There are no ads, please add some


Keizer: ‘Wat ons betreft komt Siem erbij’

Vanochtend kwam het nieuws naar buiten dat Ajax interesse heeft om Siem de Jong terug te halen naar Amsterdam (zie bericht) en trainer Marcel Keizer heeft daar vanavond tijdens de persconferentie in Noorwegen een reactie op gegeven.

‘Wij hebben de opties bekeken en ik heb met hem gesproken. Siem is een oud-Ajacied dus wat dat betreft makkelijk in te passen in ons systeem. Ik wilde wat dingen weten over zijn fitheid en hoe hij er mentaal voor staat. Hij wilde weten hoe we trainen en waar Ajax mee bezig is. Nu is het afwachten wat er gaat gebeuren. Het zal niet zo makkelijk zijn om hem uit Engeland te halen maar wat ons betreft komt Siem erbij’.

Bron: Ajax.nl

 


Gerelateerde posts

123 reacties

  1. FrankiC

   Dat denkt Keizer ook. Ik lees eigenlijk tussen de regels: ‘ik leg me bij de keuze van het TH neer’. Ik proef geen enthousiastme.
   Doe maar niet Ajax.

   1. Litmanen

    Trainers zijn tijdelijk ingehuurde krachten, dus ik vind het niet zo belangrijk of Keizer blij is. Al jaren wirdt er geroepen dat we ervaring en routine missen en daardoor steeds dat stapje tekort komen. Met de komst van Huntelaar, het blijven van Schone en Veltman en hopelijk Viergever is De Jong wat mij betreft welkom.
    Hij kan nog heel belangrijk zijn, net als in het nabije verleden.
    De jeugd van Ajax is goed genoeg, maar ervaring is iets wat je er niet in een seizoen in kan gooien.
    Met Keizer is gewaarborgd dat de jonge spelers genoeg kansen krijgen om zich te laten zien.

    1. FrankiC

     Ervaring is prima Litmanen, maar niet alwéér in de verkeerde persoon. Siem zit in het rijtje Heitinga en Westermann. Ik had liever iemand uit het rijtje Nigel de Jong, Vertonghen, Sneijder, Suarez.

     Ik vind het wél belangrijk dat degene die ermee moet werken, Keizer, enthousiast is.

     1. Litmanen

      Nigel is een slager, Verthongen, graag maar onbetaalbaar, Sneijder, lijkt mij slecht voor het team (vond Ajax ook, bovendien wilde hij alleen voor viermaanden in Nederland spelen en daarna naar de VS), Suarez?, enig ieder wat die man verdient per gespeelde minuut?
      De Jong is belangrijk geweest voor Ajax. Klaassen was zijn eerste echte opvolger, maar Siem was slimmer in het veld. Overigens ik begrijp waarom hij in Engeland niet geslaagd is. Bij zo’n team heeft een echte voetballer niets te zoeken. Ik hoop dat hij fit blijft, want dat is wel zijn zwakte.

     2. FrankiC

      Je doet Nigel tekort en je kent mijn standpunt over Sneijder: die hadden ze voor 6 maanden moeten halen (dus per eind junizodat hij er meteen zou staan). Ik noemde Vertonghen en Suarez omdat zoj nog eens naar A’dam terug willen. Een echte voetballer heeft ook in Engeland wat te zoeken. Wat dacht je van Eriksen. Zij leven niet meer in de tijd van Kick & Rush.
      Het punt is: geen meerwaarde.

     3. Litmanen

      Met Sneijder is Nice ook uitgeschakeld voor de CL. Kost een hoop centjes nu…. Ik denk dat Sneijder het niet meer kan brengen.

     4. FrankiC

      Sneijder is het voetballen niet verleerd en is ook niet te oud. Daarom schrijf ik ook dat hij in juni bij ons had moeten zijn en niet 1 week voor een topwedstrijd.

    2. De Nees

     Keizer heeft geen enkele weerwoord tegen TH, dat is precies de reden van zijn aanstelling. TH heeft onderhand een flinke lijst aan missers in technische beslissingen, dus die onvoorwaardelijke krediet van Litmanen en co blijft ik vreemd vinden.

