There are no ads, please add some


Keizer praat met Overmars: ‘We hebben een brede selectie nodig’ (Incl video)

Marcel Keizer heeft dagelijks contact met Marc Overmars over de transferperikelen rondom de club. De trainer heeft nog een aantal wensen en hoopt dat Ajax zich in de lopende transferperiode nog op meerdere plaatsen gaat versterken, zo laat hij weten in gesprek met Ajax TV.

‘Allereerst hoop ik natuurlijk dat iedereen blijft maar je weet nooit hoe een markt gaat lopen, en dat kan soms heel gek zijn. Ik praat met Overmars hoe wij het voetbal zien en welke spelers daarbij passen. We hebben een prima selectie maar uiteindelijk moet je een brede selectie hebben om prijzen te halen en dat er genoeg concurrentie aanwezig is. Ik heb al eerder aangegeven dat er verdedigend wat bij mag maar ook voor het middenveld kijken we rond. We kennen allemaal de situatie met Appie. Dat kwam onverwacht voor de club, met zoiets kan niemand rekening houden. Mochten we op het middenveld nog wat kunnen doen, dan zou dat kunnen, maar daar is nu nog geen beslissing over genomen’.

App-gebruikers: Bekijk de video op onze website www.AjaxFanzone.nl via deze link

Bron: Ajax TV


Gerelateerde posts

114 reacties

 1. dickst14

  Hopelijk begrijpt Overmars dat Keizer er wat bij wil hebben en dat hij niet nog meer moet verkopen. Anders exit

  1. FrankiC

   Ik geloof dat jij de hierarchie niet helemaal goed voor ogen hebt, dickst14. Overmars is directeur spelersbeleid en bewaakt de lange termijn visie de Keizer is trainer en derhalve de passant.

   1. Basisspeler

    Met een assistent trainer die ook tegelijkertijd cultuurbewaker en lid TH is. Dus mede kan bepalen welke spelers wel/niet komen.

   2. FrankiC

    Neemt natuurlijk niet weg dat er half juli een CL waardig team had kunnen en moeten staan. Het kwaad is al geschied.

   3. dickst14

    Ok de lange termijnvisie. Is dat volgens jou dan elk jaar de CL missen omdat je spelers verkoopt en te laat reageert en spelers koopt terwijl het elftal allang klaar moet staan. Elk jaar hetzelfde. En de lange termijnvisie wordt steeds moeilijker als je elk jaar de CL mist juist door deze visie.
    Volgens Johan alleen kopen wat je niet hebt. Wel, we hadden goede verdedigers, maar die hebben we verkocht en nu hebben we ze niet meer. Alleen het is alweer te laat. En Overmars wist dit in mei al.

    1. FrankiC

     Je begrijpt me niet. Ik leg alleen de structuur/hierarchie uit. Dat het niet ‘exit directeur is’ als hij niet doet wat een passant wil, zoal jij schrijft.

     Over het geblunder in de UITVOERING van de lange termijnvisie zijn we het eens. Na zo’n goed Europees seizoen en goede verkopen hadden we nu sterker moeten zijn en de lat hoger moeten leggen, maar het tegendeel is waar.

     Een jaarlijks frustrerende periode, alhoewel vorig jaar Traoré en Ziyech nog kwamen, zij het veel te laat. Dat kostte ons CL, maar we hebben er niets van geleerd.

     1. dickst14

      Dat schrijf ik al maanden. Spelers verkopen zoals Overmars kan iedereen. Maar we zijn het er dus over eens dat we zoals elk jaar achter het net vissen.

     2. FrankiC

      Weet jij hoe dat kan? Je kunt toch maandenlang lijntjes uitgooien en dan uiterlijk juni binnenhengelen, zoals bij KJH, maar dan spelers voor de basis. Ik snap dat dus echt niet, zeker niet als het geld er voor aanwezig is.

     3. dickst14

      Daarom zeg ik in dit geval exit. Ze hebben maanden de tijd gehad met of zonder rvc had de selectie op orde moeten zijn. Mocht de laatste aankoop uit Kroatie zo goed zijn, had dan in godsnaam een miljoen meer betaald bv zodat hij mee had kunnen doen tegen Nice.

