There are no ads, please add some


Stam: ‘Jammer dat Siem niet naar Reading komt maar gun hem en Ajax het beste’

Jaap Stam bevestigt in gesprek met Voetbal International dat hij met Reading naast de komst van Siem de Jong heeft gegrepen. ‘Het is jammer dat Siem niet naar Reading komt. We hebben ons best gedaan hem hierheen te halen, maar uiteindelijk is het de speler zelf die beslist waar zijn toekomst ligt. Ik gun Siem en Ajax het beste’, aldus de coach van Reading.

Tot dinsdag dacht de clubleiding van Reading dat Siem de Jong een transfer van Newcastle United naar de club van trainer Jaap Stam zou maken. Er lag een driejarig contract voor hem klaar bij Reading, dat vorig seizoen op een haar na promotie naar de Premier League misliep. De clubs hadden een principeakkoord en De Jong leek na gesprekken met Stam, diens assistent Andries Ulderink en technisch directeur Brian Tevreden een overstap naar The Royals te zien zitten. De tussenkomst van Ajax bepaalde anders. Afgelopen maandag openden zaakwaarnemer Louis Laros en de Amsterdamse club de gesprekken over een terugkeer van De Jong naar Ajax.

Ajax hoopt de komst van de aanvallende middenvelder deze week af te ronden. De Jong heeft inmiddels ook gesproken met trainer Marcel Keizer, die in de 28-jarige routinier een welkome aanvulling ziet op zijn jonge selectie. De Jong vertrok in 2014 van Ajax naar Newcastle, waar hij door vele blessures in twee seizoenen slechts 22 competitiewedstrijden in actie kwam, waarvan achttien keer als invaller. Tijdens zijn eerste seizoen kampte de zesvoudig Oranje-international met een spierscheuring en een tweede geval van klaplong.

Het seizoen erop kreeg De Jong amper speeltijd van toenmalig trainer Steve McClaren. ‘Ik ben twee jaar van mijn carrière kwijt. Dat klinkt misschien een beetje dramatisch, maar zo voelt dat’, zei De Jong eerder dit jaar in VI over zijn periode in Engeland. Vorig jaar hoopte De Jong op een terugkeer naar Ajax maar die club zag toen in hem geen versterking waarop de middenvelder op huurbasis naar PSV vertrok, waar hij in twaalf van de 42 officiële wedstrijden in de basis stond.

Als De Jong en Ajax tot een akkoord komen, moet hij de concurrentiestrijd aan met Donny van de Beek en Frenkie de Jong. Daarnaast heeft hij bij zowel Ajax als PSV ervaring opgedaan als back-up voor de spitspositie. Dat kan van pas komen in het geval dat Ajax en Kasper Dolberg bezwijken voor het grote geld van AS Monaco. De Franse topclub heeft vijftig miljoen euro over voor de Deense jongeling en is financieel in staat dat bedrag nog flink te laten oplopen. Directeur spelersbeleid Marc Overmars liet na de recente recordtransfer van Davinson Sánchez naar Tottenham Hotspur echter weten dat Ajax deze transferzomer geen spelers meer zal laten gaan maar de vraag is hoelang dat standpunt van Overmars stand houdt als Monaco het bod verder verhoogd. Met een totale begroting van Ajax van 85 miljoen is een bod van 50-60 miljoen bijna niet te negeren.

Zie ook eerdere bericht:
23-08-2017: ‘Ajax in verregaande onderhandelingen met Siem de Jong over terugkeer’


Gerelateerde posts

29 reacties

 1. Ab is fan van Johan en Jonk

  16 basis plaatsen in drie seizoenen. Deels door blessures, grotendeels door niet goed genoeg (neem ik aan). Vier basisplaatsen in twee seizoenen in een competitie waar denk ik per seizoen meer dan 40 wedstrijden worden gespeeld.
  Op basis van zijn prestaties in 2014 en daarvoor wordt hij dus gehaald. Ik vind Siem een hele aardige jongen en ben hem dankbaar voor zijn Ajax-tijd ( waarin ook een behoorlijke mindere periode zat) maar het lijkt wel dat hij mag terugkomen bij chronisch gebrek aan beter en omdat hij zo aardig is. Op basis van zijn huidige getoonde kwaliteiten is het zeker niet. Kortom: noodgreep van Ajax (lees TH). Desondanks wens ik hem alle succes zolang hij Frenkie en Donny maar niet in de weg loopt. Stand-in, is voldoende.

  1. JohnDoe77

   Goed gezegd AB; als stand-in prima! Maar hij speelde vooral niet door veel en lange blessures. Neemt niet weg dat toen hij weer gezond was, hij ook niet echt in de basis stond!

