There are no ads, please add some


Update: ‘Dolberg lijkt tegen Rosenborg terug te keren in de basis’ Of toch niet?

Marcel Keizer wilde er tijdens de persconferentie woensdagavond nog niet op vooruitlopen, maar volgens De Telegraaf wijst alles erop dat Kasper Dolberg terugkeert in de basis voor de wedstrijd tegen Rosenborg.

Afgelopen zondag koos Keizer voor Klaas-Jan Huntelaar in de spits. Dat had Huntelaar volgens Keizer ook verdiend. ‘Vanaf de eerste training heeft hij het voortouw genomen’, aldus Keizer. Na wat rust zou Dolberg nu in de cruciale wedstrijd vanavond tegen Rosenborg er dus weer moeten staan. Keizer maakte gisteravond wel duidelijk dat Dolberg en Huntelaar voorlopig niet allebei aan de aftrap verschijnen al zoekt de trainer wel naar een modus om beiden te laten spelen. “Maar dat is iets voor de lange termijn. Twee goede spitsen in één elftal krijgen, is niet zomaar gedaan. We hebben het in gedachten, maar het nog niet uitgeprobeerd op het trainingsveld of zo”, aldus Keizer.

UPDATE 12:08:
Volgens de laatste berichten lijkt toch Klaas-Jan Huntelaar te gaan starten en moet Dolberg genoegen nemen met een plek op de resevebank. Daarnaast start Donny van de Beek waarschijnlijk als controleur en speelt Lasse Schone rechts op het middenveld. Hakim Ziyech speelt vanaf links. Frenkie de Jong, die leek af te stevenen op een basisplaats, zal dus, volgens de insiders toch starten op de bank.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Onana, Veltman, De Ligt, Viergever, Dijks, Van de Beek, Schone, Ziyech, Younes, Huntelaar, Kluivert


Gerelateerde posts

74 reacties

 1. Toppertje

  Nou dan mag Dolberg zijn verantwoordelijkheid eens nemen en zoals vd Sar zegt “wat meer pit tonen”. In grote wedstrijden moeten de grote spelers opstaan. Ben benieuwd wat Dolberg en Ziyech gaan laten zien vanavond.

  1. Bakkie

   Ziyech kun je inderdaad onder de “grote spelers” scharen, was de grote man bij Twente en loopt al een tijd mee. Dolberg is nog een talent, waar we nog niet teveel van mogen verwachten vind ik. Wat dat betreft prima dat hij even pas op de plaats maakt nu.

 2. Codilo

  Dolberg talent maar laatste maanden uit vorm, ik zou de hunter opstellen! Gretig en agressiever

  1. BobbyHaarms

   Ik ook Codilo. Dolberg even in de luwte houden nu, deze wedstrijd moét gewonnen worden dus ik zou eerst starten met de sluwe KJH. Belangrijk dat we vroeg in de wedstrijd scoren anders wordt het weer een zwaar avondje kontknijpen.

   1. Litmanen

    Belangrijk dat Schone op het veld staat. Als hij van Ziyech nou ook nog eens een vrije trap mag nemen…..
    Lasse is slim in de steekpass, kon wel eens belangrijk worden.
    Ziyech zal wel scherp moeten zijn, anders staan ze snel een tegen een achterin.

    1. Bert62

     Dat is de taak van de trainer, hij is degene die moet bepalen wie de vrije trappen neemt, de penaltys e.d.

     1. Litmanen

      Tuurlijk, maar het ego van de een is veel groter dan die van de ander. Ik heb de indruk dat Schone vaak denkt: als jij zo nodig moet, dan ga je maar.
      Vandaar dat ik dat moment van die goal zondag zo mooi vond. Eerste balcontact, pirouette en de kruising.

 3. Emilio4Ajax

  Ik zou met Huntelaar beginnen, omdat ik denk dat Rosenborg 2 bussen gaat parkeren. Met zijn lengte en agressiviteit, voorzetten van de zijkanten meer kans…Als Rosenborg de laatste 15-20 minuten overgaat op 4-3-3, dan Dolberg brengen en de boel afmaken…1-3 kat in het bakkie❌❌❌❤️🍻😎

  1. AjaxKat

   Helemaal mee eens. Alleen al door het gemis van Klaassen, wat toch merkbaar is, is het wel handig om een leider op het veld te hebben. Op dit moment is KJH de enige in het team die zo genoemd mag worden.

   Ben alleen bang dat Dolberg dit misschien aangrijpt om een transfer af te dwingen.

   1. Emilio4Ajax

    Dan moet ie dat maar doen dan…zegt dan genoeg over zn mentaliteit…100mln en geen cent minder…❌❌❌❤️🍻😎

 4. De seijs

  De kop luit, Dolberg lijkt terug te keren. Het is dus nog niet zeker. Dus alles ligt nog open!

  1. -buitenkantje rechts-

   Google translate: Klaas Jan is beter met kopballen. Is dat niet zo dan?😜

   1. Widi

    Ja viel mij van de week ook al op dat sommigen al voor de middag beginnen met drinken KBouter

 5. Jimmy1971

  Zou met Klaas-Jan beginnen , het team had duidelijk zijn leiderschap en vechtlust nodig en gaf dat zelf naderhand aan.
  Daarbij is dat even beter als ze Dolberg echt willen houden ..
  (Even uit de picture halen)

 6. Yindi

  Wordt 1-3
  2x Dolberg. ff laten zien dat hij niet speelt als een “oude man” zoals vorige week rondging in Rosenborg.

