There are no ads, please add some


‘Ajax haalt met Colombiaan Orejuela vervanger Tete in huis’ (Incl video)

Ajax heeft zijn gewenste versterking voor de rechtsbackpositie binnen na het vertrek van Kenny Tete. Volgens VI heeft Ajax overeenstemming bereikt met het Colombiaanse Deportivo Cali over de overgang van Luis Orejuela. Naar verluidt betaald Ajax 3,6 miljoen  voor de 21-jarige Orejuela die met Joël Veltman de concurrentiestrijd zal moeten aangaan voor een basisplaats. De jeugdinternational is na Davinson Sánchez en Mateo Cassierra de derde Colombiaan in de selectie van Ajax. Orejuela is de vierde zomeraanwinst van Ajax, dat eerder al Klaas-Jan Huntelaar, Benjamin van Leer en Kostas Lamprou verwelkomde.

App-gebruikers: Bekijk de video op onze website www.AjaxFanzone.nl via deze link

Bron: VI


Gerelateerde posts

151 reacties

    1. Emilio4Ajax

     Heb net een aantal filmpjes van hm bekeken, maar Veltman kan zn borst natmaken…🌧🍻😎

  1. rickert

   Moet zeggen, na wat beelden vraag ik me af of hij verdedigend spijkerhard is. maar hij lijkt de ideale back in een counterploeg. fluwelen techniek en die snelheid als back is opmerkelijk. Dit kan een potentiele topper zijn. de beelden op youtube konden ook van een rechtsbuiten zijn.. het voorgevoel is goed. fouten mogen rechtgezet worden. goede scouting van de beleidsmannen!

   1. Bakkie

    We zijn alleen geen counterploeg, Rickert!
    Maar ik denk juist dat we met Sinkgraven en deze Orejuela de aanvallende backs hebben die we nodig hebben als we voornamelijk op de helft van de tegenstanders spelen.

    1. rickert

     Wat je veel in de beelden ziet is dat als hij ruimte heeft, hij net fungeert als rechtsbuiten. Maar de vraag is, kan hij het in kleine ruimtes bij het domineren van een wedstrijd.

     Los van het feit dat we geen counterploeg zijn Bakkie, zou ik eens gaan tellen hoe vaak we Europees het net vonden na omschakelingen. Of het net hadden kunnen vinden.

     Ik denk dat een leermoment na Nice is. Niet altijd op de middenlijn willen spelen, als het niet nodig is. Zonder die 50 meter in de rug van De Ligt is hij niet te traag, dat kwam aan het licht door de falende restverdediging en het overlopen van de controleurspositie. Deze spelwijze vraagt op niveau veel van die jongens. Ben benieuwd wat deze jongen kan. Hij is in ieder geval snel

  1. JohnDoe77

   Ja Marc, prima werk maar doe volgend seizoen “je ding” een paar weken eerder als dst mogelijk is. Nu halen we de broodnodige versterkingen steeds nadat we zijn uitgeschakeld…

 1. witbrood

  en dan zijn alle ajax kenners hier al weken aan het zeiken dat ze het allemaal goed weten en het beter weten dan overmars. krijgen ze ineens allemaal een knetterharde vol metalen deksel op hun kromme neus dat mark overmars gewoon bezig was met versterking om de bankzitter tete op te volgen. wat een kennis al die lui die precies weten te vertellen hoe cruif er nu nog over gedacht had. lachwekkend

  1. FrankiC

   Wat een halfje witbrood geklets. We zijn vorige week uitgeschakeld voor de CL, remember. Mosterd na de maaltijd.

   Redactie:
   Iemand die Cruijff met 3 fouten schrijft mag van mij sowieso een jaar van deze fanzone af.

   1. Basisspeler

    Je kan het ook te gortig maken FrankiC. Als we deze back eerder hadden gehad waren we wel geplaatst? Zie dit meet als een tactische aankoop, zodat Veltman af en toe de Ligt kan ontlasten als CV. Zeefuik en Orejuela zullen met elkaar de concurrentiestrijd aan moeten gaan.

