There are no ads, please add some


‘Sanchez persoonlijk akkoord met Spurs, Ajax verlangt 50 miljoen’

Davinson Sanchez heeft volgens De Telegraaf een persoonlijk akkoord bereikt met Tottenham Hotspur over een vijfjarig contract. De clubs zouden echter nog mijlenver uiteen liggen. Volgens de ochtendkrant vraagt Ajax 50 miljoen euro en willen de Britten vooralsnog niet verder gaan dan 40 miljoen.


Gerelateerde posts

145 reacties

 1. Joep

  Het zou voor ons beter zijn dat er geen akkoord komt. Vasthouden aan zijn contract. Hij heeft met zijn volle verstand een contract getekend voor 5 jaar.

   1. AjaxKat

    Schreef er al eerder over. De lage koers van de Britse pond op dit moment werkt ook in het voordeel van Ajax. Volgens De Telegraaf kan Ajax nu achterover leunen.

 2. Ajaciedje14

  Wat een loser is die Sanchez. Denkt ie nou echt dat ie Vertonghen en Alderweireld daar uit de basis kan spelen? Alderweireld wordt aanschouwt als de beste verdediger van de Premier League en Vertonghen draaide vorig jaar een geweldig seizoen. Wat een oetlul die Sanchez hij beland daar alleen maar op de bank!

  1. nick-afca95

   Dat denk ik dus ook. Hij speelt eerder Vertonghen uit de basis als Alderweireld denk ik. Maar Vertonghen is ook nog echt een paar klasse beter. Het lijkt mij trouwens ook niet geheel onmogelijk om Vertonghen in de deal te betrekken. 20/25 miljoen plus Vertonghen voor Sanchez zou ik best akkoord mee gaan. Ook Vertonghen schijnt best open te staan om terug te keren richting Ajax vanwege heimwee en zijn vrouw. Op die manier hebben we de aankomende jaren een echte verdedigingsleider die ook de jeugd een hoop bij kan leren (zoals de Light). Als Ajax Sanchez laat gaan zonder zo’n deal te maken zou ik dat ongelovelijk dom en onverstandig vinden. Met de Light, Viergever, Veltman, Dijks, Sinkgraven en die nieuwe Colombiaan ben je echt bijzonder zwak achterin en mag je je handjes dicht knijpen als je 2e word. Maarja, geld is tegenwoordig de drijfveer voor Ajax. Nee we verkopen niks betekend eigenlijk wanneer je een leuk bod doet verkopen we iedereen. De aandeelhouders willen immers de bankrekening ook zien groeien. Ik voel me als suporter de laatste jaren flink genaaid. Wij willen verdomme ook weer kunnen juichen.

   1. FrankiC

    Kip en ei verhaal.
    Je kunt alleen de waarde van spelers laten groeien en veel geld verdienen als ze zich in de Europese kijker spelen.
    We hadden veel en verantwoord moeten investeren ver vóór de wedstrijd met Nice. De prijzen en het podium zijn al bijna verdeeld. Daarbij komt dat als we Nice hadden verslagen, een jongen als Sanchez wellicht had willen blijven.

    TH Ajax: té laat en té zuinig

    1. nick-afca95

     100% met je eens Frank. Maar feit blijft dat Ajax de laatste jaren altijd te laat is en dat ze pas handelen wanneer de sterkhouders vertrokken zijn en de eventuele voorrondes verprutst zijn. Sanchez loopt straks voor 45 miljoen de deur uit en de versterking is een nietszeggend tallent of een speler die heeft gepresteerd op een stuk lager niveau. Als Ajax de laatste jaren sneller was geweest met handelen en zich harder had opgesteld tegen eventuee vertrekkende spelers was de bankrekening nkg groter en hadden we elk jaar een prijs gehad. Ik zie voorlopig niet gebeuren dat hier verandering in komt helaas. Misschien wanneer Ajax van de beurs af gaat en de aandeelhouders niks meer te zeggen hebben. Denk dat dat het grootste probleem is. Hoe vaak hebben we al niet gezien dat zij een hoop tegenhouden waardoor Ajax te laat is. Ben benieuwd waar deze soap eindigt…

   2. Iamsterdam2015

    Zou een super mooie deal zijn nick-afca95 en een mooie verassing. Denk alleen niet dat Vertonghen nu terug komt mat je weet nooit……..
    Maar inderdaad op deze manier mag je blij zijn als je 2e wordt.

   3. Litmanen

    Nick, Verthongen komt niet naar Ajax, hij verdient daar miljoenen per jaar. Verder gaat Sanchez hem daar niet uit het elftal spelen. Verthongen is een linkspoot, Aldeweireld is rechts. Uniek duo, wereldklasse. Dus laat Spurs echt niet de tent uitlopen.
    Vorig jaar het best voetballende elftal uit de PL. Sanchez wordt voor de toekomst gekocht dus begint op de bank daar. Goed voor je ontwikkeling……

   4. FrankiC

    @nick-afca95 deal inclusief Vertonghen betekent dat als 20-25 mlj krijgt, ook 20-25 mlj betaalt voor Vertonghen. Het is wel een DERTIGER, dus levert ‘niets’meer op. Hij heeft ook een jaarsalaris van £ 3.12 mlj….
    zou leuk zijn, maar wordt een moeilijk verhaal.

