trainer gekozen die naar hem luistert en zijn bevelen moet opvolgen. Het wordt tijd om Bergkamp zijn “macht” te ontnemen. Ik denk wel dat we een goede trainer hebben, maar dat hij volledig moet luisteren naar Bergkamp.
  Dit seizoen is al weer verprutst, deze ellende komt op korte termijn niet meer goed. Tot volgend seizoen. En vd Sar en Bergkamp, bewaak je geld goed, en verzin iets anders. Koop eens ervaring die meteen inzetbaar is. Nu is het te laat door jullie schuld. Dus geef de trainer niet de schuld. Zoals gezegd, dit seizoen is naar de klote, tot volgend seizoen. En leer van 010, die kopen wel goed in.

  1. Emilio4Ajax

   Wat wij moeten doen is de rust bewaren als suporters van Ajax. Soms is dat moeilijk, maar als t ff tegen zit moeten we niet meteen in paniek raken. Dit seizoen is nog niet verprutst, want je kunt de dubbel nog pakken, kampioen worden en de beker die overigens de kortste weg naar de EL is. Ik zag een wisselvallig Ajax, dat bij tijd en wijlen heel goed speelde, maar ook gedeeltes heel slecht. Ik zag een duo voorin wat verrassend goed funktioneerde en dat geeft hoop voor de nabije toekomst. Wel moet je dan Younes en Cerny laten inzakken op het middenveld om zo de balans te bewaren. Zeker nadat je met 2-1 voorkomt door 4-2-4 te spelen, onrust veroorzakend in de verdediging van de tegenstander. Zak je terug naar 4-4-2, krijg je weer onrust bij de tegenstander, want de backs volgen mee met Cerny en Younes waardoor je ruimte krijgt op de flanken voor Dolberg en Huntelaar…❌❌❌❤️🍻😎

 17. Vak 120

  Keizer gewoon buiten stampen,als ik dit werk lever zetten ze mij ook buiten!! Waardeloos en dan nog reageren met”heb dit met joël besproken”!!
  Die kut weet niet eens wat buitenspel is!! Gvd wat een wan vertoning…

 18. PvL020

  Wedstrijd op slot gooien met een minimale voorsprong!??? En dan Zeefuik, nog geen minuut gespeeld man man man. Had Frenkie moeten zijn dan hou je het slot erop en hou je de verdediging (die niet al te best was) in tact. Had je meer van de goal af kunnen verdedigen …. dit was een fout van de 1e orde en denk dat iedereen goed moet nadenken wat te doen met deze trainer…… die gaat hem en ons het hele seizoen volgen, met als gevolg dat we het hele seizoen geen prijs meer pakken. Bedankt AJAX….

 19. Iedereen heeft een mening

  Zolang de spelers, directie, TH vinden dat ze een goede wedstrijd hebben gezien/gespeeld zal het, tot mijn spijt (omdat ik het beleid regelmatig verdedigd heb), niet snel goedkomen. Geen enkele vorm van zelfreflectie, heel jammer. Er hoeft van mij echt niemand weg maar als je je eigen functioneren niet kritisch wil bekijken is er structureel iets niet helemaal goed. Voorlopig sla ik ajax even over en ga wat met het vrouwtje doen en eens kijken of ik in de weekeinde zelf weer kan “scoren”. Sta namelijk ook lang droog. 😎😎😎😛😛😛.

 20. Iedereen heeft een mening

  Wedstrijd op slot gooien??? Kijk de geschiedenis er eens op na, in welk jaar is dat ajax gelukt? Gelukkig heb ik de begin jaren zeventig nog meegemaakt TOEN konden ze een wedstrijd op slot gooien. Mijn visie/mening “aanval is en blijft de beste verdediging”.

 21. Brokamp

  Tjonge jonge wat een heibel in de tent. Vooral de reactie van van der Sar is misselijk makend. Als een journalist vervelende vragen stelt moet je die als een man kinnen dragen. We speelden het grootste deel toc ook een draak van een wedstrijd. Geef dat dan toe. Totaal ongeschikt om leiding te geven aan onze club . Een grote keeper maar met een interne opleiding van een jaar wil niet zeggen dat je leiding kunt geven aan een club. Hij was een goede keeperstrainer geweest maar voor de functie van alg. Directeur totaal ongeschikt. Weg wezen , nu conclusies trekken. Deze man heeft wel mede Keizer aangesteld. Voor Bergkamp geld hetzelfde, ga lekker naar Arsenal en wordt daar spitsentrainer. Die heeft niet het analitische vermogen om mede leiding te geven aan onze club. Overmars mag van mij blijven, maar dan vooral als verkoper. Wat we nodig hebben is eerst terug van de beurs en weer naar de verenigingsstructuur. Is veel belangrijker dan de aankoop van de J. C. Arena. Dn een voorzitter van het nivo K.H. Ruminegge, met dito bestuurders. Dat is nivo die man. Helaas blijkt Keizer ongeschikt, veel te zachtaardig, prima mens maar komt duidelijk te kort voor dit nivo. Kapitale blunder die wissel gisteravond. Hij zei deze week dat in de toekomst Dolberg en Huntelaar samen in de spits konden spelen maar nu nog niet. Uit nood geboren staan ze er in, het werkt en we scoren 2 keer. We hadden de druk er goed op maar in plaats van die druk vast te houden en te gaan voor de 3-1 wat zeker gebeurt was haalt hij Dolberg er uit. En gooit achter alle op de kop. Drama, drama, drama.

