There are no ads, please add some


Arena vanaf 25 oktober officieel Johan Cruijff Stadion

De Amsterdam Arena heet vanaf 25 oktober het Johan Cruijff Stadion, zo heeft stadiondirecteur Henk Markerink woensdagmiddag laten weten aan BNR Radio. In april werd er overeenstemming bereikt over het hernoemen van de Arena naar de Johan Cruijff Arena. Cruijff overleed in maart 2016 aan longkanker. 

De naamsverandering heeft enige tijd in beslag genomen maar volgens Markerink zijn er meerdere dingen in een keer aangepakt. Tevens sluit Markerink niet uit dat de nieuwe stadionnaam in de toekomst wordt gekoppeld aan een sponsor. ‘Eigenlijk zijn alle mogelijkheden opengelaten, behalve een tabaksproducent. De familie Cruijff heeft aangegeven dat dat nooit een link zou mogen zijn met de nieuwe naam’. Tegelijk met de naamswijziging zullen ook de aandeelverhoudingen van het stadion veranderen. Het aandeel van de gemeente Amsterdam zal worden gehalveerd en dat van Ajax wordt groter. Volgens Markerink heeft dat nog niks te maken met het feit dat Ajax het stadion graag in eigen beheer zou willen hebben. ‘Alles in denkbaar maar daar wordt op dit moment nog niet over nagedacht. Voorlopig is iedereen blij met de afgesproken constructie’.

Bron: BNR


Gerelateerde posts

83 reacties

 1. JohnDoe77

  Eindelijk een waardige naam aan het stadion waar onze gladiatoren gaan strijden voor vele nieuwe titels! Go Ajax!!!

  1. KBouter

   Wel eens dat het de naam van Cruijff heeft, maar de naam Arena erachter verknald in 1 keer alles weer.

   Een Arena is voor Romeinen, Kickboxers, kooivechters en noem maar op.

   Een stadion ruikt naar voetbal..dus daarom liever Johan Cruijff Stadion.

   1. De seijs

    Arena of stadion mij maakt het niet uit. Het gaat om wat er VOOR STAAT! Dat is mooi! En sommige hier gaan daar over bekvechten pfffff TRIEST.

    1. Remco425

     Weet je wat het is, niemand noemde het nu al Amsterdam Arena, maar alleen Arena. Amsterdam wordt vervangen door Johan Cruijff en in de volksmond blijft het dus gewoon Arena. Als het Johan Cruijff Stadion heet, zal niemand het Stadion noemen want dat kan zo’n beetje elk stadion in Nederland zijn. Dus alleen dán zal de naam Johan Cruijff in de volksmond toegevoegd worden en wordt zijn naam eer aan gedaan. En dus vooral dáarom moet het Stadion zijn en niet Arena.

     1. De Nees

      Juist Remco. In de volksmond blijft het arena en ten 2e doet het je gewoon denken aan een evenementenhal. 20 jaar is er nooit iets geroepen over sponsornaam en toen Cruijff’s naam ging spelen kwamen ze met allerlei rekenmodellen hoeveel geld ze wel niet mis kunnen lopen. Stelletje hufters.

 2. TikkieTakkie

  Heb natuurlijk veel respect voor Johan Cruijff maar ik vind de Amsterdam Arena toch een mooiere en betere naam voor ons stadion. Hij heeft mooie dingen gedaan voor Ajax maar om dan de hele Arena naar hem te vernoemen is een beetje te groot, een ere trubine lijkt mij beter! Maar de Arena moet gewoon de Amsterdam Arena heten!

  1. Indojood

   Denk dat jij de enige bent die zo denkt. Jopie is groter dan Ajax en is de belichaming van Nederland.

  2. KBouter

   Pardon?

   Niets is te veel om onze beste voetballer ooit te eren, en jij vind een stadionsnaam te groot??

  3. BobbyHaarms

   Tikkie Takkie zit je aan de drugs ofzo? Met alle respect, maar als er 1 Ajacied in de wereld is die het verdient om zijn naam aan het stadion verbonden te zien dan is het onze Johan wel. Dat stadion is al jaren een walgelijk commercieel gedrocht met dat enge logo, dus dit is een mooi begin om daar eens een eind aan te maken, al is het maar een beetje. De kleuren rood/wit, Johan’s naam….het begin is er!

