There are no ads, please add some


‘Ajax gaat snel kopen’

Marcel Keizer sloeg voorafgaand aan de wedstrijd tegen Heracles al alarm en Joël Veltman bevestigde dit na de wedstrijd met een noodkreet: Er moeten spelers aangetrokken worden. Prioriteit ligt bij de verdediging maar op andere posities zou een nieuwe aanwinst tot de mogelijkheden horen.

 

Het aanstaande vertrek van Sanchez of het verlies tegen Heracles staat los van de zoektocht naar nieuwe spelers, analyseert De Telegraaf. Ajax zoekt al langere tijd naar spelers die wat extra kunnen brengen. Het probleem waar men tegen aanloopt is dat veel spelers de Eredivisie niet interessant vinden. Is het niet om sportieve redenen dan is het wel om financiële motivaties. Ajax is dan wel de rijkste club van Nederland maar tegen de financiële slagkracht van clubs uit Spanje, Engeland of Duitsland kunnen we niet op. Het is hierom dat de topkwaliteit haast niet naar Amsterdam wil komen.

De clubleiding wordt moe van opmerkingen dat de ’zuinige leiding het liefst de hand op de knip houdt’. De heren Van der Sar, Overmars en Bergkamp willen best wel het geld laten rollen maar dan wel voor spelers met een duidelijke meerwaarde. Twee spelers die Ajax komen versterken zijn Johnsen en Jensen. Zij worden al dit jaar kansen toegedicht bij eerste elftal. De van Heerenveen overkomende Dennis Johnsen start bij Jong Ajax. Het 19-jarige talent bij Ajax wordt in staat geacht snel een plek te veroveren (of zelfs basis) in de A-selectie. Datzelfde zou gelden voor de pas 17-jarige Deen die voor drie miljoen euro overkwam van FC Kopenhagen. Hij begint bij de Onder 19, maar zou ook dit seizoen perspectief hebben op een (basis)plaats bij het eerste.


Gerelateerde posts

70 reacties

  1. dickst14

   Ze wisten in mei al dat Tete en Riedewald zouden vertrekken en ook dat de kans zou bestaan dat Sanchez verkocht kon worden vanwege de vele belangstelling. Ook wisten ze dat we voorronde CL gingen spelen. De selectie is zoals elk jaar opnieuw niet op orde.

 1. Paarsedijk

  Ik zeg vincent jansen als dolberg vertrekt en read als sanchez vertrekt en miss nog tomas vermealen

   1. Sjakie1952

    Ik vraag me wel af: welke topspeler wil naar Ajax als er geen CL of EL gespeeld wordt?

 2. ajaxpers

  Succes Overmars, wij weten toch niet wat er allemaal achter de schermen aan de hand is. We zien alleen de afgang keer oo keer. De boel bij elkaar houden is zelfs al niet meer mogelijk tegenwoordig laat staan goede spelers kopen.

   1. Charka53

    En wij maar klagen maar wat denk je van de trainer die moet elke keer er weer iets van zien te brouwen

    1. Emilio4Ajax

     Denk eigenlijk dat ze al best vroeg bezig geweest zijn, maar steeds hun hoofd stoten aan dezelfde argumenten van spelers om niet naar Ajax en Nederland te komen…🍻😎

   1. Charka53

    Goed plan HURBIE , ze zullen niet zoveel opbrengen maar misschien wel een kampioenschap.

   2. Sjakie1952

    Te laat Hurbie. Die zitten nu al in Rotterdam en Eindhoven. Denk aan Luckassen, Haps etc

 3. Charka53

  Na twee maal een reactie te proberen te plaatsen geef ik het maar weer op wat een kolere site.

 4. Sjakie1952

  Vorig seizoen na eerst enkele flaters Ziyech als noodgreep. Ben benieuwd waar Marc Netto nu na weer de eerste flaters mee op de proppen komt. Waarschijnlijk weer een tropische verrassing zoals Cassiera die een heeeeele lange tijd nodig heeft om aan Nederland te wennen. En nu is het nog niet eens winter

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Sanchez was ook zo’n tropische verrassing en daar loont de investering toch behoorlijk. Soms gaat het goed en soms wat minder. Maar kennelijk mag het van jou alleen maar goed gaan.

  2. FrankiC

   De grootste ‘flater’ was dat Ziyech 2 maanden te laat kwam, niet dat ze Westermann contracteerden.

