There are no ads, please add some


Ajax houdt Sanchez aan zijn contract: ‘We willen hem niet laten gaan’

Davinson Sanchez kan volgens Skysports een zomerse transfer vergeten. De Colombiaan staat nadrukkelijk in de belangstelling van diverse clubs maar Ajax heeft laten weten dat het Sanchez niet wil verkopen. ‘Davinson heeft vorig jaar een vijfjarig contract getekend en we willen hem deze zomer dan ook niet verkopen’, zo laat iemand van Ajax weten aan het Britse medium. Marc Overmars heeft dit aan de speler en zijn zaakwaarnemer verteld en daarnaast reageren wij niet op transfergeruchten’. 

Wordt vervolgd….

Bron: Skysports


Gerelateerde posts

138 reacties

   1. Emilio4Ajax

    Dat we een Mickey Mouse competitie hebben is nog tot daarentoe, maar vanwege het kunstgras… Weer ern reden om er vanaf te stappen… Heb dat eerder ook al eens gezegd… Kunstgras heeft mij mn knieen en enkels gekost… Ajax kost het Sanchez…❌❌❌❤️⚽️🍻😎

    1. Bakkie

     Kunstgras is inderdaad drama, Emilio. Ik speel er nog steeds wekelijks op, maar moet wel eens een mannetje laten lopen omdat je gewoon niet zulke scherpe bochten kan maken.
     Die mat in Almelo was trouwens helemaal k*t

     1. Emilio4Ajax

      Verbieden die zooi…kunstgras dan geen licentie…klaar is klara…❌❌❌❤️☀️🍻😎

    1. Charka53

     Hij heeft met zijn volle verstand een contract getekend dus is hij er zo maar niet van af.

    2. FrankiC

     Nee hoor Sjakie1952. Zoals wel vaker bedien jij je weer van klok en klepel verhalen.

     Om te beginnen komt dat in de voetballerij niet voor een civiele rechter maar voor de arbitrage commissie. Daarnaast zal een arbiter normaliter zeggen dat partijen bewust en met volle verstand het contract hebben opgesteld (met evt. gelimiteerde transfersommen en zo) en getekend. Vorige week haalde ik nog het voorbeeld Suarez vs FC Groningen aan.

  1. Brokamp

   Graag een klein beetje goed Nederlands mag wel . Een typefout maakt iedereen maar jij maakt het wel bont. FORCEREN noemen we dat.

    1. dickst14

     Ik denk dat hij deze week weg is. Chelsea en Madrid schijnen ook nog interesse te hebben.

   1. Widi

    Een echte Amsterdammer verwisselt de v en de f en ook de s en de z. Zo bezien is het te begrijpen😂

 1. Charka53

  Goed zo laat hem nog maar een seizoen blijven zoals hij zelf al had beloofd en geen zin zet hem dan op de bank .

 2. Jur

  Gaan we dit nou de hele tijd houden tot en met 1 september?…wel…niet…wel…niet , ik word er gek van . Ik zie nu veel liever een paar mooie contracten aan Ajax zijde, het duurt maar en er gebeurt weinig tot niks.

 3. Yindi

  Houdt hem vast tot de winterstop, dan heb je nog de mogelijkheid je in te stellen op zijn evt. vertrek. Brengt dan waarschijnlijk nog meer op. Vooral als resultaten tegenvallen bij die zgn. topclubs.!!!!!! Sinds wanneer is Tottenhum een toptransfer????? Financieel misschien maar sportief….? Laat me niet lachen man.
  En Overmars: 55 M begint er op te lijken, laat ze maar betalen, trek ze een enorme poot uit.

 4. Iamsterdam2015

  Als het allemaal waar is ( want je wordt gek van al die geruchten) zou ik als ik hem was de draad weer oppakken en door gaan met ajax. Als hij nu het komende jaar zijn kont in de wind gooit gaat hij zeker in het 2e ballen en komt krijgt hij nooit meer de kans. Hij heeft met zijn volle verstand getekend dus als ajax nee zegt is het jammer maar helaas

 5. Jimmy1971

  Overmars moet op heel veel borden tegelijk schaken de komende weken ..
  Doe je best Marc !!

 6. EugAjax

  Ja je moet Marc niet teveel tergen dan word hij feller en feller: voor welke club het nog niet duidelijl was
  NOT FOR SALE 😄👍

  1. Litmanen

   Ik krijg steeds meer bewondering voor Overmars. Zelfs als hij dit gevecht verliest.
   Want dan weten we dat we in elk geval de hoofdprijs hebben gevangen.

   1. EugAjax

    Eens Litmanen, en zoals Kbouter schrijft morgen geprek. En Spurs, Chelsea en mss Real komen op bezoek. Poeh dat word een warm dagje in Amsterdam. Zeer benieuwd hoe dit gaat aflopen.

    1. Indojood

     Het indekken en toegeven is al begonnen.

