There are no ads, please add some


Selectie voor duel met Rosenborg, Sanchez keert terug

Trainer Marcel Keizer heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het duel in de Europa League tegen BK Rosenborg van aanstaande donderdag. In tegenstelling tot het eerste competitieduel met Heracles Almelo, doet Keizer geen beroep op Vaclav Cerny. Davinson Sánchez maakt wel weer deel uit van de wedstrijdselectie. De Colombiaan staat in de belangstelling van Tottenham Hotspur maar omdat er nog geen akkoord is bereikt zit Sánchez ‘gewoon’ in de wedstrijdselectie.

Selectie:

Andre Onana
Benjamin Van Leer
Joël Veltman
Matthijs de Ligt
Davinson Sanchez
Nick Viergever
Mitchell Dijks
Deyovaisio Zeefuik
Damil Dankerlui
Donny van de Beek
Hakim Ziyech
Carel Eiting
Lasse Schöne
Frenkie De Jong
David Neres
Klaas Jan Huntelaar
Amin Younes
Kasper Dolberg
Justin Kluivert

Bron: Ajax.nl

 


Gerelateerde posts

79 reacties

   1. Marc Overdwars

    Dubbel zonde dat hij weer bij de selectie zit.
    Zonde van de sfeer in de ploeg en zonde ten koste van Cerny die een kans verdient…..

    Rare keus van Keizer.

    1. Marc Overdwars

     Ben zelfs bang dat niet eens keus Keizer is maar dat het ‘transferbedragtechnisch’ beter is om hem bij de selectie te nemen…..

  1. BobbyHaarms

   Omdat meneer “motivatieproblemen” had. Nou, die zullen nu vast nog groter geworden zijn 😁

   Maar je tekent met je volle verstand een contract voor 5 jaar, dus mocht Keizer daadwerkelijk een beroep op de heer Sanchez doen dan mag ie op zijn minst gewoon het gras opeten. Overigens uitstekende zaak dat Ajax nu eindelijk zijn poten in het zand houdt en niet toegeeft!

    1. BobbyHaarms

     Inderdaad. Maar laat het een duidelijk signaal zijn dat de tijd van koopjes bij Ajax voorbij is.

     1. Litmanen

      Bobby 100% eens, maar ik zie hem nog niet spelen. Of een “blessure” of een andere drogreden.

    1. Emilio4Ajax

     Denk wel dat ie speelt en als ie het slecht doet krijgt ie het hele stadion over zich heen…zien of dat niet motiveert…❌❌❌❤️🍻😎

     1. Charka53

      Hij zal als hij speelt ook wel willen laten zien waarom er zo veel geld voor hem wordt geboden.

   1. KBouter

    Nee FrankiC…de transfer is nog niet rond, want simpel omdat hij dan niét bij de selectie zat, en ook niét bij de voorbereiding!! Als het rond was, verbleef Sanchez wel trainend op de toekomst!

    Stoorzenders kun je op dit moment niet gebruiken

  1. KBouter

   Misschien omdat hij OP de wedstrijd dag zelf contact had met de Spurs en de focus niet aanwezig was?

 1. FrankiC

  Waaaauuw… geeft vertrouwen voor de wedstrijd en voor ploegenoten.
  Bedenkingen, omdat hij voor 1 september toch vertrekt, maar ik vind het erg goed nieuws. Deze kwalificatie is zóóó belangrijk voor Ajax. Ik kan en wil me een jaar zonder Europees voetbal niet voorstellen. Ik neem aan dat, wellicht bij zijn laatste kunstje voor Ajax?) of volgende week ook nog) hij zich wil laten zien.

 2. Jimmy1971

  Na de Rosenborg wedstrijd moeten ze eigenlijk Sanchez een dikke enkel schoppen , die na 1 September pas weer geheeld is ..

 3. dickst14

  Hij zal wel weggaan vd week voor 46 miljoen of zo. Hopelijk leert Overmars hiervan dat hij ongevraagd geen prijzen gaat noemen. Want niet te koop beneden 40 miljoen daar lachen ze allemaal om. Misschien dat iemand Overmars en het TH en de commissarissen uit kan leggen dat mocht Ajax dit jaar kampioen worden we voorronde CL moeten spelen. Want van het wanbeleid vd afgelopen jaren heb ik genoeg. Spelers kan iedereen verkopen. Maar een selectie op tijd klaar hebben voor de belangrijkste wedstrijden van het seizoen lukt al jaren niet.

