Ajax loopt gelijk averij op en verliest met 2-1 van Heracles (Incl foto’s)

Ajax is het nieuwe seizoen zeer slecht begonnen. Op het kunstgras van het Polman Stadion gingen de Ajacieden met 2-1 onderuit. Hakim Ziyech bracht Ajax in de tweede helft op voorsprong maar Heracles behaalde uiteindelijk de eerste overwinning sinds 1965 op Ajax.

Ajax had in de eerste helft het overwicht ondanks dat het Davinson Sanchez moest missen die vanwege de belangstelling van Tottenham Hotspur onvoldoende gefocust zou zijn op de wedstrijd. Beide ploegen kregen enkele kansen maar echt hoogstaand was het zeker niet. De 34e minuut van het duel stond in het teken van Abdelhak Nouri en het publiek in Polman Stadion had een fraai applaus over voor de middenvelder van Ajax. In de tweede helft was het Mitchell Dijks die een snoeihard schot op de paal zag belanden en even later was het wel raak voor Ajax. Amin Younes legde de bal panklaar voor Hakim Ziyech die verwoestend uithaalde. Ajax leek de wedstrijd simpel te kunnen uitspelen maar niets was minder waar. Nadat eerst Gladon de bal achter Onana wist te werken was het even later zelfs Kuwas die Ajax op een 2-1 achterstand wist te zetten. Dat Marcel Keizer uiteindelijk nog Huntelaar, Cerny en De Jong in het elftal bracht mocht niet meer baten. Klaas-Jan Huntelaar had in de slotfase dé kans op de gelijkmaker, maar Bram Castro stopte zijn inzet.

Heracles – Ajax 2-1 (0-0)

’56 Ziyech 0-1
’65 Gladon 1-1
’82 Kuwas 2-1

Scheidsrechter: Blom
Toeschouwers: 12.080
Gele kaarten: Niemeijer (Heracles), De Ligt (Ajax)

Opstelling Heracles: Castro; Breukers,(/57 Droste), Pröpper, Hardeveld, Van Hintum; Van Ooijen, Pelupessy, Niemeijer, (46 Monteiro), Kuwas, Armenteros, Darri (/77 Peterson)

Opstelling Ajax: André Onana; Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Nick Viergever. Mitchell Dijks,(/71 Frenkie de Jong), Lasse Schöne, (/76 Klaas Jan Huntelaar),Donny van de Beek, Hakim Ziyech; Justin Kluivert, (/83 Vaclav Cerny), Kasper Dolberg, Amin Younes

App-gebruikers: Bekijk de foto’s op onze website www.AjaxFanzone.nl via deze link

Aan de inzet van het uitvak lag het zeker niet

Maar op het veld wilde het niet echt lukken

Respect voor de supporters van Heracles

Ziyech scoorde nog wel de 0-1

Maar uiteindelijk ging het alsnog mis

Spoedoverleg lijkt zeer gewenst!

 

 

 

Related posts

83 Comments

  1. paulvos

   Zoals de laatste jaren begint het weer lekker, weer achter de feiten aan hobbelen, proficiat.

 1. Valentino

  Sanchez moet er donderdag wel bij zijn, anders rolt Rosenborg ons op. Keijzer had hem gewoon niet uit de selectie moeten houden. De man is een prof, die staat er gewoon als het moet.

  1. Charka53

   Prof ? ga je dan op de wedstrijddag over een transfer praten dan ben je niet met de wedstrijd bezig dus een goede beslissingen hoor.

   1. Litmanen

    Eens Charka, schandalige en oncollegiale actie. Zo zie je maar hoe dankbaar de jonge profs zijn voor de kansen die ze krijgen bij Ajax. Word een beetje ziek van die mentaliteit.
    Zaakwaarnemers inschakelen als ze een keer ophun twintigste op de bank zitten en een vertrek er doorheen duwen als ze merken dat Ajax niet direct wil meewerken.

    Laat hem maar gaan maar haal er zoveel mogelijk geld uit Marc!

 2. Sjakie1952

  Een goed begin is het halve werk. Misschien gaan alle wijsneusjes en betweters nu ook inzien dat het een complete puinhoop is. Nu slaat de paniek toe en gaat het alleen maar slechter

 3. bs

  Voorbereiding lastig en moeilijk, CL weg, valse start conpetitie, hopelijk hebben we nu alle dieptepunten gehad. Sanchez en Dolberg … BLIJF!!! Donderdag EL en competitie meteen in de achtervolging!!! KOM OP MANNEN!!!

