There are no ads, please add some


Telegraaf: Akkoord over transfersom voor Sanchez van 35 miljoen, plus 10 miljoen aan bonussen

In navolging van de Engelse media hebben Ajax en Tottenham Hotspur nu ook volgens De Telegraaf een akkoord bereikt over de transfer van Davinson Sanchez. Voor de verdediger wordt een bedrag van 35 miljoen euro betaald en nog eens maximaal 10 miljoen aan mogelijke bonussen, aldus de ochtendkrant. Volgens De Telegraaf hield de RvC de overgang nog tegen, maar kwam het vlak na het duel tegen Rosenborg rond toen de Spurs het bedrag nog iets verhoogden. De transfersom van 45 miljoen euro betekent een record voor zowel Spurs als Ajax.

Zie ook eerdere berichten:
17-08-2017: ‘Ajax en Spurs op hoofdlijnen akkoord over Sánchez’
17-08-2017: ‘Real gaat strijd aan met Tottenham en meldt zich met 45 miljoen voor Sanchez’
16-08-2017: ‘Sanchez persoonlijk akkoord met Spurs, Ajax verlangt 50 miljoen’
15-08-2017: Sanchez meldt zich op De Toekomst, maar traint ‘vanwege knieblessure’ niet mee
15-08-2017: ‘Zaakwaarnemers Sanchez spraken met Spurs, vandaag gesprek met Ajax’
14-08-2017: Delegatie Spurs in Amsterdam om transfer Sanchez af te ronden
13-08-2017: Ajax houdt Sanchez aan zijn contract: ‘We willen hem niet laten gaan’


Gerelateerde posts

151 reacties

 1. De seijs

  Wat houden de bonussen in? Straks pis je overal naast met die bonussen! Waarom je poot niet stijf houden en het hele bedrag eisen in eenkeer!

  1. Charlie2011

   Precies. We naaien onzelf ieder jaar weer met een topspeler. Enige wat ik mij kan herinneren dat wij het goed hebben gedaan was met charisteas.

   1. Bakkie

    Meestal bestaan dat soort bonussen uit clausules als: Na 50 competitiewedstrijden, Na 50 interlands, etc

    1. -buitenkantje rechts-

     Merk aan mezelf dat ik moet oppassen niet overal heel cynisch op te gaan reageren..

 2. Jimmy1971

  Belangrijker nu is welke voetballers met toegevoegde waarde worden nu gehaald !
  Voordat het seizoen in Augustus al over is ..

  1. f-side64

   er word nx gehaald want stel je eens voor dat 1 kolere aandeelhouders geen 3de Ferrari kan kopen ze moeten van de beurs af zodat Ajax weer 1 voetbalploeg word ipv een handels huis

 3. BoyVanAjax

  Fijn! Is tenminste eindelijk die soap klaar en komen de spelers hopelijk wat meer tot rust.

  1. Iamsterdam2015

   Zo dat gezegd hebbende is het nu klaar met de soap ok!?!? Wel of niet te weinig ontvangen wel of geen Riedewald Tete en Klaassen het is zoals het is. Nu de rust terug pakken, wat spelers erbij en hup de draad weer oppakken. Het seizoen is nog 33 wedstrijden, we kunnen nog steeds met een straatlengte kampioen worden, de beker pakken en ja zelfs de EL winnen. Vorig jaar deze tijd had niemand gedacht dat we de EL finale zouden halen dus keep that in mind…..
   drama gisteravond maar ik zeg dit: Don’t worry about a thing
   ‘Cause every little thing gonna be alright
   Singing’ don’t worry about a thing
   ‘Cause every little thing gonna be alright

     1. EugAjax

      Eens Iamsterdam2015. Start is slecht Ajax onwaardig maar we hebben het over de eerste 4 wedstrijden van een heleboel. Verder is er nog maar 90 min gespeeld tegen Rosenborg en komen er nog minstens 90 min aan. Heracles uit is voor Ajax normaal makkie, maar PSV en Feyenoord glijden daar geregeld uit. Nu de selectie Klaassen is vervangen door Beek. Een hele grote aderlating, maar de schreeuwerds van nu vonden Klaassen maar een beperkte speler. In mijn optiek een heel groot verschil. Donny komt er echt wel, maar was gister slecht. Sanchez is weg en is gaan muiten op dag van Heracles uit, dan komt hij terug traint gedreven mee en word op last van 8(!) zaakwaarnemers terug gehaald uit hotel in voorbereiding op EL wedstrijd. Dan gooit Spurs, volgens sommige hier broeders, op een heel nare manier net voor en tijdens wedstrijd interne gesprekken op Engelse sides. En uiteindelijk gaat Ajax overstag en verkoopt. Overmars heeft aangegeven back up plan te hebben, maar die speler wilde niet komen om achter Sanchez te zitten. Dus ik ga ervan uit dat we nu naar diegene doorschakelen. Dan komt nu naar buiten dat Bosz, een Rotterdamse voorbijganger op handen gedragen door velen hier, aan de sterkhouders van de selectie 4 versterkingen heeft beloofd als ze zouden blijven. Hoezo kan dat? Bepaalt hij beleid? Ja dacht hij dus gaat naar Sar en eist ontslag 4 man. O ja gedaan na BvB aanbieding. Dus hij vraagt spelers te blijven met zoethoudertje (4 aankopen) en dan bij eerste beste belletje is hij vertrokken. Een echt voorbeeld naar spelers. Die zich nu in maling genomen voelen doordat Ajax geen 4 aankopen directe versterkingen heeft gehaald. Maar Ajax is geen koopclub maar opleidingsclub, dus hoezo beloofd Bosz dat? Nu glijden spelers uit. Want Ziyech begint te blaten dat Ajax spullen niet op orde heeft. Dat is dus niet zo. En meneer Ziyech heeft een grote mond a la spelers vroeger als Johan, maar Johan leverde ALTIJD. En Ziyech denkt te leveren maar zonder Klaassen geen schim meer van vorig jaar. En eerst zelf presteren en daarna mas intern je onvrede uiten, niet in de media. Maar wacht erggegaan op vervelende manier bij Heerenveen, Twente en nu bij Ajax? En noet voor NL elftal willen uitkomen omdat meneer niet een half jaar kon wachten op debuut en dan in Marokko ook gewoon niet komen als je geselecteerd word. Is het misschien een Ziyech probleem of een Ajax probleem hier. Anyway en dan bewaar ik de grootste reden voor laatst. Deze selectie is nog niet klaar en ingespeeld en hpe komt dat? Juist ongeval Nouri, ik blijf het zeggen hoor. Nu even over jouw vertrouwen. En dus ook die van mij. Ajax moet nu leiderschap tonen door vervanger Sanchez snel aan te trekken en de miitende spelers in gareel te krijgen. En willen ze niet meer in mooie Ajax shirt spelen prima verkopen en investeren in vervangers! Om dan na 1 sep alles en iedereen aan gort te spelen. Dus 2015 ik ben blij met jouw tegengeluid. We gaan het zien of de schreeuwerds van nu gelijk krijgen maar ik denk het niet.