     1. FrankiC

      @De Nees
      Bozs had weerwoord en wensen/verbeterpunten om Ajax op niveau CL te brengen. De rest is ‘history’…

     2. -buitenkantje rechts-

      Bosz had een aanbieding van BMG op zak bedoel je.. ach, laten we die discussie niet herhalen. Laten we niet vergeten dat Bosz ons geen enkele prijs heeft bezorgd.. Pas in de tweede helft van het seizoen redelijk voetbal liet zien.. We erg veel geluk hebben gehad bij EL wedstrijden en loting..Hij erboor gezorgd heeft dat zelfopgeleide jongens vertrokken.. wedstrijd na wedstrijd falende spelers bleef opstellen.. Pas na Willem 2 tot zijn basiself kwam.. Bv Ziyech eerst rechtsbuiten opstelde..
      Wat dat betreft grijpt Keizer eerder in om de selectie om te zetten..

      Dit even ter nuancering..

     3. Indojood

      Ter nuancering, het ging pas lopen toen Bosz zijn eigen plan ging trekken en niks meer aantrok van Bergkamp’s vrinden. Zelf-opgeleide spelers zijn weggegaan maar ook erbij gekomen (De Ligt, Kluivert).

      Bosz heeft zeker niet alles goed gedaan en elke club van niet top-niveau met geluk hebben in Europa. Maar zonder Bosz hadden we nooit zover gekomen en genoten. Het staat er toch maar, Ajax die Schalke en Lyon uitschakelt, clubs met een veelvoud aan begroting, vergeleken met Ajax. Daarbij Bosz wilde doorpakken om het momentum vast te houden.

      Overigens, Keizer had zich het ingrijpen kunnen besparen door op zelfde voet verder te gaan maar ging een paar keer de mist in door tactische blunders. De thuisnederlaag tegen Nice was onnodig en dan hadden we nu ons niet druk hoeven te maken over Europees voetbal.

     4. -buitenkantje rechts-

      Eerste regel:eigen invulling, geen feit.
      Tweede regel: de eigen opgeleide spelers gingen weg om Bosz. Verder werd Ajax onder Bosz ook in de voorronde CL uitgeschakeld door notabene Rostov.
      Ik zeg dit, omdat ik ee hekel heb aan het denken in kampen. Zie dat bij een antal sterk terug. Je bentoor of je bent tegen. Je zit in kamp Cruijff of je bent voor TH.. Als je wat ervaring hebt opgedaan dan weet jij net zo goed als ik dat bijna nooit iets zwart-wit is.

     5. Toppertje

      Zinloze discussie om hierin te blijven hangen jongens. Er zijn genoeg punten die voor maar zeker ook tegen Bosz pleiten. Feit is dat Keizer er nu zit. Hoe de verhoudingen nu zijn tussen TH en Keizer is puur speculeren. Keizer zit er tekort en heeft het behoorlijk voor zijn kiezen gehad om hem nu op een paar wedstrijden af te rekenen.

    3. De Nees

     Bosz had eerder spelers moeten laten banken idd, als die nu weer verzaken is het voor Keizer makkelijker om nu wel die keuze te maken. Toen Bosz kwam moest dat anti-voetbal van FdB ook uit de koppies, dat heeft even geduurd, inpassen van nieuwe spelers duurde ook even. @Franki..dat bedoel ik ook, Bosz had weerwoord, de huidige trainer niet vind ik linke soep. Een hoofdtrainer is een specialist, wordt hij geleid vanuit de organisatie door mensen zonder hoofdtrainer kennis is dit een grove onderschatting van die functie. Bergkamp, Sar, Overmars hebben die kennis NIET. TH hoort een toezichtrol te hebben, maar nu is dit puur uitvoerend door aan- en verkoop te bepalen van de selectie.

     1. Litmanen

      Al met al, Nice is uitgeschakeld voor de CL. Dus ook als we daarvan gewonnen hadden, dan weet je nog niet hoe dat was afgelopen.

 1. TikkieTakkie

  Moet natuurlijk wat meer hij dan alleen Siem, maar lijkt mij al een goed begin om hem erbij te halen! Deed het overgens erg goed hier in Amsterdam!

