There are no ads, please add some


Matthijs de Ligt in gesprek over contract verlenging

Ajax en Matthijs de Ligt (18) zijn in verregaande onderhandeling over een nieuw contract, tot de zomer van 2021, zo weet De Telegraaf vandaag te melden. Zaakwaarnemer Barry Hulshoff zegt hierover: ‘Ajax heeft een voorstel gedaan en wij hebben daarop gereageerd met een tegenvoorstel’.  Matthijs zelf  wil bij Ajax blijven én daadwerkelijk meer spelen: ‘Mijn insteek is niet alleen bij Ajax te blijven, maar hier de komende jaren te voetballen. Davy Klaassen zei dat je het echt heel duidelijk voelt: ’Hé, dit is hét moment, nu ben ik klaar om een transfer te maken’. Dan moet je tot de top van de Eredivisie behoren. En zo ver ben ik nog niet.’


Gerelateerde posts

44 reacties

 1. david1984

  zeker weten een voorbeeld voor iedereen dus lekker nog zeker6 jaar bij de mooiste club van Nederland ajax blijven

 2. ajaxpers

  Goed nieuws maar als Sanchez en Dolberg daadwerkelijk vertrekken dan is het wel een gigantische klap voor Ajax.

 3. BobbyHaarms

  Dit zou geweldig zijn, wat een talent! Maar liever nog een paar jaar langer vastleggen anders loopt ie binnen 2 jaar alweer weg.

 4. Indojood

  Ook daarom is zelf opleiden zo belangrijk. Eigen jongens hebben veel meer binding met de club en met ons en zullen dus minder snel weg gaan.

  1. Widi

   Dan vind ik dat Tete en Riedewald snel zijn weggegaan. Bazoer en El G reken ik dan maar niet helemaal als eigen jongens. Die waren al wat ouder toen ze kwamen. Ik denk dat het meer met karakter en achtergrond te maken heeft. Er vertrekken immers ook jongens van 16 (Redan) die al heel lang bij ons spelen. Opleiden is natuurlijk belangrijk. En nog leuk ook.

   1. Indojood

    De kans is nou eenmaal groter als je zelf opleidt, het geldt inderdaad niet voor elke speler.

 5. AB

  Contract verlengen tot 2021 is mooi maar ……. tot die tijd loopt het contract van Sanchez ook. Dus het klinkt mooi maar geeft geen enkele zekerheid.

   1. AB

    Prima, gaat mij om al die blaadjes hier. Draaien ze weer een andere kant op bij een ander wind. Nu is Marc the Man met een, gewoon logisch, contract. Is op zich niets bijzonders. Daarbij is vergelijking met contractduur van Sanchez en de mogelijk huidige situatie niet zo gek. Bedoel gewoon: blijf ook als supporter met je beentjes op de grond. Bekijk het eens niet van minuut tot minuut. Daarnaast, ze zijn nog in gesprek.

 6. JohnDoe77

  Dat doet Ajax toch altijd wel netjes! Naast goed voor de transferwaarde ook fijn voor hem dat zijn ontwikkeling op waarde geschat wordt!

 7. Indojood

  Heel goed van Overmars, een zelf-opgeleide speler met enorm veel talent voor langere tijd proberen vast te leggen. Ik had dit niet verwacht van hem. Briljant. Echt een topper, die Marc.

 8. De seijs

  Marc je kan spelers vastliggen, maar als ze weg willen dan gaan ze toch. Dus met andere woorden, jij doet het nooit goed. Maar je probeert het in iedergeval wel. Klasse kerel.

 9. Iedereen heeft een mening

  Overmars is goed bezig. Tevens hebben ze Sanchez een sterk verbeterd contract aangeboden volgens “andere voetbalsites”. Als dat lukt stop dan eens met zeiken op Overmars/TH.

  1. Gido

   Dat is het leuke van een forum, dat je een mening mag hebben. Ik ben ook sinds een jaar tevreden over Marc. Pakt de hoofdprijs voor Milik en Klaasen en haalde Sanchez en Hakim. Nu een paar jongens vasthouden en een langer en verbeterd contract aanbieden. Je kunt als Ajax nooit voorkomen dat spelers op een gegeven moment vertrekken, maar wel zorgen dat ze eerst een flinke bijdrage in het veld hebben en het alleen voor de top en absolute hoofdprijs is.

   1. Indojood

    Denk jij dat Overmars een prijskaartje van 33 M aan Milik heeft gehangen? Dat is hem aan komen waaien. En Ziyech is veel te laat gekocht. Sanchez is wel een goede aankoop, niet te duur en op tijd gekocht. Dat heeft ie goed gedaan.

