There are no ads, please add some


Veltman: ‘Een ongelofelijke klap’

Joel Veltman sprak tegenover Ziggo Sport over de uitschakeling tegen Rosenborg over een ongelofelijke klap. ‘Ik was volgens mij nog niet eens geboren toen Ajax voor het laatst geen Europees voetbal haalde. Kan je nagaan wat voor een klap het is. Het worden lange weken dit seizoen’, aldus de aanvoerder die zelf wederom ook een belabberde partij speelde.

‘We begonnen goed. Dan krijg je de 1-0 tegen. We hebben ons vervolgens uitstekend herpakt in de tweede helft. Dan mag de 2-2 niet vallen. De derde maakt dan helemaal niets meer uit. Vrij snel na de wissel viel het doelpunt al. We gaan niet wijzen. Als team hebben we gewoon gefaald.’


Gerelateerde posts

44 reacties

 1. AFCA my World

  We gaan wel wijzen,blunder van jewelste zo’n wissel,zit in de taxi van het stadion naar het vliegveld met de pest in het lijf ! Het had zo mooi kunnen zijn ! ⚽️

 2. BoyVanAjax

  Met andere woorden: een BLAMAGE! De gifbeker moest dus nog verder leeg, kan die nu nog meer leeg of is dit het einde!?!

  1. -buitenkantje rechts-

   Nog niet.. dit is het begin van onrust.. last-minute transfers en meer puntverlies.. Verantwoordelijken moeten conclusies gaan trekken nu

   1. Bakkie

    Het probleem is dat de verantwoordelijken het in feite geen reet kan schelen dat we sportief niks meer voorstellen. Ajax is een bedrijf dat goed winst maakt, en de supporters blijven toch wel komen dus gaan we lekker zo door.
    Na de EL-finale vorig jaar zou je door moeten pakken en de positieve publiciteit moeten gebruiken om nóg beter te worden, nóg betere spelers aantrekken, doorgroeien als club. Maar met het naar voren schuiven van Keizer en met de aan- en verkopen deze zomer laat Ajax NUL sportieve ambitie zien!!!

  2. De Nees

   Je hoeft geen Einstein te zijn om te zien dat de som niet klopt. Voor 80 mln verkopen (= goede spelers) – onervaren trainer + aankopen voor zo’n 12 mln( = redelijk, afwachten nog). Som = kwaliteit ingeleverd.Is dit niet al 5-6 jaar aan de gang met deze TH. En dan denk je mee te doen in europa. Lachwekkend.

   1. FrankiC

    TH had de ‘eisen’ van Bosz, versterken op CL niveau serieuzer moeten nemer i.p.v. aan hun eigen ego te denken en jaknikker te benoemen!

   2. De Nees

    Het is niet alleen met Bosz geweest Franki. Dit is al vanaf het begin met TH, ook onder Frank lieten ze het na. Waren goede voetballers, maar ze missen het juiste gevoel en, ja ik zeg het, ook kennis ontbreekt hoe je een representatief elftal samenstelt, anders doe je dit niet jaar na jaar.

    1. HURBIE

     Toch te triest voor woorden dat je selectie niet op orde is op het moment dat je Europees moet gaan presteren Nees

 3. Carmen1708

  Verdediging wederom weer niet goed, zeer slecht zelfs. Huntelaar inzetten, dolberg en Huntelaar samen voorin was een uitstekende keuze. Maar die wissel na de 1-2 was weer een zeer slechte keuze van onze coach. Keizer doet het niet goed, hij kan het team niet overeind houden. Dit is natuurlijk niet alleen aan hem te verwijten maar ook zeer zeker aan Bergkamp en Van de Sar! Ongelofelijk dit. Heel Ajax moet zich diep schamen!

 4. Iceman

  Mooi gespeeld tot de 1-2 en daarna weer bagger. Ik zeg RVC Blijf lekker op de Euro’s zitten koop geen ervaren spelers koop alleen kleuter jochie’s daar kom je Europesch heel ver mee……NOT Alles wat je vorige jaar hebt bereikt is in het water gevalen RVC MARC DENNIS EDWIN en al die Andere sukkels onzettend bedankt.

 5. Litmanen

  Jammer,been tactische blunder van een trainer die je het eigenlijk niet mag kwalijk nemen..

  Alles heeft tegengezeten, terwijl wij er zo dichtbij waren. Nog buiten de kan van Cerny en de niet gegeven penalty.
  Aan het begin heb ik gezegd dat na Appie het een wonder zou zijn als we een goed jaar zouden hebben.
  Dat is dan ook gebeurd.

  Het is triest en we gaan nu schuldigen zoeken, prima. De Ligt? Ja, Cerny? Ja. Maar als keizer Dolberg niet wisselt is er niets aan de hand.
  Ik dacht eerder aan 1-4.

