There are no ads, please add some


Geruchten steeds sterker: Ajax en Tottenham ‘akkoord’ over transfer Sanchez

Het begint er steeds meer op te lijken dat Davinson Sanchez binnenkort gaat vertrekken bij Ajax. Nadat eerder deze week The Sun wist te melden dat Tottenham ver wil gaan om de Colombiaan los te weken bij Ajax (zie eerder bericht), volgen er nu steeds meer geruchten dat de deal binnen enkele dagen zal worden afgerond. De Spaanse verslaggever Gerard Romero, met 84.000 volgers op Twitter, laat weten dat Ajax en Tottenham inmiddels een akkoord hebben bereikt en dat de transfersom tussen de 35 en 38,5 miljoen zal liggen. Als vervanger van Sánchez wordt ook een Colombiaan genoemd, namelijk Carlos Cuesta, (zie eerder bericht), die onder contract staat bij Atlético Nacional. Daar pikte Ajax ook Sánchez op.

Bron: Twitter


Gerelateerde posts

99 reacties

 1. KBouter

  Niet doen Marc…niet doen, het is nog te vroeg..last Sanchez nog minimaal 1 seizoen in Amsterdam.

  1. AjaxKat

   Heb ff die Gerard Romero gecheckt op social media. Hij is volgens mij best wel een clown te noemen vandaar zijn vele volgers, dat hoeft dus helemaal niks te zeggen over zijn autoriteit als voetbaljournalist. En zijn tweet was helemaal zonder bronvermelding. In de regel geldt dat dan als een uit de duim gezogen verhaal dus.
   Meneer Romero heeft misschien ingangen bij Barca getuige zijn foto’s bij die club (o.a. met clubicoon JC) maar zowel bij de Spurs als bij Ajax heeft hij dat volgens mij niet. Ik weet dus niet of ik dit verhaal moet geloven. Zou mooi zijn als het niet klopt.

 2. Overdwars

  A) veel te weinig B) flikker nou toch eens op met dat oneerlijke gedoe. Voer net als in de politiek plafonds in zodat iedere topclub evenveel kans heeft op het winnen van prijzen en zich kan onderscheiden door een betere voetbalfilosofie. Knap hoor als je het meeste geld hebt dat je dan ook je succes kan kopen.

  1. Toppertje

   Welke ambitie heeft Ajax? Een titel of een zo hoog mogelijke bankrekening? We zijn supergezond dus het geld is niet nodig. Vraag is alleen of Sanchez het hard wil spelen. Als hij dat wil dan is Ajax kansloos bij een rechter. Wil hij dat niet dan zou ik hem nog een jaar vasthouden. Overigens laat hier het missen van de CL zich indirect voelen. Sanchez kan met Spurs dit jaar nog in de CL spelen. Voor een voetballer toch een mooier podium dan de EL. In die zin krijgt Ajax het m.i. keihard terug dat het team niet op voldoende sterkte was om deelname af te dwingen. Als de geruchten zo sterk zijn ga ik er vanuit dat hij weggaat maar dan hoop ik wel voor behoorlijk meer dan 40 miljoen. Wat overigens een blunder was om dat te noemen.

   1. Litmanen

    Eens, of niks, want voetballers zijn net mensen. Ajax wil in principe niks kwijt.
    Maar in een klap het verlies van de CL goedmaken en zijn opvolger staat al klaar?
    En hoe graag wil Sanchez?

  2. Geroldkohlen

   klopt jeroen! het was eerst minimaal 40 miljoen ,en daarvoor was het eerst zelfs nog 50 miljoen. en daarna riep hij hij heel duidelijk not 4 sale, dus als je hem dan ook nog eens verkoopt voor maar 35 mil is Marc echt ongeloofwaardig en kan hij beter vertrekken. als je hem nu laat gaan, verkoopt spurs hem over 2 jaar voor ruim het dubbele of meer!

   1. BobbyHaarms

    Klopt Gerold. Marc heeft echt uitstekende deals gesloten voor Ajax, waarvoor hulde. Maar na eerder gezegd te hebben dat de prijs 50 miljoen is, daarna niet minder dan 40 miljoen, en Sanchez vervolgens voor onder dat bedrag verkopen….??? Dan zou ik zeggen exit. Maar vergeet dan ook die RVC en bestuur niet. Elk jaar denk je weer met een goed team te beginnen en voor de prijzen te gaan, en elk jaar wordt ons supporters weer een grote fopneus voorgehouden en de beste spelers worden (weer) verkocht. ALS dit klopt dan mogen er wat mij betreft koppen gaan rollen. De supporters zijn dan wederom de dupe, die kopen hun seizoenskaart met bepaalde verwachtingen maar worden telkens weer voorgelogen.