    Ik ga er hierbij vanuit dat vRhijn niet komt.

  2. Indojood

   Als je vindt dat je moet kopen dan dien je dit eerder te doen met de wetenschap dat je voorrondes CL en nu EL moet spelen. Los daarvan vind ik deze aankoop niet logisch. Veltman is de RB en daarachter hebben we Zeefuik die met enige regelmaat ingebracht kan worden in onze Mickey Mouse competitie. Armoedig als we vinden dat we geen backs kunnen opleiden.

   1. Emilio4Ajax

    Wat ik er van begrepen heb kan ie zowel rechts als links in de verdediging…🌦🍻😎

   2. Prinsengracht

    Indojood, uit jouw Posts hier maak ik op dat jij slim genoeg bent en ook ervaren genoeg om te weten dat je niet elke speler kunt halen op het moment dat jij het wilt. Spelers wachten ook af. Jouw commentaar hier vloeit dus voort uit je aversie tegen Overmars omdat die ten onrechte nog de naam van JC aan het beleid koppelt.

  3. Geroldkohlen

   dit had eerder moeten gebeuren, en niet nu pas in half augustus! echt geklets van jou witbrood!

   1. De seijs

    Met andere woorden, als deze jongens 2weken eerder waren gekomen dan hadden we opzeker door gegaan in de cl? Wat een gelul!

    1. Geroldkohlen

     nee seijs !de selectie had al rond moeten zijn, met versterkingen voor de voorronde CL. en niet nu we het niet gered hebben, wel gaan versterken voor de voorronde Van EL!

     1. De seijs

      Wat ik bedoel Geroldkohlen is, 2weken voor de eerste voorronde cl wedstrijd! Of de hele voorbereiding meemaken. Elke speler heeft veel wedstrijden nodig om vertrouwen van medespelers te krijgen. Ik vind het zeiken om te zeiken. In voetbal gaat het immers niet zoals we het allemaal willen. Vandaag is het zo, en morgen is het weer heel anders dan wil er weer eentje plotseling weg. Daar doe je echt niks aan. (helaas).

     2. Geroldkohlen

      het risico dat spelers weg gaan hou je altijd, maar daar kan je ruim van te voren op anticiperen lijkt mij. het risico dat spelers weg gaan ,was minder geweest met het halen van CL.

     3. De seijs

      Tete? Riedewald? Stel dat ze toch hadden gebleven, en ja had 4/5 versterkingen erbij gehaald zoals jij dat zegt hier. Dan had de wereld te klein geweest hier. Te grote selectie, de jeugd krijgt nu zeker geen kans, wat kost dat allemaal wel niet aan salaris. Wie gaan er muiten! Nee Geroldkohlen zo als jij het zegt kan zeker niet. Voetbal is elke dag anders en zoals ajax het nu doet is echt zo slecht nog niet! Kijk maar eens naar andere clubs in binnen en buitenland.

     4. Geroldkohlen

      tete en riedewald was al jammer genoeg ,een hele tijd duidelijk dat ze weg gingen. en buitenlandse clubs anticiperen juist wel, en schakelen heel snel van plan a naar b dus dat klopt niet seijs. zelfs de kakkerlakken zijn ons voor met het halen van spelers. en ik denk dat je beter een brede selectie kan hebben, dan een net aan selectie.

     5. Widi

      Nee dus. Amrabat weet ik niet. Maar Haps gewoon niet. En Amrabat ook niet denk ik. Dat moet dan geweest zijn na de ziekte van Appie. Dat zal niet in de eerste 2 of 3 weken daarna zijn gebeurd. En toen was hij al naar 010.

     6. Geroldkohlen

      toch wel hier op het forum geplaatst dinsdag 27 juni dat was nog voor Appie! kijk maar na. dus ja widi!

     7. Widi

      Ja. Net als van Rhijn? Ik check dat op een andere manier Gerold. We moeten niet alles geloven wat zaakwaarnemers en “journalisten” de wereld inslingeren.

     8. Widi

      Of bedoel je met “wij” jij en nog een aantal supporters? Want in dat geval zal het wel kloppen.