 4. TikkieTakkie

  Toch mooi om te zien dat Sanchez er weer bij zit! Hoop dat Ajax gewoon onder ogen ziet dat ze hem gewoon moeten laten gaan en van dat geld wat nieuws moeten halen en ik hoop dat Sanchez nog ff een extra tandje bij zet donderdag in waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd in het shirt van Ajax!

 5. -buitenkantje rechts-

  Verwacht in de basiself een aantal wijzigingen.. Denk dat Younes en misschien Schöne moeten vrezen voor hun basisplek. Ook de Ligt misschien even op de bank, Viergeven met Sanchez centraal. Dijks op links.

    1. -buitenkantje rechts-

     Dat is ook waar ik aan dacht KBouter. Andere optie zou Cerny zijn op links, maar verwacht niet van Keizer dat hij dat doet in een EL wedstrijd.. Begint te kriebelen

     1. KBouter

      BR…ik vroeg dat omdat de spoeling dun word als Younes niét speelt, want Cerny zit niet bij de selectie.

     2. -buitenkantje rechts-

      Je hebt gelijk KBouter.. had ik nog niet eens naar gekeken. Cerny zit niet bij de selectie. Jammer..

  1. FrankiC

   Younes, de man van de prachtige assist zaterdag, speelt gewoon. Keizer is (ook) niet van de omzettingen. Dijks speelt gewoon niet, hoop ik.

   1. -buitenkantje rechts-

    Ik las op AS dat Keizer zei dat er mogelijk veranderingen komen in de basiself..

   2. -buitenkantje rechts-

    Dan zou Viergever op links moeten.. De Ligt en Sanchez achterin.. Lijkt me riskant.

 6. Brokamp

  OK Sanches, laat zien dat je een echte prof bent. Een transfer prima maar je laat je ploeggenoten niet in de steek. Wij zijn Ajax, laat het zien.

 7. KBouter

  Wat zal er met Cerny zijn dan…Younes word wel steevast opgeroepen, terwijl Cerny er weer naast piest. Uitlenen was denk ik een betere optie geweest, zodat die jongen wekelijks op het hoogste niveau aan kan treden.

  Of zal Keizer hem al opgegeven hebben, als hij het op de trainingen ook niet laat zien?

  1. Litmanen

   Ik begrijp het ook niet. Zou nu verder moeten zijn dan Kluivert. Ik zie in hem nog wel een geweldig talent, maar inderdaad, Keizer moet het ook zien.

  2. dickst14

   Cerny heeft afgelopen seizoen een rugblessure gehad en was pas eind van het seizoen fit. Daarna heeft hij een jeugd ek gespeeld en wil Keizer hem niet teveel gelijk belasten. Volgens zeggen dus.

 8. Widi

  Sanchez moet gewoon zijn beste wedstrijd voor Ajax tot nu spelen. Overal tussen zitten. Keihard ingrijpen. En scoren uit een corner. Dan komen Spurs wel over de brug. Of hij kan weer gewoon verder met ons.

 9. a.p.

  dat moet ik nog zien, dat Sanchez meespeelt. voor de Ajaxbankrekening scheelt dat 10 miljoen lager als hij nu E.L speelt. Maar persoonlijk heb ik liever dat hij speelt.

  1. Widi

   Ik begrijp niet zo goed wat je daar mee bedoelt. Volgens mij mag hij gewoon nog CL spelen voor Spurs.

 10. a.p.

  ik denk niet dat hij speelt. Dat scheelt de Ajaxbankrekening 10 miljoen als hij E.L. heeft gespeeld. Wat mij zelf betreft hoop ik dat hij speelt.

 11. AFCA my World

  Die is donderdag weer “geblesseerd” ! Moet heel blijven voor de medische keuring ! ⚽️

 12. EugAjax

  Veij goede selectie en vorig jaar goed voor de finale in zelfde toernooi. Laten we hopen dat focus nu echt volledig naar de wedstrijd kan en dan gaan we over 2 wedstrijden door. Als we voorsprong meenemen naar Trondheim volgende week komt het goed. Ik heb er weer zin in. Succes mannen ! En Sanchez? Die speelt gewoon en meteen zijn beste wedstrijd voor Ajax. En heren supporters gewoon achter hem gaan staan. Heel Ajax heeft jullie nodig dus Sanchez ook!

