There are no ads, please add some


‘Zaakwaarnemers Sanchez spraken met Spurs, vandaag gesprek met Ajax’


Volgens De Telegraaf spraken de zaakwaarnemers van Davinson Sanchez maandag met Tottenham Hotspur. Daaruit zou zijn gebleken dat de persoonlijke eisen van de Colombiaan geen obstakel zullen vormen. Vandaag staat weer een gesprek tussen het gevolg van Sanchez en Ajax gepland. Volgens de krant zal Ajax dan (veel) meer eisen dan het huidige geboden 40 miljoen.


Gerelateerde posts

122 reacties

 1. Mijn Club

  Mijn allerlaatste reactie op dit forum: Wij zijn Ajax en wij verkopen als de ‘beste’
  Ons handelshuis zorgt er wat mij betreft voor dat Ajax Ajax niet meer is. Of eigenlijk wel, zoals we al jaren onze beste spelers voor veel te weinig geld verkopen. Nee is nee, heb ik altijd geleerd. Bij Ajax is nee JA, en het scheelt een half miljoen ipv nu een echt de hoofdprijs te vragen, als je dan toch eilt verkopen. De keerzijde van al die verkopen is dat je de ploeg totaal uitholt en elk sportief succes uitblijft. Hierdoor dalen de inkomsten (CL), en druk je zelf de verkoopprijzen. Hoe dom kan je zijn? Je snijdt met dit beleid in in je eigen vingers, maar ook nog eens in die van alle supporters. Die willen geen ‘rijke’ club zonder dito spelers in het veld. STOP met al die verkopen en verkoop enkel hetgeen wat tegen het eerste elftal aanschurkt, zodat het niveau juist steeds omhoog gaan ipv omlaag. Het is een SCHANDE!!! En daarom zeg ik: DOEI, veel plezier jullie met dit wederom uitgeholde Ajax, dat wederom niets gaat presteren.

   1. Amoebe

    Wedden dat je onder een andere naam terugkomt!!

    Tenminste als de redactie dit toelaat na de scheldkanonnade van Widi aan hun adres vanwege de aliassen enz 😂😂

  1. Mijn Club

   1 aanvulling hierop: Ajax zou met gemak elk jaar kampioen moeten kunnen worden. De beidsmakers zorgen er echter voor dat we elk jaar in de marge meedoen. Hoe kan het in godsnaam zo zijn dat je als enige rijke club in NL, met de beste talenten van NL, toch zelden kampioen wordt? Ajax zou het Bayern van NL moeten zijn.
   Maar blijkbaar zijn ‘we’ zo DOM, om talenten op te leiden, en deze nog voordat ze helemaal tot bloei zijn gekomen, dan alweer te verkopen. Dus: verkoop je je beste spelers, die nog beter kunnen (ze zijn immers nog superjong, weinig ervaring), en je verkoopt ze veel te vroeg, enkel omdat een club uit Engeland dat verlangt. Wie spint hier nou de meeste garen bij? Wij, AJAX? Dream on baby …

   1. johnie stalker

    Ben je boos? Pluk een olifant, ben je morgen weer plat.
    Dit is gewoon de realiteit in het moderne voetbal, ouwe. Jaren geleden is, met de komst van de TV-gelden, de rijke clubeigenaars en de sponsorinkomsten, het voetbal een kant opgegaan die, naar nu blijkt, niet ideaal is, op zijn zachts gezegd. De rijken worden rijker, de armen worden armer. En ja, Ajax heeft 100 miljoen plus op de bank staan, maar daar koop je in deze gekke tijden echt geen Messi voor. Dus je zult moeten zoeken in de krochten van de voetbalwereld, op zoek naar goedkope spelers en dan hopen dat je raak schiet. Dat is gelukt met Sanchez, met Dolberg, en helaas zullen zij weggaan op het moment dat een Arabier, een Rus of een Saudische prins met een zak geld gaan lopen zwaaien. Money rules the world, ook de voetbalwereld. Welkom in de realiteit.

    1. Indojood

     Goed lezen, johnie. Mijn Club zegt dat er in NL ook al geen kampioen meer worden. Daar is gewoon geen excuus voor.

   2. Emilio4Ajax

    Weet iemand wat de persoonlijke eisen zijn van Sanchez? Weet iemand hoe Ajax de verhandelingen/vergadering ingaat met zn zaakwaarnemers? Weet iemand hoe de eerdere aanbieding van Ajax was…? Laat Ajax nu eerst ff dat gesprek hebben met zn zaakwaarnemers zien we dan wel weer verder inplaats van speculeren. Speculeren doe je op de beurs. Hier moeten wij, de suporters, de rust in de tent houden…❌❌❌❤️🍻😎

   3. EugAjax

    Mijn Club, ik vind ook dat Ajax merendeel kampioen moet worden. Ajax is dat op een gegeven moment 4 keer achter elkaar geweest en toen was het ook niet goed, slecht en slaapverwekkend spel. Maar ik ben met je eens het moet de standaard zijn en dan heb je laatste drie jaar gefaald. Als je het zo ziet. Ik zie het anders omdat vorig jaar we Europees hebben gepresteerd wat niemand meer voor mogelijk hield en dat telt toch mee. Verder gaat vergelijking mank met Bayern, want die is koning in een van de grootste competities. Maw daar vliegen andere topclubs niet meteen heen als ze kampioen worden en of CL winnen. Dus kunnen zij concurrentie leegkopen in de Bundesliga en de betere spelers relatief makkelijk behouden. Eredivisie en dat kunstgras en de financiele middelen zorgen er in NL voor dat bij succes in Europa, zie vorg jaar, meteen alles en iedereen je spelers wil hebben. Bayern zou dat makkelijker buiten de deur kunnen houden dan Ajax. Maar door zeer goed beleid kunnen we dit jaar juist wel tegen die grootmachten vechten tot ee laatste snik en dat is wat Ajax doet nu.

   4. beni

    Bij Bayeren zitten er doorgewinterde ervaren personen aan het bewind. Niet een stelletje hobbyisten.