  Het is niet anders, uithuilen en overnieuw beginnen,

  1. -buitenkantje rechts-

   Wat dacht je van onze aanvoerder Veltman? De Ligt is een tiener die een veel te zware verantwoording heeft gekregen.. Donny idem.. Dijks is een blammage, masr kan gewoon niet beter.. Ziyech redelijk met een blunder, idem voor Schöne.. Kluivert begon sterk. Dolberg onzichtbaar. Snel vetkopen! Lekker flegmatiek ergens anders gaan doen. KJH wederom sterk! Younes met een paar goede acties..

   Conclusie: de verantwoordelijken zijn schuldig.. Dan denk ik aan directie die verantwoordelijk zijn voor dit matige elftal en de trainer die niet betekend is op zijn taak. Zij zullen nu hun vonclusies moeten trekken.. Niet leuk om te zeggen, maar er moeten koppen rollen nu! De vernedering is compleet.

   1. SPHAFCA

    Te zware verantwoording voor vd Beek (enore fout) en de Ligt (schuldig bij bijna elk tegendoelpunt dit seizoen) maar Dolberg snel verkopen? Je weet dat vd beek ouder is dan Dolberg?

    1. jojo123

     Probleem is een aanvoerder te kiezen die op de bank hoort. Bij alle tegendoelpunten in de buurt, het is ook niet voor niets dat de kngevallen linkerspits er twee/drie maakt…

     1. Litmanen

      Jojo, andere wedstrijd gezien? Bij het tweede doelpunt gingen Cerny, Schone, Viergever en Dijks in de fout……

   2. De Nees

    Hoelang is dat al niet aan de gang, die druk op zulke jonge spelers. Onder FdB was dat met alle jonkies al aan de hand. Na hun vertrek bij ajax komen ze pas op nivo, kijk naar eriksen, anita, snijder, vertongen etc. Ajax moet ’s leren dat dit samen moet gaan met een ervafen kracht. ze leren het maar niet.

   3. Litmanen

    Ik vind de teamprestatie slecht gisteren. Het team kan geen tegenslag aan, duidelijk zichtbaar na de 1-0. Koppies naar beneden.
    Spelers de schuld geven is onzin. Bij de eerste goal moest Veltman kiezen tussen twee vrijstaande mensen ( kijk naar de beelden) bij de tweede goal stond Veltman zelfs niet in de buurt om ergens de schuld van te krijgen.
    Fouten, echte fouten maakten Cerny, vdBeek, Schone, Viergever, Dijks en Ziyech.

    Dat gelul over leeftijden, dat moet maar eens stoppen. Ze staan er en ze willen er staan. De Ligt wil ik als enige echt aanrekenen want elke wedstrijd dit seizoen heeft de tegenstander kunnen scoren door zijn fouten. Elke wedstrijd!
    Als hij te jong blijkt, dan moet Keizer hem niet opstellen. Veltman kan ook rechts in het centrum.
    Dus als ik zeg, slevhte teamprestatie, dan denk ik dat ik er niet ver naast zit.

    Keizer blunderde. Dat staat vast, ze hadden voor de 1-3 moeten gaan.

    En die koppies, ik blijf zeggen, die klap van Nouri kont iedere keer boven als er iets tegen zit. Dat kost ze gewoon een seizoen.

    Van mij mogen vdSar en Bergkamp een andere baan gaan zoeken.

   4. KBouter

    Wat een onzin! Dolberg is nog piepjong en heeft heel wat op zich af zien komen het laatste jaar.

    Normaal dat zo`n jongen in een vormcrisis zit, moeten we vanaf heden maar elk talent die een tijdje minder speelt maar direct verkopen?

  2. Indojood

   Ja, wat moet je anders zeggen als de personen die je tot in het belachelijke toe blijft verdedigen, keihard falen? Een Vd Boog of Jaakke hadden zich niet meer kunnen vertonen bij Ajax.

 6. Kevke87

  Met afstand de meest trieste seizoen voor ajax sinds decennia. Allereerst het drama van Nouri. Maar de teloorgang was er al jaren daarvoor, toen Johan de strijd zolang moest aanvoeren met allerlei bobo’s die van geen wijken wisten. Eindelijk zover, kan de revolutie eindelijk van start. Nu leek er een goede lichting aan te komen waarmee Ajax europa weer mee moest veroveren. Helaas zijn er nota bene door de “juiste poppetjes op de juiste plekken” teveel ego botsingen waardoor Jonk eruit moet en ook onze Johan zich terug trekt. Zogenaamd wordt het plan Cruijff nog steeds gevolgd om ons de mond te snoeren. Daarom wordt er ook alleen maar gekocht als het een DIRECTE VERSTERKING is voor het eerste elftal. Dat zien we met een enkeling, maar de meeste gevallen toch niet. (Westermann, Neres etc.) Maargoed, we gaan verder en helaas blijkt Johan voor de zoveelste keer in de rug gestoken door zn eigen cluppie. De club die dankzij hem is wat het is en de directie verdient wat zij verdienen.
  Dat terzijde.
  Dat Cruijff moest gaan met pijn in zijn hart is het allerergste.
  Vervolgens gaat de wanbeleid door, vermomd door goede resultaten in Europa. Ondertussen worden parels (in wording) zoals Bazoer, Tete, El Ghazi en Riedewald veeeelste makkelijk verkocht ZONDER dat de vervangers al in huis zijn. Dit terwijl je ze ook in huis kan houden, waarderen door een verbetering in hun contract en vooral praten en begeleiden zodat ze vechten voor hun kansen in het eerste.
  En doorspoelen naar vanavond. Zij zwerven in Europa, zitten vaak op de bank, wij hebben nog steeds niet de selectie op orde tweemaal achtereen en spelen geen Europees voetbal.
  TH, RvC en Directie moet serieus eens in de spiegel ga kijken.