   1. EugAjax

    Ik zit in Noorwegen en volgende week ga ik 10 uur roadtrip doen om ze aan te moedigen in Trondheim. Dus als jij morgen los gaat doe ik de rest volgende week 😄👍. En met ons al die duizenden andere Ajacieden! Top

 13. Ab is fan van Johan en Jonk

  Ik zal morgen net als altijd de longen uit mijn lijf schreeuwen en zingen en schor thuis komen maar ik vrees. Keizer heeft het team en zichzelf niet op orde denk ik. Of spelers nu blijven of vertrekken, het wordt een zwaar seizoen. Sorry, maar is gewoon gevoel en vaak klopt dat helaas.

     1. EugAjax

      Inderdaad gelukkig. Ik word liever ‘gesteund’ door een verstandige man dan een door een ruziezoekende blaaskaak. 😄

     2. Ab is fan van Johan en Jonk

      Ik zoek geen ruzie hoor. Maar je geeft Litmanen een mooi compliment. Ik zie er de humor van in, jij niet. Wel apart dat waar ik in nette bewoordingen een eigen mening geef jij er een vertaling van “ruziezoekende blaaskaak” van maakt. Volgens mij heb je liever dat ik feller reageer.

   1. Ab is fan van Johan en Jonk

    De zwakke technische beslissingen van Keizer staan volkomen los van de situatie van Appie mocht je dat bedoelen.

 14. -buitenkantje rechts-

  Niet zo dramatisch mensen.. Vorig jaar hadden we een mooi seizoen. Hadden we ook geen CL.. speelden we begin competitie ook bagger. Uiteindelijk op een haar na kampioen en finaleplek EL.
  Lees nu al mensen over een zwaar seizoen. Nogmaals. Tot nu toe valt de schade mee en is er nog veel te winnen. Morgen een mooi resultaat tegen Rosenborg en de wereld ziet er al weer anders uit.

  1. Ab is fan van Johan en Jonk

   Doet niets af aan mijn gevoel 😉. Hoop natuurlijk op mooie wedstrijd met mooie uitslag maar ik ga gewoon niet zelverzekerd naar het stadion. Dat is zelden maar morgen wel het geval. Eerlijk gezegd komt dat toch vnl door tactische keuzes van Keizer tegen Nice en Heracles. Ik vind het team ip de bank niet bepaald sterk.

   1. De Nees

    Ik neig ook naar dat gevoel van AB. Ik vrees voor knikkende knieen bij tegenaanvallen. Dan maar niet 90 min vol op de aanval maar wat defensieve zekerheden inbouwen. Dan maar ff geen mooi voetbal, overleven en EL halen is top prio.

  2. Indojood

   Dan moet er inderdaad gewonnen worden anders zitten we in een wereld waarin Ajax geen Europees voetbal haalt. In Japan zouden ze seppuku plegen omdat de schaamte onverdraaglijk is.

 15. Indojood

  Ik heb geen koloniale geschiedenis in mijn familie. Sowieso speelt het WO II verleden geen grote rol in Indonesië. Is al zo lang geleden. (Zuid)Oost-Aziaten zijn toch meer van het hier en nu. Strikt genomen zou Vietnam een pleurishekel moeten hebben aan Amerikanen, niets is minder waar. Wel zijn China en Korea gevoelig over het onderwerp troostmeisjes maar niet zozeer over de bezetting zelf.

  1. De Nees

   Heb veel rondgereisd in indonesie en later voor mijn werk paar keer teruggeweest. Idd WOII is veel minder een onderwerp maar wat wel des te meer de politionele acties van NL na de oorlog merkte ik. Vietnam is ook veel minder anti-USA dan Laos wat je niet zou denken. Maar die yankees hebben dan ook een neutraal land als Laos destijds werkelijk helemaal naar de tering gebombadeerd, schijnt dat daar meer bommen is gedropt dan in heel europa in WOII.

Reageren is niet mogelijk.