There are no ads, please add some


Kluivert: ‘Linksbuiten is mijn lievelingspositie, maar met Younes liggen mijn kansen nu op rechts’

In een interview in de nieuwe uitgave van Voetbal International spreekt Justin Kluivert zijn voorkeur uit voor de positie van linksbuiten. ‘Linksbuiten is mijn lievelingspositie. Zo ben ik opgeleid, dan wordt het onderdeel van wie je bent als speler. Het voelt natuurlijker. En als ik vanaf die kant richting doel ga, kom ik uit op mijn rechterbeen, waardoor ik makkelijker kan schieten. Maar met Amin Younes aan de linkerkant liggen mijn kansen nu vooral op rechts. Ik merk dat de rechterflank me ook wel goed ligt. Voor mij is het belangrijkste dat ik speeltijd maak.’

In de concurrentiestrijd met miljoenenaankoop David Neres, Vaclav Cerny en Younes heeft Kluivert geen last van een gebrek aan zelfvertrouwen. ‘Ik zie mezelf als een pure Ajax-jongen’, vertelt het product van tien jaar opleiding op jeugdcomplex De Toekomst. ‘Een echte Amsterdammer, dol op voetbal, een beetje ondeugend. Daarmee bedoel ik: lef hebben en acties durven maken. Het publiek vermaken. Met het zelfvertrouwen dat je beter bent dan je directe tegenstander. Met lef voetballen vind ik heel belangrijk.’

Kluivert probeert zich op die manier te onderscheiden. ‘Ik wil een unieke voetballer zijn. Je moet anders durven te zijn dan anderen. Ik wil het publiek iets extra’s bieden. Dat ze na een actie van mij denken: Yes, dit is waarom ik naar het stadion kom. Waarbij ik na een mislukte actie de moed niet laat zakken. Hup, gewoon opnieuw proberen. Geen enkele aanvaller gaat bij tien pogingen tien keer zijn mannetje voorbij. Zelfs Cristiano Ronaldo niet. Het gaat sowieso niet lukken als je te bescheiden bent. Ik ken geen angst of zenuwen in het veld. Hoe groot en vol het stadion ook mag zijn, hoe sterk de tegenstander ook is, ik ga gewoon lekker voetballen. Iets mooiers bestaat er toch niet?’


Gerelateerde posts

41 reacties

  1. JohnDoe77

    Justin is een topper en echt een speler die gaat voor succes bij Ajax! Positief blijven, je minuten pakken en je kansen komen!! Wij vinden je top en Younes zal niet heel veel langer blijven!

  2. Ab is fan van Johan en Jonk

    Gewoon doen alsof je op een pleintje aan het voetballen bent. Helaas kwam het er tegen Groningen niet uit maar het kan niet alle dagen feest zijn. Als er van de 8 acties drie lukken heb je het publiek 100% achter je. Je maakt zulke gave bewegingen dat zelfs de mislukte acties mooi kunnen zijn. Je toont inderdaad lef. Nogmaals, tegen Groningen kwam het er niet uit, je was gewoon te voorzichtig. Zorg dat ze je altijd kunnen aanspelen en ga er voor. Ik sta dan wel niet op de banken (zijn er niet in het JC stadion) maar ik kom wel direct overeind als jij met een actie start. Go for it.

    1. KBouter

      Juist..niet opgeven en gewoon die tegenstander weer opzoeken.

      Het is nog een broekepoeper, die mag goede wedstrijden aflossen met slechte. Mooiste is vertrouwen geven en erin blijven geloven.

    2. Bakkie

      Het probleem tegen Groningen was volgens mij vooral dat Kluivert juist de hele tijd aanspeelbaar probeerde te zijn en als een kip zonder kop rondliep. Hij liep de hele tijd de ruimtes dicht, met name voor Klaas Jan.

      1. KBouter

        Wat mij ook opviel is dat Donny vaak geen oog heeft voor de rechtsbuiten. Donny trekt veel naar binnen. Dat zag ik ook al bij Neres. Is ook niet erg, ook Donny zit in een leerproces en word alleen maar sterker door te spelen.

        1. Litmanen

          Viel mij ook op, maar Donny is ook geen zes. Vond het geen goede oplossing. Kluivert moet gewoon doorgaan, maar ik hoop wel dat hem wat teamdicipline bij te brengen is. Soms niet terugverdedigen bij balverlies, daar kun je er niet te veel van hebben.

  3. JohnDoe77

    Justin is een topper en echt een speler die gaat voor succes bij Ajax! Positief blijven, minuten pakken en de kansen komen!! Ik vind hem top; echte Amsterdamse branie! En Younes zal niet heel veel langer blijven, dus hopelijk bewaart hij zijn geduld!

  4. JohnDoe77

    Die berichten komen er echt altijd dubbel in… maar goed, in tegenstelling tot AjaxShowtime doet deze app het nog wel!

