There are no ads, please add some


Keizer: ‘Het gedeelte na de 0-1 kon mij niet bekoren’

Trainer Marcel Keizer was na afloop van Heracles – Ajax zeer slecht te spreken hoe Ajax de wedstrijd na de 0-1 probeerde uit te spelen. Keizer vindt dat zijn ploeg op bezoek bij Heracles dan ook ee onnodige nederlaag heeft geleden.

‘Deze wedstrijd verliezen was echt onnodig en dan komt het helemaal hard aan. Na de 0-1 konden we niet gecontroleerd spelen en zag ik veel spelers naar voren rennen om de 0-2 of 0-3 te maken. Dan moet je hem uiteindelijk ook maken en niet de hele organisatie op de kop zetten. We kwamen vaak wel tot de eindfase maar de bezetting voor de goal was er niet en er werden teveel lange ballen gespeeld. Morgen gaan we dit bespreken want komende week wacht het treffen met Rosenborg en die moeten we winnen. Maar dat dit opnieuw een mokerslag is mag duidelijk zijn’.

Bron: Fox Sports


Gerelateerde posts

74 reacties

 1. antonajax

  Kom op jongens. Ajax heeft de kwaliteit om zo een wedstrijd uit te spelen. Dat zijn ze gewoon verplicht. Jammer om zo de competitie te starten maar ik heb vertrouwen in onze ploeg!

 2. JohnDoe77

  Dat is wel het nadeel van een nieuwe trainer; toch alles net weer iets anders. En bij het ontbreken van net het laatste stukje geluk in de eindpass/afronding, breekt dat je op. Vorig jaar ook al een matige start, die punten kwam je op het laatst tekort! Vanaf nu beter hoelijk!

 3. Ajaciedje14

  Komt waarschijnlijk door slechte coaching. Die spelers bedenken echt niet zo maar zelf dat ze ineens allemaal naar voren moeten. Bovendien hoort de coach dan gewoon in die wedstrijd instructies door te geven aan de aanvoerder en dan kan het team zich weer aanpassen. Wat een drama coach.

 4. JohnDoe77

  Net als vorig jaar onder een nieuwe coach beginnen we zeer matig. Hopelijk snel rust met alle transfer verhalen, donderdag een mooie uitslag boeken en dan door met de stijgende lijn…. (duim) 🙈

  1. KBouter

   Boegbeeld uit de eigen jeugd en voorbeeld voor de jeugdopleiding Ajax Veltman zegt dat Ajax móet kopen. Er moeten minstens drie spelers bij vind hij.

   Dichterbij komen we niet, als eigen jeugdspeler al zeggen dat er spelers gekocht moet worden…

   1. Bert62

    Waarom spelen ze dan niet onze nieuwe spelers? Voordat ze aan het Ajax systeem gewend zijn is de competitie voorbij.

   2. BobbyHaarms

    Toch wel raar dat onze vriend Veltman dit roept terwijl je de CL al kwijt bent en de competitie alweer is begonnen. Dit had verdomme allang op orde moeten zijn! Natuurlijk ben je afhankelijk van die vreselijke transferperiode tot 1 september (wanneer wordt die waanzin eens teruggedraaid tot 1 july?!), maar Feyenoord heeft zijn zaakjes wel uitstekend op orde en er is rust in de tent. Heeft gewoon zeer goed geanticipeerd op vertrekkende spelers en is klaar voor de competitie en CL.

    Natuurlijk zijn er zat verzachtende omstandigheden, maar het lijkt nu elk jaar weer “feest” in onze selectie en begin je steeds op alle vlakken met een achterstand aan de competitie en kan je alweer zwaaien naar je eerste 3 punten.

 5. Gido

  Ging wel ver om na 70 minuten al va banque te gaan spelen. Organisatie was behoorlijk zoek na de wissel van Dijks. Hoop dat hij er iets van geleerd heeft en wij komende week de draad weer op pakken, mèt Sanchez.

 6. Indojood

  Wil niet al te hard overkomen naar Keizer, zeker met het ongeluk van Appie, maar tot nu toe is het allesbehalve indrukwekkend wat hij laat zien. Lijkt wel of de spelers hem niet serieus nemen en op eigen houtje acteren.

  1. Joodst

   Moet zeggen dat ik hetzelfde heb. Daarnaast is de verdeging ook niet ajax waardig zo. Er mag aanvalllend ook nog wel wat bij!

   1. Bert62

    Je kunt niet anders zeggen dat PSV met Lozano een goudhaantje in huis heeft gehaald. Waar blijven die van Ajax?