    1. Ajax1958

     @ beni, Eens, denk dat Johan meer had verwacht van deze jongens. Stuk voor stuk goeie voetballers geweest, maar geen goeie bestuurders. Sar die ik weet niet hoelang stage moest lopen, maar het liefst alles uit de weg gaat ( is mijn idee) Overmars die bedragen gaat noemen ipv niet te koop uitspreken en mede verantwoordelijk voor het niet op orde hebben van de selectie. Nu wordt Sanchez een megaklapper, maar er zijn zat miskopen. Bergkamp… tja kan die praten? Laten we eerlijk zijn, ze zijn niet capabel genoeg. Hoppa van de beurs af en een zooitje van die opvreters de deur uit. Er zit geen ziel meer in de club, het is een kil bedrijf geworden met bonussen voor allerlei randfiguren en de supporters hangen er beetje bij. Zoals iemand anders al zei: we worden tevreden gehouden met een naamsverandering van het stadion en rode stoeltjes, voor de rest moet iedereen zijn kop houden.

  2. DennisTheMenace

   Er is alleen één probleempje: Sanches WIL ZELF graag naar The Spurs. Als je hem aan z’n contract houdt, krijg je onrust in de groep en een ongemotiveerde verdediger. Gaat zeer waarschijnlijk op de bank plaatsnemen en is aan het einde van dit seizoen geen drol meer waard. Het is gewoon balen, maar is helaas niet te houden.

   1. Iamsterdam2015

    Ben het helemaal met je eens hoor DennisTheMenace mar dat is toch te gek voor woorden?!? Zou kan iedere speler die ergens anders meer €€€ ziet gaan lopen piepen als een speenvarkentje en hup hij mag vertrekken. Laat hem lekker oo de bank wegkwijnen of nog beter… in het 2e. Ajax is geen 4e klasser die iedere zondag tegen Balophetdak 6 speelt?!? Je tekent met je volle verstand. Er stond niemand met een jachtgeweer in zijn rug toen hij tekende bij ajax toch? Zijn risico als hij straks geen moer meer waard is en alleen nog bij NAC of Sunderland terecht kan. Voor ajax is het dan collateral damage maar dat haal je wel weer eruit vij de verkoop vaneen andere speler.

    1. JohnDoe77

     Ben benieuwd wat jij tegen je baas zegt als je nauwelijks binding hebt met het bedrijf en een rijkere concurrent je een aanbieding doet met uitdagender werk, veel vertrouwen (jij bent voor ons de man voor de functie) en ook nog eens een salaris biedt waarbij je oude salaris een fooi lijkt…

   2. Emilio4Ajax

    Weet je dat wel zeker of heb je het ook alleen maar gelezen…? Geloof jij ook alles, zoals zo velen hier, wat er staat geschreven in de media…? Ik ben ook wel eens naar mijn baas gegaan en heb hm toen verteld dat ik naar de konkurrent zou gaan omdat die mij betere voorwaarden en sallaris kon geven… Nu heb ik betere voorwaarden en een beter sallaris bij mn oude baas… Easy peasy lemon squeezy…❌❌❌❤️🍻😎

  3. EugAjax

   Mijn Club, jammer dat je weg gaat, want volgens mij had je mooie bijdragen. Deze laatste zit vol frustratie en natuurlijk meeste van ons balen van (weer) een mislukte opening van het seizoen. Maar waar jij nu voor pleit dat is Ajax op dit moment keihard aan het doen. Ze vechten zich helemaal gek om de sterkhouders te houden. Klaassen is vertrokken, maar die bedoel jij niet en is opgevangen uit eigen jeugd, zoals het moet zijn. Bij de andere sterkhouders vecht men zich gek. Als ze doen wat je nu schrijft hoeven ze maar 5 belletjes te plegen en ze hebben 200mln op rekening staan. Maar Ajax doet dat niet en verzet ik met hand en tand tegen dit geweld. Ik vrees alleen dat je tegen een tsunami niet kan opboksen en als Sanchez inderdaad hakken in zand zet heb je echt een probleem. Ondanks dat is hij nog steeds niet verkocht. Dat zegt echt wel wat. Vorige jaren hebben ze soms te vroeg verkocht. Hoewel vorig jaar ze ook pas met 33 mln akkoord gingen voor Milik en toen werden we er beter op met Dolberg. Achter Sanchez zit De Ligt dus ook hier kunnen we beter van worden, echter ik hoop van ganser harte dat Ajax stand houd. Laten we afwachten wat er gebeurt, maar wat jij van Ajax verwacht gebeurt nu tot de laatste snik.

   1. Indojood

    Napoli bood zelf € 33 M of iets in de buurt. Niemand had dit bedrag in gedachten. Milik mocht in principe niet weg maar een dergelijk bod kon Ajax niet weigeren, daar was iedereen het wel over eens.

    1. EugAjax

     Klopt Indojood, ik wilde ook niet beweren dat dit kwam door ‘harde’ onderhandelingen. Ik denk wel dat als Napoli in eerste instantie bijv 20mln had geboden dat Ajax niet akkoord was gegaan. Uiteindelijk mss wel met lager bedrag als nu dat dan weer wel😄. Nu gebeurt hetzelfde hopelijk houd Ajax voet bij stuk ook al word het een bod die niet te weigeren valt. Ik moet eerlijk zeggen gezien speler is dat misschien eigenlijk al zo maar wat mij betreft ligt de grens nu stuk hoger. En liefst helemaal niet. Ik ben echt razend benieuwd hoe dit gaat aflopen

     1. HURBIE

      Ik ook Indo
      Want MARC kan beter werken aan de toekomst van een geplunderd AJAX team
      Einde transferperiode komt al in zicht
      MARC ARIBA ARIBA

     2. HURBIE

      Kunnen ze niet invoeren dat als iemand voor 5 jaar tekend dat hij na 3 jaar pas bespreekbaar mag maken dat hij.wil.verkassen

     3. Litmanen

      Eens, Ajax doet het niet slecht. Nu komt het verwijt dat Klaassen te goedkoop is weggegaan, maar Ajax heeft dat laten gebeuren om Klaassen te bedanken voor zijn lange blijven.
      Milik was een waanzinnige verkoop. Dat bedrag had niemand zien aankomen.

      Verder zijn er veel talenten verloren gegaan omdat hun zaakwaarnemers een geweldige kans zagen om veel geld aan ze te verdienen toen ze op de bank terecht kwamen. Dat kun je Ajax ook niet kwalijk nemen, wel de spelers ( wat een grafmentaliteit) en hun begeleiders.

      Verder heeft Ajax door heel erg goed te scouten een paar groeibrilanten gevonden. Zoals er ook een aantal tussen zitten die het niet gaan halen.
      Ajax heeft geen keus, ze moeten in dit sigment zoeken. Alles wat iets meer aandacht heeft getrokken wordt door de rijke clubs opgehaald.