    1. dickst14

      Ik vond Cerny goed op links zondag. Beter een linkspoot op links en een rechtspoot op rechts. Is beter voor de spits en positiewisselingen tijdens de westrijd kan altijd nig.

        1. dickst14

          Is het moeilijkst te verdedigen. Spits 1e paal en daarachter inkomende mensen. God dat lijkt wel het Ajax voetbal haha.

  5. Ajaxslied

    Hij moet gewoon voor de linksbuiten positie gaan. Je bent niet voor niets 10 jaar lang als linksbuiten opgeleid.

  6. -buitenkantje rechts-

    Younes op de bank, tribune.. of liever nog naar een andere club. Net als tegen Geoningen.. erny op links en Kluivert op rechts en dan af en toe van vleugel wisselen. Prima!👍⚽️

  7. -buitenkantje rechts-

    Achteraf: We hebben €15 milj over de balk gegooid met Neres.. Totaal overbodige aankoop Haal Muric naar de selectie. Die brengt miniimaal net zoveel als Neres doet.
    Verlies nemen en Neres en Cassierra verkopen. Voortaan alleen èchte talenten en meerwaarden voor de ploeg!
    Geldt trouwens ook voor Veltman en Dijks.. Verkopen!

    Veltman een contractverlenging en aanvoerder maken is ook een verkeerde beslissing geweest. En heeft Viergever al een nieuw contract?

    Doorselecteren mensen en kwaliteit ervoor terug.. stilstand is achteruitgang! (Ook in voetbal)

    1. Ab is fan van Johan en Jonk

      Veltman aanvoerder is echt een lachertje. Volgens mij heeft hij zowel tegen de scheidsrechter als tegen zijn medespelers geen woord gezegd.

    2. BobbyHaarms

      Helemaal met je eens BR! Alleen Neres….ik wil hem nog even het voordeel van de twijfel geven, al denk ik ook niet dat Muric het minder zou doen..

    3. Geroldkohlen

      bijna eens BR! vind met neres een ander probleem, we gebruiken hem verkeerd! hij moet in de diepte aangespeeld worden en met steekballen gelanceerd worden, daar ligt zijn kracht. daar word geen gebruik van gemaakt. verder heb je gelijk.

  8. Kingkong

    Hij zal vanaf links meer scoren dan Younes maar vanaf rechts kunen er meer en betere voorzetten komen.

  9. Brokamp

    Vind het prima hoe deze jongen er in staat. Heeft het natuurlijk ook niet altijd makkelijk als de zoon van. Ik zie het helemaal in hem zitten alleen probeer een beetje rustig te blijven tegen de scheids Justin. Niet te snel dat opgewonden standje. Kost alleen maar energie en je wint er niets mee. Alleen de scheids tegen je. Schiet je niets mee op.

  10. Brokamp

    Vind het prima hoe deze jongen er in staat. Heeft het natuurlijk ook niet altijd makkelijk als de zoon van. Ik zie het helemaal in hem zitten alleen probeer een beetje rustig te blijven tegen de scheids Justin. Niet te snel dat opgewonden standje. Kost alleen maar energie en je wint er niets mee. Alleen de scheids tegen je. Schiet je niets mee op. Succes morgen !

    1. Litmanen

      Zo jong en zulke ouders. Al speelt t niet altijd zoals het moet, respect voor zijn karakter.
      Zal je maar gebeuren als jong ventje.

  11. fjonkman

    Ik wil Kluiffie wel een paar wedstrijden op linksbuiten zien en Cerny of Neres op rechtsbuiten. Al heb ik het idee dat Neres ook van nature een linksbuiten is, aangezien dat 70% van zijn acties ook binnendoor gaan. Maar ik zou Younes voorlopig ff op de bank zetten zodat ie rustig naar een topvorm kan werken (al vind ik hem tot nog toe in positieve zin opvallen, qua activiteit). Maar wat er ook gebeurt morgen….als er maar gewonnen wordt!!! We moeten door als het ff kan…

  12. TikkieTakkie

    Mooie woorden voor zo’n jong ventje! Van mij krijgt hij ook sowieso de voorkeur op de rechtsbuiten boven Neres en Cerny, okal doet Cerny het ook steeds beter!

      1. Ab is fan van Johan en Jonk

        Volgens het straatwoordenboek is een eindbaas: een wijf dat zeer, maar dan ook echt zeer lelijk is. Vergelijking met Kluivert ontgaat me dan ook helemaal. Duc0412 leg ff uit.

  13. BoyVanAjax

    Justin, top jongen en kind van de club. Vooral zo doorgaan. En als je nog een keer een op een met de trainer praat, gewoon proberen of je op links kan spelen.

  14. Overdwars

    Heerlijk mannetje met de juiste instelling. Dit wil je als supporter toch horen? Weet je wat het leuke is, hij doet ook wat hij zegt want dit is wat je op het veld terug ziet!

Reageren is niet mogelijk.