Keizer: ‘Positie Dolberg niet ter discussie’

Trainer Marcel Keizer heeft na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen FC Groningen laten weten dat Kasper Dolberg zijn basisplaats niet kwijt is, maar dat hij bewust heeft gekozen om Klaas Jan Huntelaar te laten beginnen aan de wedstrijd. De trainer heeft nog altijd alle vertrouwen in de spits die vorig seizoen 23 keer scoorde voor Ajax.

‘Kasper is een uitstekende speler die dagelijks veel leert van Klaas Jan. Zijn positie staat ook niet ter discussie maar vandaag wilde ik Huntelaar de kans geven omdat hij al een hele tijd goed traint’. Of Huntelaar ook aankomende donderdag tijdens de return tegen Rosenborg in de basis start is Huntelaar duidelijk. ‘Dat gaan we dan wel weer zien. Ik heb me op deze wedstrijd geconcentreerd en niet op de volgende wedstrijd maar het was fijn om te starten en uiteindelijk ook te scoren’.

Bron: De Telegraaf

Related posts

26 Comments

  1. Charka53

    Natuurlijk staat deze jongen niet ter discussie hij zit in een dipje en komt er weer uit ook en dan hebben we twee goede spitsen.

    1. Indojood

      Nou, bij sommigen hier wel hoor. Verkopen aan de hoogste bieder heb ik gelezen. Ook over Ziyech. Belachelijke uitspraken. Dergelijke spelers moeten we koesteren.

    2. Yindi

      3 denk ik!! Als Sierhuis weer fit is dan…..De dingen die ik zie (gezien heb) van Sierhuis bevallen me erg goed.

  2. Indojood

    Goed gedaan van Keizer. Even een pas op de plaats en dan is het mooi dat je KJH hebt maar die is al 34 en kan ook niet alles spelen.

  3. Valentino

    Wat we vorig jaar eigenlijk miste hebben we nu gelukkig wel met Huntelaar. Een spits die er gelijk staat als het moet op het moment dat je vaste spits er niet is. Toen Dolberg vorig jaar ook door de vele wedstrijden een dipje had moest je hem wel laten staan bij gebrek aan beters. Nu heb je beter dus zeker gebruik van maken.

    Gezien de vorm van the Hunter en het belang van de wedstrijd donderdag zou ik zeggen even zo laten staan. En dan niet alleen Huntelaar maar de hele opstelling.
    Ging lekker vandaag.

  4. Joep

    Natuurlijk hebben wij vertrouwen in Dolberg. Nu even een dipje. Dan mogen wij blij zijn dat wij KJH nog hebben.

  5. -buitenkantje rechts-

    Mooi dat je twee topspitsen hebt met idd Sierhuis als derde die herstellende is. Vond de vondst van Keizer om met beiden te spelen ook een mooie.

  6. Marc Overdwars

    Positie Dolberg staat niet ter discussie. Dus hij blijft basisspeler?! Maar dat was hij niet. ‘Vandaag wilde ik Huntelaar de kans geven omdat hij al een hele tijd goed traint’.
    Die kans heeft hij gegrepen want hij scoort belangrijk doelpunt.
    Maar positie Dolberg niet ter discussie…..
    Lekker duidelijk.

    Voor mij is hst duidelijk dat we nu 2 goede spitsen hebben en daar ben ik zeer blij mee!

    1. Remco425

      Een vaste basisspeler hoeft niet alle wedstrijden in de basis te staan. Het is goed om spelers rust te geven of talenten even in bescherming te nemen. Het seizoen duurt nog lang.

  7. JohnDoe77

    Prima dat Hunter even als bliksemafleider fungeert tot ze de vleugels en het middelveld op orde hebben en de spits wat meer bruikbare ballen krijgt. Dan kan Dolberg weer vlammen!

  8. SPHAFCA

    Ik vind Huntelaar het in alle opzichten beter doen dan Dolberg. Zou Huntelaar nu gewoon een paar potjes laten staan, eventueel met Dolberg ernaast.

  9. Brokamp

    Waarom zou hij niet ter discussie kunnen staan? Als Huntelaar beter is, en dat was hij vandaag, dan hoort hij gewoon basis te staan. Dolberg mag de veters van de Hunt nog niet strikken.

    1. Remco425

      Dolberg is de toekomst en wordt alleen maar beter, terwijl Huntelaar steeds minder zal worden. Logische keuze en verklaring dus.

      1. -buitenkantje rechts-

        Dolberg moet ècht nog stappen maken Remco.. kan me herinneren aan het begin van vorig seizoen dat Bosz schrok om de resultaten op de training van Dolberg. Hij zei toen: ” of je gaat vanaf nu alles geven, of terug naar JA” Vanaf toen ging het beter. Het is denk ik goed voor hem te weten dat er een gretige Huntelaar klaar staat om hem te vervangen. Tweede opmerking is dat Dolberg de toekomst heeft, maar dat wij weten dat die niet bij Ajax ligt. Al afgelopen seizoen werd er aan hem getrokken. Dat zal dit seizoen niet minder worden. Ik denk dat de beste strategie is om de beste te laten spelen. Wel zo eerlijk en duidelijk voor iedereen..

  10. Jimmy1971

    Ik ben groot fan van the Hunter , maar het is wel makkelijker voetballen voor een spits met Cerny als buitenspeler dan met Younes als (naar binnen dribbelende ) buitenspeler ..

    1. -buitenkantje rechts-

      Zeker eens Jimmy.. wat een verschil! Als Keizer nu ook nog Muric naar de selectie haalt heb je twee voetballende buitenspelers met oog voor medespelers en die de bal ook nog eens goed bij een aanvaller kunnen afleveren.
      Voetballend vermogen boven alles!

Comments are closed.