     9. FrankiC

      Helemaal eens. Er hadden vorige maand echte versterkingen voor de basis moeten staan. Dat geeft de andere spelers ook vertrouwen en je beperkt daarmee het risico van uitschakeling

      Noodoproep aan UEFA/vBasten: direct de termijn van de transferperiode verschuiven naar een datum die VÓÓR aanvang van de voorrondes en competitie ligt!

     10. De seijs

      😂wat kost hij aan salaris? Gaan we nu omdat we de cl VOORRONDE niet door zijn gekomen de salarissen maar voor vele miljoenen omhoog gooien? Dacht dat we het hier wel over eens zijn dat dat niet kan in Nederland. Had je dan iedereen moeten horen hier. Nee dat soort spelers komen niet om tegen vvv tespelen en voor een laag salaris.

     11. witbrood

      frankiec ik heb een beperking met letters en meer en woon begelijd.jammer dat je liever niet heb dat ik ook meepraat hier met jullie en gevraagt heb aan de redactie of ik weg mag. mijn leidingevenden zeggen nunook al dat het beter is dat ik niet meer meepraat omdat is cruif niet met twee f deed.

     12. FrankiC

      @witbrood
      Maar natuurlijk ben jij van harte welkom hier. Denk eerst goed na wat je schrijft (als je wil met taalcorrectie) en leef je helemaal uit.

     13. FrankiC

      Ik vond wel dat je ongelijk had, natuurlijk is niet alles meteen gied als er een onbekende back wordt gehaald voor de breedte. De manier waarop je je gelijk wilde halen was nogal betweterig, maar dat die ik zelf ook wel eens.

     14. Litmanen

      Ik denk het niet Franki. Sneijder is een speler die geen meter meer terugverdedigd en bovendien na twintig minuten hoog druk zetten instort.
      Hij heeft gekozen voor een club waar reactie voetbal gespeeld wordt. In balbezit zal hij de gouden pass moeten geven.
      Wij hebben al vier spelers die dat ook kunnen.
      Vandaar dat Ajax niet in de markt is geweest voor Sneijder. Gewoon geen belangstelling.

     15. Johan14

      Vind ik ook Gerold. Selectie had eerder rond moeten zijn. Nu lopen we achter de feiten aan

  4. Johan14

   Nou Witbrood ik blijf erbij dat Overmars te traag gehandeld heeft. Nu spelen we geen CL

   1. Widi

    Jij hebt het over handelen. Maar je weet niets van handelen. Je kent hooguit de resultaten. Althans de resultaten die openbaar zijn geworden. Jij weet niet wat Overmars gedaan heeft. Waar hij geweest is. Met wie hij onderhandeld heeft. Wie hij heeft bekeken. Wie hij heeft laten bekijken. Dus jij kunt eenvoudig niet oordelen over zijn handelen. Je kunt hoogstens zeggen dat je het jammer vindt dat bepaalde spelers nog niet gecontracteerd zijn. Maar jij gaat er niet over.

 2. koote207

  Als ik de goeie heb gegoogeld is het wel een lekker spelertje doet me aan Sanchez denken

  1. FrankiC

   Een lichtere uitvoering (70 kg), verder lijkt hij er qua uiterlijk zelfs een beetje op.

  2. Marc Overdwars

   Haha ‘als ik de goeie heb gegoogeld’
   Hoop dat Overmars ook de goeie heeft gegoogeld.

  3. De Nees

   Hij is wel heel ijverig aan de bal, zijn run doet me idd denken aan Sanchez. Beweegredenen wil ik even afwachten tot 1 sept, anticiperen ze op vertrek van Sanchez/ Veltman is het begrijpelijk. Zoniet dan moet Zeefuik in de wachtkamer, dan is hij beoordeelt als nog niet gereed of TH stapt hier af van doorstroming wat onlogisch is.

