Europees seizoen al voorbij voordat het begonnen is na 3-2 nederlaag tegen Rosenborg (incl foto’s)

Ajax is er niet in geslaagd de Europa League te bereiken. In de voorrondes werd de ploeg. vorig seizoen nog verliezend finalist in de Europa League, uitgeschakeld door het Noorse Rosenborg. Na de 0-1 nederlaag thuis werd ook het uitduel verloren: 3-2.

App-gebruikers: Bekijk de foto’s via deze link op onze mobiele website

Ajax startte prima. In de eerste tien minuten waren er kansen voor Matthijs de Ligt, Kasper Dolberg en Amin Younes, maar net als in Amsterdam zakte Ajax daarna snel weg en trog Rosenborg bij de eerste de beste kans wel doel. Niklas Bendtner kopte de 1-0 binnen. Domper voor Ajax was daarna het uitvallen van Justin Kluivert, die moest na ruim een half uur spelen het veld verlaten met ogenschijnlijk een hamstringblessure. Zijn vervanger was Cerny.

Snel na rust kreeg Ajax opnieuw enkele kansen. Invaller Klaas-Jan Huntelaar kreeg meteen een fraaie kans op de gelijkmaker, maar hij kreeg de bal niet onder controle. Na een kwartier in de tweede helft was het eerst Younes die voor de 1-1 tekende, even later was het Schöne die Ajax, uit een voorzet van eveneens Younes, op een 2-1 voorsprong zette. Ajax zat op een zetel en dit was voldoende om door te gaan.

Huntelaar, Cerny en Hakim Ziyech kregen nog fraaie kansen om voor de geruststellende 3-1 te zorgen, maar zij troffen geen doel. Younes schoot ook nog eens op de paal. Vervolgens wisselde Marcel Keizer onbegrijpelijk Dolberg voor de jonge Zeefuik waardoor Veltman centraal achterin danwel op het middenveld kwam te spelen. Ajax was de controle vervolgens volledig kwijt. Tien minuten voor tijd was het Samuel Adegbenro die met een kopbal, waarbij het centrale duo De Ligt-Viergever niet vrijuit ging, Ajax de das omdeed: 2-2. Vlak voor het eindsignaal tekende diezelfde Adegbenro ook nog voor de derde Noorse treffer van de avond: 3-2.

Daarmee eindigt het Europese avontuur van Ajax al voordat het nog maar begonnen is. Honderden miljoenen op de bank maar op het veld is het vooralsnog een en al droevenis.

De basiself dus met Dolberg in de spits

Zelfde scenario als in Amsterdam: Ajax begon fantastisch maar Rosenborg scoort: 1-0

Kluivert moet er dan af met ogenschijnlijk een hamstringblessure

In de tweede helft Huntelaar in de spits met Dolberg er achter

En het gaat lopen bij Ajax: Younes maakt de gelijkmaker: 1-1

Binnen de minuut scoort Schone zelfs de 1-2 en Ajax lijkt op rozen te zitten

Cerny mist nog een grote kans op de 1-3

Vervolgens een onbegrijpelijke wissel van Keizer: Zeefuik voor Dolberg waardoor Veltmaan naar het middenveld verhuisd. Gevolg: Controle weg: wedstrijd weg!

De gelijkmaker hangt letterlijk in de lucht: 2-2

Het wordt ook nog 3-2; de domper is compleet. Wat een afgang!

Related posts

51 Comments

 1. koote207

  En nu…???? wat is dit dan weer…. wat een wissel wat een inzet wat een ellende, en wij als supporters zitten weer met de gebakken peren, de heren zullen nu wel achter elkaar aan naar buiten willen lopen en ons met de kolere zooi laten zitten, ik baal ervan dat ik weer voor de zoveelste keer mijn seizoenskaarten heb verlengd?

 2. Nikki309

  Het lijkt me verstandig om iig ook voor een nieuwe coach te kijken want deze is duidelijk te licht! Leuk voor de a junioren maar dit is te hoog gegrepen voor hem.

    1. De seijs

     Keizer werd gevraagd, en Keizer vond dat hij er klaar voor was. Keizer heeft zich zelf te hoog in geschat. Keizer is het dus nog net niet. Ajax geeft de jeugd of beginnende trainer altijd een kans. Maar keizer besliste echt zelf of hij er klaar voor was. Dus niet!

    2. De Nees

     Als jij een mooie kans ergens krijgt ga jij er ook voor, al ben je d’r half klaar voor. TH wilde geen tegendraads figuur meer na Bosz. Het is heel simpel, meer science zit daar echt niet achter.