  4. Widi

   Gekke Sjakie Troost krijgt concurrentie voor de triangeltrofee zie ik. Wordt nog moeilijk kiezen voor AB.

  5. Geroldkohlen

   als je zo denkt ,kan je beter met tikkie takkie het forum verlaten! je kan je mening geven over alles hier, je kan discussiëren met iedereen hier. maar dit soort dingen hier posten ,en zo denken hoor je hier niet thuis!!! ik heb veel dingen gelezen hier ,en met een aantal forum leden hier heb ik al het idee dat ze in gesticht moeten. maar jij spant de kroon! Johan is Ajax en Ajax is Johan, er hoort maar 1 naam op het stadion te staan en dat is die van hem pannekoek!!!

   1. TikkieTakkie

    Voor iedereen, ik snap wel dat jullie natuurlijk anders denken maar mijn mening zou dan waarschijnlijk komen omdat ik jonger ben dan de meeste hier (21). Maar is het niet triest dat al deze volwassenen me meteen zitten uit temaken voor pannenkoek, drugsgebruiker en een of andere mafkees die in een gesticht moet? Goed dat je je mening geeft maar dacht toch wel dat jullie iets slimmer waren met die leeftijd.

    1. Geroldkohlen

     leeftijd heeft hier niks mee te maken! heel Nederland, Europa en ja zelfs in de wereld is onze Johan een groot man! dit is gewoon zo dom wat je gepost hebt! en als Ajacied zijnde had je dit moeten weten!!!! en ja dan ben je voor mij een pannekoek!

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Het is een kwestie van respect, TT. Omdat je jong bent hoef je nog niet de historie van onze club en de man die de club op de kaart heeft gezet te dis-respecteren (ik weet niet of dit een goed woord is, maar het zegt genoeg denk ik).

     2. KBouter

      TT is van generatie vGaal.

      Waarschijnlijk vind hij de naam Louis v Gaal Stadion beter.

     3. Widi

      Er zijn heel veel jongere ajacieden. Dit is de eerste die openlijk zulke domme dingen zegt. Leeftijd is geen excuus. Dat hij niet snapt dat hij hier op wordt aangesproken, zegt mij genoeg. Het is dat Sjakie 1952 ook echt niet spoort, anders kon deze pannekoek die triangeltrofee binnenkort in ontvangst nemen

    2. Indojood

     Ajacied zijn is devotie voor Jopie. Bij ons in de familie worden alle kinderen zo opgevoed en die zijn jonger dan jou, gappie.

     En jou een paar krachttermen toewerpen is niet triest, we zijn Ajacieden. Kom hier niet nuance of redelijkheid zoeken, wat mij betreft krijg jij een stadionverbod nadat je na alle reacties er nog steeds niets van begrijpt.

    3. De Nees

     TT ga op youtube alle lange interviews met Johan terugkijken om enig besef te krijgen wie die man was en wat voetbal echt betekent. Succes.

 3. Wenen 1995

  En Ajax heeft een groter aandeel in het stadion! Op naar de 100%! Dan nog even alle aandelen opkopen…

 4. Indojood

  Toch jammer dat het geen Johan Cruijff Stadion is geworden. Bij een arena denk ik niet aan voetbal maar aan UFC o.i.d.. Arena past helemaal niet achter de naam van de allergrootste. Dit was een unieke kans om van de naam “arena” af te komen.

  1. BobbyHaarms

   Inderdaad Indo zo is het. Maar wij noemen het “gewoon” Johan Cruijff Stadion, punt.

  2. De Nees

   Was ‘arena’ in de naam zoethoudertje voor de dwarsliggende eigenaars? Je gaat het zowaar denken.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Waarom kunnen we nou niet eens een keer achter een besluit gaan staan. Het ding heet al dik 20 jaar ArenA …

    1. Remco425

     En dat is nou precies het probleem HFA. Hierdoor kan je het 1e deel van de naam veranderen, maar in de volksmond zal er daardoor niets veranderen. Geweldig eerbetoon aan JC…

 5. afcadeluxe

  eindelijk!maar ik vind stadion mooier klinken dus is het voor mij gewoon johan cruijff stadion ❌❌❌👍

 6. KBouter

  Maar….word het nu Johan Cruijff Arena of Johan Cruijff Stadion?