     2. Ab is fan van Johan en Jonk

      Tuurlijk Eug, tuurlijk. Gewoon blijven geloven in de beleggingsclub, gewoon blijven doen en vooral allemaal anderen de schuld geven maar niet TH en condorten. Tuurlijk Eug, stel je voor dat je heel misschien je baantje als parkeerwachter bij de Toekomst mis zou lopen. Zou een ramp zijn he. Maar je hebt wel humor met je opmerking ” Ajax moet nu leiderschap tonen” Tuurlijk 😂

     3. Ab is fan van Johan en Jonk

      Eindelijk uitgelezen. Kost even he met een begrijpende handicap. Wel jammet dat je de kul niet snapt.

    1. De Nees

     Eug, vol foute conclusies en gericht om TH uit de wind te houden. Maak het volgende keer op rijm dan kunnen we er nog harder om lachen.😤

     1. Ab is fan van Johan en Jonk

      Zoveel tekst op rijm? Ajb niet maar ….. oke wel lachen. Als hij het op rijm doet is het minder erg als je het met slecht Nederlands doet. Scheelt wel voor hem.

 4. EugAjax

  Volgens mij is het bedrag van 45 mln vaststaand feit alleen gaat het in twee betalingstermijnen. 35 en 10 mln

  1. Emilio4Ajax

   Dacht ik ook, anders worden we weer genaaid waar we bij zitten❌❌❌❤️🍻😎

   1. Indojood

    Maximaal 10 miljoen aan mogelijk bonussen. Dat is geen termijn maar een variabel bedrag gebaseerd op aantal gespeelde wedstrijden, doorverkoop, etc.

    1. Emilio4Ajax

     Maakt niet uit, want de hoge heren naaien alles en iedereen keer op keer en verkrachten het elftal voor het tweede jaar op rij… Walchelijk…

 5. TikkieTakkie

  Dat is tenminsten klaar! Maar ik wil nu graag horen wie Marcie gaat halen voor dat geld! Want er moeten dus mensen bij!

  1. HURBIE

   Dat weten we allemaal hier TTak
   Maar ik weet zeker nooit naar deze Site kijkt en luistert wat de wensen van de SUPPORTERS zijn

 6. AjaxKat

  Drie media melden het nu, dan moet het wel kloppen. Ben al lang blij dat het niet voor een appel en een ei is.
  Benieuwd wat ze gaan doen aan vervanging. Een tweede Sanchez die er direct staat, koop je ook niet zomaar… zucht.
  Moet wel zeggen dat ik het TH best standvastig vond in hun plannen om Sanchez te houden, maar door die bizarre transfer van Neymar is niks meer te gek, lijkt het deze zomer. Ik verwacht voor 1 september nog wel wat geks rond Dolberg of zo.

 7. AFCA my World

  Oke dat is dus geregeld,en NU doorpakken,haal alle spelers die er nodig zijn (bijna een heel elftal na gisteravond) zo snel mogelijk,en moeten ze wat kosten,who cares ! Er is voldoende saldo voorradig om de beste te kopen die nog beschikbaar zijn ! DOE WAT EN SNEL , de lijstjes zijn er dus handelen in plaats van slapen op die gevulde geldzakken ! Anders krijgen we een heel slecht seizoen en zakt nederland nog verder op die europese lijst en moet elke club voorrondes afwerken om uberhaubt in europa te Mogen spelen ! ⚽️

 8. Kingkong

  Prachtig hoor maar zoals gewonlijk zijn we zelf weer veel telaat om ons elftal op peil te hebben , we wisten toch allang dat sommige spelers niet tegen te houden zijn.

 9. Brokamp

  Als eerste zou ik iemand aanstellen die echt voetbalinzicht heeft. Verkopen is prima geregeld bij Ajax maar wat en wie er nu op dit moment echt nodig zijn dat is belangrijk. We moeten er voor waken dat de juiste spelers gehaald worden. Die moeten er wel direct staan. Miskopen kunnen we ons niet meer permiteren.

 10. KBouter

  Volgens de Telegraaf heeft Bosz voor het eind van vorige seizoen nadrukkelijk aan zijn as en sterkhouders van zijn elftal gevraagd om te blijven.

  Er zijn toezeggingen gedaan dat er 4 nieuwe spelers (direct inzetbaar voor het eerste) bij zouden komen.

  Er zijn spelers bijgehaald voor aanvulling en voor back up maar geen directe versterking.

  Er is een nieuwe trainer gekomen, die op dit gebied nog nat achter zijn oren is, en dat is niet erg,want dan vullen ze de assistenten aan met zwaargewichten…maar daar komt..met respect voor Arie,..maar daar komt een assistent bij (Winter) die volgens mij niet geschikt is voor dit harde wereldje en heeft ook geen uitstraling naar de selectie en buitenwereld.

