There are no ads, please add some


Rosenborg is klaar voor Ajax

Rosenborg BK lijkt met een goed gevoel toe te kunnen werken naar het tweeluik met Ajax in de laatste voorronde van de Europa League. De koploper van de Noorse competitie had zaterdagavond in eigen huis geen kind aan Kristiansund BK: 4-1.

Nadat Helland na dertien minuten spelen de score had geopend namens Rosenborg gaf Nicklas Bendtner zijn visitekaartje af. De ex-spits van onder meer Arsenal tekende op slag van rust voor de 2-0, . Daouda Bamba deed na de onderbreking nog wel wat terug, maar door treffers van Milan Jevtovic en opnieuw Bendtner liep de thuisploeg uiteindelijk uit naar een ruime overwinning.

Rosenborg verstevigt zodoende zijn koppositie in Noorwegen. Het team van Kåre Ingebrigtsen geniet na achttien competitiewedstrijden een voorsprong van acht punten op naaste achtervolger Sarpsborg 08, dat later dit weekend nog wel in actie komt. Het eerste duel met Ajax staat op 17 augustus op het programma in Amsterdam; de return volgt een week later.

 


Gerelateerde posts

80 reacties

    1. BobbyHaarms

     Het gros natuurlijk Stylo. Maar ik moet het eerst nog maar zien, want die heerlijke flow waar Ajax vorig seizoen inzat moeten we eerst nog maar eens zien te evenaren. Normaal gesproken misschien een “makkie” , maar bij dit jonge Ajax kan het alle kanten opgaan. Toch zou het een schande zijn als Ajax na afgelopen Europese successeizoen weer zou schitteren door afwezigheid.

 1. JohnDoe77

  Fijn voor ze! Het gaat er vooral om hoe Ajax mentaal ervoor staat, dat bepaalt de uitkomst. Gelukkig eerst thuis, dat was vorig seizoen ook de succesformule!

 2. dickst14

  De organisatie in de verdediging is het belangrijkste. Misschien Viergever in het centrum en dan de Ligt rechsback. We moeten er op en erover maar dat houden we nu eenmaal geen 90 minuten vol.

  1. Emilio4Ajax

   Waarom paniek en het centrum veranderen wat vorig seizoen zo successvol was… Blijf er bij dat de CL wedstrijd, door dat wat er in de voorbereiding gebeurd is te vroeg kwam en dat men nu pas op een redelijk niveau begint te komen…het is alsof er 3-4 weken voorbereiding weggevallen zijn… Wel moeten ze hier mentaal sterker uitkomen nu…❌❌❌❤️⚽️🍻😎

   1. Emilio4Ajax

    Had tegen Nice bijvoorbeeld de boel op slotgegooid door Dijks in te brengen en Viergever door te schuiven naar het midden voor het centrum als ekstra korrigerende/kontrolerende verdediger/middenvelder… Viergever was goed tegen Nice en ook nog gevaarlijk voorin…🌥🍻😎

   2. De Nees

    Dat is dus een wedstrijd lezen Emilio. Want ook na een uur, na de 2-1, voetbale Nice makkelijk tussen onze linies, dan moet de trainer slimmer zijn en niet denken dat dat nog ten goede keert. Ga naar 4-4-2, linies CV en MV compacter maken. Dit is de naiviteit om altijd maar te blijven aanvallen, want o jee wat als je van de Ajax stijl afwijkt. Op momenten pragmatisch zijn en resultaat binnen knokken, dat hoort ook Ajax stijl te zijn.

  2. Basisspeler

   We moeten scoren Dickst. De bal moet tegen het net! Benut je tegen Nice een paar kansen speel je een compleet andere wedstrijd. Daarom kan ik me ook vreselijk ergeren aan Younes en soms aan Dolberg. Kluivert verdient een groot compliment. Is verreweg de beste in de aanval, maar mist nog precisie en kracht. Logisch voor dat jochie. Wat niet logisch is dat hij een dragende speler moet zijn. Zoals vorig jaar achter Traoré rustig brengen was véel beter. Hetzelfde verhaal kan je ophangen aan de Ligt en vd Beek die nu een dragende rol krijgen die ze niet aankunnen. Logisch! Daarom erger ik me aan gebrek aan daadkracht en visie bij TH. Is er dan zo blindelings vetrouwen in jochies tussen 17-20? Eigenlijk A-junioren hè..

   1. dickst14

    Klopt. We hadden de 3-1 moeten maken, maar dat lukte niet en aangezien we niet 90 minuten kunnen aanvallen moet het dan wel verdedigend goed staan. Overigens hoop ik niet dat alle ploegen Schone gaan opjagen in balbezit want dan heb je weinig aan hem. Frenkie de Jong zal meer moeten gaan spelen vind ik.

