There are no ads, please add some


Overmars wil geld laten rollen maar stuit op tegenwerking RvC

Als het aan Marc Overmars ligt dan laat men bij Ajax het geld rollen en komen er zo spoedig mogelijk versterkingen voor het eerste elftal. Echter krijgt Overmars nogal wat tegengas van onder meer Edwin van der Sar, Dennis Bergkamp en de RvC van Ajax die op de kleintjes letten en meermaals de hand op de knip houden. Overmars voelt zich de laatste tijd wel vaker in het hemd gezet, zo valt te lezen in De Telegraaf.

In de zoektocht naar een vervanger voor Peter Bosz kwam Overmars uit bij Michael Laudrup waarbij de huidige hoofdtrainer Marcel Keizer als assistent kon worden klaargestoomd voor het hoofdcoachschap. Echter waren Van der Sar en Bergkamp van mening dat Keizer na zijn succesvolle jaar bij Jong Ajax klaar was voor het grote werk. Ook voert Overmars geregeld discussies met Dennis Bergkamp over nieuwe spelers maar is het vooral de RvC, Leo van Wijk en Theo van Duivenbode, die op de kleintjes letten en geen toestemming geven. Al met al zit Ajax momenteel in de hoek waar de klappen vallen. De resultaten vallen tegen, enkele belangrijke spelers zijn vertrokken en échte versterkingen blijven vooralsnog uit.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

152 reacties

   1. Indojood

    Marc maakt ook genoeg fouten maar de grootste dissonant is Bergkamp met zijn dubbele agenda.

    1. KBouter

     Kijk Indo…hier ben ik het nu helemaal met je eens, dat was ik al in tijde dat Bergkamp met Jonk zat te bakkelijen.

     Met Overmars heb ik me altijd bewust rustig gehouden, want dit gast over geld en dan is er Meneer van Duivenbode!

     1. Indojood

      Dat heeft niet altijd met RvC te maken. Ik zie bij andere clubs met beperkte middelen een veel beter beleid. Overmars is elk jaar te laat en reageert i.p.v. anticiperen. Van de drie staat hij het dichtst bij de visie Cruijff, dat wel maar nog steeds te ver. Sar neem ik niet serieus en Bergkamp, ach, wat een enorme teleurstelling is deze man, net zoals Van Basten. Ajax legendes op het veld maar daarbuiten prutsers en gebrekkige loyaliteit naar Cruijff. Die heeft voor hen de weg vrijgemaakt en kreeg stank voor dank. Geef mij maar echte Cruijffianen zoals Rijkaard en Jonk.

     2. Ab is fan van Johan en Jonk

      Ja, kan helaas gebeuren. Was in ieder geval heel duidelijk dat hij andere verwachtingen had.

    2. Ajaxslied

     Iedereen maakt fouten. Marc doet het gewoon goed. Denk dat er weinig mensen zijn die het beter zouden doen. Het is gewoon heel moeilijk om goede spelers te halen in deze tijd. En je bent ook heel erg afhankelijk van je scouts als ze allemaal een goed rapport schrijven en het blijkt een miskoop te zijn dan krijgt Marc alle shit over zich heen terwijl hij er totaal niks aan kan doen. Ik moet zeggen dat ik zijn idee van Laudrup als trainer en keizer assistent erg goed vind. Dit is ook trouwens niet de eerste keer dat het naar buiten komt dat de rvc transfers blokkeert maar mensen zijn vergeetachtig en zoeken altijd naar een makkelijke zondebok. En waarom is Bergkamp de grootste dissonant volgens jou?

     1. Indojood

      Hij wees als enige Jonk aan als schuldige, op belangrijke momenten hoor je hem niet, altijd erna, hij beschermt zijn vriendjes Spijkerman en l’Ami. Hij heeft een dubbelfunctie als assistent en lid TH, hiermee kan hij als assistent de hoofdtrainer overrulen. Hij is cultuurbewaker, een vage functie zonder enige verantwoordelijkheid maar heel invloedrijk. Hij heeft opvallend vaak
      moeite met anderen en ik vind het een geniepig mannetje, zo gaf hij FdB een trap na door te zeggen dat het voetbal saai was terwijl er er naast op de bank zat, FdB was toen al vertrokken.

     2. Ajaxslied

      Wie zegt dat je hem op belangrijke momenten niet hoort ?????? Jij hoort hem niet dat is wat anders. Daarnaast heeft JC deze functies bedacht en de poppetjes daar neer gezet. En ja laatste jaar Frank was saai en ja Bergkamp was assistent. Maar ben jij ook bij de gesprekken geweest tussen die 2??? misschien heeft Bergkamp er wel eens wat van gezegd als assistent. Maar Frank blijft eindverantwoordelijk voor het voetbal.

     3. De Nees

      Bergkamp en v Basten hebben precies dezelfde betweterigheid. Omdat het grote voetballers waren gecombineerd met dat narcistische karakter dulden ze weinig weerwoord. V Basten had al een paar keer Cruijff vuil getackeld en Dennis was hard op weg alleen die tijd had hij niet meer. Indo vat het boven goed samen, de details kan je met enig kennis en logisch denken zelf aanvullen. Heb daar eerder over beide flink uitgeweid in discussie met Eug, vroeg me al af waar hij bleef met zijn lofzang over Dennis maar hij zit ergens onder zag ik net. Ik lees zijn psalm maar niet want het overtuigd toch niet.

     1. -buitenkantje rechts-

      En wie voor in de plaats? Ligt het aan de persoon of aan de structuur? Bovendien bespreek je problemen intern. Weet wel zeker dat er intern ook wel eens harde woorden vallen alleen merken wij daar niks van. Betreft het saaie voetbal onder FdB. Frank gaf in zijn laatste jaren dat zelf ook aan. Het kon allemaal wat sprankelender.. Binnen zijn mogelijkheden en kunnen heeft hij ook geprobeerd daar wat aan te doen.
      Las hierboven ook iets over ant-voetbal mensen??
      Je kan v Duyvenbode, Bergkamp, Overmars en Sar toch niet met droge ogen anti-voetbalmensen noemen!?