    1. Gido

     Ja, want daarvoor heeft hij aangeven dat niemand meer weg ging bij Ajax. Jij denkt dat Marc 15 M wilde en Napoli 33 M betaalde? 🙂 jij hebt wel een heel slecht beeld van Overmars.

     1. Indojood

      Ja, Overmars had nooit kunnen bevroeden dat er een club zou zijn die bedrag neer zou tellen voor een niet eens zo geweldige spits. Voor 15 M was hij gaan onderhandelen.

     2. Widi

      Marc had de bijnaam “netto” lang voordat hij bestuurder werd. Hij was als jonge speler al erg goed met geld en in zaken doen. Je doet hem weer tekort. Verlengen met spelers als de Ligt is inderdaad gewoon zijn werk en is geen prestatie van de buitencategorie.

     3. witbrood

      ja want milik was heel gewild in europa en iedereen dacht dat milik het ging maken op het ek. overmars heeft dat goed gedaan en had hem heus niet ferkocht voor happekrats

 10. Gert Ajax

  Goed dat overmars daar bezig mee is.
  Als er spelers verkocht worden leveren ze meer geld op als met een kort contract

  1. Widi

   Gert, eigenlijk doe jij gewoon mee aan wat we juist niet willen. Ik ben blij met verlenging omdat de Ligt dan langer voor ons speelt. Jij omdat we dan meer geld voor hem kunnen vragen. Of bedoel je het zo niet?

 11. Linda.ajax

  Goed zo. Laat de ligt nog maar lang bij ajax blijven. Hij doet het goed, maar kan nog veel beter worden. Niet te vroeg weg gaan voor het grote geld.

 12. EugAjax

  Goede ontwikkeling. De Ligt kan iemand van buitencategorie worden en eigen jeugd. Die moet je op juiste waarde schatten en hem dus goed belonen en begeleiden. Ik ben ook blij dat uit hoek De Ligt een vergelijking getrokken wordn met hoe Klaassen ernaar keek, mbt transfer naar buitenland. Pas als hij er echt aan toe is en dus tot structurele top van Eredivisie behoort. Ik ben soms naief maar ik hoop echt dat Klaassen en Veltman echte voorbeelden gaam worden voor aanstormende jeugd hoe je een carriere kan opbouwen en hoe je als opgeleide Ajacied furore kan maken in buitenland pas nadat je hier alles hebt doorlopen. Van jeugdspelertje naar volwassen speler die tot de beste van de Eredivisie hoort. Structureel dan. Het word dus heel belangrijk voor toekomst hoe Klaassen het gaat doen bij Everton! Positief als het rond komt en in lijn met waar Johan met Ajax heen wilde.

 13. Widi

  Gewoon eens even iets anders. Ik heb vanmiddag Crystal Palace gekeken. Het is natuurlijk maar 1 wedstrijd. Maar ik ben bang dat Frank daar niet heel lang zal zijn. Publiek begon nu al te fluiten naar aanleiding van veel terugspeelballen. Zelf vocht ik ook tegen de slaap. Ook Riedewald krijgt het daar heel moeilijk. Werd weer duidelijk dat je alleen maar naar de PL moet gaan als je er in NL bovenuit steekt. Hoop natuurlijk het beste voor beiden. Maar ik vrees…..

  1. De Nees

   Het is idd nog maar de 1e wedstrijd, misgun hem niks maar het zou me toch echt verbazen als ie zou slagen. Ik heb me zo onnoemelijk geërgerd aan Frank als trainer, hij mist behoorlijk wat tactische bagage en ziet het te veel zitten in beperkte spelers en dat zijn nog maar 2 dingen. Ik ben toch bang dat hij vooral geschikt is al assistent dan als hoofdtrainer. Ik hoop oprecht dat ie mijn ongelijk toont maar veel verwachtingen heb ik niet….

   1. Widi

    Ik had verwacht dat hij de tijd had gehad tijdens zijn “sabbatical” om te gaan inzien dat het rondspelen niet overdreven moet worden. Ik had ook verwacht dat hij zou beseffen dat het in Engeland al helemaal niet kan.

 14. De Nees

  Ik verbaasde me vorig jaar toen de Ligt liet vallen dat wel een paar jaar bij Ajax wilde blijven. Dat vooruitkijken al terwijl je ontwikkeling amper is begonnen en ook nog noemen een paar jaar, dat was voor mij ff niet te rijmen. Maar gelukkig het ie het licht gezien van waar hij staat in zijn ontwikkeling en ook nog Klaassen als een juiste voorbeeld daarin ziet.

Reageren is niet mogelijk.