There are no ads, please add some


De Telegraaf: ‘Ajax wil verdediger Wöber van Rapid Wien’

Ajax heeft concrete belangstelling om Maximilian Wöber over te nemen van Rapid Wien. De negentienjarige centrale verdediger werd afgelopen mei al gelinkt aan Ajax en heeft enkele weken geleden al een rondleiding gehad bij Ajax en lijkt de opvolger van Davinson Sanchez te moeten worden. Marc Overmars is bereid om ‘ver te gaan’ voor het Oostenrijkse talent waarbij een eerste bod van vijf miljoen is afgewezen door Rapid. Volgens De Telegraaf zou er inmiddels een tweede bod zijn uitgebracht en zou Ajax opnieuw in onderhandeling zijn met Rapid Wien én heeft al gesproken met de linkercentrale verdediger zelf. Wöber, dit seizoen vier keer basisspeler en één keer trefzeker voor Rapid Wien, kan ook als linksback en controlerende middenvelder spelen.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

117 reacties

 1. -buitenkantje rechts-

  Meende dat Wöber afscheid genomen had van Ajax na een stageperiode.. Voelde veel vertrouwen van de trainer van Rapid enz… Nu toch weer terug?

  1. HURBIE

   Dacht ikook te hebben gelezen toen
   Zie liever een meer ervaren speler komen die er meteen staat

  2. Ajaxslied

   Ja omdat hij als reserve achter Sanchez moest worden. Die jongen wilde liever spelen waardoor hij bij rapid wilde blijven en de trainer daar hem verzekerde van een basis plaats. Nu Sanchez verkocht is is het een ander verhaal.

   1. -buitenkantje rechts-

    Dat zou best kunnen Ajaxlied.. Zoiets hoorde ik Overmars ook zeggen in een interview. Schijnt een goeie te zijn.

    1. Emilio4Ajax

     Maakt ook eigenlijk niet zo veel uit hoe en wat, maar waar ik pissig over wordt is dat het weer te vroeg naar buiten komt. Straks vissen we weer naast het net omdat een andere club slagvaardiger is, meer salaris betaald enz… Richarlison of hoe heet ie ook weer, nog vers in het geheugen… Vraag me af wie dit steeds naar buiten brengt, want die persoon moest eigenlijk op staande voet ontslagen worden…❌❌❌❤️🍻😎

  3. FrankiC

   Dat hij ook op het middenveld uit de voeten kan klinkt me als muziek in de oren. Dan heb je een CV die kan inschuiven en/of verdelen.

   Dan hoeft een 6/Schöne niet constant op eigen helft de bal op te halen bij Viergever of Dijks, zoals afgelopen donderdag. Zo creëer je snelheid en een extra aanspeelpunt op de helft van de tegenstander.

 2. dickst14

  19 jaar 4 keer basisspeler?? We hebben behoefte aan een routinier/leider die iedereen op zijn plaats zet en stimuleert

  1. Widi

   Die komen niet Dick. Die kunnen overal veel meer verdienen. Wij kunnen jonge spelers halen of afdankers. Wil je nog een Westermann of Heitinga? Ook ik vind het klote, maar door al dat ⚡️💥☄️🔥geld, zijn er gewoon 100 clubs waar splers liever heen gaan.

    1. Widi

     Dat is waar Dick. Was ook de laatste denk ik. Want die hebben nu ook problemen om goede spelers te halen. En ik hoor nog niemand beweren dat Marcel Brands zijn vak niet verstaat.

    1. Ajaxslied

     4 keer basisspeler en 1 doelpunt gaat over dit seizoen. En die is nog maar net begonnen.

     1. dickst14

      Ja ok dat heb ik gelezen ja. was hij de jaren ervoor basisspeler of is dit zijn eerste jaar?

     2. Litmanen

      Ach maakt niks uit, je hebt versterking nodig, klaar. Alleen geen basisplaats beloven, want dat krijgt niemand. Qua leeftijd, tja liever iets ouder maar die discussie kunnen we nog tien keer overdoen.

      Als ze al willen komen, dan kunnen we ze niet betalen. Wat mij verontrust is dat spelers als De Ligt en vdBeek nu al lopen te zeiken over hun salaris. Als ze op deze leeftijd al beginnen, dan is het eind zoek.

      Sanchez was ontevreden over Ajax omdat ze pas na de belangstelling van Spurs zijn contract wilden openbreken. Nog geen jaar nadat hij voor vijf jaar tekende! Hoe belachelijk gaan we het nog meemaken?