     Bij Ajax hopen ze dat Sanchez donderdag meedoet nu hij weet dat Ajax hem niet meer gaat tegenhouden.

     1. Toppertje

      Hij gaat gewoon weg en daar kunnen we Marc op zich niet de schuld van geven. Barcelona was niet eens in staat om Neymar te behouden en daar hadden ze voor de zekerheid zelfs een “absurd” bedrag als voorzorg in zijn contract staan. Dit is nu eenmaal de realiteit als speler wil en een club met voldoende geld zich meldt. Misschien was er een kansje geweest als we CL hadden gespeeld. En dan kom ik terug op wat ik al vaker heb aangegeven en dat is dat Marc wel valt te verwijten dat de selectie al 2 jaar op onvoldoende niveau is om via de voorrondes te kwalificeren. Tevergeefs heb ik gehoopt dat ze zich zouden realiseren wat het risico van missen CL voor spelers kan betekenen. Met een verlies van Sanchez is de achterhoede echt van een bedenkelijk niveau. Een jongen van amper 18 is dan nog de enige sterkhouder.

     2. Litmanen

      Nou dat laatste is zeker niet waar. De Ligt maakt elke week nog belangrijke fouten. Ook nu weer. En vaak zijn het direct goals ook.
      Het centrum Sanchez en De Ligt is voor mij niet onomstreden. Niet goed op elkaar ingespeeld, slechte communicatie en verdedigende fouten.
      Van mij mogen ze Veltman en Viergiever voorlopig in her centrum zetten. Dat is een stuk rustiger.

     3. Toppertje

      Ben het op zich met je eens dat hij nog teveel fouten maakt maar Veltman en Viergever hebben al eens eerder met elkaar in het centrum gestaan en vond iedereen het geen eredivisiewaardig centrum. Het geeft in ieder geval wel aan dat Ajax er gewoon niet klaar voor is en dat er teveel aan spelers wordt vastbehouden die af en toe goed spelen maar veel vaker niet het niveau van Ajac hebben. Door vakantie wedstrijd tegen Heracles niet kunnen zien. De Ligt is in ieder geval wel de enige die nog potentie heeft om beter te worden in de achterhoede.

     4. Litmanen

      Hoelang moeten we daar op wachten? Laat Veltman daar maar staan. De Ligt is net 18. Voorzichtig brengen.

     5. KBouter

      Weet niet Indo, ik hoop nog steeds dat ze zeggen fuck off…Sanchez blijft in ieder geval dit seizoen nog bij ons!

 7. Indojood

  Laten we hopen dat ze het een keer leren bij Ajax. Dat tegenstrijdige gelul altijd. Het is toch niet zo moeilijk om gewoon “niet te koop” te zeggen en verder niets.

 8. AFCA my World

  We wachten het maar af,maar zie het somber in,tblijft billen knijpen tot 1september,leuk is anders ! ⚽️

 9. Hoeda Fak Ajoe

  Dit is een mooie plek voor al die azijnzeikers in de andere topics die Marc en het T.H. aan de lopende band afzeiken om hun excuses te maken. Ze hoeven niet allerlei aankopen te doen om in te spelen op vertrek; hij mag gewoon niet weg! En zeg eerlijk, meer dan 50 miljoen voor Sanchez en wellicht 35+ voor Dolbergis echt geen kattepis. Dus nu ook geen berichten meer over Marc Netto, zakkenvuller en dergelijke meer. Ik ben benieuwd wie er zo sportief is …

   1. Widi

    Ik lees geen eis in de oproep van Hoeda. Wel zou ik het heel normaal vinden als mensen die hem hier voor “kneus” of ” geldwolf” hebben uitgemaakt in elk geval toegeven dat ze onredelijk en voorbarig zijn geweest. Ik eis het niet hoor. Zomaar een suggestie.

    1. Indojood

     Ik zie een enorme boterberg op je hoofd, Widi. Op magische wijze een ander karakter aangemeten. Nog niet zo lang geleden konden bepaalde mensen hier nog oprotten. En je meent tegenwoordig te kunnen bepalen welke onderwerpen besproken mogen worden.

     1. Widi

      Ik bepaal dat natuurlijk niet. Maar jouw vaste onderwerp gaat gewoon vervelen. Vind ik. Verder doel je op mijn interactie met Eug. Ik reageer op wat mensen schrijven. De laatste week ben ik het vaak met Eug eens. Tijdens een eerdere periode niet. Dan gaat het soms hard tegen hard. Je zou dit kunnen weten, want sinds ik jou heb verteld dat je in mijn ogen onredelijke dingen schrijft over het TH, heb ik je hier en daar ook bijgevallen als ik vond dat je gelijk had. Ik denk dat je het vervelend vindt dat ik heb geschreven dat je een soort “tweede agenda” hebt. Ik blijf gewoon doen wat ik al deed. Wat jij er ook van vindt. En sukkeltjes als Sjakie en reservespeler zijn er blij met je.

