There are no ads, please add some


‘Ajax ziet af van Barac na mislukte medische keuring’

De Kroatische verdediger Mateo Barac leek de gewenste versterking in de verdediging te worden voor Ajax maar de transfer gaat niet door, zo weet Sportske Novosti te melden. Bij de speler werden problemen met zijn gezondheid tijdens de jeugd ontdekt en naar nu blijkt zou het om een hartprobleem gaan. Hierop heeft Ajax de deal met NK Osijek afgeblazen. De hartkwaal van Barac zou vóór de medische keuring al bekend zijn geweest bij Ajax, dat hem de afgelopen twee dagen daarom extra heeft laten testen. Barac zou voor 1,5 miljoen de overstap maken naar Amsterdam maar volgens verschillende media in Kroatië ziet Ajax af van het aantrekken van Barac.

Bron: Sportske Novosti


Gerelateerde posts

48 reacties

  1. De seijs

   Zeker pfff maar wel te begrijpen van ajax. Wat er pas gebeurt is met Nouri wil niemand meer meemaken. Jammer maar wel een wijs besluit.

   1. Litmanen

    Eens Seijs, na wat we net meegemaakt hebben helemaal.
    Destijds ging Nico Rijnders van Ajax naar België. Naar later bleek omdat er een hartkwaal was geconstateerd werd zijn contract bij Ajax niet verlengd.
    Hij kreeg op het veld in België een hartstilstand…….

    Er is nooit uitgezocht of Rijnders zelf voor het risico had gekozen. In elk geval heeft Ajax destijds een kwalijke rol gespeeld omdat ze wel een transfersom ontvingen.

    Gelukkig weten we zeker dat Appie kerngezond leek door alle testen waar hij doorheen was gegaan, kort voor zijn ongeluk.

    Nu lijkt het voetbal soms mensenhandel, in de jaren zestig en zeventig was het echt veel erger.

    1. AjaxKat

     Tsja en met Sno en Nouri in het achterhoofd kan ik me voorstellen dat Ajax het niet doet. Ze hebben Arouna Koné om die reden destijds ook niet gekocht. En daarvoor had Kanu ook hartproblemen maar dat speelde niet in zijn Ajax-tijd (dacht ik). Tis best een probleem waar het hele voetbal mee te maken heeft. Klote voor die jongens maar als ze niet door de keuring komen dan kun je als club zijnde beter niet het risico nemen. Verstandig besluit, het risico is aanwezig dat er weer zoiets heftigs op het veld gebeurt.

  1. Bakkie

   Jep, maar ben er ook niet heel rouwig om eerlijk gezegd. Barac leek me meer een CV en die hebben we genoeg met Sanchez, De Ligt, Veltman en Viergever. Ik ben blij dat we die Colombiaan op rechts er bij hebben.

   1. Bakkie

    Ik hoop dat er een verdediging gaat ontstaan met:
    Sinkgraven – Viergever – Sanchez – Orejuela

   1. koote207

    Ja weet ik, maar dat ze hem toch laten komen is toch vreemd, na het hele Nouri verleden blijf je hier dan toch ver vandaan.?! Kan het mis hebben hoor maar ik had verder gezocht…

  1. HURBIE

   Ben bang van wel Sjakie misschien loopt er nog één in Colombia
   Maar risico met Barac nemen had niet verstandig geweest

   1. koote207

    Maar die colmobiaan is ook nog niet binnen he, ook daar hebben we “een mondeling akkoord” mee, nou we weten wat dat voorstelt😬

   2. Charka53

    En wat ook nog voor Barac erger is , dit wordt wereldkundig gemaakt dus voor hem geen top voetbal meer.

    1. koote207

     Daarom snap ik dit niet van Ajax, had die jongen toch met rust gelaten… voor zijn gesprek waren ze al op de hoogte.

  2. Remco425

   Vast niet. Terwijl ze met Richarlison bezig waren, waren ze ook al bezig met deze jongen en die Colombiaan. Ik denk wel dat ze met meerdere spelers tegelijk bezig kunnen zijn.

 1. Iamsterdam2015

  Triest voor die jongen. Temeer omdat hij een droom n duigen ziet vallen en nu nooit ( waarschijnlijk) meer erns anders aan de bak komt omdat men ( terecht) bang is voor problemen.

 2. Iamsterdam2015

  Triest voor die jongen. Temeer omdat hij een droom n duigen ziet vallen en nu nooit ( waarschijnlijk) meer ergens anders aan de bak komt omdat men ( terecht) bang is voor problemen.

  1. Marc Overdwars

   Ja Paullus ik ben er ook stil van……

   Mooi dat velen ook met Barac meeleven!

   Respect voor dit forum 👊🏻

 3. AjaciedTotDeDood

  Enorm verstandig besluit, ik neem aan dat niemand weer een zelfde situatie als bij onze Appie wil meemaken.

 4. Brokamp

  Jammer heel jammer, vooral voor Barac zelf die een hele mooi transfer had kunnen maken. Ik hoop voor hem dat er uit de medische keuringen mag blijken dat het mee valt. Voor Ajax was er zeker na de tragische omstandigheden met Nouri geen andere keus. Barac veel sterkte en vooral veel gezondheid gewenst.

 5. FrankiC

  Opmerkelijk dat we dit uit de tweede hand horen en niet uit een persbericht van Ajax vernemen!

  1. JohnDoe77

   Ajax heeft toch nooit officieel laten weten dat ze hem aan het keuren waren? Vast iets met privacy en de beursnotering te maken. Blijft vooral shit voor Barac!

 6. JohnDoe77

  Goed ook van zijn club dat ze alles netjes gemeld hebben en ze het nu goed hebben kunnen onderzoeken. Ook erg jammer voor Barac, dit zal hem blijven achtervolgen en er zijn waarschijlijk niet veel ploegen die het risico wel zullen nemen. Ik wens hem al het beste en een goede gezondheid! Voor ons zou het fijn zijn als ze nog iemand anders weten te vinden!

 7. Melvis

  Ik had mijn twijfels al bij deze speler, vond de beelden die ik van hem heb gezien niet overtuigend….goede sliding maar voetballend beperkt. Goed dat ajax geen risico neemt, alleen duidelijke versterkingen halen die 100% fit zijn

Reageren is niet mogelijk.