There are no ads, please add some


‘Ajax bereikt akkoord over Wöber; 7,5 miljoen plus doorverkooppercentage’

Ajax heeft een mondeling akkoord bereikt met Rapid Wien over een transfersom van 7,5 miljoen euro voor de 19-jarige Maximilian Wöber, zo meldt het Oostenrijkse Kurier. Daarbij zou de Oostenrijkse club nog een doorverkooppercentage van tien procent hebben bedongen. Een en ander moet nog formeel op papier gezet worden. De verdediger komt daarmee in de top 5 van duurste Oostenrijkse spelers.

Volgens de zaakwaarnemer is geld niet de reden dat de verdediger nu wel ingaat op de aanbieding van Ajax. ‘Dan had hij in juni al gekozen voor de overgang. Destijds zou hij vierde centrale verdediger worden en regelmatig bij Jong Ajax gaan spelen. Na het vertrek van Davinson Sanchez is er een realistische kans op meer speeltijd. Daar gaat het Max om.’

Zie ook eerdere berichten:
20-08-2017: Overmars hoopt komst Wöber snel af te ronden; Rapid houdt al rekening met vertrek
19-08-2017: De Telegraaf: ‘Ajax wil verdediger Wöber van Rapid Wien’
23-05-2017: ‘Ajax richt pijlen op 19-jarig Oostenrijks jeugdinternational’


Gerelateerde posts

107 reacties

  1. AjaxKat

   Vind ik juist niet! Er staat genoeg op de bank en Ajax wil uitgeven.
   Vind m ook wel verstandig overkomen als het hem niet om het geld gaat. Vergelijkbaar met Sanchez vorig seizoen die niet naar Barca wilde om daar in het b-elftal te spelen.
   Welkom Wöber!

   1. Emilio4Ajax

    Kan het zijn dat niet de markt naar de tering is, maar de manier waarop men in Nederland er tegenaan kijkt… Is toch alleen maar goed als ook de “kleinere” clubs in mindere competities dr aan verdienen om zo de finansiele huishouding op orde te krijgen en mogelijkheden overhouden om te investeren in de eigen jeugd of aankoop van betere jeugd/ervaring. Wordt ook de Eredivisie uiteindelijk beter van…❌❌❌❤️🍻😎

    1. Charka53

     Daarom zouden we wat vaker in ons eigen land moeten kijken of er een speler voor ons is.

     1. De seijs

      Ayoub is echt wel wat voor ajax. En komt uit de eredivisie. 2 keepers zijn al gehaald ajax kijkt dus wel hier in nederland. O ja een speler van Herenveen. Dus ajax is zeker wel bezig hier Charka.

     2. vak411

      Seijs.. over het algemeen blijken weinig spelers uit nederland echt een versterking.. van alle Az aankopen kan ik er weinig noemen die een meerwaarde zijn geweest. Gewoon eigen jeugd zoals indojood, ik en anderen vinden 😘 en als die er niet is een gokje durven wagen!… Ayoub begrijp ik echt niet. Die steekt er al jaren bovenuit. Die hadden ze al jarej kunnen hebben.. wzawzdb

     3. De seijs

      Ayoub gewoon halen. En klaas-jan en bv veel eerder Overmars enz. We hebben ze wel in Nederland gehaald en goeie ook.

     4. Thomas

      Maar als je een speler uit de eredivisie naar Ajax wilt halen zullen clubs gelijk de hoofdprijs vragen omdat, ze weten hoeveel geld we op de bank hebben. Denk dat er daarom ook af en toe in andere competities gekeken wordt.

     1. Toppertje

      Is het doorverkooppercentage niet strijdig met de eerdere stellingname van Overmars rond Richarlison?

     2. Indojood

      Ja, en Sanchez is toen ook gekocht met een doorverkooppercentage. Er gaat nu wat geld naar Atletico National. Geen 20% maar een stukkie minder volgens Marc.

   2. ajacied078

    dat is mooi voor Sparta die hebben hard poen nodig net als veel clubs in het nl voetbal. Feyenoord schrijft sinds jaren zwarte cijfers. PSV heeft geen poen. Twente bijna failliet. alleen Ajax heeft geld. zonder tegenstander wordt het ook zo saai.