      Wat ik begrijp is dat Sanchez ruim vijf keer het salaris kan gaan verdienen van wat Ajax nu biedt ( 1,6 miljoen per jaar) in een vernieuwde aanbieding. Hij wil dus zelf weg.

      Als Ajax dan 55 of 60 miljoen kan vangen, dan moet het maar. Sanchez wordt nu toch niet meer gepruimd door de supporters. Hij wil weg, rot dan maar op.

      Dat we geen kampioen zijn geworden de afgelopen twee jaar is pech, heel veel pech. Een doelpunt tegen de Graafschap en een zielig puntje op Feijenoord. Dat kan gebeuren, het is een mensensport, geen hogere wiskunde.

      Ik ben al zestig jaar supporter ( daarvoor wist ik niet wat Ajax was). Laat ik het maar blijven, ondanks deze klote sutuatie, het verlies van Bosz, het vreselijke ongeluk met Appie, de gigantische klap tegen Nice en de genadeklap bij Heracles……

     4. Toppertje

      Iedereen wijt de weinige kampioenschappen aan de talenten die verdwijnen. Natuurlijk scheelt dat automatismen maar m.i. en ik blijf dat herhalen zit het probleem in de middelmatigheid van de spelers buiten de talenten om. Dat niveau moet omhoog. Er staan 3/4 spelers op het veld die gewoon niet in Ajax 1 horen. Af en toe een goede wedstrijd maar voor de rest nauwelijks onderscheidend t.o.v. cincurrentie en rest eredivisie. Zoiets als de zwakste schakel. Alleen zijn het er teveel. Als je bv een linksbuiten hebt die vrijwel het hele seizoen kan onderpresteren zonder een keer gewisseld te worden dan hoort daar je aandacht naar uit te gaan.

     5. Hoeda Fak Ajoe

      Dan moeten we ook zo dapper zijn en constateren dat ook onze (eigen) talenten vaak tekortkomen en niet beginnen te huilen als daar van buitenaf een vervanger voor wordt gehaald. Riedewald is daarvan wat mij betreft een goed voorbeeld. We hebben veel te lang aan hem vastgehouden en zelfs het begin van dit seizoen nog de hoop gehad dat hij zou blijven. Ik denk dat hij door het ijs gaat zakken. We moeten dan maar tevreden zijn dat er twee talenten doorbreken en ieder seizoen in Ajax 1 spelen. Maar dat willen de meesten hier niet, omdat ze een elftal liefst zelf opgeleide talenten willen zien en geen vreemdelingenlegioen. Nogmaals jammer dat Jonk weg is omdat hij zorgde voor veel aanvoer, maar ze dan ook allemaal in het eerste wilde zien spelen. Maak een keuze!

     6. Indojood

      Vroeger kwamen er ook wel eens één of twee per jaar door. Degenen die het niet redden hadden i.i.g. een gedegen opleiding gehad en hadden hier profijt van. Als je het niet in huis hebt dan haal je het binnen. Wel graag een nadruk op NL spelers want dan heeft het hele NL voetbal er profijt van. Dat heeft Johan ook altijd op gehamerd. Zijn plan ging verder dan alleen Ajax.

      Snap niet waarom er hier altijd zo gepoept wordt als het plan Cruijff in de mond genomen wordt. Waar we nu over praten is gewoon zijn visie. Als Johan en Jonk’s namen vallen gaan er hier een paar meteen de gordijnen in.

     7. Indojood

      Johan kocht ook Wouters, Blind, Spelbos en noem ze maar op. Wat let ons om dat weer te gaan doen?

     8. Litmanen

      Voor een groot gedeelte eens maar ik begrijp je laatste zin niet. Jammer dat Jonk weg is maar hij wilde het verkeerde?
      Jonk heeft niet voor aanvoer gezorgd. Die talenten speelden voor zijn komst al bij Ajax of werden buiten hem om aangekocht (Dolberg, De Jong).
      De Boer en Bosz maakten de keus om spelers van Jong te selecteren. Inderdaad, wat Jonk betreft moesten zij heel Jong selecteren.
      Overigens, het technisch hart functioneert nu ook niet met Bergkamp in een dubieuze rol. Hij is de baas en de assistent van Keizer. Belachelijke constructie.

     9. Hoeda Fak Ajoe

      Litmanen, wat ik bedoel is de tweeslachtigheid op dit forum. Men wil een elftal vol Ajax talenten, maar als dat onvoldoende presteert dan accepteert men niet de consequentie van die keuze. Aan de andere kant roept de andere helft van dit forum dat we bakken met geld uit moeten geven voor gevestigde namen en ervaren spelers. Maar ook zij accepteren niet de consequentie dat dat ten koste zou kunnen gaan van de ontwikkeling van talenten. Dat was precies de discussie tussen Jonk en de rest van het TH. En het is verdomd lastig om daarin een balans te vinden en de juiste keuzes te maken. Dat betreft spelers en trainers, en soms gaat het beter dan andere keren. Maar ik blijf me verzetten tegen de hetze tegen Marc en het TH. Het is al zo erg dat ze vergeleken worden met het stel dat er zat voor de zogenaamde ‘fluwelen revolutie’. Ik vind dat echt niet kunnen en een Ajacied onwaardig.

     10. Ajax1958

      @ Toppertje. Man en paard: Younes, Dijks, Veltman en over Schone maak ik me ook zorgen. Klinkt hard voor sommige, maar nationaal krijg je het al moeilijk als er al zoveel te kort komen, laat staan internationaal.

     11. Toppertje

      Eens met HFA. Kwaliteit is de meetlat. Het liefst met eigen spelers maar als die niet voldoen dan aankopen. Ook eens met 1958. Voeg daar ook Viergever aan toe en je zit op minimaal 4 basisspelers. Zoals gezegd te weinig kwaliteit om het Bayern van NL te zijn.

     12. Hoeda Fak Ajoe

      Maar ik ben het ook eens met Indojood dat ik liever goede Nederlanders (en nog liever goede Ajacieden) terug zie dan buitenlanders. Een club als Chelsea vind ik een doem scenario; dat nooit. Aan de andere kant is kwaliteit schaars in Nederland, maar dan maar wat meer betalen. Oud Ajacieden willen niet terugkomen of kosten te veel of worden bij voorbaat al afgebrand op dit forum. Dus Cruijff’s visie is in theorie juist en moet het streven zijn, maar is in de huidige praktijk lastig te realiseren.
      Tot slot poepen met name de Cruijff adepten als aan de visie van Cruijff gerefereerd wordt, dus dat is een beetje vreemde opmerking.