   5. De Nees

    Voor Vertonghen is geld niet het grootse drijfveer. Toen hij net verkaste gaf hij in een interview op AT5 aan ook snel weer terug te willen, hij mistte Amsterdam alweer en zijn vriendin was ook liever gebleven. Gooi hem in een hoge salarisschaal en/of met hoge bonussen. Daarbij als CV is hij uitstekend maar Ajax heeft een echt goeie controleur harder nodig, op 6 kan hij nog meer van waarde zijn voor Ajax. Anders mss voor volgend jaar als er nu geen ruil met sanchez in zit.

 3. JohnDoe77

  Dit begint een redelijk irritant onderwerp te worden. Dit is allang bekend, volgende stukje graag als er echt nieuwe ontwikkelingen zijn!!

 4. KBouter

  Dat is mooi voor Sanchez, maar belangrijker is dat zijn werkgever een akkoord heeft met de andere partij.

 5. Valentino

  Hij schijnt al weken rond te zijn. Nou jammer voor Sanchez. Weg prima, maar dan wel voor de hoofdprijs. En Spurs kunnen die 50 miljoen makkelijk ophoesten. Hoop dat Real gewoon met 55 mln komtz

  1. Litmanen

   Dat is niet weken rond. Zijn zaakwaarnemers zijn deze week pas met Spurs om de tafel gaan zitten.

 6. Jimmy1971

  Maak idd een deal met Sanchez / Vertonghen , of niet !!
  Hij heeft 1 jaar geleden met zijn volle verstand voor 5 jaar getekent !!
  Je moet als voorbeeld , naar de rest en voor de toekomst , je nu echt keihard opstellen !!!

  1. Amoebe

   Ze laten iemand bewust voor 5 jaar tekenen en dat is niet met de intentie dst hij 5 jaar blijft voetballen maar om ervoor te zorgen dat hij niet transfer vrij de deur uitloopt.

 7. Ries020

  Ik begrijp soms echt niet dat supporters nog denken dat spelers tot hun pensioen bij een club blijven. Natuurlijk willen zij doorgroeien naar de top en helaas voor ons is Ajax niet de absolute top. Dat een Sanchez 5 jaar heeft getekend is alleen maar waardeverhogend en dat komt vooral Ajax goed uit. Contracten zijn totaal geen garantie meer voor hoe lang iemand blijft. De ketting die losgeknipt wordt door een topclub, is alleen wat dikker.
  Sanchez veel succes! Bedankt voor je inzet.

 8. Bert62

  Laat de clubs maar tegen elkaar opbieden als ze hem graag willen hebben. Ik zou minimaal tot 100 miljoen gaan als ik Overmars was. Gewoon afwachten tot de laatste dag en alvast een goede vervanger kopen.

 9. Slingertje.

  Grappig als 2 Jodenclubs zaken doen met mekaar maar bij Ajax vergeten ze dat die Levi van Spurs een echte is.
  Ik denk dat het op 45 miljoen blijft hangen en dat er dan een akkoord komt.

 10. Kevke87

  50 mil is gewoon te zot voor woorden hahaah. zonder de transfer van Neymar naar PSG zou het nooit zover oplopen denk ik. maarja als hij zelf echt niet wil wegwezen dan. Voor Ajax speel je met alle liefde.

  1. Emilio4Ajax

   Denk dat je het nog steeds niet begrepen hebt, maar het is de markt die de prijs bepaald en aan Ajax om dat te accepteren of niet… 50mln is eigenlijk voor Engelse clubs een eitje vanwege de hoge TV gelden die ze krijgen. Zn marketing waarde is waarschijnlijk het driedubbele, maar de val van de britse pond betekent dat hij nu duurder wordt dan gedacht(zo’n 3 mln). Komt nog bij dat Spurs net een andere verdediger gekocht hebben… Afwachten en uitzitten…Chelsea (55mln geboden) Real komen zeker ook nog met een bod… Dit gaat tot de laatste dag duren… Relax don’t do it, if you wanna get to it…❌❌❌❤️🍻😎

 11. Kevke87

  trouwens, ben volgens mij niet de enige maar kon gisteren helemaal niet op de app komen. lees nu ook pas het nieuws van gisteren. anderen daar ook last van gehad gisteren??

  1. Emilio4Ajax

   Heb de app dr gisteren uitgegooid en weer opnieuw gedownload… Toen ging het goed…😉

 12. Brokamp

  Niet getreurd vrienden. We weten toch allemaal dat de spelers gewoon handelswaar zijn. En ze vinden het zelf ook helemaal niet erg. Hoort allemaal bij het spel. Al vind ik het jammer dat er van het echte spelletje nu niet zoveel meer terecht komt. Poot stijf houden Marc, het is slikken of stikken.