    1. vak411

     Ajacied078… feyenoord failliet? Zou ik prima vinden.. dan maar wat minder tegenstand. Wil die schuimbekkende massa best afscheid zien nemen van hun clupje

  2. De Ajacied

   Vind ik ook niet,
   Als het talent heeft van bijv. Sanchez is het dit meer dan waard
   Hoop dat het een bikkel is
   ❌❌❌

 1. JohnDoe77

  Schijnt een groot talent te zijn die ook direct inzetbaar is. Nu is dat laatste voor ons niet echt een verrassing als je de bezetting achterin ziet! 😁 Welkom en veel succes! Eerst donderdag maar revenge nemen!

 2. BobbyHaarms

  Lijkt me ook een hoop geld voor deze jongen uit een matige competitie. Maar Ajax zal nu toch echt spijkers met koppen moeten slaan want 1 september nadert nu snel. En de kans op (peperdure) miskopen neemt daardoor helaas ook toe..

  1. Indojood

   Juist, Bobby, en wat we gisteren van Overmars hoorden word je ook niet vrolijk van. Iets wat we al jaren zien gebeuren.

   1. BobbyHaarms

    Overmars vind ik sowieso iemand die veel praat maar verdomd weinig zegt. Maar ook hij wordt natuurlijk in bepaalde aankopen geremd door de RVC. Alles voor de winst, maar dan wel in eigen broekzak.

    Van de beurs afgaan zou hoe dan ook een hoofdprioriteit moeten zijn Indo, samen met het volledig uitvoeren van Johan’s ideeën. Dit is allang niet meer “onze” club sinds die hele klote beursgang, maar gewoon een ordinair bedrijf.

     1. BobbyHaarms

      Heeft Marc dat gisteren gezegd? Ben even in de war met donderdagavond voor de wedstrijd. Maar als de RVC echt niet (meer) dwars zou liggen is het helemaal een schande dat de selectie nog niet op orde is. Mag het hele TH zichzelf dan aanrekenen.

     2. Litmanen

      Bobby, als je goed naar Overmars luisterde, dan zei hij maar liefst drie keer: “soms denken mensen dat alles oplosbaar is met eigen jeugd. Ik vind dat op te dun ijs lopen”.
      De niet te slimme interviewer begreep de hint niet en vroeg niet door.

      Als je vind dat Overmars nooit wat zegt, hij verbaasde mij gisteren, want hij gaf dus ongezouten kritiek op vdSar en Bergkamp. Inderdaad, hij zei ook dat de RvC geen problemen maakt bij transfers.

      Ook gaf hij aan dat na 1 september deze situatie miet veranderen. Ik verwacht dat er een grote verandering komt en misschien wel het afscheid van Marc. Je kon merken dat hij het goed zat is om steeds de schuld te krijgen van dit beleid.

     3. BobbyHaarms

      Ik heb het interview helaas niet gezien, maar kan me heus voorstellen dat Overmars het allemaal wel eens zat is. Maar hij is onderdeel van het TH en de heren hebben dagelijks contact met elkaar. Tevens wordt Marc uitstekend betaald dus dan mag je ook best wel wat verwachten, geldt tevens voor de rest. Als je er onderling niet uitkomt moet je altijd het belang van de club dienen of je conclusies trekken.

    1. EugAjax

     Bobby normaal waardeer ik je bijdragen enorm, scherp, kritisch en met kwinkslag soms, je lijkt wel een Amsterdammer. Maar nu kom je met redelijke aantijging hoor. Dat de RvC meer winstoogmerk heeft dan sportieve prestaties zou nog kunnen maar dat ze dat doen voor eigen geld gewim of te wel geld van Ajax gebruiken voor eigen broekzak dat is niet door je hard te maken vrees ik. Onderbuik gevoel. En als het wel zo is ontslaan die handel. Nu heb ik het laatst al een keer geschreven. Ik ben ook geen voorstander (geweest) van beursgang. Maar Ajax aandeel stond op hoogtepunt na CL winst en zeker niet nu na volgens velen mooie winst cijfers om aandeelhouders tevreden te stellen. Ten eerste is Ajax aandeel een emotie aandeel, er zijn talrijke aandelen te noemen waar je voor geld beter in kan investeren. Ten tweede blijkt dat uit hoogste koers na grootste sportieve prestatie en niet nu, bij lange na niet volgens mij! Maar ga vooral door hoor ik lees je bijdragen bijzonder graag. Ik dacht alleen nu even tijd voor nuance 😄👍