  4. dickst14

   Is hij familie van ?? De gebroeders Orejuela van het Cali kartel hebben Escobar van het Medellin kartel opgevolgd destijds. Kleinzoon??..Misschien kan zijn opa nog een miljardje investeren.👍😁

   1. rickert

    durfde niet meteen grapjes te maken hierover, ben gelukkig niet de enige die hier aan dacht😂

   2. Iedereen heeft een mening

    dickst14, die komt dus straks nooit van de kalklijn (tjes) vandaan. Nu begrijp ik waarom hij graag langs de lijnen speelt. 😂😂😎😎

 3. FrankiC

  IJzervreter met drang naar voren. Zier er op youtube niet onaardig uit. Voor de neus van PSV weggekaapt (eerst Arias verkopen, dan pas kopen en nu dus te laat). Ook goed voor onze andere Colombianen.

   1. Indojood

    Die twee broers zitten in de lik in de VS. De naam Orejuela en Cali associeer ik meteen met de concurrenten van Pablo uit Medellin.

 4. Basisspeler

  Kijk! Die ontbrak er nog aan. Mooi, dan zijn we nu wel klaar denk ik.
  Trouwens.

  Vervanger van Tete of Veltman?

  1. KBouter

   Ja jammer, maar TH zal toch denk ik onzin dat Zeefuik op dit moment nog te kort komt.

   1. Indojood

    Weer oneens met je, KBouter. Zeefuik is nog erg jong maar in de Eredivisie kan je hem prima brengen in minimaal de helft van de wedstrijden.

    1. KBouter

     Indo…je kunt wel zeiken tegen mij, maar ik die alleen een suggestie hoe misschien het TH erover denkt. Begrijpelijk lezen schijnt ook voor jou lastig te zijn.

     Ik zeg nergens wat IK er van vind.

     1. Indojood

      Jij denkt dat het TH denkt dat Zeefuik tekort komt. Ik vind daar wat van, en ik reageer inhoudelijk.

    2. Emilio4Ajax

     Jemoet ook uitgaan van evt gele en rode kaarten en evt blessures…Maar zou van Rijn niet terug komen…?🌦🍻😎

    1. FrankiC

     ‘Ajax legt Van Rhijn voor 3 jaar vast’, was de kop van het bericht op vrijdag 4 augustus om 01:07 uur.
     Hij moest die dag nog tekenen maar ik ga er nu ook van uit dat dat (hopelijk) niet gebeurd is. (Een ontkenning van Ajax heb ik dan gemist.)

  2. De seijs

   Ja voetbal is hard. En als hij nou mentaliteit toont hebben we straks nog meer aan Zeefuik!

 5. KBouter

  Ken hem niet, nóóit van gehoord. Hoop niet dat het nu kopen om het kopen is, en gewoon een back die kan concurreren met onze vaste back, want dat was broodnodig.

 6. Ajaciedje14

  Hopen dat dit betekent dat het centrum Sanchez en Veltman wordt. De Ligt is te sloom.

  1. AjaciedTotDeDood

   De Ligt is te sloom? Wat is dit nou weet voor een onzin. De Ligt is een potentiele topper, naar mijn mening, misschien is hij er nog niet helemaal klaar voor maar ik denk dat hij er volgend jaar zeker weten klaar voor is!

 7. Ajaciedje14

  Hopen dat dit betekent dat het centrum Sanchez en Veltman wordt. De Ligt is te sloom en weet het soms gewoon nog niet.

  1. Basisspeler

   Nee, Veltman is op de brommer. Beetje onduidelijkheid over v Rhijn. Komt ie wel/niet Laatste wat ik las is dat Ajax zijn komst ontkende.

 8. KBouter

  Net YouTube bekeken en ik weet dat ze van mij op YouTube ook iets moois kunnen maken-)

  Maar…dit ziet er goed uit en zal Veltman er een ware concurrent bij krijgen.

  Goed voor de selectie en zó te zien goed gedaan Overmars!

 9. Geckoo

  Zou mooi zijn als Veltman alsnog weg gaat. Die jongen heeft al zoveel wedstrijden verloren..