   2. Bakkie

    Aanvallend zit het volgens mij wel goed Joodst. Volwaardige dubbele bezetting op alle drie de posities. (Younes/Cerny, Dolberg/Huntelaar, Kluivert/Neres)

  2. Ajaxslied

   Het verbaasde mij ook dat Veltman en keizer precies wisten waar het fout ging maar geen van beide kon in de wedstrijd ingrijpen.

   1. Charka53

    Dus had Veltman dit tijdens de wedstrijd recht moeten trekken maar als hij door zijn collega’s net zo serieus wordt genomen als door de supporters komt er niets van terecht.

  3. Moosie

   Op zijn zachts gezegd zijn de tactische ingrepen vreemd te noemen eerst tegen Nice en vandaag ook

  4. Litmanen

   Alle tegenslagen in acht genomen kon je dit verwachten. Nu Sanchez weer die de ploeg laat vallen.
   Er lijkt geen einde aan te komen.
   De ploeg leek er met het hoofd totaal niet bij.
   Nog begrijpelijk ook.

   1. Moosie

    Begint al behoorlijk op een rampseizoen te lijken donderdag zal blijken of de ploeg zichzelf hervonden heeft

    1. Charka53

     Laten we het houden op een incident we hebben wel eens meer ver achter gestaan na de winterstop en dat liep ook goed af dus nog even afwachten voor een oordeel.

  5. De Nees

   Ik wil doorgaans niet vroeg oordelen over nieuwelingen, maar als ik de bank zie met Keizer, Wintertje en Spikrieman dan krijg ik van begin al een ongemakkelijk gevoel. Een trainer zonder ervaring is eigenlijk nog erger dan een onervaren speler. Bergkamp heeft Keizer doorgeduwd, waar Overmars eigenlijk tegen zijn aanstelling was. Wij denken dat TH een hoofdtrainer heeft aangesteld, niet waar, TH heeft zichzelf als hoofdtrainer aangesteld.

   1. Bakkie

    Ik houd m’n hart ook vast met deze trainers. De enige die ervaring heeft is incompetent en dat is Spijkerman.

   2. EugAjax

    Oneens De Nees, met paar dingen. Ten eerste heeft Bosz ons met een niet gewenste situatie opgezadeld. Keizer werd in de slipstream van Peter opgeleid tot trainer eerste elftal. Peter gaat na een seizoen weg omdat hij denkt heel Ajax te kunnen runnen en dan moet je een nieuwe trainer aanstellen. Ja hij is onervaren op dit nivo, maar dat waren vele succesvolle trainers van Ajax in het verleden (kijk historie rustig na). Dan begonnen die onervaren trainers vaak nog heel slecht ook. Zelfs Cruijff begon slecht bij Ajax. Maar ook Van Gaal. Is het misschien te vroeg voor Keizer ja misschien wel, maar ik denk dat het op termijn goed gaat komen. Ik zet wel vraagtekens bij zijn wisselbeleid voorlopig, maar dat gaat hij wel leren. Vergeet niet en dat blijf ik zeggen Ajax heeft een heel vervelende voorbereiding gehad. En ook gister weer, weliswaar zeer mooi eerbetoon, maar veel spelers en ik denk zelfs de coach hebben er veel moeite mee. Zelfs Sar zag ik traantje wegpinken. Hoe moet dat voor die spelers zijn? Dan komt Sanchez muiten met zijn Spurs wens en dat werkt door. Keizer is onervaren maar word omringd door velen uit het topvoetbal. Hij gaat er echt komen. Grappig dat Bosz na rampzalig begin veen steun kreeg maar een Ajacied als Keizer even niet en sitauties zijn totaal onvergelijkbaar. Dan had Bosz het velen malen makkelijker. Het begin is desastreus maar was te verwachten. Nu is het hoe ga je hier mee om. AAjax zal eerst korte metten moeten maken met muitende Sanchez en praatgrage Veltman en dan kunnen we op 0 beginnen en hopelijk bouwen aan wat moois. O ja hadden we ook met zijn allen zo geschreven als Dijks niet op paal had geschoten maar in netje of als Dolberg gewoon penalty krijgt, vlak voor 1-1. Na duw in rug. Ik wil alleen zeggen beleid afkraken nav korte termijn, bal op paal etc, gaat veel te ver. Waar ik wel nu benieuwd naar ben is de leiderschap van de heren in tijden van crisis, en dan bedoel ik de spelers Sanchez en Veltman. Aanpakken anders gaat dit ook door etteren. Rijen moeten gesloten worden op decweg doorgaan zoals we doen en niet gek laten maken door de narige externe dingen die Ajax treffen of hebben getroffen. En kijk anders film succes seizoen Rijkaard bij Barca na. Eerste helft seizoen helemaal niets met hem, hij werd verketterd en alleen Laporta bleef hem steunen door dik en dun omdat hij kwaliteiten herkende en bleef vertrouwen in hem.