    2. JohnDoe77

     Klopt! Het TH doet het maximale. Alles valt en staat met de loyaliteit van de speler nu. Of Marc moet hem door zijn knie schieten, dan blijft hij wel! 🙄

  1. Sjakie1952

   Feit blijft dat er geen groep stond die goed genoeg was om drie punten uit Almelo mee te nemen. Geen ervaren trainer. Jammer dat Marc Netto dus zijn werk niet heeft gedaan

    1. Litmanen

     Er zijn er hier een paar die hebben maar 1 onderwerp: hoe krijgen we Jonk weer op zijn plek omdat hij de enige zou zijn die de lijn Cruijff volgt, welke lijn dat dan ook is.
     Cruijff wist ook dat je het uiteindelijk verliest van de grote clubs. Hij liep destijds zelf ook uit zijn contract om naar Barcelona te gaan. En alleen eigen jeugd inbrengen? Ook in zijn tijd werden er overal jonge spelers naar Amsterdam gelokt omdat we ze zelf niet hadden.
     Vroeger zeiden ze bij Ajax: als er twee uit de A1 het eerste haalt zijn wij tevreden.

     AB, Indojood en nog een paar blijven blind voor de realiteit. Wees blij dat we Marc Overmars hebben en niet die gast van PSV. Die verkoopt zijn beste speler voor een prijs waarvoor wij een reserve laten gaan.

     Natuurlijk komt er kritiek op Keizer. Wat die man nu meemaakt heeft geen enkele trainer meegemaakt. De ene klap na de andere, want die laatste goal van Nice dendert nog door hoor. En laten we het maar niet over Appie hebben. Zelfs bij Willem ll tegen Excelsior stonden er mensen met tranen in hun ogen.

     Geef die man de tijd, dit seizoen gaat waarschijnkijk naar de kloten. Pak in elk geval de Beker en zie maar hoe ver je verder komt.

     Elke keer als er wat misgaat op dit moment denk ik even aan dat moment in Oostenrijk en zie ik de gezichten van de spelers en de technische staf.

     Kort hierna riep iedereen: het wordt niks meer dit seizoen vanwege Appie. Na een maand zijn hier een groot aantal mensen dat alweer vergeten.

     1. KBouter

      Ben ik niet mee eens, Ajax is een topclub en professionals dienen over Appie heen te stappen, hoe hard en moeilijk dat ook is. Maar om te zeggen dat het seizoen daarmee verloren is..NEE!!

 10. Hoeda Fak Ajoe

  Ik weet heel goed wie ik ben en ik eis helemaal niks. Maar kennelijk voel je je aangesproken. Je kan nu mooi iets positiefs zeggen over Marc …

  1. Indojood

   Natuurlijk weet ik donders goed dat ik ermee bedoeld wordt. Overmars doet gewoon zijn werk als hij zegt dat ze niet te koop zijn. Eerder heeft ie prijzen genoemd. Wat goed aan hem is dat ie fouten toegeeft, wat niet zo goed is dat ie een beetje hardleers is.

   Het TH, sinds zomer 2012 bezig. Twee schalen en sinds 2014 nul prijzen. 130M binnengeharkt. Sar heeft twee jaar stage gelopen. De jeugdopleiding droogt op. Een half jaar goed voetbal gezien onder Bosz. Dennis die met wel heel veel mensen moeite heeft, zelfs FdB kreeg er mee te maken met Trustfull. Dennis heeft nu zijn vrienden naar voren geschoven en iedereen houdt zijn hart vast. Dennis die als hulptrainer Keizer kan overrulen.

   Ajax had allang het Bayern of Juventus van Nederland kunnen zijn maar we blijven maar aanklooien en kadootjes uitdelen aan Feyenoord en PSV.

    1. Indojood

     Natuurlijk en ze denken dat ze overtuigende argumenten hebben dat er goed werk wordt geleverd. Ik hoop niets liever dan dat de heren van het TH zich een keer aan de afspraken houden, het mag ook godverdomme wel een keer.

     1. Litmanen

      Indojood, je blijft maar afgeven, maar kom eens met alternatieven? Niks verkopen, ook niet als er straks zestig miljoen voor Sanchez geboden wordt en hij zelf weg wil?
      Kom eens met versterkingen voor Ajax die ons direct verder brengen en betaalbaar zijn? Figuren als Haps? Nou dan heb ik nig wel wat beelden voor je van vorig seizoen.

      Het feit dat een van de beste middenvelders van de Nederlandse competitie bij Roda speelt zegt genoeg over hoe onzeker je bent bij het aantrekken van spelers. In zijn eentje is Gustafson beter dan de rest van het elftal.

      Heb jij daar verklaringen voor? Hetvis zoeken naar een speld in een hooiberg. En dan blijf je te maken hebben met de Kishna’s, de Ghazi’s, de Tete’s, de Riedewalds en de Bazoers van deze wereld. Ego’s als een watermeloen.
      Een keer op de bank en de heren gaan muiten.