 5. Teuntje

  Als we weer echt mee willen doen voor het kampioenschap en CL zal er een omslag moeten komen in het aan- en verkoopbeleid bij Ajax.
  Ik ben bijna blij dat CL niet gehaald is, want wat hebben we daar momenteel te zoeken? Ervaring beste mensen aan de top! Daar hebben we in elke linie zwaar behoefte aan. Het is absolute noodzaak om daar nou eens echt een begin mee te maken!!!!

 6. Gert Ajax

  Gewoon proberen creatief te zijn en leuke spelers halen.
  Genoeg voorbeelden die gehaald voor weinig zijn en later voor veelvoudig weggaan.
  Salarisplafond ook ophogen anders wordt het gat me de topcompetities te groot.

  1. Ajaxslied

   Salaris plafond is al opgehoogd. Ajax wilde richarlisson 1.6 miljoen betalen aan salaris. Alles bij elkaar opgeteld zou die speler 25 miljoen gaan kosten wat Overmars afgesproken had en dan nog zonder de bonussen gerekend. Dus ja hoever moet Overmars dan wel niet gaan? Het gat met de topcompetities is al veels te groot kijk door wat voor club propper weg gehaald is en wat die gasten effe allemaal uitgeven voor een degradatie kandidaat.

   1. Joodst

    Eens! Het is voor Marc ook niet makkelijk. Als een speler niet wil blijven kan je hem aan zijn contract houden maar daar heb je niks aan.

 7. Slingertje.

  Meteen die Colombiaanse vervanger van Sanchez halen en dan doorpakken met een ervaren middenvelder en een aanvaller.

 8. Jeroen68

  Ajax is gewoon weer te laat. We hadden gewoon Haps en St. Juste moeten halen. We lopen nu al weer ( 3 punten ) achter de feiten aan.

  1. Remco425

   Jeroen68, middelmaat als Haps en St.Juste is inderdaad eenvoudig te halen. Alleen willen we geen middelmaat.

    1. Remco425

     Ken je Barac? Nee, dat weet je dus niet…
     Lamprou? Is 3e keeper…
     Dijks is inderdaad middelmaat, maar wil je er daar dan nog meer van?

  1. Ajax belg

   heb ik ook al gesuggereerd, goede leider(hebben we nodig),kent de club geliefd bij de fans, helaas VAAK gekwetst

 9. Iamsterdam2015

  Als je het artikel zo leest klinkt het allemaal logisch. Welke ” top” speler wil nou op zondag om 12:30 uit tegen VVV spelen?? Dan is een uiterdstrijd om het zelfde tijdstip tegen bv Aston Villa een stuk leuker. Het blijft denk ik lastig om iets goeds aan te kopen en helemaal nu. Je bent rijk als club maar ook daar betaal je letterlijk en figuulijk uiteindelijk de rekening voor.

 10. Bakkie

  Als we dan echt niks kunnen kopen (behalve jochies van 17), laten we dan maar gaan sparen om van de beurs te gaan en het stadion te kopen.

  1. Remco425

   En daarvoor alle spelers verkopen? Leuk hoor, hebben we een groot eigen stadion met een een middenmoter die erin speelt…

  2. De seijs

   Als ik vragen mag Bakkie, als ajax de arena koopt, wat worden de spelers daar dan van? Beter? uuuh ja vertel het me maar, ik zie daar nou geen voordeel van. Maar het woord is aan jou.

    1. Remco425

     Jij snapt het nog steeds niet hè, basisspeler. Ook al betalen we net zoveel als in het buitenland, dan nóg willen ze niet in de Eredivisie spelen…

   1. De Nees

    Ajax heeft nu al geen geld tekort, dus extra stadioninkomsten zal geen wezenlijk verschil maken.

 11. AFCA my World

  Als het maar echte aanwinsten zijn vind ik het geen probleem,ruim gelijk ook wat op ! Younes,viergever en veldman voorop !⚽️

 12. Charlie2011

  Wat gebeurt hier allemaal man. Ookal had je sanchez ziyech dolberg of wat dan ook niet. Dat kut heracles had je moeten winnen. Takke zooi. En begrijp ook niet dat het zo stroef gaat qua aankopen.