    1. BobbyHaarms

     Even wakker worden….prijs zit ruim boven de 40 miljoen…zou het dan toch? Voor dat geld kun je erop rekenen dat er op zijn minst gepraat gaat worden, mits dit verhaal zou kloppen uiteraard.

     De teleurstelling zou i.i.g. overheersen. Ajax wordt financieel steeds rijker en rijker, maar sportief zal het niet die grote stappen maken waar wij als supporters al zolang naar hunkeren. Ja, ondanks de fantastische finaleplaats van de UEFACUP. Het blijft vechten tegen de bierkaai..

     1. Litmanen

      Het is maar een idee, maar als we doorsparen hebben we zo 222 miljoen op de bank. Wat voor clausule zou Messi hebben?

     2. HURBIE

      We kunnen er met ze alle op tegen zijn ,maar als je in één seizoen ruim 30 miljoen kan verdienen is niet slecht
      Maar doe wat met dat geld

     3. Reservewissel

      Daar ben ik ook bang voor! Sanchez redde onmogelijke situaties en pakte daardoor punten. Veltman op die plek is weer ouderwets knudde. Geen snelheid, geen lef, geen kopkracht en … ik baal hier zo van

     4. BobbyHaarms

      Klopt Hurbie, maar ze doen er niks mee. De aandeelhouders zijn steeds de grote winnaar en wij de grote verliezer.

 3. koote207

  Godver de godver, wat een ellende, we waren er al bang voor maar naar een jaar dit kan toch niet man🙈is dan alles te koop hebben we dan niks te zeggen…?!??!!

  1. JohnDoe77

   Ja, alles is te koop en je hebt iets te zeggen over de prijs, tot een zeker niveau. Doet de speler ook moeilijk en heb je die nette prijs, heb je weinig meer te zeggen!

 4. BeukerAjax

  Hopelijk wist Overmars de euro tekens voor zijn ogen en gaat hij voor redement, iets zoals de landstitel en minimaal kwartfinale EL… ik neem aan dat Ajax zelf ook beseft dat we Sanchez hiervoor nodig hebben… de kas blijft maar vol lopen… maar als je het op hoog niveau wilt schoppen moet je ook eens iets speciaals halen zeker op verdedigend niveau momenteel als Sanchez weg gaat…

  1. HURBIE

   Idd Widi clubliefde word steeds minder
   Hun hebben schijt aan de supporters,dan krijgen wij het aan hun

   1. Widi

    Ik heb wel degelijk nog heel veel clubliefde. Geen bestuurder kan dat veranderen. Maar we hebben in juli een zware klap gehad. En als nu Sanchez toch vertrekt, is dat nog een klap na. Hoop dat er nee verkocht wordt.

    1. Amoebe

     Je kunt het sanchez niet kwalijk nemen dat hij geen clubliefde heeft….hij is er immers net.

     En voor hem is ajax een middel….niets meer en niets minder.

  1. JohnDoe77

   Ongefundeerde domme opmerking. Jij weet duidelijk niet wat er op dat niveau allemaal speelt! En als je hem zo hard wilt afrekenen op een transfer, dan hoort hij ook de credits te krijgen voor het rendement van 800% in een jaar op “zijn” investering en de vervangingen die hij ervoor terug haalt. Loser van een Bert62; nog nooit iets voor Ajax betekent en zonder kennis van zaken Overmars afkraken… sneu!

 5. Melvis

  Je kon het zien aankomen toen de geruchten begonnen over het zoeken naar een vervanger…..dus dat verrast me niet….maar het bedrag wel, dat is toch vee te weinig en niet geloofwaardig van Overmars als hij eerst zegt dat 40 mln minimum is?

 6. Geckoo

  Zou mooi zijn als de man die namens de supporters aanschuift bij het bestuur dit soort zaken eens aankaart. Echter bekruipt mij het gevoel dat zij zich ook alleen maar met een stijve pielemuis in de bestuurskamer tevreden stellen en vooral niemand tegen de schenen willen schoppen..

  Als supporters moeten we gewoon actie voeren tegen dit wanbeleid..

 7. De Nees

  ‘Not for sale’ berichten zeggen toch helemaal niets. Dat roepen ze bij alle clubs elk jaar, mss wel oprecht, maar dan komt de realiteit voorbij met een bod en gaat men onderhandelen. Elk jaar worden dragende krachten weggekocht bij Ajax. What’s new?