     2. Ab is fan van Johan en Jonk

      Ligt aan personen EN structuur. Mogelijk dat de personen trouwens in de juiste structuur veel beter renderen.

     3. -buitenkantje rechts-

      De “weeffout” (met dank aan Jari10) zit m denk ik bij de positie van Bergkamp. Teveel verschillende petten op die elkaar bijten. Lid TH.. assistent coach.. cultuurbewaker.

     4. Emilio4Ajax

      Denk BR, en heb dat eerder ook al eens gezegd over Bergkamp, dat et hm daar in zit. In mijn wereld komt dit niet voor en heet dat “Djärv”. Belangenverstrengelen waar het eigenbelang voorgang heeft met als einddoel om zoveel mogelijk macht naar zich toe te trekken. Denk zelfs dat Bergkamp een psychopatische leider is die mensen, waarvan hij weet dat ze het goed doen( Jonk) of goed zouden kunnen doen mischien zelfs beter zouden kunnen doen dan hij zelf, de kans niet geeft om zn eigen rug en stoel vrij te houden… ( antwoord voor Widi) Vandaar ook het artikel achteraf. Niets meer en minder om de opinie te doen geloven dat het allemaal niet aan hem ligt. Noem dat vaak de eerste viool spelen of de klassieke plaats van het slachtoffer aannemen zodat andere het zielig gaan vinden en hm backen inplaats van afvallen. Daarna kan ie weer gewoon zn gang gaan…❌❌❌❤️🍻😎

     5. -buitenkantje rechts-

      Maar heb jij ervaring met dit soort zaken Emilio? Macht kan zeker een rol spelen.. en hoe meer petten, hoe meer macht natuurlijk.

     6. Emilio4Ajax

      Ja Br, maar als er belangenverstrengelingen zijn in de bijv. Politiek en dr moet een besluit genomen worden, maar een van degene die een besluit moet nemen heeft er voordeel bij dat het “goed besluit genomen wordt, wordt deze persoon uit de vergadering gezet om zo tot het enige juiste besluit te nemen. Nadat het besluit is genomen wordt de persoon weer tot de vergadering toe gelaten. Besluit nemen waar achteraf belangenverstrengeling blijkt te zijn is strafbaar… Wordt ook in het bedrijfsleven zo toegepast… Heb zelf een aantal jaren in de politiek gezeten op een vrij hoog niveau binnen een party in Zweden. Voorzitter van een lokale partij, gemeentebestuur, distriksbestuur… Dan kom je veel van dit soort dingen tegen…

      Iemand vroeg zich af of Cruijff de verkeerde mensen gekozen had… Denk niet op dat ogenblik, omdat Cruijff vertrouwen had in deze personen, maar zoals zo vaak kun je wel een goede voetballer zijn…wil nog niet zeggen dat je ook een goed bestuurder of trainer bent… Bergkamp, want daar hebben we het over moet gaan trainen en doen waar die de beste in is. Besturen, in dit geval TH en cultuurbewaker moet ie aan andere, bijv Jonk laten. Kan namelijk nooit de bedoeling zijn dat een tweede assistent, want dat was ie, zn baas de hoofdtrainer de laan uit stuurd…

      In mijn wereld betekent leider zijn dat je er voor zorgt dat het onmogelijke mogelijk wordt. Zo leidt je je groep en als de groep het niet klaarspeelt laat je zien hoe het wel moet… Als leider ben je zoveel mogelijk onzichtbaar, maar je laat andere brilleren ( schrijf je dat zo?), naar voren treden zodat zij de schouderrklopjes krijgen inplaats van jijzelf. Als jij de schouderklopjes krijgt dan laat je de buitenwereld merken dat niet jij maar zij het werk en dus de schouderklopjes verdienen… Lijkt me allemaal vrij logisch, maar toch maar voor de goede orde…

      Komen zeker kommentaren op, maar laat ze maar komen. Ook ik kan het fout hebben…❌❌❌❤️🍻😎

     7. EugAjax

      Emilio, ik ben het zeker eens dat Dennis geen assistent moet zijn als je ook hoofd Betaald Voetbal bent. Echter nuance is hier op zijn plaats. Dennis en andere TH leden hebben dat ingezien na laatste seizoen De Boer. Toen heeft hij aangegeven niet meer bij eerste betrokken te willen zijn. Maar toen kwam Bosz en die wilde hem juist weer bij eerste betrekken. En toen hebben ze besloten dat hij niet op bank plaats neemt, en dus ook geen tweede assistent trouwens, hij is specialisten trainer. Niet alleen van Ajax 1 maar ook voor Jong en A1. Spitsen trainer. Op verzoek van Keizer heeft hij dat nu doorgetrokken. Vraag is dus of Dennis deze ‘macht’ wel wilde. Maar ik ben het eens beter is niet al is het alleen maar om perceptie van belangenverstrengeling tegen te gaan. Maar nu tegelijkertijd vind ik het een geniale Cruijff achtige gedachte. Dennis zit nu overal bovenop, en kan voornamelijk ontwikkeling van alle talenten van dichtbij meemaken, plus doorsteoming goed bepalen. Er zitten dus in de uitvoering ook grote voordelen aan. Nu wat betreft anderen laten shinen. Bergkamp heeft nog nooit maar dan ook nooit Jonk slecht bevonden als hoofd opleiding. Dennis en NIET alleen Dennis had vooral moeite met de entourage van Jonk. Of merendeel van die groep. Performance coaches werden meer leidend dan aanvullend en dat was tegen zere been van Ajax. Nu heeft dit meer dan een jaar geduurd en waarom? Juist omdat Dennis juist niet Jonk meteen liet vallen. De RvC en andere niet voetbal mensen waren al eerder klaar met Wim. Op het laatst kon Ajax en dus ook Dennis niet anders dan uit elkaar gaan. Jij vermoed dat Jonk een betere leider is. Maar dieselfde Jonk liet jeugd teams met 8-9 jongetjes naar wedstrijden rijden omdat zijn performance coaches dat beter vonden voorcsommige jochies mbt arbeidsrust verhouding. Als echte leider van een voetbalclub cq jeugdopleiding en je laat dat gebeuren zegt dat wel iets. Verder wilde Jonk sommige aankopen niet doen en daar kwam die “het is altijd 1-3 in de TH meetings dus ja wat doe ik daar nog?” Misschien een terechte vraag, hoewel ik het anders zou hebben aangepakt, nu waren die aankopen spelers als Dolberg. Toen Sanchez en Ziyech werden aangekocht was hij er niet meer maar meldde in media meteen dat Ajax dit niet moet doen want dat zou ontwikkeling Nouri en Ligt in de weg staan. En zi zijn er veel meer voorbeelden. Maar meeste kritiek punt is gewoon die entourage van Jonk.
      Een laatste vraag heb jij weleens een uitgebreid interview met Dennis gelezen en gelezen wat zijn visie is, hoe hij de doorstroming wil continueren, hoe TH werkt en hoe de verantwoordelijkheden liggen. Hoe breuk met Bosz tot stand kwam. Etc maar vooral zijn visie hoe je Ajax moet leiden? Daar spreekt heel veel goede ideeen uit en dergelijke. Echt de moeite waard. Of het verhaal van hem in “in de geest van Keizer en Cruijff”. Boek na Europese finale vorig jaar. Ik geef toe soms ben ik ook verbaasd over dingen die hij doet of juist niet doet. Jij vergelijkt het ook met politieke carriere. Ik zou weleens willen weten als je zijn interviews etc hebt gelezen, denk je werkelijk dat Dennis hier zit voor pluche of omdat hij daadwerkelijk Ajax weer terug wil leiden naar de Europese top, op een manier waarvan hij ondervonden heeft hoe Ajax dat vroeger altijd deed. Ik twijfel absoluut niet aan zijn intentie. Het is hem maar om 1 ding te doen en dat is Ajax. En dat doet hij het liefst met mensen met kwaliteit en vooral loyaliteit naar Ajax toe. Jonk had zijn loyaliteit meer naar zijn entourage dan naar Ajax en Bosz heeft zijn loyaliteit voornamelijk bij zijn eigen ik, zijn eigen carriere. Beide niks mis mee, maar in belang van Ajax heeft Dennis en rest van TH dus andere keuzes moeten maken. In mijn optiek is dit het verhaal.