 2. Indojood

  We zien wel hoeveel geld dit gaat opleveren. Is ook niet meer interessant. Dat er spelers bij moeten staat volgens Veltman los van deze transfer dus laten we daar onze focus op houden en dit z.s.m. afwikkelen.

  1. Toppertje

   Z.s.m afwikkelen maar wel met het gestrekte been zoals van Os aangaf. Je moet ook een signaal afgeven naar andere clubs die spelers van Ajax wil hebben.

 3. koekkies

  uh ons Marcje had toch nee gezegd, nu snap ik het niet meer hoor, ook lekker naar je seizoenskaart houders om in de laatste 2weken de beste spelers te verkopen want Dolberg zal dan ook wel gaan.

  1. Sjakie1952

   Eens Koekkies! Voor de andere spelers is dit een signaal om ook te gaan. Want de kans op succes wordt met de verkoop van Sánchez weer een stukje kleiner. Dus ook Ziyech, Dolberg en anderen zullen hem volgen.

    1. JohnDoe77

     Sjakie… je blijft volhardend dat Mark (die Marc heet) hiervoor alleen verantwoordelijk is. In deze wereld heeft alles een prijs en Ajax is niet de rijkste club ter wereld, heeft geen rijke investeerder achter zich, speelt in een matige competitie, etc. Welke topper kiest ervoor -uitzonderingen daargelaten- om hier te spelen ipv bij een Engelse, Spaanse of Duitse ploeg?! De spelers waarvan we net niet weten of ze wel zo goed zijn! En daar gaan er een hoop van mis en een paar zijn raak zoals Sanchez. Maar dat is geen Ajacied… hij speelt hier een jaartje met dit als plan; lekker in de basis in plaats van ergens op de bank en dan de gewenste transfer maken. Die blijft dus nooit en het TH (niet alleen Marc) kunnen weer proberen een nieuwe Sanchez te vinden. Spelers die zich bewezen hebben, komen hier niet anders had Sanchez ook geen interesse gehad. Dus de hele tijd dat negatieve gedoe over “Mark” of het technisch hart zonder dat je blijkbaar het krachtenveld overziet is wel wat sneu aan het worden! Misschien beter fan van Barcelona worden, maar zelfs dan wordt één van je topspelers verkocht tegen je wil in… en hebben ze niet geanticipeerd…

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Eens JD, er wordt gedaan of Marc’s job zo makkelijk is en dat hij spelers bij het minste of geringste verkoopt. De praktijk bewijst het tegendeel. Kijk naar Boilesen en nu naar Sanchez. En wat je zegt, bij extreme bedragen kan je een speler niet houden; Sanchez gaat 5x zo veel verdienen als bij een verbeterde aanbieding van Ajax. Die gasten wordt de kop gek gemaakt! Marc en het TH doen een top job op dit gebied. En laten we eerlijk zijn, wie had er een maand geleden gedacht dat we 50+ voor Sanchez zouden krijgen? NIemand! Dus zoek je ook geen opvolger van buitenaf (als die al zou willen komen en als het TH dat wil omdat het dan een aankoop in de breedte zou zijn). Het is zo makkelijk om Marc en het TH aan de schandpaal te nagelen. Ze zouden steun moeten krijgen voor hun inzet en strijd om Sanchez, Dolberg, enz. te behouden; nu worden ze met pek en veren het stadion uit gejaagd. Bah!

    2. De Nees

     Enkelen hier, en vooral jij JD77 hebben al tig keer uitgelegd hoe Marc de aan- en verkoop uitvoert maar toch blijven sommige figuren volharden in hun waanideeën. Wsl kunnen ze maar in 1 spoor denken en zolang dat niet is afgetikt in de kop verwerkt die ene hersencel geen andere informatie. Maar wsl dat is ook wel de definitie van een-celligen.

  2. AjaxBelg

   dat gebeurde met zlatan toch ook ,het laatste uur van de deadline. die werd dan nog afbetaald in 3 jaar ,schande .

 4. Brokamp

  Ik zeg minimaal 60 M vragen. En de poot stijf. Zelf op zoek in de eredivisie , lopen er genoeg rond,naar de beste spelers en een beetje snel want de tijd vliegt voorbij. Het buitenland kommt later wel, duurt allemaal veel te lang. Mahi, Larsson, Jahanbaks, allemaal beter dan Youness. En wat dacht je van Arias is toch een van de betere verdedigers van Nederland.

  1. Bakkie

   Goed punt, Brokamp. Als goeie spelers niet naar de Eredivisie willen komen, dan koop je maar de beste spelers uit de Eredivisie. Maar goed, daar zijn we nu alweer te laat mee. Jetro Willems was voor 7 miljoen op te halen, en St.Juste en Derrick Luckassen waren ook goeie opties geweest.

   1. sj@@kie

    Ja heel goed idee koop de beste eredivisie spelers. Helaas ziet elke voorzitter/beleidsbepaler in de eredivisie €€€€€ als Ajax al op de tribune zit of in de media gelinkt wordt. Hoe meer je vangt voor spelers hoe meer spelers kosten. Kijk maar naar het verhaal neymar. Als Barcelona ergens aanklopt ziet iedereen €222 miljoen. Het punt is dat je niet een nieuwe sulejmani wilt hebben.

    1. Bakkie

     Geld lijkt me momenteel nou niet bepaald het probleem, toch sj@@kie?
     Maar los daarvan zou ik ook niet weten wie ze nu uit de Eredivisie moeten halen hoor, niveau is gewoon te laag. Geen enkele speler is een meerwaarde voor Ajax

 5. JohnDoe77

  Pffff gaan we nu ieder stapje uitgebreid toelichten? Tijd dat die andere ploegen zich ermee gaan bemoeien om die extra € 10mln eruit te persen. En dan duimen dat het TH een deal weer te sluiten dat hij nog 1 jaar blijft!

 6. Valentino

  Gewoon inzetten op 60 miljoen en vasthouden. Chelsea en Real hebben ook interesse en die gaan echt wel verder dan 55 miljoen.