      Maar jij gaat nu de alternatieven geven……..

     1. Moosie

      Beetje snoe die fak ajoe excuses voor het feit dat we weer op nul beginnen of voor het feit dat er weer spelers verkocht worden zonder dat de opvolger al ingespeeld is wat een geloel

     2. Hoeda Fak Ajoe

      Het is compleet onzinnig om opvolgers aan te trekken voor spelers die pas voor het eerste jaar meedraaien in Ajax 1. De voetbalwereld wordt compleet gek als voor Sanchez een bedrag neergeteld gaat worden van 50+ en 40 voor Dolberg! Die hebben net een seizoen ED achter de rug! Die zitten straks op de bank bij de subtop in Engeland! Dat hadden we in mei / juni echt niet kunnen voorspellen hoor! En welke goede verdediger wil zich binden aan Ajax als er geen zekerheid is of Sanchez daadwerkelijk vertrekt? Niemand! En dan al die ‘supporters’ die beginnen te klagen over aankoop in de breedte die de jeugd in de weg zal zitten?! Geef de jeugd een kans roepen ze dan. Maar als dat gebeurt dan heeft Overmars weer niet genoeg gekocht!
      Alleen bij zeker vertrek van Sanchez kan Ajax de markt op en dan betalen ze ook nog eens de hoofdprijs en een top salaris. Denk daar maar eens over na.

   1. De Nees

    Ik geef je op veel punten gelijk Hoeda. Sommigen willen het onmogelijke, prijzen pakken, jeugd alle kans geven en tegelijk ook spelers aankopen die meteen meekunnen. Ik heb niks tegen doorstroming maar vind wel dat jeugd volledig de boventoon voert, je mag nml nooit concessies doen aan de kracht en ervaring van je as spelers. Lopen daar jonkies dan moet je ervaring en kwaliteit d’r naast hebben, zoals Sneijder/ Nigel de Jong. Ook te vroege doorstroming is link, zie de Ligt met z’n fatale fouten. Overmars moet op een dunne draad lopen, hij kan het bijna niet goed doen: of je ster toch verkopen of keihard opstellen met kans op conflict met Sanchez, spelers zoeken met meerwaarde, binnen budget blijven, wat al niet. Van het management heeft hij het zwaarst en krijgt alle shit over zich heen. Juist nu zou Sar en helemaal Bergkamp de bek moeten open doen en vaker ’s de lopende lijnen en processen ’s uitleggen aan die vele domme kraaiers die als een malle lopen te schelden. Ben minder eens over dat anticiperen, interesse geluiden voor Sanchez hoorden we 6 mnd geleden al. Ajax weet dat met bijna 100% zekerheid elke zomer de steunpilaren worden weggekocht dan moet je in juni al zeker een paar plannen B’s klaar hebben per sterkhouder.

    1. EugAjax

     De Nees het verwijt dat je nu Bergkamp klopt dus totaal niet. In laatste 1.5 jaar heeft hij vier zeer uitgebreide interviews gegeven en uitgelegd hoe eea werkt binnen Ajax en hoe zijn visie is op binnen en rondom Ajax. Dus bij legt veel uit, alleen sommigen en jij dus blijkbaar ook lezen dat op voorhand niet of nemen niks aan van wat hij uitlegt. En Hoeda heeft inderdaad gelijk op veel zo niet alle punten

     1. EugAjax

      De Nees en mbt plan B en sterkhouders. Welke sterkhouder is vertrokken? Klaassen daar is plan B Donny voor opgeleid. En dus geschiedde. Verder zijn ze er nog allemaal en heeft Ajax gezegd “not for sale”. Ze willen ze dus houden. Als je die interviews van Dennis had gelezen dan had je ook gehoord dat Ajax van plan is “gek” te doen op transfermarkt door waanzinnige gebodem bedragen te negeren om selectie op peil te houden. Door zeer gezonde financiele situatie kan dat. Dat zijn ze nu aan het doen vechten voor hun idealen. Sanchez gaat het misschien nu op de spits drijven en we gaan zien hoe Ajax hiermee omgaat. Nu kan je vooraf kritiek geven. Ik heb al geschreven in ander topic wat ik zou doen. Wat zou jij nu doen met bezoek Spurs vanavomd en velen zaakwaarnemers. Dan kunnen we dat morgen langs meetlat leggen hoe Ajax heeft besloten. Dat zijn nu zeer interessante zaken om over na te denken. Dat bedoelde ik dus paar dagen geleden. Dat vind ik mooi en uitdagend

   2. De Nees

    Eug je hebt gelijk over mijn oneveredige aanpak van Bergkamp, maar dat komt door de hele grote schoen die hij heeft aangetrokken en, zeker officieus, aan alle technische touwtjes trekt. Dan kijk ik met andere ogen naar alle technische beslissingen en zie ik Bergkamp als de voortrekker. Ik heb geen hekel aan Bergkamp, hij wil zeker het beste voor Ajax, maar tegelijkertijd heeft hij ook alleen-heerser neigingen waardoor er al een paar zijn gesneuveld. D’r zal nooit een trainer van buitenaf komen die niet onrustig wordt met zo’n TH in de rug. Dit soort zaken vind ik best verontrustend.