 4. Sjakie1952

  En waar zijn JohnDoe en Widi nu? Ben benieuwd naar hun analyse. Misschien kunnen zij ons weer even uitleggen hoe we het allemaal moeten zien. En een ding staat vast: Marc valt niets te verwijten. Onze selectie is gewoon op tijd in orde. Nou we hebben het gezien hoor

  1. antonajax

   Jemig wat loop jii te provoceren zeg. Heb je een slecht huwelijk ofzo. Supporters vallen elkaar niet aan/af. Waarom doe je zo man. Voor ons is deze uitslag allemaal frustrerend, maar om dan zo te reageren is niet handig man

 5. Teuntje

  Ik zou het fijn vinden als we niet meteen Keizer gaan afvallen. De man begint aan z’n eerste echt grote klus, heeft een drama meegemaakt die z’n weerga niet kent en heeft ook nog eens een selectie gekregen die, mi niet op orde is.
  Snap ik al zijn keuzes, nee. Gun ik hem meer tijd, ja.
  Neemt overigens niet weg dat deze start teleurstellend is.
  Kom op mannen, dit was de eerste wedstrijd. Volgende week nieuwe kansen

 6. Melvis

  Keizer maakt wel een heel kwetsbare en onzekere indruk in interview en persconferentie, heb niet het gevoel dat hij de controle heeft

 7. De seijs

  De eigen jeugd zakte aardig door het ijs! Wim Jonk is ze vergeten mentaliteit bij te brengen. Of nee dat had hij zelf niet! En ja dan kan je het een ander ook niet leren. Goed dat hij nu bij de onder bond in België werkt?

 8. rvdlinden72

  hetzelfde begin als vorig seizoen en dan straks weer inhaal race en wer net niet en ja we hebben het weer in het begin laten liggen copy paste!!!

 9. Charka53

  Tjonge tjonge wat was dit slecht en geen één uitgesloten en nu krijgen we rosenburg ik ben bang dat we dan nog erger afgaan wie gaat dit losse zootje weer op de rails krijgen, Keizer?

 10. Ajaciedje14

  Ben ik de enige die zich telkens kapot ergert aan Dolberg. Hij is afschuwelijk slecht als het niet loopt. Hij doet zijn best niet, alsof hij zichzelf te goed vind om naar de bal te rennen en de bal maar bij hem moet komen en anders doet hij het gewoon niet. Zijn rendement is veel te laag en voor mijn gevoel loopt hij per wedstrijd nog geen 6km waar de andere spelers waarschijnlijk gemiddeld 8km lopen. Dus ik zou zeggen wanneer Monaco aanklopt. Gewoon meenemen die slappe hap en nooit meer in Amsterdam vertonen, godverdomme nietsnut!

  1. Iamsterdam2015

   Ze moeten hem wel aanspelen wil hij uitblinken. als de spelers hem herhaaldeijk op zijn verkeerde been aanspelen of hem gewoon weg overslaan kan hij niets toevoegen. Zijn loopacties zijn steeds redelijk tot goed maar ja, als youness en Kluivert met de hoofd omlaag lopen……

  2. bs

   Ja je bent de enige en je ziet het ook verkeerd. Dolberg maakt er in zijn eentje nog het beste van. Zelfs dan druipt de klasse er van af!!!!

   1. Iamsterdam2015

    Mening JBajax…..mening. Maar goed jij bent de beste dus ik geb er inderdaad geen verstand van. Pfffft

  3. Bakkie

   Ik denk dat je inderdaad de enige bent, Ajaciedje14. Dolberg oogt soms nonchalant, maar daar kan hij ook niks aan doen. Hij werkt hard en krijgt geen bruikbare ballen.

  4. Charka53

   Mee eens Ajaciedje14 als Milan hem wil geef hem maar mee hij bakt er niet veel van alleen het is niet alleen zijn schuld hoor er komt ook geen bal van de vleugels waar mee hij wat kan doen.

 11. Iamsterdam2015

  Pfffft dodelijk vermoeiend. gelukkig zit ik op Mallorca en kan ik snel schakelen door lekker een slokkie te gaan doen deze nacht want die heb ik echt nodig……. damn wat was het erg. Maar ja, ik moet ook eerlijk zijn. Enkele weken geleden zei ik als dat het moeilijk zou zijn de draad op te pakken na het trieste gebeuren met Nouri. Ik neem ze niks kwalijk dit heeft duidelijk ( logisch) er in gehakt. Het komt goed, al hoop ik niet dat het te lang gaat duren. Voor nu kunnen ze bij mij wel wat potjes breken. Pak je rust manne. Want donderdag gaan we weer vlammen. Say you don’t worry bout a thing…….etc etc etc….

  1. De seijs

   Knap dat jij het zo ziet Lamsterdam2015 , Maar iedereen wil perse kampioen worden dit jaar. Voor Nouri toch, nr 34. Dan moeten we alles opzij zetten en een gedachte hebben, het kampioenschap. En op deze slappe manier komen we niet eens bij de eerste 4. Dus gasten MENTALITEIT en alles voor de 34e. ?