 7. d-vine

  Het probleem is momenteel de hele voetballerij die verziekt is met het transfer geweld. Kijk maar naar Neymar, een sjeik is boos pest Barca en hij is weg. Vervolgens zitten Dormund (dembele), Liverpool (coutinho) en southampton (v dijk) ook niet lekker op hun stoel. En meer clubs.
  Sanchez is wel zelf aan komen kloppen om weg te gaan laten we dat niet vergeten. Zei het niet dat dit vast op aanraden van de zaakwaarnemers is. En laten we realistisch zijn de beste man is in een jaar tijd de eredivisie ruimschoots voorbij geschoten. Marc kan wel zeggen we verkopen niet maar als een speler zelf weg wilt of ervoor gaat zorgen is er geen houden meer aan.
  We zitten maar in de eredivisie die internationaal steeds kiener aan het worden is zeker als straks de CL voor kampioen geen rechtstreeks plaatsing meer heeft. Gevolg minder toppers en als ze te goed worden gaan ze weg.
  Als Ajax de rest van de selectie kan behouden na die EL finale mogen we onze handen dichtknijpen. En ja inderdaad nu die knip trekken voor 3 hele goede verdedigers waar dat kan.

 8. Brokamp

  Nou John Doe 77 dat zou natuurlijk mooi zijn als hij nog 1 jaar zou blijven maar dat gaat niet gebeuren.

   1. Jari10

    Geld ophalen hoort daar ook bij hoor. Dit soort jongens zijn broodvoetballers. Niets mis mee maar wel de realiteit. En we kunnen kankeren op TH. Maar wees blij dat ze hem vorig jaar binnen hebben kunnen halen. En met hem waren we evenmin kampioen. Sanchez is goed maar niet zo mythisch als hier wel eens wordt besproken. Een jonge gast die zich moet ontwikkelen. Laat TH de pijlen op eigens jongens als de Ligt richten en deze jongens nog wat jaren proberen te binden. 50 miljoen voor een passant is gewoon goed gedaan.

 9. Brokamp

  Even een reactie aan Mijn Club, waar haal jij het lef vandaan om jezelf Mijn Club te noemen. Dat ben je niet eens waard want jij laat kennenlijk je club in de steek. Nou ben blij dat jij oprot want zulke mensen zijn we lieverkwijt dan rijk. Juist in een tijd dat het moeilijk is moet je je club ondersteunen of je het met alles eens bent of niet. Juist in dit soms forums kun je je eigen verhaal vertellen en mee praten over onze club. Of wou jij een TH van 50.000 mensen. Waardeloos figuur ben jij ik zeg tegen jou doei doei en nooit weer terug komen.

  1. Sjakie1952

   Wat een boze reactie Bro. Dit is een forum. Bedoeld om meningen weer te geven. En we hoeven niet allemaal hetzelfde te schrijven als jij.

   1. Sjakie1952

    En Mijn Club mag dus gewoon zeggen dat hij gek wordt van het Ajaxbeleid. En ik ben het met hem eens!

  2. Mijn Club

   BROKAMP: ik distancieer me van jouw opmerkingen, bij deze. De reden waarom ik stop met schrijven en het forum, maar eigenlijk met het kijken naar Ajax (voetbal in het algemeen), is dat ik me zo aan het amateurisme van de club stoor, dat ik er vele slapeloze nachten van heb. En mijn gemoedstoestand en gezondheid gaan gewoon voor. Vandaar dat ik gewoon alleen af en toe nig wat uitslagen ga bekijken, that’s it. Ik ben een sporter in hart en nieren en mijn gezondheid is me veel waard. Ik zie het over een tijdje wel weer … dit heb ik al vaker zo gedaan. Afstand creeëren geeft tenminste een bepaalde rust. Thnx voor het begrip van de anderen hier!

 10. Joep

  Las net dat ze in Engeland de deadline wbt transfer willen aanpassen naar de start van de competitie. Dat zou mooi zijn. De Fifa zou dit overal moeten invoeren.

  1. d-vine

   inderdaad 1 week voor de competitie begint transfer window sluiten.
   van mij part 1 week voor augustus begint internationaal doorvoeren.
   Je voorkomt er niet mee dat bijvoorbeeld een sanchez weg gaat alles zal eerder op gang komen maar wel dat iedereen eerlijk begint aan de competitie.

  2. De Nees

   Eindelijk hoor je dit geluid ’s uit bestuursniveau, als de PL dit doorzet dan volgen er hopelijk meer. Vernam dat enkele clubs in NL dit ook willen opperen, hoopgevende ontwikkeling dit.

 11. Kingkong

  Er is nou eenmaal niets tegen te doen binnen de huidige internationale transfer regels oke met deze wetenschap moet je als Ajax wel zorgen dat je optijd klaar bent met de opvolging er voor zorgend dat je wel een goede start kan maken dat is prioritijd nummer 1

 12. Dagrump

  Ik las net op een ander app een goed verhaal !! Van Os hoopt allereerst dat Sanchez donderdag gewoon speelt tegen Rosenborg. ‘Gewoon opstellen die gozer donderdag tegen Rosenborg als er geen definitief akkoord is. Je gaat toch niet vragen of iemand mentaal in staat is om te voetballen? Je gaat het veld op. Punt. Je kan als werknemer en werkgever van mening verschillen. Maar je laat je club en je medespelers niet in de steek. En als je er met de pet naar wil gooien, dan maak je jezelf maar te schande voor 50 duizend toeschouwers. Kijken of de grote clubs meneer Sanchez dan nog willen hebben. Alles gaat tegenwoordig maar met zachte hand. Om gek van te worden.’
  Van Os, die ook stelt dat Ajax meer salaris moet betalen en dat het meer geld moet vragen voor spelers als Davy Klaassen, hoopt dat ook dat Ajax voor een transfer gaat liggen en anders de absolute hoofdprijs vraagt. ‘Ajax is Ajax, overal gerespecteerd en wereldberoemd door ons verleden. Wij brengen door onze geroemde opleiding en scouting jonge wereldspelers voort. Daar moet de volle mep voor worden betaald. Tottenham Hotspur wil Sanchez per se. Wij hoeven niet te verkopen. Dus ik zou tegen de directie zeggen: Akkoord gaan met een miljoentje of 60 à 70. En anders lekker houden. Sanchez heeft een contract tot de zomer van 2021 en is een hartstikke goede verdediger

  1. KBouter

   Vind ik ook..die gast word er nog goed voor betaald ook. Wil hij niet, gewoon aan zijn contract houden en lekker op de tribune zetten, kijken wat ze daar van vinden.