  Mocht het zo zijn wat er in de Telegraaf staat, heeft Overmars zijn trainerstaf voorgelogen en hiermee zichzelf en Ajax in zijn voeten geschoten want uitschakeling dreigt en met de versterkingen had je waarschijnlijk CL inkomsten gehad.

  Ik ben benieuwd hoe de selectie hier mee omgaat, want spelers zoals Onana en Ziyech zullen zich zwaar genaaid voelen!!

  Word ongetwijfeld vervolgd!!

  1. HURBIE

   Winter is idd niet geschikt als assistent trainer qua uitstraling
   Gewoon Bergkamp op die plek

 11. Ab is fan van Johan en Jonk

  Geheel tegen mijn gewoonte in onderstaande grote bijdrage.
  Het is echter een verhaal dat ik niemand hier wil onthouden.

  Een beleggingsclub uit Amsterdam.

  Het beleggingsclubje, bestaande uit een grote vriendenclub, is heel tevreden. Het idee om in de spelershandel te gaan heeft ze geen wind-eieren gelegd. Ze staan op het punt om hun grootste klapper uit de tijd van hun clubje te maken. In een jaar tijd een winst maken van meer dan 40 miljoen op één speler.
  Oke, je moet er wat voor over hebben en een paar misgelopen UEFA miljoenen voor inleveren maar toch. Die staan niet in verhouding tot de te maken winst.

  Voordeel van het mislopen van die miljoenen is dat er naar alle waarschijnlijkheid nog deze maand vele extra miljoenen zullen binnenkomen. Minimaal drie spelers zullen nog voor mooie bedragen vertrekken en met een beetje mazzel zelfs vier. Hier tegenover zullen ze nog hooguit twee kleine investeringen doen gericht op de toekomst.

  Het is allemaal simpel gegaan voor ze. Slechts één jaar hebben ze hoeven te werken met een trainer die andere ideeën had over het spelletje dan de vriendenclub. Het clubje zag echter wel dat een jaartje gewoon slikken en doorgaan financieel heel goed kon uitpakken. In dat ene jaar werden spelers gigantisch veel meer waard. Vervolgens werd de trainer er uit gewerkt en een beginneling zonder enige ervaring op trainersgebied en geen hoge ervaring als speler aangesteld. Dat hij een vriendje was van iemand van de vriendenclub was natuurlijk goud.

  De toekomst gerichte visie van het clubje wist natuurlijk dat spelers gekocht gingen worden door andere clubs. Ook wist men dat de nieuwe trainer niet dezelfde resultaten zou behalen. Helemaal niet omdat het vriendenclubje bepaalde wie hem zou helpen en adviseren. Bewoon een zekerheidje op geen succes, nog meer spelers die weg willen dus ……. nog meer centjes voor de beleggingsclub.
  Het gaat echt een top seizoen worden voor de vrienden met aan het eind van het jaar een superbonus. Hier kan het clubje de eerste 5 jaar rustig op teren. Proficiat, wat een geweldige handelsgeest.

  PS, ze krijgen dagelijks van mensen te horen dat ze zo goed bezig zijn. Natuurlijk zijn er ook een paar jaloerse types die het maar niks vinden. Tsja, dat is gewoon de kift. Dat groepje wordt vanzelf steeds kleiner.

   1. Ab is fan van Johan en Jonk

    Leuk he. 😂😂 Waarheid komt soms hard aan, sorry maar moet wel gezegd worden. Feiten zijn feiten.

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Overigens claim ik niet dat ik de waarheid spreek, dat doet Ab namelijk met zijn verhaaltje over de zogenaamde beleggersclub.

     2. Ab is fan van Johan en Jonk

      Zogenaamde beleggersclub? Het is DE beleggersclub. Miljoenen maken ze over de rug van supporters en struisvogels.

  1. Litmanen

   Grappig verhaal AB, maar je vergeet een paar kleine details:

   Ajax is de grootste aandeelhouder.
   Aandeelhouders willen investeren omdat ze prestatie op het veld willen.
   Heel eenvoudig, want dan stijgen de aandelen.

   Als je het bovenstaande niet wilt of kunt begrijpen, dan snap je helaas niets van het bedrijfsleven…..

    1. Ab is fan van Johan en Jonk

     Moet toch erg lachen om de laatste zin van je Litmanen. Bijna zou ik het proberen om het aan je uit teleggen maar dat zou zinloos zijn. Maar mijn dag is dankzij jou met een schaterlach begonnen, dank daar voor.

   1. EugAjax

    Nee AB je begrijpt er lekker veel van grappenmaker. Kijk eens naar all time high aandeel Ajax minn vriend. Wanneer was dat? Juist toen Ajax de CL net had gewonnen en men naar de beurs ging erna. Nu is Ajax financieel stuk rijker (door eigen verantwoord financieel beleid en niet via geld ophalen op de beurs), en sportief veel slechter en nog staat aandeel stuk lager dan toen. Hoe kan dat? Je kan dus voor het aandeel beter de CL winnen dan 100mln plus op rekening hebben. O ja dit is geen mening maar vaststaand feit. Succes met lezen het zal je gaan duizelen maar ook in deze heeft Litmanen gelijk aan zijn zijde!