 7. Wenen 1995

  Als je bij het aantrekken van KJ roept dat Dolberg je eerste spits is, moet je hen voor zo’n grote wedstrijd nooit passeren!!!! Of je moet van hem af willen, maar dat zou ik onbegrijpelijk vinden. Dit wordt de wedstrijd van Dolberg, is voel het 👍

 8. Basisspeler

  Dolberg moet spelen! Keizer zegt dat hij de eerste spits is. Laat je vertrouwen dan zien en stel hem op! Wisselen voor KJH kan altijd nog

  1. FrankiC

   Het gaat er nu sec om wat het beste is om deze voorronde te overleven. De rest is bijzaak.

   1. Basisspeler

    Keizer zegt dat Dolberg zijn eerste spits is. De enige reden om hem niet op te stellen zou kunnen zijn dat Kasper met een transfer bezig is. Zie Sanchez

    1. FrankiC

     Dat zei hij vóór de wedstrijd tegen Groningen en daarbij komt dat hij in die belangrijke wedstrijd zijn eerste spits niet liet spelen. Dus waar jij die zekerheid en ‘enige reden’ vandaan haalt is mij onduidelijk.

     1. Basisspeler

      Ook na Groningen bij vragen van reporters. Dan zijn zijn woorden dus strijdig met zijn daden

  2. Bert62

   Klaas Jan moet gewoon van het begin af aan spelen, ik zou bij een voorsprong Dolberg brengen.

 9. Leshi0172

  Je kan beter met Neres of Cerny beginnen op de linkerkant, zodat zij voorzetten kunnen geven op Huntelaar

 10. RobbyZ

  Alstublieft geen Younes op links,dat gekloot van die kabouter! ☹️ De hele wereld zegt dat hij niet de linksvoor is voor Ajax maar toch stellen ze hem op,ik denk dat hij die plek heeft afgekocht!

  1. FrankiC

   Ik zeg dat Younes dé lunksbuiten is voor Ajax. Ik geniet ervan. Nu rendement nog omhoog en Sinkgraven erachter

   1. -buitenkantje rechts-

    Dat zeg ik niet. Je ziet dat met een echte voetballer de linkerkant veel beter loopt. Wat een enorm gevaar zou je van de linkerflank hebben gehad als niet iemand met een ‘paardentrap’ op links had die de voorzetten gaf. (Dijks)

    1. RobbyZ

     En anders kan die niks dus! Younes is gewoon super kut! Maar zal je net zien dat hij vanavond weer 1 x wat goeds doet,maar jammer genoeg 99 x niet!

   2. RobbyZ

    Nu het rendement omhoog,1 jaar geleden al,geen verstand dus,geen echte linksbuiten voor Ajax!

 11. Basl

  Kan Dolberg niet rechts en Kluivert op links? Vind het op links ook lekker lopen tussen Kluivert en Ziyech

  1. -buitenkantje rechts-

   Wellicht een optie voor verder in het seizoen Basl. Nu even geen experimenten.. Tenzij we met 0-5 voor staan in de 90e minuut. 😁

 12. -buitenkantje rechts-

  Verwacht weinig veranderingen t.o.v. afgelopen zondag. Denk dat zoals vermeld Schöne weer voor de Jong zal spelen. Toch wat routine in deze belangrijke wedstijd. KJH voor Dolberg vind ik daarom ook een goede keuze.

   1. -buitenkantje rechts-

    Kan goed uitpakken.. Snellere Donny die beter corrigeren kan optreden.. Lasse op rechts in een aanvallender rol waarbij hij Justin kan bedienen en zelf gevaarlijk kan zijn met schoten.

 13. Vak 120

  Deze wedstrijd is zo belangrijk,dus de beste in vorm moet je opstellen!! Hunter in de spits en frankie op het middenveld! Schone pas brengen als je met 2-0 voorstaat..kan hij mooi vertragen en en pot binnen trekken..

 14. AFCA my World

  Hopelijk betaald hij het vertrouwen uit in doelpunten,we hebben een overwinning nodig,alle het andere is niet voldoende ! ⚽️

 15. BoyVanAjax

  Dollie is uit vorm, dus ik zou graag The Hunter zien. Is op dit gretig en agresieve en heeft al veel ervaring met internationale wedstrijden.

 16. JohnDoe77

  Op zich logisch om deze pot ook te beginnen met KJ. Alleen hebben spitsen (wie dan ook) goede voorzetten nodig. Zolang die van Dijks moeten komen, heb je er niets aan…

 17. Brokamp

  Prima, Keizer kiest dus voor routine vandaag. Schone rechts op het midden , kan het daar meer belopen dan op 6. Klaas Jan in de spits weet wat er van hem gevraagd wordt vandaag. Misschien staat het nu ineens goed net als vorig jaar onder Bosz. De selectie wordt met de dag breder maar eerst vanavond een goed resultaat. Knokken vanavond mannen.

 18. fjonkman

  Weet je wat? Om 20:45 zien we wel wie er op het veld stappen… het kan me niet schelen wie het doet, als we maar winnen!!!!

 19. AjaxJay070

  Keizer is een facking amateur en laat ajax amateuristisch spelen. Van mij mag hij zo spoedig mogelijk weg…hij is verantwoordelijk voor deze puinzooi

 20. Janneman16

  wat een wissel…… zeefuik voor dolberg……. wat een misser. weer in de verdediging om de voorsprong te houden. wat een fout van de trainer.

Reageren is niet mogelijk.