 13. -buitenkantje rechts-

  Emerk hier op het forum een wat negatieve inslag. Ook van mensen waar ik dat niet van gewend ben. Ik zie een Ajax dat met alle macht probeert de selectie van afgelopen seizoen bij elkaar te houden. Ok, we zijn uitgeschakeld door Nice onder droevige omstandigheden. Maar wat doe je als cubs 50M gaan bieden voor je spelers? Dit zijn giga bedragen die ook weer veel mogelijkheden openen voor Ajax.
  Afgelopen seizoen waren we het allemaal eens over de (waardige) opvolging van Klaassen. Donny vonden we zelfs beter dan Klaassen. Dat Traoré vertrok wisten we, maar daar hebben we Kluivert en Neres voor. Zwakke plek is nu de linksback door de (te) lange blessure van Sinkgraven. Dijks zie ik dus als een noodgreep die nu gerepareerd gaat worden. Verder hebben we gewoon nog dezelfde selectie als vorig seizoen.
  Wat ik graag had gezien waren twee diepteinvesteringen waarmee oud-Ajacieden terug haalt. Had bv alles op alles gezet voor Sneijder en een Vertonghen/Vermaelen.
  Het woord is nu aan Keizer.. Hij moet nu tonen een Ajaxwaardige trainer te zijn.

  1. EugAjax

   BR goed verhaal en realistisch, blij ook om weer eens zo een geluid te horen hier. 👍👍

   1. Litmanen

    Dat komt omdat jij Widi bent. Ik heb hetzelfde verhaal enige topics geleden ook al verteld. Bosz weg, Appie, Nice, Heracles, Sanchez. Het zit niet bepaald mee. Zeg maar rampzalig. Maar ik heb besloten maar gewoon fan te blijven. Dat roodwitte bloed he? Kun je niks aan doen. Is een ziekte.

   2. Indojood

    Klopt, jij bent, net zoals ik, een vervelende en drammende klootzak en BR is een toffe gozer.

    BR leverde gisteren kritiek op Ajax inclusief het laten verwaarlozen van plan Cruijff en krijgt bijval van bv. Hoeda. Als ik dat zeg dan springen er heel wat mensen in de gordijnen, zelfs tot het punt dat ik excuses zou moeten maken.

    Ik weet helemaal hoe je je voelt, Widi. 😜

    1. Widi

     De forumleden die zich al lang bewezen hebben, kunnen best wat tegen mij zeggen. Je hoeft het niet altijd eens te zijn. Maar als vervolgens een paar nitwits die twee weken op het forum zijn reageren op alles wat ik post, is de lol er snel af. Zeker omdat het allemaal anoniem gaat.

    2. -buitenkantje rechts-

     Haha!😂 toffe gozer.. mooi, iedereen met MIJ eens? Dan kunnen we nu verder! 😜😂👍⚽️

     1. Ab is fan van Johan en Jonk

      Eh….BR …… niet eens met je 😉. Als een club zegt versterking nodig te hebben, al of niet terecht, dan heb je uiterlijk begin 2017 een doordacht plan klaarliggen. Ik hoef eigenlijk verder niets meer te zeggen.

     2. Basisspeler

      Eens AB Als trainer en aanvoerder via de pers laten weten dat de selectie niet op orde is dan is er gewoon amateuristisch gehandeld. Niet vooruitgekeken, geen goede analyse gemaakt van wat het team nodig heeft. Ga dus ook geen polonaise lopen BR

    3. Hoeda Fak Ajoe

     Je moet nou niet de zielepiet uit gaan hangen, Indo! BR had een goed verhaal en hierboven weer. Als jij een goed stuk schrijft krijg je ook een duimpje hoor liefje! Tot dan blijf je gewoon een vervelende en drammende klootzak (ik citeer je even).

  2. Indojood

   Maar het gaat ook om de boodschap die Ajax verkondigt.

   Zowel trainer als aanvoerder roepen in tweede week augustus dat er meer bij moet terwijl we praktisch dezelfde selectie hebben. Wanneer was deze conclusie bekend bij Ajax? Verder heeft Ajax geprobeerd Richarlison te halen, een transfer die ik alleen had begrepen wanneer Younes zou vertrekken. Blijkbaar vindt Ajax Younes wel voldoen want hij wordt elke week opgesteld. Bovendien is de beslissing op deze transfer eind juli genomen. In juni had Ajax moeten zeggen tegen Fluminense, graag of niet. Zo niet, doorschakelen naar optie B en C (als deze er zijn?). Waarom wordt Neres nauwelijks gebruikt? Hij lijkt doodongelukkig. Dijks is een noodgreep maar we wisten vorig seizoen al dat dat een zwakke plek was met een omgeturnde middenvelder die te vaak geblesseerd is. Voor degenen die dit interessant vinden er is een video van Sinkgraven op de TG site waarin hij toegeeft te vaak geblesseerd te zijn. Video is dag na Ajax-Schalke opgenomen.

   Over ervaring halen met Sneijder ben ik het eens. Nice heeft er werk van gemaakt en het is ze gelukt, Ajax heeft nooit een poging ondernomen. Vertonghen had je kunnen proberen maar lijkt mij onrealistisch, die gaat echt niet weg daar (CL voetbal, basisspeler, nieuw stadion, etc.). Vermalen is een man van glas (Heitinga scenario). Er moet nog wel ergens een type Poulsen te vinden zijn door onze scouts (gepokt, gemazeld in een paar grote competities in herfst van carrière)?