 12. BeukerAjax

  Ben inderdaad ook benieuwd naar de bonussen… straks gaat hij helemaal niet spelen ivm de beste verderdedigers van de PL… en dan te bedenken dat je wellicht wel 50 kon pakken… maar goed wie ben ik… slechts een Ajax supporter die ondanks positief wil blijven zich zorgen maakt over dit Ajax

 13. Basisspeler

  Nu komen er zaken boven water die ik al weken achter elkaar roep!
  Alleen noemen nu ook de spelers man en paard en staat er een artikel in de Telegraaf! Ja! Nu sjokken we er wel achteraan. Nu zijn we wel verontwaardigd en boos op Overmars.
  Zeg al weken dat Overmars zijn beloften niet nakomt. Een wanprestatie levert. Liegt via de media, maar niet geëvalueerd kan worden en dus gewoon jaar na jaar kan blijven zitten.
  Alle goede suggesties die gedaan worden voor asnkopen worden steevast door een zeer gewaardeerd forumlid afgebrand als niet realistisch, niet geschikt enz. Zelfs de spelers laten nu via de media weten dit onzin te vinden en lsken het aankoopbeleid van Overmars.

  Ook al eerder gezegd dat je het besturen van een NV iets anders is dan een stiffie over een keeper (Bergkamp) of een rush langs de zijlijn (Overmars) of in de baan van het schot gaan staan (vd Sar)
  Dat moet je adn professionals over laten. Niet aan ex-profs! Gebtuik die als leuk uithsngbord en voor promotie activiteiten.
  Als lastste: een trainer is zo goed als zijn materiaal. Keizer liet JA leuk en goed spelen. Dat moet hij dus ook met Ajax1 kunnen.

  1. De seijs

   Ziyech zoals hij nu presteert mag hij weg. Totaal geen mentaliteit hij loopt te zwerven over het veld en er komt geen bal aan. Nee valt mij vies tegen tot nu toe.

 14. JohnDoe77

  Gaan we dit bericht in 5 of 6 verschillende varianten lezen? Move on; graag berichten als er nieuwe spelers bijkomen! En daar mogen ze wel mee opschieten anders gaan er meer spelers weg zonder Europees voetbal vrees ik! Gaan we met jong Ajax de competitie spelen!

  1. Ab is fan van Johan en Jonk

   Komen vast nog wel een paar op de toekomst gerichte tieners bij. Max. 2 miljoen per speler.

 15. -buitenkantje rechts-

  Was gisteravond erg geschrokken. Nu een nachtje later misschien een voorzichtige analyse.
  – De voorbereiding. Het tragische voorval met Nouri staat mij nog steeds op het netvlies gegrift. Laat staan bij de spelers en staf. Dit heeft zeker de eerste weken en tegen Nice een grote rol gespeeld.
  – Vlak daarna de transferperikelen van een van de sterkhouders Sanchez. Dat heeft ook onrust gegeven bij de andere spelers.
  – Transferperikelen algemeen. Overmars zei dat aan 3/4 soelers stevig wordt getrokken. Dit zullen ongetwijfeld de andere sterkhouders zijn. Denk aan Ziyech, Dolberg, Onana, (Younes en Kluivert) Deze spelers zullen onbewust op twee gedachten hinken. Waar Sanchez buiten de basis werd gelaten tegen Heracles, moet dat misschien ook wel met meer spelers gebeuren.
  – De trainer. De trainer is verantwoordelijk voor de opstelling, resultaten en vertoonde spel. Ik zag een Ajax zonder plan, motivatie en inspiratie. Dat moet je de trainer aanrekenen. Wat is de handtekening van Keizer? Hoe wil hij Ajax laten voetballen, wat is zijn visie? Daar hoor ik hem niet over en zie ik niks van terug op het veld.
  – Geen duidelijke leiding! Geen duidelijke structuur. Wat mij een doorn in het oog is dat spelers nu allerlei zaken in de media gaan roepen. Wie treedt hier tegen op? Wie is de leider die nu op staat? Komen nu in crisissituaties eindelijk de onduidelijke gezagsstructuren bovendrijven?

  Ik hebhet gevoel dat nu Ajax geen CL speelt, bijna uitgeschakeld is voor EL, achterstand heeft in de competitie en “beloofde” aankopen uitblijven, het schip willen verlaten. Anders kan ik dit niet zien.. Je bespreekt zaken intern. Doe je dat via de media dan wil daarmee iets bereiken.

  Op dit moment zie ik geen versterkingen meer komen die een directe toegevoegde waarde geven aan het team. Blijft natuurlijk eeuwig zinde dat bv caliber Sneijder, Nigel de Jong, Vermaelen niet gehaald is. Mijn oplossing zou zijn…

  Verkoop iedereen die weg wil aan de hoogste bieder. Dus een Dolberg, Ziyech, Onana, Veltman… Begin vanaf punt nul met gemotiveerde spelers!
  Je maakt mij niet wijs dat Sierhuis slechter is dan Dolberg.. Je maakt mij niet wijs dat Cerny slechter is dan Neres.. Je maakt mij niet wijs dat Frenkie de Jong slechter is dan Ziyech.. Je maakt mij niet wijs dat Zeefuik slechter is dan Veltman..

  Extra wrang nu het vertrek van spelers als Tete, Riedewald, El Ghazi, Bazoer.. Het gesol met Dijks..Dat moet Marc zich aantrekken. Naast verkopen is het terughalen van sterkhouders ook een belangrijke taak..

  1. EugAjax

   BR, een nachtje slapen helpt helemaal bij jou. Ik kan me grotendeels vinden in je verhaal. Mooie uiteenzetting van de problemen die Ajax tegen kwam en komt op dit moment en hoe daar mee omgegaan is of nog moet doen. Ik ben helemaal voor jouw voorstel. Leiderschap moet je tonen in crisistijd en bij Ajax is 2 keer gelijk 2 keer verliezen crisistijd, wat de oorzaken ook zijn. En jouw voorstel zou wat mij betreft getuige van goed leiderschap! Eindelijk in ieder geval een forumlid die niet alleen kritiek benoemt maar dan ook meteen even wat oplossingen neerlegt. Grote klasse vind ik. Ik ben benieuwd hoe de leiding omgaat met ontstane situatie(s)