    1. Basisspeler

     Grappige is dat Schöne vastgelegd is voor zijn routine. Hij zou juist een dragende speler moeten zijn. Hij wordt nu voorbijgestreefd door Frenkie. Maar dan nog: rustig brengen in de luwte van Schöne.

     1. sjakie1952

      Mee eens Basisspeler. Ik denk dat dat ook de grootste fout is bij ons. Jonge jongens worden te snel gebracht, te snel omhoog geschreven

   2. De Nees

    Volledig eens Basis. D’r is een hele waslijst aan jonkies sinds FdB tijdperk waarvoor de druk te groot was, sommigen redden het net anderen sneuvelden. Die namen kan iedereen bedenken, eigenlijk iedereen die debuteerde als jonkie. Van Siem de Jong, Eriksen tot Fischer aan toe. Wat een shit kregen ze over zich heen, terwijl zij nog in ontwikkeling waren. Geef niet eens de volle schuld aan de supporters maar aan die verrekte TH toen. Dat was een van de dingen wat mij zo erg tegenzat met dat Ajaxbeleid. Alleen TH zag dit maar niet en ging/gaat hardleers daarmee door. Na het debuut was er amper begeleiding en rust in het brengen, nee alles moest meteen aanhaken en liefst nog jonger. Alsof ze een race voerden met zichzelf, niet normaal. Nog is het niet weg, hoewel d’r al wel ietsje meer verbetering is te zien, maar blijft zeker nog fragiel.

  3. Litmanen

   De Ligt op rechtsback is waanzin. Die jongen speelt daar nooit en is een van de zwakste verdediger momenteel.
   Viergever in het centrum lijkt me prima, Dijks op links en De Ligt op de bank.

   1. Bakkie

    De Ligt is een van de grootste talenten die bij Ajax rondloopt, ga toch weg met je Dijks

    1. sjakie1952

     Iedereen weet dat de Ligt een talent is. De vraag is of je daarmee op dit moment voldoende brengt om Europees te overleven en in de competitie bovenin mee te doen. Ervaring is belangrijker dan talent

    2. Widi

     Dat is hij ook. En Dijks is niet goed genoeg. Maar het is eigenlijk heel oneerlijk om een rechtsbenige jongen van 17 links in het centrum te zetten. Hij maakt toch wel wat fouten, waarvan sommige ook komen omdat hij niet op zijn sterkste positie speelt. Daar speelt Sanchez, onze beste verdediger. Als deze Kroaat goed genoeg is, kan het geen kwaad als Matthijs een paar maanden stand in wordt voor beide centrale verdedigers. Schorsingen komen er toch. En ik denk dat Sanchez aan zijn laatste seizoen bij Ajax bezig is. Matthijs kan dan zijn plaats innemen. Hopelijk is de Kroaat goed genoeg om dan naast hem te staan.

     1. Widi

      Dit is wel de moeite waard om te reageren. Want ik wil niet dat er misverstanden ontstaan. Ik had en heb vertrouwen in de Ligt. Maar we zien allemaal dat hij het moeilijk heeft. Ik weet niet of hij de dip heeft die alle jonge spelers krijgen, maar hij is even wat minder. Ook staat hij altijd op een plaats waar een linkspoot hoort te staan. Even in de luwte kan geen kwaad. Hij komt er toch wel. Wat jij en die basisspeler niet uithalen om een keer een reactie van mij te krijgen. Dag Sjaak!

 3. ajaxpers

  Ik blijf het spannend vinden. Ziyech is de motor van het team maar hij moet echt beter gaan draaien. Schone viel erg tegen. Het plaatje is nog niet compleet. Achterin is Veltman ook niet geweldig maar dat was de domme zet van PB om van hem een RB te maken. Van andere kant was Viergever juist aanvallend meer actief. We zijn er nog niet….
  Maar ja, het spel van die kakkerlakken was helemaal niet om aan te zien en wat een schande voor NL dat zij naar de CL gaan.

  1. KBouter

   Maar ze gaan wel en lachen zich allemaal de gaten in hun onderbroek nu Ajax uitgeschakeld is voor de CL.

   Alle tv gelden gaan nu naar Rotterdam.

   1. afcadeluxe

    wacht maar op de loting,als zij afgaan lachen wij weer,en dat geld wat ze krijgen gaat weer terug naar uefa ivm boetes en straffen

   2. sjakie1952

    Klopt Kabouter. Voorlopig is het in 010 lachen en hier huilen geblazen qua CL inkomsten

  2. Charka53

   Ja man je kan je nu wel af reageren op die kakkies maar daar wordt Ajax nu niet beter van en Rosenborg is geen eitje daar lopen we niet zomaar over heen en zoniet is de competitie en de beker het enige waar we voor mogen gaan.