  1. Bert62

   Helemaal mee eens met deze analyse maar vind wel dat je wat hard bent voor koning Bergkamp 😏

 22. Bert62

  Kritiek daar kunnen de mannen niet tegen, inclusief de leiding. Hor kun je nou met Veltman tactisch iets bespreken, deze loser heeft er zelf debet aan aan de twee tegenggoals.

 23. -buitenkantje rechts-

  Zou er nu ook daadwerkelijk iets veranderen? Wij spuien ons gal hier op dit forum.. VVV komt er al weer aan.. Stel we winnen dat met 1-3 Dan draait de (Ajax)wereld gewoon weer door…

 24. -buitenkantje rechts-

  “We hebben voor deze weg gekozen en daar staan we voor. Moeten we dan opeens van koers veranderen?”, vroeg Edwin van der Sar, algemeen directeur en voorzitter van het Technisch Hart, zich openlijk af, in gesprek met het Algemeen Dagblad en De Telegraaf. “De situatie is nu heel moeilijk in Amsterdam. Nu is het zaak dat we zondag bij VVV-Venlo een goed resultaat neerzetten en daarna is er een interlandbreak en zullen we de wonden moeten likken.”
  Bron: Voetbalzone

  Waar ik al bang voor was.. Geen enkele zelfreflectie of inkeer. Er verandert niks.

 25. Ton

  De meeste spelers kijken vandaag de 25 ste op hun rekening of het geld al overgemaakt is, de uitschakeling is vervelend, maar daar liggen ze helaas niet allemaal meer van wakker.

 26. Yindi

  Ajax is/ wordt verkwanselt.!!! En niet door Keizer of het team. Dus vul maar in. Zou me kapot schamen als ik een mooi bedrijf zo naar de kl. zou helpen. Het lijkt echt nergens meer op. Paar dagen geleden zegt zo’n fantastische bestuurder nog dat de verdediging inmiddels op orde is. Nu komt die idioot met een Baziliaanse verdediger aanzetten voor 15M. Nu het kalf verdronken is.!!!
  Wanprestaties in de bestuurskamers hebben geleid tot dit resultaat.
  Zou niet langer afgeven op het team als ik jullie was.

 27. Yindi

  Ajax is/ wordt verkwanselt.!!! En niet door Keizer of het team. Dus vul maar in. Zou me kapot schamen als ik een mooi bedrijf zo naar de kl. zou helpen. Het lijkt echt nergens meer op. Paar dagen geleden zegt zo’n fantastische bestuurder nog dat de verdediging inmiddels op orde is. Nu komt die idioot met een Baziliaanse verdediger aanzetten voor 15M. Nu het kalf verdronken is.!!!
  Wanprestaties in de bestuurskamers hebben geleid tot dit resultaat.
  Zou niet langer afgeven op het team als ik jullie was, maar de fout neer leggen waar die thuishoort.

 28. Codilo

  Keizer is te lief en overwicht, ik denk dat hij nog in jupiler modus zit . Meedoen en ervaring opdoen is belangrijker dan winnen !!!

 29. BoyVanAjax

  Degene die het meeste geïrriteerd zijn wij als supporters. Jaar in jaar uit de aankopen te laat. Jaar in jaar uit geen binnenlands of buitenlands succes (met uitzondering van vorig seizoen). Jaar in jaar uit geen spelers die het team op sleeptouw kunnen nemen. Hij is gewoon niet normaal!

 30. BoyVanAjax

  Degene die het meeste geïrriteerd zijn wij als supporters. Jaar in jaar uit de aankopen te laat. Jaar in jaar uit geen binnenlands of buitenlands succes (met uitzondering van vorig seizoen). Jaar in jaar uit geen spelers die het team op sleeptouw kunnen nemen. Het gewoon niet normaal! Ik zou zeggen, hele commissie eruit en gewoon opnieuw beginnen!

 31. Codilo

  Keizer is te lief en overwicht, ik denk dat hij nog in jupiler modus zit . Meedoen en ervaring opdoen is belangrijker dan winnen !!!

 32. Slingertje.

  Keizer wilde de boel op slot gooien met zijn wissel maar dat kan hij wel vergeten met deze hele middelmatige spelers.
  Er moeten nu heel snel versterkingen gehaald worden.
  Zondag wordt ook lastig in Venlo denk ik want die gaan er volop tegen Ajax.

Reageren is niet mogelijk.