    1. Indojood

     Is het iamsterdam2015 of lamsterdam2015. Dan krijgt dat slokkie doen een andere lading… ?

 12. Ajaciedje14

  En nog een dingetje kan iemand alsjeblieft die verdomde Sjakie van dit forum verbannen. Hij heeft voor mijn gevoel de hersencapaciteit van een baksteen. Als je je agressie niet kwijt kan doe dat dan niet op dit forum en tyft gewoon lekker op vieze stink hufter uit 010!

  1. Teuntje

   Hoezo? Als iemand een andere mening heeft, mag dat toch?
   Ik zie in zijn posts overigens geen Feijenoord, hoor?

   1. Iamsterdam2015

    Nou Teuntje daar moet je mee oppassen want ook ik kreeg er van langs om mijn mening..?
    Maar klopt wat je zegt. Het zijn meningen en daar kan je het mee eens zijn…. of niet.

  2. De Nees

   Waarom? Zolang je je hier niet komt lullen over achterlijke zaken als racisme, fundamentalisme en welke -ismes dan ook dan mag je je mening geven hoe krom ook zolang het maar voetbal gerelateerd is. Dus bind zelf ff in Ajaciedje.

 13. Ajaxfoort

  Dit was werkelijk niet om aan te gluren. Donderdag zo spelen en je hoeft daar niet eens meer heen. Er is nog geen bezieling. Natuurlijk mis je sanchez maar de echte fouten werden voorin gemaakt.

 14. De Nees

  Elftal voetbalt ook niet als een team. Leek of ze niet met hun kop d’r bij waren. Veel werk aan de winkel voor Keizer, die zelf ook niet een al te frisse indruk maakt,…

 15. TikkieTakkie

  Geweldig begin hoor Ajax!? Hoezo gaat Sanchez nu over een transfer praten?!! Die hoort met zijn hoofd bij de wedstrijd te zitten! Doe dat lekker morgen zou ik zeggen, hoop dat hij er Donderdag wel bij is want dan gaat het niet zo’n leuke wedstrijd worden tegen Rosenborg als ik nu weet hoe we spelen zonder hem!

 16. Iceman

  Begint weer goed met Ajax. We lopen weer achter de Feiten aan meteen 3 punten achter op die pisvlekken en morgen spelen die kakkie’s die zullen ook wel winnen en wij geen ene Fuck meteen slecht ik zeg exit Keizer Marc zoek een andere nu je toch bezig bent om een verdedeger te halen want met dit spel tegen Rosenborg kunnen wij het shaken.

 17. AB

  Zo te lezen was het goed dat ik andere bezigheden had vanavond. Ja, er is ook een leven naast het voetbal.

  1. Litmanen

   We weten hier allemaal hoe diep Ajax bij jou zit AB. Eerste wedstrijd van het seizoen en ja hebt weer wat beters te doen. Gek genoeg alleen bij wedstrijden die niet goed aflopen.
   Als je niet geinteresseerd bent blijf dan hier ook weg.

   1. AB

    He randdebiel, bek houden of langskomen en klappen krijgen. Duidelijk? Als jouw leven alleen uit voetbal bestaat blijf dan lekker in je zielige leven en val anderen niet lastig. Ik heb nog een vrouw ook en vrienden. Daar besteed ik ook tijd aan. Dat is voor jou iets heel vreemds. Elke thuiswedstrijd zit ik in het stadion terwijl jij achter teletekst zit randdebiel. Ajax zit bij mij dieper dan bij jou kneus.

    1. Litmanen

     Kijk, zo ken ik je weer. Ik ben uitermate onder de indruk van je dreigementen.
     De laatste keer dat je hier met iemand afgesproken had om klappen uit te delen ben je niet komen opdagen
     Beetje grote mond voor zo’n kleine lafbek.
     Waardeloze supporter.

   2. De Nees

    Litmanen nu begin je zelf te klootviolen zonder reden. Met je ‘zo ken ik je weer’ lok je het ook uit. Je moet straks niet gaan janken als iemand tegen jouw begint.

    1. De seijs

     Ja is ook wel zo nees maar litmanen heeft wel weer gelijk. Het is weer het oude liedje als meneertje aangesproken wordt dan is het gelijk weer bedreigen en schelden. Dacht dat hij nu eens terug was gekomen hier (na de 20e keer) om eens verstandig te reageren en het normaal tehouden. Maar hij is dus duidelijk nog niet helemaal goed in zijn hoofd. Hoop dat het eenmalig is van hem , en dat hij zich schaamt en zijn excuses aanbied hier op het forum voor zijn niet normale uitlating naar Litmanen. Misschien dat er dan nog hoop voor ab is.

     1. De Nees

      Geldt voor jullie alle 3, dat gescheld over en weer gaat nergens over. Kleutergedrag bij volwassenen staat zo zielig.