   1. Emilio4Ajax

    Krijgt van mij een duimpje, nee meerdere duimpjes… Die van Os is zo gek nog niet…❌❌❌❤️🍻😎

  2. JohnDoe77

   Hej DagTrump! Ga jij nou Ajax Showtime kopieren en plakken hier? Kan ik dat appje verwijderen, handig!!

   1. Dagrump

    Had het indd van Ajax showtime wilde het even delen met jullie !! Maar ik zei dat ik het van andere app had. Vond het verhaal goed en ben het er echt mee eens !!

  3. EugAjax

   Dagrump, hoewel de teksten van hem nu goed overkomen en bij publiek zal aanslaan, ja ook bij mij, kan je natuurlijk niet heen om feit dat hijzelf de boel heeft laten ploffen na CL winst door a) scheve verhoudingen in salarishuis waarbij veel spelers zich onderbetaald te voelen en b) met beursgang zo ‘rijk’ dacht te zijn dat hij dat geld heel rap overboord gooide dmv velen aankopen. In eerste instantie eerst nog aardige later verkramp op die manier de aan de Europese top te blijven. En dat ging volledig mis. Sportief en financieel. Komt bij dat ja Ajax heeft veel geld op de bank maar kan in begroting net de broek ophouden is zelfs iets min geloof ik zonder transferinkomsten en op EL nivo, waar we helaas nu mee te maken hebben. Dus Van Os heb mooie teksten en klinkt goed maar wel even in spiegel kijken zou ik hem willen adviseren.

  4. Ajax1958

   Ook eens, Spurs biedt 40 milj €, maar Ajax moet standaard 20 milj € erbij optellen. Dat is de vergoeding voor het mislopen van CL voetbal. En er loopt hier een “snuggere ” dromer die zegt: ” wie btaald nou zoveel voor een verdediger is niet reeel en bla bla bla”. Ik zou zeggen, kijk om je heen wat er gebeurt met transfers, wat is nou reeel? Precies helemaal niks, maar Ajax moet meegaan met de waan van de dag. Alles is op dit moment van de gekke.

 13. KBouter

  Dat is ook het enigste goede van Os, het is juist de groep v Os , Henrich en Coronel die Cruijff jarenlang buiten de poort hebben geprobeerd te houden en nooit zo hard een stelling durfde te nemen omtrent transfers.

  Het vijfde colonne!!

  1. De Nees

   Daar dacht ik ook net aan KB. Van Os zat in een heel dubieuze kliekje die Ajax vanaf de Arena intrede een onheilspellende richting in dirigeerde. Bovenaan hun strafblad staat idd Cruijff weghouden en van Ajax een beursonderneming maken.

 14. Indojood

  Een van de opmerkingen van Johan was:

  “Bij Ajax is er toch nooit geld en we kunnen niet tegen het buitenland op dus we moeten het op onze manier doen waar het best in zijn, opleiden.”

  Nu is er wel geld maar we kunnen niet tegen het buitenland op dus moeten we het op onze manier waarop we goed zijn, opleiden.

  1. Emilio4Ajax

   Ben ik met je eens indojood!! Daarom heb ik ook gezegd dat men nu niet in paniek moet raken en wij de rust in de tent moeten houden….good old I did it my way…❌❌❌❤️🍻😎

    1. Emilio4Ajax

     Dr moet echter wel struktureel iets veranderen in de eredivisie zodat die in kwaliteit toeneemt en dr moet, zoals eerder hier voorgesteld wordt gekeken worden of en hoe het mogelijk is om ook de kontrakten struktureel en inhoudelijk te veranderen zodat deze taferelen verleden tijd zijn…blijft natuurlijk de FIFA en UEFA die de transfer windows dienen te veranderen… Verder moet Ajax gewoon zn eigen plan blijven volgen ja dan komt het goed…❌❌❌❤️🍻😎

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Maar dan ook niet klagen als we geen kampioen worden of uitgeschakeld worden in de CL of EL! We moeten het dan echt doen met de eigen spelers! Daar krijg je de handen niet voor oo elkaar denk ik.

     2. De Nees

      Ajax heeft een plan geïnitieerd door Cruijff. Dat moet zeker niet ondergeschoven worden om ten koste van alles aan te klampen met de volkomen idioterie in de voetbalwereld. Als Ajax daardoor een stap terug moet doen in het kampioenschap dan heb ik dat liever. Hoewel dat met goed beleid echt niet hoeft als je de juiste balans kiest tussen jeugd en ervaring, in de ED hoef je dan zeker geen kostgeld te betalen. Als je Europees stap terug moet doen, ligt het aan op welke manier. Te veel jeugd? Ondermaatse aankopen? Falende trainers?

 15. Iedereen heeft een mening

  Ik blijf erbij dat eerst de clubs onderhandelen of een speler eventueel een transfer kan maken (dan is ook de eventuele transfersom bekend). Als de clubs toestemming geven dan kan je als kopende club het gesprek aangaan met de zaakwaarnemers/spelers. Op deze wijze wordt het hoofd van de speler niet op hol gebracht.

  1. Indojood

   Wat jij hier beschrijft is verplicht. Indien Spurs buiten Ajax om Sanchez heeft benaderd dan kan Ajax dit aankaarten bij de FIFA en Spurs een boete bezorgen en de eventuele transfer blokkeren.

   1. FrankiC

    Nee hoor. Waar is jouw wijsheid geregeld? Fatsoennormen spelen mee maar een club mag eerst bij de speler informeren of die uberhaupt trek heeft in die transfer. Ajax en Gudelj waren al nagenoeg rond voordat Ajax met AZ had gesproken.

    1. Indojood

     FIFA Regulations on the Status and Transfer of Players

     18.3 A club intending to conclude a contract with a professional
     must inform the player’s current club in writing before entering into
     negotiations with him. A professional shall only be free to conclude
     a contract with another club if his contract with his present club
     has expired or is due to expire within six months. Any breach of this
     provision shall be subject to appropriate sanctions.

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Er is een interpretatie van dit artikel waarbij het woord ‘negotiations’ een hoofdrol speelt. Mag Mourinho Kluivert op het veld staande houden en vragen of het hem wat zou lijken om bij MU te spelen? Ik denk het wel. Dat ie daarna naar Ajax moet om te vragen of ie de onderhandelingen mag voeren is een tweede.

