There are no ads, please add some


Jong Ajax wint uitwedstrijd tegen Cambuur met 1-2 (Incl. foto’s)

Jong Ajax is het seizoen uitstekend begonnen en heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden met 1-2 gewonnen. De ploeg van Michael Reiziger was vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij en stond met de rust dan ook met 0-2 voor door doelpunten van Sidoel en Casssierra. Na de thee wist Cambuur de Ajacieden wel onder druk te zetten maar verder dan een tegendoelpunt van Steenvoorden kwamen de Friezen niet. In de slotfase kreeg Azor Matisuwa nog de mogelijkheid op de 1-3 van dichtbij. Na een rode kaart van Peersman, uitgedeeld, na een stevige charge was het duel snel afgelopen en beleefde Reiziger zodoende een prima eerste vuurdoop in Friesland.

Opstelling Jong Ajax: Jong Ajax: Van Bladeren, Sidoel (75. Schouten), Doekhi, Bergsma, Kemper, Mazraoui, Bijleveld (72. Matusiwa), De Wit, Muric (65. Lang), Cassierra, Johnsen


Teun Bijleveld

Boy Kemper

Leon Bergsma

Dennis Johnsen

Noussair Mazraoui

Dennis Johnsen

Gerelateerde posts

37 reacties

  1. Litmanen

   Met een heerlijke Johnsen. Kan zo door naar het eerste en dat gaat ook niet lang duren. Groot talent!

  2. paulvos

   Kijk zo hoor je nou aan de competitie te beginnen, ’n simpele uit overwinning. Klasse mannen.

 1. Brokamp

  Nou zeker een prima prestatie, Cambuur is niet de mminste ploeg al zijn die wel hun beste 5 spelers van vorig jaar kwijt geraakt. Wie kan mij vertellen waar Noa Lang is gebleven want die mis ik in de opstelling. Let op voor mij 1 van de grootste talenten die er rond loopt.?????

  1. -buitenkantje rechts-

   Vond hem niet zo sterk invallen.. Wel fel, maar onbesuisd en wild. Mis de finesse..

 2. -buitenkantje rechts-

  Wedstrijd met twee gezichten.. Eerste helft JA veel sterker, tweede helft Cambuur door fysiek en uithoudingsvermogen. Speciaal gelet op Johnsen en Muric. Johnsen is een echte pingelaar die teveel alleen wilde doen. Geldingsdrang vermoed ik. Muric heeft toch echt wel op voetbal gezeten hoor.. Kan genieten van zijn balbehandeling en gevoel in de voeten. Cassierra viel me ook niet tegen.. Zie in hem meer een 10 dan een 9. Geen killer, maar wel iemand die de bal goed kan vasthouden en het spel kan verplaatsen. Kreeg nog een doodschop te verwerken..Achterin veel onzekerheid en onrust. Achilleshiel van dit JA. Sidoel maakte een mooi debuut met zijn doelpunt. Van Bladeren uitstekend! Hield JA op de been in de tweede helft.
  ( waardeloos dat kunstgras zeg!)

  1. Emilio4Ajax

   Ja BR, heb het al eens eerder gezegd; weg met dat kunstgras…zou licentiegebonden moeten zijn…kunstgras dan geen licentie…
   Ff wat anders… Lees net in de Telegraaf iets over de salarisverhoudingen in Ajax1… Dat Schöne en Veltman max verdienen kan ik begrijpen, maar volgen de Telegraaf heeft ook Neres max salaris?? Die andere jonkies die net komen kijken beginnen nu te klagen en willen ook meer, de Ligt, vd Beek en Kluivert. Weet niet wat deze 17 jarige vedienen, maar vindt het belachelijk dat ze nu al, hebben nog niets laten zien, meer willen… Dit gaat naar mijn gevoel de verkeerde kant op en het wordt mischien tijd dat Keizer zn ballen laat zien en ze op de plaats zet! Wat denken jullie als je zoiets leest…?❌❌❌❤️⚽️??

   1. Remco425

    Ah volgende bericht in De Telegraaf om stemming te maken. Gaan ze dat nu iedere dag doen? Verkoopcijfers zijn zeker weer achteruit gegaan…

   2. -buitenkantje rechts-

    Ajax ligt nu even op het hakblok Emelio.. “Sterkhouders willen weg”.. “beloftes over versterkingen niet nagekomen”.. “jonge spelers willen meer salaris” .. “Overmars tegengewerkt door RvC en Bergkamp en Sar”
    De Telegraaf is altijd gebruikt om invloed uit te oefenen op de club Ajax. Cruijff was daar ook een goed vb van. Of het helemaal klopt met de feiten is punt twee.
    Overigens zou me niet verbazen dat Neres max verdient. Internationasl gezien is ons salarisplafond een schijntje. Wil je dan toch grasg dat zo’n speler komt zal je wel moeten. Gevolg is wel scheefgroei.. als zo’n speler presteert naar zijn salaris is er niks aan de hand. In geval van Neres gebeurt dat niet. Mijns inziens overbodige aankoop. Heb gisteravond Muric gezien bij JA.. Ik weet zeker dat hij de bal wèl panklaar voor Dolberg neerlegt.
    Betreft Keizer vind ik dat hij nu duidelijk aan zet is.. Hij moet ingrijpen in de selectie.. Duidelijk maken dat iedereen gewoon weer op 0 begint.. Dit verlang ik van je.. functioneer je niet, dan sta je aan de kant. Spelers met kritiek op hun werkgever in de media zouden bij mij sowieso banken.

 3. JohnDoe77

  Dit ziet er veel belovend uit! Als er niet heel snel vier nieuwe basisspelers bij het eerste komen, spelen wij met een soory Jong Ajax in de eredivisie namelijk!!

  1. dennis78

   ik las het idd. ik snap dat het geen makkelijke jongen is, maar had hem toch liever bij ajax gezien. helaas zijn we weer te laat. dit had een mooie backup voor youness geweest.

  2. -buitenkantje rechts-

   Larsson is meer een middenvelder die je ook als linker buitenspeler kan gebruiken. Wisselt briljante momenten af met wedstrijden dat hij onzichtbaar is. Overschat zijn eigen kwaliteiten. De stap naar Fey is logisch. Wie wil er geen CL spelen?

 4. Iceman

  Ja Sam Larsson naar die kakkies,En Marc Netto is bezig om weer een talentvolle verdedeger van 17 jaar van Fortuna binnen te halen. Ongeloofelijk. HALLO MARC WORDT EENS WAKKER WE HEBBEN ERVARING NODIG IN DE SELECTIE. Het wordt wat zeg ik het is een kleuterklas nu nog een kleuterlijster en wij zijn klaar om kampioen te worden en mee te doen in de EL en CL.

 5. Iedereen heeft een mening

  Ajax is eerder “kapot” gegaan door een scheve salarishuishouding. Denk maar terug aan de midden jaren negentig (Kluivert, Davids, Seedorf etc tegenover Blind etc.). Er is niet voor niets een salarisplafond/-structuur vastgesteld. ???????

Reageren is niet mogelijk.