   1. stylo1984

    Inderdaad eerst maar eens met ons zelf bezig houden, als feyenoord wel een ronde door gaat zit je jezelf alleen maar te iriiteren

     1. sjakie1952

      Dat zal best lastig voor ze worden maar je kunt het ook niet uitsluiten. Ze hebben wel goed ingekocht en misschien komt ook nog Persie

  3. Emilio4Ajax

   We hebben nog wat fysiek sterke kerels nodig om wedstrijden als tegen Nice over de streep te halen…🌥🍻😎

  1. KBouter

   Nou….dachten we dat jaren geleden ook niet dat het makkelijk zal worden?

   Die gasten staan al in de competitie en weten als geen ander hoe er defensief gevoetbald móet worden.

   Ik vrees dat elke tegenstander in dit stadium wel 1 of 2 keer scoort tegen ons. Het zal knap lastig worden.

   Maar het moet kunnen, laatste jaren stelt Rosenborg niet zoveel meer voor.

   1. Emilio4Ajax

    Ja Kbouter ze zijn al aan de tweede helft van de competitie bezig en staan bovenaan… Blijft een gevaarlijke tegenstander…🌥🍻😎

   2. sjakie1952

    Inderdaad Kabouter. Ik zie te veel fouten in de verdediging. Dus wordt weer kijken met samen geknepen billen

  2. Indojood

   Ben het met je eens. Het is een lastige ploeg maar we moeten wel het vertrouwen hebben anders heeft supporteren niet zoveel zin.

   1. Emilio4Ajax

    Altijd positief Indojood, maar geen onderschatting…respect…❌❌❌❤️⚽️🌥🍻😎

   2. stylo1984

    Indojood, vertrouwens idd… maar de meesten hier lopen altijd naast de schoenen. Zo van “doen we wel ff”

 4. Jimmy1971

  Rosenborg is iid wel over hun top heen , en niet meer zo sterk als de afgelopen jaren. Maar het is ook zeker geen camping-elftal , en hun competitie is al op de helft waardoor hun meer automatismen hebben ..
  Worden 2 mooie wedstrijden dus met Ajax als terechte winnaar !

  1. FrankiC

   Volgens Bergdolmo mag dit Rosenborg geen obstakel zijn voor het huidige Ajax. Garanties tot aan de deur…

 5. Emilio4Ajax

  Zou goed kunnen dat de versterking voor Ajax bij Rosenborg rondloopt…🌥🍻😎

 6. fjonkman

  Sorry hoor, maar ben ik de enige hier die zich stoort aan dat geroeptoeter over dat feijenoord maar flink moet afgaan in de CL? Hebben die mensen ENIG idee wat voor gevolgen dat zou hebben voor het nederlandse voetbal?? In de competitie mogen de kakkies van mij ook de ene na de andere misstap maken, maar in de CL hoop ik toch echt dat ze het goed gaan doen, want dat is ook goed voor ons!! Door al die belabberde resultaten van de laatste jaren kan de kampioen volgend jaar ook al niet meteen meer instromen in de groepsfase, maar moeten we eerst weer die voorronde gaan spelen.. en we weten hoe “goed” we altijd presteren in die voorrondes van de CL.. ik snap heus wel dat we als Ajacieden een bloedhekel aan kakkies moeten hebben, maar een beetje denkvermogen mogen we ook wel tonen toch??

  1. Emilio4Ajax

   Zou voor het Nederlandse voetbal een katastrofe zijn als Feijenoord het slecht doet in de CL, maar als ik naar de wedstrijd van gisteren kijk hoort dit Feijenoord daar niet thuis… Ben dr ook ziek van dat PSV niet verder is in de EL…slechte zaak… Vitesse daarentegen kan gaan verrassen als ze zo konstant en goed spelen als de tweede
   helft…🌥🍻😎

  2. EugAjax

   Ik ben een beetje een aparte hierin fjonkman denk ik maar wat mij betreft vliegen Feyenoord en PSV er snel uit. Ik besef gaat ten koste van de punten. Echter Ajax moet zelf die punten maar bij elkaar sprokkelen. Dan is er niks aan de hand. En wat betreft voorrondes. Je komt ls je kampioen word in de voorrondes der kampioenen. Die is vele malen makkelijker dan de voorrondes tegen de nummers drie en vier van goede competities. Zie Celtic haalt bijna jaarlijks de CL via deze route!