     3. EugAjax

      Je hebt gelijk Litmanen, het is op hol geslagen voetbal wereld op alle vlakken. Echter ik vind wel dat Ajax scherp moet zijn op normale salarisverhoudingen en geen scheefgroei. Er word veel om dure aankopen gevraagd, maar daar heb je dan meteen je forse scheefgroei. Op dit moment schat ik in dat verhaal in Telegraaf storm in glas water is hierover. Maar het moet wel verklaarbaar blijven de onderlinge verschillen. En structureel salarishuishouding omhoog gooien kan ook niet. Begroting is nu al nauwelijks sluitend op EL nivo, en dan is ook nog eens begroot op groepsfase. Dus het is financiele aderlating als we de groep niet halen. Nu kan Ajax wel een jaar operationeel verlies lijden natuurlijk met hun eigen vermogen, maar het geeft maar aan dat het toch oppassej blijft. Je wil niet a la PSV je beste speler moeten verkopen door zo een scenario

     4. dickst14

      Ohh daar hebben we onze Smeagol weer. Onze enige echte supporter. Hebben ze je behandeling voor dit weekend even gestopt?

     5. De seijs

      Alles wat jij hier plaatst is tegen ajax! Jij bent zeker geen Ajacied nep supporter ga naar je 010!

     6. dickst14

      Als ik aan iemand vraag of dit zijn 1e jaar in de basis is dan heb jij deze reactie. Ik weet dat ik je beledigt heb om te schrijven dat je altijd op de 1e reactie reageert om maar zoveel mogelijk duimpjes te vergaren. Wat ik niet wist is dat het je enige vertier is op je zolderkamertje. Hierbij mijn niet gemeende excuses. Je bent goed in nietszeggende commentaren ,mensen beledigen, slijmen en open deuren intrappen. Vandaar dat ik je Smeagol noem.

     7. De seijs

      Jij bent een nep supporter. En zeker geen ajacied! Nogmaals ga bij je vrienden van 010 slijmen. Nepper!!

     8. Moosie

      Dickie jij bent het nieuwe slachtoffer van onze trol geen aandacht geven want dan gaat hij anoniem aangifte doen en krijg je ACAB aan de deur misselijk mannetje is het gewoon negeren en lullen met de mensen die je al jaren kent

     9. Moosie

      Kijk doe je het weer sneaky grapje maken over het feit dat ik longkanker heb gehad heel stoer klein kind.
      Weet dat ik nu al 17 jaar schoon ben, dat ik een dochter heb van bijna 6 maanden een mooie vrouw heb ,een toffe auto, een mooi huis en vrienden die altijd achter me staan.
      Weet ook dat ik 326 antecedenten heb en 4 veroordelingen voor joyriding en belediging van een ambtenaar in functie dus je kunt maandag weer anoniem aangifte gaan doen zielepiet.
      Dat je denkt dat grappen over longkanker grappig zijn op deze site met het overlijden van Johan Cruijff aan dezelfde ziekte in gedachten maakt je een stumperd een pannekoek en vooral de grootste kleine nepsupporter op dit forum.
      Dus ga maar lekker door met zuigen en sarren op misschien 2 of 3 nitwits na vindt iedereen je gewoon het sukkeltje wat je bent.

     10. Indojood

      Hij vindt Johan een NSB-er dus je kunt niet verwachten dat hij het erg vindt wat Johan is overkomen. Zieke geest is het.

      Opmerkelijk dat de zgn. moraalridders hier te bang zijn om er iets van te zeggen en wel gaan huilen als we het TH/Directie aanpakken. Ze komen alleen maar in actie als ze zelf aangepakt worden, solidair zijn met mede-Ajacieden? Vergeet het maar.

     11. Basisspeler

      Noord-Koreaan Snuf maakt zich alleen druk om behoud huidige structuur en TH. Ooit een ktitisch geluid vsn hem gehoord richting Ajax. Nee! Alles is te verklaren of andere forumleden sporen niet if meneer voelt zich ver verheven boven het gepeupel. Hij is immers veel verder ontwikkeld dan het doorsnee forumlid. Zullen wij Fred ook eens bellen om deze hete ballon te laten knappen?