  Beetje wazig verhaal.

 7. Jimmy1971

  Mooi , mooi , mooi !!
  Appie en nr.34 , en de grootste Ajacied allertijden eindelijk voorgoed aan ons stadion gekoppeld !
  Dubbele redenen en motivatie om dit jaar kampioen te worden.
  Met Appie hopelijk als toeschouwer / eregast bij de kampioenswedstrijd in de Johan Cruijff Arena !!
  Ik ga vast zakdoeken sparen ..

  1. JohnDoe77

   Mooie droom Jimmy! Als hij ooit nog in het stadion komt, zal het zeker niet de komende maanden zijn…

 8. Overdwars

  Maar als ik het goed begrijp kan het dus later nog veranderen in bijvoorbeeld Johan Cruijff Fanta stadion of Johan Cruijff KPN stadion…commercie he

   1. De seijs

    De familie Cruijff had eens wens. En dat was dat Johan zijn naam absoluut niet aan een tabaks merk verbonden zou worden. En daar is mee ingestemd door alle partijen. Dus voor de rest kan de arena elke commerciële naam aan Johan breien. 😎

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Ik vind ‘ArenA’ toch een stuk minder erg dan een merknaam er bij. Laten we onze energie steken in het afbranden van dat idee ipv tegen ArenA.

     2. EugAjax

      Eens Hoeda. Eventueel sponsornaam erbij kan in mijn optiek echt niet. Johan Crujff Arena is gewoon een hele mooie eer en naam. Ondanks dat het volgens Indojood een doorn in het oog is van veel superfanatieke supporters. Overigens er word schande gesproken over het open houden van een sponsornaam erbij doen. Dat vnd ik ook, maar vlak hierin ook niet management Cruijff uit olv Carole Thate. Die gaan niet zomaar ergens mee akkoord! Overigens velen vinden commercie een vieze naam hebben. Onze Johan is ongeveer de uitvinder hiervan en Ajax bestaat ervan! Maar wat mij betreft NOOIT iets anders dan Johan Cruijff Arena.

 9. Charka53

  Wat wordt het nu Johan Cruijff stadion of Johan Cruijff Arena ik vind het niet helemaal duidelijk en Tikkie Takkie het is niet te groot voor Johan er werd zelfs geopperd om Schiphol om te toveren in J.C.Airport .

 10. Iceman

  Cool eindelijk JC STADION klink ook beter maar goed het krijgt wel de Naam van Johan Cruijff en dat is top Cruijff is Ajax en Ajax is Cruijff.

 11. Brokamp

  Logisch dat het allemaal wat tijd genommen heeft. Op deze wijze blijft Johan verbonden met Ajax en Amsterdam. Ook moi dat Ajax meer aandelen neemt, zo kun je langzaam maar zeker het stadion naar je toebrengen. Hoeft ook niet helemaal. Wat vreemd vermogen erin is niet erg als je maar een meerderheids belang hebt zodat je nie afhannkelijk bent van anderen. Het geinvesteerde kapitaal brengtook weer rendement en een deel van de huur vloeit weer terug in de kas. Compliment, goed werk.

  1. BobbyHaarms

   Goed of fout, voor de meesten van ons is het toch al het Johan Cruijff Stadion 👍

  2. Remco425

   Ze zijn nogal tegenstrijdig hierin. Kop zegt ‘officieel Johan Cruijff Stadion’ en in xe tekst wordt beide vermeld. Ik werd al blij toen ik de kop voorbij zag komen.

  1. De Nees

   Ook bij de redactie is de wens soms de vader van de gedachte bert 😉. helaas blijft arena er aan hangen.

 12. Geroldkohlen

  off topic: op ajaxshowtime staat dat de transfer met Barac vandaag is afgeketst , omdat hij vroeger hartproblemen had.

  1. Basisspeler

   Mogelijk is afgeketst volgens de Kroatische versie van Goal.
   Na wat we met Nouri hebben meegemaakt kan ik me dat goed voorstellen.