  2. Ab is fan van Johan en Jonk

   BR, beginnen vanaf punt nul vwb TH en co. Daar moeten de zaken veranderen. Als dat niet gaat gebeuren krijgen we ieder jaar een herhaling van deze soap. Wees zekf geen struisvogel, daar zijn er genoeg van. Maar misschien is de veer van Eug wel prettig, ik weet het niet 😉. Ik hoop hem nooit te krijgen van hem 😂

   1. EugAjax

    Weet je AB en alle andere TH haters, soms zou ik ook willen dat ze de eer aan hun zelf houden. Ik zou ze zelfs willen adviseren laat de boel de boel en laat anderen het lekker uitzoeken. Ze weten het toch allemaal zo goed. Dat zijn ook veel die Klaassen niet op waarde wisten te schatten. Weg en zelfde elftal stort in, everton is al heel blij met hem. Ach trio Sar, Overmars en Bergkamp mss inderdaad naar Engeland waar jullie met tenminste open armen ontvangen worden ipv die graftombe hier die liever een Feyenoord passantvaan het roer zien en een f….PSVer die geen verantwoordelijkheid wil nemen. Eens kijken of er iemand is die het beter doet. 7 jaar trouwe dienst, 4 kampioenschappen, 1 Europese finale en jullie worden als grof vuil behandeld. Ik zou zeggen ga lekker naar Engeland daar worden jullie echt gewaardeerd.

    1. Ab is fan van Johan en Jonk

     Echt zielig Eug, echt heel erg zielig. Maar dat kennen we wel van je. Haters komt trouwens uit jouw koker. Ik vind ze niet capabel, verre van dat. Ik vind het amateurs met een beleggingsclub. Jonk is gewoon Ajacied, wat hij ook gedaan heeft en waar hij ook gespeeld heeft en Bosz is gewoon een trainer met een goede kijk op het spel. Misschien dat jij de eer aan jezelf moet houden, het wordt nu wel heel erg zielig met je. Nog even en je bent kandidaat voor de triangeltrofee.

    2. Hoeda Fak Ajoe

     Eug dat helpt allemaal niets hoor. Basisspeler roept ook al dat er ‘professionals’ moeten komen. Ik neem aan dat ie zoiets bedoelt als voor de revolutie? De huidige mannen zitten daar op voorspraak van de grote roerganger en moeten zijn visie in praktijk brengen en laat dat nou het moeilijkste zijn van die hele visie! Als blijkt dat het lastig gaat, dan zijn het weer beleggers, zakkenvullers en plucheknuffelaars. Hetzelfde als voor de revolutie, maar nu met andere namen. Als het fout gaat, dan hebben ze Cruijff niet gevolgd; alles wat goed gaat komt door Cruijff. Als Jonk er nog was geweest dan waren Sanchez, Dolberg en Ziyech nooit gekocht, maar hadden we de EL finale niet gespeeld. Nu moet er ervaring gekocht worden, omdat die jonkies nu door het ijs zakken (zoals te verwachten was). De roep weerklinkt om Jonk en Jordi (de 2 J’s) naar Ajax te halen om het allemaal op te lossen! Weliswaar door AB, dus dat zegt genoeg, maar toch. Ook dat zal niet werken. Omdat ze zelf nooit Cruijffs visie op het hoogste niveau in praktijk hebben gebracht (Wim haakte af toen hij er bij betrokken dreigde te raken), maar ook omdat je dan concessie moet doen. En we zien aan de huidige beleidsvoerders hoe verdomd lastig dat is. En geloof me, als het dan verkeerd gaat dan is ook Jonk een verrader en Jordi incapabel, omdat de Cruijff fundamentalisten geloven in een concept, een religie. Zij geloven in Utopia en dat is gewoonweg niet te realiseren in de huidige voetbalmaatschappij.

     1. EugAjax

      Hoeda klopt het helpt ook allemaal niet, maar de weinige nuance daar kan ik idd niet zo goed tegen. Vandaar hieronder nog wat vraagjes afgevuurd en kijken of er serieuze antwoorden of oplossingen komen voor die dilemmas tussen theorie en praktijk. Ik ben ook negatief verrast door deze slechte start, hoewel ik wel een stroeve had verwacht door alle hektiek in voorbereiding. Ik denk dat je het dus mooi verwoord. De visie in praktijk brengen is het moeilijkste van die hele visie, zeker in huidige markt en voetbalwereld

     2. Hoeda Fak Ajoe

      Exact! Ik heb net even gekeken, maar je hoeft niet op iets serieus te rekenen. Of je moet ‘zucht’ een goed antwoord vinden … 😂. Ik vertaal dat naar: ‘Je hebt gelijk Eug, maar ik ben te arrogant om dat toe te geven’.

     3. EugAjax

      Hahaha ja daar zat ik ook al aan te denken. Maar ik val natuurlijk helemaal van mijn stoel als AB cs dat ooit zal gaan doen 😂😂😂. Ik schreef al van de week naar hem dan ga ik me pas echt zorgen maken😂😂

 16. Ab is fan van Johan en Jonk

  Tip aan Jonk en Jordi: richt een nieuw Ajax op. Wie wil bij dit Ajax puin ruimen als niet alle zittende mensen vertrekken: weinig tot niemand. Hooguit één persoon wiens naam ik nu niet uit mijn strot krijg.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Overigens was dat de man die ons de laatste cup met grote oren heeft gegeven, geheel in lijn met de visie Cruijff met een groot aantal talenten, oud Ajacieden en ervaren medespelers. Jammer dat Cruijff de uitgestoken hand nooit aan heeft willen pakken.

    1. Hoeda Fak Ajoe

     Hé Ab … bericht van Peppie (of Kokkie, jij mag kiezen), moet je hier niet smalend op reageren? Of zuchten?

    2. De Nees

     Nagenoeg allemaal gescout en opgeleid voordat v Gaal het roer overnam Hoeda. Niet geheel toevallig met de terugkeer van Johan in 1985.