  1. Remco425

   Lees wat aankopen betreft dit artikel even voordat je je reactie plaatst. Dan wordt er misschien wat meer duidelijk…

 13. JBajax

  Waarom sluit de transfer window toch niet op 1aug. Dit ie toch onmogelijk voor elke trainer. Je kan pas echt beginnen met je selectie na 1-10. Pfff

 14. Brokamp

  Waarom moet er zonodig alleen in het buiteland worden gezocht, we spelen toch 34 wedstriden en nog voor de beker inNederland. Dus zorg dat je de beste spelers uit Nederland pakt dn kan het toch niet anders dan dat je het sterkste team hier hebt. Dan kun je altijd nog verder in het buitenland gaan kijken.

 15. Iceman

  Haha een Goei niks tegen de reactie hier boven hoor. Maar hebben wij hier op de Nederlandse velden dan ook beste spelers lopen? En vinden de Ajacieden die op de grote stoelen zitten in de Johan Cruijff Arena die spelers wel goed genoeg voor Ajax? Ik denk het niet anders waren ze al gecontracteerd lijkt mij en kunnen die zo geheten beste spelers de druk aan om voor Ajax te spelen en te brengen wat men vraag in Amsterdam? Ik denk het niet kijk maar naar Ziyech die brengt veels te weinig hij bracht bij FC Twente veel meer was vele malen gevaarlijker dan nu bij Ajax. Er zijn geen Ajax waardigge top spelers op de Nederlandse velden te vinden dat vindt de TH van Ajax ook anders hadden ze voor Ajax gespeeld.

 16. Iamsterdam2015

  Er lopen genoeg spelers rond in nederland die zeker een vesterking kunnen zijn. Maar ja wil je dat gaan doen? Niets doen leidt tot niets dus zou ik zeggen ga die nederlandse markt af en speur hem op. Ik heb ook nooit begrepen waarom ajax niet heeft geprobeerd Urby terug te halen. Ok middenvelder maar een hoop ervaring heeft hij wel. Haps had je meteen moeten halen want is echt een goeie verdediger en zo zijn er nog een paar. Als het maar geen paniek aankopen worden en dat ze ineens met een Kramer komen aanzetten van feyenooit die daar op de bank is beland. Pffft blijft lastig

  1. Bert62

   Precies, Haps was voor ajax ook een goeie speler geweest. En waarom lukt het PSV wel om goede spelers te kopen. Die Lozano had ook in het ajax systeem gepast.

   1. Sjakie1952

    Eens Bert. Die Haps wordt de LB van Oranje en Lozano is ook een topper die bij ons had kunnen spelen. Maar Marc houdt zijn centjes liever in zijn zak, de zak

    1. Remco425

     Hij is de laatste 1.5 jaar anders aardig aan het uitgeven en had dat met Richarlison ook willen doen. Ken de feiten voordat je gaat zeiken…

 17. Jimmy1971

  Ik denk dat Vincent Janssen , (weer bankzitter bij Spurs) nu echt wel open staat voor Ajax , wanneer Dolberg zou vertrekken !
  Anita was op te halen , maar Ajax had geen interesse omdat het toen nog geen noodzaak was ..
  De les blijft wederom eerder anticiperen en doorpakken voor het Technisch hart !
  En koop (als de KNVB te gierig is ) samen met Pisvee en Feyenooit en van het geld van Sanchez voor alle clubs een echt grasveld !!
  Want veel goede voetballers willen alleen op echt gras spelen !

 18. JohnDoe77

  Ze hadden op Tete en Riedewald wel kunnen voorsorteren, maar Sanchez al zo snel? Verder ligt het er natuurlijk aan of een speler wil komen spelen in Nederland. Vooral zonder CL lijkt dat nu wat lastiger. Succes TH!

 19. Bert62

  Waarom spelers kopen als je ze toch niet opstelt en vast blijft houden aan dezelfde spelers. Waarom wordt Klaas Jan niet opgesteld en hetzelfde geldt voor Neres. Geef die jongen een paar wedstrijden in de basis en je zult zien dat het meer rendement oplevert dan met Younes.

 20. Ajax belg

  wat ik me soms afvraag is waarom koopt men altyd Ajax leeg, als spelers uit de eredivisie gegeerd zijn waarom koopt men dan enkel bij ons, de kakerlakken zijn KAMPIOEN, wie is daar nu weg, tuurkijk wie wil er nu een kakkerlak.

 21. Marcie

  Ik zou Ramos, Marcelo en Modric halen, wellicht Rakatic er nog bij. Spelen die ook erns in een spannende competitie 😂

 22. Sjakie1952

  Als het allemaal niet zo triest was, zou je toch in lachen uitbarsten om dit gestuntel van Mark Netto. Mijn Ajax-hart bloedt.

Reageren is niet mogelijk.