  3. sjakie1952

   Eens met jou. Maar bij sommigen hier is de haat naar 010 groter dan de liefde voor Ajax

 7. AjaxJay070

  Waarom
  Hebben jullie het in godsnaam over die kakkerlakken. Wij zijn wel Ajax he, geen clubje met minderwaardigheidscomplex die zich bezig houdt met anderen

  1. Jimmy1971

   Beetje dom wat je zegt , Jay070.
   Andere clubs zijn nodig voor een leuke competitie , en Europese punten zijn nodig om straks weer rechtsreeks aan de Championsleage mee te doen !
   Ajax is mijn club , altijd !
   Maar ik besef het belang van andere clubs , en als Feyenooit of wie dan ook een europacup wint , zal ik er voor juichen !!
   Alleen onderling niet ..

 8. Ajaxstaff

  Dit Ajax was niet CL waardig en als Ajax niet oppast ook niet EL als er nog wat gebeurt.

 9. Basisspeler

  De angel bij Rosenborg zit em bij Bendtner en Jevtovic. Gevaarlijke aanvallers die veelal spelen op de counter. Wordt weer oppassen voor de defensie van Ajax.

 10. ritchy

  Rosenborg is geen slechte ploeg hopelijk heeft Ajax een hele goede dag misschien mag die (misschien)nieuwe aankoop gelijk meedoen

 11. EugAjax

  Word weer een clash tussen twee stylen. Een eoverwinning op Kristiansund zegt niet heel veel hoor. Gaat wel een taai gevecht worden, ik ben bij met eerst thuis. Eerst een uitslag neerzetten zodat we in de return met ruimte voor de aanvallers defintief doorstoten naar de groepsfase. De finalist van vorig jaar MOET daar bij zijn. Ook al vijd ik competitie belangrijker

  1. Widi

   Toch handig dat we een Noorwegen kenner in huis hebben. Heb je al contact gehad met Tonny?

   1. Emilio4Ajax

    Haha…Zat me eigenlijk net af te vragen of ze op Lerkendahl, heet dat geloof ik, kunstgras hebben… Veel clubs in Scandinavie hebben kunstgras of een hybrid soort vanwege a de kosten en b het weer/klimaat… Kijk bevoorbeeld naar Östersund die Galatasaray verslaan thuis op kunstgras en nu PAOk krijgen…🌥🍻😎

    1. Widi

     We kunnen niet van Eug verwachten dat hij zelf gaat kijken. Is nogal een eindje rijden heb ik begrepen.

     1. Emilio4Ajax

      Trondheim is niet naast de deur nee… Zelfs voor mij een hele afstand en toen ik in Oslo werkte namen we het vliegtuig naar Trondheim om tijd en kosten te sparen….🌥🍻😎

     2. EugAjax

      Inderdaad ik zit in provincie Telemark dus word zo een 9 uur rijden…..ik ga wsl proberen via Sandefjord en dan vliegen idd. Ik dacht dat ze op kunstgras spelen inderdaad, weet niet zeker. Stadion is inderdaad Lerkendal, hotelletje bij ingang stadion dus alles klopt voor een leuk uitje😄.

   2. EugAjax

    Hahaha Widi nee joh Tonny de koning van tegenstanders ontleden. Die heeft mij echt niet nodig👍

    1. Emilio4Ajax

     Hoop dat Ajax op kunstgras gaat trainen dan odat ze goed voorbereid zijn op de uitwedstrijd…wordt toch een ander spelletje op kunstgras…🌧🍻😎

     1. EugAjax

      Precies Emilio, volgens mij hebben we al een ‘oefenwedstrijd’ op kunstgras tegen Heracles 😄. Maar eens thuis het verschil maken

     2. Emilio4Ajax

      Klopt EugAjax.. Zie net dat we zarerdag 12/8 de competitie tegen Heracles uit beginnen… Goeie generale voor de donderdag daarop… Past eigenlijk perfekt…🌥🍻😎

 12. TikkieTakkie

  Nou wij zijn er ook helemaal klaar voor! Lijkt wel of Rosenborg gewoon denkt dat ze al gewonnen hebben want ik zie ineens allemaal interviews waar ze zeggen dat ze gaan winnen enzo! Nou dat gaat zeker niet gebeuren, ze gaan een hele moeilijke krijgen tegen Ajax en we laten die Noren een poepe ruiken😆💪🏼

 13. MokumAFCA

  Viergever kan beter in het centrum gaan spelen, op de rechtsback positie raakt hij veel te snel uitgeput en kan hij niet meer rennen. Laat Dijks linksback spelen en viergever centrum. Mathijs op de bank… kijken hoe dat gaat

 14. MokumAFCA

  + laat Huntelaar in de Spits beginnen. Het is niet erg om Dolberg een keer op de bank te houden, zeker niet als je Huntelaar voor je hebt –> daar keert Dolberg ook weer van

Reageren is niet mogelijk.