     4. Basisspeler

      Men gaat ervan uit dat in deze ploeg voldoende kwaliteit zit. En CL is op een haar na gemist met treurige omstandigheden die meespelen. Had zelf graag Sneijder er bij gehad. Dat vind ik echt een blunder.
      In de verdediging eigenlijk alleen een goede vervanger voor Veltman. Met een rechtsback erbij had je ook achterin prima uit de voeten gekund.
      Al met al ben ik het er mer eens dat Ocermars slagvaardiger had mogen zijn. Wat belangrijk is dat de huidige selectie bijeen blijft. GEEN VERKOPEN meet zoals Marc belooft heeft. Verder benieuwd naar Barac.

     5. dickst14

      Kijk nou uit met opmerkingen over een betere rechtsback want dalijk heb je de naammisbruiker van Litmanen op je dak.

     6. dickst14

      Je weet niet waar je aan begint die psycho blijft je achtervolgen als je iets negatiefs over zijn oogappel schrijft. Bij deze 😁😁😁

     7. dickst14

      vanavond zal je niks horen want hij zal wel in de Blue Oyster bar zitten dus wacht maar af morgen.

     8. KBouter

      Beetje flauw dit, wat je over naammisbruiker zegt…maar wat hij bedoelt is dat je op de rechtsback positie weinig echte bezetting hebt. Daar moet iemand bij die het Veltman lastig kan gaan maken.

     9. FrankiC

      Eens. Misschien moet er een directeur ‘aankopen’ komen. Dan kan Marc de verkopen blijven doen en jaarlijks voor 40 mlj aan wisselspelers slijten.

     10. KBouter

      KJH is een slecht voorbeeld, die wou gewoon naar Ajax. Vorig jaar en jaar ervoor tekende KJH op het laatst toch nog bij. Net als vd Vaart…die wou ook nog niet terug en wachtte tot het laatst tot er wat anders langs kwam.

   4. Bert62

    Maar trainers worden er op afgerekend als er geen resultaat wordt behaald. En een directeur spelersbeleid is er om er voor te zorgen dat de selectie op pijl blijft om die doelstelling te behalen.

   1. KBouter

    Overmars word afgerekend op het financiële stuk. En dat is juist uitstekend, vandaar die bonussen elk jaar.

    1. Indojood

     Onzin KBouter, aan- en verkopen zijn uiteindelijk een technisch verhaal. Als Keizer 1 september een onevenwichtige selectie heeft dan zijn Overmars en zijn kompanen in het TH daarvoor verantwoordelijk.

     1. KBouter

      Gedeeltelijk eens..nouja gedeeltelijk, 100%. Maar RvC zouden hem moeten ontslaan en juist Overmars is degene die Ajax financieel weer op de kaart zette. Vergeet niet dat Ajax vóór Overmars nog geen speler van 5 mio kon kopen en financieel op sterven na dood was. Die RvC ontslaan hem echt niet.

     2. Indojood

      Die eer geef ik FdB door kampioen te worden en de CL te halen. Dat heeft ons de extra zet gegeven. Overmars en het TH hebben het niet zo geweldig gedaan. Er is een hoop troep gekocht en gehuurd maar omdat inderdaad er een maximum op uitgaven zat heeft het niet tot een financieel debacle geleid.

  1. Jimmy1971

   Vind ik ook , zo’ n coach het vertrouwen geven is mooi , maar dan heeft hij wel een selectie nodig waar hij een heel seizoen mee uit de voeten kan !!

   1. dickst14

    Dan moeten ze dat maar eens veranderen. De rvc hoeft voor Overmars niet bang te zijn. Het zou anders zijn als er iemand zou zitten die meer uit zou geven dan we hebben. Dus al met al voordat de rvc zijn fiat gaf voor Ziyech afgelopen jaar was het ook al te laat. Mooie constructie om altijd achter het net te vissen. Mochten we dus een keer onverwacht een buitenkans hebben op een goede speler dan is die dus voorbij voordat de rvc zijn fiat geeft.

 2. Teuntje

  En deze conclusie trekken we jaar, na jaar, na jaar weer zo vlak voor de start van de competitie.
  Ik zie wat dat betreft totaal geen groei bij Overmars.