     12. EugAjax

      Indojood, ik weet eerlijk gezegd niet of je hier mij mee bedoelt. Ik wil in ieder geval hier opmerken dat longkanker een nietsonziende ziekte is en dat ik met deze ziekte mijn moeder heb verloren na een heldhaftige strijd van 6 jaar! Ik zal dus nooit iemand ‘verdedigen’ die hier de spot mee drijft. Maar hoe kan ik weten dat ugh ugh dat ook betekende? Nu word Moosie flink link (en als het inderdaad een hint naar zijn vroegere ziekte is zeer terecht dan) maar ik vermoed dat ik in deze iets gemist heb tijdens mijn afwezigheid. Maar dat terzijde. Nu wil je dat ik het ga opnemen voor Moosie? Nou dat doe ik dus even niet en Moosie zal wel weten waarom dat is en Moosie zit daar niet op te wachten dat ik het voor hem opneem schat ik in. Maar iemand die mijn mening vergelijkt met gedachtengoed Hitler ja dar voel ik geen behoefte voor om diegene te verdedigen. Maar desalniettemin voel ik nu wel met hem mee. Want hinten naar die vreselijke ziekte is echt heel erg. Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe een dierbare (meerdere trouwens ook schoonzusje) heeft moeten strijden hier tegen en beide verloren hebben. Dus wat dat betreft respect voor Moosie en blij dat het goed gaat met hem sinds, maar verder wil ik hier niet mee gaan nog betrokken worden bij zo een vreselijke discussie. Dus als je mij bedoelt Indojood jammer dus. Bedoel je mij niet weten jullie meteen hoe ik er over denk

     13. KBouter

      Eug..als Seijs daadwerkelijk de spot drijft met Mooie met zijn Ugh Ugh….horen wij als forumleden ons daar juist wel van te distantiëren.

      Dit soort opmerkingen mag hier nóóit de norm gaan worden!!

     14. EugAjax

      Volgens mij doe ik dat toch? Ik distantieer mij toch ervan als zijn Ugh Ugh daarmee verband houd. Je schrijft zelf ook al als. Maar als dat zo is en zelfs als het alleen maar een perceptie ervan kan veroorzaken moet je dit soort uitlatingen achterwege laten.

     15. Ab is fan van Johan en Jonk

      Her was zeker niet tijdens jou afwezigheid Eug maar je leest wat dat soort zaken betret behoorlijk selectief en je hebt zelf meerdere malen aangegeven dat je geen reactie geeft als het niet aan jou gericht is. Struisvogel dus.

     16. Moosie

      Ach Indo ik weet het moest het ff kwijt en wat die TH lovers betreft de directie heb er een paar ingehuurd voor een tegengeluid van die kutstudentjes die alles wat krom is proberen recht te lullen laat ze de kolere krijgen fijne wedstrijd morgen ouwe

     17. Basisspeler

      Laat je niet opnaaien door Seijs. forumvulling.. forumvervuiling eigenlijk. Vooral als ie ongesteld is

     18. Moosie

      Maak je niet druk ik stel het aan de orde zodat iedereen weet met wie ze schrijven en als mensen er dan voor kiezen toch met dat klootzakje te praten weet ik iig met wie ik niet discussieer grappen over kanker maak je niet maar dat snapt sukkeltje niet dus iemand mot het toch zeggen zelfde geldt voor zijn racistische praatjes

     19. Moosie

      Nou Eug ik wil iid niet door jou verdedigd worden.
      Dat hoeft voor mij niet ,niemand hoeft mij te verdedigen mensen zouden zich kunnen uitspreken tegen dit wagelijke gedrag ,iets wat jij met een hoop verwijten naar mij toe dan ook doet.
      Ik heb gezegd dat jij met een Übermensch gedachte rondloopt dat is iets anders als zeggen dat je een Nazi bent want dat is maar een onderdeel van het gedachtegoed van Adolf.
      Rondlopen met die gedachte is gewoon NL taalgebruik, en betekent dat je,jezelf beter voelt dan anderen.
      Iets wat jij constant laat doorsijpelen in je saaie lange stukken ef esays.
      Verder vind ik het heel vervelend voor je dat je zulke dingen hebt meegemaakt.
      Indo schrijft ook dat mensen zich tegen dit gedrag moeten uitspreken daar had je dus je persoonlijke vendetta niet bij hoeven halen.
      Daar kwam dus weer het vervelende mannetje in je naar boven.
      Ik kan prima voor mezelf opkomen en stel dus alleen aan dekaak wat voor wagelijk ziek klootzakje dat mannetje uit Assendelft is.
      Ik ben niet voor bannen van mensen alleen hoop ik wel dat iedereen hem negeert zodat hij geen respons meer krijgt en hij alleen staat en dus geen munutie meer krijgt om te reageren iets wat ik nu ook weer ga doen.
      Dit soort klootzakjes zijn schering en inslag op internet omdat ze anoniem een grote bek kunnen geven en aals ze dan bang worden ook nog anoniem aangifte tegen je kunnen doen.
      Laf zielig en ziek in hun kop.
      Daarbij met een prepaid kaart en een telefoon kun je bannen wat je wilt je weert ze toch niet van je site.
      Ik hoop dat iedereen dit ff goed leest en begrijpt dat wat mij betreft je elkaar voor rotte vis mag uitmaken,of kutsmeris ,of weet ik veel voor wat nog meer ,maar dat iemand zijn famillie en de ziekte kanker gewoon een brug te ver is.
      En met een brug te ver bedoel ik de uitdrukking en niet dat jij bij de Rijn in een schuttersputje zit met een Duitsehelm op je kop, voor dat je dat ook niet begrijpt.