  1. BobbyHaarms

   Dat klopt, maar dat is alweer enkele jaren geleden. Laatste contractjaar hadden we echt niet meer zoveel aan Siem. Maar goed, als hij fit is kan je hem eventueel als spits gebruiken als het niet loopt in een wedstrijd. Zouden ze dan toch stiekem rekening houden met een vertrek van Kasper…

   1. Emilio4Ajax

    Moet wel zeggen dat ik het gek zou vinden als Siem terug naar Ajax komt…Als ik Siem was…❌❌❌❤️🍻😎

     1. Emilio4Ajax

      Dus wel proberen nog wat meer dr voor te krijgen… Denk,en hoop, ook dat ze ons gaan verrassen vanavond…geen EL zou een ramp zijn voor de groep en voor Ajax…❌❌❌❤️🍻😎

 2. JBajax

  Top aankoop! Welkom terug Siem. Op naar wederom een legendarisch momenten zoals tegen twente in de kampioenschapdwedstrijd!

  1. Ab is fan van Johan en Jonk

   Ik houd je in de gaten he. Papieren liggen klaar, nu nog de aanleiding.

   1. De seijs

    😔het gaat nu wel heel snel achteruit met je hè ab. 😂😂😂 ik begin alvast met aftellen.😂😂😂😂😂

    1. Ab is fan van Johan en Jonk

     Aangifte als er iets racistisch komt. Ik heb alles netjes gedocumenteerd en mijn uitspraken al aan advocaat en officier van justitie voorgelegd. Ik krijg reprimande bij aangifte. Wat hij heeft geflikt met Moosie vraagt om tegenactie wanneer nodig.

     1. Ab is fan van Johan en Jonk

      Vanwege mijn bijdragen. Die waren ook niet echt netjes maar gezien de rden waardoor ze zijn gegeven blijft het bij een reprimande bij een mogelijke aangifte maar verder niet. Ik heb nu al mogelijkehden voor smaad en laster maar ga daar niet op in. Smaad en laster is kinderspel, racisme vind ik veel erger. Bij nog een uitlating gelijk aan een in het verleden kan ik aangifte doen. Dan is het niet meer ” per ongeluk”,

     2. Widi

      Een paar opmerkingen. Weet je zeker dat hij dat bij Moosie heeft gedaan? Anders moet jij oppassen voor smaad. En die OvJ heeft je dan vast gezegd dat het geen appeltje eitje is om hem te veroordelen. Hij geeft er steeds achteraf een draai aan. En tot slot alleen maar om grappig te zijn: als hij de feiten gepleegd heeft, is hij dan wel strafbaar. Er kan sprake zijn van een schulduitsluitingsgrond ivm de mate van toerekeningsvatbaarheid. Nu gaat Basisspeler me weer uitschelden voor advocaat.

     3. Ab is fan van Johan en Jonk

      Of hij het wel of niet bij Moosie heeft gedaan staat er uiteindelijk los van. Voor mij staat dat vast. Ik pak hem aan op racisme als ik de kans krijg. De rechter zal bepalen of hij wel of niet toerekeningsvatbaar is. Ik hoop op vrijspraak op die grond 😂. Zelf moet ik wel zorgen niet meer te ver te gaan. Dat is mij heel duidelijk aangegeven. Ik heb als “proef” aangifte tegen mijzelf gedaan vandaar de info. Het voordeel van een brede kennissenkring 😉

     4. De seijs

      😂😂😂😂ongelovelijk 😂😂😂dit is echt triest.😂😂😂nu al weer een burn-out?

     5. Ab is fan van Johan en Jonk

      Dit zijn verstandige reacties de Seijs. Niemand kan veroordeeld worden op een gebrek aan geestelijke vermogens. Hou dit vol, is in je voordeel straks.

     6. De seijs

      Ab ik denk dat je ziek aan het worden bent. Ga naar de dokter een paar pillen doen wonderen. 😂😂😂

     7. Litmanen

      AB je bent diep gezonken. Je neemt het op voor een zelfbenoemde ex drugsdealer. Ga wat met je leven doen man. We zijn Ajaxsupporters en daarom zitten we hier. Moosie en jij strooien met drek en steigeren als jullie zelf aangepakt worden.
      Koop een spiegel en hou op met die haatboodschappen.