   3. De Nees

    Eug, ik bedoelde met sterkhouders en plan B niet alleen nu maar altijd. Iedere zomer gebeurt dit dus reken daar gewoon op. Dat Sanchez weggaat verrast mij totaal niet, verbaasde me dat hij in juni al niet weg was en helemaal na Nice kon je erop wachten. Dus ik loop nu niet te vloeken, trouwens Ajax doet ook hetzelfde als het zelf een sterspeler ergens weghaalt. Ik geloof ook echt dat TH spelers wil behouden maar not for sale is gewoon een grap man, dat nam ik al niet serieus, je bent gewoon machteloos tegen dat grote geld.

 11. Kingkong

  Ik geef mijn werkelijke mening pas na 1september , maar voor e n goed bedrag mag Dolberg wel gaan .
  Zoveel scoort hij nou ook weer niet.

  1. FrankiC

   Ik heb onlangs zelfs een heel schaduwteam aangeleverd. Ik ga ervan uit dat Marc ermee aan de slag is gegaan. Ik zou dus vol voor Sneijder zijn gegaan, bij voorkeur in juni. CL is dé etalage en daarvoor was tijdige versterking nodig.

 12. JohnDoe77

  Iedereen gaat straks weer los op Marc en het TH, maar laten wij het eens proberen te zijn dat ze met Sanchez wel echt het maximale doen om hem te behouden! Niet niks hoor dit soort biedingen afslaan!

  1. Basisspeler

   Mee eens, maar het is vreemd dat we dat bijzonder vinden. “Er worden geen spelers meer verkocht”. Dan mag je er toch vanuit gaan dat dit ook gemeend wordt?

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Het is niet vreemd als je denkt dat je er een paar miljoen mee kan vangen. Anders wordt het als het richting de 100 miljoen gaat! Er zijn er genoeg op dit forum die er nu al strikken omheen doen. Dan moet je toch wel lef hebben om ‘nee’ te zeggen! Zeker tegen de aandeelhouders die in zijn nek lopen te hijgen. Daar kunnen wij makkelijk over doen, maar Ajax is nog steeds een beursgenoteerd bedrijf.

    1. Basisspeler

     Hou je dan op de vlakte. Of zeg: In principe wil ik niemand verkopen, maar bij astronomische bedragen zal ik wel moeten. Als, herhaal als er nu wel iemand verkocht gaat worden ben je totaal ongeloofwaardig geworden.

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Haha Basisspeler. Hoe denk je dat er dan gereageerd wordt? Dan wordt ie helemaal met de grond gelijk gemaakt.

     2. Ajax1958

      Ehhh Basisspeler, beetje naief aan het worden? Hij is al verkocht, alleen de prijs is nog niet bekend.

   1. Widi

    Stiekem vind je dat zelf. Ik zag je tussen de regels door ook al de credits claimen voor het “nee” zeggen van Overmars. Dit zou komen door de invloed van supporters. Je reageert op een paar van mijn opmerkingen als door een angel gestoken. Dat zegt wel wat. En dat je af en toe in de bescheidenheid modus kruipt, verbloemt het voor mij niet. Verder heb ik er geen moeite mee. Ik vind dat je kennis van zaken hebt en de liefde voor Ajax druipt eraf.

    1. Ajax1958

     Ik heb zo’n grafhekel aan al die gasten die met alle winden meewaaien. Je staat ergens voor of niet soms. Echt om te kotsen die “Smeagels”, die het ene moment tegen je ingaan en het andere moment weer in je kont proberen te kruipen.

     1. Indojood

      Het is al erg genoeg dat ie vindt dat ik moet ophouden over Cruijff omdat ie dood is. Widi heeft hiermee zijn ware aard laten zien.

    2. Indojood

     Je begrijpt het niet, Widi. Mijn persona is totaal onbelangrijk, het gaat om de boodschap van de Cruijff-visie. Anders had ik wel onder mijn eigen naam gaan meedoen.

     1. Widi

      Ik begrijp het wel degelijk. Maar je doet dag na dag hetzelfde. De plaat is grijsgedraaid. Ik heb daar na maanden zwijgen iets van gezegd. En ik zal er nog wel eens iets van zeggen. De prijs ervoor (dat je hier stemming tegen mij maakt) zal ik betalen. Kortom: jij blijft doen wat je deed en ik ook. Zo blijven de forumleden in elk geval twee kanten van het verhaal lezen.