     1. BobbyHaarms

      Altijd goed EugAjax, dat houdt ons scherp 😉 Maar de bonussen hangen bijna altijd af van het financiële resultaat in een bedrijf, want dat is Ajax helaas, een bedrijf. Hoe dat exact gaat bij Ajax weet ik niet precies en ga ik mijn vingers liever ook niet aan branden. Feit is wel dat er nog voldoende bullebakken rondlopen die er allang niet meer hadden mogen zitten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de heer Hennie Henrichs, want dat die nog geld opstrijkt is een regelrechte schande 🤔

     2. EugAjax

      Ja Bobby nu noem je er 1😄jeetje daar ben ik het helemaal eens. Dat deze meneer nog bij ons mag rondlopen is idd een schande. Bonussen hangen vaak van financiele resultaten af dat klopt. Er wegen echter ook andere sportieve doeleinden mee. Plus als Ajax Europees succes heeft in CL, dan stroomt geld ook binnen. Neemt niet weg dat ik de RvC structuur bij Ajax veel te veel macht vind hebben. Ik weet wat Overmars heeft gezegd gister, maar je voelt aan alles dat die heren een stevige voet aan de grond hebben, terwijl ze controlerend moeten zijn en dus niet uitvoerend. Dit gaat nog steeds fout bij Ajax, eens. Maar of dit met de beurs te maken heeft? Ik denk van niet want een directie moet altijd gecontroleerd worden. Je wil ook geen one tier boards hebben a la Munsterman. Maar goed zoals je het nu omschrijft kan ik me er wel grotendeels in vinden😄👍

     3. Ajax1958

      Ach Eugje toch, bonussen hangen af van de winst die gemaakt wordt. Die winst wordt alleen maar gehaald uit de verkoop van spelers en niet omdat de heertjes op het pluche zo geweldig presteren. “Plus als Ajax europees succes heeft in de CL, dan stroomt het geld ook binnen”? Dat is nou net het punt, we spelen al een aantal seizoenen geen CL meer, dus dat geld mis je ieder seizoen weer dat heb ik al vaker gemeld en daardoor moet je elke keer weer sterkhouders verkopen om dat weer goed te maken. Dus spelers verkopen = winst = zijn bonussen voor TH, RVC en allerlei randfiguren die niks met voetbal hebben. Snap je het nou een beetje?

     4. EugAjax

      Ajax1958 ach jongen toch ik snap je helemaal. Maar TH die niks met voetbal te maken heeft…………..sorry hoor. Die mannen kunnen overal aan de slag en jij denkt dat ze hier in Amsterdam aan pluche zitten? Echt lachwekkend. Voorzitter is record international, Dennis bracht de UEFA Cup en heeft hele opleiding bij ons doorlopen, Sar en Overmars brachten de cup met grote oren naar ons. Dan hebben ze sinds 2010 Ajax vier kampioenschappen bezorgd en een Europese finale! Twee keer pas op laatste dag kampioenschap verloren, waarvan 1 door complete offday. En slechts 1 jaar volledig kansloos voor titel. Trainers De Boer en Bosz aangesteld. Van de 7 jaar 5 jaar goed tot zeer goed voetbal. Van verliesgevende club naar zeer winstgevend. Veel talenten doorgekomen en ja voor je begint lijkt nu wat te stoppen, hopelijk tijdelijk, zoals wel vaker. Ja er gaat zeker nog dingen niet goed, maar om te stellen dat TH niks met voetbal heeft, echt lachwekkend. Snap jij dat gedeelte wel? Voor de rest heb je soms een punt.