   Over het proberen te houden van spelers ben ik het ook eens maar ook daar zijn er verschillende boodschappen naar buiten gebracht (niet te koop, of toch, je moet in de richting van 40 M denken dan, etc.). Sterkhouders moet je altijd als niet te koop bestempelen en proberen in mei juni te belonen en een jaar erbij in het contract. Onana hebben ze bv. wel goed gedaan. Goed seizoen gedraaid, meteen in mei belonen en verlengen. Hadden ze bij Sanchez ook kunnen proberen, de belangstelling voor hem is niet van de laatste twee maanden. Het kan dan nog altijd gebeuren dat er later een club langs komt die een megabod gaat doen en de speler meekrijgt maar dan kan je jezelf geen verwijten maken en is er begrip bij de achterban, hoe zuur dat ook is. Zorg wel dat je altijd meerdere plannen heb voor alle posities. De creativiteit waar Cruijff het altijd over had.

   Met deze situatie waarin Ajax verkeert (voorrondes spelen) moeten mei en juni de drukste maanden zijn, anticiperen en niet wachten op ontwikkelingen in de transferperiode. Wij kunnen ons dat niet meer veroorloven.

   1. -buitenkantje rechts-

    Lang verhaal Indo.. niet van je gewend..😜 Wilde ook even een tegengeluid geven. Kunnen met z’n allen wel alles gaan afzagen, maar de schade valt tot dusver nog mee hoor.
    Ben met je eens dat er door Marc niet even handig naar buiten toe is gecommuniceerd. Ik denk dat hij door (erg) hoge bedragen aan spelers te hangen dacht eventuele belangstellenden af te schrikken. In eerste instantie werkte dat ook bij Sanchez.. Verder had hij beter niet kunnen zeggen dat er geen spelers meer verkocht werden.
    Als de verkoop beperkt blijft tot Sanchez voor een giga bedrag, dan zijn we wel een sterkhouder kwijt, maar hebben daarentegen wel de mogelijkheden voor Ajax behoorlijk vergroot op de transfermarkt.
    Richarlison heb ik eerlijk gezegd niet begrepen. Ten eerste hebben we nu zeker drie spelers al in huis die beter zijn dan Younes, ten tweede idd veel te lang dooronderhandeld.
    Heb wat dat betreft zin in donderdag. Ben benieuwd naar de veerkracht en het spel van Ajax. Sowieso na 3 wk Ajaxdroogte eindelijk eens een wedstrijd..⚽️😄

    1. Indojood

     Haha, ik heb nog steeds genoeg inspiratie en emotie.

     Ik vind ook niet dat we de in mijn ogen neerwaartse spiraal sinds 2014, moeten negeren. Wat je gisteren al aangaf, het verwaarlozen van het plan, daar raak ik erg gefrustreerd door want het is ons DNA en de rode draad. Door dat plan zitten die gasten op de plek waar ze nu zitten.

     1. Ab is fan van Johan en Jonk

      Dacht ff bijdrage van Eug te zien …… 😉 toch maar even gelezen nu maar wist eigenlijk al dat ik het eens zou zijn. Het is allemaal niet zo moeilijk.

    1. Emilio4Ajax

     Luister Indojood, jij en die andere sterkhouders hier moeten vooral doorgaan met kritische inleg… Niemand had gerekend op het Neymar effekt en de gevolgen daarvan… Geen bedragen meer noemen. Laat ze maar bieden… Slagvaardigheid van Ajax valt echter tegen en krijgt een grote onvoldoende…rest komt wel goed zolang we het plan blijven volgen en niet in paniek raken…❌❌❌❤️⚽️🍻😎

    2. Indojood

     Mwoah, niet interessant. Een boek over hoe en waarom ik in dit land verzeild ben geraakt lijkt me leerzamer.

     1. Indojood

      Geen heimwee. NL heeft me alles gegeven en is mijn thuis, zo voelt het. Heb ook de NL nationaliteit.

      We hebben Indonesië achterlaten vanwege onderdrukking en geweld. Heb het verhaal ooit eerder verteld hier toen de seijs mij beschuldigde van het hand ophouden hier en dat ik misstanden in Indonesië niet aan de kaak stel. Hij had weer een last van vooroordelen.

     2. Charka53

      Wat wij Nederlanders daar hebben uitgevreten kan ook niet door de beugel dus hebben mensen die daar vandaan komen ook recht op een stabiel en veilig leven in Nederland . Zelf had ik een tante afkomstig uit Indonesië ( helaas niet meer onder ons ) en zij had toch wel heimwee dus vandaar.

     3. Indojood

      Klopt maar dat is iets van het koloniale verleden. In Indonesië staat men er amper bij stil. Sowieso wordt er wat makkelijker geaccepteerd dat er misstanden plaatsvinden tijdens kolonialisme en oorlog. In ons geval waren het buren die ons het leven zuur maakten. En de lokale politie deed niets anders dan zeggen dat we maar beter weg konden gaan. Daar sta je dan met je zgn. burgerrechten. Is hier beter geregeld, en de straat​ hier heeft mij in sneltreinvaart geseculariseerd en vernederlandst. Had bijna alleen maar NL vrienden en zo kwam ik aanraking met Ajax. Heb een prima bestaan kunnen opbouwen. Wel maak ik me soms zorgen over mijn familie en andere minderheden met al die radicale groepen die steeds meer macht krijgen.