     20. EugAjax

      Moosie, ik voel mij helemaal niet verheven boven anderen. Totale onzin. Waar ik alleen niet zo goed tegen kan is overdrijving en stemmingmakerij. Neem volgende als voorbeeld. Nu zeg jij dat ik je hoop verwijten maak hierbovem. Volgens mij is het er maar 1. En klopt dat je het zo letterlijk hebt gezegd. Wat mij betreft ook flink over de grens, desalniettemin vind ik ziektes en familie ook brug te ver, en ik snap dat heus wel. Ergo die laatste zin klinkt ook een beetje cynisch of uit de hoogte hoe je wilt. Neemt niet weg dat ik veel taalgebruik hier verafschuw. Mede daardoor heb ik al paar keer even pauze hier genomen. Maar nog even voor de duidelijkheid, en dat is dan vandaag al de derde keer…….ikvind het walgelijk als mensen elkaar (dodelijk) ziektes wensen, familie erbij halen etc. normaal ageer ik er tegen als het tegen mij gebeurt maar bij deze mensen hou het netjes hier en laat elkaar in de waarde. Het zijn hier allemaal maar meningen! (Fel) debatteren over voetbal geen probleem mee maar all het andere mag niet geaccpeteerd worden.

     21. Ab is fan van Johan en Jonk

      Verafschuw jij veel taalgebruik? Misschien eens wat minder tekst gebruiken dan 😉

     22. De Nees

      Tegen lafbekken voor het scherm doe je weinig helaas. Soms moet je proberen vast te houden aan bepaalde gedachtes. Als iemand een ander uitlacht om ziektes of andere ongelukken, het komt bij diegene ooit terug in wat voor vorm dan ook. Voor mijn zijn dat universele wetten.

  2. Cootje Adriaanse

   Die komen gerust wel, alleen moet je er wel achter aan. Ik denk aan een speler type Christian Poulsen. Was voor Ajax van grote meerwaarde en precies een type speler dat Ajax nu ontbeert: ervaring en een killers-mentaliteit.

 3. dennis78

  zoals ik al eerder zei…wöber.
  niet echt ervaren. beter een wat oudere speler. ongeveer een 25 jarige…misschien eens de resevers in Engeland bekijken. daar zitten zat spelers die goed genoeg zijn voor AJAX

  1. Litmanen

   Huren voor 1 jaar? Met Traore niet echt goed gelukt. Op het moment dat ze gaan presteren zijn ze weer weg.

 4. BoyVanAjax

  Zou toch liever iemand willen die meer een wat leider is en die er gelijk staat. Hoop niet op zo’n Neres geval.

 5. TikkieTakkie

  Van mij mag hij komen! Iemand moet Davinson’s plek toch echt gaan overnemen maar toch heb ik er een hard hoofd in😬 4x in de Basis in een heel seizoen?! Wel een beetje erg aan de magere kant!

 6. MokumAFCA

  Wober stond vorig seizoen bijna alle wedstrijden in de basis, seizoen is nu net weer begonnen en daar staat hij ook in dr basis

 7. DanielenRico

  Ajax mag wel is een keer een gozer van 25 à 28 jaar kopen, om het leeftijdsgemiddelde omhoog te halen

 8. Ajaxfoort

  Pffffff zie ik hier de naam Traore nog vallen? Brrrr ik droom nog wel eens van hem als ik zwaar gezopen heb. Wat een vreselijke luie donder was dat zeg! Blij dat ie opgehoepeld is.