     8. Ab is fan van Johan en Jonk

      Mijn god, jij hebt echt geen leven naast het forum. Man, man, man wat een teksten. Is de bijbel joh. Alkes achter elkaar, zonder alinea’s. Onleesbaar.

     9. Hoeda Fak Ajoe

      En ja hoor, daar is Ab weer met een reactie die nergens over gaat. Nu weer over leestekens. ‘Oh ik kan dit echt niet lezen hoor’. Nee stel je voor Ab dat hier wat zinnigs staat en je niet weet hie je hier op moet reageren? Mister ‘fan van Johan en Jonk’ valt weer eens door de mand. Het wordt onderhand wel zielig hoor!

     10. Ab is fan van Johan en Jonk

      Jongen, hetvisbtoch niet normaal om zoveel tekst te gebruiken. Wees eens reeel man. Iemand die zoveel tekst nodig heeft om een punt te maken heeft per definitie geen gelijk en dat weet de persoon zelf donders goed. Maar volg Eug lekker en wees blij. Eug gaat prat op een studie maar daar blijkt hier geen zak van, behoorlijk schrijven lukt al niet.

     11. Hoeda Fak Ajoe

      Hahaha! En weer verschuil je je. ‘Met te veel tekst heb je per definitie geen gelijk’. Hoe dom kan je zijn! Sorry hoor, ik diskwalificeer niet snel iemand, maar dit soort uitspraken wijzen op een bijzondere vorm van bord-voor-je-kop.

     12. Ab is fan van Johan en Jonk

      Ik ben blij dat ik je plezier bezorg. Iemand die zoveel tekst (ook nog zo geschreven) gebruik wil interessant overkomen. Ik ben dat in mijn werk meer dan genoeg tegen gekomen. Ik weet ook dat dat bij een behoorlijke groep mensen werkt. Zolang die mensen mij niet in de weg lopen, prima. Indojood heeft vele malen de moeite genomen om de stukken van Eug te ontleden en van commentaar te voorzien. Vele malen heeft Eug zaken moeten bijstellen en vele malen weigert Eug feiten en waarheden te erkennen. Je leest zelf heel duidelijk niet alles hier. Maar Hoeda, blijf lekker reageren op mij en lol hebben. Veel inhoudelijks heb ik van jouw kant ook nog niet mogen lezen. Mijn stukjes heb je ongetwijfeld overgeslagen. Prettige zondag knul.

     13. Ajax1958

      Moosie, helemaal eens. Weg van de beurs en weer een vereniging worden waar het voetbal voorop staat ipv het bedrijfsleven. Zooitje van die meevreters de deur uit, geen bonuscultuur meer.

    3. Widi

     Ik zit na te denken over jouw opmerking over de dubbele agenda van Bergkamp. Zit me echt af te vragen wat dan zijn verborgen agenda is. Macht? Kan me er niets bij voorstellen. Waar doel jij precies op?

   2. Widi

    Chique Charka. Er zijn er hier nog wel 50 die jouw voorbeeld mogen volgen. Niet op de hoogte van hoe de zaken echt staan, maar wel Overmars afmaken. Wie volgt?

    1. Indojood

     Ik niet. Het hele TH doet zijn werk niet goed, ook Overmars niet. En we zien het resultaat, de enige die het blijkbaar snapte was Bosz.

     1. Ajax1958

      Was toevallig wel diegene die het “Ajax voetbal” er eindelijk weer in kreeg weet je wel.

   3. Emilio4Ajax

    Marc krijgt de zwarte piet zodat de RvC de rug vrij kan houden… Geschiedenis herhaald zich…😉

   1. De Nees

    Van Duivenbode…pff. Nog voor ie RvC werd zat ie vaak aan tafel bij een AT5 programma. Ongelooflijk wat een bak onzin kwam uit deze man. Alles bagatelliseren wat bij Ajax fout ging, zag weinig in directe versterkingen, geheel realiteit kwijt wat een elftal nodig heeft. Die hooghartige kop van ‘m, want meneer was ooit commissaris bij fainoort en wist goed hoor hoe een club te besturen.