 14. Geroldkohlen

  Arsenal mengt zich nu ook ,en bereid net als real en chelsea een op bod voor sanchez! 75 mil vragen
  dan maar? 🤔😜

  1. Litmanen

   Zou leuk zijn als Liverpool zich meld. Dan blijft Dijks bij Southampton op de tribune zitten….. Halen we die voor een grijpstuiver.

  2. -buitenkantje rechts-

   Eens.. gewoon doorschakelen en eisen aanpassen. Marc heeft sinds Richarlison daar wel ervaring mee..
   😋😎⚽️

   1. Toppertje

    BR. Ondanks de duimpjes van mijn voorgangers het niet helemaal met je eens. Probleem is niet alleen de Links back. Als we prijzen willen winnen moet het niveau van het team van vorig seizoen omhoog. Dan zullen Younes, Viergever, Veltman en Schöne moeten gaan plaatsmaken. Anders ben je echt niet beter dan de concurrentie en wordt het ook dit jaar weer moeilijk. Verder zie ik wel dat Ajax zijn best doet maar feit is dat het wel weer laat is. De linksback positie was vorig seizoen al bekend en nu de competitie is begonnnen is deze nog steeds niet ingevuld.

    1. -buitenkantje rechts-

     Younes helemaal met je eens.. Viergever en Veltman niet. Ik zie in hun CV die noodgedwongen nu op de backpositie spelen. Met name Veltman vind ik daar niet geschikt voor. Voor Schöne hebben we in Frenkie de Jong echt een goede vervanger. Laten die elkaar maar afwisselen in wedstrijden.

    2. Litmanen

     Gek genoeg vier spelers die vorig seizoen de sterkmakers waren en waardoor we de finale EL haalden. Je noemt vier van de elf spelers, dat is meer dan 35% van het elftal. Bovendien de enige spelers die een basisplaats hadden het hele seizoen.
     Je kunt het wel geen sectaculaire spelers noemen maar elf Ziyechjes helpen je echt niet. Dat is momenteel nu net de speler waardoor het elftal niet loopt. VdBeek en Schone lopen zich het lazerus vanwege zijn balverlies en niet drukzetten. Kijk de wedstrijd tegen Heracles er op na. Hij voetbalde alleen bij balbezit. Na de wissel van Schone stortte het elftal definitief in elkaar.

     1. Toppertje

      Zeg ook niet vervangen door 4 Ziyechs maar vervangen door 4 van hetzelfde type spelers maar van een niveau hoger. Leuk de finale van de EL maar dat is een incident als alles een keer meezit. Ik kijk liever naar het mislopen van kampioenschappen.

     2. De Nees

      De helft van de EL wedstrijden was ook niet goed he, net als de finale. Die zwaktes bestaan nog steeds en dat gaat je opbreken, zie Nice, zie Heracles. En we zijn net begonnen.

 15. Geroldkohlen

  even wat anders ,hoe gaat het nu met nouri? hoor daar niks meer over. vind dat er weer een tijdje over heen is gegaan, sinds de laatste update over zijn situatie.

 16. Ab is fan van Johan en Jonk

  Straks in de basis: twee Colombianen (2x 21), twee Denen (19 en 31), Braziliaan (20), Duitser (24), Kameroener (21) aangevuld met twee jonkies van 18, en eentje van twintig en onze aanvoerder van 25. Qua leeftijd herken je hier best Ajax in, een gemiddelde leeftijd van 20,2 jaar maar dat er slechts 4 eigen spelers in staan waarvan twee pas 18 jaar ……… De meest ervaren is 31 en mist straks zijn basisplaats waarschijnlijk en moet plaats maken voor een …. 20 jarige. Blijft Veltman met zijn 25 als oudste over. Viergever (28) heeft in bovenstaand plaatje plaats moeten maken voor een van de mannen uit Colombia.
  Er moeten minimaal drie man met internationale ervaring zijn van rond de 30 die het spel en het tempo van Ajax kunnen volgen. Verder moeten er minimaal 6 spelers uit eigen opleiding staan (en dan niet gekocht in het buitenland met 16 jaar maar met de Nederlandse nationaliteit).
  Wie nu nog blijft volhouden dat het goed met Ajax adviseer ik toch echt een bezoek aan een arts voor een grondig (hersen) onderzoek.

   1. Ab is fan van Johan en Jonk

    Dat heeft dus te maken met slecht management. Elders heb ik al aangegeven dat je uiterlijk in januari 2017 je plannen klaar moet hebben voor van de zomer. Contacten moeten zijn gemaakt via scouts, plaatjes moeten helder zijn van wat wel en niet mogelijk is. Sorry maar bij Ajax hebben we op dat gebied te maken met amateurs. Vast goedwillend maar wel amateurs en dat is bij een miljoenenbedrijf absurd.