   3. De Nees

    Verschil met die eerdere trainers is ook de aanwezigheid van routiniers in hun elftallen. Die vergelijking gaat daarom al mank omdat je nu met andere omstandigheden te maken hebt. Het Ajax van deze tijd zit vol jonkies, zelfs de ervaren jongens missen de persoonlijkheid om een ploeg op sleeptouw te nemen. Met dat voor ogen moet je een ander evenwicht zoeken met dus een ervaren trainer zodat je dat beter kan handelen. Tuurlijk kan het goed uitpakken, maar je neemt een veel groter risico dan nodig is. TH, lees Bergkamp, heeft nu volledige controle over de trainersbank, want dat mondige van Bosz wilden ze niet meer. Daarom zeg ik TH is de hoofdtrainer met Keizer als het gezicht naar buiten.

 7. Jari10

  We kunnen nog heel langen over prjzen van spelers. Bosz is weg. Leve Bosz. Keizer succes maar je gaat het niet redden.

 8. theomar

  Wat een begin. Om ziek van te worden. Vorig seizoen ook in het begin grote missers gemaakt, thuis nog wel. Die hebben het uiteindelijk verpest. Ik zie dit als een geval van onderschatting. Dit ligt niet aan Keizer, maar aan het team. Elke wedstrijd, ook tegen de middenmoters, moet er 100% inzet zijn. Ook is nu al duidelijk hoe we Sanchez zullen gaan missen.

 9. JBajax

  Zo zonde dat ajax zo zijn seizoen moet beginnen! De Ligt en Kluivert zijn er wat mij betreft nog niet klaar voor. Ajax laat mijn inziens zijn talenten te snel doorstromen waardoor we tegen ongelooflijke verliespartijen aanlopen. Niet alleen deze jongens maar ook younes viel wederom ontzettend tegen. Ik snap niet waarom Neres niet de kans krijgt. Daarnaast had ik vertrouwen in Marcel Keizer maar daar zit wel een deuk in na gistersvond. Vreemde wissels (te aanvallend) waarbij de organisatie helemaal zoek was. Maar nu de vraag: hoe lossen we dit op? Welke spelers kunnen ons helpen?

  1. Charka53

   En wat denk je van Ziyech , hij zwerft over het hele veld en eist de bal op en doe er dan niets mee en de geschiedenis herhaalt zich Klaassen liep er verloren bij in het begin met Ziyech en nu overkomt Danny hetzelfde dus Keizer Let daar ook eens op.

   1. JBajax

    Ben ik met je eens maar die had gewoon een off day. Vind ik wel een verschil met spelers die de kwaliteit op dit moment nog niet hebben!

 10. Indojood

  Bij Ajax is het nu zo dat TH, trainer en spelers verschillende geluiden naar buiten laten horen over wat er allemaal nog bijgekocht moet worden. De meningsverschillen liggen dus nu op straat en zijn niet intern gehouden. Met name Veltman, als aanvoerder, is daar zeer uitgesproken over. Dit allemaal terwijl het seizoen al een paar weken bezig is en we nog twee weken hebben tot het sluiten van de transfermarkt.

  Dit zijn zorgwekkende signalen. Men heeft de boel niet meer onder controle daar. Je moet nu wel heel erg dronken zijn als je beweert dat we goed bezig zijn bij Ajax. Voor de zoveelste keer laat het TH/Directie een brevet van onvermogen zien.

 11. ajacied1982

  Het enigste is wat ze moeten is meer dan 100 procent geven elke wedstrijd.Anders zal je het tegen elke ploeg lastig krijgen.Je bokst iedere wedstrijd tegen een muur op.En we scoren veelste moeilijk.De ploeg is veelste jong.Talent moet je mixen met ervaring.Moet veltman onze ervaring zijn.Hij maakt toch altijd overtredingen en onrust.

 12. AB

  Ik zit net even te kijken naar de wissels (tijdstip en namen) en snap nu heel goed waarom er geen lijn is het spel terug is gekomen. Met 1-1 ga je niet zoveel risoco’s nemen, dat doe je bij een 2-1 achterstand, de laatste 10 minuten. Zoals gezegd, bij Nice waren er al vraagtekens bij de wissels, nu weer. Het trio op de bank laat flinke steken vallen in mijn ogen. Hoe was Veltman verbaal aanwezig deze wedstrijd als aanvoerder?