  1. De seijs

   Het is weer de telegraaf die de boel loopt op te blazen! Riool krant. En hier lopen ervan zelf weer van die meelopers heel snel achteraan. Heb vertrouwen in ajax.

  2. beni

   En zo is het indojood, ik kan er niks meer aan toevoegen. Bergkamp is een wolf in schaapskleren.

 1. stylo1984

  Flikker op met die anti voetbal figuren… af en toe 1 uit jong ajax door laten stromen maar het eerste hoeft er niet vol mee te staan

  1. EvdB

   Ho ho
   Van Duivenbode speelde jaren in het 1e en zelfs de EC1 finale .
   Hij is geen anti voetbal figuur….

  2. Ajaxslied

   Zoveel staan er ook niet in hor. Onana Sanchez Viergever schone ziyech Younes Neres Dolberg huntelaar zijn allemaal gekocht.

 2. Charka53

  Dit is gewoon te gek voor worden ik ga steeds meer geloven dat we beter Bosz zijn zin hadden kunnen geven dan waren we nu nog een club met uitstraling plaats van het lachertje van de Nederlandse competitie.

  1. HURBIE

   Idd Chark ik denk dat het een hele grote beerput is bij AJAX ,zondag en donderdag verliezen,dan gaat hij met een grote knal open
   En dan begint de ellende pas echt goed

  2. Ajaxslied

   Hoezo Bosz zijn zin moeten geven dan hadden er alleen andere assistenten op de bank gezeten en was de rest nog steeds hetzelfde hor.

     1. Charka53

      In ieder geval zou er wind waaien want Bosz laat zich niet gebruiken en had een eigen mening .

 3. Charka53

  Het wordt tijd voor muiterij aan boord er zullen er toch een paar aan de haaien gevoerd moeten worden.

 4. Cootje Adriaanse

  Het is een grote kolere bende bij Ajax

  Het is een grote kolerezooi bij Ajax. Seizoen dreigt in speelronde 2 al te eindigen in een grote fiasco.

 5. nick-afca95

  Gewoon te bizar voor woorden. Ik zei laatst al dat Overmars naar mijn mening te veel critiek krijgt terwijl de RvC tegenwerkt met transfers. Maar ik wist niet dat het zo erg was. Dat oppast met waar je je geld aan uitgeeft kan ik me voorstellen. Maar dit elftal heeft een aantal goeie nieuwe spelers nodig om mee te kunnen doen voor de prijzen. Ik denk serieus dat we blij mogen zijn als we 3e worden. We worden aankoemend jaar het lachertje van de Eredivisie. Maar….. wel met een hele dikke bankrekening. En de fans worden weer keihard genaaid.

  1. stylo1984

   Er moeten idd een paar bij maar ook een paar weg… veltman sowieso, dijks toch niet goed genoeg, shone vind ik toch wat aan de langzame kant

   1. dennis78

    ik kan me voorstellen dat je zo denkt, maar dit zijn op dit moment de ervaren spelers die we hebben. als je deze ook nog kwijt raakt. kan je net zo goed de A1 opstellen. niks meer verkopen. maar juist aantrekken. kijk naar Vitesse die hebben goede zaken gedaan dit seizoen. kakkies zijn ook al compleet. dus een paar extra eurootjes uitgeven kan geen kwaad.

 6. Joep

  Hier wordt je niet vrolijk van. In het hele land worden wij uitgelachen. Letten op de kleintjes? Denk ook eens aan je supporters. Pff wordt een zwaar jaar

  1. dennis78

   we letten zeker op de kleintjes..op dit moment kopen ze potentiële jeugdspelers..dat zijn toch kleintjes. 🙂

 7. paullus

  volgens mijn is die dooie dominee van een bergkamp de kwade genius achter alles
  het liefst een trainer die geen te gas geeft
  geen spelers halen alleen maar potten
  end van het liedje ajax word een middenmotor met 400 miljoen op de bank
  peter bosz had het volgens mijn wel bij het rechte eind

 8. Iamsterdam2015

  Tja, als je een Neres haalt voor ik geloof 15 miljoen en die bakt er vooralsnog niet veel van dan kijken ze bij de volgende uitgaven wel uit. Is noet allen Marc zijn aandeel maar natuurlijk ook van de rvc en de rest. Maar dat er iets moet gebeuren is duidelijk, niets doen lijdt tot niets…..

  1. Valentino

   Neres speelt best goed, het is alleen jammer dat hij niet gevonden wordt inde wedstrijd. Donderdag ook, hij loopt continu vrij, ontsnapt elke keer uit de rug van de tegenstander word gewoon niet aangespeeld.

   1. Geroldkohlen

    en als hij aangespeeld word kan hij eigenlijk alleen maar kaatsen. neres moet de bal in de loop krijgen , of weg sturen met een steek bal of diepte pass.

 9. Geenemotie

  Dan ook gewoon accepteren dat we 1 keer per 5 j kampioen worden en Europees geen bal voorstellen. Ga steeds meer begrijpen waarom Peter Bosz is weggegaan. Fans zijn de dupe.

  1. Marc Overdwars

   Dit is wel heel erg om te zien: ‘gewoon accepteren dat we 1 keer per 5 jaar kampioen worden’ wordt er geschreven en krijgt hier ook nog eens 6 likes.
   Echt een schande. Wij Ajax mag dit nooit accepteren, nooit. Kom op zeg!

 10. Bigboss

  Oprotten met die gasten dan. Kan toch niet zo zijn dat twee van die mafkezen het voor de hele club verpesten. Motie van wantrouwen weet ik het en twee andere op die plek

 11. fredie

  AJAX verdient geld met spelers te verkopen en niet met voetballen??!! Waar zijn we mee bezig!!

 12. Jari10

  De weeffout zit in de samenstelling van het TH. Hoe kan Bergkamp nu meebeslissen over zijn eigen positie als assistent? Echt vreselijk. Niets geleerd van 20 jaar geleden. Zelfde discussie rondom de kabel. Ajax gleed af en het koste ins zelfs het EK in Engeland. Bergkamp in TH prima maar als de sodemieter van het trainingsveld af. Van der Sar is blijkbaar niet in staat die maatregelen te nemen die nodig zijn in de top. Jammer. Overmars heeft het gewoon goed gedaan als je kijkt naar zijn rol. Maar die gaan we binnenkort uitzwaaien. Deze info komt van intern om zaken op scherp te stellen. En niet van Bergkamp of van der Sar. Neem dat maar aan.