  1. -buitenkantje rechts-

   Ik zie juist veel jonge spelers die komen aankloppen op de deur van de selectie:

   Van voor naar achteren..
   Dekker (geblesseerd, maar zeer van gecharmeerd)… Sierhuis (topper).. Kluivert (topper)
   Eiting (topper)…. de Jong 2x (Donny en Frenkie)..
   Sidoel (groot talent).. de Ligt.. Zeefuik

   En dan zie ik ook nog Doekhi en Sanniez die echt potentie hebben om volwaardige selectiespelers te worden.

   1. Litmanen

    Slim jullie, de ervaren spelers er uit en een stel kinderen er in. Of buitenlanders die twee woorden Nederlands spreken “waar pinautomaat?”
    Kijk naar wat ons team vorig jaar sterk maakte en jullie willen juist die spelers vervangen. Viergever toonde zich een echte strijder, Veltman de beste in de EL finale, Schone die het middenveld bij elkaar houdt ( zie afgelopen zondag toe hij gewisseld was).
    De man waar nog het meest op gemopperd werd Traore wordt gemist en Younes zorgde constant voor gevaar.

    Die tien goede minuten van Kluivert overtuigen mij nog niet. Eerst maar eens een hele wedstrijd goed spelen.

    En sorry AB, maar ook Cruijff zou buitenlandse jongens halen als er snel kwaliteit moest komen. Alleen Jonk zou het hele eerste vervangen met Jonkies.

    1. Ab is fan van Johan en Jonk

     Volgens mij snap je de strekking niet van mijn verhaal. Maar dat geeft niet, ben ik wel gewend van je 😉

     1. Ab is fan van Johan en Jonk

      Wel een vriendelijk verzoek aan je Litmanen: ga ajb niet vertellen wat Cruijff wel en niet gedaan zou hebben zolang je zaken verdomd te lezen. Staat niet heel erg slim.

    2. Moosie

     gelul rari Jonk wilde net als Cruijff versterken en het salarisplafon opkrikken bij spelers van de buitencategorie jij moet sowieso niet lullen over wat Johan Cruijff wel of niet zou hebben gedaan want toen hij leefde snapte je het niet en dat doe je nu nog niet en Jonk speelde met de A 1 Barcelona helemaal ondersteboven heb ik vorig jaar niet gezien sterker de opleiding stagneert sinds hij weg is

   2. Ab is fan van Johan en Jonk

    Ik zie vele jonge buitenlandse aankopen BR. Dat is nu net niet de bedoeling.

     1. Litmanen

      Ik begrijp jou heel goed. Ik heb alles van en over Cruijff gelezen, ook het verhaal van Jaap de Groot over Johan. Maar ik lees en hoor liever Johan Derksen in dit geval. Iemand die eerlijk tegen Johan zei dat hij niet meer thuis wilde komen bij hem om onafhankelijk over hem te kunnen blijven schrijven. Iets wat Johan zeer waardeerde overigens.

     2. Indojood

      Het is geen verhaal van Jaap de Groot over Johan Cruijff. Het is Johan’s verhaal. De titel is niet voor niets “Mijn Verhaal”. Johan’s teksten, uitspraken, etc., verzameld en opgetekend door Jaap de Groot.

      Dat maakt het een autobiografie want Johan is aan het woord, in de ik-vorm. Het staat nota bene op de voorkant van het boek en het is ook nog eens geautoriseerd door de familie Cruijff. Iedereen kent de foto van Frank Rijkaard met Susila, Jordi en Danny waar Frank het eerste exemplaar van de familie krijgt.

      Waarom is dit voor jou onacceptabel?

     3. Litmanen

      Indojood, het gaat mij er om dat De Groot al jaren de ghostwriter van Johan was. Soms gaf Cruijff aan wat hij in de krant wilde hebben en De Groot deed dat dan. Meestal waren de stukjes van De Groot, geautoriseerd door Cruijff.
      Mijn verhaal, ik vind het prima, maar Cruijff heeft nooit een letter op papier gezet, daarom heb ik er moeite mee. Dat de familie hier achter staat begijp ik wel. De Groot kwam vaak bij de familie over de vloer en er staan geen rare dingen in het boek.
      Ik heb moeite met een figuur als De Groot. Zijn hele carriere heeft hij aan Cruijff opgehangen.

     4. Indojood

      Als je het zo interpreteert dan zouden alleen schrijvers autobiografieën kunnen publiceren. Er zijn legio autobiografieën van bekende personen die nog nooit iets op schrift hebben gesteld. Het boek werd aangekondigd vlak voordat Johan ziek werd dus het is allemaal versneld opgeleverd.

      Na de publicatie van Mijn Verhaal kwam jij met dat boek van Verkamman kwam aanzetten als enige echte officiële biografie. Prachtig boek met schitterende foto’s, heb ‘m zelf ook. Maar Mijn Verhaal heet geen Zijn Verhaal dus is de enige echte autobiografie.

    1. De Nees

     Toch raar hoe kaarsrecht en ijzersterk iets ook is, d’r zijn toch altijd mensen die het toch weer krom willen redeneren. 😄

  2. Widi

   Kijk maar uit. Ik werd deze week vergeleken met Wilders toen ik opperde dat we vooral in Nederland geboren spelers in de jeugd moeten hebben.