  2. Indojood

   Dit is wel pech maar met het gebeuren van Appie snap ik Ajax wel. Niettemin zijn er vergelijkbare spelers die een aardige carrière hebben gehad zoals Kanu en Koné (ook afgetest door Ajax). Blijft lastig om de juiste beslissing te nemen.

 13. KBouter

  Op AS hebben ze het over geruchten.

  Maar ik kan met het wel voorstellen.

  Op naar plan F

 14. Kingkong

  Stop met dat gehakketak over de naam stadion of arena.
  CRUIJFF is zo groot dat alleen al zijn naam voldoende is !!!!!!

   1. Indojood

    Hoeft ook niet maar verwacht niet van ons dat we zonder meer achter een besluit gaan staan. De naam “arena” is altijd een doorn in het oog geweest van de gemiddelde fanatieke supporter. Mede door het fiasco Admirals en NFL Europe hebben we zo’n belachelijke naam gekregen.

 15. Indojood

  Big City Amsterdam Arena: (Tol Hansse)

  Waar ter wereld ik ook kwam,
  nimmer trof ik zo een bende,
  als in de ArenA Amsterdam,
  welgelegen in Zuid-Oost
  waar de F-side werd geloosd

  Bij de ingang staan wat mensen,
  die vertellen jou hun wensen,
  alles wordt gecontroleerd
  en je broek wordt omgekeerd,
  geen consumptie mag weer mee,
  alleen wat geld voor de WC

  Al die trappen moet je op,
  met een opgeblazen kop,
  waar ben ik toch aan begonnen,
  wie heeft dit nu toch verzonnen,
  ’t is hier net de Eifeltoren,
  moet je al die mensen horen

  Dan die stewards voor hun vakkie,
  in hun marjonette pakkie,
  wordt je naar je stoel gestuurd,
  waar een oude vrouw borduurt,
  en dan zie je Beatrix,
  maar die zit daar wel voor niks

  ArenA Amsterdam, ArenA Amsterdam,
  A-A-renA, you’re so ugly

  En daarnaast zit Bobo Max,
  met een schotel en een fax,
  regelt zaken voor een vriend,
  ja dat kan alleen maar hier,
  zwart verdienen met plezier

  Zo nu ga ik naar mijn plek,
  met mijn sjaal en Ajax-jack,
  val ik bijna op mijn smoel,
  door zo’n dom gekozen stoel,
  wat zijn dit voor een rare grappen,
  alle stoelen kunnen klappen

  Even kijk ik om mij heen,
  want ik voel mij zo alleen,
  al mijn vrienden zijn verspreid,
  door een anti-sfeer beleid,
  maar we laten ons niet kisten,
  door die bobo-communisten

  Zo de wedstrijd is begonnen,
  op een veld van zoveel tonnen,
  ’t is hier net een apekooi,
  want het veld lijkt wel op looi,
  Ajax scoort de eerste goal,
  ‘afgekeurd!!!’ roept Dikkie Jol

  ArenA Amsterdam, ArenA Amsterdam,
  A-A-renA, you’re so ugly

  Nu hoor je het rustsignaal,
  iedereen is aan de baal,
  moet je ook nog langer lijden,
  overal staan lange rijen,
  en je wordt ontzettend kwaad,
  bij zo’n plastic apparaat

  Nee de rust is al voorbij,
  ik sta nog steeds in de rij,
  snel ga ik naar het toilet,
  waar ik ook word afgezet
  al die kansen keer op keer,
  doen ook weinig aan de sfeer

  ‘Schieten!!!’, schreeuwt het hele vak,
  maar de bal komt in een wak,
  en een speler slaakt een zucht,
  het lijkt hier godver wel een klucht

  ArenA Amsterdam, ArenA Amsterdam,
  A-A-renA, you’re so ugly

 16. De Nees

  😆 waar heb je dit opgedoken, kende het nog niet. Al dat gerijm, ik verlang alweer naar pakjesavond.

 17. Marc Overdwars

  Ere wie ere toekomt: Eduard van der Laan hartelijk bedankt voor de enorme inzet om het voor elkaar te krijgen dat ArenA nu het Johan Cruijff stadion gaat heten.
  Fantastisch gedaan!
  Dank u.

Reageren is niet mogelijk.