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Kijk daar gaat het weer. Al het goede wordt gelijk weer toegeschreven aan Cruijff. Zo triest en zo herkenbaar.

     2. EugAjax

      HFA echt waar het word nu steeds lachwekkender met die gasten haha. Dus Louis was succesvol door Johan? Moet je even voor de gein de columns van Johan teruglezen ten tijden van heerschappij van Gaal. Dan alleen al begrijp je hoe lachwekkend dit is. Zelfs De Nees gaat er nu al aan meedoen. Maar goed iedereen zijn goed recht! Mar lachwekkend is het wel

 17. Indojood

  Ah, het wanbeleid van het TH/directie wordt nu afgeschoven op zgn. ongemotiveerde spelers en de vertrokken trainer. Als het al waar is, is dat schokkend dat je het zover laat komen.

  1. Ab is fan van Johan en Jonk

   Ja maar Indojood, Ajax moet nu leiderschap tonen he. Nu is het moment. 😉Tering, hoe krijgen mensen het soms uit hun vingers.

 18. Geroldkohlen

  sorry maar dit vind ik slecht! Overmars had een grote jongen moeten zijn, en moeten eisen 46 miljoen in een keer. anders mag een ander het neerleggen, waren genoeg andere clubs die hem wilde hebben. voor het zelfde geld raakt hij nu geblesseerd, en pis je naast die 10 miljoen. top verkoop beleid en aankoop beleid hebben we!

  1. Indojood

   Je hoeft geen sorry te zeggen, Gerold. Ja, sommigen hier willen graag dat we excuses aanbieden, nergens voor nodig.

   1. -buitenkantje rechts-

    Zie Indo hierboven ergens Eug.. Geen twee betalingstermijnen. €35 milj + max €10 milj aan mogelijke bonussen.
    Die €10 milj staat dus niet vast en is geen betalingstermijn.

    1. EugAjax

     Ah BR omdat Indojood het meld dan is het waar? 😄😄😄sorry ik was zijn gezag vergeten hahahaha. Ja er zijn een paar die Ajax vooral TH in kwaad daglicht wilen stellen. Dat kan hoor op sommige punten maar deze nieuwe is echt ongelofelijk. Spurs bood 40 mln, zou Ajax nu dan genoegen nemen met 35 en onzekere bonussen? Hahaha laat me niet lachen. Het is dus 45 mln 10 later te betalen, ja er is tegenpartij risico, maar alleen als Spurs failliet gaat krijg je dan je geld niet. Dus ik vermoed zo dat dat wel goed komt.

     1. Indojood

      Geobsedeerd, Eug? Op Engelse sites staan teksten als:

      A first bid worth an initial £25m was rejected but a new offer that will see Spurs pay £28m up front with up to £14m in performance-related bonuses has been agreed in principle.

     2. EugAjax

      Door jou niet Indojood, jij gelooft nooit wat een Ajax TH roept, nee jij gelooft de pers ook goed. Maar ik hoop met jou mee dat ze eer aan hunzelf houden, lees hierboven alleen dan voor andere redenen. Maakt me allemaal niet zo veel uit. Ga door met wegjagen je club zal steeds groter worden en dan is het voor jullie te hopen dat jullie kwartet aan macht komt en dan zal ik eens alles houden langs de lijnen die jullie nu hebben neergelegd en vergelijken met wat TH tot nu toe gedaan heeft en gepresteerd heeft. Eens kijken of jullie nog in de buurt gaan komen van cup met grote oren en als dat zo is juich ik net zo hard mee met jullie! Dus nog even doorgaan met oppositie voeren misschien nog even voor hoofdingang gaan staan met zijn allen en 3 pure Ajacieden met pek en veren wegdragen. Zijn jullie ook weer even stil

     3. Indojood

      Kinderachtig reactie, Eug. Of je hebt nu online een zenuwinzinking.

      Het hele idee dat Ajax slecht geleid wordt en dat Johan’s erfenis te grabbel wordt gegooid leeft bij heel veel supporters, en terecht want we zien het resultaat.

     4. EugAjax

      Niks kinderachtig, jullie willen ze toch weg hebben? En op basis waarvan word Ajax slecht geleid? Door deze eerste 4 wedstrijden? Door laatste half jaar Bosz? Oh nee toen trok hij zich niks aan van TH. Of bij aanstelling Bosz? Of door Sanchez nu te verkopen een speler die niet komt opdagen op het zwaarste moment uit Ajax historie? Of omdat een paar Engelsen een krant vol achrijven? Of omdat Ajax niet anticipeert op transferzaken? Of omdat Ajax juist teveel koopt? Of omdat Bosz gaat muiten en wij hem laten vertrekken naar zijn BvB? Of omdat ze FdB hebben aangesteld? Of omdat ze te jeugdige teams hebben? Of omdat opleiding slecht is? Of omdat we in Euorpese finale stonden? Of omdat Bosz de enige was die volgens visie Cruijff werkte (o ja kijk opstelling na van finale), of omdat Bosz vier eigen jeugdspelers laat weglopen? Of omdat Ajax noet ingaat op voorstel Bosz om 4 van zijn mensen te ontslaan? Of weet ik wat je allemaal van mening bent? Of alle bovengenoemde? En dan als je er een paar uitkiest of nog nieuwe voor me hebt geef dan even aan hoe Ajax dan had moeten handelen op dat moment. Waar heeft Ajax het laten liggen? Of is het toch inderdaad omdat ze niet meer werken volgens jou aan het plan? Als dat zo is wat precies doet men nu niet wat wel in plan stond? Of hoe zou jij nu controle houden over die muitende spelers? Waar gaat het nu precies fout en wat kan Ajax daar aan doen dan ? Dan kunnen we discussieren over wat er gaande is en hoef ik niet zoals jij zegt kinderachtig te reageren..en mbt resultaat. Doet Ajax het dan alleen slecht in laatste twee maanden? Of is in 1 keer een Europese finale halen niet een mooi resultaat? Dus beleid koppel jij aan resultaat? Dus geen offday in Doetinchem en geen 2-2 in blessuretijd thuis tegen Roda vorig jaar en we hadden 6 van 7 jaar kampioen gespeeld. Hadden we dan goed beleid? Zeg het maar. En Johan erfenis te grabbel gegooid? Van elftal vorig jaar had Jonk 4 sterkhouders niet gekocht, is zelf toegegeven door hem. Hadden we dan finale gehaald? Ach zoveel vragen zo weinig antwoorden dus ja mss kinderachtig maar dan word het tijd voor volwassen discussie op basis van mijn gestelde vragen? Of zelf wat vragen en visie brengen dan kan ik daar op reageren