  1. Iamsterdam2015

   Precies Teuntje. Het is ieder jaar het zelfde liedje. We hebben precies 1 ( noemenswaardige) speler aan de selectie toegevoegd (KJH) verder, met alle respect geen BAM aankoop. Tuurlijk heetft Marc met eea rekeing te houden en jan hij niet gaan shoppen als een losgeslagen iemand. Maar kom op man, de competitie begint bijna.

   1. Teuntje

    En we spelen voorrondes, Amsterdam. Een selectie die op orde was had prettig geweest😕

    1. Iamsterdam2015

     Juist. Op orde maar ja. Inmiddels hebben wij een back erbij uit colombia. Als hij uit hetzelfde hout is gesneden als Sanches komt het langzaam maar zeker goed

   1. Teuntje

    Geen idee hoe je het verwoordt hebt, Sjakie maar de slagvaardigheid van Overmars & co. laat naar mijn mening al jaren te wensen.

    1. KBouter

     Jullie hebben allemaal helemaal gelijk als de wens is dat de selectie rond moet zijn op tijd.

     Maar Ajax staat al decennia lang bekend om uitstekende spelers, en het transfer geweld is pas in september voorbij.

     Tegen buitenlandse clubs valt niet tegen op te boxen en op tijd een ervaren kracht binnen te halen gaat ook niet. Ze wachten zo lang mogelijk in de hoop dat er iets langs komt, en daarbij gevestigde voetballers willen echt niet in de eredivisie spelen. Die gaan dan nog liever naar een matige club in Engeland of Frankrijk of Spanje.

     1. Widi

      Zolang ze het niet doorhebben, begrijpen ze het ook niet. Ik snap echt niet dat velen van ons niet zien dat het is zoals KBouter in zijn laatste alinea schrijft. Gewoon uit nieuwsgierigheid: begrijpen jullie het echt niet, of is het gewoon dat jullie het niet willen accepteren?

 3. Charka53

  Dat is duidelijk en als we toch ons gezicht in Europa willen laten zien zal Marc zijn beurs moeten trekken.

 4. toonvs

  Wat naief zeg we zijn geen voetbalclub meer maar een bedrijf dat winst moet maken. We laten Riedwald en Tete gaan. En nu moeten er andere spelers bij. Waarom laten we die spelers gaan. Nieuwe spelers moeten zich weer aan passen. Voor het weer draait is het oktober.

  1. KBouter

   Zucht…1: Ja we zijn een beursgenoteerd bedrijf en die moeten winst maken.

   Zucht ..2: Tete en Riedewald wilden zelf vertrekken en niét bijtekenen!!

   Zucht………

  2. Marc Overdwars

   Tete en Riedewald waren ontevreden en waren met hun hoofd al aan het weggaan. Dan houdt het op…ben blij we nog iets geld hebben kunnen vangen. Overmars is echt wel druk om nieuwe spelers te zoeken. Helaas is hij weer wel (te) laat met kopen. Want wie er weg gingen die wist hij al.

 5. De Nees

  Dacht dat nog een maand geleden TH tevreden was met de huidige selectie. Maar beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald?

  1. KBouter

   Klopt, dat dacht ik ook, alleen Nouri is weggevallen en van de basiselftal is alleen Klaassen en Traore weg. Je moet wel wat aanvulling hebben omdat Riedewald en Tete weg zijn, maar dat waren bankzitters en dat hoor je op te vullen met eigen kweek als dat er is.

     1. KBouter

      BS…dat weet je pas in september, of ze moeten een voorgevoel hebben of ze weten meer. Maar je moet er wel bij voorbereid zijn en op tijd de vervanger aantrekken.

 6. Basisspeler

  Keizer wil graag op het middenveld nog een middenvelder door het helaas wegvallen van Nouri. Mijns inziens was Sneijder perfect geweest. Hoewel je je af kunt vragen of middenveld nou de achilleshiel is van Ajax. Tenzij bv Ziyech alsnog verkast. Voorin ben ik best tevreden. Al zou ik graag Younes zien vertrekken. Drama! Achterin moet ook kunnen. Hoop dat de Kroaat Barac wat kan toevoegen en komt met toch nog met een rechtsback.
  Selectie is redelijk op orde als er niemand vertrekt zoals Overmars heeft toegezegd.

  1. KBouter

   Younes was het eerste seizoen een sensatie, afgelopen seizoen dramatisch slecht. Ben benieuwd wat hij er nu van gaat bakken, en kijken hoe Cerny zich ontwikkeld want dan heb je met kleine Kluivert, Neres en Cerny drie vleugelaanvallers.