 13. AFCA my World

  Waarom op de kleintjes letten,er is geld zat voor echte aankopen,misschien moeten we maar eens langsgaan bij de dwarsliggers, als dit zo doorgaat wil iedereen vertrekken en spelen we degradatie voetbal in plaats voor het kampioenschap ! Ze hebben nog maar 1 week gebeurt er nix en zijn we uitgespeeld in europa dan wil ik wel eens een hartig (hardhandig misschien) gesprek met ze voeren, we laten onze club niet naar de kloten gaan omdat zij bang zijn voor hun bonussen ! Aanpakken NU ! ⚽️

  1. Widi

   Gebruik je verstand. Aan rellen hebben we niets. Dat zijn 010 Zuid methodes. Wil ik niets mee te maken hebben.

   1. AFCA my World

    Heb het niet over rellen,maar over een stevig overleg,ze zitten er niet alleen voor zichzelf of de club, maar ook voor de supporters en die worden nu in de steek gelaten ! ⚽️

  1. AFCA my World

   No way,hij heeft prijzen gekregen niet gewonnen,put spelers uit maar maakt ze niet beter, nee beter heb je louis van gaal of jordy cruijff !

 14. Iceman

  Ja als ik dit zo lees dan bij deze mijn excuses aan Marc. Maar zien die eikels van een Bergkramp, Van Lijk en die Theo Van duivenpoot dat het niet goed gaat met het eerste elftal dat er wat moet gebeuren? Je eerste Elftal is je uithanbord naar buiten toe. Die moet presteren in binnen en buitenland en hiermee bedoel ik Eredivisie als Europisch maar bij mij is nu de vraag zijn wij nog wel goed voor onze eigen Eredivisie? En is Keizer wel de juiste trainer voor dit Ajax??? Want als wij morgen de boot in gaan tegen FC Groningen dan lopen al zes punten achter op derest zes punten dit is mijn ergste Nachtmerrie. Maar ja de Rvc Bergkramp Van Lijk en die Theo Van Duivenpoot die hebben straks met kerst een dikke vette Bonus en Wij supporters weer geen prijzen en wij weer met lede ogen aanzien hoe die pisvlekken of die kakkie’s weer met de prijzen er van door gaan. Goed bezig Lulloos echt top. Ajax is geen voetbalclub meer het een kleutervereneging en Bergkramp Van Lijk en die Duivenpoot zijn de Opa’s en groot Vaders van dat kleuter Shit in De Johan Cruijff Arena belachelijk dat daar de Naam van Cruijff straks aan gekoppelt gaat worden wat een bende. Troep Rotzooi.

 15. DennisTheMenace

  Geld moet op het veld staan en niet op de bank. Dat betekent niet dat je dan maar middelmaat moet halen om je achterban tevreden te houden. Hoor Derksen meermaals zeggen dat we Luckassen, Haps etc. hebben moeten halen: no thanks… dan maar met eigen jeugd. Het wordt tijd dat Ajax extra geld in het scoutingsapparaat investeert (ja nog meer). Het aankoopbeleid is namelijk bagger (uitzonderingen daargelaten).

  1. DennisTheMenace

   Bayer Leverkusen heeft bijvoorbeeld Kevin Prince Boateng gehaald, moet voor ons toch ook mogelijk zijn: ervaren kracht met een spierballen mentaliteit

 16. -buitenkantje rechts-

  De stemming verandert per artikel in de Telegraaf hier op het forum..
  Als het goed is heb je regelmatig contact met elkaar en bespreek je dan wat de plannen zijn voor komend jaar. Dan komen natuurlijjk ook heel wat “what if..” scenario’s aan de orde. Insteek was de selectie bj elkaar te houden. Dat is op vdBeek en nu Sanchez na aardig gelukt. Helemaal geen vreemde insteek, aangezien we met deze selectie succesvol waren afgelopen jaar. Nu Sanchez wegvalt komt daar echt een vervanger voor. Dat is al van te voren besproken. Er zijn nieuwe backs aangetrokken. Misschien komt er op het middenveld nog een sterkhouder bij en dan zijn we gewoon klaar! RvC toetst en controleert het beleid van de directie aan de afgesproken regels. Een gezonde situatie in een groot bedrijf zoals Ajax dat is.
  Nogmaals.. ik vind dat Keizer aan zet is.. Hij heeft voldoende materiaal om goed voetbal te laten zien. Zeker goed genoeg om een Rosenborg te verslaan of Heracles aan de kant te zetten. Ik maak mij het meest zorgen over de personen op de bank bij Ajax. De trainersstaf.

  1. bs

   Heel goed dat hier ook ff de positieve kanten worden benoemd. Dat we het nu even moeilijk hebben is een nartuurlijk proces, waarbij het wel (voor iedereen) duidelijk moet zijn wat de grote lijn is. Wie een andere lijn voorstaat past zich aan of gaat weg. De enorme en verbijsterende dip waar we nu in terecht zijn gekomen is kennelijk nodig om weer naar een nieuw hoogtepunt (w.m.b. 34e landstitel) toe te kunnen werken. Daarbij is europees meedoen (en dus volgendeweek winnen bij Rosenburg) noodzaak voor de ervaring, maar het opnieuw bereiken van de finale leuk maar ondergeschikt aan de landstitel. Focus mannen! Focus op landstitel nr. 34!

  2. Yindi

   Eens BR. Het is nu aan Keizer. Niet gemakkelijk in deze situatie en met alles wat er gebeurt is en nog staat te gebeuren, maar het is zijn taak dit team weer te laten voetballen.
   Tot nu toe lukt dat niet en dat is zorgelijk. Geen resultaat tegen Groningen zou in mijn ogen betekenen dat hij moet nadenken over zijn positie. Nu heeft hij het over versterkingen en dat mag je hem kwalijk nemen!! Net als Zynech die ook dergelijke dingen zegt in een periode dat hij ver onder de maat presteert. Dit lijkt op aandacht afleiden van eigen falen!