 9. JohnDoe77

  Lijkt een heel nuttige speler, goede leeftijd en goede prijs. Aftikken, ophalen en inpassen!

 10. Sandor

  https://youtu.be/4BM7zvBBx2g

  Dit is het enige goede filmpje van hem op youtube zegt genoeg denk ik over zijn kwaliteit..
  Ik moet zeggen goede pass in beide benen en doelgericht voor een verdediger maar op dit moment hebben wij behoefte aa iemand die er direct staan!!

 11. fjonkman

  Ik krijg ook al steeds een foutmelding als ik AS open.. ligt hun server plat of zijn ze gehackt ofzo??

 12. Ab is fan van Johan en Jonk

  Zoals gezegd hier: lekker veel ervaring met 21 jaar. Is vast de beloofde ervaren versterking voor de verdediging.

 13. Brokamp

  Jongens van 10 Mio of meer willen allemaal in een hogere competitie spelen. Dus we zullen het met jonge spelers moeten doen en als het kan een ervaren speler die in onze competitie de nodige wedstrijden in de benen heeft. Zie Lassche Schone via NEC. Maar we moeten er wel voor zorgen dat die buitenkansjes voor ons zijn.

 14. AFCA my World

  Volgens de berichten en filmpjes zou hij direct een basisplaats kunnen krijgen,is op de goede weg ! ⚽️

 15. Basisspeler

  Kan me niet voorstellen dat iemand dit serieus neemt. Een tiener v Rapid moet Sanchez vervangen?? Haha! Goedzo Marc! Help Ajax lekker naar de kloten! Incompetente sukkel! En vervolgens huilrn dat Sar en Bergkamp met RVC niet meewerken? Gelul!
  Haal mog maar een tiener op van de Jupiler League.. Fortuna nu een back leveren voor Ajax?? Hoe diep kan je gaan.

  1. JohnDoe77

   Basisspeler; waarom zeg je dat het gelul is dat de rvc niet meewerkt? Omdat je anders door de mand valt omdat je steeds overal Overmars probeert aan te pakken en die nu juist blijkt wel te willen investeren? Zo jammer, net of jij enige ingang hebt tot het TH. En wat betreft je opmerking of ze dit serieus menen dat een “tiener” Sanchez moet vervangen; hoe oud was Sanchez vorig jaar toen hij kwam? Gohgoh, scheelt een paar maandjes! #fakenews

   1. Basisspeler

    Sanchez had net de finale van de Copa Libertadores gespeeld. Was internationaal al gelouterd. Deze jongen net 4x basis bij jawel! Rapid Wien. Ga jij lekker zeggen dat het gelijkwaardige spelers zijn.

   2. Basisspeler

    Het is gelul, omdat Marc verantwoordelijk is. Kijk naar zijn functie. Zie je niet dat dit gewoon indekken is van eigen falen?

 16. Emilio4Ajax

  Gelijk heb je Litmanen. Komt ook denk ik vanwege het feit dat Neres max salaris verdient ,maar niets laat zien terwijl regelmatig belangrijk zijn voor Ajax. Cruijff heeft hier altijd voor gewaarschuwd om de vrede in de kleedkamer te behouden door te voorkomen dat er scheefgroei in de salarissen onstaat. De mentaliteit van de jeugd is tegenwoordig om zo snel mogelijk binnen te zijn. Als Ajax niet uitkijkt zijn we volgend jaar de Ligt, Dolberg, Ziyech, Younes, Kluivert en van de Beek kwijt… ❌❌❌❤️🍻😎

 17. AjaxBelg

  ken deze jongen niet maar 19 jaar , veel ervaring zal wel niet , we hebben ervaring en een verbaal iemand nodig die stuurd

 18. De Nees

  Waarom zou je ook een ervaren kracht halen TH?? Je bent weer lekker laat, zo eind aug zijn ze ook rete duur he, dus maar weer voor een probeersel gaan? We proberen weer wat, zelfs met een CRUCIALE positie als CV want het kan toch ook goed uitpakken? Als ze het goed doen zijn ze goud waard, kijk maar naar Sanchez, TH wil graag weer dikke bonussen cashen geef ze eens ongelijk!

Reageren is niet mogelijk.