   1. Ab is fan van Johan en Jonk

    Volgens mij mogen alleen Nederlanders in een Nederlands elftal. Toch? 😉

  3. Ajax1958

   @Ab. Eens, ik heb vorig jaar ook al gepleit voor meer routine in het elftal. Bvb een as met Vlaar, Nigel de Jong en KJH dat heb je gewoon nodig internationaal. Voordat iedereen over me heen valt, het gaat even niet om de namen, maar om geroutineerde jongens die de boel op scherp kunnen zetten op momenten waarop het even niet loopt, of die jonge gasten op hun flikker geven als ze het niet goed doen. Ook eens met Toppertje, ik zeg ook al een tijd dat er door geselecteerd of gekocht moet worden om het niveau te laten stijgen. Kortom, afscheid nemen van Younes, Dijks, Veltman. Viergever voordeel van de twijfel, kan ook in het centrum spelen. Schone is ook met zijn laatste iaar bezig, kan geen hele wedstrijden meer spelen. Verder is het zielig als je niet eens knappe backs op kan leiden, er lopen toch wel een paar in de ED? Sterkhouders moet je in de winterstop al gaan belonen, wil je niet met dezelfde problemen komen te zitten als nu. Dan nog een tippie voor het TH, sterkhouders zijn NIET te koop, noem dan ook geen prijs . Maak een plan en handel ernaar, de voorrondes beginnen eerder dan je denkt, dat bespaart een hoop problemen en het blijft rustig in de tent.

   1. Widi

    Hahaha. Ik wilde al gaan typen over Vlaar…..toen ik las dat we niet op de namen moeten letten. Want Vlaar heeft inmiddels de draaicircel van een 747

 17. Ab is fan van Johan en Jonk

  Mag, geen probleem. Persoonlijk vind ik Johan Derksen ……. toch wel wat seniel. Sorry maarat is oor mij de beste omschrijving. Maakt gebruik van makkelijke “wijsheden” en past zijn mening regelmatig aan als dat beter uitkomt. Maar … zo kijk ik er tegenaan.

  1. Ab is fan van Johan en Jonk

   Feit dat je het “het verhaal van Jaap de Groot over Johan” noemt maakt het wel een stuk makkelijker voor me. Je begrijpt het echt niet 😉. Blijkt ook telkens weer uit je uitlatingen over Jonk: je begrijpt het niet. Wel jammer overigens, maakt een inhoudsvolle discussie toch wat lastig zo niet onmogelijk.

    1. Moosie

     je hebt gewoon een hekel aan de Telegraaf en je zet Cruijff en passant ff weg als idioot en daarom vind ik jou dus een domme klootzak die met zijn 70 jaar nog steeds geen verstand van Ajax heeft ga jij lekker elke week met een stijf pikkie naar Veltman kijken blijf ik hopen dat ze hem verkopen in de winter

     1. Widi

      Toch nog iets van goed nieuws Moosie: 70 jaar en nog een stijve😂😂😂 hoop ik later ook te hebben

   1. Litmanen

    Is hij ook, maar het verhaal over Cruijff klopt. Hij heeft destijds net als Frits Barend afstand genomen, De Groot deed dat niet.

    1. De Nees

     😂 Laat gaan. Aangaande Derksen, die tactisch zelden iets opmerkt maar bijna altijd aanhaakt wat Gijp tactisch ziet. Na 300 keer blijft het grappig. 😄 Zag maandag dat hij Keizer ook meteen uit de wind haalde, iets wat derksen altijd ook deed als FdBoer ter sprake kwam. Dat heeft die patjepejer 5 jaar volgehouden, nooit gesnapt waar die adoratie voor FdB vandaan kwam.

 18. AFCA_Leidschenveen

  Als die er donderdag nog is zal die het te horen krijgen vanuit vak 020… Wat een idioot

 19. EugAjax

  Eens BR, ee komt juist veel NL en eigen opgeleid talent aan. Ik schrok wel van 9 nationaliteiten in A1 dit seizoen. Ik moet alleen dan wel lachen als men aangeeft dat daarom Ajax Ajax niet meer is en dat het een schande naar Johan toe is. Nu heeft Johan in 2010 (toen de revolutie startte en dus niet in 2012!) precies hetzelfde gedaan toen nivo jeugd teams niet over hield. Nu 7 jaar later gebeurt het nog een keer. Maar ook omdat er in onze opleiding nu vaker en vroeger ook spelertjes weggekocht worden, zie Redan. Ik baal ook van die vele nationaliteiten maar nergens is bewezen dat dit structureel is. En met jouw lijstje coming up word het echt nog wel genieten komende jaren van eigen opgeleide jeugd.

  1. Indojood

   Lachen, hè, het is vooral pijnlijk dat Johan dat zelf vond toen hij zijn handen er vanaf trok.

   1. EugAjax

    Indojood, volgens mij gaan wij er nooit uitkomen. Je mag van mij met net zoveel passie steeds dit naar me roepen. Geen probleem. Ik trek alleen een vergelijking met nu (vele jeugdige aankopen) tov 2010. En of je nu wil of niet Johans eerste actie was aankopen van enorm veel (inter)nationaal talent! Voor de jeugdopleiding. Dit is niet verzonnen dit is een feit. Ik geef ook aan dat ik schrik van 9 nationaliteiten en ik er van uitga dat dit net als 7 jaar geleden eenmalig is en niet structureel, dat is alles. Johan trok zijn handen ervan af, of te wel hij verbond zijn naam er niet meer aan, om andere redenen.