 8. AjaciedTotDeDood

  Minimaal 45 miljoen. Hoop daarbij toch dat Marc die euro tekens voor zijn ogen verwijderd en denkt aan rendement.

  1. JohnDoe77

   Denkt aan rendement?! 800%… en het “gerucht” komt uit Engeland waar ze met ponden betalen. Dus dat gepiep over die € 40mln…. even rekenen graag!

  1. JohnDoe77

   Ja joh? Hebben die een officieel bod van € 50mln gedaan die zonder onderhandeling door Ajax is afgewezen? Goed dat ze dat alleen tegen jou verteld hebben en er nergens officieel iets te vinden is. Je zit er lekker in!

 9. Valentino

  Verkoop anders gelijk de hele achterhoede voor een fooi. Wtf zeg. En Overmars maar roepen, Sanchez gaat niet weg. Man hou je eens een keer aan je woord en zeg tegen Spurs dat ze op kunnen zouten met hun kut bod.

 10. Iedereen heeft een mening

  Mensen, wacht toch eens met het verketteren van Overmars en consorten. Als een of andere spaanse journalist iets roept wil niet zeggen dat dit 100% waar is. Denken jullie nu echt dat Overmars niet het Ajax belang dient????? Verder is et nu eenmaal een feit dat elke speler te koop is voor het juiste bedrag.

 11. Iedereen heeft een mening

  Volgens engelse kranten zou het gaan om £38,5 miljoen. In euro’s is dat bijna 43 miljoen. Dus even rustig ademhalen en afwachten. Denk persoonlijk dat hij niet te houden is. Heel jammer, maar zo zit de (voetbal)wereld in elkaar.

 12. Moosie

  Jullie lijken wel een zooitje hysterische wijven een tweet van een nobody uit Spanje en daar gaan we weer.

 13. JohnDoe77

  Helemaal met je eens Moosie!!

  Iedereen lijkt hier op scherp te staan en klaar om zo snel mogelijk met domme opmerkingen Overmars te willen afzeiken. Wat heeft hij verkeerd gedaan?! Hij is niet in zijn eentje bevoegd tot dit soort transfers, daarover gaat het TH en ze werken daar met strikte afspraken qua salaris en transfer sommen, maar dat is niet belangrijk als we Overmars maar aan kunnen pakken. Voor Johan de nieuwe structuur neergezet had, stond Ajax er sportief en financieel niet geweldig voor. Nu hebben we bakken met geld en stonden we in de finale van de EL. Als je dat het TH niet aanrekent, komen de jarenlange credits dus ook bij Overmars. En ieder jaar worden de goede spelers bij Ajax weggekocht en dit jaar misschien meer dan anders. We stonden in een finale, Dolberg en Sanchez staan op een lijstje met de 20 grootste talenten van Europa en in Nederland zijn spelers betaalbaar. En inderdaad voor de negatievelingen hier; schakel die ene hersencel af en toe even in voor je reageert. Het gaat hier om een gerucht die al dagen gaat en Tottenham komt uit Engeland (google maps…) waar ze met ponden betalen. Die dingen zijn nog steeds meer waard dan een Euro, dus de genoemde bedragen komen boven die € 40mln uit. En daarover; als een journalist vraagt naar een prijs van een speler en Marc roept dat je minimaal aan bedrag X moet denken, is daar niets mis mee! Ook hier zitten veel van jullie er onnozel in; er zijn slechts twee verdedigers ooit met een prijs net boven de € 50mln en die zijn een paar jaar verder dan Sanchez en hebben zich al wat jaren in een sterkere competitie (Engeland) bewezen en worden gekocht door Citi. En dan denken jullie dat Sanchez die records moet verpulveren met zijn jaartje Ajax en Europaleauge?! Hij speelde top, maar de laatste wedstrijden was hij iets minder. Tegen Nice werd hij toch wel wat keren het bos ingestuurd en kreeg hij drie panna’s… dus deze prijs is erg netjes voor wat hij tot nu heeft laten zien!

  Waarschijnlijk tegen beter weten in. Op dit forum zijn er een hoop die een realistische kijk hebben op de situatie waarin Ajax zich bevindt en een hoop supporters die alleen maar komen om te zeiken zonder enige realiteitszin! Dacht even dat zulk dom volk alleen bij 010 zat!

  Nu hopen dat dit gerucht ern gerucht blijft en anders snel doorschakelen naar zijn opvolger. In de competitie moeten we daarmee ook wel uit de voeten komen, het is hier geen Engeland, Duitsland, Spanje of Italië!