  1. Moosie

   Als trainer geeft Keizer aan vol op de aanval krijgen ze de deksel op de neus geeft hij het 11tal de schuld. Ik wil Jonk

  2. Indojood

   Klopt AB,

   Wat goed ging tegen Nice uit, ging vorige week thuis tegen Nice thuis en gisteren falikant mis, het handhaven van 4-3-3.

   Tegen Nice thuis werd De Jong voor een aanvaller gebracht waardoor het 4-4-2 werd en we naar achteren werden gedrongen. Gisteren kwam De Jong voor Dijks en later ook nog een KJH voor Schöne en werd het 3-3-4.

   Deze tactische keuzes kunnen mij niet bekoren.

    1. AB

     Er zit één ervaren man op de bank, Spijkerman. Vanaf de start al een verkeerde keus en nu wordt dat helemaal duidelijk. Hij zou Keizer eigenlijk moeten kunnen coachen. Als hij dat de afgelopen twee wedstrijden heeft gedaan wordt wederom een hoop duidelijk. Opvallend te lezen dat er katten aan Jonk en Bosz worden uitgedeeld door forumleden. Ook een flinke teken van zwakte.

     1. Moosie

      Ach AB bij de aanstelling van PB vond ik Jonk al de beste man maar PB was toen een logische 2de keus.Keizer heb het niet makkelijk gehad maar doet echt vreemde dingen van de rest op de bank zie ik geen aanvulling eerder meer van het zelfde.
      En ik beperk me voor de rest tot een selecte groep waar ik op reageer voordat ik weer een anonieme aangifte wegens bedreiging aan mijn broek heb hangen.

     2. AB

      Ach, het is een kwestie van wachten en dan kunnen we een anonieme aangifte wegens racisme doen.

     3. Moosie

      Juridisch gezien was het geen bedreiging dus,maaar ze aaamen wel waarschuwen dat als ik zoou handelen of iemand sturen er eerst ij mij verhaal zou worden gehaald en dan heb je 14 dagen plus 3 vakantie dus het is misselijk. En m
      Dus ik beperk me tot discussiëren met personen die ik ken op het scherpst van de snede laat me niet muilkorven.

   1. De Nees

    Winter vind ik zo’n circusfiguur, werkelijk nooit iets tactisch opvallends gehoord uit zijn mond sinds zijn entree in het voetbal halverwege jaren 80. Over Spijkerman hoef ik al niks te zeggen. Met Keizer is het een mooi stel daar op de bank. Je zal het zien hoe vaak er tactisch niet slim wordt geanticipeerd in wedstrijden, de naïviteit van altijd en overal 4-3-3 en let maar ’s op hoe makkelijk door de linies gevoetbald gaat worden door de tegenstander. Dan gaan wij vooral oog hebben hoe slecht de spelers het doen, maar het begint toch vooral met de trainer en zijn vermogen om te anticiperen.

 13. ajacied1982

  Het is een groot drama bij Ajax.Verkoop sanchez maar heel gauw voor 38 miljoen.Kan je weer een jeugdspeler halen voor 2 miljoen

 14. AFCA my World

  Dat veltman dus absoluut geen aanvoerder is is nu duidelijk weg met die vent en sjeune nemen ! Die snapt het ! ⚽️

 15. ajaxpers

  Veltman is geen aanvoerder, Keizer is onervaren (maar het is hem wel gegund alleen Ajax is geen leerwerkbedrijf!), Schone is erg onder zijn niveau, Dolberg wordt niet goed aangespeeld en bediend, Younes zn rendement is slecht, Kluivert wordt te snel gebracht (Neres opstellen), Ziyech, dat komt wel goed, Donny is uitmuntend. Dijks en viergever waren bij de eerste goal te slap maar Dijks deed het voor de rest wel prima.

 16. ajaxpers

  Veltman is geen aanvoerder, Keizer is onervaren (maar het is hem wel gegund alleen Ajax is geen leerwerkbedrijf!), Schone is erg onder zijn niveau, Dolberg wordt niet goed aangespeeld en bediend, Younes zn rendement is slecht, Kluivert wordt te snel gebracht (Neres opstellen), Ziyech, dat komt wel goed, Donny is uitmuntend. Dijks en viergever waren bij de eerste goal te slap maar Dijks deed het voor de rest wel prima. We zijn er nog lang niet en bereid je voor op een wisselvallig seizoen wat slecht is voor onze harten.

 17. Slingertje.

  Gelukkig komt Rosenborg donderdag dus kunnen ze zich herstellen door een goed resultaat neer te zetten.