     8. De seijs

      ???widi ga jij hier echt op in? Dat meen je toch niet hè. Hier ga jij je echt verlagen man! Ik denk dat ab toch tegen een burn-out aan zit.

     9. De seijs

      Ik denk dat je beter hulpverlener kan worden. Ab kan wel wat gebruiken denk ik. Hij is volgens mij aan het doorslaan. Maar dat is hier niet voor het eerst denk ik😂😂😂😂

     10. Ab is fan van Johan en Jonk

      Zolang je maar weet dat ik alles maar dan ook alles vastleg van jou. Er draait een programma dat alles registreert van “de Seijs” “seijs” wel en niet in combinatie met Ajax; Ajaxfanzone; Assendelft etc. Hoef ik niets voor te doen.

     11. Ab is fan van Johan en Jonk

      Heb een aantal jaren fraude onderzoek gedaan en daar connecties aan overgehouden. Kreeg de tip een “proef” aangifte te doen. Dan krijg je een uitspraak van de OvJ en een advocaat. Ondanks connecties niet gratis 😀 maar gezien wat Moosie geflikt is wel waardevol.

     12. Ab is fan van Johan en Jonk

      Lokatie van je ip is al duidelijk hoor de Seijs. Wees gerust, niet doorgegeven aan mij maar wel al geregistreerd. Voor jouw informatie ….. mijn ip ook.

     13. Widi

      Ik ben bang dat wij straks met een mannetje of 40 in voorlopige hechtenis zitten😂😂😂

     14. Litmanen

      Widi, dit wordt echt te gek. Waar haalt zo’n figuur de tijd vandaan om daar zijn energie in te steken. Seijs is geen lieverdje, maar dit gaat veel te ver. Wat een mafkees. Bovendien, zijn juridische verhaal klopt van geen kant. Sprookjeswereld. En als jij ook in het vak zit/zat, dan weet je dat ook.

     15. Ab is fan van Johan en Jonk

      Beste Litmanen: 1- het kost mij max 1 minuut per dag (opslag). 2-waar klopt het juridisch niet. Ik weet zeker dat een aantal personen die ik ken hier heel erg nieuwsgierig naar zijn. Misschien moeten er wel opleidingen aangepast worden. Voor jouw informatie: voor de zekerheid wordt alles wat jij op Ajaxfanzone zegt ook geregistreerd. Ook de herhaaldelijke opmerking an de 2e ring dus. Tot op heden nog noet strafbaar voor jouw informatie maar gewoon reprimande waardig (gelijk aan mij)

     16. frenkynairo

      sorry hoor. heb echt een tering hekel aan racisten. Maar ab wat ben jij aan het doen gap? zou als ik jou was even rustig three little birds luisteren.

     17. Widi

      Ik doe al jaren geen strafzaken meer. En weinig ervaring met internet crime. “Proefaangifte” is mij ook niet bekend. Maar ik sluit niets uit….

     18. Litmanen

      Gestoord gedrag, doorgedraaid, ophalen met een getralied busje, opbergen op een veilige plek en in 2093 zijn eerste weekendverlof. Als urn.
      Veel meegemaakt hier, maar hij slaat nu alles. En dat alles om iemand te helpen die zelf beweert onschuldige mensen aan de drugs geholpen te hebben. Het kan echt niet krankzinniger.

 3. DanielenRico

  Sorry hoor maar wat een topaankoop, Marc! We hadden nooit zo’n goede speler verwacht.
  Nee, maar even serieus. Is dit nou serieus echt de juiste ervaring, oke hij heeft het Ajax systeem goed, maar nergens dat hij succesvol was (behalve bij Ajax). Marc, waarom haal jij telkens foute ervare spelers of ligt het soms aan RvC?

  1. Remco425

   “Nergens deed hij het goed (behalve bij Ajax).” Is dat laatste nou net niet het belangrijkste?

 4. dickst14

  Welkom terug. Na alle blessures die hij gehad heeft
  enz. kan het alleen maar meevallen.
  Het wachten is nu alleen nog op vd Vaart.