     2. Indojood

      Iemand die zegt dat ik niet over Johan en zijn plan mag praten omdat ie dood is verdient wel een online weerwoord. Je bent wel heel zielig dat je dit als prijs betalen ziet, haha.

     3. Widi

      Je verdraait mijn woorden weer. Je moet wel heel erg in je wiek geschoten om zi stemming tegen mij te maken. Iedereen kan lezen wat ik echt aan je geschreven heb. Komt neer op: het is nu.

     4. Sjakie1952

      Widi begrijpt er niets van. Hij weet niet dat de forumleden helemaal geen twee kanten van het verhaal lezen. Ze slaan allemaal zijn wijsneus-stukjes over

     5. Indojood

      Klopt Sjakie1952, dit forum is om je mening over Ajax te geven, welke persoon daar achter zit doet er in het geheel niet toe. Las vandaag dat Ajax hun beleid probeert uit te leggen als uitvoeren van visie Cruijff. Los van het feit of dit wel of niet klopt, geeft het i.i.g. aan dat het relevant is om erover te discussiëren. Het is nog altijd de meetlat waarlangs het beleid wordt gelegd.

 13. JohnDoe77

  Hahahaha… waanzin!Dat kan als wij de Champions League winnen en hij 1/2 linies doorschuift en bepalend is. Helaas zijn we uitgeschakeld… 😁

 14. Valentino

  Nu dan ook een keer volhouden, en ook gelijk al schakelen met een mogelijk opvolger voor volgens jaar. Die Colombiaan die Sanchez heeft vervangen bij zijn oude club nu gewoon al halen. Kan hij bij jong Ajax mooi al een jaar warmdraaien. Dan weten we zeker dat hij er staat als Sanchez volgend jaar alsnog vertrekt.

 15. Melvis

  Overmars krijgt zoveel kritiek, maar hij doet het in mijn ogen gewoon prima. Tuurlijk, het systeem en de transferregels en -termijn deugen niet, maar binnen die beperkingen zorgt hij er gewoon voor dat wij een prima selectie hebben en een meer dan gezonde club zijn…..nu gewoon even tijd rekken om een vervanger voor Sanchez aan te trekken en de prijs nog iets op te schroeven….hulde Mark!

  1. M800M

   Er worden steeds spelers verkocht voor tientallen miljoenen en nog geen 5% van dat geld wordt uitgegeven aan versterkingen. Het kapitaal wordt langzaamaan verplaatst van het veld naar de bankrekening. In mijn ogen is dit juist een slechte ontwikkeling en hulde lijkt me dan ook niet op zn plaats hier

  1. dennis78

   vermaelen is weer geblesseerd..vd wiel word 3e rechtsback. larsson is zeker een goede keus. cuesta..ik weet niet of dat direct een versterking is.

 16. Gero77

  Twitter roept dat ie verkocht is voor €44miljoen…. blijf stiekem hopen dat het niet waar is..

 17. M800M

  Zou mooi zijn als hij blijft maar ik moet het nog zien ik zou er mn geld niet op inzetten. Suggestie qua vervangers: ik hoor geruchten over een terugkeer van Vermaelen, dat zou prima zijn

 18. KBouter

  Morgen is ie weg, bod zal denk ik wel hoger gaan worden. Chelsea heeft zich ook gemeld en RM bereid een bod voor.

  Maar zijn voorkeur is de Spurs.

  Word vervolgd.

  1. Emilio4Ajax

   Spurs begrijp ik eigenlijk niet goed, want daar zitten twee belgen die het centrum vormen, toch… Of het moet zijn dat een van de twee in de deal betrokken wordt…❌❌❌❤️🍻😎

 19. Moosie

  Ik blijkt bij het verkeerde topic te hebben geplaatst dus hier hoort het.
  Elke beginnende trainer maakt fouten in principe niks mis mee, maar als je dan je 11tal afvalt in het interview net na de wedstrijd heb ik daar wel zo mijn twijfels bij en dan zeg ik het netjes.
  De voorbereiding was een drama dus verwacht je dat gedurende de wedstrijden waar het om iets gaat de trainer het 11tal stuurt dmv wissels en tactische aanpassingen die van te voren zijn besproken.
  Ik zie daar niets van terug.
  Verder groeien we weer niet door omdat er weer, naar het laat aanzien, dragende spelers verkocht worden.
  En zo blijft de stilstand in het 11tal en beginnen we weer op nul.
  Het TH heeft veel geld verdiend ok maar sinds het loslaten van de visie van Johan zie ik geen progressie in de jeugd.
  Sterker zelfs in de jeugd lopen straks meer aankopen dan zelfopgeleidde spelers rond.
  We zijn toch fucking chelsea niet ik snap daar echt geen klote van.
  De club is financieel gezond maar sportief zo ziek als een hond.
  De supporters krijgen zoethoudertjes zoals de Cruijff Arena en rooie stoeltjes maar de ambitie die uitgesproken werd door Johan wordt elk jaar weer de nek omgedraaid door een zwalkend beleid dat om de knikkers draait en de ego’s van huidige en oudbestuurders.
  We zijn een club met meer ereleden die niet hebben gevoetbald dan wel omdat een select groepje klootzakjes de club nu al bijna 30 jaar gegijzeld houdt en niet loslaat.
  Ajax zit in mijn bloed maar het zou me wat waard zijn als de bezem er doorheen ging.