  1. AFCA my World

   Helemaal mee eens,bovendien kijken ze alweer rond in colombia voor een opvolger,maar hopelijk blijft hij ! ⚽️

  2. Sjakie1952

   Zo, prof dr. JohnDoe is weer klaar met zijn college.Bedankt, John. Nu weten wij ook hoe het zit. Feit is dat we Sánchez en Bosz kwijt zijn en weer opnieuw kunnen beginnen. Nog afgezien van de leegloop die nu echt van start lijkt gegaan.

  3. Sjakie1952

   Zo, prof.dr. JohnDoe is klaar met zijn college. Bedankt John, nu weten wij ook hoe het zit. Feit is dat we Sánchez en Bosz kwijt zijn en de totale leegloop lijkt begonnen

  4. Indojood

   JD77, ik lees dit in TG, voor wat het waard is:

   “Overmars komt ook terug op zijn eerdere uitspraak – gedaan in de voorbereiding – dat Sanchez ongeveer 40 miljoen zou moeten kosten, dat bedrag is nu dus hoger.”

   Misschien toch 50 M, met zijn jaartje Ajax en EL? Is dit een realistische kijk?

    1. Moosie

     Ik lees net dat Overmars Nee tegen Tottenham heeft gzegd en in een ver stadium is om Sanchez een nieuw sterk verbeterd contract te laten tekenen.
     Da gaat hij volgend jaar echt voor de hoofdprijs weg en blijft hij dus nog een jaar.
     Goed stuk John kan me er wel in vinden. En ik weet niet wie die Sjakie is maar lijkt erg veel op die andere zuig stumperd ook maar negeren dus Widi 🙂

 14. Jari10

  Het gaat niet alleen om wat Ajax wil. Sanchez gaat daar bakken met geld verdienen en maakt daarin zelf ook keuzes. Een conflict met Sanchez is financieel ook geen optie. Ik heb het hier vaker geschreven. De sterkmakers moeten fors meer gaan verdienen. Dan blijven ze langer en ze zijn veel meer waard. Salarisplafond voor de beste 5 spelers moet naar €3 miljoen.

  1. Remco425

   Sanchez kon vorig seizoen al bakken met geld verdienen bij Barcelona, toen koos hij ook bewust voor Ajax. Bakken met geld hoeven dus niets te zeggen.

  2. EugAjax

   Jari10 de begroting is zonder transfers net sluitend, of zelfs iets negatief. Op Europa League nivo dus als we geen CL spelen. Waar denk jij dat Ajax die 10mln extra structureel vandaan kan halen?

 15. Brokamp

  Ben het met Jari 10 eens. Als de transferbedragen op deze manier stijgen moet het salarisplafond ook omhoog. Dn hadden we bv Richarlison ook kunnen hebben. Ik vind wel dat als je een aankoop doet en vastlegt voor 5 jaar dat daar duidelijk instaat dat Ajax je onder welke omstandigheid ook minimaal 2 jaar moet kunnen vasthouden. Dan kan een speler niet zomaar weer binnen 1 jaar weg. Is ook belangrijk voor je team opbouw. Dus beter dicht timmeren die contracten dan heb je een weerwoord naar de grote clubs toe.

  1. Remco425

   Richarlison is niet afgeketst op salaris. Ajax was al akkoord met de speler. Het was de club die ineens meer wilde…

 16. Remco425

  Gaan we nu al de betrouwbaarheid van een journalist staven aan het aantal volgers op Twitter? Sanchez kon vorig seizoen naar Barcelona en koos bewust voor Ajax. Zou hij dan pas 1 seizoen later naar een mindere club gaan?

 17. Jimmy1971

  NIET DOEN , AJAX !!
  We moeten ( ook voor Nouri ) dit jaar kampioen worden !!
  Ga volgend jaar maar cashen , hij wordt echt niet minder waard !!!

 18. AFCA my World

  We zouden niemand meer laten vertrekken,als dit waar is moet je weer opnieuw gaan zoeken ! ⚽️

 19. david1984

  min90miljoen moeten ze vragen nu is het veel te wenig die lui verkopen zelf toch ook voor160miljoen dus die90miljoen stel dan toch niet veel voor dus overmars gewoon lekker niet toe happen en hem gewoon lekker bij ajax blijven

 20. Kingkong

  Overmars jij maakt dat echte Ajaxieden je de rug toekeren …
  Laat ONS elftal intact gun ONS en AJAX het kampioenschap
  Daar komt bij dat 38mln een schijntje is!

  1. BobbyHaarms

   Misschien is dat een schijntje ja, misschien ook niet. Maar echte Ajaxieden ken ik niet. Echte Ajacieden daarentegen des te meer.