     5. Ajax1958

      @ Eugje Heb aangegeven dat het voetballers van werldklasse waren, besturen is iets anders en zijn daar niet capabel voor. Bedoelde meer dat bonussen niet uit verkoop van spelers mag komen en zeker niet voor “randfiguren” uit de RVC. De spelers verkopen zichzelf al, heb je geen marketing voor nodig. Behalve Veltman dan.

     6. Moosie

      Tuurlijk hangen de bonussen af van de winst die gemaakt wordt en als we van de beurs gaan moet de rvc weg dus dat gebeurt ook niet

     7. Indojood

      Als Overmars zegt dat de RvC niet meer moeilijk doet over transfersommen van € 15 miljoen dan heeft het TH voldoende speelruimte om redelijke transfers te realiseren. Toen Joep Schreuder hem vroeg of Ajax altijd reactief was had Overmars geen pasklaar antwoord, hij gaf wel schoorvoetend toe dat ze misschien teveel op jeugd gokken. M.a.w. er wordt niet alles op alles gezet om de directe versterking binnen te halen. Dit is precies waar de uitvoering van Johan’s plan fout gaat. Johan zei altijd dat je gerichte aankopen en ervaring nodig hebt als aanvulling op je eigen spelers.

     8. BobbyHaarms

      Precies Indo, maar ook in de jeugd dreigt het fout te gaan. Ajax hoopt steeds maar op die ene voltreffer en koopt links en rechts jonge talentjes uit Oost Europa op. Worden het er ondertussen niet heel veel? En wat zijn nou uiteindelijk hun kansen? Keizer had ik liever nog bij jong Ajax gezien of, zoals geopperd, met een ervaren man als Laudrup ernaast. Wat er nu naast Keizer op de bank zit kan me echt niet bekoren 🤔

     9. Widi

      Ik zit me te ergeren aan die Spijkerman die plotseling weer het hoogste woord heeft tijdens de wedstrijd. Bosz had hem mooi kaltgestellt vorig seizoen. Hoop dat dit zijn lastste seizoen is.

     10. Ab is fan van Johan en Jonk

      Wie zegt dat Mooisie, wie? Ik sla hem meteen ……. oh nee, uitkijken he …… ik roep hem ter verantwoording.

     11. De seijs

      Wat een gelul. Spelers van pak hem beet 15 miljoen komen niet naar ajax. En daarbij dat is 3e garnituur daar wint ajax niks mee. En voor het salaris komen ze al helemaal niet meer naar ajax. Met andere woorden ajax zit klem. En daarom gokken ze op betaalbare jeugd. En ja die komen dan uit het buitenland. En zijn dan net effe beter dan onze verwende jeugd. En wie dat zijn weten we allemaal. Dus hier kunnen we makkelijk lullen en wijzen, maar zo simpel is het niet.

    2. JohnDoe77

     Bobby, slap gelul! Hele lage aantijgingen voor mensen die als speler en nu in andere functies aales voor de club hebben gegeven. Je hebt geen idee hoe het intern gespeeld wordt, wat ze terug krijgen van spelers, clubs, makelaars als ze een speler willen hebben! Achter een biertje beetje dingen roepen is erg flauw!

     1. De Nees

      Toen waren het spelers, nu zijn het bestuurders, daarop worden ze nu beoordeelt. Wat je ziet aan resultaten en wat naar buiten komt, daaruit valt heel veel te herleiden hoe er intern gespeeld wordt.

     2. BobbyHaarms

      Vind jij dan dat ze het zo fantastisch doen dan John?? In mijn ogen is het gewoon puur wanbeleid als je jaar in jaar uit loopt te kutten om je selectie op tijd in orde te hebben! Weer is het niet in orde, liggen we uit de CL en haal je hopelijk nog met pijn en moeite de EL. Dat bepaalde spelers onhaalbaar zijn kan ik dan nog bij inkomen, maar er wordt jaar na jaar veel te laat geanticipeerd op veranderingen in je selectie. Waarom lukt het bij Feyenoord wel? Ok, misschien niet de spelers die Ajaxwaardig zijn maar ze staan er wel gelijk omdat de club onmiddelijk doorpakt!

      Als voetballers bijna ongenaakbaar, maar dat maakt ze nog geen goede bestuurders o.i.d. Kijk maar eens naar een Van Basten.