     2. EugAjax

      Eens Hoeda en buiten dat heel naief te veronderstellen dat clubs niet eerst naar speler gaan om te vragen of hij wil komen. Het is dus bespottelijk om Ajax en TH aan te vallen, wat op ander topic is gebeurd, alsof Ajax toestemming heeft gegeven aan Sanchez om te onderhandelen voor een contract bij Spurs. Echt onterechte kritiek.

 16. Basisspeler

  Ik vind het tijd dat Hoeda Fak Ajoe excuses moet aanbieden voor het feit dat hij om excuses vroeg.

  1. Indojood

   Ja, het is wel weer leuk geweest.

   Ajax moet maar eens een geste doen naar haar supporters die veel geld en tijd in de club steken en weer bedrogen uitkomen Deze Indo zit donderdag en zondag weer met 50.000 lotgenoten in het stadion te kijken naar een team wat volgens eigen zeggen (Keizer en Veltman) een partij spelers tekort komt.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Waarom? Marc en het TH doen er alles aan om Sanchez te houden en dat is loffelijk. Jullie staken hem al in de fik toen het gerucht de wereld in kwam dat Tottenham Sanchez wilde hebben. Volgens mij doen Marc c.s. Hun werk goed en is een excuus op zijn plaats. Is geen eis hoor, maar ik vind dat gewoon.

    1. Indojood

     Prima dat je dat vindt, ik zie het anders.

     Ik geloof echt wel dat ze hun best doen maar dat betekent niet dat het goed is. Ajax wint al een tijdje geen prijzen meer en voetbalt al sinds 2013-2014, m.u.v. een half jaar onder Bosz, geen herkenbaar voetbal. Verder is de man die voor de talent aanvoer zorgde ontslagen en Johan vond dat het de verkeerde kant op ging.

     Je kunt er van alles tegen in proberen te brengen maar dit zijn gewoon zaken die je niet kunt wegmoffelen. Vd Boog, Jaakke, Kales en dergelijke types hadden al met pek en veren zijn weggejaagd.

     Het TH/directie en de RvC in het kielzog slaagt er niet in om deze club in alle facetten naar een hoger niveau te brengen. Triest maar waar.

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Het ligt niet aan de aanvoer van talent, dat is er genoeg op dit moment. Sterker nog, een aantal blijkt niet goed genoeg of heeft geen geduld of de wil om te vechten. Dat Johan vond dat het de verkeerde kant op ging is bijzonder jammer, natuurlijk ook omdat hij er niet meer is om bij te sturen. Aan de andere kant is het wel bijzonder triest dat je mensen die er door Cruijff himself zijn neergezet nu vergelijkt met de oude meuk.
      Wat ook wel irritant is dat als het verkeerd gaat, dat dat dan altijd komt doordat Cruijff niet gevolgd wordt. Maar alles wat dan wel goed gaat, wel te danken is aan Cruijff. Cruijff is onfeilbaar en als je daar aan twijfelt of er iets anders over denkt, dan moet je met pek en veren besmeurd het etablissement verlaten. Zo triest.

 17. FrankiC

  Sanchez heeft gehoor gegeven aan het verzork van de Ajax-leiding en is nu aan het trainen!

  1. FrankiC

   Heet van de naald. Toch niet. Hij heeft zich op de Toekomst gemeld, maar traint niet mee…

 18. Iamsterdam2015

  Als je zo gaat redeneren heeft een contract ook geen zin. Maat ik begrijp je JohnDoe77. Tuurlijk geef ik eerlijk toe dat het enigzins begrijpelijk is. Baal alleen er van dat je nu de competitie is begonnen en je donderdag een belangrijkr pot hebt dit niet kan gebruiken.

 19. -buitenkantje rechts-

  Staan we er nu echt zo slecht voor?
  Traoré is vertrokken. Heeft internationaal laten zien van grote waarde te zijjn, ondanks veel kritiek. Daarvoor nu de 18 jarige Kluivert. Klaassen is vertrokken. Daarvoor nu de 20 jarige vd Beek. Tete en Riedewald vertrokken die veelal wisselspeler waren. Sanchez vertrekt. Betekent of Viergever of Veltman naar het centrum. Als Viergever naar het centrum gaat dan hebben we op links een geblesseerde Sinkgraven en Dijks.
  Wat we hebben ingeleverd is dus ervaring.
  We hebben als aankopen tot nu toe Orejuela, Barac, v Leer, Lamprou en KJH. Twee reservekeepers, een invalspits, twee onbekenden en Dijks op LB. Dan kan je stellen dat we naast ervaring ook aan kwaliteit hebben ingeleverd.
  Dan even plan Cruijff er naast leggend. Cruijff voorzag doorstroming uit eigen jeugd naast terugkerende ex-Ajacieden die financieel onafhankelijk waren en internationale ervaring hadden opgedaan. Vooral dat laatste aspect is mijns inziens verwaarloost. In iedere linie zou je een ervaren ex-Ajacied moeten hebben. Voorin met KJH, op het middenveld bv een Sneijder die nu voor Nice heeft getekend en achterin een Vertonghen/ Vermaelen?
  Begrijp ook wel dat wens en realiteit soms uiteen lopen. Maar denk dat Sneijder bv realistisch was geweest. En ook een Vertonghen/ Vermaelen.
  Voor deze jongens moet je dan investeren. Betekent een uitzondering in het salarisplafond voor dit soort toegevoegde waarden.
  Ondertussen zijn we uitgeschakeld voor CL en hebben we de eerste wedstrijd verloren tegen Heracles. Nice hebben we op het nippertje verloren onder droeve omstandigheden. Heracles mag je naar mijn mening daar niet meer aan wijten. Tactiek, taken in het veld, samenspel en wissels waren daar de hoofdoorzaak.
  Zowel voor Keizer als voor Overmars is er nog werk aan de winkel.
  We staan er naar mijn mening dus idd slechter voor dan aan het einde vh vorige seizoen. Zowel ervaring als kwaliteit is ingeleverd. Als nu ook nog een Dolberg of Ziyech vertrekt, kon het wel eens een vervelend seizoen worden. Tenzij Marc nog wat aanwinsten uit zijn hoge hoed kan toveren.

  1. KBouter

   Als je naar de opleiding kijkt, kan dat beter. Als je ziet dat Ajax bijna alleen maar buitenlandse talenten scouten en weinig “Amsterdamse” jongens…geeft dat toch wel wat te denken.