  1. afcadeluxe

   klopt maar misschien is de achterliggende gedachte dat veltman ook in het centrum uit de voeten kan,in ieder geval meer opties om kaarten en blessures op te vangen

 10. AFCA my World

  Het is technisch een complete speler,ik vermoed dat hij veltman kan overklassen ! Prima aankoop ! ⚽️

 11. JohnDoe77

  Ja “Basisspeler”, met deze aanwinsten hadden we meer kans gehad, anders hoef je ze niet te kopen! Verder valt er genoeg te mopperen over waarom en of het nuttig is; laten we op de scouting vertrouwen! Als hij half zo goed is als Sanchez, hebben we een aanvoerder op de bank!

  1. Basisspeler

   Hallo Sjonnie, hoofd gestoten? Op welke post is dit een reactie? Waar klaag ik hier over deze aankoop? Begrijp dat je graag op mij wilt reageren, maar zelf wel ern beetje zorgvoldig graag! Anders kom je zo dom uit de hoek.

 12. Brokamp

  Ja dat kan nog mooi worden.straks verkopen ze Dolberg voor 40 a 45 mio en dan is Klaas Jan de nieuwe aanvoerder en moeten we weer achter een nieuwe spits aan. Dit is niet ondenkbaar. Da Kai Sierhuis er maar bij halen. Die is verder dan Lammers van psv en die zit er daar ook bij.

  1. Widi

   Kai is goed. Echt heel goed. Maar of hij verder is dan Lammers betwijfel ik. Want die is ook heel goed. Heeft ook al meer wedstrijden in Jong PSV gespeeld en ook al in het eerste daar. Ik verwacht dat hij in de loop van dit seizoen hun vaste spits wordt. Kai gaat denk ik veel doelpunten maken in de jupiler league.

   1. dickst14

    Dat denk ik ook. Hij zal er klaar voor zijn als Dolberg volgend jaar wordt verkocht.

 13. Brokamp

  Ja dat kan nog mooi worden.straks verkopen ze Dolberg voor 40 a 45 mio en dan is Klaas Jan de nieuwe aanvoerder en moeten we weer achter een nieuwe spits aan. Dit is niet ondenkbaar. Dan Kai Sierhuis er maar bij halen. Die is verder dan Lammers van psv en die zit er daar ook bij.

  1. Mijn Club

   Ik weet niet of Sierhuis al weer beter is, heeft blessure gehad, en Sam Lammers is toch ook echt een groot talent hoor.

 14. Mijn Club

  RICKERT: ff over die youtube beelden … je kunt van Veltman ook een hele mooie compilatie maken, met prachtige solo’s (echt), mooie afstandschoten en zelfs doelpunten. Ook spijkerharde tackels. Wat ik ermee wil zeggen, is dat helaas al die beelden weinig zeggen …
  maar ik hoop uiteraard dat hij verdedigend solide is en aanvallend ook sterk is. We gaan het zien.

 15. Kingkong

  Jammer dat het zo laat is gebeurt , laten we afwachten hoe het met hem gaat voor we een oordeel vellen.

 16. Peter en zijn Rockets

  Met die selectie komt het dus best wel goed. Hopen dat er geen megabod komt op onze beste spelers.

 17. Jimmy1971

  Goede zaak !!
  Wellicht dat Sanchez hierdoor ook nog het laatste duwtje krijgt om nog even bij Ajax te blijven hangen , nu hij wellicht de verantwoording voelt om voor zijn landgenoot te ‘zorgen’ ..

   1. KBouter

    Ik ken het ook niet, wat ik er wel van weet is dat mijn buurjongetje van 14 vaak met zijn vriendjes fifa spelen.

    1. Basisspeler

     5,7 is net een voldoende. Beetje triest als je spelers gaat beoordelen met FiFa ranking

 18. Slingertje.

  Daar ken mevrouw Veltman nog wat van leren.
  En ook goed dat Sanchez iemand naast hem krijgt die dezelfde taal spreekt.