 20. Ab is fan van Johan en Jonk

  Eug, in zeker zin heb ik waardering voor je. Voor het gemiddelde forumlid weet jij dingen zo te vertellen alsof het allemaal waar is. Dat is een gave maar ook een gevaarlijke gave. Je doet de Jehova’s ook weer eer aan.

   1. Ab is fan van Johan en Jonk

    Eug, mij krijg je niet mee met je Jehova discussie. Dat ga je ongetwijfeld weer proberen om in jouw voordeel te gebruiken. Dat mag, ga je gang. Ik doorzie je, meerdere mensen doorziene en ik hoop vele anderen ook.

    1. EugAjax

     AB ik zou met pas echt zorgen gaan maken als ik ooit van jou ga lezen dat je het met me eens bent.

     1. Ab is fan van Johan en Jonk

      Hele rare opnerking Eug. Ik maak me zorgen om al die mensen die het eens zijn met jou. Het is van mijn kant geen reactie om het reageren maar zelfs dat dringt niet door. Mijn reacties zijn waarschuwingen, heel goed bedoelde waarschuwingen aan de andere forumleden. Die zal ik ook blijven doen, het liefst bij elke bijdrage van jouw kant.

     2. EugAjax

      Het is geen rare opmerking. Want na al mijn teksten, en dat waren er aardig wat 😄😄😄, roep je altijd kul etc. Dus ja ik ga me echt zorgen maken als een bijdrage van mij volgt van ene AB en daar komt woordje “eens” of Eug wat een verstandige teksten” in voor 😄😄😄

     3. Moosie

      Waarom Eug uit zijn nek lult:
      Redan was de enige met potentie de rest niet.
      De jeugd moet 2 misschien 3 zelfopgeleidde spelers per jaar afleveren de rest is opvulling.
      De jeugd speelt voor het opleiden kampioen worden is bijzaak.
      En versterkingen voor het eerste moeten meteen meekunnnen en nniuet eerst een jaarr op de bank.
      Maar voor jou geldt hetzelfde als voor rari ,toen hij leefde zeikte je hem af dus ga nou niet net doen of je nu weet wat hij bedoelde want je snapte het toen ook al niet.

     4. EugAjax

      Moosie ik vergelijk alleen deze situatie met die van 2010 en dat was toch echt een actie van Johan. Hoe Johan dacht en nu zou denken daar waag ik me niet eens aan. De man dacht zo ver vooruit dat zelfs mensen die jaaaaren met hem gewerkt hebben bij tijd en wijle geen idee hadden wat hij soms bedoelde. Alleen de heel intelligente mensen zoals jij, Indojood en AB kunnen dat want het is allemaal zo simpel zoals Johan in elkaar stak. Ik laat dat aan jullie over.

     5. EugAjax

      Ik neem aan dat je begrijpt dat het cynisch was……..want de echte Cruijff kenners weten zeker dat je nooit via de backs moet opbouwen en wat las ik in Johan zijn boek…….juist ja. Ach jullie doen maar met al jullie Johan ‘wijsheid’. Johan zou trots zijn op zulke vertegenwoordigers…..oeps weer cynisch zal de pillen of drank zijn 😄😄😄👍

     6. Moosie

      ja bla bla denigrerend uit je nek lullen ben je dan weer wel goed in hou dan voortaan gewoon je smoel over Johan scheelt mij typen

  1. Emilio4Ajax

   Waarom moet iedereen steeds gelijk hebben. Verschillende mensen, verschillende meningen, maar met dit gezwam komen we nergens… Faktum blijft dat volgens mij de balans ver zoek is en dat met nagenoeg hetzelfde elftal. Bovendien gaat spaans de boventoon voeren wat een voordeel is als de jonkies naar Spanje uitvliegen. Beetje meer respekt voor elkaar en een andere mening dan de eigen. Der moeten spelers bij die bij het elftal passen, het elftal aanvullen en of beter maken…❌❌❌❤️🍻😎

   1. -buitenkantje rechts-

    Het grappige is dat er geen “gelijk” bestaat in veel gevallen. Alleen maar meningen en inzichten. Alleen over feiten kan gelijk hebben. Vaak worden hier meningen als feiten gepresenteerd.

    1. EugAjax

     BR als je altijd gelijk hebt worden meningen vanzelf feiten 😂😂😂😂😂uiteraard een grapje. Verder hebben jij en Emilio natuurlijk meer dan gelijk. En Emilio denkt helemaal in Johan visie. “Elk nadeel (iets teveel spaanstaligen nu?) heeft een voordeel 😄👍succes mannen vanavond hopelijk word plaatsing al bijna een feit👍

 21. Forever nr14

  Triest maar helaas de juiste conlcusie nick-afc95!
  Triest dat dit steeds weer moet gebeuren bij de mooiste club, maar steeds weer gaat er meer glans vanaf helaas maar waar😭

Reageren is niet mogelijk.