   En anders maar de winterperiode shoppen naar een goede vervanger voor Younes.

   1. FrankiC

    Younes is het echt niet verleerd hoor. Ik heb nog alle vertrouwen in deze dribbelkoning, net zoals het TH, Keizer, Bosz, de Duitse bondscoach etc, dus zo gek is dat niet.

    1. De seijs

     Let maar op mijn woorden. Younes gaat dit seizoen, als hij net zo speelt als het afgelopen seizoen, veel banken. Keizer zal zeker eerder ingrijpen.

    2. Basisspeler

     Ken geen speler die zoveel krediet heeft gekregen als Younes. Vind het echt een drama! Dit is alles wat een buitenspeler niet hoort te zijn.

    3. KBouter

     Younes in de vorm van afgelopen seizoen is Ajax onwaardig en hij zal dit seizoen echt aan de bak moeten.

     Duitse bondscoach had hem erbij als B-elftal en ook daar speelde hij niet alles.

    4. dickst14

     Ik niet als hij zo doorgaat. Tegen Nice was weer dramatisch zoals de eerste 30 wedstrijden in het afgelopen seizoen. Cerny is ook weer terug na zijn blessure dus geef hem eens 30 wedstrijden de kans.
     Is niet reeel meneer Bosz, maar 5 wedstrijden moet kunnen.

 7. Yor2002

  Je hebt wel nieuwe basisspelers nodig want ik vind de flanken zoals younes, neres en kluivert nog niet klaar (of niet goed genoeg) om een basisspeler te zijn op de flanken want younes staat er vaak in maar voetballend bakt hij er niks van

 8. KBouter

  Eens…wat Sneijder betreft niet, want dat gaat ten koste van talent en ik vind echt dat naast Donny vooral de Jong veel minuten moet maken bij Ajax.

  1. Teuntje

   Maar KBouter, als je echt internationaal stappen wilt maken zul je ervaring moeten inpassen! We kunnen wel blijven inzetten op de jeugd, maar dat gaat tegen de echt grote clubs echt niet werken. Ik durf ook te stellen dat, wanneer Ajax afgelopen seizoen wel CL had gespeeld, we weg waren getikt. Jonge spelers leren ook van ervaren rotten als Sneijder. Ik vind het dan ook ronduit belachelijk dat wel Utrecht zich voor Sneijder heeft gemeld, maar Ajax het blijkbaar niet nodig vond.

   1. KBouter

    We hebben middenvelders zat, daarbij kun je het niet maken om iemand meerdere malen het salarisplafond te geven wat bij Ajax de grens is. Dan ben je ook ongeloofwaardig. Sneijder zelf wou waarschijnlijk ook niet voor een 1.5 keer het salaris plafond komen vermoed ik.

    Wie verteld mij daarbij dat Ajax CL had gehaald met Sneijder erbij?

    1. Teuntje

     Maar je moet toch toegeven dat dit middenveld niet kon brengen wat nodig was? Schöne zijn handelingssnelheid is echt niet voldoende als het er op aankomt. Je mag ook van de jonge jongens niet verwachten dat zij elke wedstrijd weer dragend zullen zijn. Daarom had een speler als Sneijder (een speler die een wedstrijd kan lezen) wat mij betreft heel welkom geweest😉

  2. FrankiC

   Ik ben ervan overtuigd dat we mét Sneijder (ipv Schöne) van Nice hadden gewonnen. Ik zou het zelfs willen omschrijven als een blunder.

   1. KBouter

    Schone en Sneijder zijn totaal…maar dan ook totaal verschillende spelers. Als Sneijder ipv Schone had gespeeld, waren we compleet weggevaagd…omdat Schone méér een verdedigende middenvelder is dan Sneijder!

    Onzinnige vergelijking voor die wedstrijd.

    1. FrankiC

     Sneijder kan daar ook spelen. Idd een andere opdracht dan wanneer hij hangend op links speelt. Schöne speelde bij De Graafschap en NEC ook direct achter de voorhoede. Hij heeft ook op 6 leren spelen en ik heb het idee dat dat Sneijder nóg meer ligt.