  3. Widi

   Er wordt naadloos overgestapt op het afzeiken van Bergkamp. (Ik bedoel niet Indojood, want die had al gezegd wat hij nu ook zegt). Eerst werd er zonder kennis van de feiten afgegeven op Overmars. Nu zijn Bergkamp en anderen aan de beurt, weer zonder precies te weten wat er speelt. Kalmte zal ons redden!

   1. -buitenkantje rechts-

    In crisissituaties heeft men blijkbaar behoefte aan zwart-wit situaties en wijst men graag een zondebok aan. Is wel zo duidelijk.😐 In een bedrijf waar in teams gewerkt wordt en beslissingen en beleid samen gemaakt wordt is dat zelden het geval. Vervelend voor mensen die graag duidelijkheid willen en ergens tegen aan willen schoppen. Las hierboven al om met een knokploeg langs te gaan.

  4. Ajax1958

   Pfffff BR, je schertst het wel heel positief af en ik ga niet op de Televaag af. Zoals ik het lees zie jij het wel goed komen dit seizoen, dat mag, ik zie ons weer geen kampioen worden om redenen die ik al eerder heb gegeven.

 17. theomar

  Wat een ballentent. Ik had echt gedacht dat de grote heren beter op een lijn zouden zitten. Een grote aanfluiting. Geen CL, waarschijnlijk geen EL, een klote-start tegen Heracles, tegen groningen nog niet gewonnen, spelers die om versterking vragen, waarschijnlijk nog enkele belangrijke spelers die vertrekken. Welke goede speler wil nu naar Ajax in deze belabberde situatie?
  Het ergste is dat de hoge heren van Ajax dus weer haantjesgedrag vertonen, en tussendoor hun zakken ook nog goed vullen. Schandalig. Ik ben heel erg boos. Dit seizoen kan wat mij betreft al weer de prullembak in. Alleen smurfen kopen en verder opleiden is niet voldoende om de supporters zoet te houden. Daar horen ook prijzen bij. Ik ben er goed ziek van. Er komt iedere keer weer meer stront naarboven. Ik dacht dat we de slechte berichten wel hadden gehad. Nu dit weer. Waar houdt het op???

 18. Ajaxfoort

  Leo van Wijk…. de KLM heeft ie al verkwanselt aan Air France. Laat ie zich alsjeblieft niet met Ajax bemoeien.

 19. Valentino

  Ik denk dat de RVC het geld ook wel laat rollen. Alleen dan in hun oude, blauwe giro spaarpot waar de muntjes nog naar de juiste buis rollen.

  1. afcadeluxe

   dat zullen wel sleuven voor het briefgeld zijn ,die lui houden zich niet bezig met kleintjes….

   1. AFCA my World

    Ze letten wel op de kleintjes word er hier boven gemeld,maar veel kleintjes maken ook grote flappen !

 20. Iedereen heeft een mening

  De rol van de RvC is gewoon heel belangrijk. Toetsen en controleren datgene wat de directie doet. Kan mij heel goed voorstellen dat de directie/TH wordt teruggefloten als zij salarissen/transfersommen willen geven/betalen die niet stroken met de uitgangspunten. Ajax heeft aangegeven nooit, maar dan ook nooit meer in een situatie te komen dat er alleen maar schulden zijn. Daarnaast, even los van deze topic, ervaren spelers willen toch helemaal niet in de Eredivisie spelen ook al betaal je ze een godsvermogen. Kunstgras, (te) kleine competitie etc. Uiteindelijk kom je uit bij de types Westerman en daar worden we ook niet gelukkig van.

  1. AFCA my World

   Niet geheel mee eens,want goede spelers komen wel naar nederland en worden hier beter, kijk maar naar Milik,Sanches en in een eerder stadium Suarez en bij onze vijanden romario ronaldo en nu weer een zuid-amerikaan lozandro of zoiets ! Er komen er wel maar te weinig !

   1. Widi

    Milik was onbekend, niet ervaren en mislukt in Duitsland. Sanchez een witte raaf. De rest allemaal uit vervlogen tijden. Dat gaat nu niet meer.

 21. a.p.

  alles bij elkaar, ik wordt er steeds meer Ajax-treuriger van. Jammer hoor, maaaarrrr er komen weer betere tijden!

  1. AFCA my World

   Wanneer dan ? Het is nu niet fijn om Ajacied te zijn ! Maar ja het zit in je hart en daarom blijven we het !

 22. dennis78

  het schijnt dat ze bezig zijn met maximillian wöber. van rapied wien een 19 jarige verdediger…kost ongeveer 10 miljoen….het schijnt een juweeltje te zijn. toch raar dat andere clubs hem nog niet opgevallen zijn.

 23. Jimmy1971

  De 1 kiest de kant van Bergkamp de ander van de RVC de ander weer van Overmars .
  Ik neig naar Overmars , komt het meest betrouwbaar over.
  Waarbij Bergkamp wel heel (te) vaak negatief naar boven komt.
  Maar het grote probleem is dat deze partijen te vaak tegenover elkaar staan door verschil van inzicht , en er daardoor te weinig en te laat uberhaubt iets gebeurt !!
  Het TH kan blijkbaar niet goed functioneren met deze hierarchie en instelling zoals het nu geregeld is !!
  Onwenselijk bij het grootste voetbal instituut van NL ..

 24. Duc0412

  Ze moeten dit nieuws helemaal niet na buiten brengen. Maar met elkaar om de tafel gaan zitten. Bespreken dat we duurdere speler kunnen halen omdat de we zat geld hebben en de stap na de next level moeten maken dus hogere salarisen. Duurdere aakopen etc. Inplaats te gaan vertellen aan wie het ligt en wie er tegen werkt. Daar hebben we namelijk niks aan. Denk aan de club en de fans

  1. -buitenkantje rechts-

   Verstandig.. je moet je afvragen wie dit naar buiten brengt, of het ūberhaupt klopt en welk effect degene hiermee wil bereiken.