  1. Indojood

   Die speelt niet in Denemarken, halen die man. Kan nog altijd in het JCS bij de snacks terecht.

    1. Ab is fan van Johan en Jonk

     Hij mag overal behalve op Zuid. Ben ik toch ruimhartig. Overigens repect? Geintje met Westermann van hem? Vergeten?

     1. Litmanen

      Widi, kansloos. De man is niet te redden. Nu wordt weer een van de begaafdste middenvelders ooit weer met de grond gelijk gemaakt.
      Als hij maar kan beledigen en shockeren.
      Ik wou dat hij ooit voor De Graafschap had gekozen. Wat een rust zou dat geweest zijn.

 5. Charlie2011

  Wat mij betreft hadden we met ons geld een gruwelijke killer gehaald die jong ajax 1 zou helpen kampioen worden

 6. -buitenkantje rechts-

  Hij vroeg waar we mee bezig waren.. zie dat dan voor me.. “ff een vraagje Marcel.. waar zijn jullie in godsnaam mee bezig daar bij Ajax?” 😄⚽️

 7. JohnDoe77

  Siem is welkom, maar het is geen enorma kwaliteitsinjectie! Prima in de rol die hij bij Pisvee had…

 8. Brokamp

  Zo 14 reacties en allemaal negatief, van mij mag hij komen. Hij heeft het vorig jaar niet slecht gedaan in Eindhoven ondanks dat hij terug kwam van een blessure. Ik jullie namen allemaal genoteerd en spreek jullie tijdens de winterstop weer. Als ik ongelijk hebben OK dan mogen jullie allemaal mij afzeiken.

   1. Ab is fan van Johan en Jonk

    Noteer mijn naam ook maar als je die nog niet hebt Brokamp. Met hoodletters en uitroeptekens 😉

  1. FrankiC

   Voor de breedte hebben we goeie jeugd. Ik zie dan liever Carel Eiting invallen of gewoon Ayoup. Dan gebeurt er wat, want Siem is ook nog eens een uitermate saaie voetballer.

   1. De Nees

    Kan me herinneren dat Siem me soms pas ergens in de 2e helft opviel…en dan begon hij gewoon in de basis. Dan sluit ik niet uit dat ik wsl in een soort trance naar dat dooie voetbal onder FdB keek en niks bij mij binnenkwam, maar toch…

   1. ajacied078

    deden we met sanchez en cassiera ook aan toch en onze nieuwe Colombiaanse back dus waarom niet doorgaan haha. En dan vergeet ik neres nog…

 9. Jorgloa74

  Onbegrijpelijk weer sommige reacties…Siem heeft het uitstekend gedaan bij Ajax! Mooi dat hij op deze leeftijd al gerugkomt! Ik wordt hier vrolijk van.

 10. EmJayNL

  Is zelfs amper van waarde geweest bij PSV. Veel fitheidsproblemen. Ik heb sterke twijfels. Maar goed, blijkbaar is het vijvertje erg klein…

 11. Rensenbrink

  Je kan je geld maar één keer uitgeven. Oh ja, Siem kost haast niets. Koopje, altijd handig voor erbij. Ik zie dit niet als de oplossing maar meer als welkom extraatje.

  1. Litmanen

   Beetje domme opmerking. Hij zou zo voor drie jaar bij Stam kunnen tekenen voor een Engels salaris. Dan is hij niet goedkoop dus.

 12. Geroldkohlen

  Als het zo door gaat is dolberg weg ,ziyech zal dan ook wel volgen deze week. En wij halen dan siem? niets ten nadele van die jongen is heel belangrijk geweest voor ons, maar de dien uit die tijd is het allang niet meer! maar mocht dit het scenario zijn waar we van uit moeten gaan, dan word het een heel zwaar seizoen! wil het niet zeggen of denken, maar dan mogen we blij zijn als we derde worden ben ik bang! Spelers (sterkhouders) worden voor record bedragen verkocht ,en wij halen siem?? ons Ajax de rijkste club van de Benelux, maar we kunnen geen gerichte aankopen halen die ons direct kunnen versterken. Nee wij halen Siem (no offense) 🙈

   1. Geroldkohlen

    ook een optie idd BR! en als we dan toch niks halen, dan het stadion terug kopen en van die ellendige beurs af gaan .