     1. Basisspeler

      Tuurljk FrankiC. Mee eens. Met Sneijder waren de kansen op CL, masr ook op komend ksmpioenschap groter geweest. Niet vergeten dat we nu CL op een haar na gemist hebben wat ik voorsl aan Younes en in mindere mate Dolberg toe schrijf. Ook het wegvallen vsn Nouri speelt mee. Kansen benutten is ook een kunst. Dasr vslt voor Ajax nog veel winst te halen.

     2. KBouter

      Precies Bs, ik vind ook het totaal afwezig zijn van een goede linksbuiten, en hoe Younes speelde, dramatischer die wedstrijd dan het gemis van Sneijder.

     3. dickst14

      Met Sneijder waren de kansen groter geweest en met Messi ook. Waarom denkt iedereen dat Sneijder naar Ajax wilde??????

     4. KBouter

      Dicky…er zijn er wat bij die hebben een glazen bol en weten zeker dat we met Sneijder CL gespeeld hadden. Dat Younes totaal niet meedoet en Ajax met 10 man speelt is niet erg.

  1. Widi

   Ja. Want die zijn overal voor weinig op te halen. Degene die nog het meest op Overmars lijkt is die rechtsbuiten van de Oranjeleeuwinnen. Buitenspelers die veel beter zijn dan die van ons en ervaren, zijn volgens mij niet te halen. Ik blijf het zeggen. Spelers die zo goed zijn, hoeven niet in de Eredivisie te spelen. Die kunnen overal veel meer verdienen.

   1. sjakie1952

    Je moet wel spelers halen die dat niveau benaderen. Niet met Younes aankomen als je CL ambities hebt

   2. dickst14

    Zou mooi zijn als Younes de techniek van Lieke Martens zou hebben ja. Zij kan met links en rechts een bal voorgeven ennnmnm ook buitenlangs passeren

   3. Basisspeler

    Gewoon Cerny een kans geven. Anders Kluivertje op links en Neres op rechts. Muric en Younes ala invallers.

 9. Widi

  Keizer heeft het een stuk genuanceerder gezegd dan dit artikel en een aantal van jullie willen doen geloven.

 10. sjakie1952

  Keizer heeft nu enige tijd met ze gewerkt en ziet nu dat het niveau laag is en vraagt daarom om versterking. Logisch toch.

  1. Widi

   Heb je het intervieuw met Keizer op Ajax tv gezien Sjaak? Denk het niet. Hij vindt het niveau niet te laag. Hij wil een iets bredere selectie. Het staat je vrij om hier te reageren, maar het zou minder irritant zijn als je je op de hoogte stelt van een en ander. Dan zijn je bijdragen meer zinvol en minder talrijk denk ik. En nu ga je weer iets kinderachtigs over mij schrijven. Erg waardevol voor ons forum ben je Sjaak.

   1. KBouter

    Sjaak heeft zijn gebit al in een glaasje en slaapt al in zijn streepjes pyjama. Morgenvroeg om 0900 uur mag hij weer.

 11. Wembley71

  Middenveld,middenveld……….grrrrrr ze gvd de afgelopen jaren alleen maar

  middenvelders opgehaald….. wat heb je nog nodig dan? Ja, verdedigers b.v.!

   1. sjakie1952

    Ja ik ook. Temeer omdat hij door Groningen is afgetest op voetballende kwaliteiten

    1. Widi

     Je verzint het Sjaak. Groningen vond hem te duur. Dat kan natuurlijk zijn omdat ze hem niet goed genoeg vonden voor de vraagprijs, maar ook omdat Groningen de vraagprijs gewoon niet kon opbrengen.

 12. AFCA my World

  Wij zitten alweer een hele tijd op goede spelers te wachten,sneijder had ook gehaald kunnen worden ! ⚽️

 13. JBajax

  Tot op heden ben ik nog blij hoe ajax zijn selectie bij elkaar heeft gehouden! Voor de breedte prima als er spelers aansluiten maar dan liever jeugdige talenten die volgend jaar en klaar voor zijn! Met deze selectie gaan ze echt voor het kampioenschap!!

 14. JohnDoe77

  We zullen toch echt nog een verdediger erbij moeten hebben en iemand op de linker vleugel. Komt vast goed, alle vertrouwen in Marc en de scouting!

Reageren is niet mogelijk.