 25. Kingkong

  Nog even en iedereen krijgt net als vorig jaar medelijden met ons net als die supporters van 010 kregen spaar me hiervoor aub

 26. Ab is fan van Johan en Jonk

  Ongelooflijk. Sorry maar wat een gemis aan kennis van zaken hier en wat een meningen. Er worden zelfs excuses aangeboden aan Overmars en er wordt gezegd dat Cruijff verantwoordelijk is vanwege de aanstellingen TH. Ik raad iedereen aan zich eerst te verdiepen in wie waarvoor verantwoordelijk moet zijn, wat ze doen, wat ze horen te doen en wat er door Cruijff verwacht werd. Een tipje van de sluier: waarom bleef Cruijff het TH niet steunen maar trok hij zijn handen overal vanaf en steunde vervolgens alleen Jonk? In ieder geval geeft Overmars het geld momenteel uit aan hele jonge spelers en niet aan ervaring. Ik heb alweer tevredenheid gelezen over aankopen van backs en een opvolger van Sanchez. Ik heb niets behoorlijks qua ervaring en leeftijd voorbij zien komen. Jonkies hebben we zelf zat.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Het TH is wel aangesteld conform het plan van Cruijff. Jammer dat hij zijn handen er van aftrok toen het moeilijk begon te worden; hetzelfde geldt voor Jonk; hetzelfde geldt voor een aantal reageerders op dit forum. Jammer dat hij de uitdaging niet aangenomen heeft om bij te sturen en het werkend te krijgen in de huidige voetbalwereld. Het huidige TH heeft dat wel gedaan, heeft de kop boven het maaiveld uitgestoken en betaalt daar nu de prijs voor.

    1. Hoeda Fak Ajoe

     Triest ook dat een andere mening voor het gemak maar geschoven wordt onder het kopje ‘gemis aan kennis van zaken’. Maar goed dat is de makkelijkste weg om onder een onderbouwde reactie uit te komen. Ook makkelijk om elke keer terug te vallen op hypothetische situaties, ‘wat ze horen te doen’ en ‘wat er door Cruijff verwacht werd’. Allemaal theoretisch geleuter en gespeend van elke realiteitszin. Maar wel lekker makkelijk om dat dit nooit in praktijk getoetst wordt.

   2. Ab is fan van Johan en Jonk

    Dan moet je de stukjes af en toe uitlezen van Eug. Kost moeite, geef ik toe. Ik doe het ook slechts sporadisch.

    1. Hoeda Fak Ajoe

     De stukjes van Eug zijn goed, hij denkt er over na en wat hij zegt snijdt hout. Je zou ze eens moeten lezen! Maar ja, dan wordt pijnlijk duidelijk dat je alleen een fan bent van Johan en Jonk, maar geen flauw benul hebt van waar het hier echt om gaat.

     1. Ab is fan van Johan en Jonk

      Waarom denk je dat ik ben gestopt met die lappen tekst? Inhoudsloze prietpraat. Veel tekst gebruiken om niets te zeggen. Veel verdraaing van feiten (is vaak aangetoond). Veel zaken als een Jehova bekijken en schrijven. Prima als jij daar gevoelig voor bent, ik niet.

 27. Hoeda Fak Ajoe

  Ik krijg toch spontaan een Deja Vue als ik hier de teksten lees. Die zijn hetzelfde als een jaar of acht geleden! Dat ze allemaal voor zichzelf bezig zijn, dikke bonussen krijgen en op moeten rotten! Spelers die er niets van kunnen, spelers die er niets van konden en weggegaan zijn en nu opeens helden zijn. Echte Ajacieden zijn geen Ajacieden meer en het is een teringbende …
  Wordt het weer tijd voor een revolutie jongens? Laten we in godsnaam Jonk, Jordi, Ling, Molenaar en Jaap de Groot binnenhalen en dan kijken wat er gebeurt. Zijn we eindelijk van het gezeik af of kunnen we de rollen eens omdraaien. Dan kan ik lekker schelden op Jonk dat het zo’n dooie nietszeggende løl is en dat Ling weer de verkeerde heeft gekocht. Lijkt me zo lekker!

  1. Indojood

   De goegemeente hier stond lekker te schelden op Jonk omdat ie vergaderingen niet meer bijwoonde. En ze liepen de polonaise toen ie was ontslagen.

  2. -buitenkantje rechts-

   HFA.. Het gaat mij om de club, niet om de poppetjes.. Als Ajax beter functioneert zinder Overmars of Bergkamp, prima! Dan moeten ze weg. Alleen zaten deze mensen er ook tijdens de kampioenschappen onder FdB en zaten dezelfde mensen er ook vorig jaar toen we finale EL speelden en op een haar na kampioen werden. Deze personen hebben er ook voor gezirgd dat Sanchez, Dolberg en Ziyech werden gekocht..En nu functioneren ze opeens niet meer? Ik denk dat er naar de verkeerde personen gekeken wordt. Namelijk de trainer/coach. Bosz had een duidelijk strijdpplan en liet de spelers duidelijk weten wat er van ze verwacht werd. Dat zie ik nog niet terug bij Keizer. Veel tijd heeft hij niet meer, maar daar moet naar gekeken worden vind ik. Met dit materiaal moet je gewoon een goede pot op de mat kunnen leggen. Heb het vermoeden dat de touwtjes wel wat strakker aangetrokken mogen worden.

   1. Widi

    Ik vond en vind dat Keizer de kans moet krijgen. Dat vond ik een jaar geleden ook toen hier geschreeuwd werd om zijn ontslag. Wat mij wel zorgen baart is dat spelers als Ziyech niet naar Keizer lijken te luisteren. Wat hij voor Bosz (op een gegeven moment) wel deed, lijkt hij niet te doen voor Keizer. Andere spelers lijken ook meer te durven zeggen in de media. Niet de verstandigste dingen. En ook niet de spelers die zelf heel goed spelen. Hoop dat Keizer hard genoeg is om de controle te nemen en te houden.