  1. RickyAmsterdam

   Inderdaad. Ik wilde de trainer nog sparen, maar nu na de ongelooflijk domme wissel Dolberg – Zeefuik, heeft hij mijn vertrouwen niet meer. Ajax speelde op dat moment fantastisch DOOR het aanvallende spel. Bij 2 goals voorsprong had ik dit begrepen, maar nu niet. Dat niet de tegenstander, maar uitgerekend Keizer ons uit de goede aanvallende flow haalt is toch wel erg vreemd. Wisselen in onze sterkste fase van de wedstrijd, ongelooflijk…

  1. Cootje Adriaanse

   Nog even zo doorgaan en je hebt alleen nog de KNVB-beker waar je nog voor kunt strijden…..pffff.

  2. -buitenkantje rechts-

   De gifbeker is nog half vol.. er komen nog last-minute transfers.. steeds minder willen komen.. Wie wil er bij het lachertje van Europa (en straks eredivisie??) voetballen.. en ik verwacht nog meer puntverlies na deze mokerslag.. TH zal zich in alle bochten wringen om dit goed te praten.. Verwacht oproer onder supporters..
   we zijn er lang nog niet.. De tijd van kalmte en alles zal goedkomen is nu wel voorbij!!

 3. AFCA my World

  Snikkend op weg naar het vliegveld,want een absurde wissel,je geeft gewoon de hele wedstrijd weg, hopelijk is het gelijk exit keizer, dit is niet de eerste fout die je maakt,haal van gaal maar terug ! ⚽️

 4. Charka53

  Wat een afgang op alle fronten komen we tekort zolang we zoveel fouten blijven maken hebben we geen recht op Europees voetbal en als we steeds maar voor eigen geluk gaan en de ballen niet aan de er beter voor staande collega geven blijft het kut.

  1. De seijs

   Als de verdediging goed staat dan heb je een goed elftal. Maar dat is al jaren het probleem bij ajax. En de trainer vond zelf dat hij er klaar voor was. Niet dus!

   1. Charka53

    Inderdaad De seijs de verdediging is waterverf , maar doelde even op de derde min. toen Younes op de achterlijn Dolberg had moeten aanspelen en Cerny in de tweede helft hetzelfde laken en pak dit waren geheid twee doelpunten en dan was Dolberg ook weer eens een goede spits geweest en over kloten op het middenveld kunnen we ook boekdelen schrijven . Dus je ziet dit Ajax en deze trainer zijn niet goed genoeg voor de top.

    1. De seijs

     Cerny verkloten het kampioenschap al en nu het Europees voetbal. Leert hij het dan nooit! Een waardeloze voetballer als hij alleen maar voor zich zelf voetbalt. Ongelovelijk wat een eigenwijze ei is dat!

     1. Charka53

      En laten we het niet over de wissel van Dolberg hebben , volgens mij ging het weer wat beter en kwamen er weer kansen maar dan gaat keizer de verdediging aanvullen IPV blijven aanvallen waar dit Ajax toch gevaarlijk kan zijn enzo kunnen nog wel door gaan.

     2. Charka53

      We moeten even slikken en weer verder gaan nu maar hopen dat we toch voor het kampioenschap en de beker kunnen mee doen want zekerheid hebben we indeze ook niet.

 5. Toppertje

  Vaker aangegeven dat een aantal spelers niet het niveau van Ajax hebben. Maar liefst 3 daarvan, Viergever, Dijks en Veltman, stonden vandaag in de verdediging. Het verdedigen was gewoon genant. Iedereen wist dat er wat moest gebeuren in de verdediging en nu met de kwalificatie achter de rug zijn pas de versterkingen binnen. Directie heeft mbt de verdediging gewoon gefaald. Haps niet goed genoeg? Misschien, maar nog altijd vele malen beter dan Dijks. Gaat een moeilijk seizoen worden. Kijken of ze hier zondag over heen zijn.

   1. Toppertje

    Inderdaad. Ik neem het de TH kwalijk dat hij altijd moet spelen terwijl hij gewoon pas komt kijken en af en toe moet invallen. Hij heeft in ieder geval potentie maar moet nu gecoached worden door spelers die er niets van kunnen.

    1. SPHAFCA

     En waarom vind je dat jij potentie heeft? Hij is groot, meer kan ik er niet van maken eerlijk gezegd. Heel dom in verdedigend opzicht en veel te traag met alles

     1. dickst14

      Over 2 jaar ga jij je mening herzien. In de jeugd blonk hij altijd uit en ook met internationale toernooien. Die andere 3 zijn gewoon verschrikkelijk slecht en niet te corrigeren door een 18 jarige

  1. FrankiC

   @Toppertje; ben het helemaal met jou eens. De Ligt is wereldklasse, ondanks een weeffoutje hier en daar. Veltman en Viergever zijn Europees te licht en Dijks is Jupiler League niveau. Nogmaals: hierp had in juni geanticipeerd moeten worden door TH. Daarbij hadden ze beter naar Bosz moeten luisteren. Hij voorzag deze ellende.