  1. Widi

   Je hebt gelijk met betrekking tot de jeugd. In de selectie van de A1 zitten nu 9 verschillende nationaliteiten. Dat is niet goed. Dat is zelfs heel slecht. Een flink deel van die spelers is nieuw of nog maar een jaar bij de club. Dat werkt niet. En voor mij gaat de lol er zo af. Een aantal van onze hele goede en bekende jeugdspelers loopt nu in Engeland. Die breken daar nooit door bij de club die ze bij ons weghaalde. Toch blijven ze gaan. Ook wat oudere spelers. Tete zat dit weekend op de bank. Kishna ook. Riedewald heeft heel hard ondervonden dat hij niet klaar is voor de PL. Zo kan ik er nog meer noemen. Het voetbal is verziekt door mensen met teveel geld. En doordat de tv gelden in Engeland belachelijk hoog zijn. Het is maar de vraag of we ons TH veel verwijten kunnen maken. Aan de andere kant stelt Indojood terecht dat Ajax het Bayern Munchen/Juventus van Nederland had moeten zijn. Ondanks dat ik fel reageer op mensen die Overmars op een onredelijke manier afbranden, heb ik natuurlijk ook een dubbel gevoel, vooral door teveel buitenlandse aankopen in de jeugd. Toen ik dat zaterdag schreef, was er zelfs iemand die mij op Geert Wilders vond lijken. Iemand die mij duidelijk niet heeft gevolgd de afgelopen jaren. Maar het staat er toch maar. Misschien is wielrennen wel een leuke sport………

   1. Emilio4Ajax

    Gelijk heb je Widi… Ik kan het allemaal niet meer volgen en heb me keer op keer afgevraagd waar de Nederlandse Sanchez, Dolberg, Neres, Younes, Jensen, Johnsson etc. Is en we het maar niet voor elkaar krijgen om echte Amsterdamse gasten op te leiden… De balans is zoek en wat wij nu moeten doen, TH overigens ook is de rustbewaren en niet in paniek raken omdat het ff niet loopt zoals we allemaal zo graag willen…🍻😎

    1. Litmanen

     Amsterdamse jongens bestaan niet meer. Buiten de Marokkaanse talenten voetbalt er niks meer op straat.

     1. Emilio4Ajax

      Amsterdamse/ Hollandse jongens dan… De van Bastens, van het Schip, de Guillits … whatever als het maar de Nederlandse nationaliteit heeft… Daar gaat het mij om, want nu is de balans zoek en lijkt het er op of iedereen in paniek raakt…🍻😎

     2. Moosie

      Elgassie Bazoer en kishna waren gekochte jeugd u
      heb niks met opleiding te make en Sierhuis vd Beek ook Marokkaans ?
      Wat een gelul sinds ze Jonk hebben weggewerkt en Johan zijn handen ervan af trok stagneert de opleiding simpel zat.
      Het eerste is een etalage voor het handelshuis geworden en daar zit het TH bij en doet er vrolijk aan mee.
      Als je vriendjes bent met Bergkamp zit je goed maar met Johan Cruijff heb het niets meer te maken.

 20. Indojood

  Sanchez heeft gesproken met Pochettino. Daar moet Ajax toestemming voor geven anders kunnen ze de transfer tegenhouden door de zaak bij de FIFA aanhangig te maken.

   1. Indojood

    Juist, Moosie. Waarom geeft Ajax toestemming om te praten maar via de pers laten ze weten dat hij niet te koop is?

 21. Basisspeler

  Wasrom verkopen ze Younes nou niet!
  Sanhez is exit en ik vetwacht Dolberg ook. Ziyech 50-50
  Zie de wanprestatie tegen Heracles dan ook in het licht vsn de vele transferperikelen.

  1. Indojood

   Oneens, Basisspeler, met 0-1 had je deze wedstrijd moeten binnenhalen, perikelen of niet.

 22. Indojood

  Wij zijn Ajax, wij hebben de beste jeugdopleiding, wij hebben het meeste geld, wij hebben de grootste achterban, wij hebben de grootste reputatie. Toch moeten we al drie jaar lang onze meerdere erkennen in PSV (minder geld, geen jeugdopleiding) en Feyenoord (was bijna failliet, de jeugdopleiding heeft ze gered) en hebben we maar een half jaar Ajax-voetbal gezien en nul prijzen gehaalfld. Cruijff trok zijn handen van Ajax af, kritiek en aanbevelingen van succesvolle medewerkers wordt niet geaccepteerd.