 18. rekel23

  Ik zag heel langzaam het oude spel van het achterin maar heen en weer tikken terug komen en laat dat zich aub niet verder ontwikkelen.
  Zeker als je aan het verdedigen bent een dan nog steeds aan zone verdedigen denkt en je compleet in je 16 meter gebied laat drukken niet je afvragen of je goed bezig bent.
  Ook nu is bewezen dat het gedonder met verkoop bij de start van de competitie afsloten moet zijn

 19. Jimmy1971

  Tuurlijk was het niet geweldig , maar Ajax had ontzettend pech in de afwerking en Heracles speelde hun gelukkigste wedstrijd van het seizoen !
  Als een trainer te laat aanvallend wisselt is hij een eikel , maar te aanvallend ook , het team moet het uiteindelijk toch gewoon doen !?
  Als ze zo als tegen Nice hadden gespeeld / ingezet had je gewoon met 0-6 gewonnen ..

 20. fpvk

  Niet te snel conclusies trekken. We zijn net begonnen. Volgende week kan het er allemaal weer heel anders uitzien.

 21. De seijs

  Dijks speelde als een dijk. Misschien zijn de negatieve supporters die Dijks niks vinden nu overtuigd? Hij speelde als een rots in de branding. Waar zijn die zeikers nou? Nu zie ik ze niet! Zegt genoeg over die SUPPORTERS!

  1. Widi

   Seijs, Indojood slaat hier de spijker op zijn kop. Ik heb dat ook gezien. In mijn ogen heeft Dijks weer bewezen dat hij veel tekort komt.

   1. De seijs

    Niet mee eens. Ik vond dat waar de 1-1 uit kwam een fout v d Ligt. Die was te laat. Dijks was gewoon goed deze wedstrijd.

 22. Sem_020_ajax

  Weg met. Keizer like me bericht als je met me eens bent deze voor de haaters🖕🖕🏿🖕🖕🏿🖕

  1. BobbyHaarms

   Om likes gaan smeken moet je hier vooral niet gaan doen. Er zitten er hier al genoeg die er bijna een moord voor zouden doen en das al erg genoeg.

   1. Widi

    Er is al een paar keer tegen Sem gezegd dat je hier niet om likes vraagt. Ik denk dat Sem niet alleen jong is.

  2. AFCA my World

   Weg met sem-020 lijkt me beter,likes moet je verdienen en dat lukt niet met domme berichten of opmerkingen, likes krijg je als met relevante informatie of met echt goed inzicht komt,dat bericht van jouw is kortzichtig en ondoordacht op het moment dat Ajax gaat winnen wil je keizer op de schouders nemen !

 23. SPHAFCA

  Nog nooit zo snel helemaal klaar geweest met een trainer. Als die vandaag op zou stappen en die bergkamp meeneemt zou ik een prima zondag hebben

 24. Moosie

  Elke beginnende trainer maakt fouten in principe niks mis mee, maar als je dan je 11tal afvalt in het interview net na de wedstrijd heb ik daar wel zo mijn twijfels bij en dan zeg ik het netjes.
  De voorbereiding was een drama dus verwacht je dat gedurende de wedstrijden waar het om iets gaat de trainer het 11tal stuurt dmv wissels en tactische aanpassingen die van te voren zijn besproken.
  Ik zie daar niets van terug.
  Verder groeien we weer niet door omdat er weer, naar het laat aanzien, dragende spelers verkocht worden.
  En zo blijft de stilstand in het 11tal en beginnen we weer op nul.
  Het TH heeft veel geld verdiend ok maar sinds het loslaten van de visie van Johan zie ik geen progressie in de jeugd.
  Sterker zelfs in de jeugd lopen straks meer aankopen dan zelfopgeleidde spelers rond.
  We zijn toch fucking chelsea niet ik snap daar echt geen klote van.
  De club is financieel gezond maar sportief zo ziek als een hond.
  De supporters krijgen zoethoudertjes zoals de Cruijff Arena en rooie stoeltjes maar de ambitie die uitgesproken werd door Johan wordt elk jaar weer de nek omgedraaid door een zwalkend beleid dat om de knikkers draait en de ego’s van huidige en oudbestuurders.
  We zijn een club met meer ereleden die niet hebben gevoetbald dan wel omdat een select groepje klootzakjes de club nu al bijna 30 jaar gegijzeld houdt en niet loslaat.
  Ajax zit in mijn bloed maar het zou me wat waard zijn als de bezem er doorheen ging.
  En fucking geen likes heb er al teveel 🙂

 25. Kingkong

  Reactie keizer na de 01 bleven ze te veel aanvallen ,waarom dan de wissel van de linksback

Reageren is niet mogelijk.