 6. BoyVanAjax

  Wat-een-blamage! De laatste keer dat we niet aan een Europees hooeftoernooi meededen was in 1966! Toen was mijn VADER nog niet eens geboren! Nou ligt het niet aan Marcel Keizer of Marc Overmars, maar aan dat zooitje wat zich de RVC met Bergkamp. Zitten gewoon lekker op hun gemak geld te cashen. Iedereen die zegt det Keizer of Overmars weg moet snapt geen zak van voetbal en is een succes supporter!

 7. Indojood

  Ik zou Dennis op het vliegtuig naar Londen zetten, laat hem maar lekker 3 kwartier in het angstzweet zitten. Hij heeft deze technische staf vol onbenullen samengesteld. Hij zal wel over een half jaar wel weer een interview geven in de VI en roepen dat het lulverhaal is.

 8. M800M

  Heb net het interview met vd sar gezien, Tenenkrommend!! Wat een flapdrol. Geen enkele blijk van voetbalinzicht. En dan ook nog zo’n smerig glimlachje op zn face. Het hele zooitje in de directie houdt elkaar de hand boven het hoofd en HELPT DE CLUB NAAR DE KLOTE!! Neem allen jullie verantwoordelijkheid en ROT OP!!

 9. Ajaxstaff

  Dank je wel Ajax hou het geld lekker op de bank , koop nu een stuk touw bij een bouwmarkt om Dolberg Ziyech Obama vast te houden.

 10. Iedereen heeft een mening

  Heb lang niet heel kritisch willen zijn op het team en de coach……maar wat was dit slecht. Knullig/slap verdedigen door de gehele achterhoede. Ajax onwaardig en de laatste wissel sloeg echt nergens op. Tja, dan blijkt wel hoe groot het gemis is van Klaasen en Sanchez. We kunnen dan wel roepen dat Van den Beek makkelijk Klaasen kan vervangen maar momenteel kan hij niet in de schoenen van Klaasen staan. Helaas, de gifbeker moest helemaal leeg en zijn wij momenteel NIET WZAWZDB. Uithuilen en kijken wat de competitie gaat brengen en dan maar weer bouwen op een nieuw talentvol team. ?????

 11. De Nees

  Basisvoorwaarden om een sterk elftal te vormeren zijn al jaren niet aanwezig. Je kan vantevoren al uittekenen wat er mis gaat, zo kijk ik ook zonder hoge verwachtingen. Laat me niet voor de gek houden en me op te vreten van frustraties vanwege een al jarenlang zwakke technische leiding. Helaas maar waar, dit glijdt weer snel van me af, elk jaar toch weer veel zwakke schakels en onbalans in de ervaring. Op een bepaald moment geloof je het wel allemaal.

 12. Brokamp

  Wat een slechte wedstrijd. En dan bedoel ik het vooral taktisch. De verdiging klopt geen moer van, iedereen ruim onvoldoende. En nu zitten we een week voor het sluiten van de markt.2 nieuwe jongens waarvan je maar moet afwachten of die wel het juiste nivo hebben. Velman, Viergever en Dijks afschrijven EXIT. De Light voorlopig terug naar Jong. De verloedering van hem is ingezet door Danny Blind . Veel te vroeg gebracht. Dus uithuilen en opnieuw beginnen. TH. Niet Keizer de schuld geven want jullie hebben hem aangesteld. Wie van jullie 3 trekt hier conclusies uit. Ik heb al eerder gezegd dat jullie goede voetballers geweest zijn in het veld. Maar buiten het veld bakken jullie er helemaal niets van. Kan ik ook , geld genoeg, mooi pakkie an, dure auto onder de kont en dan de grote mijnheer uithangen. Spelers kopen mooi, maar de juiste kopen dat is een kunst, voetbalinzicht hebben, ik geloof er een bal van. Ga maar lekker golven en trek jullie conclusies. Bedankt voor het achter gelaten zooitje.

  1. De seijs

   Hallo Keizer heeft met gezonde dosis verstand zelf voor ajax gekozen. Een beetje voorbarig vindt je niet. Hij had ook zelf kunnen zeggen ik wacht nog een aantal jaren. Keizer is hier zeker ook schuldig aan! En ajax staat bekend om iedereen een kans te geven. Dat vinden wij dan weer mooi. Maar ja het lukt ook wel eens niet. Ajacied in goede en slechte tijden zijn. Ook al is het moeilijk nu. Maar ik vind wel dat ajax op zoek moet naar een hele goeie trainer , we hebben geld zat.