     5. Ab is fan van Johan en Jonk

      Die finale is een favorietje van je he. Verder van mijn kant: zucht. Elke vorm van inhoudelijke discussie is met jou een onmogelijkheid. Wen er maar aan. Tip aan Indojood: gewoon Cruijff geluid blijven verkondigen maar niet op, in mijn ogen, zinloze discussies ingaan. Kan een hele hoop tekst schelen op het forum.

     6. Hoeda Fak Ajoe

      Je bent ook wel een lafaard hè Ab. ‘Zucht’ is wel een goed antwoord hoor! Beter als dat eeuwige ‘omdat het moet van Johan (want ik weet precies wat Johan wil)’

     7. Ab is fan van Johan en Jonk

      Joh Hoeda, wat jij er van vindt is voor mij totaal onbelangrijk. Bespaar je de moeite van reageren. Wees een fan van de Jehova hier en zorg dat je gelukkig bent.

     8. Hoeda Fak Ajoe

      Als mijn reacties zo onbelangrijk zijn, waarom reageer je dan? Irriteert het je dat er misschien wel een kern van waarheid zit in wat anderen zeggen?

     9. Ab is fan van Johan en Jonk

      Nee hoor, ik vermaak me er juist mee in tegenstelling tot jou zo te lezen. Op een waarheid heb ik Eug nog niet kunnen betrappen trouwens.

     10. EugAjax

      Ik wil wel even een lijst maken maar ik neem aan dat de forumleden die TH weg willen hebben dat zelf wel weten, ik bedoel jou daar in ieder geval niet mee.

     11. Ab is fan van Johan en Jonk

      Wil Gerard dat het TH blijft en is hij van mening dat ze het goed doen?

     12. EugAjax

      Dat moet je aan Gerold vragen. Het kan of kan niet ik bedoel hem iig niet als ik het over jullie heb.

     13. Indojood

      Of:

      They will pay £28m for Sanchez as well as a potential extra £14m in add-ons.

      Born: Indepedent. Andere quote was van The Guardian. Sky rept over dezelfde voorwaarden.

      Alle Engelse sites hebben teksten van deze strekking.

     14. -buitenkantje rechts-

      @Eug.. ik reageerde gewoon op wat in het topic stond en wist dat Indo dat hierboven ook zo had uitgelegd.. Heb trouwens soms het gevoel om op eieren te moeten lopen om niet in een bepaald “kamp” te belanden. Schrijf hier gewoon mijn eigen mening en gedachten en hoop niet daarmee in een bepaalde hoek te worden geduwd.

     15. EugAjax

      BR ik zie jou helemaal niet in 1 kamp met wie dan ook. Je bent een van de gelukkig nog steeds velen die gefundeerd een mening geeft en ook na wedstrijd op gevoel en dan kom je daarna terug met een doordacht verhaal. Vind ik persoonlijk prachtig. Ik ageer tegen roeptoeters. Nu is Indojood dat ook niet altijd maar als op TH en vooral Dennis aankomt heeft hij blinde vlek en niks is goed. Nu is ook niet alles goed en dat benoemen we ook. Zelfs ik als fervent aanhanger van TH en Dennis in bijzonder. Dus nee zeker niet in 1 hoek. Zo zie ik je helemaal niet. Sorry als ik dat gevoel gaf. 😄👍

     16. Ab is fan van Johan en Jonk

      Eug, wie heeft het over de cup met de grote oren? Jij begrijpt steeds minder wat er door het “andere kamp” wordt bedoeld. Hoewel steeds minder, je hebt het gewoon nooit begrepen. Wel lief dat je Indojood nog een beetje als volwaardig beschouwd, daar is hij vast heel erg blij mee. V.w.b. De blinde vlek: als jij zaken niet ziet heeft niet iemand anders last van die blinde vlek maar jij.

     17. EugAjax

      AB jij weet toch alles van plan Cruijff of niet dan? Nu is het zo dat Ajax dat destijds opgestart is met de stip aan horizon. Nog een keer de cup met grote oren ophalen. Dus ja daar heb ik het over, omdat ik misschien nog wel veel strakker erin zit dan jullie, alleen heb ik meer begrip voor omgeving waar Ajax op dit moment mee te maken heeft. En ja gaat nog lang duren voor we die cup hebben maar ik hoop dat de leiding onverstoorbaarder is dan ik en gewoon doorgaat. Dan komt het goed.

     18. Ab is fan van Johan en Jonk

      Ik dacht trouwens dat jij een eigen bedrijfje was gestart? Dat nam nogal wat tijd in beslag schreef je. Aan de lengte van je teksten bij dit topic is van die drukte weinig te merken. Je hebt toch geen vakantie hoop ik want dan zou ik ook eens wat anders doen. Zelf heb ik een “thuisdag” en kijk dan altijd regelmatig tussendoor even op de app (die vraag zou je anders ongetwijfeld stellen).

     19. Hoeda Fak Ajoe

      Ah! Weer zo’n sterk antwoord. Wel vreemd dat dat elke keer is als iemand een goed argument of reactie heeft dan niet in AB’s pulletje valt.