 21. AB

  Gerucht wordt steeds sterker. Als het waar is, is 40 miljoen het max. Die prijs heeft onze Marc zelf openlijk genoemd in de pers. Daarna zei hij opeens: niet te koop. Vrees trouwens dat bij verrkoop het directe bedrag onder de 40 zal liggen maar dan met bonus i.p.v. 40 miljoen met bonus. We zullen het morgen weten denk ik. Wel of geen Sanchez in Almelo.

 22. JohnDoe77

  Sjakie1952 goed dat je het twee keer post! Ajax heeft dus al bevestigd dat Sanchez verkocht is? Of neem jij alle roddels voor waarheid aan? Enige feit is Bosz… lees maar weinig dat hij gemist wordt! Dat weten we pas over een paar maanden denk ik! En professor is teveel eer, ik heb alleen geschreven wat alle realistische Ajacieden weten. Maar alles is relatief natuurlijk, dus voor jou Emeritus Hoogleraar Doe dan!

 23. JohnDoe77

  Sjakie1952 goed dat je het twee keer post! Ajax heeft dus al bevestigd dat Sanchez verkocht is? Of neem jij alle roddels voor waarheid aan? Enige feit is Bosz… lees maar weinig dat hij gemist wordt! Dat weten we pas over een paar maanden denk ik! En professor is teveel eer, ik heb alleen geschreven wat alle realistische Ajacieden weten. Maar alles is relatief natuurlijk, dus voor jou Emeritus Hoogleraar JohnDoe dan!

 24. Iedereen heeft een mening

  Eens kijken of de mensen nu ook zo afgeven op Overmars. Volgens berichten “Ajax heeft Sanchez een top aanbieding gedaan waardoor salaris door “plafond schiet” gedaan. Dus Ajax doet er alles aan om hem te behouden. Tel daarbij op dat Ajax het contract van de De Ligt wil verlengen. Ik zeg “ze zijn goed bezig” 👍👍👍👍👍💪💪

  1. Indojood

   Als dat hem lukt dan verdient ie een compliment. Maar dat is ook zijn werk, om de selectie op orde te houden. Gewoon een realistische kijk.

  2. Indojood

   Plus het zeiken heeft wel degelijk een functie. Overmars heeft ooit gezegd dat ie schrok van de reactie van supporters toen ie aangaf dat Klaasen te koop was. Overmars en TH lezen mee op de supporter sites om sentiment te peilen. Ik zou dus willen pleiten om juist altijd kritisch te zijn naar Ajax zodat de zelfgenoegzaamheid niet de overhand neemt.

   1. Widi

    Kritisch zijn is normaal. Maar het barst hier van de onbenullen die maar wat roepen. Schiet niemand iets mee op.

  3. De Nees

   Zo is het Indo. Heel Ajax weet verrekte goed wat er speelt onder de supporters. Vooral dit soort forums zijn een goede graadmeter. Durf te wedden dat dit forum goed bekend onder hun want zoveel meer alternatieven van deze omvang zijn er volgens mij niet. Iemand opperde eerder dat we hier op het forum geen illusie moesten hebben dat we maar enig invloed hebben op Ajax. Niet in de mate dat zij morgen meteen een ander beleid voeren, maar het algemeen sentiment heeft op momenten heus enig invloed, al is het maar een beetje.

 25. Gido

  Voor de zwartkijkers op dit forum. Tot op heden zijn van de basis 11 van vorig seizoen alleen Klaasen en de coach weg. Ajax houdt alleen uitverkoop van de ontevreden bankzitters. En specifiek over Sanchez: die kon een jaar geleden nog naar Barcelona en koos voor speelminuten bij Ajax. Dit is een verstandige jongen en hij gaat alleen weg voor een basisplaats bij de Europese top. Enige wat je nu ziet is dat zijn zaakwaarnemer een salarisverhoging regelt omdat hij het zo goed doet en Marc er een jaartje aan vastplakt. Happy days!

 26. EugAjax

  Hey Twitter boy, ook voor jouw informatie: Sanchez is NOT FOR SALE. Zo kn je nu gaan werken aan een iets betrouwbare twitter account

 27. Joodst

  Hij tekent een verbeterd contract en blijft. Hij kan beter dan de spurs! Hij gaat echt niet voor minder dan 50 weg!!

 28. Slingertje.

  Beetje laat weer van Overmars om hem nu pas een verbeterde aanbieding te doen dan had Ajax nu zeker 50 miljoen kunnen eisen en misschien wel meer ook.

Reageren is niet mogelijk.