     3. Litmanen

      Hoezo lukt het Feijenoord wel? Een keer in de twintig jaar kampioen, is dat een prestatie??????
      Hou toch op. Als Ajax in het begin niet zoveel punten verliest en zo ver komt in Europa, dan hadden ze nog twintig jaar moeten wachten.

     4. BobbyHaarms

      Ik heb het hier over het snel anticiperen van vertrekkende spelers door Feyenoord, daar kan Ajax nog een puntje aan zuigen. Stelselmatig te laat met de selectie op orde brengen, of een paniekaankoop als het niet loopt. En anders een speler halen, puur om je achterban stil te houden. Dát is wat Ajax doet!

  2. afcadeluxe

   dachten we tijdje terug ook van salzburg,heb er nog nachtmerries van die 2wedstrijden..wbt matige competitie

   1. BobbyHaarms

    Klopt, in dat opzicht heb je ook geen zwakke tegenstanders meer afcadeluxe. Althans, ook de eredivisie is een matige competitie zij het wel een aantrekkelijke qua kansen e.d. maar ook de Oostenrijkse competitie is Europees gezien gewoon een hele matige competitie. Maar tegen teams uit deze landen hebben we het meestal wel verdomd moeilijk. Salzburg heeft ons toen gewoon echt weggespeeld.

 3. Kingkong

  Best een behoorlijk bedrag hoop dat hij het waard is , het bedrag suggereerd wel dat hij direct inzetbaar moet zijn en en meerwaarde is!

  1. Kingkong

   Waar blijft trouwens die opvolger van Sanchez waar ze al 2weken geleden mee bezig waren?

 4. Dagrump

  Welkom en succes bii de Mooiste club van Nederland !! En ik/wij allemaal hopen dat je je snel aangepast hebt en van grote toegevoegde waarde bent !

 5. Brokamp

  Of het een prima deal is moeten we natuurlijk nog afwachten maar het lijkt goed en je moet het altijd van de positieve kant bekijken. Een doorverkoop percentage van 10% is prima. Eten en laten eten zeg ik altijd. Welkom Maximilian en succes bij onze topclub Ajax.

 6. EugAjax

  Stevige prijs maar wel te verwachten in de op hol geslagen transfermarkt. 50% meer dan Sanchez transferbedrag. Als je in ogen schouw neemt dat transfer record 125% is omhoog gegaan valt het nog mee😄. Ajax is al langer met hem bezig. Lijkt me dus geen paniek aankoop. Deze jongen wilde alleen komen als Sanchez niet meer in de weg stond begreep ik. Nou welkom en knok het maar uit en hopelijk kan je samen met rest Sanchez doen vergeten

  1. Widi

   Ik had begrepen dat hij linksbenig is. En Sanchez rechtsbenig. Dus dat verhaal lijkt discutabel. Of vergis ik me?

     1. EugAjax

      Potverdrie je hebt gelijk man, nu moet ik zeggen dat ik De Ligt als vervanger van Sanchez ook zie zitten, zeker op termijn en wsl dit seizoen al? Dus vandaar dat ik zei knok het maar uit hahaha. Maar goed hij gaat knokken om een basisplaats met Viergever dan. Dank je voor rechtzetten. 👍

     2. vak411

      Leuke inhoudelijke discussie mannen! Super.. zo heurrrt het. Lees ze met veel plezier en soms….. heel soms.. stel ik mn mening zelfs bij!

 7. Jimmy1971

  Eindelijk eentje erbij in de linie die het meeste zorgen baart. !!
  Welkom Wober , iedereen roept een kleine competitie , maar ook wij hebben het altijd heel lastig tegen Oostenrijkse clubs !!
  Voordeel is ook dat de taal een minder groot probleem zal worden ..

 8. -buitenkantje rechts-

  Wöber kost een schijntje vergeleken met wat Sanchez heeft opgeleverd, maar geeft Keizer meer mogelijkheden. Hij kan centrale verdediger, linksback en controlerende middenvelder spelen. Keizer gebruikt Mitchell Dijks als linkervleugelverdediger, maar is eigenlijk een noodoplossing. De komst van Wöber zou een nieuwe oplossing kunnen zijn.
  Daarnaast is het mogelijk dat Keizer besluit Wöber op de plek van Nick Viergever te zetten. Viergever speelde vorig seizoen vaak op de linkerflank en is nu noodgedwongen terug op zijn oude positie in het centrum.
  Al met al zo op het oog een goede aankoop.

