There are no ads, please add some


Selectie voor duel met FC Groningen

Trainer Marcel Keizer heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het thuisduel van aanstaande zondag tegen FC Groningen. Na het vertrek van Davinson Sanchez is Damil Dankerlui, net als tegen Heracles, toegevoegd aan de selectie. Ajax – FC Groningen begint zondag om 14:30 uur.

Selectie: 

Andre Onana
Benjamin van Leer
Joël Veltman
Matthijs de Ligt
Nick Viergever
Mitchell Dijks
Deyovaisio Zeefuik
Damil Dankerlui
Donny van de Beek
Hakim Ziyech
Carel Eiting
Lasse Schöne
Frenkie de Jong
David Neres
Klaas Jan Huntelaar
Amin Younes
Vaclav Cerny
Kasper Dolberg
Justin Kluivert

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

31 reacties

 1. AFCA my World

  Geen verrassingen,ik had op een paar nieuwe toppers gerekend ! Gemiste kans voor de directie ! ⚽️

 2. -buitenkantje rechts-

  Even de welbekende knuppel..

  Zeefuik. Veltman. Viergever. Dankerlui
  Vd Beek. de Jong. Ziyech
  Neres. KJH. Kluivert

    1. HURBIE

     Staat toch echt áltijd een KEEPER bij een opstelling
     Alleen wat jij noemt is het systeem wat ze spelen

  1. EugAjax

   BR waarom de knuppel? Een mooie opstelling en dan heb je 6 eigen opgeleiden, 9 Nederlanders (Ziyech meegerekend) en drie punten tegen Groningen. Laten we Onana maar op doel zetten voor het geval de Groningers toch in strafschopgebied komen😄. En voor deze ene keer ben ik het dus eens dat mijn oogappel Younes even rust krijgt. Bijna geen zomervakantie gehad die jongen

 3. Charka53

  Wat er ook opgesteld wordt maakt niet uit als ze maar tot het merg gemotiveerd zijn dan is er een kans dat de punten thuis blijven.

 4. Yindi

  Zoals wel vaker vraag ik me af hoe jullie naar een wedstrijd kijken. Ook nu weer “Younes er uit”
  Snap je toch niks van. Younes speelde tegen Rosenborg niet briljant maar haalde ongeveer zijn niveau. En dat als enige. Ik zou zeggen Zynech er uit, dat was bagger in het kwadraat. Frenkie er in. Ook Dolberg was ver onder de maat. In Noorwegen vergeleken ze hem na de westrijd met een “oude man”!!!!!!!
  Waarom toch steeds Younes?? Omdat hij Duitser is of zo?

  1. -buitenkantje rechts-

   Over Younes voel ik me toch aangesproken. Younes doet zijn “ding” Daarmee was hij in een dramatisch Ajax de beste aanvaller. Dat komt m.i. door het falen van de rest. Bij Ajax in normale doen is hij lang niet de beste, maar zie ik juist erg veel fout gaan bij hem. Ik zie geen passjes op maat..samenspel.. mooie voorzet op kophoogte.. ook positioneel zwak aangezien hij altijd naar binnen kruipt. Waar hij goed in is is de 1-tegen-1 in de kleine ruimte. Alleen doet hij daar vervolgens veel te weinig mee. Als hij dat facet onder de knie zou krijgen heb je een topper..Helaas zie ik in 3 jaar geen verbetering.

   1. Widi

    Blijft wel staan dat de andere aanvallers stuk voor stuk minder waren dan Younes. Was trouwens een leuke pot gisteren. Onze aanwinst van Heerenveen kan wel wat. Was je erg teleurgesteld in Muric?

    1. -buitenkantje rechts-

     Dennis Johnsen liet mooie dingen zien. Op snelheid langs zijn tegenstander..mooie bewegingen. Te veel balverlies alleen door tè veel alleen willen doen. Geldingsdrang denk ik. Muric kan wel voetballen, maar heeft een motivatieprobleem? Kan genieten van zijn balaannames en gevoel in zijn voet. Legt de ballen wel panklaar neer. Is alleen niet actief genoeg. Wel veel potentie. Cassierra ook goed. Meer een 10 dan een 9..Je ziet dat met name in de tweede helft fysiek een rol gaat spelen. Veel jongens met kramp en pijntjes. Maar een leuke pot😄👍⚽️ Spannend. Leuk zo voor op de vrijdagavond.
     Aan Cambuurkant.. Issa Kallon.. beviel mij goed.

   2. Yindi

    Juist, Younes doet zijn “ding”. Maar voor al die anderen geldt dat ze ook hun “ding” zouden moeten doen!! Niets van gezien. Ook Rosenborg doet zijn “ding” en wint gewoon met 0-1. 010 deed vorig seizoen zijn “ding” en werden kampioen! Zou mooi zijn dat ze bij Ajax ook, net als Younes, hun “ding” zouden doen!! Nu hebben Veltman / Keizer/ Zynech (zonder enige zelfreflectie) het over versterkingen maar dat is nu juist NIET HUN DING!!!!!! Hun ding is te proberen het niveau van vorig jaar te halen, nog niks van gezien. Dus please, niet steeds Younes. Dat bedoelde ik eigenlijk.

    1. EugAjax

     Eens Yindi, vooral zin over mensen die dan juist niet hun ding doen. Als iedereen gewoon doet waar hij voor aangenomen is dan wint Ajax van clubs als Heracles en Rosenborg. En Younes ja BR weet dat al ik vind hem een geweldenaar. Kijk anders eens de thuiswedstrijd Nice tussen 51 en 54e minuut terug. Ik besef slechts drie minuten maar geeft even aan wat voor een kanjer hij is.

     1. Yindi

      Eug, hij doet zijn ding dus altijd. Soms niet altijd gelukkig maar soms ook weer wel. Meer kun/mag je ook niet van hem verwachten. Op dit moment laten anderen het afweten,Younes niet. Die “anderen” zijn ook diegenen die sturing zouden moeten geven op beleidsniveau van de club, hun ding dus!! Maar ook zij lijken de richting kwijt te zijn. Ok, genoeg over Younes. Heb een aantal keren gereageert op die nonsens die steeds (onterecht) over hem op het forum verschijnen. Kon het niet laten. Mijn (Ding)???? haha

     2. KBouter

      Younes had een goed eerste jaar en een belabberd tweede jaar.

      Ook tot dusver nog weinig goeds van hem gezien. Ja..tegen Rosenberg deed hij het redelijk tot goed, tenminste zijn passeer bewegingen. Voortzetting daarna meestal slecht en schoten op doel te zwak.

      Rendement van deze spontane gast is eerlijk gezegd helaas te weinig.

 5. Woody1710

  Dolberg krijgt ook geen bruikbare ballen… buitenspelers die nog geen goede voorzet kunnen geven
  Waar zijn de Schip Ahoy en Tsjeu la tingeling gebleven 😇

Reageren is niet mogelijk.