 13. Stephanafca

  Zonde, nu blijven de echte versterkingen zeker uit. En is het hooen dat ziyech en dolberg blijven.

 14. Stephanafca

  Indojood, ben het met je eens! Bergkamp was een wereld voetballer! Maar zo als mijn vader altijd zei: een goed paard is nog geen jockey

 15. Rensenbrink

  De finale was al een waarschuwing. Kwam niet meer goed daarna. Dacht vandaag even dat we Advocaat als coach hadden met die laatste wissel. Zondag ging stuk beter en dan start je vandaag met die slappe hap die al weken het af laat weten?! Younes die zowaar eens buitenom gaat en er wordt gescoord. Weet je…. nou ik fff niet meer. Balen, balen en nog eens balen. Ergste is dat je emotioneel afstompt door deze continue wanprestaties. Waar is de dood of de gladiolen inzet die Europees de laatste wedstrijden wel getoond werd in aanloop naar de finale? Ik kan alleen maar hopen dat de nieuwe spelers nieuw elan meebrengen. Dolberg en Zyech zijn weg…

 16. JohnDoe77

  Dat laatste is onzin!

  Alles begint bij de basis; een solide verdediging! En dat “solide” zit vaak in kleine dingen. Die Sanchez was zo goed en straalde zoveel uit dat de middelmaat (Veltman/Viergever) en onervaren spelers (De Ligt) zich hieraan op kunnen trekken en met meer vertrouwen spelen. Nu heb je geen Sanchez en wel Dijks en zakt het als een kaartenhuis in! TH zegt dat de verdediging (met de twee aankopen er straks bij) zo staat, ik zeg van niet. Er moet nog een ervaren CV bij voor achter de hand, Dijks MOET nog weg en we hebben nog steeds geen pure linksback. Maar het TH is er klaar mee?

  Je moet eens kijken wat een verschil je maakt als die linie wel staat! En maak iemand anders aanvoerder zeg!! Niet een speler die ons regrlmatig in de problemen brengt en de uitstraling van een kapper heeft… Ziyech, Donny of Onana voor mij part!

 17. Geroldkohlen

  3 maanden geleden nog finale gespeeld, nu niet eens geplaatst! schandalig! dit is dus het verschil of je met sanchez speelt of zonder, alle tekortkomingen van de rest van de verdediging komt nu weer boven drijven. die geweldige aanvoerder van ons thuis in de fout en nu weer pff. snap echt niet dat ze hem wilde houden , had er maar alles aan gedaan om tete te houden. zonder sanchez slechtste verdediging ooit! en dan die wissel ,keizer is hier niet klaar voor! en dan dijks breek me de bek niet open, had hals maar gekocht! verkopen kunnen we ,maar een selectie klaar hebben voordat we belangrijke wedstrijden moeten spelen is teveel gevraagd! terwijl om ons heen het bij clubs wel lukt!

 18. Forever nr14

  Je zou deze dagen maar ajacied zijn zeg! Om je kapot te schamen! Wederom het elftal niet op orde, door het werkelijke belachelijke beleid, dat de gasten die hier verantwoordelijk voor zijn, maar snel hun conclusies trekken, en dat interview met Sar!! Artogante kwal zeg! WANBELEID DAT VOEREN JULLIE!!!

 19. Ajaxfoort

  De wissel was inderaad niet het handigste dat hij kon doen. Als je Ajax volgt weet je dat het geen club is die de boel op slot kan gooien. Zij moeten hun eigen spel blijven spelen. Het is ook link om met een fragiele voorsprong een redelijk onervaren vent erin te zetten. Ik kan het me bijna niet voorstellen maar het lijkt erop dat Keizer het verschil tussen Ajax en jong Ajax onderschat. In elk geval moet er heel wat gebeuren voordat het lek boven is. Ook zou ik ervoor pleiten om het eens met een andere keeper te proberen. Onana heeft de boel in de 5 meter niet in de hand. Met het tweede en derde doelpunt zag hij er zwak uit.

 20. Kingkong

  Bedankt RVC en Bergkamp jullie hebben het weer voor elkaar het seizoen is nu al naar de kloten.

 21. Yindi

  Zitten ook in de hoek waar de klappen vallen op het moment. Ik bedoel, als het meezit dan geeft Cerny die bal op Dolberg(stond volledig vrij) wordt het 1-3 of als het meezit dan geeft die scheids die pingel (vasthouden KJ in strafschopgebied) en zou het dus ook (als het meezit) maar zo 1-4

Comments are closed.