  1. Widi

   Als nu die rechtsback ook mag werken, kan Veltman op de bank en Dijks alsnog verkocht worden.

   1. -buitenkantje rechts-

    Orejuela.. ben benieuwd wat hij kan. Dat zou ook mijn gedachte zjin. Dijks naar Heerenveen.. Veltman aan de bak of op de bank.

    1. EugAjax

     BR ik ben er even niet bij en hup weer een speler naar jouw Heerenveen hahaha. Maar goed compromis. Van Sinky blijf je af mag je Dijks wel hebben. Ik hoorde trouwens dat Dijks werd uitgelachen en ik heb alleen samenvatting gezien. Daar ging het naar zijn nivo echt wel goed dacht ik. Maar rest was bar slecht dus? Beetje Heerenveen nivo zeg maar? 😄denk trouwens dat voor dat soort clubs het een goede speler is. Bij Willem II deed hij het ook vrij goed.

  1. -buitenkantje rechts-

   Bij PSV kan hij CV spelen in jong PSV.. Bij Ajax kan hij bij zijn ploegje blijven die nu bovenaan staat.

   1. Widi

    Ik hoop dat hij het ook zo ziet. Want bij PSV kan hij volgend seizoen in het eerste. En bij ons misschien niet.

 9. AFCA my World

  Lijkt mij een prima aankoop,kan nog veel groeien,heeft al wat er ervaring op landelijk (oostenrijk) niveau ! ⚽️

 10. fjonkman

  Ik vind het wel een pittig bedrag voor een 19 jarige verdediger, maar eerst maar eens kijken hoe goed hij is.. misschien is hij wel de volgende topper..

 11. Ab is fan van Johan en Jonk

  Ziet er echt wel uit als een tweede Sanchez. Stevig, groot, echt een beul als cv 😂

 12. -buitenkantje rechts-

  Even een misschien verhelderende opmerking over de bonussen van het TH..
  Het TH bij Ajax kan op drie verschillende manieren bonussen ontvangen:
  1. Bij een landskampioenschap
  2. Bij de doorstroom van een jeugdspeler naar het eerste elftal
  3. Bij de verkoop van een jeugdspeler aan een buitenlandse club (% transfersom)

  Dus geen percentage vd winst vd NV AFC Ajax..

  1. EugAjax

   Dank je BR. Ik ben blij dat jij hiermee komt. Ik riep al ergens dat niet alleen financiele doeleinden zijn vastgesteld maar kreeg toen weer eens een preek haha. Dit is helder en wat mij betreft ook logische doeleinden. Ik mis alleen nog prestaties in Europa die zouden ook mee moeten wegen in dit perspectief.

  2. Ab is fan van Johan en Jonk

   Overmars en van der Sar wel BR. Gezien hun functie buiten het TH. Is afgelopen jaren ook gepubliceerd.

   1. Ab is fan van Johan en Jonk

    Overmars o.a. Voor het realiseren van doelstellingen op managementsgebied met betrekking tot voetbalzaken. Hoe vaag wil je het hebben. Was o.a. ruim 30.000 euries waard. Hoppa.

    1. EugAjax

     Overmars zal volgens de verklaring een vast salaris van 300.000 euro bruto ontvangen met een variabele beloning van maximaal 75.000 euro bruto voor specifieke prestaties op het eigen werkterrein en maximaal 250.000 bruto afhankelijk van prestaties eerste elftal – dit is officiele beloningsafspraak voor Overmars. Dus max maar 12% van zijn max beloning is op basis van koop verkoop spelers.

     1. Ab is fan van Johan en Jonk

      Is goed Eug, dan ben je niet goed op de hoogte. Overmars kan op diverse gronden variabele bonussen ontvangen. Voor jouw informatie: het is openbaar en ik krijg jaarlijks de stukken te zien net als vele anderen. Maar joh, jij weet het natuurlijk beter. Fijn voor je, eigenwijze snikkel.