 19. Kingkong

  Veltman moet blijven als er op het laatste moment een onweerstaanbaar bot op sanchez komt kan hij naar binnen en is luis zijn vervanger

 20. ajacied078

  orejuela sanchez Barac viergever/sinkgraven wordt gewoon de verdediging. veltman gaat hopelijk nog weg voor een leuk bedrag. de ligt en zeefuik als talenten er achter . En dijks als back up.

 21. Iedereen heeft een mening

  Welkom en als hij net zo goed is/wordt als Sanchez dan is hij meer dan welkom echter, AJAX moet in staat zijn om verdedigers zelf op te leiden. Dat hoeft volgens mij geen hogere wiskunde te zijn. Ik blijf van mening dat de belangrijkste taak van een verdediger het uitschakelen van zijn tegenstander is. Als hij daarnaast nog mee kan voetballen is dat mooi meegenomen.

 22. Iedereen heeft een mening

  Net even een video van hem gezien. Ziet er veel belovend uit. In ieder geval 2-benig. Maar ja, als ze in mijn tijd een video van mij hadden gemaakt was ik in 1978 tijdens het WK keeper van het Nederlands elftal geweest. 🥅🥅🥅⚽️⚽️⚽️

 23. De seijs

  Riedewald zeker niet . Die kreeg een ander nummer van Keizer. Die geloofde niet meer in Riedewald . En buitelandse clubs wel? Ze kopen nog steeds volop en jij weet ook dat voor het sluiten van de transfermarkt er nog heel veel gaat gebeuren bij die clubs! Je kan gaan zoeken en draaien maar je hebt gewoon geen gelijk. De buitenlandse clubs bepalen het aankoop beleid bij ajax . Ook jij houd je hart nog vast voor 1sept. Want de buitenlandse club gaan nog steeds hun elftal versterken.

  1. Iedereen heeft een mening

   Seijs, ik ben het met je eens. De echte transfer gaan nu pas komen. Zeg maar het “neijmar effect”. Barcelona gaat nu shoppen met al dat geld in Duitsland/Engeland en uiteindelijk komen de andere clubs in Nederland de (goedkopere) toppers halen. Dus pas na 1 september kan iedereen rustig achter over leunen. 👍👍💪💪💶💶

  2. Geroldkohlen

   buitenlandse clubs beginnen ook eerder seijs! je hoeft het niet eens te zijn met mij ,ben ik ook niet met jou. en mijn hart houd ik zeker vast, dat is nu erger geworden na het missen van de CL.

 24. AB

  Even een tussendoortje van mijn kant over deze aankoop. Ik heb de beelden eens bekeken en de volgende zaken vallen mij op:

  1) de tegenstanders ogen niet bepaald sterk in het afstoppen van hun tegenstander. Tegenstanders ogen sowieso niet sterk.

  2) de verdedigende acties die we zien t.o.v. zijn aanvallende acties staan ongeveer 1 op 10. Dus wat zijn zijn verdedigende kwaliteiten?

  3) op de beelden krijgt hij een zee van ruimte in tegenstelling straks bij Ajax

  4) volgens mij zijn er geen twee goede acties zichtbaar uit dezelfde wedstrijd

  5) hij doet niet aan opvangen van de tegenstander in de verdediging maar moet er als een haas achteraan omdat hij op het middenveld of in de voorhoede staat.

  Kortom, volgens mij weten we eigenlijk helemaal niets van deze jongen en is het niet logisch nu al superblij te zijn. Los van of de aankoop uberhaupt logisch is moet hij zich eerst maar eens bewijzen bij Ajax.
  Dit wilde ik als tussendoortje even kwijt 😉👍. Ik wens een aantal hier trouwens heel veel succes met de nieuwe forum aanwinsten 😂. Ik ga weer in de lees modus.

 25. PvL020

  Over opkomende backs gesproken 😳!!! Op basis van de video die ik zag op FB, moet Veltman echt een probleem krijgen. Als Orejuela gekocht wordt voor de bank snap ik het niet!!??

 26. Sem_020_ajax

  Ik vindt dat je niet mag zegen haalt want ze hebben hem inderdaad nog niet want ze zijde ook dat je risaldjdjdjnsndbdbdbd

Reageren is niet mogelijk.