  2. Litmanen

   Ach AB, hij is aardiger dan jij, dus van mij mag hij komen. Ik ben niet vergeten hoe gigantisch belangrijk was voor Ajax. Alleen Klaassen kon hem een beetje benaderen in doeltreffendheid en slimheid.

   1. Ab is fan van Johan en Jonk

    Was, je zegt het goed Litmanen (is opvallend, dat wel) was. Wie zegt dat hij het nu ook is. Op basis van wat? Op basis van …. was?

   2. De seijs

    Juist litmanen👍👍. Ach het gaat weer langzaam aan weer helemaal fout met abje.😂 Nog even en dan zit hij weer in zijn vertrouwde omgeving. Dan wordt hij van alle kanten weer vol gestopt met hele enge pillen. Nou kan er geen traan om laten😁😁😁

  3. Brokamp

   Volgens mij snap jij er niet zo veel van. Je denkt zeker dat de beste en duurste spelers altijd nodig zijn. Makkelijk om het TH even af te zeiken maar heb je wel eens van balans in een elftal gehoord. Spelers als Siem de Jong zijn vaak nodig om die balans in een elftal te halen. Niet de beste maar de juiste spelers zijn daarvoor nodig. Ga je schamen en denk de volgende keer eerst na voor je zomaar weer onzin uitkraamt.

   1. FrankiC

    @Brokamp
    Lees je eigen bijdragen nog eens na voor je iemand van het schrijven van onzin beticht.
    En als er iemand pleit voor het niet aangaan van dure aankopen dan is het AB wel. Jouw reactie dlaat wat mij betreft nergens op, net zo min als de aankoop van Siem de Jong. Geen meerwaarde, terug naar af.

   2. KBouter

    Ik ben het hélemaal eens met AB.

    Totaal geen meerwaarde, en zijn beste wedstrijden speelde hij als spits en niét als middenvelder. Vond het zelfs een zeer beperkte middenvelder, Ajax had geluk dat Eriksen ook op dat middenveld stond, anders was het middenveld veel te licht.

    Als aanvulling voor training en kleedkamer is hij welkom, hij mag nóóit de jonge jongens voor de voeten gaan lopen. Verder heeft Siem een salaris nodig naar prestaties en gespeelde wedstrijden want door zijn blessure gevoeligheid is het anders weggegooid geld. Stop dan dat geld maar in de jeugdopleiding!

  4. De Nees

   Op welke gronden is TH eigenlijk van gedachten verandert tov vorig jaar. Of hield Bosz dat tegen? Maar dat is weer tegen de afspraken, want TH bepaalt. Nee vreemde zaak dit. AB zegt het goed, prima jongen Siem maar heeft een zwak recente prestatielijst. Zou liever Anita teruggehaald hebben.

 2. Brokamp

  Nou dat gaat helemaal goed komen met Siem. Ik ben nog niet vergeten wat een waarvolle speler en aanvoerder hij altijd was. Is pa 28 en nog een heel voetballeven voor zich. Multifunctioneel en een goeie kop. Welkom terug Siem.

  1. Indojood

   Een goeie kop, sinds wanneer is dat een kwaliteit die bijdraagt aan beter spel? Holle retoriek. Siem is iemand van het verleden.

  2. FrankiC

   Multifunctioneel? Ook zo’n term, die wat mij betreft staat voor ‘van alles een beetje maar niet goed genoeg voor een vast plaats’. Soort Riedewald en dan weet je het wel. Ik zie liever specialisten.

  1. Ab is fan van Johan en Jonk

   Sorry, voor het hebben van een mening. Ik kijk ietsjes verder dan het geromantiseerde beeld.

   1. Brokamp

    Sorry AB natuurlijk mag ook jij een mening hebben, ik baal alleen van het afzeiken daar heb je niets aan. We willen toch aal het beste voor de club. Probeer dann opbouwend te zijn. Fijne avond ook voor jou.

    1. Indojood

     We willen dat allemaal. Voor sommigen betekent dat niet het binnenhalen van Siem. Ik zie hem ook niet zitten. Kan ik niks opbouwend van maken. Treurig dat ons scoutingsapparaat met vergane glorie op de proppen komt.

 3. Vak 120

  Ik snap niet dat ze nu met siem komen! Had dan voor sneijder gegaan! Die had denk ik ook nog wel komen

 4. -buitenkantje rechts-

  Ben vooral bezorgd om zijn medisch dossier.. als je zo vaak teruggeworpen bent door blessures krijg je zelden je oude vorm weer terug. Bovendien wederom een middenvelder. Ga dan 3-4-3 spelen

 5. Will78

  Na siem z’n klaplong, is hij nooit meer de oude geworden vind ik. Maar van mij mag hij komen. Vorig seizoen viel hij toch een paar keer aardig in bij Pisvee.

Reageren is niet mogelijk.