     2. EugAjax

      Klopt het is inderdaad openbaar en wat denk je rechtstreeks uit het contract getekend in 2016, duurt tot en met 2020. Dus dit is geen tekst van mij maar uit zijn contract. Ik had even aanhalingstekens moeten gebruiken

     3. Ab is fan van Johan en Jonk

      Wat jij wil Eug, wat jij wil. Overigens zijn zelfs de bedragen die jij noemt, laat staan die waarvan ik uitga, veel en veel te hoog. Jij wil zelfs nog meer belonen. Dat voor een man die zelf zegt het niet echt goed gedaan te hebben. Maar Eug joh …. jij hebt gelijk. Vergeet de NV bonus maar, geen probleem.

     4. EugAjax

      Het is geen kwestie van gelijk willen hebben. Overigens 300k is vast rest variabel. De bedragen die genoemd worden zijn maximaal waarvan 250k prestaties eerste elftal. Zal dus laatste jaren geen maximum bedrag zijn. Maar klopt dat hij 625k kan verdienen max. Is wat mij betreft marktconform.

  3. Moosie

   Overmars krijgt ook bonus bij de doorverkoop van aangekochte spelers.
   Hij en de RVC worden beoordeeld op wat onder se streep staat op de jaarrekening

   1. EugAjax

    Moosie, ik heb ook kritiek op TH en directie af en toe maar dat moet je willen lezen. Ik heb al eens eerder gezegd dat ik niet ben van blind wat roepen stemming maken en daar kom ik tegen in verweer. BR en ik weerleggen nu je argumenten en dan schrijf je het gewoon weer. Geeft niet je mag je mening hebben maar is gebaseerd op verkeerde aannames. En nu mbt je op,erking over selectie niet op tijd op orde te hebben en we daardoor CL mislopen. Ajax had voornamelijk aan wisselsspelers ingeboet. Daar is inderdaad niet altijd goed op geanticipeerd. Aan de andere kant de basis wel. Er was in winter al een vervanger voor rechtsbuiten. En Beek zou Klaassen vervangen. Niemand kan een muitende Sanchez verwachten. En als laatste voorbeeld. Vorig jaar mopperde veel mensen dat door niet aankopen van Ziyech op tijd Ajax uit de CL werd gedonderd door Rostov. Een jaar later en dus als het goed is een nog betere Ziyech en een onvervanderde basis liggen we er weer uit. Oorzaken kunnen dus ook ergens anders liggen. Ik heb vaak genoeg geschreven waar ik denk waar het aan ligt. Gedurende het seizoen zullen we zien of dat uitkomt.

    1. Moosie

     Eug ik kan je vasthoudendheid wel waarderen dus laat me beginnen met een welgemeende excuses voor het feit dat ik je blijkbaar in jouw ogen een Nazi heb genoemd.
     Maar het feit blijft dat aan het einde van het vorige seizoen er 3 of 4 gerichte directe versterkingen zijn beloofd aan de sterkhouders van het 11tal.
     Deze waren er niet en dan het drama van Appie daarbij opgeteld en je hebt te maken met een gedesillusioneerde groep spelers waarvan dus Sanchez en Klaasen zijn vertrokken.
     En de mogelijkheid om wel aan het begin van de voorbereiding die versterkingen te halen was er volgens de lezing van Overmars.
     Komt nog bij dat dus alle vuile was weer op straat ligt en dat is nu juist water niet moet gebeuren.
     Kortom er heerst een totale chaos bij de directie en het TH en dat reken ik ze wel degelijk aan.
     En ik hoop van ganse harte dat het 11tal zich herpakt maar ik heb er een hard hoofd in.
     Sowieso is het seizoen kut begonnen en als we wel doorkomen donderdag heb je in de EL tenminste nog wat Europese ervaring ,maar het is niet het niveau waar we op willen spelen dus hoe je het ook wend of keert het blijft kut met peren