  1. De Nees

   Het is ook geen rocket science toch? Cruijff heeft een frame work neergelegd. Enige wat je daarna moet doen is je gezonde verstand gebruiken door ervaring en jeugd te combineren en op tijd vervangers inpassen. Maar deze nepleiding heeft geld verdienen als motto, daarom dat zuinige investeren in spelers, goedkoop jeugd kopen, vroeg laten doorstromen en duur verkopen. Het moet allemaal zo goedkoop en jeugdig mogelijk en keihard hopen dat het goed uitpakt.

  2. Brokamp

   Ben blij dat Johan dit niet hoeft mee te maken . En dan durft dit TH te zeggen dat ze de lijn Cruyff volgen. Schaam je diep TH, wat een huichelarij. Wegwezen jullie !

  3. Litmanen

   Kevke,al die “pareltjes” wilden zelf weg omdat ze af en toe op de bank zaten. Onlangs nog Riedewald en Bazoer in een evhte competitie gezien. Allebei verschrikkelijk slecht.

 7. -buitenkantje rechts-

  Het enige positieve dat je er uit kunt halen is dat dit misschien een wake-up call is.. Veel te laat, maar er moet iets gaan veranderen. Dit kan niet!!

  1. afcadeluxe

   juist br maar dat zeggen wij hier al maanden,en toch weer hetzelfde verhaal,geld op de bank,spelers verkocht en veel te laat erop geanticipeerd,en zelfs nu niet hun fouten inzien,en wie is de lul?wij,de”gewone”supporter…

 8. rekel23

  Wanneer gaat er eens iemand wakker worden bij Ajax?
  Op deze manier kan je geen speler meer aan je binden en gaan ze kiezen voor een club die nog wel wil gaan voor europees voetbal.
  Hier lijken steeds meer de belangen achter de schermen belangrijker te zijn.
  Tijd dat er eens een grote bezem door gehaald gaat worden.
  Angst en behoudend voetbal ga je niets mee winnen.

 9. Iedereen heeft een mening

  Denk dat de meeste ajacieden maar eens heel goed in de spiegel moeten kijken. Elke wedstrijd dezelfde fouten. Hoe luidt het spreekwoord ook al weer?? Oh ja, ” een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen “. Het lijkt wel een vorm van masochisme zoals steeds dezelfde fouten worden gemaakt.

 10. Brokamp

  Je zal maar een seizoenkaart hebben gekocht. Dan voel je jezelf toch mooi belazerd. TH trekken jullie nu zelf conclusies. Als jullie het zelf niet doen dan doen wij dat wel. Moven,moven……….

 11. Ajaxstaff

  Ajax, hou het geld lekker op de bank, besteed hét liever aan andere dingen ? Máár ga nu naar de bouwmarkt om touw te kopen om spelers te behouden .

 12. Stephanafca

  Bij de eerste goal staan de ligt en veltman gewoon te schutteren. Echt simpel. Had teté niet gebeurd. Sanchez trouwens ook niet!

  1. De Nees

   Die reken ik toch geheel toe aan v beek. Over 5 m de bal zo in de voeten van een Noor. Iedereen staat daardoor verkeerd en 5 sec later ligt de bal in het net.

  2. dickst14

   De tegengoals thuis tegen Rosenborg en Groningen en de uitgoals bij Rosenborg hadden Tete niet gebeurt. Veltman wel omdat hij totaal niet kan verdedigen. En dat is aanvoerder.

 13. Rensenbrink

  Tijd voor invoeren opzegtermijn. Sanchez per 01-09 weg en tot die tijd gewoon meespelen. Als, als, as, as is verbrande turf. Zagen er allemaal niet even fruitig uit vanavond. Zoooo jammer ‘weer’.

 14. Forever nr14

  TH en RVC trek jullie conclusies, en gooi de handdoek in de ring, jullie moeten je diep en diep schamen, zogennaamd Johans beleid volgen “My Ass” stelletje geld wolven zijn jullie en niks clubliefde! Oprotten en wel meteen! Het zou mooi zijn als wij ajacieden wederom een statement konden maken, maar helaas gebeurt dat niet, en blijven we gewoon mee aanrommelen!
  Eens zo’n mooie club, is van binnen en buiten te triest voor woorden en om je er verschrikkelijk voor te schamen!

 15. Ton

  Beste optie is van de beurs af, verkopen aan een rijke arabier die veel geld wil inversteren voor Topspelers en dan doen we weer mee. Op deze wijze gaat het nooit meer goed komen, zelfs niet voor het landskampioenschap 🙁

Reageren is niet mogelijk.