     2. AB

      Niks is leuker en beter dan het kind in jezelf te bewaren. Al dat serieuze geleuter. Luchtigheid moet er tussendoor kunnen

  1. AB

   Als het al zover is heb ik echt weinig hoop dit seizoen. Die man hadden ze nooit binnen moeten halen en al helemaal nooit een plek op de bank moeten geven. Als Keizer daar naar gaat luisteren tijdens de wedstrijd komt het echt niet goed.

   1. Litmanen

    Je hebt het niet gezien nitwit. Je mocht niet kijken van je vrouw.
    Hou je dan ook buiten de discussie.

    1. AB

     Beste Litmanen, ik zie nooit een uitwedstrijd van de competitie op TV en waarom niet: ik ga niet betalen voor voetbal op TV. Uitwedstrijden volg ik thuis via de radio , AS en Ajaxfanzone. Heb ik wat anders te doen, al is het een wandeling, dan volg ik het niet. Erg he zo’n supporter. Wat nog erger is: daar zijn er vele vele duizenden van. Dus voordat je je domme commentaar (zoals over mijn vrouw) blijft spuien, denk ook eens na. Probeer het in iedere geval eens. Ik kan er overigens niets aan doen dat je eenzaam bent en blijft.

  2. De Nees

   Ach ja, allemaal mannetjes die goed liggen bij Bergkamp die duidelijk na Bosz geen zin meer had in tegenwind. Ik heb geen aversie tegen TH maar Keizer’s aanstelling is zo doorzichtig als wat en neigt gewoon naar verkeerde redenen. ”Trainerservaring? Hoezo? Risico kunnen we lopen, we redden het ook zonder. Ons vriendenclubje is belangrijker!”

 18. Hazez

  Hahahahahahaha als ze volgende x winnen is dolbergen weer de held en de jeugd weer super en de trainer weer top en sanchez een baas enz enz .. jammer van het verlies maar zijn nog zat wedstrijden om kampioen te worden . Als we over 5 potten nog met 0punten staan word het een ander verhaal . Wakker worden ajax en gaan voor die prijs ..

 19. Yor2002

  De ligt of viergever voortaan uit de basis en dan dijks al basisspeler op de linksback positie want hij was gisteren weer heel goed bezig

 20. AFCA my World

  Zeer zeer slecht,waarom kan je tegen heracles niet brengen wat je tegen nice wel bracht,?strijd en vertrouwen ! ⚽️

 21. Slingertje.

  Als je zo slap verdedigt en dan voorin ook niet scherp bent dan gaat het heel moeilijk worden om wedstrijden te winnen. Spelers moeten meer in het teambelang gaan denken ipv aan hun eigen wedstrijdje.

 22. f-side64

  ze moeten dat kunstgras ook verbieden snap niet dat de KNVB dit accepteert want het team dat er altijd op speel heeft altijd al 1 pshylogisch voordeel

  1. Indojood

   Donny is de beste speler tot nu toe. De ouderen zoals Veltman, Schöne en Viergever geven niet thuis.

 23. Cootje Adriaanse

  Ik had gehoopt op het moeiteloos voortborduren op het team van Peter Bosz en daar waar spelers worden verkocht anticiperen met een nieuwe aankoop (als die al niet waren binnen gehaald).

  Helaas is het allemaal anders en hebben we al aardig de deksel op de neus met uitschakeling CL en na speelronde 1 een achterstand van 3 punten op de concurrentie.

  Mijn gedachten gingen gisterenavond meteen naar aug 2008 waar Ajax onder leiding van Van Basten zijn eerste competitiewedstrijd verloor bij laagvlieger Willem II. Hoop dat het niet net zo’n seizoen gaat worden, al heb ik op dit moment weinig vertrouwen in een wederopstanding.

  1. Indojood

   Nee, en het probleem zit te diep. We hebben nu twee keer gezien dat mensen die met de Cruijff-visie succes hadden, Jonk met opleiden en Bosz met speelwijze. Beide heren hebben aangekaart wat er niet goed gaat bij Ajax en wat er verbeterd zou moeten worden en beide heren zijn weggejaagd.

   1. De seijs

    En indojood deze 2 heren hebben ook nog nooit gehoord van mentaliteit! Anders waren ze wel gebleven! De een kiest voor het grote geld en de andere kwam nergens meer aan de bak. En ja hij zit nu bij een onder bond in België. ?Zegt over bijde wel genoeg. Weg is weg en nooit meer binnen laten! WT ajax nodig heeft is mentaliteit. ??

 24. Basisspeler

  Heracles hoor je met 1-6 op te rollen. Heb het gevoel dat de trsnsferperikelen een aantal heren parten spelen. Zoals Ziyech en Dolberg. KJH had moeten scoren trouwens.

Comments are closed.