   2. Hoeda Fak Ajoe

    Dat bedoel ik BR. Ik ben ook niet happy met hoe het nu gaat, maar ik weiger dit alleen op het conto van Marc c.s. te schrijven. Alleen hier op het forum neemt de hetze weer grotere vorm aan; er wordt zelfs opgeroepen om een knokploeg te sturen! Zijn we Nouri nu al weer vergeten? Die goede jongen die vertrouwen had in de mensen om he heen? De jongen die in ieder geval respect had voor de mening van anderen? Een paar weken geleden was men op dit forum eensgezind om Ajax wat meer het voordeel van de twijfel te geven. DAar is helemaal niets van over. Niet Marc en het TH helpen Ajax naar de verdommenis, maar die recalcitrante zogenaamde Ajacieden die altijd alleen maar kunnen roepen dat het niet goed is en niet na kunnen denken over de oorzaken. Jammer dat ook spelers hier in meegaan. Eigenlijk is dat te triest voor woorden, maar helaas realiteit. Gelukkig zijn er nog een aantal die een goede constructieve opmerking kunnen plaatsen of spelers die de realiteit onder ogen kunnen zien en een constructieve houding aannemen. Dat is de enige redding voor Ajax.

    1. Hoeda Fak Ajoe

     En eens dat nu de bal bij Keijzer ligt. Ik hoop dat hij dat gaat redden. Hij verdient hierbij ook de steun van het TH, maar ook van de supporters.

     1. EugAjax

      Widi, Hoeda en BR, mooie uiteenzetting van jullie mening, grotendeels eens met strekking en inhoud. 👍

  3. Ajax1958

   @ Fak Joe, TH is aangesteld door Cruijff, die dacht capabele jongens gevonden te hebben, maar helaas. Als hij van bovenaf meekijkt, nee sorry, al eerder, want hij trok zijn handen er al vanaf, is hij zwaar teleurgesteld door deze jongens. En ja , er lopen enorm veel meevreters die allemaal voor zichzelf bezig zijn en hun bonus willen veiligstellen ( zoals het in het bedrijfsleven er aan toe gaat) Dan stel je iets geweldigs voor, nl een aantal nieuwe namen die het moeten gaan proberen. Ik zeg doen en kijken wat er gebeurt. Die lol gun ik je wel, maar misschien kan je dan zien hoe onze club werkelijk geleid moet worden.

 28. Rensenbrink

  Vorig seizoen was net zo ruk. Enig verschil, we scoorden doelpunten.
  Dan ziet de wereld er heel anders uit. Nu zijn de kansen er nog meer maar wordt er niet koel afgemaakt. Zodra er bij Gronigen er weer twee snel inliggen is het weer hosana terwijl de achterhoede nog steeds ruk is. Middenveld had je stofzuiger en aanjager Klaasen nog. Nu worden ze overlopen en zien een gatenkaas achterhoede waar ze ook niet vrolijk van worden. Zet die Younes en Veltman eens op de bank, krijg je tenminste minder ergenis in het veld en een team wat gaat knokken voor elkaar.

  1. Widi

   Klaassen was hier vorig jaar bijna wekelijks mikpunt kritiek en spot. Veel Ajax volgers weten kennelijk niet wat goed voor ze is😂.

   1. Rensenbrink

    Gaat mij niet zozeer om Klaassen danwel de inzet en falen van die andere twee. Hopelijk vanavond zonder die twee smurfen. Valt er weer wat te juichen.

 29. Markzagt

  Sorry marc maar we moeten echt een keer grote namen kopen sneijder was dus gewoon voor een half jaar een goede optie. Je hoeft het niet mij eens te zijn het is mijn mening maar.

 30. BoyVanAjax

  Slaat toch nergens op!
  Zij zien toch ook wel dat het op deze manier niet gaat gebeuren!

 31. TikkieTakkie

  Marc was dus niet de boosdoener, is hier helemaal kapot gezeken maar wilt precies hetzelfde als wij!

 32. JohnDoe77

  Vrij irritant dat zo’n RVC dus op het geld past opeens! Zo zie je maar, iedereen loopt te zeiken over Overmars, maar die wordt dus regelmatig tegen gehouden… zo zie je dus maar!

  1. EugAjax

   Eens John, van een afstand heb ik ook het idee dat RvC bepalender is dan in normaal bedrijf. RvC zou controlerend orgaan moeten zijn en niet een bepalende. Ik moet wel zeggen bij transfers die een waarde hebben van zeg 20-40 procent van budget lijkt het me wel logisch dat die mannen gedetailleerd op de hoogte gehouden moeten worden en ook fiat moeten geven. Maar als laatste bepalend word dan verschuift er teveel macht van de uitvoerders vandaan directie/TH

 33. Ajax1958

  @ BR oneens. Wat ik bij jou bespeur is dat je iedereen te vriend probeert te houden en niet echt een stelling durft in te nemen. Dan kom je uiteindelijk uit bij Keizer als kop van jut, terwijl hij een veel mindere selectie heeft en afhankelijk is van het TH/ RVC

 34. a.p.

  Als de top van het Bestuur en de RVC met elkaar problemen hebben. Laten wij als echte Ajax-suppores morgen tegen Groingingen ECHT achter ons aller Ajax staan!!

 35. Kingkong

  Onze enige echte grote voorzitter van Praag senior zei het al het kapitaal hoort op het veld te staan dat waren dan ook de beste jaren

 36. Forever nr14

  Mede ajacieden, we lullen hier allemaal als brugman, maar geen een van de heren zal dit lezen geloof mij! Pas als we gezamelijk een statement maken misschien pas? Die zogenaamde club bewaarders slopen de eens zo mooie club voor ons trouwe ajacieden! Zij gaan er gewoon weer vanuit dat het wel weer goed komt en dat het johan cruijff stadion weer gewoon vol zit, net of er niets aan de hand is! Ik walg voortaan van dat neppe gedoe van de rvc en consorten! Zorg dat je een club goed leid en er niet voor jezelf zit maar voor het belang van de club en hun supporters!
  Ik weet het allemaal niet inhoudelijk wat en wie er nu verantwoordelijk is voor wederom wanbeleid, maar dat het anders moet, en er een representatief elftal op het veld moet staan, ipv op de spaarrekening mag duidelijk zijn.
  Het is alleen, wie ziet het licht aan het einde van deze donkere tunnel?????

Reageren is niet mogelijk.