   2. Jimmy1971

    Siem is 4x de schaal omhoog gehouden , waarbij hij dat op eigen conto deed voor onze 3de sterv !! 1x de beker , 1x de JC schaal. Hij is nu 28 dus in een voetbal loopbaan op zijn top !!
    Had toch op wat meer respect en vertrouwen in Siem gerekend en gehoopt ..
    Ik denk dat hij de meeste hier nog gaat verbazen , en ben er blij mee !

    1. Litmanen

     Helemaal eens. Echte Ajacied. Wilde niet naar PSV maar Bosz had hem niet nodig (Klaassen en vdBeek)

 13. Widi

  Ik denk dat als we erin zouden slagen Messi te contracteren dat er hier dan mensen negatief zouden zijn…..

  1. Indojood

   Ik vind het onmogelijk om positief te blijven. Gaat om het totaalplaatje. Ajax glijdt steeds verder weg, behoudens een uitstekende tweede helft van het vorige seizoen. Wie dat niet in de gaten heeft, heeft een plaat voor zijn kop.

   1. FrankiC

    Dat heb ik ook Indo. En ik heb het al vaker gesteld: we hebben ons zelf in de etalage gespeeld en hadden ons in juni écht moeten versterken, dan was wellicht Sanchez gebleven en zouden we CL spelen, iig EL. Dan rinkelt de kassa ook en de opwaartse spiraal is ingezet/voortgezet….

    1. Ab is fan van Johan en Jonk

     Dat heet langere termijn visie. Groot gebrek bij Ajax de laatste jaren.

     1. Ab is fan van Johan en Jonk

      Ze hadden Bosz nooit moeten laten gaan. Ze hebben dezelfde reactie gehad als bij Jonk. Je past niet in ons plaatje dus we werken niet mee. Je ideeen bekijken we niet eens serieus. Vervolgens jet zo brengen dat, na Jonk, nu Bosz de gebeten hond is. Vervolgens trappen vele, het merendeel, van de supporters in de trucjes van Ajax.

   2. FrankiC

    Heb ik ook zo Indo! Ben enigszins positief over Wöber en hopelijk Schuurs. Ik vrees dat Orejuela geen potten gaat breken.

   3. Ajax1958

    @Indojood, idd dat zeg ik ook al een tijdje, maarja je moet positief blijven hier he? Niet te kritisch zijn, nou goed ik ben (zgn) positief en zeg 1-4 vanavond.

 14. PCK

  Positief of negatief ben ik niet, maar meer terughoudend. Voor wie komt hij dan in de plaats en op welke positie? Afbouwen is hij nog te jong voor dus die wil spelen! Wie beland er dan op de bank, frenkie (geen basisspeler maar komt er aan), donny, lasse of hakim? Vanuit jong moet er toch doorstroming plaats vinden? Of zou het toch zo zijn dat we weer onaagenaam verrast gaan worden met het verkopen van bv Hakim?? Hmmmm…zal toch niet??

 15. Basisspeler

  Siem is exemplarisch voor de situatie van Ajax. Afzakkend naar de tweede divisie door een geblesseerd bestuur.

 16. MokumAFCA

  Goed om erbij te hebben, het is niet zo dat hij niets kan.. alleen hij is nogal snel geblesseerd, maar is een goude back-up en kan scoren

 17. JohnDoe77

  Niet langer over lullen! Hij is nuttig als stand-in en is een echte Ajacied; welkom! Op naar de volgende versterking, het is zo 1/9!

 18. Toppertje

  Iedereen die tegen is, en dat mag, zou is moeten uitleggen welke kwaliteitsinjectie er dan op het middenveld moet plaatsvinden. En dan vooral wie dan zou moeten plaatsmaken. Iedereen zal waarschijnlijk Schöne noemen maar dat betekent tegelijkertijd dat Frenkie moeilijker aan de bak zal komen. Ik begrijp de keuze voor Siem wel.

Reageren is niet mogelijk.