  Hoe kan je nu met je droge ogen beweren dat we goed bezig zijn en er volgens de Cruijff-visie gewerkt wordt?

  1. Widi

   Er wordt niet volgens die visie gewerkt. Niet strikt. Dat gaat niemand hardop zeggen. In de jeugd zijn we ook niet goed bezig. Teveel buitenlandse spelers. Ik vind wel dat jij over het eerste elftal te makkelijk redeneert. Doe gewoon dit. Doe gewoon dat. Anticipeer zus. Ik weet zeker dat dit geprobeert wordt. Maar je hebt gewoon te maken met veel teveel clubs die veel meer te besteden hebben, met heel veel op geld beluste zaakwaarnemers en met heel weinig spelers die echt met een mooie carriere bezig zijn ipv met geld.

   1. Toppertje

    Ik ben een groot voorstander van JC en het plan. Ik denk alleen wel dat er sinds dat er veel veranderd is waardoor uitvoering moeilijker is geworden. Enerzijds zijn de financiele verschillen veel groter geworden waardoor het moeilijker is geworden om goede en directe versterkingen (mogelijk volgens plan) binnen te halen. Anderzijds wordt er steeds vaker aan jeugdspelers van Ajax getrokken die zich laten verleiden om als zelf opgeleide speler binnen selecties van topclubs te dienen terwijl ze toch nooit aan spelen toekomen. Daarnaast zitten we ook nog eens in een magere periode met Nederlandse talenten. Binnen deze achtergrond moet Ajax nu volgens de visie van JC blijven opereren. Dat moeten ze echt blijven doen maar vergt denk ik wel af en toe een nuancering b.v. door het aankopen van jeugdspelers. Probleem zit volgens mij dan ook niet in de uitvoering van het plan, hoewel dat wellicht beter kan, maar meer hoe Ajax anticipeert en leert. Je weet al maandenlang dat je voorronde CL moet spelen en als je ook weet dat je linksbuiten niet voldoet, hoe kan het dat je dan vlak voor het begin nog aan het onderhandelen bent? Je kan dan wel zeggen dat de eisen hoger werden maar dat gebeurde pas toen andere clubs zich melden. Je was dus gewoon te laat. Hetzelfde geldt voor andere posities. Een linksback? Al heel lang bekend dat we die nodig hebben. De competie is al begonnen en uit nood moet Dijks blijven. Rechtsback idem. M.i. is Veltman van onvoldoende niveau en had hij verkocht moeten worden en had je een vervanger al klaar staan of als daar onvoldoende vertrouwen in was had je al vroeg een vervanger kunnen halen. Hier zit volgens mij het probleem van Ajax. De angst van de periode van voor de revolutie met een grote selectie met middelmatige aangetrokken spelers belemmert het slagvaardig handelen waardoor we nu steeds achter de feiten aanlopen. Als we onze rood witte bril afzetten hebben we in het 1e team op een paar posities grote talenten maar op de andere posities is het echt niet beter dan de concurrentie. Omdat talenten wisselvallig zijn zal het behalen van resultaat dan ook lastig blijven als we niet slagvaardiger worden in het doorselecteren.

    1. Indojood

     Goed verhaal maar ik zie wel een probleem met het uitvoering van het plan. En dat leidt er toe dat we zelfs hier prijzen mislopen. Deze volgorde: Toekomst, JA, Ajax 1, kampioen, CL, en weer Toekomst, JA, Ajax 1, kampioen, CL, deze cyclus. Nu al te lang niet volbracht.

   2. Indojood

    En ik vind dat er gemakkelijk eraan voorbij wordt gegaan dat we met onze macht en pracht het in Nederland ook niet kunnen brengen. En daar begint het mee, kampioen worden, CL spelen, dat is aantrekkelijk voor onze eigen spelers en voor die buitenlander die je aan je moet binden omdat je op dat moment zelf geen speler voorradig hebt.

    1. Toppertje

     Onze macht en pracht wordt bepaald doorbde kwaliteit naast de talenten. Veltman, Viergever, Younes en eigenlijk ook Schöne steken niet of nauwelijks boven het niveau van de eredivisie uit. Dat zijn 4 basisiapelers die ook nog eens de ervaring moeten inbrengen. Dat kan niet voor een club die kampioen moet worden.

 23. Remco425

  Mooi van Overmars, maar ik denk dat het enige wat hij ermee zal bereiken is dat de prijs omhoog gaat en hij evengoed vertrekt.

 24. Iedereen heeft een mening

  Jongens en meiden (wil niet discrimineren), Sanchez is weg en denk dat voor 1 september nog meer spelers vertrokken zijn. Dubbel gevoel: enerzijds trots dat ajax zoveel talenten heeft, anderzijds teleurgesteld door de ” leegloop”. Dat is o.a. De prijs die je betaald voor een succesvol Europees seizoen.

Reageren is niet mogelijk.