     20. Hoeda Fak Ajoe

      Hoe was het ook al weer Ab, ‘je moet het eerst zien, voordat je het kan zien’ of zoiets? Ziende blind?

     21. Moosie

      En als we volgende week met 1-2 winnen zijn we door in Europa toch Eug?
      Wordt jij door de directie betaald om onzin te schrijven het wordt steeds erger.

     22. EugAjax

      Sorry Moosie met 1-2 zijn we uitgeschakeld, wat een onzin schrijf je toch Eug Ajax foei 😄uitdoelpunten regel Moosie weet je nog? Of schrijf je die bijdrage omdat je niet in dat resultaat gelooft? Dat kan maar dan is het op voorhand nog geen onzin.

     23. Ab is fan van Johan en Jonk

      Nu raak ik confusius. Bij een totaal stand van 2-2 is de ploeg door met de meest gescoorde uit doelpunten. Als Ajax met twee tegen één wint dan zijn ze dus door. Sorry Moosie, of ………

     24. Moosie

      Nee sukkel dat schreef jij gisteren maar daarom sla je ook altijd te laat op je triangel je bent niet zo slim geeft niet hoor stumperd

     25. EugAjax

      Ja ik schreef dat gister goed gelezen man. Kwam omdat ik reageerde op iemand die schreef dat we met 0-2 moesten winnen.

   2. Ab is fan van Johan en Jonk

    De enige garantie is 35 en dan vertrekt Sanchez in de hoop dat later nogmaals 10 wordt betaald. Die tweede betalingstermijn is niet over een week, dus …… afwachten.

   3. Geroldkohlen

    Nee eug die 10 miljoen is met bonussen, maar wie geeft die garantie dat we die bonussen krijgen en wanneer!

 19. Kiemiem

  Iedereen geld inzamelen wie begint een actie om aandelen op te kopen en weer een club te maken daar heeft iedereen denk ik wel wat voor over!!!!!! Onze ajax XXX

 20. Overdwars

  En nu huppakee 5 nieuwe spelers a 7mio halen. Graag voor volgende week dinsdag en met werkvergunning en geen plantjes die eerst thuis nog water moeten hebben.

 21. Ab is fan van Johan en Jonk

  off: Lees net dat Keizer helemaal niet ontevreden is over het spel de laatste wedstrijden. Ik weet niet waar hij dan naar gekeken heeft o.a. Gisteren want het was gewoon niet om aan te gluren op de eerste 5 minuten na. Waarom zou er een fluitconcert geweest zijn Keizer na het laatste fluit signaal? Niet vanwege de uitslag maar vanwege het vertoonde spel.

 22. Kingkong

  Indojood is wel heel stellig altijd in het afzeiken maar geloofd wel onvoorwaardelijk allerlij buitenlandse site’s die volgens mij toch ook niet aan de onderhandelings tafel zaten is hij wel voor ajax of is hij voor zich zelf.

 23. -buitenkantje rechts-

  Off: vanavond Cambuur – Jong Ajax.. Ik ga er heen. Speciale aandacht voor Dennis Johnsen en Muric even de zinnen verzetten..⚽️👍🍺

   1. -buitenkantje rechts-

    Thanx.. de nr 2 tegen nr 3 van afgelopen seizoen. Meteen een leuke graadmeter. ⚽️👍

     1. -buitenkantje rechts-

      Cambuur is altijd extra gebrand als Ajax langs komt.. Word nu nog geplaagd over de uitschakeling van de beker vorig seizoen..😄 Sterkte op het forum ⚽️😎

    1. Widi

     Ik neem aan dat het met name om Ziyech en Dolberg gaat. Mijn advies aan die twee: kijk eerst eens naar de beelden van de wedstrijden die je dit seizoen gespeeld hebt. Ben je echt toe aan een grote competitie? Als je dat echt vindt, ga dan maar. Ik kijk sowieso liever naar spelers die graag voor Ajax spelen. Balverlies lijden kan de Jong ook wel. En kansen missen en niet scoren kan Huntelaar ook wel. Geef gewoon alles voor Ajax of maak je zaakwaarnemer blij en je carriere kapot.

     1. Ajax1958

      Ziyech geeft aan dat hij in een vormdip zit, maar ik denk dat hij het vnl uit frustratie roept. Hij ziet ook dat er geen versterkingen komen en het elftal steeds zwakker ziet worden. Vwb Dolberg, die heeft aangegeven nog te willen blijven. Bovendien hij krijgt geen bal van de achterlijn. Al eerder aangegeven dat Siggie, Arek en Kj daar ook al last van hadden/hebben.

 24. Indojood

  40M genoemd, 40M ga je krijgen, die 2M variabel is een fooi voor de moeite.

  Nou kom maar op met die aankopen, Ajax.

  1. De seijs

   Toch weer heel anders dat jij eerst geloofden en hier stellig verwoorden he indojood. Jij gelooft ook echt alles als het maar tegen ajax is! Nep ajacied!!

 25. Forever nr14

  Balen maar we moeten door “en met grote bek Ziyech”!! Pfff man man die liet gisteren echt zien dat ie er niet voor wilde gaan, rn dan roepen om versterking “wat dan? Om hemzelf te vervangen?
  Ik weet niet waar en bij wie het ligt, maar dat er steeds weer erg naiief gedacht wordt, dat is al jaren zo! Net of we niet wisten na een Europesche finale dat de grootmachten zouden komen, dit is wanbeleid van de bovendste plank, en wie hier nu allemaal verantwoordelijk voor is, intereseerd me geen ene reet!! JULLIE MAKEN DE CLUB KAPOT!!!! En hebben lak aan de trouwe ajacieden!!!!!
  Schaam jullie RVC, Overmar,Sar enz enz…. kots bijna van jullie koppen alleen al op tv.
  Sorry moest er ff uit!

Reageren is niet mogelijk.