   1. -buitenkantje rechts-

    Geeft idd te denken. De filosofie is denk ik dat je zoveel mogelijk forellen in een vijver moet stoppen om te zien welke het hoogste springt..

  2. Indojood

   Goed verhaal, BR.

   P.S. Barac komt niet, kwam niet door de medische keuring. Spijtig voor iedereen.

   1. AFCA my World

    Was toch al bekend ? Bij mij in ieder geval wel,was eerder ook afgetest door groningen !

   2. -buitenkantje rechts-

    Barac niet? Staat een topic op 10 aug dat de transfer toch nagenoeg in kannen en kruiken is, nadat bleek dat er misschien medische problemen waren. Ben een beetje aan het teruglezen 😁

    1. Hoeda Fak Ajoe

     Goed verhaal BR! Alleen het terughalen van ervaring blijkt moeilijker dan gedacht. Huntelaar wilde wel op het tweede plan zijn kansen grijpen. Sneijder is nooit echt een optie geweest. Nigel mag van mij komen, maar zonder garantie op een basisplaats. Vertongen ook welkom!

     1. Indojood

      Wel grappig, BR geeft Ajax een subtiele oorwassing en concludeert dat het slecht gaat maar dat vind je een goed verhaal. 😎

     2. Hoeda Fak Ajoe

      BR geeft een genuanceerd plaatje zonder te vervallen in standaard uitspraken en gescheld op het TH en dat waardeer ik.

     3. Indojood

      Ah, ongenuanceerd en genuanceerd betekent voor jou eens of niet eens. Vorm over inhoud. Je kunt zo de politiek in. 😁

     4. Hoeda Fak Ajoe

      Als je per se je gelijk wil krijgen of het laatste woord wil hebben dan moet je lekker door gaan. En als je mij gaat vertellen wat iets voor mij betekent, dan moet je dat zelf weten als je daar gelukkig van wordt. Het betekent niet dat je gelijk hebt. Ik probeer het toch nog even uit te leggen, al denk ik dat je dat niet wil horen.
      Het feit dat iemand zijn mening nuanceert is prettig omdat je dan een discussie kan voeren. BR nuanceert zijn mening, in tegenstelling tot anderen op dit forum, en dat vind ik prettig. Dat zeg ik ook in mijn reactie. Dat wil niet zeggen dat ik het helemaal met hem eens ben, maar ik snap zijn redenatie. Ik waardeer ook dat hij Marc en het TH krediet geeft in plaats van hem zonder verdere nuance af te branden, zoals elders op dit forum in mijn ogen te vaak en te snel gebeurt. Kortom, dat is de reden dat ik zijn bijdrage een goed verhaal vind. Dat jij vervolgens mijn reactie neemt om me te kakken te zetten geeft alleen maar aan dat je weinig respect verdient; in ieder geval niet van mij. Nou interesseert je dat geen ene moer, maar dat is het verschil tussen jou en mij.

     5. Hoeda Fak Ajoe

      En om dan ook nog maar even inhoudelijk te reageren. Ik denk ook dat we iets in kwaliteit ingeleverd hebben. Donny vervangt Davy goed, daar heb ik veel vertrouwen in, samen met de opkomst van Frenkie. Ik ben het eens met BR over Traore en Kluivert en is het een tegenslag dat Richarlison niet doorging. Huntelaar achter Dolberg is gewoon top gedaan van Marc. Schone is gebleven evenals ervaren krachten als Veltman en Viergever. Tete en Riedewald zijn weg maar mag je niet als ‘ervaren’ bestempelen. Datzelfde geldt voor Sanchez. Ik ben het dus niet eens dat we veel ervaring ingeleverd hebben. Ik vind ook niet dat we kwaliteit ingeleverd hebben; Orejuela ipv Tete is een goede zaak (afgezien van het feit dat ik liever Tete had gehouden, maar die wilde zelf niet meer), Riedewald kan niet voldoen en vergelijk ik met Dijks. Barac is wellicht beter, maar dat verhaal kennen we. Dat kunnen we Marc ook niet kwalijk nemen. Schone valt tegen, dus daar zou je Nigel voor kunnen halen of Wesley, alhoewel je die laatste in mijn visie niet op 6 moet zetten. Nigel is echter niet haalbaar en zal geen plaats willen maken voor Frenkie of Carel; Schone wel denk ik (of hij zal wel moeten) en is dus dus een betere en reele optie op dit moment en in de lijn van de visie Cruijff (let op: niet zijn plan).
      Als Sanchez weggaat zijn er een aantal opties zoals BR heel goed weergeeft. Ik snap dat Marc hier nog niemand voor klaar heeft staan of al heeft aangekocht. Niemand verwachtte dat er 50+ voor hem neer zou tellen, dus het is/was aannemenlijk dat hij zou blijven, net als Dolberg. Geen enkele kwaliteitsvolle speler (behalve Huntelaar dus) wil op het tweede of zelfs derde plan (een eventueel talent) belanden, dus niemand van statuur wil naar Ajax komen. Dat verklaart in mijn ogen de huidige strategie van Ajax. Het is genuanceerd, maar je hoeft het er niet mee eens te zijn.

     6. KBouter

      Wat IK lees uit het verhaal van BR is dat Ajax in vergelijking met eind vorig jaar (finale EL ) er iets minder voor staat dan nu aan het begin van dit seizoen.

      Van een oorwassing is echt wel andere taal nodig.

      Verder heeft BR wel gelijk dat het mooi zal zijn in elke linie een ex Ajacied, maar namen zoals Vertonghen geloof ik geen zak van, want die willen nog een paar jaar op het hoogste niveau blijven.

     7. Litmanen

      Eens KBouter, de enige echte goede ervaren spelers die naar Ajax willen komen zijn de dertig ruim gepasseerd, zie Huntelaar en in het verleden Poulsen. Spelers van rond de 25 gaan niet naar Ajax.

 20. AFCA my World

  Nou vraag 100 miljoen,dan weet je zeker dat hij moet blijven ! Sportief van Ajax toch ! ⚽️

 21. HDfan

  Eens met Stalker, maar willen we kampioen worden en overwinteren in Europa zal er iets slimmer gewerkt moeten worden. Het is ook beetje kip ei verhaal, als je CL speelt wil elk talent best wel bij Ajax spelen en hoef je geen astronomische bedragen en salarissen te betalen

Reageren is niet mogelijk.