     1. EugAjax

      Moosie. Dank je wel je excuses zijn aanvaard. Je hebt het van de week al wat anders uitgelegd dus de scherpe kant was er al vanaf, nu helemaal. Het begin van het seizoen is inderdaad kut. Weer CL niet door voorronde. Daar baal ik natuurlijk ook van en misschien dat ik er iets ‘nuchter’ erin sta dan normaal maar dat is idd door verstoorde voorbereiding. Neemt niet weg dat ik ook baal en mopper achter TV of in stadion. Wat die 4 beloofde spelers dat is eigenlijk een goed voorbeeld hoe we met zijn allen over elkaar heen vliegen met teksten heen en weer. Maar zover ik het nu kan beoordelen is het helemaal niet beloofd. Dit kwam door een artikel in Telegraaf meen ik. De vaste volger, Verweij?, die kwam met een analyse oa deze opmerking idd. Beloofd door Bosz. Velen namen aan namens TH / Directie en ik nam aan dat Bosz dit op eigen houtje had gedaan en toen de kuielatten nam. Maar tot mijn verbazing schreef dezelfde Telegraaf, column J. de Groot, dat Bosz inmiddels ontkent had dat hij dit uberhaupt had toegezegd aan de sterkhouders. Dat dit dus vanuit TH/directie komt is uitgesloten, anders had Bosz dit wel kunnen toegeven. Wat is er dan wel aan de hand?
      a) spelers hebben off the record gelogen
      b) Bosz liegt met zijn ontkenning aan de Groot
      c) Verweij heeft een perceptie die niet klopt en kreeg een indirecte tik op de vingers van De Groot in zijn columns.
      Of een andere die ik over het hoofd zie. Maar mijn punt is dat we allemaal dingen concluderen maar Bosz ontkent het. Dus is er wsl geen belofte want persoonlijk vermoed ik c.
      Interview van Overmars was openhartig, en misschien niet slim. Waar ik meer moeite mee heb is muitende spelers (Sanchez, Veltman en Ziyech). Eerste door zijn vertrek te forceren en dus werkweigert. De laatste twee door te zeuren over aankopen tegen de media. Keizer deed ook nog duit in zakje. Ik vind dat niet kunnen. Dit moet intern besproken worden inderdaad en niet via media. Ik deel je zorg mbt naar buiten komen van dit soort info. Voor zover ik me kan heugen is het de laatste periode voor het eerst dat dat gebeurt. Ik vind juist een van de krachten van TH, directie dat alles binnenskamers bleef. Ik hoop dan ook op indicenteel probleem en niet een structureel iets vanaf nu. Vandaar dat ik laatst paar keer schreef dat men nu echt leiderschap moet gaan tonen. We blijven het volgen op naar Trondheim morgen zal ik even ze naar de volgende ronde schreeuwen met die duizenden andere in uitvak! Dan hebben we in ieder geval de EL. Te laag voor Ajax want we horen inderdaad in de CL thuis!

     2. Ab is fan van Johan en Jonk

      He Moosie, kappen nou met die ongein. Dankzij jou weer zo’n pokke eind tekst. Je kan er inmiddels zelf ook wat van. 😉

 13. De Nees

  Een direct versterking zou er komen en daar waren ze al weken mee bezig? Dan kom je met een 19-jarige die het nog moet laten zien, staat er straks een 18 en 19 jarige als CV. Dit naïeve elftal beleid is al jaren helemaal maf en het gaat maar door.

 14. dennis78

  Mooi bedrag..er werd eerder gesproken over 10 miljoen. als dit weer een briljantje is. hebben we prima zaken gedaan..alleen niet te hopen dat hij net zo snel weg is zoals sanchez. welkom wöber.

 15. Moosie

  Feit blijft dat de selectie niet op orde was en is.
  Dat de eigen jeugd nu al stagneert en dat alles wat Cruijff voor ogen had wordt genegeerd.
  Dus dan kan je,je wel blindstaren op een finaleplaats maar als we er donderdag uitvliegen staan we weer voor lul.
  En dan heb je niets aan 140 miljoen op de bank.

 16. Basisspeler

  Nu wèl een doorverkooppercentage? Bij Richarlison een breekpunt? Nood breekt wet hè Marc?

Reageren is niet mogelijk.